|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Z drugiej strony jak przypomnę sobie pracę w spożywczym i niektóre panie mówiące do mnie "Czy z łaski swojej może pani..." z miną najwyższej pogardy dla tego kim jestem i co robię to aż mnie ponosi ![]() Ale na uśmiech mamy gwarancje w 90% że ktoś go odwzajemni
|
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś gdy pracowało się w sklepie, a widać że z klienta buc i typ, który czepia się wszystkiego to ja rozbrajałam go szczególną uprzejmością i usmiechem. No i nigdy taki złego słowa mi nie powiedział, mimo że do wszystkich innych miał wąty
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2011-02-18 o 12:23 |
|
|
|
#723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rozumiem, dlaczego małe dzieci, latają na golasa na basenach, nad jeziorkami. Co więcej, kiedy mój synek oddaje się wodnym szaleństwom w kąpielówkach, zdarza mi się usłyszeć, że po co to mu zakładam. Podobnie uważam w kwestii nr 2, czyli sikamy gdzie popadnie. Rozumiem, małe dziecko nie może wytrzymać, ale nawet jeżeli już trzeba załatwić potrzebę na polu, to przecież można zabrać malca w jakieś ustronne miejsce, gdzie nie będzie tego widziało pół miasta. A już całkowicie nie rozumiem sikania pod blokami, gdzie dojście do domu zajmuje góra 2 minuty. Nie rozumiem też, dlaczego nie którzy się dziwią, dlaczego mojemu Synkowi kupuje porządne buty, skoro i tak za pół roku z tego wyrośnie, a za koszt tej jednej pary kupiłabym z 4 tańsze. No jasne, niech od najmłodszych lat chodzi w rynkowych butach, które ani powietrza nie przepuszczają, a o dbanie o właściwe ułożenie stopy nie ma mowy. Ale gdzie tam, takie argumenty nie docierają. Zawsze słyszę: "eee takich drogich to nawet ja sobie nie kupuje", a nie kupuj, co mnie to
Edytowane przez kasieńka:) Czas edycji: 2011-02-18 o 15:18 Powód: Skleroza |
|
|
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
Dodam kilka przykładów z tematyki kobiecej, czyli Co producenci popularnych artykułów dla kobiet sobie myślą.
Jeśli kobieta należy do małobiuściastych, to z pewnością kupi biustonosz typu push-up, bo zechce je powiększyć. Produkcja innych modeli jest mało opłacalna. Nieprawda. Nie każda kobieta chce uciskać się kilkucentymetrowymi poduchami. Panie najczęściej wybierają podkłady o ciemniejszym zabarwieniu, więc bladolice na pewno nie zapragną kupić dla siebie jasnego odcienia. Będą chciały się przyciemnić jak reszta kobiet. Niestety, ale nie. I pozostałe poglądy, które prezentuje prasa kobieca... Małe usta należy wyłącznie rozjaśniać i dodawać im blasku. Stroju kąpielowego ze stanikiem typu ,,bandaż" nie powinny zakładać panie o niewielkich biustach. Tu potrzebny jest push-up! Nieśmiertelnie z dołączonym zdjęciem pani Keiry Knightley na wakacjach. Podobne opinie można poczytać na temat dekoltu tej aktorki w kreacjach wieczorowych. Z trudem jest przyjąć, że ktoś akceptuje własną sylwetkę, prawda?
|
#725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No fakt ale prawdą jest że mało kobiet lubi swoją "bladość" i chcą uniknąć podejrzeń o anemię z tad takowe artykuły. Z resztą sama jestem bladziusia i irytuje mnie strasznie pytanie w lato dlaczego ja to się nie opalam. I skoro słońce nie działa to może powinnam skorzystać z solarium. I to litościwe spojrzenie pełne współczucia
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
ta to samo "o hi hi hi ty bladzioszku" -_- moja skóra jest zbyt wrażliwa i nie mam zmiaru być wysuszonym starym rodzynem.
