|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Aaby
![]() To teraz wszystkie SPD mocno zaciskają kciuki za Tżta ![]() ![]() No i nie mam jogurtu na sos czosnkowy ![]()
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale to nie będzie bylejaki ginekolog, ale ginekolog parafialny, bo bylejaki (czyli normalny) nie ma prawa wypisać takiego zaświadczenia, bo to niezgodne z prawami lekarza i prawami pacjenta,w ogóle z konstytucją. nawet matce 15-latki nie może powiedzieć, czy dziewczyna jest czy nie jest dziewicą, a co dopiero księdzu proboszczowi. to będzie pobłogosławiony przez biskupa katolicki samozwańczy macający pseudoginekolog, bo on będzie mógł odtrąbić zza ambony, że panna młoda w czystości cielesnej do ślubu przystępuje. ciekawe, jak będą sprawdzać dziewictwo chłopaków, bo jak miałabym się do ślubu nie seksić, bo tego samego wymagam od partnera i równie mocnego dowodu na to ![]() ![]() ![]() ![]() tiaaa, co łaska, ksiądz w parafii P. jak się dowiedział, że P. się żeni i że ślub będzie u mnie (no chyba normalne), to zażyczył sobie żeby jemu zapłacić tyle, ile wziąłby za ślub u siebie, czyli właśnie ponad 1 tys. zł. bo inaczej się nie zgodzi na ślub gdzie indziej. P. go wyśmiał. potem się okazało, że to nie ta parafia (jakimś cudem należał w papierach do dwóch ![]() Aaby - możesz męczyć ![]() ![]() widzę, że czy euro, czy neonet, szkoda nerwów na zakupy... nauki? - u nas chyba 8 spotkań co tydzień jedno, wykłady fajnego młodego księdza, a potem na 2-ch jakaś staruszka 80 letnia tłumaczyła nam planowanie dzieci za pomocą faz księżyca, okresu i temperatury w pochwie i kazała zrobić na za miesiąc własny miesięczny wykres. byłoby może ok, ale sposób mówienia o poczęciu dzieci, o seksie, i to przez 80 letnią babcię, która chyba wstydziła się nawet tego, że musiała odbyć akt seksualny żeby począć własne dzieci.... to było straszne. z tego co wiem, to w każdej parafii są wyznaczone terminy na nauki, nie ma szans na indywidualne czy przyspieszone, bo ktoś ma ślub. im wcześniej pójdziecie, tym lepiej. my musieliśmy chodzić oboje, P. jak raz nie poszedł to musiał potem odrobić TEN SAM wykład (co tydzień inne, czyli powtórka tego, na którym nie był za 8 tygodni). pieczątka z podpisem na specjalnej kartce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() super te przepisy i ten blog "przy stole" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Logicznym przecież jest, że bez papierka postanawiasz się rozejść, bierzesz co Twoje i idziesz - i sprawa jest zamknieta, a ze ślubem, cóż... jak człowiek ma ciągać się po sądach w celach rozwodowych, z podziałem majątku, ewentualnym przepisaniem kredytów czy ustaleniem opieki nad dzieckiem, to MOCNIEJ się zastanowi czy aby jednak jeszcze nie ma nadziei by związek zadziałał.
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Praktyka wygląda zgoła inaczej.
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się wkleję do albumu, może nawet za chwilę ![]() Staram się być z Wami na bieżąco, ale sesja mnie wykańcza i trochę zaniedbałam ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja natomiast nie zgadzam się z twierdzeniem, w teorię że w przypadku związku nie formalnego odejść jest łatwiej wierzą tylko Ci co w związkach nie są. Ja jestem i tak nie sądzę. Kwestia zobowiązań w poważnych związkach, a nie formalnych. Ja wyznaję zasadę, że właśnie dlatego iż związek nie jest formalny a co za tym idzie formalnie nie łączy nas na przykład wspólny majątek, nie ma co się bawić w kupowanie rzeczy na "spółę". Bo później wychodzą właśnie takie kwiatki, że nie będąc małżeństwem, a nie mogąc się co do tych kwestii dogadać, trzeba się po sądach ciągać. Nie mówię też oczywiście, że bez ślubu hop siup i związek zakończony - tu oczywiście mowa o kwestiach nieformalnych, ale nie oszukujmy się że mniej z tym roboty.
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-02-02 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
My z tż nie mamy jeszcze ślubu i żyjemy razem ok 3 lata,
kupiliśmy razem mieszkanie i wspólnie je urządzamy.. nie sądzę że łatwiej byłby mam się rozstać nie mając ślubu ![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
Zabijcie mnie. Kupiłam Ptasie mleczko pistacjowe
![]() W ramach nagrody po egzaminie zdegustuję. ![]()
#730 |
Rozeznanie
|
mmm..pistacje uwielbiam w każdej postaci
![]() ![]()
#731 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny !
Kupiłam sobie buty ślubne za 9,95 zł ![]() ![]() ![]() ![]() Ale kupiłam :d fakt ze moze rewelacyjne nie są, ani z wyglądu a tymbardziej z jakości, ale jako ze to takie na raz to chyba przy nich pozostane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
Punto ja tylko od siebie piszę
![]() i mimo wszystko o wiele więcej jest rozstań w wolnych związkach niż rozwodów, z tych samych powodów. co nie znaczy, że ludzie są szczęśliwi żyjąc ze sobą na siłę, bo przecież mają ślub i się nie rozejdą. tak uważam ![]() ![]() idę do obiadu. P. dzwonił, że go wywieźli w las na kontrolę, niby na pół godzinki a stoi tam bez gorącej herbaty i bez kanapek od 7 rano i że jest głodny, zmarznięty, zły, boli go gardło (znowuuuuu...) i mam zrobić dużo i dobrego do jedzenia ![]() ![]() kuraka w sosach śmietanowych bardzo lubię ![]() ![]() śnieg u mnie pada ![]()
#733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas na roku kilka jest takich par, gdzie on jedną specjalność, ona drugą, ale na ogólnych przedmiotach razem. Jest spoko ![]() ![]() Co do rozstań... Ja też jestem tego zdania co ijaa i golden mimo, iż jestem w związku i co więcej - za chwilę będzie ślub. Owszem, jak jest silne uczucie, to i bez papierka jest ciężko odejść. Ale tak jak ijaa napisała - jak są dzieci i wspólny majątek, to o sobie myślisz w ostatniej kolejności i praktycznie zawsze zostajesz dla dobra dzieci chociażby. W ostateczności odchodzisz, ale trzeba mieć mnóstwo odwagi i siły. A kiedy związek jest niesformalizowany, to myślisz tylko o sobie i to dla siebie chcesz jak najlepiej. I jeśli jest Ci naprawdę źle, to po prostu mówisz BYE!
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
a wiem, mialam napisać o naukach Aaby zapomniałam
![]() tak wiec niewiele powiem, bo narazie byliśmy u ksiedza tylko zapisać się na ślub- data+ godzina. W lutym mamy przyjśc z dokumentami ( u nas nauki przedmalżenskie z LO i swiadectwo ze szkoly z ostatnią oceną z religii) dodatkowo jesli w innej parafii niz swojej potrzebny jest akt chrztu i coś jeszcze chyba. U nas tego nie ma. Wiec moze jutro ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa i umowilam sie dziś do okulisty. Postanowiłam ze w ramach oszczedzania zrezygnuje na pewien czas z soczewek i zamienie je na okulary ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-02-02 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za 9,95zł to nie masz co wybrzydzać. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | ||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi nie chodzi o wciśnięcie komuś na chama swojego zdania ![]() Nara.
![]() Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2011-02-02 o 13:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No pewnie że Nasza ![]() ![]() Dostałam surowy boczek i chyba go zaraz upiekę bo co z nim innego zrobić można ![]()
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Zaszalałam z albumem
![]() Naszło mnie dzięki fotografiom na wspomnienia. Żałuję, że mamy tak mało wspólnych zdjęć. Szkoda, że się nie uwieczniliśmy w 2003 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jeśli taka była ich cena, to proponuję na wszelki wypadek wziąć papcie na przebranie, bo mogą obcierać... Choć oczywiście życzę, byś przetańczyła w nich całą noc! ![]() Cytat:
W spisie jest akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu, świadectwo ostatniej katechezy, zaświadczenie i odbyciu nauk i dowód osobisty... Może u nas nauki trwają krócej?! ![]()
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kapusty czerwonej gotowanej. W plasterkach do roladek schabowych lub wieprzowych. Ijaa dziękuję. Teraz będzie mi wstyd zjeść ![]()
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że przepisy sie przydały.
kash a tam zaraz guru a co do zwiazków, rozstań uważam, że parom bez ślubu jest łatwiej, ale to chodzi o kwestie formalne; bo wiadomo, że jak się kogoś kocha i ileś lat razem sie spędziło to jest trudno sie rozstać; czasem jednak różne sytuacje sie zdarzają My mamy wspólne mieszkanie, wspólny kredyt i wszystko wspólne; braliśmy to wszystko bardzo przemyślanie i z jedyną myśla, że to na całe życie, bo spędzimy je razem. I oczywiście jak problemy się jakieś pojawiają to nie wykrecam się tym , że łatwo się rozstać i do tego dążę. Jak mieszka się razem, to niezależnie od sytuacji próbuje sie rozwiązać wszystkie problemy. Natomiast jeśli okaże się, że coś ważnego się stanie i będziemy mieli się rozstać to dla mnie nie będzie problemu : sprzedaż mieszkania z całym inwentarzem, spłacenie kredytu a jeśli coś zostanie podzielenie między siebie i wtedy ciao bambino Tu jest sprawa prosta. W małżeństwie niestety nie jest już tak łatwo, bo zaczynają się sprawy sądowe, wspólne majątki itp. Każdy ma swoje zdanie i każdy do sprawy podchodzi inaczej. I przekonywanie kogoś do zmiany poglądów mija się z celem tak samo jak oburzanie na to co ktos powiedział czy napisał.
#742 |
Zadomowienie
|
Jak zwykle w ramach sesji uruchamia się we mnie idealna Pani domu. A więc: od powrotu z egzaminu zdążyłam poukładać w szafach(najpierw wywalając wszystko na łóżko i wkładając z powrotem łącznie z rzeczami TZ), pomyć naczynia zalegające od weekendu, posegregowac i wstawić pranie, przygotować golonke do peklowania i schab do pieczenia i oczywiście nawet nie otworzyć programu, w którym mam projekt zrobić.
Kombinuje co zroić, by jakoś wymodzić dziś kasę na tego fryzjera.Może TZ fartem dostanie dzis kase za nadgodziny ![]() Haniula za taką cenę buty bardzo fajne. Dobra decyzja.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem, że za dużo i za szeroko odpisuję i może ktoś to odebrać jako wciskanie na siłę swojego zdania, ale tak nie jest. ani też Twojego ani niczyjego innego postu podobnie nie odebrałam. tyle ode mnie ![]()
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Mała zasnęła a ja zła jestem bo sąsiad z góry wali w ściany i mała mi się zrywa ale takie to już są uroki mieszkania w bloku
![]() TŻ napisał mi smsa, że tylko on ze swojego działu dostanie podwyżkę. Fakt ma najniższą stawkę bo jest nowy a robi to samo a nawet więcej niż oni więc chociaż trochę mu się należy. Jestem ![]() Makaron się gotuje a ja mam chwilkę. Lecę teraz wszystko nadrobić ![]() Jednak co do związków to ja uważam, że w tych dwóch sytuacjach tak samo ciężko się rozstać. Np. my.... Z TŻ wspólnie mamy tylko Julię. Wszystkie rzeczy typu komputer, telewizor są TŻ raczej nasze ale gdyby coś to wszystko jest na niego. Ja zostaje z niczym. Nie ma co dyskutować bo wszystkie mamy wspaniałych TŻ i rozstawać się nie zamierzamy ![]()
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udzielamy się na forum - każdy wiec ma możliwość wypowiedzenia swojego zdania czy punktu widzenia i nikt nie powinien mieć pretensji tylko dlatego, że jest inne niż jego.
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Haniula, butki ładne ja kupiłam w podobnej cenie baletki ecru i po oczepinach miałam na zmianę
![]()
#747 |
Zakorzenienie
|
Kochana, jeśli jesteście małżeństwem i rzeczy te zostały kupione po zawarciu małżeństwa to w żadnym wypadku nie zostajesz z niczym. W razie czego należy Ci się połowa.
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego zdania zgadzam się w 100% nie moge się zmobilizować żeby umyć to akwarium!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
my z tż mamy sporo wspólnych rzeczy już, od mikserów, tosterów, po najdroższą pralkę
![]() a propo wspólnych rzeczy tż chce kupić do końca roku aparat lustrzankę... na raty...tak na 30, tylko, że to ponad 2 lata...
#750 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla TZ za podwyzke
![]() A u nas dzis debiutować będą ziemniaczki cholerki ![]() ![]() My na razie mamy mało wspólnych rzeczy(tzn kupionych za wspólną kasę) pewnie na palcach jednej reki można by było policzyć. Ale to bardziej dlatego, że nie mamy własnego mieszkania, więc ciężko coś kupować, bo w wynajmowanych większość rzeczy jest.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.