|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
witajcie kochane
![]() moja malutka ma się dobrze, rośnie zdrowo, jest przesłodka czasami daje trochę popalić, ale ogólnie jest raczej spokojna i grzeczniutka strasznie dużo je, praktycznie jak nie śpi, to cały czas chce być przy cycu, a jak nie, to afera. tak więc cyc to jej największy przyjaciel. postaram sie trochę udzielać w miarę mozliwości ![]()
#722 |
Rozeznanie
|
Ja również częściej czytam niż piszę, właśnie ze względu na ograniczenie czasowe, które nazywa się Lenka
![]() Wczoraj byłam z małą w pracy, wszystkie "ciotki" wynosiły ją na rękach, a ona zadowolona- towarzyskie stworzenie mi rośnie ![]() ![]() Tak się tej mojej istotce spodobało noszenie na rękach, że potem w domu aferę robiła ![]() ![]() Mam nadzieję, że kryzys łóżeczkowy zostanie szybko pokonany ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- hawea, bosti - cudne macie maleństwa ![]() ![]()
#723 |
Zadomowienie
|
hawea ale masz małego przystojniaka w domu
![]() bosti ślicznotka z twojej córeczki ![]() przypomina mi moją Nadusie ![]() kolejna spokojna noc za nami ![]()
#724 | ||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
dziewczynki ktore wstawily zdjecia -sliczne macie bobaski ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
milego dzionka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popołudniu śpimy sobie razem, tulimy się a wieczorem odkładamy go do łóżeczka, mówię,że idzie nocka, czas spać, to Twoje łóżeczko ![]() no i troche było marudzenia, próby wymuszania ![]() ![]() ![]() Cytat:
kurcze może to kwestia mleka, nie wiem jak taki mały żołądek znosi mieszanie mleka ![]() u nas pomógł koperek i masaż brzuszka teraz wiem,że synek musi odbić choćby nie wiem co.. i skonczyly sie problemy brzuszkowe Cytat:
![]() ale znajoma mowila,ze rok temu ze skierowaniem czekalo sie pol roku a prywatnie koszt wlasnie 100 zł
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do mleka, to lepiej samemu nie kombinować, bo może to przynieść więcej szkody niż pożytku, poradź się lekarza, jakie mleko jest odpowiednie dla Twojego szkraba.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hawea Czas edycji: 2011-03-31 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
hawea synuś słodziak
![]() Alanka o równy tydzień ![]() bosti córcia jak malowana ![]() ![]() Monti zakupiłam ten koperek z hippa. Daję małemu raz dziennie 50ml. A Ty kochana jak często i w jakiej ilości podajesz Fabiankowi? Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-31 o 11:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
hawea , bosti cudne te wasze dzieciaczki
![]() dziewczyny od kilku dni moja mała strasznie sie rzuca w trakcie jedzenia, prezy sie, płacze i musze ja odstawiac i za chwilke dostawiac do piersi. zaczela strasznie ulewac co do tej pory nie miało miejsca. a dzis ulewa zsiadłym mlekiem, w sumie to serkiem już prawie - czy to normalne ![]() i jej czesto w brzuchu bulgocze dziwnie. nie wiem o co chodzi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To mnie najbardziej denerwowało w szpitalu. Niby wszyscy naciskają na karmienie piersią (ja akurat bardzo chcę), a nie ma w szpitalu warunków, żeby się tego nauczyć. Mam do dyspozycji wysokie, metalowe, zapadnięte łóżko, na które po CC było mi samej trudno wejść i metalowy stołek. I jak tu się nauczyć karmić. Mój mały nawet jadł nieźle, nieregularnie, ale to karmienie na żądanie i się go nie czepiałam. A wczoraj cały dzień prawie nic. Budził się, przewijałam go i jak zaczynałam przystawiać do piersi to dostawał strasznego wścieku. Więc go uspokajałam i on zasypiał sobie uśmiechnety. I tak cały dzień. Wieczorem nie wytrzymałam i odciągnęłam mleko i mały zjadł. W nocy też dwa razy odciągałam, bo nie miałam siły z nim walczyć. Dzisiaj zjadł grzecznie z piersi o 11:00 i od tej pory nic więcej. Obudził się godzinę temu z płaczem, więc zmieniłam pieluszkę i zabrałam się do karmienia i znowu wścieklizna, więc uspokoiłam i mały zasnął i tak sobie śpi do tej pory. Już nie wiem co mam robić. Płakać mi się chce. Mateusz generalnie jest spokojny. Czasami płacze, jak każde dziecko, ale szybko się uspokaja jak się go przytuli i pośpiewa. Tylko to jedzenie tak mnie stresuje. Boję się, żeby nie był głodny. Dzwoniłam dzisiaj do położnej środowiskowej i przyjdzie do nas jutro. Ale ja już nie wiem. W szpitalu bez przerwy wzywałam jakąś położną i żadna mi specjalnie nie pomogła. Są podobno jakieś poradnie laktacyjne, ale nie wiem jak działają. Pewnie te, które działają w ramach NFZ, przyjmują na miejscu. A ja nie nadaję się na wycieczkę do przychodni z niespełna dwutygodniowym maleństwem, bo z wrażenia mały dostaje jeszcze większego wścieku. Już nie wiem gdzie szukać pomocy. A może trochę przesadzam i wszystko jest ok. Bo mnie chodzi o to, żeby mały był zdrowy i zadowolony. W ogóle mam chyba Baby Blues. A już myślałam, że mnie nie dopadnie. I jeszcze to karmienie mnie dobija. Mam wrażenie, że jestem złą matką, bo nie umiem pomóc mojemu synkowi. Wstawanie w nocy jest dla mnie bardzo ciężkie. I, nie zrozumcie mnie źle, bo bardzo kocham Mateuszka i jest on dla mnie najpiękniejszy i najdoskonalszy na śwecie. ale czasami dopadają mnie myśli "po co to było, przecież żyliśmy sobie spokojnie i szczęśliwie". Ale kocham to moje maleństwo i chcę dla niego jak najlepiej. Mąż mi bardzo pomaga, teraz z nami na zwolnieniu (bo miałam CC) i jest dla mnie ogromnym wsparciem, tak jak podczas porodu. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-31 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne są Wasze dzieciaczki
![]() Cytat:
Na szczęście położna zaskoczyła dzisiaj nas swoim przyjściem, więc poradziła mi na tą wysypkę Termentiol. Naszczęście troszeczkę zbladła ta wysypka, ale w ogóle nie zapinam małemu pampka, a teraz lezy w tetrze i pilnuję czy nie zasikał. Niestety przez to mało śpi dzisiaj, no ale musi mu się zagoić ta pupka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
patrycja na opakowaniu pisało żeby wlać 100 ml i jedną łyżeczkę więc zawsze mam setkę w butelce , czasem wypije 50 ml a raz wsunął 100
![]() Jak zaczęły się kłopoty brzuszkowe to 2x dziennie podawałam i momentalnie zaczął bekać... a teraz się uspokoiło wsio to daję mu jedną, albo wcale, teraz ja zaczynam pić zapobiegawczo ![]()
#732 |
Zakorzenienie
|
castia, mojej też bulgocze w brzuszku.....nie wiem o co chodzi :/ w poniedzialek mam lekarza więc będe pytać.
a wczoraj wieczór miałyśmy koszmarny, najpierw malutka robila mega kupki...a potem w ogóle nie chciała spac, nalatalam się z Nią jak szalona, bo jak tylko Ją kładłam to był krzyk. Dziś też cięzki dzień, spi po 30 min. i koniec, no chyba że na raczkach przy cycu to dlużej. Tylko że ja padne jak tak mam latać caly dzień.... ![]() a jak dziewczyny u Was z wagą ????? |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
witajcie poki co mniej pisze i sie udzielam bo ucze sie w tak zwanym miedzyczasie do egzaminu na 4.04
![]() Thorgal1980 ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-03-31 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Jakoś na razie stanęła moja waga, jeszcze 5 kg do zrzucenia, no ale nażarłam się ostatnio ciast...
