![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
u nas są ciuszki szpitalne a jeśli któraś mama ubierze swoje i potem po kąpieli czy przebraniu chce je odzyskać musi isc do pielegniarek i szukac swoich bo one nie wiedza czy to szpitalne czy prywatne
Cytat:
![]() |
#722 |
Konto usunięte
|
Można. TU masz ściągę:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sie_35862.html |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18555198]Wiesz, na dobrą sprawę wszystko można kupić po porodzie ![]() A myśmy znów w SR byli, dzisiaj ćwiczenia praktyczne ![]() ![]() No lepiej zaopatrzyć sie przed, tylko kiedy? Ja nie ma wiekszosci rzeczy,myśle wmaju uzupełnic zapasy ![]() Ja mam znów odwrotnie w SR - więcej majówek,a ja czerwcowa. Cytat:
To ja myślałam, że pod koniec ciązy juz nie ma tkiego apetytu...o kurcze to musze sie hamować... Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny, az strach tu wchodzic na wątek, połowa kwietnia a tu sie porody szykują...no ale nie ma się co dziwić z drugiej strony skoro termin porodu to zawsze plus, minus 2 tygodnie. Trzyma kciuki za ewentualne rodzące ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
![]() |
#724 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihih ale słodkie te rzeczy ja poprostu nie moge jezdzić po takich sklepach bo bym wszystko do wózka wrzuciła ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Dzieki Tatusiu kwietniowy za wiadomosci wiemy ze młoda w dobrych rękach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
dobrze ze wykryła ja lekarka znaczy ze moze to być cholestaza nie martw sie słonko bedzie dobrze trzymam mocno kciuki leki jakies juz masz wiec zacznie powoli to pierunswto znikac ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
tzn dlaczego nie wiesz??
![]() |
#725 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18563216]Można. TU masz ściągę:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sie_35862.html[/QUOTE] dzięki Szaja
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie nie wiem co chcem a jak zjem to albo mnie muli albo mam zgage normalnie masakra jakas . tak płakałam na d waga ze stoi i co od piatku znów połtora kg wiecej tak wiec z 53 na samym poczatku zrobiło sie 72 ![]() ![]()
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() My już zaczeliśmy 32tydz...w piątek na usg wyszło,że mały waży 2000g i juz jest ułożony prawidłowo,łożysko II stopnia więc też nie najgorzej,czuję go na zebrach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
a ja czekam na wózek lezaczek i inne pierdy wczoraj dostałam sms ze juz kurier jedzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj wieczorem dostałam lekkich skurczy ale mineły gdybyscie widzieli mine mojego tż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz juz wiem ze całkowicie sie nie nadaje na sale porodową
#729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Informuj nas Tatusiu co tam z dziewczynami sie dzieje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18563118] No właśnie - KARDASHI siedzi cicho, czyżby urodziła ![]() No właśnie - OD pierwszego miesiąca, a nie PO ![]() [/QUOTE] jeesteem.. ![]() ![]() Wczoraj miałam całe dnie badanka, z 10 ktg itp itd i wpadlam na chwilę ale poźno i oo. ![]() Wczoraj był mój gin.. i w koncu ktoś poważny.. Powiedział ze to niemożliwe zeby mi wody wyciekły a ja bym ich nie zauważyła bo nie miałam ich tak malutko. Powiedział że te czopki co brałam przeciwskurczowo mogą wywoływać słabszą prace nerek, co za tym idzie mała mniej siusia czyli mniej wód.. I dlatego nie mogłam ich brać tak sama w domu, bo czasem tak dziecko reaguje na te czopki.. Powiedział że jak jutro bedzie więcej wód to idę do domu.. ![]() Wydaje mi sie że przybrały trochę te wody, bo od przedwczoraj przytyłam 1,5 kg, mala się więcej rusza i dziewczyny z sali powiedziały że mam większy brzuch.. Więc mam nadzieje.. ![]() Cytat:
Ja też mam łozysko II stopnia.. i o co w tym chodzi.. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kardashi dobrze, że z tymi wodami wszystko się wyjaśniło. A jeśli chodzi o dajrzałość łożyska to jak na twój tydzień ciąży, jest taka jak powinna być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
pearl z tego co pamiętam jak kiedyś czytałam, to na tym etapie główka ma prawo być większa od reszty ciała, więc nie ma się czym martwić
![]() Edzia no to i tak spoko, ja miałam 16 na plusie a teraz to pewnie z 18 ![]() ![]() Kardashi nie wiedziałam że tak może się dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18563118] Jak Cate i Bydgoś dzisiaj? Strasznie ciekawa jestem! A ja się na jutro uczyć muszę, ostatnia różnica programowa została, z fizjoterapii. I jestem walnięta - znalazłam sobie kolejne studia ![]() Ja sobie odpoczywam pod KTG ![]() Przy CC się boję skutków ubocznych znieczulenia a po wczorajszej próbie OCT obawiam się bólu przy porodzie naturalnym, nie wiem czy dam radę, choć sama ta próba jest o tyle gorsza, że przez kilka godzin leżysz pod kroplówką i nie możesz się ruszyć a w czasie normalnego porodu możesz sobie chodzić ![]() Cytat:
![]() Za to ja schudłam 1,5 kg ![]()
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja łożysko mam już III stopnia - 37 tydzień, więc u Ciebie jak najbardziej oki ![]() ![]() A ja tak dla odwrócenia uwagi od zbliżających się porodów, pochwalę się nowym lokatorem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Buuu...a ja nie mam wagi w domku i nawet nie mam jak się kontrolować, oprócz co miesięcznych wizyt u gincia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
uff skończyłam prasowanie i po przeglądzie wyszło że mam najmniej rzeczy na 56 i nie wiem czy nie mało - może panikuję
![]() ![]() mam pytanie odnośnie torby do szpitala - a dla dzidka okrycie kąpielowe bierzecie i pieluszki takie zwykłe (nie wiem do wytarcia np buźki gdyby się ulało) i podkłady do przewijania - czy ja przesadzam ![]() ![]() czy to też od szpitala zależy ![]() ja mam brać wszystko i ciuszki i kosmetyki i rożek - jak ja wparuję tam z moją wielgachną torbą to będą jaja ale może mnie nie wygonią ![]()
![]() |
#736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja zapomniałam napisać ze mamy 36 tydz 1 dzien ![]() ![]()
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=olivka_7;18564902]pearl z tego co pamiętam jak kiedyś czytałam, to na tym etapie główka ma prawo być większa od reszty ciała, więc nie ma się czym martwić
![]() Edzia no to i tak spoko, ja miałam 16 na plusie a teraz to pewnie z 18 ![]() ![]() jedziemy a tym samym wózku tylko ze ty juz masz koncóke a mi troche zostało jak oczywiscie Ami nie bedzie szybcciej chciała do tatusia ![]() powiem wam cos z autopsji podczas choroby mojej mamy zauwazyłam ja jak i moja mama ze najbardziej tyje sie z tzw zdrowej zywnosci Naprawde moja mama odzywiała sie ksiązkowo duzo owoców witamin naturalnych itp i wiecie co w ciagu roku przybrała 25 kg które potem musiała lekko zrzucac bo nie zadziałały by tak jak miały wlewy chemii tak samo w jednym z mądrych programów ta teza sie potwierdziła naprawde trzeba uważac jesli sie nie chce mocno przytyć co zjesc by było zdrowo i mało kalorycznie ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- no ostatnio miałam napisać ze chyba sie nasze dzieciaczki zgadały i beda chciały w ten sam dzien urodzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
Edziu, bo jedzenie owoców wcale nie jest takie super zdrowe
![]() ![]() Yolanda, super przygoda ![]() Kardashi, buziak za dobre wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie na allegro siedzę i szukam naklejek na ścianę z motywami do pokoju dla synka... Czy któraś ma może doświadczenie z tego typu ozdobami? Tyle tego jest, ze nie jestem w stanie się zdecydować na wzór i wielkość ![]() A na ścianę chciałabym jakiś naklejki kolorowe właśnie... nie mam niestety zdolności, żeby namalować coś samemu, więc muszę tak kombinować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że już wam się poprawiło i że wyjdziesz ze szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja to mam dobrze bo już 8 miesiąc się zaczął a mi przybyło 6,5kg od początku ciąży więc wątpię że z tygodnia na tydzień waga zmieniałaby jakoś zasadniczo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Tygrysek jeśli chodzi o okrycie kąpielowe to chyba zależy od szpitala- ja np mam nie brać bo nie potrzeba. Pieluchy wzięłam chyba 4 tetrowe i dwie flanelowe, tak bardziej pod kątem ulewania. Ewentualnie przykryia dzidzia jeśli będzie ciepło. Podkłady do przewijania spakowałam dwa ale bardziej pod kątem położenia dla siebie na łóżko. Koleżanka z innego wątku która rok temu urodziła poradziła mi że tak będę się czuć bardziej komfortowo, i w razie gdyby mnie "przelało" po porodzie nie będę musiała prosić położnej o zmianę pościeli, w ten sposób zawsze będzie czysto. Jak będę potrzebować więcej to mąż mi dowiezie bo mam tego 2 paczki. Mam zamiar stosować pod prześcieradełko zamiast zwykłej ceratki- którą kupiłam ale przecież to nie przepuszcza powietrza, a nie po to kupiłam materac który pozwala na cyrkulację powietrza
![]() marhalczar co u Was słychać ![]() Pewnie że owoce mają dużo cukru, ale właśnie chodzi mi o to że słodycze to zupełnie puste kalorie, bezwartościowe.
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-14 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() do poniedzialku tez sie wazylam tylko u lekarza ale ostatnio przywiozlam sobie od mamy mpoja stara wage, wyglada jak wyjeta z rupieciarni ale dziala |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
A do wszystkich...witajcie, w koncu was odnalazlam
![]() ![]() U mnie juz po USG w 33 tyg, badaniach i wszystko ok, mala ulozona jak do porodu od 4 tygodni...wystawia tyleczek na wysokosci mojego pepka , a nózki wbija mi pod zebra... Zostaly mi 2 lekcje przedporodowe, a w ubiegla niedziele wybralam sie na porodówke do mojej sasiadki (jest polozna w szpitalu, w którym bede rodzic) i ogladalam pokoje , dyzurke, wypilam kawusie z innymi poloznymi...teraz moge spokojnie tam sie wybrac no ale trzeba jeszcze zaczekac... Mam juz przygotowany pokój malej, ciuszki oraz torbe do szpitala, nigdy nic nie wiadomo ...i trzeba byc przygotowanym. Teraz rozwazam depozyt pepowiny w banku...na 20 lat w celach leczniczych..a ceny sa od 2 tys.€ w góre lub oddanie gratis do baku dla dzieci potrzebujacych. Ja czuje sie dobrze, czasami budze sie w nocy , bo mnie bola plecy lub chce mi sie mleka ![]() Pozdrawiam i do uslyszenia ![]() ...do porodu przewidzianego zostalo 38 dni..uffffffff jak to dobrze, ze juz tylko 38 dni!!!
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-14 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=984424287
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
marhalczar bardzo zorganizowana z Ciebie mamuśka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co chodzi o becikowe to nawet nie musze tam jechac, jedyne to zadzwonic do Urzedu skarbowego, podac imie nazwisko, mój nr.dowodu oraz dane wpisowe dziecka z Urzedu Cywilnego oraz nr konta, a oni bezposrednio przelewaja pieniazki w ciagu miesiaca PS. ...tak zazdroszcze mojej siostrze i bratowym, ze juz maja swoje pociechy w domciu, a rosna jak na drozdzach i coraz fajniejsze, fakt, ze widze je na fotkach i na skype ale cos jest cos...wyobrazam sobie przyszle swieta...czwórka maluchów razem !!!
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-14 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18563118]Gratuluję i leciutko zazdroszczę ![]() Cudny sposób ![]() ![]() A ja się na jutro uczyć muszę, ostatnia różnica programowa została, z fizjoterapii. I jestem walnięta - znalazłam sobie kolejne studia ![]() zgapiaj. ![]() trzymam kciuki za zaliczenie tych róznic programowych. ![]() Ja zazdroszcze Ci tego studiowania... gdybym tylko miała sponsora to ide na kolejne studia- bez zastanowienia...- chciałabym jeszcze matematyke i geografie skończyć.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() http://http://www.allegro.pl/item984..._promocja.html http://http://www.allegro.pl/item989...a_wielkie.html marhalczar, co Ty ostatnio tak malutko piszesz? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.