![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() podoba mi sie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
pppP
Śniadanie grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem; wędliną i pomidorem; pół z serem żółtym i też pomidorem; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie grahamka ze słonecznikiem 2 połówki z masłem serkiem almette, pomidorem i szczypiorkiem, herbata owocowa Obiad jakieś 100g makaronu, 2 smażone parówki ![]() Podwieczorek/Kolacja (TŻ zaaranżował mi popołudnie i pilnował ![]() pierś z kurczaka grillowana, duszone pieczarki, papryka i cebulka, ryż, surówki: z marchewki, czerwonej kapusty i białej kapusty, sosy; kawa z mlekiem i cukrem po: kubuś I jak?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
![]() i: owsianka na tłustym mleku z fitellą miętową + kawwwa. ii: grahamka z awokado, salami, pomidorem & bazylią / masłem i konfiturą jeżynową. /wszamane na dworzu ![]() iii: dwa gołąbki w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym & surówkami. iv: magnum almond, grejpfrut czerwony & herbata czereśniowo - jogurtowa. v: kajzerka żytnia z masłem orzechowym, serek homo naturalny z cynamonem.
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Moje P (pt. jest źle... i umieram.)
śniadanie: standard ( 4 łyżki owsianych, pół activii naturalnej, dwie wielkie garście musli, garść suszonej żurawiny, suszonych bananów, kilka suszonych gruszek, pół giga banana, posypane cynamonem ) kościół IIśniadanie: 3 kromy ciężkiego domowego chleba na zakwasie z pestkami słonecznika - z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem (chyba też standard ![]() - z masłem, tuńczykiem w sosie pomidorowym, czerwoną cebulką - z maslem, almette chrzanowym, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, papryką puding smakija kokosowy gruszka okropny ból brzucha obiad: prawie 3/4 woreczka ryżu z przecierem pomidorowym i bazylią (prawie, bo nie dałam rady...), pierś z kurczaka pieczona w folii w piekarniku w przyprawie do kurczaka, surówka z pekińskiej, z marchewką, jabłkiem, ogórkiem, posypana koperkiem i polana octem jabłkowym podwieczorek: znów prawie cały budyń wiśniowy posypany żurawiną suszoną banan zalany danio bananowym dwie suszone gruszki spacer około godzinki kolacja: bułka jakieś (70g) - z masłem, sałatą, szynką, ogórkiem ![]() - z almette, pomidorem i rzodkiewką jajecznica z pomidorami, z cebulą czerwoną, posypana bazylią, z dwóch jaj Uff... I jak dziś?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do jadłospisu to mi się podoba ![]() ![]()
![]() |
#726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra ta fitella ? Od dawna zastanawiam się nad kupnem. ![]()
![]() |
#727 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
P
I.rogal z makiem masełkiem, twarogiem i musem jabłko cynamon wanilia, kawka z mlekiem, mandarynki 3 II.2 kromki sojowego z masłem, serem capresi, papryką i sosem, 0,5l kubusia III.smażone panierowane kotlety sojowe,osmażana kasza jęczmienna, colesław 200g, 2 łyżki masła orzechowego IV.wiejski z musli malinowym z rodzynkami, cukier waniliowy, dwie garści orzeszków brazylijskich posiekanych V.dwie kromki pszennego z masłem, kabanosem i ogórkiem konserwowym, groszek z majonezem i ee... kabanosem ^^ kubuś i kilka łyżeczek masła orzechowego odrzuca mnie od słodkiego...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R/U:
