Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 19:43   #721
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
ego_ego fajny ten komplet pościeli i cena jak będziesz miała ją w domku to daj znać czy fajny materiał i czy ogólnie jesteś zadowolona bo ja właśnie szukam czegoś takiego
no pewnie, że dam znać
mam nadzieję, że będzie fajna, bo w sumie zamówilismy dwa komplety od tego samego sprzedawcy, ale chcieliśmy, żeby ten drugi komplet pasował np stelaż do baldachimu itp.
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:49   #722
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r to nie przyznawaj się teściowej, że już spakowana jesteś, bo Cię rzeczywiście na wczasy wyśle
Hehe zostalam juz niestety zdemaskowana

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Joker ktory ty tydzien ciazy jestes???????? Slyszalam ze ciezarowki niedlugo przed porpdem maja albo powera albo staja sie leniwe....tobie lenistwo nie grozi hihihih

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Ja tez olewam i tyle...
33tc, mam czeste skurcze i brzuch mi troche opadl, wiec calkiem mozliwe, ze Mati chce zrobic rodzicom niespodzianke. Lenistwo to mi totalnie nie grozi, bo taka naladowana juz dawno nie bylam
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:52   #723
n.ik.a
Zadomowienie

ego_ego ja myślę o jednym komplecie bo wiem, że mamy znajoma też coś podobnego będzie miała dla mnie a ten chciałam aby miał dużo elementów...właśnie siedzę na allegro i oglądam choć na razie zamawiac nie będe może jak wypłata wpłynie na konto. Chciałam tak jak Iza odcienie różu i fioletu ale pokój gdzie mała będzie spała jest bananowy więc muszę szukać jakiegoś fajnego odcienia beżu lub taki pastelowy żółty. W oko wpadły mi też takie komplety w kolorowe paseczki ale musze się dokładnie zastanowić

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:58   #724
nuna_77
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiemy co z naszym pierwszym forumowym maleństwem?

Byłam u pani adwokat, babka cięta na facetów, to chyba dobrze, zadzwoniła do niego przy mnie, nie odbierał.
Ustaliłyśmy, że wysyła do niego pismo przed sadowe w sprawie pokrycia kosztów za wyprawkę i alimentów na okres ciąży.
Potem oddzwonił do niej i podobno był baardzo zdziwiony , zapisał sobie jej nazwisko i powiedział , że się skontaktuje. Pewnie będzie dzwonił do swojego adwokata.
Przykre to, że muszę takie sprawy w ten sposób załatwiać, ale nie mam z nim innego kontaktu. Przecież mozna sie dogadac, a nie on sie ukrywa

Jestem padnięta, nie znoszę takich sytuacji. Jutro nadrobię zaległości

Czy Wy tez macie takie odczucie przy chodzeniu jakby się Wam kości rozchodziły na dole, czy to normalne?
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:05   #725
monikal
Raczkowanie

jokr to instynkt wicia gniazda

my dopiero co skończyliśmy z tz porządki i z sesji zdjęciowej łóżeczkowo wózkowej, jak mi TZ zgra to wstawię...,w sobotę czeka nas niemalże generalka w pokoju Małej Zosi, łóżeczko na razie stoi przed tv i oboje leżymy przed nim i zamiast w tv to na niego oboje się patrzymy głuptasy także wiję gniazdo i ja

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:12   #726
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Byłam u pani adwokat, babka cięta na facetów, to chyba dobrze, zadzwoniła do niego przy mnie, nie odbierał.
Ustaliłyśmy, że wysyła do niego pismo przed sadowe w sprawie pokrycia kosztów za wyprawkę i alimentów na okres ciąży.
Potem oddzwonił do niej i podobno był baardzo zdziwiony , zapisał sobie jej nazwisko i powiedział , że się skontaktuje. Pewnie będzie dzwonił do swojego adwokata.
Przykre to, że muszę takie sprawy w ten sposób załatwiać, ale nie mam z nim innego kontaktu. Przecież mozna sie dogadac, a nie on sie ukrywa

Czy Wy tez macie takie odczucie przy chodzeniu jakby się Wam kości rozchodziły na dole, czy to normalne?
Przykre to co piszesz....dorosly czlowiek a jak dzieciak sie zachowuje...widac ze twarda jestes to dasz rade przez to przejsc a ja kciuki trzymam bo moge sobie wyobrazic tylko to co czujesz...ach faceci to naprawde czasami zero taktu nic jesli chodzi o te rozciaganie kosci ...to ja tez tak mam...kiedy bolaly mnie pachwiny i krocze juz pisalam wczesniej o tym ....potem przeszlo...ale od wczoraj znowu sie zaczelo....tak sobie mysle ze nawet jak schudnie sie po ciazy to i tak te kosci pozostana szersze po ciazy...mam na mysli miednice.....ale czs pokaze...chyba ze wsio wroci na swoje miejsce ...oby :d
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:18   #727
Jok3r
Zadomowienie

Montii albo Izka macie jeszcze namiar na ta aukcje z tymi kocykami dzierganymi?, bo kurcze za duzo mioalam dodanych i mi zwiala
Stary 2011-01-05, 20:26   #728
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam tak jak Iza odcienie różu i fioletu ale pokój gdzie mała będzie spała jest bananowy więc muszę szukać jakiegoś fajnego odcienia beżu lub taki pastelowy żółty. W oko wpadły mi też takie komplety w kolorowe paseczki ale musze się dokładnie zastanowić
chyba wiem o którą pościel ci chodzi,
tez mi się paseczki podobały

Cytat:

dobrze, że wzięłaś się konkretnie za sprawę alimentów
mam nadzieję, że pójdzie szybko i sprawnie

a co do tych kości,
to ja nie mam takiego uczucia

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja na początek chyba kupię jakieś apteczne preparaty, bo czytałam, że po J&J może też wystąpić uczulenie.
ja się właśnie zastanawiam jakich kosmetyków używać,
J&J na pewno odpada,

ale wolałabym chyba używać normalnych kosmetyków dostępnych w drogerii,
a nie zaczynać od drogich aptecznych
sama nie wiem

wiadomo jakby się okazało, że mam małego alergika to wtedy inna sprawa

mój siostrzeniec jest atopowcem biedaczek, i wiem jak siostra kombinuje z kosmetykami

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
śliczna wszystko pasuje idealnie do pokoju - te kolory śliczne do tego białego łóżeczka jak dojdą motylki na ścianę to dodaj zdjęcia - jestem ciekawa .
a te motylki już zamówiłaś ? na allegro ? - dasz mi linka , bo sama mam w pokoju na ścianach co prawda namalowane na fioletowo-zielonych ścianach namalowane motylki i myślałam by coś powiesić nad łóżeczkiem dziecka- na pewno będą to literki z kubusiem puchatkiem z imieniem ale może jeszcze motylki bym zamówiła
mnie do drewnianych motylków zainspirowały te z strony Peticado,
zobacz te małe zdjęcia jak wygladaja na ścianie,
lecz na te mnie nie stać,
i od jakiegoś czasu poszukuję na allegro i wśród znajomych kogoś kto zrobił by mi takie taniej,

http://www.peticado.pl/oferta/dekora...wniane/motylki

ale ostatnio podsłuchałam jak mój tata mówił do mamy
o jakie motylki ja tak wszystkich męczę
i że ma kupić mi je
więc chwilowo czekam
Stary 2011-01-05, 20:28   #729
Ewelqa1985
Zadomowienie

diatoma trzymam kciuki za ciebie i odezwij sie jak wrocisz ze szpitala

nuna przykre masz racje facet dorosly a taki nieodpowiedzialny

zakupilam dzis torbe do szpitala i po 15.01 bede kompletowac reszte rzeczy do szpitala dla mnie i reszte wyprawki dla dzidzi ledwo nadrobilam wasze posty
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:28   #730
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Montii albo Izka macie jeszcze namiar na ta aukcje z tymi kocykami dzierganymi?, bo kurcze za duzo mioalam dodanych i mi zwiala
niestety sprzedający nie ma w tej chwili żadnej aukcji wystawionej

http://allegro.pl/pleciony-kocyk-do-...319685641.html
Stary 2011-01-05, 20:33   #731
Montii
Zakorzenienie