swoją drogą KOCHAM w polskich sklepach brak jasnych podkładów. o tak, wszystkie polski są pomarańczowo-różowo-brzoskwiniowe. albo bardzo opalone. |
|
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
Nie tyle mogą, co wręcz muszą! Poza określonymi sytuacjami rowerzysta nie ma prawa jechać po chodniku ;/
|
#728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak latem poszłam jedynie do głupiego sklepu,a czułam się jak kryminalista i intruz Czułam ciągle na sobie spojrzenia dziewczyn ledwo co wychodzące z solarium Dodam,że nie byłam wtedy aż taka blada- smarowałam się regularnie balsamem brązującym i byłam "muśnięta słońcem".No,ale przecież musiałam być wyśmiana,bo nie byłam spaloną skwarką jak tamte dziewczyny...
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
|
Denerwuje mnie myślenie chyba większości dziewczyn/kobiet, że kiedy maja okres to im wszystko wolno. Nieraz słyszałam "mam okres, mogę na kogos nawrzeszczeć, mieć humory, płakac bez powodu..." itp. Mi chyba matka natura oszczędziła aż takiej burzy hormonalnej co miesiąc, bo staram się zachowywać normalnie i nawet jeśli czasem wybuchnę to nie jest to nagminne. I nie usprawiedliwiam się hormonami!!!!
Pewnie teraz spadną na mnie gromy
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
Denerwuje mnie, jak wybieram się na zakupy odzieżowe/kosmetyczne, trafiam do jakiegoś mniejszego sklepiku i dziewczyna za ladą ocenia czy mnie na coś stać czy nie po tym jak jestem ubrana i ile mam makijażu na sobie. Ale to przerażenie w oczach po tym, jak proszę o rozmowę/telefon do właściciela - bezcenne
![]() Denerwują mnie wyjące dzieci kilka pięter wyżej. Ja rozumiem wszystko - i to, że może je coś boleć, i to że są chore, marudne i małe, ale od 8 rano do 22 przez kilka dni bez przerwy? I jak po 22 je uciszają, to ja nie wiem.
Edytowane przez Arin_a Czas edycji: 2011-02-19 o 16:05 |
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, mówię o dwójce dzieci - na moje oko podstawówka i pierwsza klasa gimnazjum. W mieszkaniu oprócz rodziców mieszka jeszcze babcia - nie mam pojęcia jak oni to wytrzymują, tak jakby myśleli "niech robią co chcą byle by tylko dali nam spokój" ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-02-19 o 16:11 |
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to za ścianą mam sąsiada, który dziś o 5.40 zaczął zawodzić na całe gardło 'kiedy ranne wstają zorze'. Dostał ostatnie ostrzeżenie, następnym razem wezwę policję, jak mu ciachną 200zł z emerytury za zakłócanie ciszy nocnej to zorze tak wcześnie już nie będą wstawać.
|
|
|
#733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#735 |
|
Konto usunięte
|
sąsiad nade mną codziennie o 7 przez pół godziny do godziny rano rąbie drewno...
ma facet rozrywkę |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#737 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wiesz co, wkurza mnie, że inne dziewczyny tak celebrują te swoje fochy, że to takie niby - nie wiem - urocze Dla mnie to jest zawsze masakra i walka ze sobą, żeby nie zrobić głupot. I zawsze mam poczucie winy, jeśli zdarzy mi się odwarknąć czy coś. Uważam, że burze hormonalne nie powinny być usprawiedliwieniem dla chamskich czy niemiłych zachowań. No i skoro ja wymagam od siebie opanowania, to od innych też
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
tego wkurzenia z okresem też nie ogarniam. ktoś nie może od 15 lat się przyzwyczaić? jak boli to tabletka, to że coś ci cieknie... no cóż, mnie tam bardziej irytuje rozwolnienie od miesiączkowania.
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- jakoś nigdy się nie spotkałam z "mam niekontrolowaną erekcję i odczuwam dyskomfort, jestem bardzo wkurzony" :-D tylko "ło boże mam okres i mam ochotę się zabić ale to jest złe" |
|
|
|
#741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No sorry, jak kogoś trochę brzuch boli to może sobie owszem - poćwiczyć, ale ja prawie mdleje z bólu, mam mdłości, biegunkę. Sorry, ale jakoś nie wyobrażam sobie wtedy fikołków robić albo biegać (kiedyś próbowałam, było o wiele, wiele gorzej ).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() naprawde to super ze wfistki podczas okresu potrafia robic fikolki, ale ja nie umiem nawet wstac z lozka dlatego rozwala mnie jak na forach itp. wyczytuje ze sposobem na bolesne miesiaczki sa cwiczenia fizyczne. na naprawde bolesne miesiaczki cwiczenia w zyciu nie pomoga.
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam tak, że w czasie okresu był problem z wysiedzeniem w ławce bo mnie nosiło i musiałam często przyjmowac dziwne pozycje. A na wfie dało się jednak ćwiczyć.
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
a i ja nie rozumiem chomikowania, trzymania w domu śmieci
mówię do mamy -może mogę wywalić te kilkanaście kaset video z kubusiem puchatkiem i krolem lwem? (są moje ;P) -nie no co ty! przecież jak to wyrzucić -mama, żeby znaleźć to w internecie potrzeba 10 sekund, przestań i tak nie mamy odtwarzacza video, a do naszego telewizora nawet się go nie podłączy -oh ale tak szkoda wyrzucić JEZU -_- naprawdę tego nie rozumiem. |
|
|
|
#748 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie rozumiem tego, że jak mówię komuś, ze zaadoptowałam na odległość dziecko z Zambii to słyszę oburzenie: "Podpalańca?:O a mało masz dzieci w Polsce, które potrzebują pomocy??"
aż mną trzęsie, bo to w końcu moja sprawa na co poświęcam swoje własne pieniądze. |
|
|
|
#749 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ludziom nie dogodzisz.A co do miesiączki, to ja pierwszego dnia się z domu nie ruszam :P Chyba że naprawdę muszę, to owszem, ale w takim wypadku robię, co muszę zrobić i z powrotem do domu. I też nie raz słyszałam, że przesadzam. Ale kupa mnie obchodzi cudze zdanie, sama wiem najlepiej, co mam zrobić ze swoim organizmem. |
|
|
|
|
#750 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() ćwiczenia pomagają ALE chodzi o to, że trzeba zacząć ćwiczyć na około miesiąc przed, wtedy na następnej miesiączce będą efekty oczywiście mówię nie tylko o ćwiczeniach mięśni brzucha, ale i tych, które was bolą w czasie okresu (plecy, nogi i co tam jeszcze) poza tym w czasie okresu też jest dobrze poćwiczyć, tylko krócej i nie tak intensywnie ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

Czułam ciągle na sobie spojrzenia dziewczyn ledwo co wychodzące z solarium
Dodam,że nie byłam wtedy aż taka blada- smarowałam się regularnie balsamem brązującym i byłam "muśnięta słońcem".No,ale przecież musiałam być wyśmiana,bo nie byłam spaloną skwarką jak tamte dziewczyny...

?
Dla mnie to jest zawsze masakra i walka ze sobą, żeby nie zrobić głupot. I zawsze mam poczucie winy, jeśli zdarzy mi się odwarknąć czy coś. Uważam, że burze hormonalne nie powinny być usprawiedliwieniem dla chamskich czy niemiłych zachowań. No i skoro ja wymagam od siebie opanowania, to od innych też
dlatego rozwala mnie jak na forach itp. wyczytuje ze sposobem na bolesne miesiaczki sa cwiczenia fizyczne. na naprawde bolesne miesiaczki cwiczenia w zyciu nie pomoga.