|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
u mnie bedzie w niedziele rok
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to chyba mozemy powoli swietowac rok razem na wizazu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
nie wiem czy ci gratulowac czy pocieszac z praca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
anoxa - i tak musiałbym kupić więc jak był w dobrej cenie to kupiłam i mam z głowy
![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To niedobrze, ze stracilas prace, a na jakim stanowisku pracowalas?
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Ja robilam pierwszy test ok. 29 pazdziernika i byl negatywny, pozniej robilam 07 listopada i wyszla bladziutka kreseczka i to po 8min ok, czyli niby nie wazny, wiec poszlam i kupilam inny test tego dani i nie wyszedl, nastepnego dnia kupilam jeszcze 2 rozne testy i jeden wyszedl a drugi leciutka znow kreseczka po czasie no i znow zrobilam nastepnego dnia rano(bo niby bardziej stezona beta hcg) i wyszla kreska, ale tez praiwe nie widoczna i do konca nie bylam pewna czy jestem w ciazy, wiec krew zrobilam 09 list, 10 mialam wynik, ze jestem w 5 tyg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mleko o 5 (nie zawsze ale często), o 8, o 11, o 14 +słoiczek (chyba, że je słoiczek już "bezpieczny" to je cały i nie dopija mleka, 0 17 i o 20 po kąpieli. Czasem nam się przesunie o 30 minut ale staram się wyrównywać. Kąpię go codziennie bo mu się zbierają brudki między fałdkami szyi oraz między paluszkami i stópek i rączek - kłaczki z ubrań, kocyka (takie kłębuszki co to faceci hodują w pępkach ![]() On tak kocha kąpiel, że aż żal by było mu to odebrać, poza tym trzyma plan dnia i wie co i kiedy ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
olakola strasznie wspolczuje mam nadzieje ze obejdzie sie to bez konsekwencji a z praca to tyle dobrze ze chociaz takie pensje wam dadza
ja tez mam swoj test schowany ![]() a my chrzcimy 28listopada ![]() i mam wazna misje ![]() ![]()
#727 |
Zakorzenienie
|
ja okres miałam 8go października.. od jej końca się zaczęliśmy starać
![]() ![]() 8 listopada - w urodziny męża zrobiłam test.. kreska blada ale była 9 listopada powtórzyłam test i krecha była już mega wyraźna ![]() 10 listopada - w swoje urodziny byłam już u gina - na podstawie badania "dowcipnego macankowo-oglądającego nie potwierdził ciąży ale ja już byłam pewna ![]() Na kolejnej wizycie już było widać fasolinkę i serduszko.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
siala no ja rowniez nie umiem Hubciowi odbierac tej radosci jaka czerpie z kapieli on ma ubaw po pach a ja mnustwo wycierania
![]() i jakos mi smutno bo juz strasznie tesknie za mezem a tu jeszcze tydzien czekania ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- ooo siala wrocilas do diety????????????
#729 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() alutka ostatnia to będę ja bo dopiero w wakacje chrzczę ![]() Pokłóciłam się z TŻ!! Brrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ja okres ostatni miałam : 21.10 robiłam kilka testów od 20dc bo coś nie swojo się czułam i 16.11 potwierdziła się ciąża
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
niby dietuję ale słabo mi idzie dietowanie zgodnie z zasadami - nie dlatego, że mnie ciągnie do rzeczy "zakazanych" tylko przez brak organizacji, brak czasu do gotowania i pitrolenia tylko dla siebie... no i cenowo też nie wychodzi tanio. Nie jem regularnie tylko ze 2 posiłki na dzień :/ a na tej diecie trza jeść do oporu.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |||||
Zadomowienie
|
a mogę prosić o przepis jeśli nie problem bo głupiam nie zapisałam jak był podawany i to chyba 2 razy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba faktycznie te 2 dni mały miał skok bo dzisiaj pierwszy raz leżąc na brzuszku wyciągną rączkę po grzechotke i zaczą ją przesuwać do siebie a potem na leżąco złapał i potrząsał nią i jeszcze inną zabawkę świadomie uderzał i mnie rano po twarzy "bił" jak wstał i chciał żebym ja też wstała i z nim gadała bo mu się nudziło ![]() a tak długo "prowokowałam" żeby złapał coś w rączki bo ciężko mu to szło ale jestem dumna ![]() tylko dziwnie bo dzisiaj w nocy kończymy 15 tygodni to chyba mamy przesunięte te skoki Cytat:
![]() a ja gdzieś na przyszłe wakacje ![]() ![]() o ile mi nie będą księża robić problemów bo jak będą to nie wiem kiedy ochrzcze bo prosić ich na pewno nie będę olakola o matko ale to przez co tak sięokazało ? eehhh doczytalam, że to okołoporodowy to chyba faktocznie dziwne, że nie wykryli ? no ale najważniejsze, że wszytsko jest dobrze ![]() papi mam nadzieję, że te wyniki są wporządu ![]() aniaa trzymam kciuki za Miśka oby dał się wam wkońcu wyspać może metoda dzidzi poskutkuje bo to chyba chodzi o to, że dziecko potrafi się samo uspokoić tylko właśnie rodzicie zazwyczaj nie dają mu "szansy" bo od razu lecą z pomocą, przez co dziecko zatraca tą umiejętność przynajmniej tak pisało w języku niemowląt ![]() coś jeszcze miałam odpisać ale mi nie zaznaczyło i nie pamiętam ![]() aaaaaa czy któraś kupowała albo ma zamiar kupować słoiczki rossmanowe ? cenowo jest chyba duża różnica od tych wszystkich hippow czy gerberów ciekawa jestem jak z jakością kupiłam dzisiaj ten nawilżacz na kaloryfery i jutro powieszę bo narazię moczę ![]() ![]() mam nadzieję, że pomoże na katarek bo jak nie to znowu do lekarza bo chyba małemu spływają te śpiki bo trochę zaczyna już kaszleć ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() u mnie teraz ostre uczulenie na smoczek albo na ślinę w każdym razie w okół ust masakra i na buźce też pogorszenie ale podejrzewam, że to przez jajka bo jadłam ciasto które bylo z 6 jaj chodź nie jestem tego pewna. bo u nas raz zaostrzone a raz jest ok a czy macie wrażenie że te krostki czy sucha skóra i ogólnie dzieci ze skazą to swędzi ? bo ja nie zauważyłam żeby aleks na to wogole zwracał uwagę albo się drapał i mam nadzieję że go to nie boli ani nie swędzi chociaż logicznie myśląc jak ja bym miała taką tarkę na twarzy to by mnie bolało chodźby z napięcia skóry ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-11-05 o 21:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#733 | ||
Zadomowienie
|
Cześć!
nasiałam paniki z tym karmieniem i wstawaniem, a wczoraj mały wcale nie zjadł tak wiele po kąpieli i znowu spał całą noc ![]() zobaczymy jak będzie dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie się nie spieszy, tylko tż rodzice naciskają... jak już jesteśmy przy wspomnieniach to ja ostatni okres miałam 30 września.. zaciążyłam koło 12 października... staraliśmy się od ponad pół roku... jeszcze się widzę jak "po" leżę z nogami w górze robiąc świecę ![]() ![]() ![]() ![]() ola - mam nadzieję, że wszystko się wchłonie ![]() siala - wytrwałości życzę w diecie.. ja się na nią szykuję jak tylko skończę karmić, no ale to jeszcze trochę ![]() karolcia - gratki za autko ![]() papi - tam jest napisane, że te bakcyle "reprezentują florę fizjologiczną" to znaczy, że żadne to paskudztwo tylko normalne cosie ![]() morgana - gratki ![]() no i więcej na razie nie pamiętam... nie nadrobiłam do końca, przyznaję się bez bicia, a to co nadrobiłam, to tylko po łebkach ![]() ale postaram się już teraz być w miarę na bieżąco... tylko że ciężko, bo mały prawie w dzień nie śpi, a jak zasypia międzuy 19 a 20, zanim wreszcie dopadnę jakieś żarcie, poogarniam trochę chatkę, to już jest 22 (u was 23) i nikogo prawie już tu nie ma.... ufff znowu esej napisałam.. ja nie umiem mało pisać ![]()
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
To straszne, ze dzieci tak szybko rosna, ja chce z powrotem moja kruszynke malutka, teraz mam wrazenie jak patrze na Majusie, ze to taka juz duza pannica a ma zaledwie 3 miesiace z hakiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
niezawsze - mam to samo :/ wydaje mi się, że Patryk to już taki duży chłopiec... oglądałam ostatnio zdjęcia i filmiki z samego początku i byłam w ciężkim szoku jak on się zmienił.. ostatnio trochę narzekałam, że tak tylko w domu siedzę z dzieckiem, ale już nie będę, trzeba czerpać garściami bo te chwile już się nie powtórzą...
a jak twoje testowanie? wogóle to nie wiem czy się wyjaśniło czy nie, bo tak tylko trochę przeleciałam wątek, jak już pisałaś to przepraszam ![]()
#737 |
Zakorzenienie
|
wiolek - sama nie próbowałam (na Sebku) tych słoiczków z serii BabyDream ale majówki bardzo je zachwalają i mówią, że skład przyjemny i smakowo dzieciakom pasują. Ja mam zapas około 20 słoiczków różnych firm więc narazie nie kupuję ale jak się skończą to na pewno na nie się skuszę
![]() Jaszczuś - ja robiłam to samo z nogami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- a jakies objawy ? ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Papi - może spróbuj SabSimplexu? Niby to samo co Bobotic ale niektórym dzieciom pomaga jedno a drugie już nie.
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
niezawsze - to trzymam kciuki, za taki wynik jaki byś chciała, a najlepiej za pozytywny
![]() siala - fajnie miałaś ![]() ![]() ![]() ![]() idę spać.. nie wiem czy się mały obudzi zaraz czy dopiero rano, a padam na nos to się chociaż trochę drzemnę w razie czego ![]() dobranoc! ![]()
#739 |
Zakorzenienie
|
juz sama nie wiem
![]() Moj tz tez nie dokonca chcial, ale teraz zycia sobie nie wyobraza, bez Mai ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziesz kupowała, to kup takiego łagodnego, bo mała go nie oswoi jak będzie dziki, musi być taki łagodny, oswojony |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
ja miałam chomika i mnie skubaniec gryzł i na mnie wrzeszczał.. ja wkładam łapę po miskę a ten wyskakiwał spod schodków z tych trocin i ataaaak... a jak skurczybykowi chciałam płeć sprawdzić to go linijką przycisnęłam do ścianki szklanego terrarium i tak jeździłam w kółeczko coby mu pindol prześwitnął przez futerko
![]() ![]() ![]() ![]() jezuuuu znalazłam nową gierkę na "twarzy"
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
anoxa - a może takie chmiczki http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Ga...mas/big/06.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||||
Zakorzenienie
|
Za nami okropny wczorajszy dzień i noc...
Od okolo 15:00 Adaś się juz prezyl co przewijalam pieluszke to byla przybrudzona z kupy....wczoraj rano byly dwie...wieczorem mowy nie bylo o kapieli (kapiemy codziennie i lubil to nawet) wsadzilam do wody wrzaaaask...od cycka sie odrywal...oczy sine bo prawie nie spal w dzien (godzine na spacerze)a przewaznie spi dwa razy lub kilka drzemek... W nocy robił biedronki a o 4:00 juz nie szlo uspokoic....niedawno poszla kupa ...duzo kupy i śmierdzaca...od jakiegos czasu robi takie smierdzace kupy jak to tz nazwal rybami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A moze przez bobotic te kupy smierdzace ?(ale sluz mamy od samego poczatku tzn od 3 tyg po szpitalu) Moze bobotic tez nie dziala jak powinien bo daje po jedzeniu a nie raz uleje ![]() sorki za te smety i chaos ale juz sama nie wiem co robic..no i oczywiscie sie poryczałam chcialam niedlugo zaczac wprowadzac sloiczki ale chyba jeszcze sie wstrzymam...zobacze co powie lekarz w ogole to dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie wyniku nt tego gronkowca ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() no ja wlasnie kupilam jeszcze rozowy bo mnie ten opis zachecil...ale on jest tak wydajny ze gdy naloze cienko zolty i rozowy to nie wyglada dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() karolcia super ze ok , fotelk b. ladny ola ladny chopczyk ![]() enter wspolczuje azs ![]() olakola wspolczuje naprawde ![]() ![]() i znowu robi ten mostki i biedronki i prezy sie...ile bym dala zeby wziasc sobie ten jego bol czy tam to co mu dolega ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-06 o 08:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
wiolek mój mały się nie drapie raczej i nie wydaje się z eby go swędziało, ale dzis jak mu smarowałam paszki to zapłakał, nie wiem może go podrażniało, daję fenistil ale już się kończy. Właśnie wczoraj czytałam trochę o azs i z nowych rzeczy - ze zaostrza się jesienią (jeszcze nie wiem czego), że sztuczne rzeczy i wełna mogą bardzo uczulać - do tej pory leżał na kocu, myslałam, że proszek uczula - przezrzucę go na ręcznik kąpielowy, może jakąs poszewkę kupię, no i małża zagonię do częstszego odkurzania.
papeteria ja bym poszła jeszcze do innego lekarza, może trafisz na kogoś kto ma inne podejście do karmienia i zechce sprawdzić ewentualną nietolernację. |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Co do testu to robiłam 5.11 a ostatnia @ była 6.10 olakola - kurcze biedny Kubuś mam nadzieję, że wszystko będzie wporządku. Podpatrzyłam na czym polegają te ćwiczenia vojta, oj nie zazdroszczę, ale masz twardego mężczyznę i napewno dacie radę z ćwiczeniami. papi ![]()
#747 | |
Zakorzenienie
|
enter no wlasnie musze to z kims innym skonsultowac .... to leciwa lekarka bo po 70 tce i mimo ze ma duzo doswiadczenia i nie jest zlym lekarzem to wlasnie to jej fanatyczne podejscie do karmienia mnie zniecheca bo ona to absolutnie wyklucza ....a co jesli jednak a ja tu mecze malego
![]() edit: teraz zas postekal i cieply pampers od siuskow wiec juz chyba faktycznie i zapalenie pecherza wrocilo ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() edit: i wodnista kupa Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-06 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Kurcze Papi biedny Adas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moj maly tez mial takie problemy ze skórą, najpierw sucha szorstka tarka na policzkach, potem schodzilo, ale policzki wygladal;y jak polakierowane. u mnie nie mialo to powiazania z żadna moja dietą, mały to mial jak jadlam i jak nie jadlam nabialu. tak sie z tym kulalismy przez dlugi czas. w koncu przez przypadek trafilismy do pediatry alergologa w Człuchowie, jak bylismy z wizyta u babci Piotrusia. bylismy u niego z chrypka ale lekarz bardzo dokladnie obejrzal buzie małego. i nawet nie zająknął sie o żadnej skazie czy innym uczuleniu, powierział ze to prawdopodobnie trądzik niemowlęcy i przepisal nam tę maść. jest troche droga, bo kosztuje okolo 60 zł mala tubeczka, ale u nas pomogla juz po dwoch dniach. maly ma sliczna buźkę ![]() Wiolek jesli sprawdzilas juz wszystko, i maly nie reaguje za bardzo na twoja dietę, moze warto spobować? ten lekarz powiedzial jeszcze ze maly tak bardzo nam plakal przez pierwsze dwa miesiace bo po części sprawxca bylo to, ze jadlam bardzo duzo nabialu (przebiałczenie), takze cos w tym jest naprawdę że nie trzeba jesc duzo nabiału... ja tego n ie wiedzialam i bylo jak było... ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.