Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 20:15   #721
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

karolcia ja mam już w takim rozmiarze odłożony , ale jutro dopiero mogę go kupić
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:20   #722
caprica6
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
chyba zadna na tym watku nie jest tak wyposzczona jak ja
w ciazy byl tylko raz i to juz po terminie a teraz poki co o tym nie mysle i nawet nie probuje bo boli jak nie dotykam a co dopiero z ingerencja.... ale paradoksalnie po zabiegu mniej boli niz przed moze tam bylam zaszyta
Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
caprica a ja prawie 2 miechy po porodzie i bzykanka nie było tylko jedna mała próba ale bolało i na tym koniec ;/

A ja mam znowu jakas dziwna wydzieline, duzo sluzu jasnobrazowego, wyglada to jak kupa, zwariowac mozna
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a dzisiaj pobila rekord spania... o 20:30 juz kimala i obudzila sie dopiro o 5 pozniej o 8 i juz nie spala heh.
Niezle
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
jak czytam ile Wasze dzieci jedzą to jestem w szoku... Iga je naprawdę mało... Jak ściągnęłam do butelki nieraz 90 ml, to czasem to zjadła. Jak wczoraj dostawała 2 razy modyfikowane (byłam w szkole, próbowałam ściągać, ale nie leciało) to mama zrobiła jej 90 i zjadła 60-70 No i mam wrażenie, że mało przybiera... Nóżki ma chudziutkie, wydaje mi się, że w szpitalu była pulchniejsza. Widzę jedynie, że dłuższa się robi, bo niektóre ubranka na 56 robią się na styk.
Na szczęście jutro jedziemy na szczepienie więc będę wiedziała ile waży.
Na pewno jest wszystko ok, na zapas sie nie martw Daj znak jak po wazeniu

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:38   #723
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Lilka_ - ja mam juz 2 spiworki ortalinowe i 2 polarkowe narazie niekupuje zobaczymy czy NASTKA z nich wyrosnie

Puki co zjadla i spi
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:44   #724
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Martysek no ja w dzień z jednej piersi też tyle ściągam...Ale z dzisiejszej nocki to co zostało po jedzeniu Małej (jakoś przez to ściąganie nocne mam nadmiar mleka w nocy) ściągnęłam 250ml na 2 ciągnięcia . Masakra. Mam już takie zapasy, że mogę na tydzień wyjechać i dziecko na moim będzie żyło .
Tak jak przy kryzysie laktacyjnym Mała dostała ze 2 razy moje mrożone, tak teraz mam taką nadprodukcję, że nie raz mam problem z wyjściem na spacer, bo mi wkładki przeciekają non stop. A odbijanie dziecka na ramieniu przy piersi z której nie karmiłam kończy się zalaniem nawet spodni!!!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:46   #725
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Martysek no ja w dzień z jednej piersi też tyle ściągam...Ale z dzisiejszej nocki to co zostało po jedzeniu Małej (jakoś przez to ściąganie nocne mam nadmiar mleka w nocy) ściągnęłam 250ml na 2 ciągnięcia . Masakra. Mam już takie zapasy, że mogę na tydzień wyjechać i dziecko na moim będzie żyło .
Tak jak przy kryzysie laktacyjnym Mała dostała ze 2 razy moje mrożone, tak teraz mam taką nadprodukcję, że nie raz mam problem z wyjściem na spacer, bo mi wkładki przeciekają non stop. A odbijanie dziecka na ramieniu przy piersi z której nie karmiłam kończy się zalaniem nawet spodni!!!
To tylko sie cieszyc ze masz taka mleczarnie, bo ja mialam tylko do kawy

Stary 2010-09-26, 20:48   #726
kinia656
Zadomowienie

Basia jejciu jaki słodziak

Mój Natanek ostatnio często się uśmiecha ale chyba jeszcze do końca nie wie co robi a jak chcę ująć uśmiech na fotce to akurat już się nie śmieje
I dziubki często robi (takie jak do całusa). Np. nie chce już cyca to robi dziubek i wielkie oczy W ogóle często się patrzy w jedno miejsce I główka mu się kiwa

Uwielbiam go

A tu fotki mojego brzdąca

W tle moje cyce :P

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-09-26 o 20:51
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:57   #727
kinia656
Zadomowienie

A co do mleka to ja w nocy mam taki "nawał" ;/ w dzień nie, chociaż jak jest pora karmienia to już mam nabrzmiałe i mi cieknie.. ale w nocy nawet jak śpię na boku to jak w nocy karmię Natanka to mam aż grudki na piersiach (szczególnie na tej na której leżałam), ale jak wycyca to jest ok.
Karmię 2 miesiące a już mam dosyć.. tego że muszę wymieniać wkładki, że mogę wyjść z domu tylko na 3 godz bo inaczej cyce mi rozsadzi ;/

a mam pytanko.. dziecko potem robi sobie dłuższe przerwy na karmienie tak? Tzn załóżmy że ja karmię co 3 godz to z miesiąca na miesiąc będzie rzadziej chciał? Np. co 5 godz (załóżmy) to mleko samo mi się unormuje tak jak po porodzie zaraz i się przystosuje do dłuższego "odpoczynku?" Będę musiała potem znowu odczekać ten "nawał" jak już się zmienią godziny karmienia? mam nadzieję że nie zamotałam

Ahh i czy wy też tak macie że jedna pierś jest dużo większa od drugiej?Bo ja mam chyba w jednej piersi o wiele więcej mleka niż w drugiej bo mam większą i to naprawdę widać (tzn nie że rozmiar większa ale większa sporo) a ta druga taka..mała ;/

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-09-26 o 20:59

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 20:58   #728
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
h
Jakie są u Was chrzciny ? kameralne czy też takie spore ?
u nas bylo jakies 20 osob bo tyle mamy rodzenstwa z rodzinami. ja nie pozwolilabym nikomu rządzic moim zyciem
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kkkkkkkkk znow weekend, znow mial wodki nie pic...znow jest pijany...
mam nadzieje ze juz ok
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
i jeszcze jeden filmik zabawy Oscara z tata
http://picasaweb.google.com/basiapio...73865095587698
super

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
jak czytam ile Wasze dzieci jedzą to jestem w szoku...
ja nie wiem ile Zoska je ale pewnie nie duzo i na poczatku ciagle spala i tez nie moglam jej dobudzic, jak sprawdzisz ile wazy to bedziesz wiedziala czy jest powod do zmartwienia
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
lopatologicznie : skaczesz sobie lajkonikiem np. 60 sekund wolno i 30 sprintem i znowu 60sekund wolno i 30 sprintem itd przez 5,potem 10, 15 min ... jednak nie dluzej niz 30 min.
Dlugosc interwalosc szybko-wolno mozesz swobodnie zmieniac, wszystko zalezy od Twojej kondycji

Ja zawsze skakalam ok 15 minut nie wiecej...

Skakanie interwalowe daje lepsze efekty w krotszym czasie niz zwykle aeroby, ale trzeba tez miec lepsza kondycje.
ja skacze 6 min, ale na poczatku normalnie dopiero na koniec interwaly, i padam na pysk
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Itakasia, wiesz może gdzie w Toruniu mogę naprawić?
nie wiem, jak nie bedziesz mogla sobie poradzic to moze na czas naprawy pozycze ci silniczek tobie chyba bardziej potrzebny
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
U mojego TŻta nie urodziła się nigdy ani jedna dziewczynka..
moj tz ma samych braci a jego brat ma 3 synow, a u nas same dziewczyny

u nas super weekend bardzo towarzyski
Stary 2010-09-26, 21:36   #729
glooria
Raczkowanie

kinia... u mnie zawsze był nawał jak mała się przestawiała albo miała skok ale kilka dni i bylo ok cyce przestawiły się
a co do produkcji mleka to u mnie nie było wiele potopów w dzień bo jak miałam nabrzmiałe to ściągałam bo bym nie wyrobiłaalbo małą przystawiałam dwa razy z rzędu do tej samej piersi
a co do wielkości piersi to ja też tak miałam że jedna byla większ a druga mniejsz a to dlatego że Milena najadala się jednym cycem i karmiłam na przemian ale teraz je już z dwóch i są na razie równe