ś: musli lubella wiosenne 50g + activia wiśniowa + jabłucho, kawka o: rosół z makaronem, parę marchewek gotowanych z rosołu pałka z indyka gotowana w zupie, około 3 ziemniaki, baaaaaarrdzo dużo surówki ![]() p: pół bułki słonecznikowej, serek homo naturalny + 3 łyżki dżemu porzeczkowego k: reszta bułki co została z podwieczorku z serkiem topionym i szynką drobiową, jabłuuucho, cappucino z mlekiem i cukrem i jak? proszę o ocenkę ;* coś mi się wydaje że za dużo dziś ![]()
#730 |
Raczkowanie
|
Moje P (pt."znowu cały dzień nauki"
![]() śniadanie: malinowa owsianka Elovena(35g)+łyżka suszonej żurawiny+szklanka mleka 2%, jabłko. Kubas kawy. II śniadanie: grahamka z masłem-pół z twarogiem i łyżeczką dżemu; pół z plasterkiem sera Capresi, pomidorem, papryką ; czekoladowy jogurt pitny Milko (250ml). obiad: pulpet w sosie pomidorowym, 2 ziemniaki, gotowane brokuły i fasolka szparagowa. podwieczorek: jogo naturalny (150g)+łyżka orzechów laskowych+łyżka rodzynek, duże jabłko. kolacja: kromka chleba orkiszowego, wieśniak+pół pomidora, kawałek papryki. W ciągu dnia: sporo wody i zielonej herbatki. Mam nadzieję, że jest lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy raz na jadłospisach ![]() ![]() R: -I- 2 kromki chleba razowego podgrzane w opiekaczu z serem chudym 0% tłuszczu, do tego 4 orzechy laskowe -II- mały kawałek kurczaka i chudego schabu, do tego żurawina -III- sałatka z kurczakiem (skład: kurczak grillowany, sałata, pomidor, orzech włoski, śliwka, sos vinegrette) -IV- serek wiejski z dodatkiem ziaren dyni i słonecznika, kawa bez mleka i cukru -V- kefir piję dużo wody i zielonej herbaty. I JAK???
#732 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie czytelniczki wizażu ; ) coś ostatnio zamiast ubywać to mi przybywa tych zbędnych kg... zupełnie nie wiem dlaczego..
moja dzisiejsza R: Ś: omlet (jedno jajko, 2 łyżki mąki razowej, szklanka mleka 2%) 2 kiwi, pomarańcz, jabłko + kawa na mleku IIŚ: duża bułka ciemna, połówka z serkiem truskawkowym a druga z szynką i ogórkiem O: rybka z górą warzyw na patelnię P przed treningiem: mięsko gotowane z odrobiną sałatki z kapusty pekińskiej i kukurydzy 30 minut hula hop, 30 minut skakanki szklanka budyniu śmietankowego bez cukru na mleku 2% [wiem wiem! nie powinnam!] K: pół serka wiejskiego (więcej po prostu nie dałam rady) co jest nie tak? ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Prosiłabym o ocenę moje wczorajszego P (jest 2kg na+
![]() śn.(w biegu-zaspałam!)ok. 100g różnych płatków( BF,Zdrowy błonnik,Magusie),garść płatków migdałowych,kilka7? suszonych śliwek i kilka suszonych moreli zalane jogo nat. całym;jabłko 2śn. 2 kromy chleba dyniowo-kminkowego z masłem/ masłem,szynką i pomidorem; twarożek słodki z maślanką truskawkową,zmutowana mandarynka ![]() kawa&mleko ob. woreczek prawie cały kaszy gryczanej z dwoma uprzednio smażonymi bitkami dużymi w sosie(mnóstwo sosu!),mizeryja d/p?. (brak ochoty,ale no trzeba było cokolwiek z rozsądku więc..)kawa riocore na mleku, 2 paski gorzkiej czekolady,jakiś herbatnik jabłko,garść pestek dyni k. 3 kromy razowego jeszcze ciepłego ![]() -masłeeem! -masłem,szynką i ogórasem -ogromną porcją twarogu i na to dżemik! morelowy ![]() kubek maślanki brzoskwiniowej z brzoskwiniami ![]() na mieście,ale tylko nieco ponad godzinkę przed snem ![]() gdzieś tam wpadła herbatka owoce leśne i wooooda. no i kilka fistachów,no dobra- może kilkanaście ![]() i jak to się prezentuje? taki mały Ot, ale chcę przytyć,bo czuję się za chuda,muszę przytyć...ale kiedy wczoraj rano zobaczyłam na wadze 2kg więcej coś się we mnie złamało. źle mi. czy to normalne? ![]() ale nie dam się! będę jeść,zaokrąglać się i pięknieć! ..oby? UP. mógłby ktoś ocenić?prosiłabym bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Twoje P - pyszne ![]() Cytat:
![]() Moje P pt "kryzys z TZ-em" ![]() ![]() sn; owsianka na mleku (4 lyzki musli, 2lyzki otrebow granulowanych z zurawina) + 2 lychy slonecznika, garsc orzechow, garsc rodzynek, lyzka czekolady do smarowania z chrupkami, jablko, 3 morele i 3 sliwki suszone/ kawa jacobs nut z milka 2 sn; kroma chleba ziarnistego z gruba warstwa salatki wegetarianskiej z majonezem + salata, jajko na twardo, szynka, ketchup, zolty ser, kilka kawalkow ziemniakow (robilam obiad) - baranek marcepanowy oblany czekolada, nestea truskawkowa (klotnie, sprzeczki, masa łez i nerwow) ob; pieczone ziemniaczki (ziemniaki ugotowane, usmazone z cebulka,sosem smietanowo-pomidorowym, koper,majeranek suszone, czosnek), duze jajko sadzone na masle, troche sosu grzybowego, ketchup, kotlet mielony z zoltymserem, warzywa na parze (cukinia, brokuly, groszek cukrowy, marchew), kawa z mlekiem d/p; garsc migdalow w czekoladzie ciasko lu go wielozbozowe kol; ziemniaki z obiadu z warzywami z obiadu + szklanka kefiru - porcja "dosc dosc" prosze o ocene ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Up'uje ponownie, bo zaginęło na poprzedniej stronie ![]()
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Hej zaczynam swoją z przygodę ze zdrową dietą.
![]() Chodzi mi o REDUKCJĘ,schudłam już 3kg ale skupiłam się na ćwiczeniach,ograniczaniu jedzenia, odstawieniu słodyczy-nie jem ich już od 40 dni ![]() Ale teraz przeglądając wątek postanowiłam ułożyć swoje posiłki.Mam prośbę o sprawdzenie czy mogą być ![]() Śniadanie: w zależności od tego czy mam czas rano- 3 kromki z żółtym serem,wędliną, ogórkiem lub pomidorem/owsianka/omlet i jakiś owoc Możecie mi powiedzieć czy jajecznica może być?? II śniadanie: gdy jestem w szkole to kanapka tak jak wyżej,a gdy w domu to jogurt z owocami lub pestkami słonecznika Obiad: filet lub ryba z ryżem/makaron z warzywami/mrożonka-warzywa na patelnie/sałatka z kurczaka Podwieczorek: biały ser z makaronem/naleśnik z białym serem/orzechy i jakiś owoc Kolacja:serek homogenizowany i jabłko Mój problem jest taki,że strasznie nie lubię tych serków wiejskich oraz nie zjem samego białego sera.Wiem,że jest tam dużo białka i dlatego jakoś próbuje jeść to w takich postaciach jak napisałam.Może być ser z makaronem i z naleśnikiem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
UP- Proooosze o ocene!!!
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak????? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
U
1. 3 kromki chleba razowego (2 dosyć małe i jedna normalna) -z chudym twarogiem i ogórkiem kiszonym -z plastrem indyka w galarecie -z makrelą wędzoną i ogórkiem kiszonym każda ze szczypiorkiem, koperkiem i natką pomarańcza 2. nutridrink 3. kanapka złożona z dwóch małych kromek razowca z polędwicą drobiową i ogórkiem kiszonym faszerowanym kapustą, kilka śliwek 4. mały talerzyk kurczaka z ryżem po chińsku z łyżką słonecznika, marchewka; po łyżce: migdałów, orzechów ziemnych, nerkowców i orzechów brazylijskich 4. serek homogenizowany (nie cały), sok warzywny, plaster indyka w galarecie może być? Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-03-29 o 18:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R/U:
1. 2x kromka razowego- jedna z masłem szynką i serem żółtym na to pomidorek, druga z bieluchem paprykowym i na to ogórek. kawka 2. talerz rosołu z makaronem 3. kromka razowca posmarowana cieńko masłem plaster szynki i sera, pomidorek, jabłko 4. musli fitella orzechowe z serkiem wiejskim ![]() ocenka? ![]()
#745 |
BAN stały
|
U.
6.30 sn. miseczka BranFleksów, garść: laskowych, rodzynek; wkrojony banan, łyżka otrąb śliwkowych, 2łyżeczki cukru- zalane 250 ml. gorącego mleka 2% ![]() espresso. szybkie spacerowanie ok 40min 11.00 II sn. mini kajzerka z sezamem z: tartare ziołowy, łosoś wędzony, koper, sałata, ogórek; zielona herbata, pomarańczka, pasek Wedla mlecznej szybkie spacerowanie ok 1,5h (*załatwianie różnych spraw itp..) 14.30 Obiad: spory gołabek (mieso drobiowe &ryż) + sos pomidorowy, 4ziemniaczki z koper, surówka z marchwi, selera, pietruszki + łyżeczka oliwy z ol. Deser. 2 rafaello 17.30 Podwieczorek: 1,5 kruchej babeczki z budyniem śmietankowym; kawa (mooocna!) z mlekiem 2% (100ml) ; kitkat czerwony ![]() nauka ok 1,5h ^^ (i starczy ![]() 20.00Kolacja: jajko sadzone na maśle (łyzka stołowa) z keczupem & szczypiorkiem, kromka razowca przytostowana i przekorna w dwa trójkąty ^^ posmarowana almette ziolowym + cały pomidor *chodzę spać ok 00.00 (zrobiłam mały eksperyment: przez tydzień jadłam białkową kolację (serek wiejski/homo + dodatki). Pozostałe posiłki były takie jak zawsze+ oczywiście słodycze itp, nie przesadzałam z aktywnością fizyczną. i co? -0,5kg. albo wahania wagi albo.. hm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
P:
Sn: owsianka ( 5 ł.platkow gorskich , 4 ł.platkow owsianych , garsc nerkowcow , garsc rodzynek , garsc bakali , 4 sliwki suszone , 2 morele suszone , banan , lyzeczka cukru waniliowego ) na szklance mleka 2% , pomaranczka , herbatka malinowa 2sn: grahamka z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , salata , papryka , ogorkiem , szczypiorkiem , jabłuszko (duze i przesmaczne) ![]() O: cały talerz po same brzegu kapusniaku (gestego) D: monte drink , jogurt naturalny z dwoma garsciami nerkowcow P: cała duza chałka ![]() K: (bdz) 2 jajka na twardo , 2 kromki razowca z paszteme pomidorowym , papryka i szczypiorkiem i z almette smietankowym i ogoreczkiem , herbatka malinowa na filmie ;d wielgasna pomaranczka ;d i dwa mega jabłuszka i jak?
#748 |
Zadomowienie
|
R:
Śniadanie- 2 kromki chleba razowego z ogórkiem kiszonym + 2 plastry polędwicy,serek wiejski II śniadanie- trochę więcej niż garść wingoron Obiad- warzywa na patelnię z piersią z kurczaka Podwieczorek- kromka chleba razowego, 5 pomidorków koktajlowych, sałatka z kukurydzy konserwowej,rzodkiewki,ol iwek,serka wiejskiego(tak niecała połowa), plaster polędwicy , 2 łyżki otrębów=wyszła jakaś miseczka Kolacja-jogurt naturalny (Kolacja mała,bo wracam późno do domu i po podwieczorku jestem już pełna )
#749 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R pt. to, co zostało z niedzieli
![]() 30 minut biegania (już kiedyś pisałam dlaczego rano, ale staram się 2xtydzień rano, 2xpopołudniu) Śniadanie (7:30) Kromka razowca z polędwicą, mini owsianka (2ł. płatków, 1ł. otrębów czarna porzeczka, mleko 0,5%, pół wtartego jabłka) II śniadanie (10:15) 3 małe muffinki dukanowe (czyste proteiny) ; 2 klapnięte kromki razowca, w środku plaster polędwicy, dwa plastry pomidora, mały kawałek ogórka kiszonego Obiad (13:00) - szkolny (choć jak na szkolny nie było tak źle ; w ogóle to rezygnuję z nich, bo są zbyt tłuste ![]() poszatkowany kurczak, surówka z pekińskiej, ryż biały, sos jogurtowo-czosnkowy 20 minut skakanki Podwieczorek - małe kawałki kurczaka, pomarańcza 8min wszystkie Kolacja - omlet z 1 jaja posmarowany serkiem homo I jak ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie podoba mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.