Jok3r ale jeden kocyk się nie sprzedał, zadaj pytanie sprzedającemu czy ma go na stanie i może wystawi ponownie aukcję

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 20:34   #732
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
niestety sprzedający nie ma w tej chwili żadnej aukcji wystawionej

Ooo dzieki . Napisze sobie i zapytam kiedy wystawia.
Stary 2011-01-05, 20:35   #733
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja olewam, bo pytalam i poloznej i lekarki i innych mam i kazda powiedziala, ze jakby tak patrzec doslownie na wszystko to by tego trzeba bylo kupic caly karton.
Caly dzien dzis szykowalam sobie kacik dla malego, skladalam lozeczko, sprzatalam i teraz patzre od 2h na sterte ciuchow na lozku i zbieram szczene z podlogi, bo zapomnialam, ze tyle tego mam. Nawet nie wiem jak sie za to zabrac, a jutro pranie i musze jakos posegregowac to wszystko. Torba do szpitala juz praktycznie spakowana, brakuje paru drobiazgow, ale jakbym miala dzis jechac to niezbedne rzeczy sa
W piatek prawdopodobnie jada na usg i w koncu po taaaaaaaakiej przerwie no moze zobacze to za duzo powiedziane, bo w szpitalu raczej nie pokazuja monitora, ale przynajmniej dowiem sie czy wsjo ok. 18 gine i powazna rozmowa i zaczynamy odliczanie.
jejku ja tak po tobie to widzę dopiero jak ten czas zapiernicza. ty już naprawdę odliczasz masakra

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
czyli bez isoptinu dwa dni powinnam przeżyć, bo kończy mi się właśnie dwa dni przed wizytą u lekarza i zastanawiałam się czy nie iść te dwa dni wcześniej

co do teściowej to zostawię to bez komentarza tylko ty mi się nie zamartwiaj bo nie ma sensu
no ja ci powiem ze bez isoptinu lepiej się czułam potem niż z nim ale to może kwestia przyzwyczajenia choć to było tak że brałam bez parę dni i było ok a potem znalazłam jeszcze listek isoptinu i zaczęlam znow go brac i trzesawka na nowo teraz znow mi przepisal i az sie boje
a tesciowa sie nie martwie mam ja gleboko

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
oczywiście

http://allegro.pl/lozeczko-hafty-mat...383120134.html

łóżeczko ciemny orzech, pościel sloniki w beżu

http://allegro.pl/darland-posciel-6e...388983707.html

tu pościel fioletowa

http://allegro.pl/przescieradlo-120x...381754116.html

i prześcieradło fioletowe
ale sliczne łozeczko ladne a posciel super naprawde udany zakup

Cytat:
Joker ktory ty tydzien ciazy jestes???????? Slyszalam ze ciezarowki niedlugo przed porpdem maja albo powera albo staja sie leniwe....tobie lenistwo nie grozi hihihih
wlasnie instynkt wicia gniazda jej sie wlaczył ja narazie leniwa jestem

Cytat:

dobrze ze to zalatwilas facet to buc do kwadratu stary a glupi zachowuje sie jak 15-latek. neich wie ze działasz

Cytat:

to chyba o to ci chodziło? ja sobie zapisałam ale niestety już ich nie ma narazie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:38   #734
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
mnie do drewnianych motylków zainspirowały te z strony Peticado,
zobacz te małe zdjęcia jak wygladaja na ścianie,
lecz na te mnie nie stać,
i od jakiegoś czasu poszukuję na allegro i wśród znajomych kogoś kto zrobił by mi takie taniej,

http://www.peticado.pl/oferta/dekora...wniane/motylki

ale ostatnio podsłuchałam jak mój tata mówił do mamy
o jakie motylki ja tak wszystkich męczę
i że ma kupić mi je
więc chwilowo czekam
śliczne
ale cenowo szok ... mnie z tej strony też nie stać ...
może na allegro jakieś się pojawia ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:43   #735
Jok3r
Zadomowienie

No zapiernicza jak szalony, bo dopiero co wbilam 33 tc w podpisie, a tu za 6 dni juz 34tc. W sumie to sie juz doczekac nie moge, ale jak znam siebie to jak nadejdzie chwila prawdy to bede mega zdenerwowana. Maz sie starsznie wyczulony zrobil. Tylko stekne czy sie skrzywie i zaraz pyta co sie dzieje. Najlepiej jak jechalismy autopkiem jeszcze jak bylam u rodzicow do sklepu to strasznie mnie bolal brzuch, a jeszcze usiedlismy na kole, wiec jak autopek podskakiwal to az sie kurczylam w sobie tak mnie bolalo. I maz sie pozniej przyznal, ze juz mial wizje jak odbiera porod w Auchanie Padlam, bo on mysli, ze to takie o zaboli brzuch i juz leci dziecko na glebe
Stary 2011-01-05, 20:44   #736
Ewelqa1985
Zadomowienie

piekne sa te motylki
ale fakt cena
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:03   #737
n.ik.a
Zadomowienie

Jok3rdobrze niech będzie czujny i trzyma rękę na pulsie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:18   #738
trzyrazyi
Zadomowienie

Mam pytanie ...nie smiac sie...jak tam u was sprawy lozkowo majtkowe mam na mysli kochacie sie jeszcze z tztami?????....u mnie to jakos tak dziwnie za bardzo mi sie nie chce ...raczej zalezy mi na przytuleniu niz na sexie hihihihi

Acha moja znajoma<polozna> powiedziala mi ze jak bede chciala przyspieszyc porod pozniej to mam uprawiac czesto sex,gdyz sperma przyspiesza skurcze hahahaha taka ciekawostka....takze teraz lepiej nie ryzykowac hihihi

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-01-05 o 21:19
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:24   #739
iizabelaa
Zakorzenienie

ja kończę na dzisiaj z kompem

wykąpię się i poczytam książkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 21:27   #740
marsylia
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki Ile to trzeba czasu żeby Was nadrobić

Jeżeli chodzi o wkładki to dopiero teraz wiem po co je tak na prawde produkują

Co do bielizny do karmienia też jestem przerażona za każdym razem jak mierzę. Choć wczoraj trafiłam na taki stanik z canpolu
o ten http://allegro.pl/canpol-biustonosz-...5.html#gallery
i ładnie leżał, tylko że na mnie był za duży bo mam rozmiar 70 D lub 70 DD a on był 75 i w ogóle była jakaś spora ta 75tka

Rozmawiałyście też o smarowaniu ja smaruje się codzinnie wieczorem olejkiem migdałowym wymieszanym z jojobą i kremem i na razie brzuch i cyce ładnie się trzymają.

Byliśmy wczoraj oglądać wózki i zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn, jakoś z wszystkich miał dla mnie najmniej wad. Teraz tylko wybrać kolor i myślę, że w lutym będziemy zamawiać, wezmiemy do niego maxi cosi bo wchodzi z adapterami i w sumie w sklepie wychodzi jak z allegro po dodaniu przesyłki.

Jak bylam u gin w poniedziałek rozmawiałam z położną o ochronie krocza I mówiła mi jak masować, jakby któraś była zainteersowana mogę dokładnie tłumaczyć. Ona proponowała bym robiła to olejkiem migdałowym. Wieć od poniedziałku działamy z kroczem Ale niestety lekarka też rozwiała moje nadzieje i powiedziała, że z moją budową szansa na nacięcie jest bardzo duża. ALe może dzięki masażom chociaż lepiej się będzie goić

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kobietki, byłam u lekarza, mam rozwarcie na 2 palce, ide do szpitala
Diatoma trzymam kciuki, miejmy nadzieję, że maluszek jeszcze troszkę posiedzi

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Wg tego kalkulatora http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
tyję idealnie

Hihi to ja mam za mało o kilogram..

Cytat:
ego_ego jak przyjdzie to oczywiście pokażesz
a ja kupię Oillian bo to tańsza wersja Oliatum a równie dobra
A oillan nie jest po 1 miesiacu? Czytalam ulotke ostatnio i wydaje mi się ze byla tam taka informacja.

Kompletuje właśnie wyprawkę u r _p77, nawet boję się patrzeć na podsumowanie aukcji...

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:28   #741
Montii
Zakorzenienie

trzyrazyi , oczywiście na pewno nie jest to to samo co przed ciąża.. bo jednak nie te gabaryty, ha ha ale posuchy nie ma

[LEFT]
Stary 2011-01-05, 21:30   #742
marsylia
Wtajemniczenie

Co myślicie o tych pasach poporodowych?

http://allegro.pl/poporodowy-pas-brz...393106651.html
zdecydowala się któraś z Was?

WYMIANKA
Stary 2011-01-05, 21:31   #743
Montii
Zakorzenienie

marsylia to ja jestem chętna również zamówiłam olejek do masażu krocza

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

ja osobiście nie mam zamiaru kupowac zadnego pasa poporodowego, chce zeby miesnie same wrocily do dawnej formy, bede masować masażerem i wierze,że bedzie ok

[LEFT]
Stary 2011-01-05, 21:32   #744
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanie ...nie smiac sie...jak tam u was sprawy lozkowo majtkowe mam na mysli kochacie sie jeszcze z tztami?????....u mnie to jakos tak dziwnie za bardzo mi sie nie chce ...raczej zalezy mi na przytuleniu niz na sexie hihihihi

Acha moja znajoma<polozna> powiedziala mi ze jak bede chciala przyspieszyc porod pozniej to mam uprawiac czesto sex,gdyz sperma przyspiesza skurcze hahahaha taka ciekawostka....takze teraz lepiej nie ryzykowac hihihi

Monti u nas to wszystko wygląda bardziej komicznie ale też posuchy nie ma, trzymamy fason raz w tygodniu

WYMIANKA
Stary 2011-01-05, 21:34   #745
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
oczywiście

http://allegro.pl/lozeczko-hafty-mat...383120134.html

łóżeczko ciemny orzech, pościel sloniki w beżu

http://allegro.pl/darland-posciel-6e...388983707.html

tu pościel fioletowa

http://allegro.pl/przescieradlo-120x...381754116.html

i prześcieradło fioletowe

śliczna pościel daj prosze znać jak dojdzie bo od kilku dnia zastanawiam się nad zakupem pościeli u tego właśnie użytkownika. także z niecierpliwością czekam na opinię

DIATOMA trzymaj się - dobrze że będziesz pod kontrolą lekarzy. będzie dobrze.

JOKR jak ten czas leciii. ty będziesz mieć już dzidzię przy sobie, a my nadal w dwupaku haha

AAAA i mam ciekawostkę o ile można to tak nazwać. otoż moja koleżanka urodziła dziś w nocy w 38 tyg. i tu najciekawsze. na usg jak była ostatnio mała miała już ponad 2 kg. 2350 coś koło tego. a urodziła się i ma niecałe 1700 jest w inkubatorze - ale wszystko z nią i mamusią dobrze. musi po prostu nadrobić wagę. no i mamy najlepszy przykład na temat jaki ostatnio pisałyśmy - o wadze na usg. przybliżonej wadze...

dokupiłam dzis w aptece podkłady na łożko SENI wymiar 90 cm X 60 cm.

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2011-01-05 o 21:36
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:48   #746
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
marsylia to ja jestem chętna również zamówiłam olejek do masażu krocza

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

ja osobiście nie mam zamiaru kupowac zadnego pasa poporodowego, chce zeby miesnie same wrocily do dawnej formy, bede masować masażerem i wierze,że bedzie ok
Ja dostałam od położnej rysunek poglądowy ale postaram się bez tego wytłumaczyć, a więc palce zwilżone olejkiem wkladasz do pochwy i masujeod góry w dół i z powrotem po rancie, jak to powiedziała położna - taką jakby łódeczkę, ale tylko z prawej strony, bo tam jest nacięcie, na początku może szczypać i piec.

Powiem CI, że jest to cholernie trudne i mi słabo wychodzi, ale ja postanowiłam masować tam wszystko, żeby dało co kolwiek, bo z tą łódeczką mi po prostu nie idzie Więc masuje mniej więcej od rantu 5 centymetrów.
Na razie mam takie spostrzeżenia że Franek się bardzo uaktywnia przy tych masażach

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A butelki brałyście zwykłe czy antykolkowe? Ja zdecydowałam się na tt, i wzielam zwykłą, ale teraz widzę jeszcze ze wystawili antykolkową

WYMIANKA
Stary 2011-01-05, 21:48   #747
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

no ja mam zakaz na razie mimo że mi się chce
tak jest że sperma przyspiesza poród więc jak chce się urodzić to warto tżta zmolestować

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja dostałam od położnej rysunek poglądowy ale postaram się bez tego wytłumaczyć, a więc palce zwilżone olejkiem wkladasz do pochwy i masujeod góry w dół i z powrotem po rancie, jak to powiedziała położna - taką jakby łódeczkę, ale tylko z prawej strony, bo tam jest nacięcie, na początku może szczypać i piec.

Powiem CI, że jest to cholernie trudne i mi słabo wychodzi, ale ja postanowiłam masować tam wszystko, żeby dało co kolwiek, bo z tą łódeczką mi po prostu nie idzie Więc masuje mniej więcej od rantu 5 centymetrów.
Na razie mam takie spostrzeżenia że Franek się bardzo uaktywnia przy tych masażach
łojej czyli zrozumiałam że chodzi o to żeby tylko prawą stronę masować
ja kiedyś jeszcze coś takiego znalazłam:

http://dziecisawazne.pl/masaz-krocza/

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-06 o 10:44
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:55   #748
Montii
Zakorzenienie

marsylia dziekuję ja zamówiłam ten : http://allegro.pl/porod-bez-naciecia...388010408.html jak masz ochotę to zerknij i tam jest napisane mniej wiecej tak:

Jest to bardzo proste!Wskazane jest, aby masaż miejsc intymnych przeprowadzany był trzy do czterech razy w tygodniu i trwał każdorazowo od pięciu do dziesięciu minut. W ramach przygotowań do masażu zaleca się skorzystanie z toalety oraz kąpiel – zwłaszcza przed pierwszymi sesjami masażu – działającą pobudzająco na system krążenia krwi i zmiękczającą tkankę okolicy krocza. Po kąpieli należy zająć wygodną pozycję, rozluźnić się i rozprowadzić na kciuku odpowiednią ilość olejku do masażu miejsc intymnych.
Następnie wprowadzić kciuk do pochwy i przesuwać rytmicznie, lekko uciskając ściankę pochwy i wykonując ruch jak wskazówki zegara od godz. 3 do 9 i z powrotem.

Z każdym masażem tkanka okolicy krocza i otaczające ją mięśnie będą ulegać rozciągnięciu, czemu będzie towarzyszyć uczucie miękkości i rozluźnienia. Okolicę krocza należy masować do momentu, gdy pojawi się uczucie lekkiego mrowienia. Następnym etapem jest masaż okolicy pomiędzy pochwą a odbytem. Należy masować to miejsce, delikatnie chwytając je pomiędzy kciuk a palec środkowy. Po zakończeniu masażu resztki olejku z okolicy krocza należy zmyć ciepłą wodą. Olejek do masażu miejsc intymnych należy stosować regularnie od 34 tygodnia ciąży.

[LEFT]
Stary 2011-01-05, 21:56   #749
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no ja mam zakaz na razie mimo że mi się chce
tak jest że sperma przyspiesza poród więc jak chce się urodzić to warto tżta zmolestować

łojej czyli zrozumiałam że chodzi o to żeby tylko prawą stronę masować
ja kiedyś jeszcze coś takiego znalazłam:

http://allegro.pl/lusterka-tuning-m3...387657697.html
Kurde ale co do tego mają lusterka

WYMIANKA
Stary 2011-01-05, 21:59   #750
Montii
Zakorzenienie

marsylia może mamy sobie podkładac lusterka do krocza?;-p
najlepiej takie stuningowane
eirene się pewnie linki pomyliły hihihi

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości