|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
karolcia ja mam już w takim rozmiarze odłożony
, ale jutro dopiero mogę go kupić
|
|
|
|
#722 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
A ja mam znowu jakas dziwna wydzieline, duzo sluzu jasnobrazowego, wyglada to jak kupa, zwariowac mozna Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka_ - ja mam juz 2 spiworki ortalinowe i 2 polarkowe
narazie niekupuje zobaczymy czy NASTKA z nich wyrosnie![]() Puki co zjadla i spi
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Martysek no ja w dzień z jednej piersi też tyle ściągam...Ale z dzisiejszej nocki to co zostało po jedzeniu Małej (jakoś przez to ściąganie nocne mam nadmiar mleka w nocy) ściągnęłam 250ml na 2 ciągnięcia
.Tak jak przy kryzysie laktacyjnym Mała dostała ze 2 razy moje mrożone, tak teraz mam taką nadprodukcję, że nie raz mam problem z wyjściem na spacer, bo mi wkładki przeciekają non stop. A odbijanie dziecka na ramieniu przy piersi z której nie karmiłam kończy się zalaniem nawet spodni!!!
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Basia jejciu jaki słodziak
Mój Natanek ostatnio często się uśmiecha ale chyba jeszcze do końca nie wie co robi I dziubki często robi (takie jak do całusa). Np. nie chce już cyca to robi dziubek i wielkie oczy W ogóle często się patrzy w jedno miejsce I główka mu się kiwaUwielbiam go A tu fotki mojego brzdąca W tle moje cyce :P Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-09-26 o 20:51 |
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
A co do mleka to ja w nocy mam taki "nawał" ;/ w dzień nie, chociaż jak jest pora karmienia to już mam nabrzmiałe i mi cieknie.. ale w nocy nawet jak śpię na boku to jak w nocy karmię Natanka to mam aż grudki na piersiach (szczególnie na tej na której leżałam), ale jak wycyca to jest ok.
Karmię 2 miesiące a już mam dosyć.. tego że muszę wymieniać wkładki, że mogę wyjść z domu tylko na 3 godz bo inaczej cyce mi rozsadzi ;/ a mam pytanko.. dziecko potem robi sobie dłuższe przerwy na karmienie tak? Tzn załóżmy że ja karmię co 3 godz to z miesiąca na miesiąc będzie rzadziej chciał? Np. co 5 godz (załóżmy) to mleko samo mi się unormuje tak jak po porodzie zaraz i się przystosuje do dłuższego "odpoczynku?" Będę musiała potem znowu odczekać ten "nawał" jak już się zmienią godziny karmienia? mam nadzieję że nie zamotałam Ahh i czy wy też tak macie że jedna pierś jest dużo większa od drugiej?Bo ja mam chyba w jednej piersi o wiele więcej mleka niż w drugiej bo mam większą i to naprawdę widać (tzn nie że rozmiar większa ale większa sporo) a ta druga taka..mała ;/ Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-09-26 o 20:59 |
|
|
|
#728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
u nas bylo jakies 20 osob bo tyle mamy rodzenstwa z rodzinami. ja nie pozwolilabym nikomu rządzic moim zyciem
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i na poczatku ciagle spala i tez nie moglam jej dobudzic, jak sprawdzisz ile wazy to bedziesz wiedziala czy jest powod do zmartwieniaCytat:
nie wiem, jak nie bedziesz mogla sobie poradzic to moze na czas naprawy pozycze ci silniczek tobie chyba bardziej potrzebnymoj tz ma samych braci a jego brat ma 3 synow, a u nas same dziewczyny u nas super weekend
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
kinia... u mnie zawsze był nawał jak mała się przestawiała albo miała skok ale kilka dni i bylo ok cyce przestawiły się
a co do produkcji mleka to u mnie nie było wiele potopów w dzień bo jak miałam nabrzmiałe to ściągałam bo bym nie wyrobiłaalbo małą przystawiałam dwa razy z rzędu do tej samej piersi a co do wielkości piersi to ja też tak miałam że jedna byla większ a druga mniejsz a to dlatego że Milena najadala się jednym cycem i karmiłam na przemian ale teraz je już z dwóch i są na razie równe ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- [QUOTE=dzidziadziumdzia;22 318546]Martysek no ja w dzień z jednej piersi też tyle ściągam...Ale z dzisiejszej nocki to co zostało po jedzeniu Małej (jakoś przez to ściąganie nocne mam nadmiar mleka w nocy) ściągnęłam 250ml na 2 ciągnięcia ....QUOTE] no to nieźle produkujesz ja przez jakiś czas też nie mogłam małej trzymać na piersi z której nie piła bo miałam bluzki mokre i śpioch małej i zdarzyło się kilka potopów w nocy np. po przespaniu godziny jedzenia albo po śnie o karmieniu ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- widzę że dużo mamusiek jest na wizażu czyżby wasi partnerzy też oglądali siatkę tak jak mój
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
mój ogląda film na tvp1, ale po południu oglądał rajdy ;p
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
ale żadna nie pisze
|
|
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
sprawdzalam pogodę tylko się pochlastać
deszcz deszcz deszcz już mam zły chumor do piątku i jak tu gdzieś wyjść zaraz dopadnie mnie deprecha |
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
glooria
ja stekalam tz ze nie lubie siatki i moj siedzi na kompie, ja jednym okiem na tv a jednym tutaj Zoska zasnela ok 20, dziewczynki tez juz spia
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-09-26 o 21:50 |
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
i już robie blędy ortograficzne sorki humor samo H sorki to ta pogoda tk na mnie wpływa
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- itakasia to też masz wolne wieczory
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Moja spi od 20, tz najpierw gral teraz oglada tv, ja na kompie i teraz skonczylam na rowerku jezdzic
![]() glooria - mam takiego samego laptopa
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nie padalo za bardzo bo wtedy bede totalnie uziemionataa, ja mam duzo wolnego, Zosia ma drzemke 4h i druga krotsza
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
karolcia no to super
ale masz sokoli wzrok |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
glooria
jaki slodki smieszek
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
jak pomyślę że w Anglii nie ma polskiej złotej jesieni i baiałej zimy i będzie tylko szaro, buro deszczowo to mi sie ryczeć chce
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedzie podobna do poprzedniej to nie wyjade wozkiem z klatki
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
dzięki taki fajny bezzębny
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- wiem u mnie pogoda jest najczęściej taka jak w Polsce tylko dzien prędzej jakoś fronty tak idą więc jak ja mam zimno od dzisiaj to w Polsce od jutra ale to tylko teoria moja i mojej mamy która mieszka w lubuskim
|
|
|
|
#742 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Itakasia, jesteś kochana
Marta, dziękuję za rady. Uff, działa jako tako. ![]() Dziewczyny, dzięki za info o Lidlu. Pojadę jutro ![]() Papeteria, nie martw się na zapas. Zobacz najpierw czy przybiera. Moja też róznie je, raz 100, raz 60, raz 90. Różnie, a przybiera dobrze. Idę spać, bo niedługo pobudka ![]() Dobranoc! |
|
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie kilka dni i mam pełno czytania
![]() U nas dobrze, dzięki za rady odnosnie usypiania małego w dzień. Trochę z tym ciężko, bo jak zaśnie to za parę min. się budzi ale dajemy radę puki co ![]() Mały rosnie jak na drożdżach ![]() Idę czytać co u Was... |
|
|
|
#744 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W kazdym badz razie miejmy nadzieje ,ze dzieciaczki sie dostosuja i od 3 no niech bedzie najpozniej od 4 miesiaca zaczna przesypiac cala nocke A jak spia wasze dzieciaczki Alguien ,farminka, Basia84 ? Przesypiaja cala noc?Cytat:
Cytat:
Super wygladacie! Masz swietnego synka! Juz nie moge sie doczekac jak Szymcio bedzie tak "latal" ,jadl ,siedzial i tak duzo mowil.Co do karmienia to wydaje mi sie ,ze w Polsce tez jak dziecko karmione wylacznie piersia to zaleca sie podawac sloiczki od 6 miesiaca. Nie wiem jak w No. Teraz bede miala o tym na pogadance z pielegniarka. Cytat:
A zima bedzie trwala z 5 miesiecy Chociaz w tym roku porzadny snieg spadl dopiero w lutym ,ale zaczal topniec w maju A dzis M. mowil ,ze w gorach juz spadl. Ja tu z 2 gorek zjade na sankach i juz jestem w centrum
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
ŻABKA19 Oscar juz przesypia ladnie noce ale dopiero od paru dni. wczesniej budzil sie tylko raz na jedzenie i tak mu sie to przesuwalo bo najpierw o 2, pozniej jadl o 3 i tak z nocy na noc doszlismy do rana bez jedzenia
|
|
|
|
#746 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
z Maja jeszcze nie lecialam, ale inne dzieci lataly ze mna
Cytat:
![]() Tyle godzin to lepiej w foteliku, ale taki 2h lot z dzieckiem mozna zniesc na kolanach z dzieckiem przypietym, wtedy jest bezpiecznie, kazdy ma swoj pas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja aciagalam tez co 3h az do momentu nie pojscia na impreze i w sumie wtedy nie sciagalam co 6h, po powrocie do domu sciagnelam 2 porcje i tak juz zostalo, ze sciagam co 6h ponad 200ml i piersi mi nie rozsadza jakos samo sie to przestawiloCytat:
to ja dzis rekord moj 4 min , ale caly czas interwaly, jutro 4,5 sprobuje
|
||||||
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
chrzciny się udały. Mały przespał całą msze, otworzył oczy gdy ksiądz polewał główkę wodą i ponownie zasnął. Impreza tez była fajna. Mały spał do 18 tej, karmienia i potem zabawa (z rąk do rąk) do 21-wszej Obsługa była nadzwyczajnie miła a jedzenie smaczne. MINUS - czekaliśmy wieki na taksówkę Już myślałam, że się mały obudzi i głośno będzie się domagał kolacji.
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotkę Szymka
z mini uśmiechemZałącznik 3434111 |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki podobny do taty!!!!!!! |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
podobny. Mam nadzieję, że po mnie zostanie mu chociaż kolor oczu ![]() Chrzciny (tzn. impreza) w hotelu IBIS. http://www.accorhotels.com/pl/hotel-...um/index.shtml Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-09-27 o 01:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

, ale jutro dopiero mogę go kupić

moze tam bylam zaszyta 
No i mam wrażenie, że mało przybiera... Nóżki ma chudziutkie, wydaje mi się, że w szpitalu była pulchniejsza. Widzę jedynie, że dłuższa się robi, bo niektóre ubranka na 56 robią się na styk.
.
W ogóle często się patrzy w jedno miejsce 

oby nie padalo za bardzo bo wtedy bede totalnie uziemiona
Chociaz w tym roku porzadny snieg spadl dopiero w lutym ,ale zaczal topniec w maju