|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do albumu ![]() ![]()
![]() |
#722 | |
CORELIPS
|
Twoje włosy są śliczne przecież! I wcale nie muszą być najdłużesze... wystarczy, że po prostu .. SĄ
![]() Cytat:
łaaaaał *__* dałaś radę codziennie się tym bawić? u mnie nie przejdzie... codziennie to jest nauka/imprezy/etc ... jeeejjj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Konto usunięte
|
po demenie tak strasznie wysuszyły mi się włosy (mimo stosowania waxów, kallosow innych masek) że konieczne było podcięcie. Ale włosy zaczęły odrastać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie obyło się bez takich dni, że zapomniałam o olejku, szczególnie na początku, także od tych dwóch miesięcy można odjąć z 1,5 tygodnia ![]() Ale stwierdzam, że teraz już by mi się nie chciało ![]() ![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2404777 5]Na poprawę cery powinny już działać rumianek, pokrzywa i skrzyp (choć przy tych 2 ostatnich nie radzę objadać się słodyczami
![]() O ciekawe, wyjaśnisz dlaczego tak jest z tymi słodyczami? |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Szamponem tylko raz próbowałam, myłam 3 razy i nie pozbyłam się tego do końca. Odżywką schodzi elegancko przy dwóch myciach, jedno takie wstępne, przy drugim zostawiam odżywkę na dłużej. Chodzi mi ogólnie o słodycze, fast-foody. Pokrzywa oczyszcza organizm w sposób dosyć widoczny (pojawia się wysyp na skórze). Jeśli ktoś regularnie wcina tego typu rzeczy, pokrzywa będzie przez cały czas oczyszczać organizm, czyli owego wysypu ciężko będzie się pozbyć. W każdym razie - to moja własna hipoteza, na podstawie doświadczeń znajomych i wizażanek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2406457 7]Chodzi mi ogólnie o słodycze, fast-foody.
Pokrzywa oczyszcza organizm w sposób dosyć widoczny (pojawia się wysyp na skórze). Jeśli ktoś regularnie wcina tego typu rzeczy, pokrzywa będzie przez cały czas oczyszczać organizm, czyli owego wysypu ciężko będzie się pozbyć. W każdym razie - to moja własna hipoteza, na podstawie doświadczeń znajomych i wizażanek ![]() Dzięki za wyjasnienie ![]() Ja piję pokrzywę już ponad 2 tygodnie, czasem razem z mięta w 1 kubku, nie wiem czy można ale chyba mozna. Nie mam wysypu na skórze, żadnych krostek a niestety wcinam słodycze-głownie czekolade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2406457 7]Kokos najlepiej schodzi bez szamponu, przy myciu samą odżywką
![]() Szamponem tylko raz próbowałam, myłam 3 razy i nie pozbyłam się tego do końca. Odżywką schodzi elegancko przy dwóch myciach, jedno takie wstępne, przy drugim zostawiam odżywkę na dłużej. [/QUOTE] Oooo, dzieki ![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
Ja od 2 mcy biorę Vitapil i tak się zastanawiam jak on składowo z Merzem wypada.
Analizuję sobie składy, ale mam mętlik w głowie, nie wiem czy ten MERZ nie wypada lepiej? Póki co nie widzę efektów, ale przez 3 tygodnie brałam antybiotyk, a chorowałam prawie półtora mca na zatoki więc może dlatego działanie Vitapilu było osłabione? VITAPIL Dwuwinian choliny 125 mg Kwas pantotenowy (D-pantoteinian wapnia) 100 mg 1666,7 %* Proteiny sojowe 100 mg Inozytol 50 mg Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg 218,8%* PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg 107,1%* Cynk (glukonian cynku) 15 mg 150%* Mangan (glukonian manganu) 5 mg 250%* Drożdże 5 mg Miedź (glukonian miedzi (II)) 2 mg 200* Kwas foliowy 400 μg 200%* Biotyna (D-biotyna) 300 μg 600%* Jod (jodek potasu) 150 μg 100%* Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 μg 240%* MERZ witamina C 75,00 mg
L-cystyna 30,00 mg witamina E (octan) 9,00 mg B-karoten 0,90 mg amid kwasu nikotynowego 10,00 mg pantotenian wapnia 3,00 mg witamina B2 1,60 mg witamina B6 (chlorowodorek) 1,20 mg witamina B1 (azotan) 1,20 mg witamina A (octan) 1500 j.m. witamina B12 (cyjanokompleks) 2,00 ug witamina D3 50,00 j.m. biotyna 0,01 mg suchy wyciąg z drożdży 100,00 mg żelazo (II) fumaran 20,00 mg Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chce Cię stresować, ale wysyp może wystąpić nawet dopiero po 3-4 tygodniach picia, jak pisały wizażanki. Nie próbowałam i nie wiem, czy będę miała odwagę cywilną, aby spróbować ![]() Olej rycynowy jest taki gęsty, dosyć tępy w obyciu, stąd moja obawa, że odżywka nie podoła w tym przypadku. Co do mycia odżywką - w tym przypadku najważniejsze jest dokładne masowanie głowy - wtedy wszystko gładko schodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2406531 8]Pewnie niewielkie ilości pokrzywy pijasz?
Nie chce Cię stresować, ale wysyp może wystąpić nawet dopiero po 3-4 tygodniach picia, jak pisały wizażanki. Nie próbowałam i nie wiem, czy będę miała odwagę cywilną, aby spróbować ![]() Olej rycynowy jest taki gęsty, dosyć tępy w obyciu, stąd moja obawa, że odżywka nie podoła w tym przypadku. Co do mycia odżywką - w tym przypadku najważniejsze jest dokładne masowanie głowy - wtedy wszystko gładko schodzi ![]() Piję jeden kubek dziennie 250ml z jednej saszetki ![]() Może zaczne pić więcej ![]() Spokojnie, nie stresuję się, w razie co zawsze mogę odstawić pokrzywę ![]() Teraz zastanawiam się jak składowo jest z Vitapilem i Merzem/ Masz swoje zdanie na ten temat? Jesli juz o tym pisałaś to wybacz ![]() Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:18 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odstawianie nie byłoby najlepszym pomysłem, bo picie pokrzywy byłoby w zasadzie nadaremne, bo ziółka nie zdziałają wiele w 3-4 tygodnie. A wysyp przechodzi po kilku dniach, a zawsze można próbować go zmniejszyć ![]() Co do suplementów - na tym się nie znam, unikam takich rzeczy. Po prostu jestem zwolenniczką zdrowego odżywiania się, a nie łykania tabletek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Do tej pory nie rozumiem problemów ze zmywaniem oleju kokosowego
![]() Dla mnie to olej, który zmywa się rewelacyjnie...nieważne czym- szampon czy odżywka...zawsze schodzi bez zarzutu ![]() Teraz też mam go na główce zmieszanego z olejem ze słodkich migdałów ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Konto usunięte
|
U mnie szamponem ciężko schodziło.. może dlatego, że szamponem myję szybko, tak szast-prast, byle szybciej spłukać z włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Olej kokosowy polecam jako nabłyszczacz- po ułożeniu włosów nakładam na końcówki, ale tylko tyci tyci
![]() ![]()
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale siadło mi coś na psychice, że mają być do pasa, już teraz i mnie to dręczy ![]()
![]() |
#739 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nigdy nie miałam problemu ze zmyciem kokosa - może zmień technikę aplikowania skoro się nie sprawdza ![]()
![]() |
#741 |
Konto usunięte
|
Ciekawe..
Wystarczy rozgrzać w dłoniach olej i rozprowadzić. Najprostsza i najlepsza metoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Piję pokrzywę i skrzyp od 9 dni i to co sie dzieję z moją cerą to jest straszne ![]() ![]() Co do cery to załamana jestem, ale z tego co tu piszecie to nie odstawiam. Mam takie pytanko... stosuję Wax https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia.html&next=1 i on ma w składzie wyciąg z henny (nie śmiejcie się ale laik jestem jeśli chodzi o chemię ![]() ![]() ![]()
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja ostatnio używam tego: nie zawiera sls http://www.wax-sklep.pl/virtuemart.h...category_id=30
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2406667 2]Może dlatego, że są wtedy tłuste - przecież to tłuszcz jak każdy olej
![]() ![]() zawsze lepszy niż jedwabie ![]() a ja sobie wymyśliłam że będę masowała skórę głowy wg instrukcji na pierwszej stronie. Ciekawe czy coś da... Czuję się dziwnie bez pokrzywy (szczególnie chodzi mi o żołądek) ![]()
#745 |
Zakorzenienie
|
Wg. mnie olej kokosowy jest najłatwiej zmywalnym olejekiem ze wszystkich jakie stosowałam. Ja generalnie robie tak że najpierw ciepłą wodą (dosc mocno ciepłą) płuczę włosy, potem nakładam szampon masuje dośc dokładnie i spłukuje i zazwyczaj 1 raz wystarcza. Ostatnio zmywałam olejek Brhringram (w skład wchodzi i olejek kokosowy i rycynowy) udało mi się zmyc przy pomocy Babydream, zrobiłam to na próbe i byłam zaskoczona że to tak szybko i łatwo poszło i włosy były czyste i lśniące. Wcześniej olejki zmywałam szamponami z SLS.
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, czyli to jednak może mi ten Wax rudzić wlosy ![]() Na razie go zużyję, nawet jeśli kolorek będzie miał ciepły odcień, to tak bardzo mi nie szkodzi. Ogólnie z pielęgnacją włosów wciąż błądzę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kropelkę na suche...idealnie podkreśla skręt ![]() ![]() Cytat:
![]() To jak ty go nakładasz? ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Konto usunięte
|
Co ten osławiony Wax ma w sobie? Jak czytałam składy, to prawie sam wosk. Chyba że o to chodzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2407245 5]Co ten osławiony Wax ma w sobie? Jak czytałam składy, to prawie sam wosk. Chyba że o to chodzi?
![]() to jest własnie fenomen, bo zagraniczny Wax ma SLS w składzie a jest wychwalany przez wiele osób. Też go mam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.