|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
u nas niebo zaszło chmurami i chyba wiatr zaczyna sie ruszać ![]() mam nadzieje, że będzie padać
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Tity piękna ta Twoja kruszynka.
Izabela jeszcze raz gratuluję ![]() Widzę, że na wątku zaczynają przeważać przyszłe mamusie. Mam nadzieję, że i ja do nich niedługo dołączę. Póki co łykam te wszystkie suplementy.Chwilowo odpoczywam a TŻ zabrał się za naprawianie rowerów. Może się gdzieś dziś wybierzemy (o ile nie będzie takiego skwaru bo ja i tak już padam)...
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
na pewno nie długo sama dołączysz do mamuś
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
No myślę, że wszystko pójdzie po naszej myśli. Nastawienie to podstawa
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wróciłam znad jeziorka
. A wieczorkiem wybieramy się na Blues Festival.Z nowości to jeszcze tylko się pochwalę, że podpisałam umowę dot. kursów. Mam 120 godz (po 60 w każdej grupie) + 10 godz. metodyki. Już się cieszę na te pieniążki, które mi za to wpadną .Zmykam,
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
ja właśnie dzis zamówiłam sobie testy owulacyjne i ciążowe .... tak po kilka szt. muszę sprawdzić czy są coś warte bo cena nie była zawrotna jak w aptece ..... ale zachwalałyście te ciążowe po 1 zł więc spróbuję
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
iizabelaa a u nas wyszło jakby prezent po pierwszej rocznicy - 06.06. była rocznica, a maleństwo prawdopodobnie pojawiło się ok. 18.06.
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja najprawdopodobniej miałam owulacje w dzien 3 rocznicy (30.06)zbieg okoliczności ![]() twoje jest kilka dni starsze od mojego ![]() dziwne uczucie pisac o maleństwie
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To by byl prezent na licencjata ![]() Cytat:
Tak jak w PL to bylo przez 2 tygodnie i bylo strasznie Ja pracuje w domu handlowym 3-pietrowym, moje stoisko jest na parterze, wiec klimatyzacja praktycznie nie istnieje, kiedy drzwi wejsciowe otwieraja sie co 3-5 minut Fajnie wam...![]() Ja dzis mialam urwanie glowy... Nikt sie chyba nie spodziewal takiego ruchu dzis, bo wiele osob jest na wakacjach juz i klientow nie ma zbyt duzo... No ale dzis to po prostu szal cial Ale przynajmniej budzet wyrobilamTZ zrobil dzis pizze... Alez pyszna wyszla ![]() A jutro beda lasagne ![]() A za tydzien @ powinna mnie dopasc Ale jak dobrze pojdzie to moze to bedzie pierwsza z 3 ostatnich przed dzidziusiem @ Jak patrzec na to w ten sposob, to juz nie moge sie jej doczekacWidze, ze jak zawsze Wizaz w weekend zamiera, wiec i ja sie zmywam, bo musze pozmywac a pozniej spaaaac... ![]() Dobranoc kobity!
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też straszna duchota w nocy nie mogłam spać a nad ranem była staszna burza to się trochę ochłodził to se pospałam do 11 a teraz znowu zaczyna się upał
16.08.2008r. połaczenie dwóch serc Edytowane przez weronia83 Czas edycji: 2010-07-18 o 11:56 |
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Lu ma dzisiaj "6 urodzinki"
![]() ![]() ![]() Virginia
|
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity - śliczne zdjęcie
![]() Aldii - gratki dla Lu!!! U nas dziś chłodno i "morska" bryza wpada nam do mieszkania A ja jakby było mało mi dotychczasowych infekcji mam po tych antybiotykach grzybkaA na hiperprolaktynemię dostałam Bromergon, pamiętam że Kretencja go brała....lekarz polecił mi zacząć od 1/4 lub 1/2 tabletki na noc, a Ty Kreti jak brałaś?? Jak po jednym cyklu plamienia nie znikną to przerzucimy się na Duphaston albo inne leki leczące niewydolnośc drugiej części cyklu, cokolwiek by to miało znaczyć
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett, przyznam, że nie do końca rozumiem Twój plan leczenia, Bromergon i Duphaston są zupełnie na co innego... No ale to w końcu lekarz się zna na tym...
Wcześniej u lekarki, do której chodziłam brałam chyba 1 tabletkę dziennie (dochodziłam do niej stopniowo), ale efektu nie było. U obecnego lekarza bardzo szybko weszłam na 3 tabletki dziennie (to duża dawka) i miałam ewentualnie ją zmniejszyć, gdybym czuła, że jest za duża Zmniejszyłam do 2,5
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-18 o 19:25 |
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
Kretencja - lekarz tłumaczył mi to następująco: jedynym moim nietypowym objawem zaburzeń są plamienia poprzedzające @, a to może być spowodowane niewydolnością drugiej części cyklu: zbyt niski poziom progesteronu powoduje występowanie plamień - i jedną z przyczyn może być też zbyt wysoki poziom prolaktyny, dlatego zrobiłam to badanie; okazało się, że mam zbyt duży poziom PRL po tabletce. Dlatego wpierw próbujemy obniżać ten poziom, a jeśli bromergon nie zadziała to znaczy że przyczyną nie jest prolaktyna (bo nie mam też innych objawów jej podwyższonego stanu) a tylko trzeba by przeprowadzać suplementację hormonami drugiej części cyklu. Albo w ogóle przejśc na tabletki antykoncepcyjne, ale ja, jeśli nawet nie będę starać się o dzidzię w najbliższym czasie to nie chcę znów brać tabletek anty... I tak to zrozumiałam
choc nie wiem, czy to jasno napisałam... ale juz późno i uciekam spać dobranoc!!!
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
roiblam test owu i ponoc wykazuje ciaze II grubymi krechami kilka dni po owulacji od owu minelo 7 dni, zrobilam tez ciazowy jedna krecha w obu przypadkach temp 36.66 wiec dupa, nie mam nadziei ![]() chociaz sutki mnie bola i mam dosc duzo sluzu, a wczoraj nawet mysle, ze chwilami byl rozowawy no i lewy jajnio mnie boli |
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 trzymam kciuki za II
![]() ja w pracy siedzę i nudzę się dziś trochę .... co tak cicho tu ? |
|
|
|
#738 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam znowu z doskoku, na chwilkę! I tak...
Wracamy już w sobotę - ponad 3 tyg minęły jak z bicza trzasnął, ech... Cytat:
Widzę też, że niełatwo będzie kierować wszystkim na odległość. Spora część prac zostanie odłożona na powrotu, takiego na stałe..Dziękuję, napewno się przydadzą! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mąż chętny tylko pogoda nam nie sprzyja. W laboratorium powiedzieli, że taki upały zniekształacają wyniki i trzeba poczekać na ochłodzenie, a mu już w sob lecimy z powrotem..może uda się w tym tygodniu jeszcze, mam nadzieję... Rewelacja! To teraz już żadnych smutków tylko radość i oczekiwanie! Gratuluję! Cytat:
My wczoraj wróciliśmy z Gdańska. Pięknie było - żadnej budowy, żadnych faktur do opłacenia, żadnych spraw do omówienia, wkońcu poczuliśmy się jak turyści na wakacjach. Ech szkoda, że to tylko weekendowy wypad był! Pozdrawiam!
|
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
marthinisia fajnie Wam, że już macie troszke do przodu, a co do wydatków to jesteśmy na to gotowi, zresztą samo przepisywanie działki było bardzo kosztowne,więc mamy już doświadczenie w tych sprawach
My będziemy chyba kończyć jak zjedziemy do PL wystawimy, zamkniemy podłączymy wszystko i wrócimy, aby skończyć ale powiedz, cieszy to wszystko prawda? Aldi dużo buziaczków dla Lu |
|
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
u mnie po staremu przez te upały mam już serdecznie dośc wakacji oliwka czasem chodze nad morze ale wieczorem jest wtedy mnie ludzi iizabelaa gratuluje tity i niech rośnie zdrowo aldii z samopoczuciem raczej bedzie kiepsko gimikis Gabrysia piękne imie ![]() Black wspaniale i kuruj sie kochana agus87 trzymam kciuki za II |
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() jak tam po uplano-deszczowym weekendzie? u nas w nocy dziś tak lało, że znowu ludziom pozalewało piwnice co to za dziwne lato w tym roku....a ja chyba złapałam jakiegoś wirusa, kicham, z nosa mi cieknie, wszyscy w pracy się trzymali z dala ode mnie :P gimiks--> bardzo mi się podoba imie Gabrysia dziewczyny kiedyś dyskutowały o Emilce, też ślicznie ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
grunt, żeby poskutkowało a owulacje masz stwierdzone monitoringiem? bo czasem takie plamienia są jak nie wystapi owulacja....przynajmniej moj gin tak twierdzi ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Agus---> trzymam kciuki kiedy znow testujesz?---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Lindsley---> widze Cie co tam u was? jak Michaś znosił te upały?
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno w tym tygodniu, nie wiem moze piątek
dzisiaj dopiero 23 dc ostatnie 2 mialam 30 dniowe
|
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika - nie robiłam nigdy testów owulacyjnych, ale parę razy zdarzało mi się robić USG TV tak w 16-17 dniu cyklu i gin zawsze widział w jajniku jednym bądź drugim ślad po pęcherzyku...więc na razie przyjmujemy, że jest owu....
U mnie dziś chłodno i dżdżysto...tęsknię za wakacjami i beztroskim wypoczynkiem....
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem "zawsze". Mam otwarte wątki w zakładkach i tylko odświeżam jak mam chwile poczytać.
Dziś jest chłodniej i jakby lepiej to znosi z tym że wczoraj byliśmy na imieninach u teścia i zjadłam kilka "nowości". Chyba nie wszystkie Michasiowi pasowały
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Lejdiski
![]() Jestem padnieta... Za dwa dni ma przyjsc @ a mnie nic nie boli Zero napompowanego biustu, zero czegokolwiek...![]() Dziwne, dziwne... ![]() Mam jutro i pojutrze dni wolne, wiec... bede sprzatac Zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaaa dammmm!!!
Znowu pierwsza![]() Dobry dzien kolezanki ![]() Dzis rozpoczynam plan dzialania "Wolne w domu" ![]() 1. Pozmywac - ZROBIONE ![]() 2. Pochowac pranie - ZROBIONE 3. Nastawic 4 nowe prania - 3 ZROBIONE 4. Odkurzyc gore - ZROBIONE 5. Odkurzyc dol - ZROBIONE 6. Sprzatnac szafe - ZROBIONE ![]() 7. Ulozyc dokumenty 8. Posegregowac rzeczy na charity 9. Silownia - ZROBIONE 10. Sklep polski - ZROBIONE 11. Sprzatnac lazienke 12. Wrzucic torebki na ebay'a Samym pisaniem juz sie zmeczylam Mozliwe, ze jeszcze cos dodam![]() Co bedzie zrobione, zaznacze ![]() Informuje rowniez uroczyscie, ze od wczoraj minal moj okres probny Po tak dlugim wpisie juz raczej pierwsza nie bede A jednak
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2010-07-21 o 16:14 |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa pokaż te torebki
![]() ja właśnie zastanawiam się jak powiedzieś szefowi że mam kolejny problem techniczny i najprawdopodobniej zabiorą mi sprzęt na gwarancję i go niebędzie tydzień .... a dopiero co inną usterka naprawiona .... nie wiem czy mnie nie zamorduje bo kolejny tydzień będę "stać" z badaniami |
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
He he Torebki sa tylko 4, male ale ciekawe Wrzuce je pozniej, bo teraz odkurzam![]() A to twoja wina, ze sprzet nie dziala? To chyba on powiniem zagwarantowac warunki pracy, ktore pozwola ci na oddanie wynikow na czas ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Yyyyy... Dziewczyny , a co tu dzisiaj tak cicho ? Przeciez to wtorek![]() Ktora teraz testuje? Ktora ma jakas wizyte u gina? ![]() Spowiadac mi sie tu szybko
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale działam w spr wiadomej , i bedzie sprawdzan za 10dni
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
Anessko ambitny plan
ja też mam dziś wolne i planuje posprzątać w szafach przed urlopem, powyrzucać w tym w czym nie chodzę albo wystawić tak jak Ty na ebaya. Robię to już od tygodni, ale może dziś się zmobilizuje jak TŻ pójdzie do pracy A co do testowania, to co z Tobą? @ przylazła??? gospella powodzenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

. A wieczorkiem wybieramy się na Blues Festival.
.

a owulacje masz stwierdzone monitoringiem? bo czasem takie plamienia są jak nie wystapi owulacja....przynajmniej moj gin tak twierdzi
Zero napompowanego biustu, zero czegokolwiek...