![]() Czekam na męża i na drugi dziś spacerek idziemy. Pogoda wspaniała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
pochwal się gdzie może mi też się uda :P Cytat:
też mieliśmy jeden taki dzień po podaniu mm na wywołanie kupki, Nadia ulewała nawet dwie godziny po jedzeniu takim właśnie serkiem co do prężenia to nie mam pojęcia co to może być ![]() harrods chyba wiele kobiet ma takie myśli, ja też czasami mam kłopoty z wstawaniem do Nadii, leże i za nic ruszyć mi się nie chce, płakać mi się chce jak ona płacze i mam pretensje do siebie że nie umiem sobie poradzić z takim maleństwem, do tego zrobiłam się strasznie niezorganizowana co mnie wkurza bo kiedyś mój dzień był jakoś poukładany a na dzień dzisiejszy wszytko się posypało u mnie waga też stanęła i cały czas do zrzucenia 2-3 kg
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
mam takie głupie pytanie: jak podajecie MM to jak sprawdzacie że woda ma tą temp 37stopni jak pisze na opakowaniu? Na nadgarstu a potem wsypujecie pokarm?
U mnie od wczoraj kryzys z pokarmem w piersiach ![]() ![]() a dzisiaj miałam atrakcje z zakrztuszeniem. Udało mi się odciągnąć z obu piersi 50ml to podałam jej w butelce i tak szybko piła. Ale przeżyłam stresa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
kurde, a u mnie zostało ok.6,5 kg a dzis mija 2 tyg. od porodu.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
mi zostało 7 a już 4 tyg po, także u Ciebie lepiej z ta waga
![]()
#739 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po cc, byłyście już na kontroli u gina? Ja chyba w poniedziałek się wybiorę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Ale mi Lilcia dała teraz popalić! Wyspała się w dzien na spacerze i potem jeszcze tyyle godz.w domu, bo świeże powietrze tak jej posłużyło, a na wieczór zamiast spać to ryk i musiałam nosić i lulać i ledwo żyje! Co zrobić żeby nie przesypaiala calego dnia?nie chodzic na dwór? Nie no żartuhe, ale nie mam pomysłu...
#741 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co myśmy wczoraj przeżyli! Natala dwa razy się zaksztusiała (dzisiaj znowu przy cycu - nie wiem co jest) i zwymiotowała na pół pokoju dosłownie tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
witam
![]() chcialam sie pochwalic ze bylismy wczoraj na pierwszym spacerku cale 50 minut. bylo ekstra. wieczorem wyskoczylam do sklepu i do pracy na chwile, pogadac z ludzmi jak to sie mowi. a po 2 godzinach tż wkurzony dzwoni i mowi wracaj . jak wrocilam patrze a maly placze i podobno tak plakal odkad wyszlam. wzielam malego i pochodzilam z nim raptem 5 minut i mu sie mega odbilo!!! pytam tż czy z nim chodzil do odbicia, a on oczywiscie ze tak, ale wiem ze mu sie nie chce, a maly czasem od razu odbije a czasem za pol godziny. dlatego ja go odkladam i za 5 minut znowu biore, i przy takiej zmianie pozycji mu sie odbija najczesciej. moze sie teraz nauczy ze odbicie jest wazne, a dziecko po prostu sie męczy z nadmiaru powietrza. izabella moje dziecie też się tak pręży, jakby do kupki a kupki niet, ja znowu przesadzilam z koperkiem i teraz mu ograniczylam. ale konsultowalam to z polozna, i powiedziala ze tak sie dzieje z tym prężeniem z nadmiaru powietrza w brzuszku, bo to się wiąże z MM, jednak z butli to powietrze jest polykane mimo tych odpowietrzen. a przepajasz dziecko miedzy kazdym posilkiem?? moj dostaje wode z glukoza. iweczka a czy u Twojego dziecięcia czkawka występuje niezależnie czy po posiłku?? u mojego po każdym praiwe posilku. a temperature w pokoju mały ma ok.24 stopni.
#743 |
Wtajemniczenie
|
Harrods kochana a może spróbuj skonsultować się z doradcą laktacyjnym telefonicznie. nie wiem czy nasza Montii nie ma namiaru do jakiegoś dobrego.??? może coś ci pomoże bo się meczysz i ty i dzidziuś.
a szczęśliwa mama to i dziecko szczęśliwe, więc karmienie piersią może i jest dobre, bezcenne ale nic na siłę... mnie też już denerwuje, Malwiś wisiała by non stop na cycku najchetniej i nic wiecej jej do szczescia nie potrzeba a ja sie ruszyc nigdzie nie moge i nic w domu zrobic. tyle co spi to ogarniam dom przynajmniej. aa moje dziecko nie umie pić z butelki ![]() ![]() nie wiem co to za istota ![]() ![]() ![]() blackrose współczuje, wiem co to znaczy. przeżyłam na własnej skórze. cos okropnego brrr, moja mała też raz tak zwymiotowała ale też nie wiem czemu ![]() pogoda się zepsuła buuu, ale na spacerek wyjdziemy o ile padać nie będzie bo u mnie bardzo pochmurno wiecie co niby się wysypiam, nie jakoś rewelacyjnie ale spię ale jestem dzisiaj już tak mega zmęczona że szok, godzina 11 a mi się oczy zamykaja i najchetniej to bym poszła spać bez żadnych pobudek do wieczora ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-01 o 09:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
powiedzcie mi czy to normalne - wydaje mi się się, że prawa pierś wytwarza więcej mleka niż lewa
![]() ![]()
#745 |
Zadomowienie
|
kolejna noc przespana spaliśmy do 9 pierwszy raz od porodu
![]() ![]() ![]() mokra moja mała od wczoraj też tylko na rękach spokojna ![]() ![]() blackrose ja mam wrażenie że Nadia wisi przy cycu co godzinę, na szczęście ulewa tylko troszkę, castia jak ja mojej dam smoka to ją dosłownie naciąga ![]() ![]() bosti u mnie lewa produkuje więcej ale w prawej też na pewno jest mleko bo jak karmię lewym to w prawym mam uczucie mrowienia i mleko z niego cieknie ( i na odwrót) także ja na wkładki wydaje majątek bo tak mi schodzą, wydaje mi się że w lewym też masz mleko tylko może nie ma takiego nawału jak w prawym ale to byś musiała z jakimś specem pogadać ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-04-01 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
hej mamuśki
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wybieramy się na pierwszy spacerek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
mojej karmieniowej epopeji cd maly chyba schudl - bynajmiej wg mojej wagi domowej... tesciowa juz mi przygadala ze nie mam serca ze nie daje mu butelki tylko mecze z tym cycem... a ja lapie doly... milego dzionka ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
o czesc Kinia jestes juz, jak sie czujesz , jak szwy? bo widze ze z maly wszytsko ok ![]() Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-04-01 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
wreszcie po 3 godzinach tarmoszenia moje dziecię usnęło
![]()
#749 |
Raczkowanie
|
witajcie laseczki
ja na chwilkę, bo Mała Zosia jest tak zajmująca, że przyznam się szczerze nie wiem jak Wy macie czas na pisanie w takiej ilości ![]() Walczymy z laktacją, by ja pobudzić, bo Mała to Moja Głodomorra i nie wystarcza jej moje mleczko... ![]() zajmująca jest bardzo ale to taki cud że wszystko wszystko dla Niej. dołączam zdjęcia Gwiazdki... nie za dużo, bo jeszcze mało ma, Tata ą ciągle tylko kręci a zdjęcia to jak z doskoku Mama aparat dorwie ![]() Gratuluję i pozdrawiam wszystkie... jak będę mieć więcej czasu(sic!) to opiszę moją cesarkę i wszystkie przeżycia - nie było źle... nie tak strasznie jak pisali czasem, nic to wszystko dla Niej ![]() Buziaki
#750 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my dzisiaj nie pospaliśmy, mały obudził się 2 razy na ponad 2 godziny... ![]() Aha już kładziecie dzieci na tych matach edukacyjnych? Ja chyba zacznę, bo mały wszystkim zainteresowany i już nie nadążam z wymyślaniem atrakcji..., ale karuzelę kocha, ale z łóżeczka chyba ją słabi widzi bo tylko jak na przewijaku leży to się w nią wpatruje ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-04-01 o 11:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.