Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 12:53   #721
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

a ja juz kiedyś pisałam, że ostatnio właśnie babcia chciała mi ustapic miejsca w autobusie zatem nie ma reguły
Stary 2010-06-09, 13:11   #722
Aliszcze
Zakorzenienie

opowieść o babci z busie bezcenna ale szok normalnie, dobrze jej powiedział

ja pospałam ze 3 godziny, dziś średnio się czuję, od rana głowa mnie boli, o 4 rano obudziłam sie z lekkim bólem, czy nawet skurczami. Dobrze, że jutro wizyta, bo coraz częściej odczuwam bóle.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:26   #723
kretencja
Zakorzenienie

A u mnie taka burza była, że na wszelki wypadek wyłączyłam komputery z prądu.
W międzyczasie poleżałam, zjadłam też zupkę, napięcie się zmniejszyło, podejrzewam, że był tylko jeden skurcz wtedy, co się podniosłam z fotela przy pomocy mięśni brzucha, a potem to już napięcie z nerwów się rozkręciło, bo ja straszna panikara jestem
Tak czy owak jak leżę na plecach czy półsiedzę, to dłońmi wyczuwam twardawe dno macicy Długo nie mogłam jej wyczuć, chyba była za nisko. A teraz czuję że jest. I pewnie to, że jest trochę twardsza od "normalnego" brzucha, jest zupełnie normalne...
No, idę zaraz w końcu pozmywać, bo się z tym czaję od rana

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:31   #724
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pozwoliłam sobie skopiować z forum"Udało sie po poronieniu" ciekawą sytuacje opisaną wklejam poniżej...

dziewczyny czytajcie treść z innego wątku

Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby).
Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej:
"Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza.
Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w
ciąży iwygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."

No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani: "Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe dupy zjada się na kolację". Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania.

Normalnie jeszcze bardziej mam dosyć moherów!!!! Ja też już raz miałam historie z moherem w sklepie heh babka mnie przepuściła a moher chciał sie wrąbać przede mnie...kasjerka zaraz ale jej pokazała gdzie jej miejsce heh Ale dużo jest takich historii...jakby kiedyś te mohery łażące nie były młode i w ciąży i nie wiedziały jak to jest...eh heh

dobre ;D

moja mała szleje w brzuszku
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:36   #725
Ishka
Zadomowienie

Wiolkaslonko mój mały najczęściej daje czadu koło 18:00 i koło 22:00 heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:44   #726
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

M25, gratuluję córeczki!!!

NUCHISIA
, witamy serdecznie!

Ishka, historia rewelacyjna aż wysłałam skopiowałam i wysłałam męzowi na gg. On lubi takie historie.

A ja dziś zmęczona bardzo. Pobudka o 5:40, chociaż mogłam jeszcze sobie pospać, od rana trochę, mnie muli a do tego fatalne powietrze. W pracy jak ryba próbowłąm łapać powietrze przy oknie. I tak cały czas było mi słabo. Teraz wietrzę i zajadam obiadek (zieloną fasolkę z cebulką, czosnkiem i pomidorami) - od razu trochę mi lepiej. A przede mną perspektywa wolnego popołudnia.

A jeszcze coś mi się przypomniało - wczoraj wieczorem kopara mi opadła, kiedy sprawdzając godzinę na komórce męża zauważyłam na tapecie zdjęcie ... ostatniego usg! Szok, bo to absolutnie nie w jego stylu. On nigdy nie miał na tapecie żadnego zdjęcia! A jak pytam czy jakoś przeżył tę wizytę to powtarza, że nie, wcale. Myślałby kto, żę taki twardziel...
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:50   #727
Vcelka
Wtajemniczenie

Historia z autobusem i babcią powaliła mnie na kolana

Zazdroszczę Wam tych ruchów dziecka, ja jeszcze nic nie czuję, a tak bym już chciała.

Ala na którą jutro masz do gina ?

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 14:00   #728
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Edzia, słyszałam o tej szkole, podobno jest średnia...
No to szkoda bo ucieszyłam się że będzie kontakt z przyszłą położną:-(
Mam nadzieję, że juz Ci przeszło.

A ja po zakupach znowu na ciuszkach. Za całe 30 zł mam śpioszki na większego malucha z krókim rękawkiem i krótszą nogawką(nowe z metką), bluzę(booooska),koszulkę czerwoną i spodenki grubaśne na szelkach. Do tego odnalazałm coś co nigdy wcześniej nie zwróciło mojej uwagi-ciucholand z odzieżą tylko dla dzieciWszystko z Anglii więc super jakościowo, cenowo 5-10 zł dla takich maluszków,i naprawdę bardzo ładne. Tylko śpioszki będę musiała kupić w normalnym sklepie bo jakoś nic mi się nie podoba. Ale koszulki,sweterki,sukienu sie to mają niejednokrotnie ładniejsze niż nowe w naszych sklepach.

My dziewczyny wynajmujemy kawalerkę. Baaardzo małą. Przeprowadzamy się do domu najwcześniej w czerwcu za rok, ale raczej może nawet to się przeciągnie do sierpnia. Musze bardzo rozważnie planować zakupy bo nie wiem jak my się tu pomieścimy. Zastanawia mnie łóżeczko z przewijakiem nakładanym czy to będzie wygodne?Jesli tak to jestem za. Wózek to chyba podczepimy pod sufitemAle nie w takich warunkach się dzieci chowały. W nowym domu małe będzie miało duży własny pokój obok pokoju przyszłego brata lub siostry które to jest w planachAle teraz to każdy mebel extra to problem. Już i tak prawie fruwamy nad podłogą. Za kawalerkę płacimy 800 zł +woda,ogrzewanie. Więc szkoda mi jeszcze 500 zł dorzucić na dwupokojowe

O murzynie czytałam na tym drugim forum i myślałam, że pęknę ze śmiechu. Ale ludzie w moim otoczeniu też niezbyt życzliwie się odnoszą do mnie. A brzuchol mi widać.

A i witam nowe mamuśki.

I gratuluję córci!My jeszcze czekamy bo to dopiero koniec 12 tc. Ale czasem mnie to tak zatyka jak sobie uświadomię, że w środku jest nie jakiś obcy,kurczak,małe(bo tak do niego mówimy)Tylko SYN luc CÓRKA, mały człowiek, mam czasem lekki atak paniki.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:02   #729
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Historia z autobusem i babcią powaliła mnie na kolana

Zazdroszczę Wam tych ruchów dziecka, ja jeszcze nic nie czuję, a tak bym już chciała.

Ala na którą jutro masz do gina ?
idę na 16.00, jak wszystko bedzie oki to od razu podskoczymy do Castoramy po kwiaty na balkon, bo łyso na razie mamy na balkonie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:06   #730
kropka27
Raczkowanie

Ehhh super historyjka z babcią Super.
Witam nowe przyszłe mamusie! juz troche nas tu jest i dobrze tak musi zostać.
Kurde wiecie co pobolewa mnie podbrzusze raz z jednej strony raz z drugiej- mam coarz większe wątpliwości czy dobrze robie z tym lotem i wczasami nie darowałabym sobie gbyby coś się stało.... no ale bedzie dobrze.

W Krakowie straszny skwar- w pracy wysiedzieć już nie mogę! i podejrzewam że od tego siedzenia też moge mieć te bóle- nogi mam jak banie takie spuchnięte- robie sobie spacerki co troche ale za wiele to nie daje Jeszcze tylko godzinka i do domku.
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:07   #731
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
idę na 16.00, jak wszystko bedzie oki to od razu podskoczymy do Castoramy po kwiaty na balkon, bo łyso na razie mamy na balkonie
Kochana wszystko będzie dobrze - ja to czuję. Ja myślałam, że od razu po ginku dasz znać jak było, a Wy po kwiaty na balkon do Castoramy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 14:19   #732
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Wszystko będzie ok

Stary 2010-06-09, 14:23   #733
Beata_Batumi
Zadomowienie

Mój mąż z każdym dniem coraz bardziej sie zmienia- akurat w pozytywnym tego słowa znaczeniu- widzi że brzuszek już mam spory i chyba bardziej do niego dociera powaga sytuacji. Nawet jak sie pokłócimy to po jakimś czasie mi ustepuje bo nie chcę dzidzi stresować. Wczesniej zachowywał się normalnie, chyba nie dovcierało do niego co sie dzieje w moim ciele!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:26   #734
kotek81
Zakorzenienie

Ale teraz jest szał na te przewijaki Według mnie to jest jedna z bardziej zbytecznych rzeczy którą kupują młode mamusie. Ja nie miałam przy Kindze i wcale mi go nie brakowało - zresztą wiadomo, że malec, w miarę możliwości oczywiście, powinien przy każdej zmianie pieluszki poleżeć choć chwilkę z gołą pupką - ja kładłam się wtedy z małą na łóżku, pod pupkę podkładałam tetrę, ręcznik czy co tam miałam pod ręką i leżałyśmy tak sobie po kilkanaście minut - jakoś nie chciało by mi się chyba stać kilkanaście minut nad przewijakiem
No ale to tylko moje zdanie więc proszę na mnie nie krzyczeć
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:28   #735
kliwia
Zakorzenienie

i na lozku wiecej meijsca do przewijania jest, i mozna sie bawic z dzieckiem
w sumie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:30   #736
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ale teraz jest szał na te przewijaki Według mnie to jest jedna z bardziej zbytecznych rzeczy którą kupują młode mamusie. Ja nie miałam przy Kindze i wcale mi go nie brakowało - zresztą wiadomo, że malec, w miarę możliwości oczywiście, powinien przy każdej zmianie pieluszki poleżeć choć chwilkę z gołą pupką - ja kładłam się wtedy z małą na łóżku, pod pupkę podkładałam tetrę, ręcznik czy co tam miałam pod ręką i leżałyśmy tak sobie po kilkanaście minut - jakoś nie chciało by mi się chyba stać kilkanaście minut nad przewijakiem
No ale to tylko moje zdanie więc proszę na mnie nie krzyczeć
A myślisz, że taka mata na łóżko zamiast właśnie np ręcznika była by ok?Uważasz że to lepsze rozwiązanie niż przewijak?
A do wanienki miałaś jakiś stojaczek?czy na czym stawiłaś?I jeszcze jedno pytankoczy korzystałaś z laktarora?

Stary 2010-06-09, 14:32   #737
kliwia
Zakorzenienie

edzia jak taka mata wyglada? jest sens wydawac pieniadze dodatkowe jak mozna polozyc recznik?
Ja wanienke dostane ze stojakiem
ale mozna zwykla wanienke stawiac na reczniku na stole/lawie/podlodze.
jakbym nie dostala wanienki ze stojakiem, to bym stawiala na stole wanienke

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-06-09 o 14:34
Stary 2010-06-09, 14:36   #738
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
A myślisz, że taka mata na łóżko zamiast właśnie np ręcznika była by ok?Uważasz że to lepsze rozwiązanie niż przewijak?
A do wanienki miałaś jakiś stojaczek?czy na czym stawiłaś?I jeszcze jedno pytankoczy korzystałaś z laktarora?
Ta matka jest całkiem fajna - nawet kiedyś chyba oglądałam na all i jak dla mnie 100 razy wygodniejsze od przewijaka

Wanienkę stawiałam na ławie w pokoju - podobnie jak przewijak tak i ten stojak uważam za zbędny wydatek bo to i tak długo nie posłuży a kosztuje sporo...

Laktatora próbowałam używać ale jakoś mi nie szło - miałam taki zwykły, ręczny - zresztą Kinga to był taki mały ssak i laktator okazał się zbędny
Stary 2010-06-09, 14:38   #739
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja też nie planuję kupować żadnego przewijaka, jeśli już to taki zwykły za 30 zł albo na ceratowej podkładce i pieluszka materiałowa na to. Do wanienki też nie kupuje żadnych stojaczków, tylko będę kąpać dzidzię na podłodze lub na 2 krzesłach (stary sposób ). To takie niepotrzebne gadzety wg mnie.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 14:38   #740
lutien
Wtajemniczenie

Wpadam tylko na chwilę się pochwalić i niestety nie przeczytałam, co napisałyście do rana (zaraz lecę do remontu, a ledwo co wróciłam z egzaminu).

ZDAŁAM!!!!! Jeszcze to do mnie nie dociera, ale jestem przeszczęśliwa Ale zdawanie prawka w taki upał jest nieludzkie - myślałam, że się rozpłynę. Najważniejsze jednak, że już mam to za sobą i za jakieś dwa tygodnie będę mogła jeździć sobie naszym autkiem
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:39   #741
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę się pochwalić i niestety nie przeczytałam, co napisałyście do rana (zaraz lecę do remontu, a ledwo co wróciłam z egzaminu).

ZDAŁAM!!!!! Jeszcze to do mnie nie dociera, ale jestem przeszczęśliwa Ale zdawanie prawka w taki upał jest nieludzkie - myślałam, że się rozpłynę. Najważniejsze jednak, że już mam to za sobą i za jakieś dwa tygodnie będę mogła jeździć sobie naszym autkiem
Gratulacje

Stary 2010-06-09, 14:43   #742
kliwia
Zakorzenienie

lutien gratulacje

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

to ta mata to taka jak czasem do wozkow daja? taka pokryta ceratka?
to jest fajne na spacery mozna dzieciaka na trawie przewinac spokojnie
Stary 2010-06-09, 14:43   #743
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

Moje GRATULACJE !!!!
Stary 2010-06-09, 14:43   #744
EdziaO
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynyTrochę wiedzy praktycznej nareszcie bo błądzę po omacku.

To postanowione darujemy sobie ten przewijak. Z ta matą jest chyba taka wygoda, że w razie wpadki można ją łatwo doprowadzić do porządku. jeszcze jej w rękach nie miałam to nie chę się mądrować za bardzo.

Pieluszki tetrowe już mam. Mama nie mogła się opanować i kupiła mi 5.
A jak to było z pampersami?Sprawdzają się przy niemowlaku czy jednak sposoby mam na zwykłą pieluszkę?Bo słyszałam że potrafią odparzać.

No właśnie tak mi się wydawało, że z tym stojakiem to sobie daruję i tylko mnie utwierdziłyście.

Mam nadzieję, że małe będzie chętnie ssało bo ręcznym mogę nie dać rady, a na te elektroniczne średnio mnie stać. Moja koleżanka miała z tym problem i dostała zapalenia.Straszny ból-płakała od tego. A mały nie chciał jej ssać za bardzo.

Stary 2010-06-09, 14:45   #745
kropka27
Raczkowanie

Cytat:

ZDAŁAM!!!!!
Gratulacje
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:46   #746
kliwia
Zakorzenienie

edzia niemowlak i tak ciagle robi, to nie zdazy posiedziec w tej mokrej pieluszcce bo juz ja zmienisz generalnie takim maluchom czesciej sie zmienia
Stary 2010-06-09, 14:51   #747
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Lutein Gratulacje
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:56   #748
kretencja
Zakorzenienie

Lutien GRATULACJE!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:58   #749
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

Po cichu trzymalam kciuki, widze ze sie przydaly

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:58   #750
EdziaO
Zakorzenienie

No tak raczej powinnam się zastanowić czy zdążymy na te pampersy zarobić

Gratulacje dla Lutein!!!
Ja też zdawałam w upał i byłam cała mokra od stresu i temperatury

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości