|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Hej hej,
Po pierwsze wszystkim szczęśliwym posiadaczkom kotów mówię serdeczne: nienawidzę Was, fuksiary! ![]() ![]() Czy na Was zima też działa demotywująco? Ja najchętniej nie wychodziłabym z domu, zaszyła się pod kocem i czytała książki, sącząc naprzemiennie kawę i herbatę... I nie chodzi nawet o to, że zimo, ale o fakt, że całe miasto jest sparaliżowane (20cm śniegu w grudniu i koniec - paranoja!) i dojazd gdziekolwiek trwa dwa razy dłużej niż zazwyczaj, a mieszkam na obrzeżach. A tu jak na złość uczelnia nie chce odwoływać zajęć! ba! profesorowie bezczelnie żądają dotrzymywania terminów esejów i referatów oraz bieżącego przygotowania na zajęcia - no nieszczęście! ![]() Jestem właśnie w trakcie podejmowania życiowej decyzji. Zawsze chciałam być au-pair w jakimś skandynawskim kraju. Ale bałam się i zawsze myślałam: ok, za rok o tym pomyślę. Teraz chce wziąć dziekankę i na rok wywędrować ku północy, najlepiej gdzieś do Finlandii. Chciałabym, a boję się! Czy któraś z Was ma doświadczenia w byciu au-pair? Wiem, że na wizażu jest taki wątek, ale one tam prowadzą raczej prywatne rozmowy niż wymieniają się pożytecznymi dla mnie informacjami. Pozdrawiam wszystkie szukające motywacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() KIlka dni temu byłam na szkoleniu o zarządzaniu czasem i postaram się od nowego roku wymyślić takie postanowienia noworoczne, zeby chociaż zrealizować 1/3 z nich. Bardzo chciałabym nauczyć się pływać (od jakiegoś czasu bardzo bolą mnie plecy). Mam straszne opory, bo wydaję mi się, że jestem za stara i wstydzę się :/ i ciągle szukam jakieś wymówki, żeby się nie nauczyć. Trzeba coś z tym zrobić. Trzymam za Was kciuki dziewczyny. Musimy zmuszać sie na początku, przeć do przodu, potem będzie z górki i będziemy z siebie dumne, ze ruszyłyśmy tyłki. MIłej niedzieli życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Twojego ostatniego akapitu to też mam wrażenie, że jak się zmusimy na początku to potem już będzie z górki. Trzeba sobie tylko najpierw wypracować odpowiedni nawyk.
![]() |
#724 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w związku od prawie 3 lat. TŻ często zarzuca mi, że za bardzo poświęcam się nauce, że rodzina jest ważniejsza. Niby ma racje, ale tylko w 50%. Rodzina będzie ważna, ale później, jeszcze nie teraz gdy jestem w wolnym związku (w sensie bez ślubu i dzieci). Nie jest powiedziane, że będziemy razem do końca życia, choć pewnie chciałabym żeby tak było. Jestem też trochę bluszczem. Może to się wydać dziwne w świetle tego co napisałam wcześniej, ale tak właśnie jest. Jeśli chodzi o punkt 3 to chodzę na basen i aerobik, czasem ćwiczę w domu. Walczę z kilogramami i z wypryskami na twarzy. Najbardziej kuleje punkt 2. Bardzo rzadko spotykam się ze znajomymi. Nie wiem, jakoś tak wyszło że jedna przyjaciółka wyjechała na studia do innego miasta, a druga wyjechała z kraju żeby wspomóc finansowo rodzinę. Zostałam sama, mam tylko TŻta. Nawiązać nowe znajomości z ludźmi ze studiów jest ciężko, bo często wracają na weekend do domu, na tygodniu to różnie bywa - generalnie jak już mam wolny czas od nauki i innych obowiązków to albo się spotykam z TŻtem albo po prostu nie chce mi się nic, taka jestem zmęczona. Uważam, że te proporcje u mnie absolutnie kuleją, w sumie sama się w tym wszystkim gubię. Dzisiaj np. muszę cały dzień poświęcić nauce, bo przed świętami powinnam zaliczyć dwa przedmioty. Właśnie napisała do mnie przyjaciółka, że przyjechała do naszej miejscowości i żebyśmy się spotkały. Chyba odmówię. Znowu poświęcam przyjaźń w imię czego innego. ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Chociaż... zawsze się znajdzie jakieś ALE ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Namawiałam go z miesiąc żeby się ze mną zapisał na basen, przyjemnie byśmy spędzali czas. I co? Stwierdził, że jest za stary na naukę pływania. Ty przynajmniej chcesz się nauczyć, a jego raczej nie przekonam - ma jakiś wstręt do wody. ![]() A, i do czego zmierzam. Na naukę nigdy nie jest za późno, nie czekaj tylko zapisuj się szybciutko na kurs! ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Och, bardzo bym chciała żeby moje myślenie się nieco zmieniło przez najbliższe lata. ![]() ![]()
pozwalam aby kołysały mnie kolejne dni, jest cudnie Edytowane przez wjosna20 Czas edycji: 2010-12-05 o 09:15 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny nie odchudzajcie sie przeciez facet musi miec na czym zawiesic oko nie na samych kosciach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do taty, to widzę się z nim raz na tydzień (moi rodzice są po rozwodzie) i chyba teraz kiedy widujemy się raptem raz na tydzień te kontakty są lepsze niż jak mieszkaliśmy razem. ![]() A tak wracając do sedna wątku to może napisze jakie mam plany na dziś ![]() - jakoś na 14 jadę z mamą do dziadków i pewnie posiedzimy do wieczora więc trochę będzie ciężko ze zrobieniem tego co bym chciała ![]() - muszę ogarnąć trochę na laboratoria z fizyki (jeszcze jutro mam razy dwa bo odrabiam ![]() ![]() - dokończyć notatki na laboratoria z chemii (może też się trochę ich pouczyć, ale jeśli je zrobię do końca to już i tak będzie dobrze) - zrobić zadania domowe z angielskiego - przepisać do końca wykład z matmy Więcej nie wypisuje, bo to i tak nierealne dziś żebym zrobiła więcej- nie ma kiedy. Miłej niedzieli dziewczyny ![]()
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny borykające się*z trądzikiem! Rozumiem Was aż za dobrze. Ja całe życie miałam gładziutka buźke, aż pewnego dnia jakies 3 lata temu po powrocie z ciepłego kraju bum. Tragiczny trądzik, który tylko się*pogarszał. Próbowałam wszystkiego, dermatolodzy, kosmetyczki. Rezultat marny. W koncu trafilam do dermatologa, ktory poprowadzil mi kuracje doustnymi retinoidami. Wiem, ze mozna o tym usłyszeć całe poematy jakież to szkodliwe. Otóż oznajmiam, że żyje, mam się*świetnie i trądziku nie mam, cieszę się piękną*buźką i mam nadzieje, że tak zostanie. Nawet nie wiecie jak moje życie się*zmieniło odkąd pozbyłam się tego świństwa.
Także, proponuję*to wziąć pod rozwagę ![]() Podziwiam bardzo wszytskie te, które mają takie jasne priorytety. U mnie problem polega na tym, że niby chce się*skupić na nauce, karierze, ale w praktyce nie chce mi się*otworzyć ksiązki, odkładam na później :/ Okropne. A teraz potrzebuje, żeby mnie ktoś wykopał z domu na siłownie, bo ooczywiscie mi się nie chce ![]()
#728 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
pozwolicie, że się przyłączę. Miałam trochę zawirowań, głównie uczuciowych, w swoim życiu, przez co przestało mi się cokolwiek chcieć i straciłam ochotę na wszystko. Ostatnio zrozumiałam, że nikt nie przeżyje za mnie życia i że nie ma co się smucić i czekać i płakać, bo nie warto, lepiej zrobić coś żeby życie było przyjemniejsze. Co bym chciała zmienić? Więcej się uśmiechać, cieszyć z pierdół tak jak kiedyś i w końcu zmobilizować się do jakiejś aktywności fizycznej, bo nie chcę być zdziadziałą 22-latką. Miłej śnieżnej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
No to z moich planów:
- poważnie zacząć się uczyć języka bo póki co dwie godziny w tygodniu i słówka to o wiele za mało! Zwłaszcza, że w ciągu 1,5 roku chcę opanować podstawy tak, żeby płynnie się posługiwać tym językiem w sytuacjach codziennych - więcej czasu i uwagi poświęcać tematom związanym z moją pracą zawodową - zacząć traktować fitness jako przyjemność a nie kolejny obowiązek do odwalenia Jak zrobię tyle to z resztą będzie już cacy ![]()
#731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia! ![]()
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Wrzucam zdjęcie
![]() ![]() Imię wciąż jest wybierane. Moja propozycja to AZYL ![]() A Wy macie jakieś? Przypominam, że kotek jest przygarnięty z tego zimna i chyba nigdy nie miał domu ew. miał i go stamtąd wywalili jak podrósł... Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Oj te języki obce... Mnie czeka w tym roku egzamin na poziom i czuję że nic nie umiem i nie zdam, dlatego też warto by było poświęcić temu trochę czasu z parę razy w tygodniu. Zawsze było tak, że słówek i gramatyki uczyłam się na pamięć, aby tylko napisać je na kolokwium zaliczeniowym, za tydzień zapominałam wszystko, w związku z czym kiepsko u mnie z wymową, rozmówkami, nie pamiętam gramatyki, bo zawsze uczyłam się tylko na 3, aby Polska nie zginęła i błyskawicznie wszystko zapominałam.
Tymczasem teraz siedzę i uczę się do wejściówek, strasznie mnie muli i chce mi się spać, bo mało spałam w nocy. Normalnie powiedziałabym sobie, że jakoś to będzie, teraz idę spać, a jutro wstanę jutro o 6 i pouczę się (oczywiście bym nie wstała), ale jak wiecie mam postanowienie by robić dziś to, co mam robić jutro. Tak więc siedzę wspomagając się kawą i się uczę, czytam poradniki o pisaniu pracy dyplomowej (idzie mi to wszystko jak krew z nosa, ale to naprawdę sukces że nie odłożyłam tego na dzisiejszy wieczór albo co gorsza na jutro), posiedzę do 21, 22 i nie będę siedziała po nocy ![]() A z innych pozytywnych rzeczy: pogadałam na przystanku z całkiem obcą dziewczyną, która do mnie zagadała chyba z nudów, bo pks się spóźnił ostro i była to bardzo miła rozmowa, okazało się że studiujemy na jednej uczelni i nawet ten sam kierunek, tylko że ona jest dwa lata starsza i już kończy. Udzieliła mi kilku rad co do pracy licencjackiej, poleciła parę bibliotek. Drobna rzecz a cieszy, warto być bardziej otwartym i uśmiechać się ![]() I też zazdroszczę szczęśliwym posiadaczkom kotów, ja niestety nie mam warunków... |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem tak... moim zdaniem, te pieniądze to naprawde nie są kokosy w porównaniu do tego ile wydaje się na wszystkie maści i pierdoły, które rzekomo mają pomóc. Ja bardzo żałuje, że wymęczyłam swoją skóre tak bardzo, zanim przystąpiłam do kuracji, bo pewnie obeszlo by się*teraz bez żadnej blizny. Co do skutków ubocznych, ja jestem bardzo bardzo sceptyczna. Wiem, że wiele osób lubi sobie po prostu dorabiać teorie spiskowe do działania leku, ale oczywiście nie posądzam o to wszystkich. Jeśli ktoś*ma możliwość to obiecałam sobie, że będę o tym mówić, bo stanów depresyjnych to sie można dopiero nabawić patrząc w lustro. Cytat:
I siłownia. Uhhhh, czas się*ogarnąć i zacząć porządnie ćwiczyć! Cytat:
Kosmetyki z alkoholem to straszne zło ![]()
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze tak sobie tłumaczę, że teraz pójdę spać, jutro wstanę wcześniej i się pouczę. Nigdy nie wstaję. ![]() Generalnie zdarzyło mi się zarwać noc tylko kilka razy w życiu, bo wychodzę z założenia, że jak jestem ledwo żywa to i tak nic z tej nauki nie będzie, lepiej pójść spać, niech się ta wiedza w mózgu poukłada. Póki co dobrze na tym wychodzę. ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
również chciałam przyłączyć się do wątku!
nie mam teraz czasu wszystkiego przeczytać i wyrazić swojej opinii, ponieważ robię format dysku i się uczę przy okazji ![]() * również serdecznie polecam doustne retinoidy - mój problem zniknął prawie całkowicie - mam niestety zwykle jakiś 'wysyp' przed miesiączką, ale to już sprawa hormonów i raczej nic na to nie poradzę. mogę się długo wypowiadać na temat stosowania tych leków, bo kuracji wcale nie znosiłam tak dobrze (krwotoki z nosa przez pierwsze dwa-trzy miesiące, duże do tego stopnia, że czasami nie mogłam wychodzić z domu); ale zgodzę się z sinsinsin - zdrowie psychiczne jest tu nieocenione * bycie au-pair - chętnie porozmawiam, udzielę rad, gdyż byłam dwukrotnie: raz we Francji, raz w Wlk. Brytanii; tylko po środzie, bo jestem teraz zawalona pracą (priorytety) ![]() * bardzo podoba mi się tematyka równowagi w życiu i chętnie rozpiszę się dłużej i podzielę jakimiś moimi sposobami i pomysłami, tylko właśnie już nie dzisiaj, bo korzystam z nieswojego komputera ![]() Pozdrawiam serdecznie! fajny temat! ![]()
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#740 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2010-12-05 o 15:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#742 |
Wtajemniczenie
|
ja na czas zimy porzuciłam fitness i siłownię z prostego powodu... nie mogę się przeziębiać a często mi się to zdarzało ćwicząc zimą, wychodząc na dwór, jadąc do domu, wysiadając z ciepłego autobusu na zimne powietrze.
Nie mogę ![]() A mój trądzik jest o tyle dziwny że jest uciążliwy, nie schodzi ale jest....słaby, w sensie wybrał sobie małą powierzchnię. Na prawdę nigdy się nie spodziewałam że w tym wieku mnie zaatakuje... ![]()
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jak miałam trądzik to tylko na policzkach i też się go nie mogłam pozbyć przez kilka lat. Za to czoło i brodę zawsze miałam czyste.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Kurcze, jak czytam o tej waszej walce z trądzikiem to współczuję i się cieszę, że poza okresem dorastania nie miałam z tym problemu. Trzymam kciuki, żeby wam się udało zwalczyć to cholerstwo.
Ja znowu jestem chora ![]() Coma, kot jest super, jak na niego spojrzałam nie wiem czemu skojarzyło mi się imię Bazyl ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez kokosanka89 Czas edycji: 2010-12-05 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
To trzymam kciuki za wszystkie, które uczą się pilnie języka
![]() ![]() Stosując się do rady "przez jakiś czas wybierz jedną rzecz, w której dasz maxa a w reszcie bądź po prostu ok" wybieram na cel roczny - pracę i naukę. Reszta musi zejść na dalszy plan. A dla ciała - prócz regularnego fitnessu myślę nad szczególnymi ćwieczeniami na brzuch - bo osiągnięcie czegoś w tej materii byłoby dla mnie bardzo miłe ![]()
#747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Coma, to pięknie, że nie kierowaliście się w wyborze tym, czy kotek jest mały i słodki, tylko prawdziwą chęcią pomocy. Ja też marzę o kocie/kotach ze schroniska, bo to oznacza, że człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że te kociaki jednak mają najgorzej, bez miłości i drapania za uszkiem... Tak trzymajcie
![]() Ja też w chwili obecnej nie mam problemów z trądzikiem, jedyną rzeczą, która mnie irytuje strasznie, jest wyskakiwanie pojedynczych pryszczy w najbardziej nieodpowiednich miejscach, jak np. czubek nosa lub sam środek czoła, ale to na szczęście tylko wtedy, kiedy mam przerwę w braniu tabletek anty. One rzeczywiście działają zbawiennie na cerę, jeśli są dobrze dobrane, choć na pewno nie tak mocno jak specjalistyczne preparaty, ale te hormony w przerwie mnie doprowadzają do szału. ![]() Języki też u mnie leżą i kwiczą. Nie mam pieniędzy na kursy, a nie widzę tego, żebym zmobilizowała się do samodzielnej nauki, zresztą, nawet czasem nie mam kiedy ugotować i zjeść szybkiego obiadu... Wiem, że w końcu wyjdą u mnie te braki, ale cóż, niektóre rzeczy są czasem psute przez tak trywialne powody jak brak kasy. ![]() Dziewczyny, mam jeszcze pytanie, wiem, że są na wizażu już takie wątki, ale może Wy mi lepiej pomożecie - mamy z Tż rocznicę i chciałabym mu kupić coś oryginalnego, a takiego, żeby się nie spłukać. Macie jakieś pomysły, może z własnego doświadczenia? ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2010-12-05 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Zawaliłam ten tydzień na całej lini ![]() Nie dość, że zima działa demotywująco, to jeszcze zajecia z tańca, na które się chciałam zapisać poszły się paść...a wszystko przez moje "kobiece dolegliwości"...generalni e prawie zemdlałam z bólu i miałam cały dzień z głowy...eh...ale wczoraj już wprzątnęłam, a dziś pierwszy raz od chyba roku zaczęłam się wcześniej uczyć na sprawdzian ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak nie to wspólne, ładnie oprawione zdjęcie jest fajnym pomysłem ![]() a tu link motywujący, świetna piosenka moim zdaniem ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
Regularkate: Musiałabyś napisać coś więcej o Twoim TŻ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.