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

[QUOTE=dzidziadziumdzia;22 318546]Martysek no ja w dzień z jednej piersi też tyle ściągam...Ale z dzisiejszej nocki to co zostało po jedzeniu Małej (jakoś przez to ściąganie nocne mam nadmiar mleka w nocy) ściągnęłam 250ml na 2 ciągnięcia ....QUOTE]
no to nieźle produkujesz ja przez jakiś czas też nie mogłam małej trzymać na piersi z której nie piła bo miałam bluzki mokre i śpioch małej i zdarzyło się kilka potopów w nocy np. po przespaniu godziny jedzenia albo po śnie o karmieniu

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

widzę że dużo mamusiek jest na wizażu czyżby wasi partnerzy też oglądali siatkę tak jak mój dla świętego spokoju i żebym mu nie przszkadzała to oddał w mojje ręce laptopa
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:43   #730
kinia656
Zadomowienie

mój ogląda film na tvp1, ale po południu oglądał rajdy ;p
Stary 2010-09-26, 21:44   #731
glooria
Raczkowanie

ale żadna nie pisze pewnie kapiecie dzieciaczki albo usypiacie wrzucę kilka fotek bo ja mam dużżżżżżżżżżżżżżo czasu bo mała już od dobrej godziny śpi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 21:48   #732
glooria
Raczkowanie

sprawdzalam pogodę tylko się pochlastać
deszcz
deszcz
deszcz
już mam zły chumor do piątku
i jak tu gdzieś wyjść zaraz dopadnie mnie deprecha
Stary 2010-09-26, 21:49   #733
itakasia
Zakorzenienie

glooria
ja stekalam tz ze nie lubie siatki i moj siedzi na kompie, ja jednym okiem na tv a jednym tutaj Zoska zasnela ok 20, dziewczynki tez juz spia

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-09-26 o 21:50
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:54   #734
glooria
Raczkowanie

i już robie blędy ortograficzne sorki humor samo H sorki to ta pogoda tk na mnie wpływa

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

itakasia to też masz wolne wieczory
Stary 2010-09-26, 22:07   #735
karolcia228
Zakorzenienie

Moja spi od 20, tz najpierw gral teraz oglada tv, ja na kompie i teraz skonczylam na rowerku jezdzic

glooria - mam takiego samego laptopa

Stary 2010-09-26, 22:10   #736
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
i już robie blędy ortograficzne sorki humor samo H sorki to ta pogoda tk na mnie wpływa

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

itakasia to też masz wolne wieczory
pogoda zapowiada sie fatalna oby nie padalo za bardzo bo wtedy bede totalnie uziemiona
taa, ja mam duzo wolnego, Zosia ma drzemke 4h i druga krotsza
Stary 2010-09-26, 22:10   #737
glooria
Raczkowanie

karolcia no to super ale masz sokoli wzrok
Stary 2010-09-26, 22:11   #738
itakasia
Zakorzenienie

glooria
jaki slodki smieszek
Stary 2010-09-26, 22:14   #739
glooria
Raczkowanie

jak pomyślę że w Anglii nie ma polskiej złotej jesieni i baiałej zimy i będzie tylko szaro, buro deszczowo to mi sie ryczeć chce
Stary 2010-09-26, 22:16   #740
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
jak pomyślę że w Anglii nie ma polskiej złotej jesieni i baiałej zimy i będzie tylko szaro, buro deszczowo to mi sie ryczeć chce
u nas tylko ostatnie dni byly fajne, teraz idzie deszcz i spore ochlodzenie a zima jak bedzie podobna do poprzedniej to nie wyjade wozkiem z klatki
Stary 2010-09-26, 22:21   #741
glooria
Raczkowanie

dzięki taki fajny bezzębny

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

wiem u mnie pogoda jest najczęściej taka jak w Polsce tylko dzien prędzej jakoś fronty tak idą więc jak ja mam zimno od dzisiaj to w Polsce od jutra ale to tylko teoria moja i mojej mamy która mieszka w lubuskim
Stary 2010-09-26, 22:29   #742
justynacz80
Rozeznanie

Dzięki Itakasia, jesteś kochana
Marta, dziękuję za rady.
Uff, działa jako tako. Przynajmniej się włącza, burczy jeszcze jakoś dziwnie, ale posuszę go jeszcze trochę suszarką jutro. Ważne, że ciągnie. Agatka będzie miała co jeść

Dziewczyny, dzięki za info o Lidlu. Pojadę jutro
Papeteria, nie martw się na zapas. Zobacz najpierw czy przybiera.
Moja też róznie je, raz 100, raz 60, raz 90. Różnie, a przybiera dobrze.

Idę spać, bo niedługo pobudka
Dobranoc!
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:01   #743
ola_k11
Zadomowienie

Nie było mnie kilka dni i mam pełno czytania

U nas dobrze, dzięki za rady odnosnie usypiania małego w dzień. Trochę z tym ciężko, bo jak zaśnie to za parę min. się budzi ale dajemy radę puki co

Mały rosnie jak na drożdżach

Idę czytać co u Was...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:40   #744
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
sorki nie 1 rok życia tylko książka Dziecko zdrowie i rozwoj
przepraszam za pomyłkę
Nic sie nie stalo. W kazdym badz razie miejmy nadzieje ,ze dzieciaczki sie dostosuja i od 3 no niech bedzie najpozniej od 4 miesiaca zaczna przesypiac cala nocke A jak spia wasze dzieciaczki Alguien ,farminka, Basia84 ? Przesypiaja cala noc?

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
i się pogoda spierniczyła
Wpadłam tylko napisać, że jutro w Lidlu będą fajne kombinezony na zimę za 29,99 zł i inne rzeczy dla dzieciaczków.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156
Fajna promocja i bardzo tanie te kombinezony, ja kupilam wczoraj Szymkowi 2 i jeden dostal od babci. Jutro wstawie zdjecia. Jakby ktoras z was kupila taki kombinezonik dla chlopca to poprosze o fotki bo zastanawiam sie czy tez nie kupic. U nas zima dluuuga ,wiec potrzebuje kilku.

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
żabka19 wiecej filmikow narazie nie mam ale specjalnie dla Ciebie zdjecia z dzisiaj, szykowalismy sie na spacerek

co do sloiczkow to u nas niby mozna podawac od 4 miesiaca ale zalecaja od 6.
Super wygladacie! Masz swietnego synka! Juz nie moge sie doczekac jak Szymcio bedzie tak "latal" ,jadl ,siedzial i tak duzo mowil.

Co do karmienia to wydaje mi sie ,ze w Polsce tez jak dziecko karmione wylacznie piersia to zaleca sie podawac sloiczki od 6 miesiaca. Nie wiem jak w No. Teraz bede miala o tym na pogadance z pielegniarka.

Cytat:
Moze Cie pociesze.. u mnie za jakies 2 miesiace bedzie caly czas ciemno A zima bedzie trwala z 5 miesiecy Chociaz w tym roku porzadny snieg spadl dopiero w lutym ,ale zaczal topniec w maju A dzis M. mowil ,ze w gorach juz spadl. Ja tu z 2 gorek zjade na sankach i juz jestem w centrum

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:59   #745
Basia84
Rozeznanie

ŻABKA19 Oscar juz przesypia ladnie noce ale dopiero od paru dni. wczesniej budzil sie tylko raz na jedzenie i tak mu sie to przesuwalo bo najpierw o 2, pozniej jadl o 3 i tak z nocy na noc doszlismy do rana bez jedzenia
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:19   #746
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki niezawsze a jakimi liniami latałas?
z Maja jeszcze nie lecialam, ale inne dzieci lataly ze mna
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Jak tam dzisiaj?

niezawsze jest specjalistka, to juz wszystko Ci wyjasnila
My lecielismy LOTem i mala w swoim foteliku byla przypieta do fotela. Nie wyobrazam sobie takiego maluszka trzymac caly czas na rekach bez fotelika! Przeciez to niebezpieczne w czasie turbulencji...
Dzisiaj jak gdyby nigdy nic tzn moja wina, bo ja chce wychodzic do znajomych

Tyle godzin to lepiej w foteliku, ale taki 2h lot z dzieckiem mozna zniesc na kolanach z dzieckiem przypietym, wtedy jest bezpiecznie, kazdy ma swoj pas
Cytat:

Dziewczyny, czy jak dalyście na noc mm to lepiej przesypiały noc Wasze dzieci?
nie
Cytat:
Niezawsze, gdzie reperowałaś swoją?
Itakasia, wiesz może gdzie w Toruniu mogę naprawić?
na radzyminskiej. A tak, ze mi przerywalo odciaganie to tez mialam i myslalam, ze z kablem cos nie tak i ciagle nim ruszac msialam by stykalo, ale po tym osuszeniu problem zniknal
Cytat:
Napisane przez elcia_26 Pokaż wiadomość
Najgorsza była reakcja teściów do tej pory teścio mówi na nią Nadzia blech, a w ciąży nie mógl wogóle zapamiętać i pytał jak się czujemy ja i moja ukrainka. Jak się ludzie pytają jak ma na imię to muszę dwa razy powtarzać a przecież teraz nie jest to jakoś mocno wymyślne imię.

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość

a mam pytanko.. dziecko potem robi sobie dłuższe przerwy na karmienie tak? Tzn załóżmy że ja karmię co 3 godz to z miesiąca na miesiąc będzie rzadziej chciał? Np. co 5 godz (załóżmy) to mleko samo mi się unormuje tak jak po porodzie zaraz i się przystosuje do dłuższego "odpoczynku?" Będę musiała potem znowu odczekać ten "nawał" jak już się zmienią godziny karmienia? mam nadzieję że nie zamotałam
U mnie lewa piers bardziej wydajna jest i jest wieksza przez to :/
Ja aciagalam tez co 3h az do momentu nie pojscia na impreze i w sumie wtedy nie sciagalam co 6h, po powrocie do domu sciagnelam 2 porcje i tak juz zostalo, ze sciagam co 6h ponad 200ml i piersi mi nie rozsadza jakos samo sie to przestawilo
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

mam nadzieje ze juz ok

ja skacze 6 min, ale na poczatku normalnie dopiero na koniec interwaly, i padam na pysk
no ok jak zawsze zreszta

to ja dzis rekord moj 4 min , ale caly czas interwaly, jutro 4,5 sprobuje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:28   #747
hd2005
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

chrzciny się udały. Mały przespał całą msze, otworzył oczy gdy ksiądz polewał główkę wodą i ponownie zasnął.

Impreza tez była fajna. Mały spał do 18 tej, karmienia i potem zabawa (z rąk do rąk) do 21-wszej Obsługa była nadzwyczajnie miła a jedzenie smaczne.

MINUS
- czekaliśmy wieki na taksówkę Już myślałam, że się mały obudzi i głośno będzie się domagał kolacji.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 00:45   #748
hd2005
Zakorzenienie

Wrzucam fotkę Szymka z mini uśmiechem
Załącznik 3434111

Stary 2010-09-27, 01:10   #749
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę Szymka z mini uśmiechem
Załącznik 3434111
gdzie robiliscie chrzciny?
Jaki podobny do taty!!!!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 01:37   #750
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
gdzie robiliscie chrzciny?
Jaki podobny do taty!!!!!!!
podobny. Mam nadzieję, że po mnie zostanie mu chociaż kolor oczu

Chrzciny (tzn. impreza) w hotelu IBIS. http://www.accorhotels.com/pl/hotel-...um/index.shtml

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-09-27 o 01:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości