Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-27, 12:40   #721
natka80
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

Witajcie dziewuchy,
mam wrażenie ze z dnia na dzień coraz bardziej mnie mdli. Dziś byłam w stanie zjesc tylko sucha kromke i troche winogron. W pierwszej ciazy tak nie miałam...
Co do ekscytacji to my tez teraz sie tak nie wkscytujemy jak za pierwszym razem. Pragniemy tego dziecka i planowaliśmy bardzo to dzidzi.Rodzeństwo dla Wiktorka musi być.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Co do wózeczka to chyba najlepsze w europie sa irmy INGLESINA(moim zdaniem i nie tylko) Prowadza się jedna ręką. Posiadamy taki i bardzo nam służy, znajomi rownież maja i chwalą. Niestety chyba musimy jakis podwójny zakupić,choc zobaczymy na jakim etapie będzie Wiktorek.
Stary 2010-03-27, 14:24   #722
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Mi mdłości jeszcze nie przeszły niestety....:/ i męczą mnie w godzinach wieczornych ale tak bardzo ze szkoda gadac heh ale dam rade heh
Nie wiem czy Cie to pocieszy ale mam dokladnie to samo. Ostaniego wieczoru tak mnie strasznie mdlilo i wyladowalam nad miska okolo20:30 potem bylo juz lepiej wiec mysle sobie uff o 22 poszlam grzecznie spac ale co tam pobudka 24:40 i mdlosci mysle sobie nie na pewno mi sie zdaje o 2:30 okazalo sie ze mi sie nie zdaje (czytaj miska ponownie) i tak mi bylo wesolo do 6 rano a dzis ehh

Cytat:
Napisane przez natka80 Pokaż wiadomość
mam wrażenie ze z dnia na dzień coraz bardziej mnie mdli. Dziś byłam w stanie zjesc tylko sucha kromke i troche winogron. W pierwszej ciazy tak nie miałam..
Ja tez tak mam. Najgorsze sa wlasnie posilki wiem ze musze ale na nic na swiecie nie mam ochoty Martwie sie tylko ze fasolinka nie dostaje dostatecznie jedzonka witaminek itd.

Izka

Edytowane przez agas
Czas edycji: 2010-03-27 o 14:28
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 16:28   #723
Weronisia
Zakorzenienie

Dziewczyny skoro tak was mdli, to czy probowalyscie imbiru? On na prawde dziala cuda!
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 17:29   #724
natka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny skoro tak was mdli, to czy probowalyscie imbiru? On na prawde dziala cuda!
Imbir pomaga objawowo niestety nie zlikwiduje mdłości na stałe puki hormony szaleją...tak czytałam. Naturalnie piję

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Jedyny plus tych mdłosci to to że waga spada(jesli ktoraś ma nadbagarz)

pytanie do tych które juz przeszły ciążę- ile przybrałyście na wadze ja jakoś11-13kg

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Ja tez tak mam. Najgorsze sa wlasnie posilki wiem ze musze ale na nic na swiecie nie mam ochoty Martwie sie tylko ze fasolinka nie dostaje dostatecznie jedzonka witaminek itd.

agas -Czytałam ,że prędzej nasze organizmy(cera,włosy,kośc i)zmarnieją niż fasolce czegoś zabraknie bo na szczescie te mdłości trwają ok 3 mies
Stary 2010-03-27, 18:08   #725
Ishka
Zadomowienie

Czesc wszystkim

Ursull mi obojętne czy bedzie chłopak czy dziewczynka byle zdrowe było

Z tymi mdłościami to masakra dziś od rana mnie trzymają...
Imbir piłam w herbatce jak choroba mnie wzieła ale spróbuje go na te mdłości mam nadzieje ze mi przejdą wkońcu bo normalnie nie da sie tak na dłuższą mete marudna jestem przez te mdlenia heh

Pozdrawiam i zycze miłego weekendu
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:05   #726
Katosu
Raczkowanie

Skróćcie moje cierpienia i dobijcie mnie teraz :/ Widze, że nie tylko ja walcze z mdłosciami, straszne to jest, u mnie 3 dnień, ale non stop, rano najbardziej, pije herbatke z imbirem, rano przed wstaniem wypilam, i chyba na mnie nie działa :/ Trzeba przeboleć Tylko, że w środe wyjeżdżamy samochodem do Polski, jak tak sie będę całą drogę czuła to nie wiem jak ja pokonam te 23h jazdy.... Jak Wy sobie radzicie z tymi mdłościami wstręciuchami? Cos oprócz imbiru pomogło?
Katosu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:38   #727
malgosiak25
Raczkowanie

hej dziewczyny dawno mnie nie było, ja póki co to naleze do tych lezacych, przez te jasne brazowe plamienia, 3x1 duphaston i no-spa doraznie. dzis plamien zero wiec mam nadzieje ze ustapia, wizyta we wtorek u gin
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 20:38   #728
edyta120
Przyczajenie

Listopadówka ;-)

Witam, jestem nowa, też będę listopadową mamusią, dokładnie 12.11.2010 z wyliczeń USG. Jestetm dokładnie w 7 tygodniu ciąży ;-) i podobnie jak was męczą mnie mdłości, a właściwie coś dziwnego, jestem ciągle głodna, jem na siłę, bo nie mam apetytu. Jak mogę się dopisać do listopadówek? Czy to któraś z was dopisuje nas? ;-)
edyta120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 22:45   #729
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

nowe mamy musza podac swoje imie, wiek i termin porodu,a bela14 dopisze na liste

i gdzie ona sie podziewa?

Ja tez mam mdlosci,ale wmuszam jedzenie bo jak tylko wychodze o glodzie z domu robi mi sie slabo
Rano zwykle jem mleko z platkami albo jakas kanapke.
Pozniej dlugo nie jem nic, jakis obiad (dzisiaj kubek barszczu i 4 paszteciki male), kolacja (kubek barszczu i 3 paszteciki) i pomarancza.
Monotonnie, ale jak juz mam na cos ochote to ciesze sie,ze w ogole jem

Przyjechala siostra i powiedziala,ze po brzuchu juz troszeczke widac ,a najbardziej po piersiach...
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 22:49   #730
natka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katosu Pokaż wiadomość
Skróćcie moje cierpienia i dobijcie mnie teraz :/ Widze, że nie tylko ja walcze z mdłosciami, straszne to jest, u mnie 3 dnień, ale non stop, rano najbardziej, pije herbatke z imbirem, rano przed wstaniem wypilam, i chyba na mnie nie działa :/ Trzeba przeboleć Tylko, że w środe wyjeżdżamy samochodem do Polski, jak tak sie będę całą drogę czuła to nie wiem jak ja pokonam te 23h jazdy.... Jak Wy sobie radzicie z tymi mdłościami wstręciuchami? Cos oprócz imbiru pomogło?
Mnie jazda autem wzmaga mdłosci.Może przemyśl jednak czy dasz rade, kurcze moż lpiej polec samolotem, zawsze to mniej godzin w drodze...
Stary 2010-03-28, 13:43   #731
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Mnie jazda autem wzmaga mdłosci.Może przemyśl jednak czy dasz rade, kurcze moż lpiej polec samolotem, zawsze to mniej godzin w drodze...

też mnie czeka jazda autem na koniec kwietnia.Na razie jest w miarę, choc lekkie mdłości rano mam.Obym nie haftowała poźniej

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 13:58   #732
kasiule
Raczkowanie

Dziewczyny, zaraz padę trupem. Przed chwilą zobaczyłam dwie kreski
Napiszę więcej, jak ochłonę.
kasiule jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 14:47   #733
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiule Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaraz padę trupem. Przed chwilą zobaczyłam dwie kreski
Napiszę więcej, jak ochłonę.
Gratulacje
Piękne uczucie co nie?

Dziewczyny a po ile pociech planujecie mieć?
Ja bym chciała 3

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-03-28 o 14:48
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 15:09   #734
natka80
Raczkowanie

Ja bym chciała 3

Planujemy 2. jedno juz jest i drugie w drodze...Jestem z rodziny wielodzietnej i nie chce powielac sytuacji z domu...
Stary 2010-03-28, 15:29   #735
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie do tych które juz przeszły ciążę- ile przybrałyście na wadze ja jakoś11-13kg
Ja w jednej ciazy obzeralam sie ile wlezie i przytylam 21 kg, a w drugiej uwazalam na diete i tez przytylam 21 kg

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała 3
Ja bym nigdy tyle nie zaplanowala ale niestety tyle bede miec.
Stary 2010-03-28, 18:08   #736
jagda22
BAN stały

GG do jagda22

hej kobitki....

gratuluje nowym Mamusia....

ja niestety znow musze sie wypisac z tego forum bo stracilam swoja upragniona fasoleczke-15.03

Czuje sie juz lepiej chodz nadal....maskrycznie psychicznie... maz pomoga ale jednak...czuje wenatrz siebie pustke:pros i:

trzymajcie sie buzka
jagda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 18:11   #737
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagda22 Pokaż wiadomość
hej kobitki....

ja niestety znow musze sie wypisac z tego forum bo stracilam swoja upragniona fasoleczke-15.03

Czuje sie juz lepiej chodz nadal....maskrycznie psychicznie... maz pomoga ale jednak...czuje wenatrz siebie pustke:pros i:

trzymajcie sie buzka
Tak mi przykro
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:21   #738
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta120 Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa, też będę listopadową mamusią, dokładnie 12.11.2010 z wyliczeń USG. Jestetm dokładnie w 7 tygodniu ciąży ;-) i podobnie jak was męczą mnie mdłości, a właściwie coś dziwnego, jestem ciągle głodna, jem na siłę, bo nie mam apetytu. Jak mogę się dopisać do listopadówek? Czy to któraś z was dopisuje nas? ;-)
Hej dziewczyny

Ja jestem jakos tez w 7 tygodniu. Porod mam tak na szybko ustalony na 14 listopada. W sumie nie planowalam tej ciazy i z poczatku.. nie cieszylam sie (dowiedzialam sie tydzien temu). Przez ostatni tydzien mialam taka depresje.. szok. W sumie to mialam dziwna wpadke, bo uzylismy gumki i globulki dopochwowej i to jeszcze kochalismy sie zaraz po okresie. Jestem w mega szoku, ale jakos mowie sobie ze moze i lepiej ze teraz mam.. szybko odchowam dziecko (mam 25 lat) no i bede chodzic z brzuszkiem latem, wiec nie bede tez tyle w domu siedziec jak to zimą.. przez zime troche sie dziecko "odchowa" i na wiosne juz mozna jezdzic wozeczkiem
Dalej miewam jeszcze takie dziwne mysli ze moze nie powinnam miec, no i w ogole nie czuje tego ze bede mama :/

No i mimo tego ze to dopiero poczatek ciazy to nie moge ustac w pracy 10h (praca stojaca) a lekarz nie daje mi zwolnienia.

Aha mialam jeszcze napisac, ze mam miesniaka obok malenstwa, a lekarz stwierdzil ze to cud ze zaszlam w ciaze przy moich hormonach i powiedzial ze malenstwo to jedyne lekarstwo na moje dotyczasowe bolączki miesieczne..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:56   #739
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja jestem jakos tez w 7 tygodniu. Porod mam tak na szybko ustalony na 14 listopada. W sumie nie planowalam tej ciazy i z poczatku.. nie cieszylam sie (dowiedzialam sie tydzien temu). Przez ostatni tydzien mialam taka depresje.. szok. W sumie to mialam dziwna wpadke, bo uzylismy gumki i globulki dopochwowej i to jeszcze kochalismy sie zaraz po okresie. Jestem w mega szoku, ale jakos mowie sobie ze moze i lepiej ze teraz mam.. szybko odchowam dziecko (mam 25 lat) no i bede chodzic z brzuszkiem latem, wiec nie bede tez tyle w domu siedziec jak to zimą.. przez zime troche sie dziecko "odchowa" i na wiosne juz mozna jezdzic wozeczkiem
Dalej miewam jeszcze takie dziwne mysli ze moze nie powinnam miec, no i w ogole nie czuje tego ze bede mama :/

No i mimo tego ze to dopiero poczatek ciazy to nie moge ustac w pracy 10h (praca stojaca) a lekarz nie daje mi zwolnienia.

Aha mialam jeszcze napisac, ze mam miesniaka obok malenstwa, a lekarz stwierdzil ze to cud ze zaszlam w ciaze przy moich hormonach i powiedzial ze malenstwo to jedyne lekarstwo na moje dotyczasowe bolączki miesieczne..
Nic sie nie martw, ja tez mam takie mysli i daje sobie do nich prawo - caly swiat nam sie zmieni wiec mozemy byc niepewne i miec smuty.

Weronisia, jakie" niestety"?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-28, 21:05   #740
Katosu
Raczkowanie

Cytat:

No już nie ma szans, wyjazd zaplanowany, wyjeżdzamy za 3 dni. Dzisiaj już jakby lepiej, to znaczy mdliło mnie z rana, ale teraz jest nawet ok, koleżanki mama jest połozną i spytałam jej co jest dobre na mdłości, poleciła mi gryźć sobie migdały, co zrobiłam, pierwsze co jak sie obudziłam pogryzłam pare i pózniej też garstke, mam nadzieje, że dzięki temu mi lepiej, wezmę worek na drogę i jakoś dam rade :P

jagda22 jaka strata Przykro mi
Katosu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:06   #741
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez jagda22 Pokaż wiadomość
hej kobitki....

trzymajcie sie buzka
przykro mi bardzo, i trzymam kciuki zeby bylo dobrze
Stary 2010-03-28, 22:26   #742
kasiule
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Piękne uczucie co nie?

Piękne, piękne i... powalające. Tym bardziej, że udało się nam za pierwszym razem. Dosłownie. Jedno kochanie w dni płodne bez ochrony i już. Tyle się naczytałam historii par, które starają się miesiącami, a nawet latami, że byłam pewna, że i my będziemy musieli swoje odczekać. A tu proszę. Niespodzianka.

Ja bym chciała 3
Chcielibyśmy trójkę. Ale zobaczymy, czy po pierwszym nam się nie odechce
kasiule jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 07:18   #743
lutien
Wtajemniczenie

jagda22 - Przykro mi bardzo
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 07:36   #744
Beata_Batumi
Zadomowienie

witajcie! Jakis problem z wizażem czy tylko u mnie? Pisze żeby sprawdzić
Już wiem jaka to zmiana- wg mnie beznadziejnie się teraz czyta...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-03-29 o 08:55
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:21   #745
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

a ja dzisiaj mam kiepksi dzien i poziom mojego wkur******* osiągnął apogeum , a co za tym idzie lepiej nie podchodzić.
Stary 2010-03-29, 09:22   #746
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

hej dawno nie zaglądalam, mam nadzieje, ze mnie jescze pamietacie . W między czasie wylądowałam w szpitalu z powodu silnych bóli brzucha ale jak sie okazało nie jest najgorzej w piatek jade na usg i mam nadzieje znowu zobaczyc fasolke i usłyszeć same pozytywne wieści.

Jagda22 strasznie mi przykro

Witam nowe mamusie

Irsin to ja lepiej nie podchodzę

Edytowane przez wiolkaslonko
Czas edycji: 2010-03-29 o 09:24
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:26   #747
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
hej dawno nie zaglądalam, mam nadzieje, ze mnie jescze pamietacie . W między czasie wylądowałam w szpitalu z powodu silnych bóli brzucha ale jak sie okazało nie jest najgorzej w piatek jade na usg i mam nadzieje znowu zobaczyc fasolke i usłyszeć same pozytywne wieści.

Jagda22 strasznie mi przykro

Witam nowe mamusie

Irsin to ja lepiej nie podchodzę
spoko, spoko, raczej chodzi mi o domownikow, a w szczegolnosci moja siostre.
Patrze na nia i szlag mnie trafia.
Stary 2010-03-29, 09:39   #748
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Nic sie nie martw, ja tez mam takie mysli i daje sobie do nich prawo - caly swiat nam sie zmieni wiec mozemy byc niepewne i miec smuty.

Weronisia, jakie" niestety"?
Irsin. No może głupio zabrzmiało. Niestety, bo po prostu jest trzecie nieplanowane. Ale i tak się cieszę

Jagda22 bardzo mi przykro

A ja dziś panikuję ponownie

W czwartek uprosiłam mojego gina na wizytę, mimo że miałam umówioną na dziś. Przyjął mnie i było wszystko OK. Jedynie mam stan zapalny i grzyba, na które zapisał mi dwa rodzaje glpobulek. Prócz tego dalej biorę Luteinę 2x dziennie.
Przeczytałam ulotkę tych globulek i tam pisze wyraźnie, że nie wolno brać w I trymestrze ciąży. Zadzwoniłam do niego. Kazal mu okazać więcej zaufania. Powiedział, że tak rozległe zapalenie (dziwne, że nic nie czułam ) grozi poronieniem, więc MUSZĘ brać te leki.
Więc wzięłam. Mam to brać 6 dni. Wzięłam już 3.

Dziś rano zaczęłam plamić. Boli mnie krzyż i brzuch, ale zastanawiam się czy to nie z nerwów, bo bardzo się boję.

Już dzwoniłam do gina czy dalej mam brać te leki, czy to od tego. Powiedział, że na pewno nie plamię od globulek Muszę dziś się pokazać o 15.00 Chce mnie zbadać.

Jeju, jak ja się boję!!!!!!!
Stary 2010-03-29, 09:47   #749
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

No ja z globulkami miałam podobnie.
Na ostatniej wizycie gin przepisał mi globulki, bo jakiś tam stan zapalny itp.
Kupiłam, no i czytam ulotkę, a tam jak wół, że w ciąży nie wolno. Zgłupiałam totalnie. Na szczęście moja ciotka uspokoiła mnie, bo ona przez dwie ciąże brała te globulki i wszystko było okej.
Wychodzi na to, że strasznie straszą w ulotkach ;/
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:56   #750
Weronisia
Zakorzenienie

Olik, to też powiedział mój gin. Wyjaśnił mi, że niektóre firmy farmaceutyczne nie mają doświadczenia z ciężarnymi w tym trymestrze i nie chcą brać odpowiedzialności gdyby się coś stało. Więc piszą, że nie wolno.
Lekarz powiedział mi jednak, że zapalenie może być bardziej niebezpieczne niż te globulki, więc mam je brać.

Zobaczymy co dziś wyjdzie na badaniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości