|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Złośliwiec mały
![]() mimbi Ty się nie przejmuj. W pokoju mojego dziecka śpi obecnie siostra, a połowa pokoju to spakowane rzeczy ![]() A tp mam za 24 dni ![]() ![]() Idę spać, dobranoc ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-04-22 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Cytat:
![]() Dobranoc ja tez zmykam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocki bez wstawania na siku!
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-04-22 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Melduje, ze na stronie Ikei pojawila sie posciel w poziomki, co to ja kupila ta no, Malina, Wisienka, Czeresnia... Holender jaki to ona miala pseudonim...?
Ah no przeciez - Poziomka ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20194790 |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Wtajemniczenie
|
PIEKNA,
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wpadlam doczytac. wcz caly dzien mialam skurcze, cisnienie spadlo do 85 wiec jest w miare. wieczorem zrobily sie bardzo bolesne, byly non stop, a od 22 wymiotowalam, potem mnie czyscilo, niespie, niespalam prawie wogole. czuje sie fatalnie. pewnie nie bede miala sily pisac, jakbym trafila do szpitala to bede pisac smski
![]() |
#726 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz bym sie nie zdziwiła gdybyś chodziłą w ciazy 42 tygodnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do tż to mialam ochotę go zamordować w czasie remontu. bo jest chyba najbardziej maruydnym facetem jakiego znam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mowie wam masakiejro! połowę narzędzi potrzebnych do remontu typu wiertarka wkręty wiertła końcówki jakieś nożyki noże cuda na kiju musiałam mu kupić nowe bo te ktore byly w domu były złe i w ogole nie nadające sie do urzytku... ech zemdleć to mało:P Cytat:
![]() ![]() to gdzie on był ![]() dziewczynki ja juz od 5 30 na nogach. wstałam na siku i po spaniu ![]() postaram sie cos doczytać ale nie licze ze uda mis ie nadrobić ponad 600 postów ![]() wiec jak wróce na dobre to bede was prosić o streszczenie co tam u was ok? ![]() mam okropne obrzęki!!!!!!!!!!! dłonie mnie bolą jak cholewka ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- znalazłam zdjęcie igusi!!! ![]() ale włochalek! ![]() ![]() Moria gratulacje jeszcze raz!!! ![]()
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-04-23 o 05:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Ja już na nogach. Muszę jeszcze z rana pranie wstawić, potem jadę do rodziców ze swojską kiełbasą, którą dostaliśmy od rodziców TŻ. Przy okazji wstąpię do biednej bronki po jakieś owoce i może w końcu skosztuję tych lodów, które tak zachwalałyście wiele razy ![]() U mamy czekają na mnie mazurki do degustacji, więc śniadanie zjem malutkie ![]() Potem jeszcze coś dla ducha czyli spowiedź mnie czeka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłej soboty dziewczyny ![]() Ciekawe, co tam u mazianki?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Basieńka,Moria ogromne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Iguśka słodka i taka włochata ![]() Kolejna Wielkanoc, kolejne żonkile
kolejne życzenia, lecz specjalne, miłe! Radosnych, pogodnych świąt spędzonych wśród bliski zdrowia,miłości,oraz wszystkiego czego sobie zażyczycie Wesołych Świąt,smacznego jajka i mokrego dyngusa. ![]() ![]() ![]() ![]() i fotka brzusia z 33 tc jeszcze
#729 |
Wtajemniczenie
|
Igusia jest przesliczna!!!! I jaka czarnulka z niej
![]() ![]() ![]() Dzien dobry! ![]() Wszystkim Mamusiom i Brzusiom zycze Wesolych Swiat ![]() Aga_pe ho ho czyzby cos tam sie kleilo? Trzymam kciuki kochana ![]() ![]() Katarzynka00 po cichutku gratuluje jajuszek i witam w gronie synusiowych mamus ![]() Grazin witaj :hej: Mimbi hantle i baletek miszcze ![]() Moja kumpela wczoraj urodzila!!! ![]() ![]() Niestety porod odbyl sie przez cesarskie ciecie, a mama byla pod narkoza ![]() ![]() Mimo wszystko taka cesarka pod narkoza to chyba jedna z najgorszych mozliwosci porodu... ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Kasiu1361 brzuszek masz przepiekniasty ![]() ![]()
#730 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Chciałam Wam wszystkim życzyć Wesołych Świąt, pełnych radości, szczęścia i miłości ![]() a ja siedzę i dumam czy dziś sklep z wózkami będzie otwarty ![]() bo chyba wybraliśmy wózek dla Julka - Mutsy Transporter i chciałam jeszcze raz jechać go obejrzeć i wypytać o kilka spraw, o których wyczytaliśmy wczoraj w necie. No i jakby było wszystko super, to moglibyśmy kupić od razu, bo cena w sklepie bardzo podobna do tej w necie a można negocjować ![]()
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Witam
Moria Twoja córeczka jest prześliczna. ![]() Dziewczyny życzę Wam wszystkim: dużo szczęścia, radości, zdrowia i spełnienia marzeń.
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
witam
chciałam życzyć wszystkim mamusiom i im brzuszkom wesołych świąt i dużo miłości!!!!
#733 |
Rozeznanie
|
DOBRY !
Serdecznie witam w ten piękny świąteczny poranek ![]() Ja dziś pięknie się wyspałam, może mój organizm magazynuje siły witalne? Ja już po śniadanku (mniamowa jajeczniczka zrobiona przez mężunia) i zaraz jedziemy pozałatwiać troszke rzeczy. Dziewczyny które kupiły MURE Potrzebuje baaardzo baaardzo mocno instrukcje w języku polskim będę przewdzięczna za skan albo wysłane ksero, plisss o info na PW, pliissssss ![]() Zdjęć jeszcze nie zrobiłam bo moja kicia "ukochana", łobuz przebrzydły nasikał do środka gondoli i trwa akcja ratunkowa wózka, jak na razie uratowano - materacyk, prześcieradełko, spiworek pozostał do uratowania sam spód gondoli - jest już po drugim myciu i się wietrzy. Ja już to oporządzę to wrzucę fotki. a no i oczywiście WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czy ogarnia to co się stanie to nie mam pojęcia ![]() Grazin twardzielko ![]() ![]() caffelate05 ![]() ![]() piszecie o tych witaminach z DHA, ja sobie doczytałam że dzienna zalecana dawka dl akobiet w ciąży to 500mg, a ten Femibion ma tylko 200g ![]() agnieszka_pe25 manio też się już w kolejce po dzidzie ustawiasz ![]() kasia1361 śliczne jajeczko niespodzianka ![]() Witam się !!!! śliczne święta będziemy mieć - piękne słońce świeci ... ranek zaczęliśmy od malowania pisanek ![]() poniżej dowód ![]() wstyd się przyznać ale nie wiemy o której święcą święconki na tej wsi naszej nigdy tu na święta nie zostawaliśmy ... do tego kościoła też nie chodzimy ... pozostaje nam wyglądanie kiedy ludzie zaczną chodzić z koszyczkami ![]() Życzę Wam spokojnych i szczęśliwych Świąt Wielkiej Nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Przelatuję Was na szybko przy porannej kawie ![]() Czekamy na wieści od Mazianki i Eweski ![]() Mimbi, bardzo oryginalnie urządzony pokoik ![]() ![]() ![]() Pościel zarąbista! Jest jeszcze druga z marchewami, może nawet Pan Brokuł jest? Na razie mam dwa komplety pościeli, więc styka, ale w przyszłości ta warzywna wersja też wchodzi w grę ![]() Grazin, jakoś pusto tu bez Ciebie, weź no się tam szybko ogarniaj ![]() Lolko, ja też biorę te witaminy, możesz je kontynuować, albo kupić coś innego z większą ilością minerałów, bo ten preparat jakościowo super, ale trochę mało ma w składzie ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- ZOFIA! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, cieszę, nawet jeśli zmieni się w córeczkę to będę uradowana. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Plus jest taki że nie będą pamiętały że były zazdrosne i że rodzeństwo zabrało "kawałek" rodziców. Nasze dzieci w podobnym przedziale wiekowym, ale moja temu chłopaczkowi do pięt nie dorasta http://www.youtube.com/watch?v=MRRttC8yn8Y
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() tak wizaż wariował, że sobie darowałam wczoraj już pisanie, podczytałam szybko co u Was ![]() na początku też składam życzenia wesołych, zdrowych Świąt wszystkim Mamusiom ![]() moria ![]() ![]() no i ![]() ![]()
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tż pojechał po panele, ciekawe czy sklep otwarty ![]() bo jak nie to zostaniemy z połową przedpokoju na święta ![]() ![]() haha nie wiem jakim cudem ale brało nam 9 paneli na nasz mały przedpokoik a liczyoismy to chyba 5 razy z uwzględnieniem wzorów matematyki stosowanej wylkresów statystycznych i excela :P poza tym kupiłam brzydki i wsiowy materiał na narzutę! w sklepie mi się podobał, ale jak przyniosłam do domu to mi sie z kanapą babci stasi skojarzył ![]() ale uszyje ją dodam elementy w stylu poduszki i moze jakos to przełkę ![]() wrzuce wam fotki pokoju kiedys ![]() a tymczasem borem lasem życzę wam weeesołych świąt, smacznych jajeczek i mokrego dyngusa (oby nie z powodu odchodzacych wód płodowych ![]() wracam do sprzątanka ![]() młaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
hejka Mamunie
![]() cucciola, ja kupiłam ten usztywniacz, ale w nocy musiałam przedwczoraj zdjąć bo zaczeło strasznie boleć a przez cały wczorajszy dzień rękę miałam wyjątkowo obolałą i nic nie pomagało, bo bolało jak nigdy. Wiesz, mysle, że moze za mary rozmiar sobie kupiłam... Może powinnam M a nie S? Kupię sobie jeszcze jeden, większy. A co do tygodni, to jedni liczą np 33tc 4dzien że to już 34 tydzień, a niektorzy liczą, że ta ciągle 33 tc. Nie martw się ![]() Eve. no ja non stop aż do znudzenia mówie o flitrach, zwłaszcza w ciaży (ale w ogole sie nie powinno bez filtra wychodzić..) Ja mam taką jedną plamkę na policzku, przed ślubem chodziłam do lekarza medycyny estetycznej wybielać ale nie zlazło do końca... Dlatego tak przestrzegam przed tymi plamami, bo naprawdę jest później kłopot.. agnieszka_pe, rany Ty wymiotowałas?? Ale Twoj synek też niedawno prawda?? Choerka... dobrze, ze cisnienie unormowane bo to gorsze od wymiotów ![]() Trzymaj sie Słonko atiz; dobry dobry... Niestety dopiero ją kupię.... ale Lolka ma.. może PW do niej wyślij ? ale kicia the besciak... nie wiedziała już gdzie najszczać ![]() ![]() zazdrosna ? ![]() andziot; moze w necie sprawdz na stronie parafii kiedy jaja chrzczą ![]() ![]() Czy Zosia maluje jajka ??? Jaka Lalunia zaangażowana w to co robi ![]() No własnie ja też boję sie przejść na Femibion ten do 12 tc.. bo ma zdecydowanie mniejszą dawkę wszystkiego... no i kwasy DHA.... Zostaję przy tej wersji, która jem... to już ostatnie podrygi, trudno najwyzej potem zostaną. caffelate, jupi !! Gratulacje ![]() ![]() anulka, ale ciacha !!!!!!!! Kiedy to wszystko zrobiłas ?? To z masą kajmakową ![]() ![]() Dziś tez słonko u Was ?? ![]() mimbi, dasz rade... jak bedzie trzeba to ogarniesz wszystko jak bedzie nóz na gardle.... a jak nie dasz (bo nie sztuka się zarżnąć to na spokojnie, gdy będzie juz Miśka) albo małż, gdy bedziecie w szpitalu. Jesli jest to jakieś pocieszenie, to pokoj Gabika nawet jeszcze nie istnieje, co najwyzej na planach architektonicznych.... takze tez jestem w czarnej d**** Dziewczynki, es od MORII : "Dziekuje za wszystkie miłe smsy i wiadomości ![]() ![]() ![]() ![]() Pozwoliłam sobie równie długasnego seska do Morii wyslać w imieniu nas wszystkich a także przekazałam wiadomosci o Maziance. WESOŁYCH ŚWIAT SŁONECZKA ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Grazin, jestes niezniszczalna. Wrzuc na luz z tym remontem !! ![]() Zazroszcze ![]() tata własnie dzwonił z castoramy wiec sklepy otwarte ![]() Loluś no popatrze jeszcze u mnie w sklepach jakie ceny mury... bo ten w Krk, gdzie robilismy zakupy jak widać ma ceny z kosmosu... no a jak nie to allegro ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-23 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja dalej w trójpaku, nic się nie dzieje,żadnych oznak zbliżającego się porodu. WESOŁYCH ŚWIĄT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ES od MAZIANKI!
o 23 dostałam bóle, o 1 Gabik sie urodził. Ma 57cm i 3660g, Wsio ok. Pozdrawiam dziewuszki !
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#743 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Wielkie gratulacje ![]() ![]() To aż nie możliwe, jeszcze kwiecień się nie skończył a już tyle dzidziusiów opuściło brzuszki ![]() Tylko moje takie uparte i wyjść nie chcą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Andziot, będziecie mieć na pewno śliczne pisanki ![]() ![]() Lolka, ja mam takie brązowe plamki pod oczami ![]() ![]() Grazin, Ty się tak nie przemęczaj bo jeszcze za chwilę się dowiemy że rodzisz ![]() Mimbi, nic się nie przejmuj pokojem. Bałagan szybko uprzątniesz i będzie elegancko ![]() Życzę wam kochane Wesołych Świąt i mokrego dyngusa ![]() No i kolejny dzidziuś ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-23 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja poproszę po kawałeczku z każdego ![]() Cytat:
![]() Ale się narobiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi tygodniami to może 33 skończone a 34 rozpoczęty? Jedni lekarze liczą skończone tygodnie a drudzy te właśnie rozpoczęte. Cytat:
Oj bidulko ![]() ![]() ![]() Śliczny, zgrabniutki i kształtny ![]() andziot ![]() ![]() Cytat:
![]() Aha, dzień dobry Wszystkim w ten cudny, słoneczny poranek ![]() Chciałam Wam życzyć wesołych, spokojnych, pełnych słońca świąt Mazianka Moje gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-23 o 08:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
gratulacje
Mazianko !!
![]() |
#747 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej kochane!!!!
Zielono wam pozycze ![]() Wesolych, cieplych i smacznych jajkowych swiat Wielkanocnych ![]() ![]() zyczy Anulka ![]() Cytat:
![]() upieke wam w wakacje bo to bardzo proste i przywioze na spotkanie nasze krakowskie u nas ciagle lato, zaraz malowanie jajek nas czeka i uciekamy na swieconke bo tylko 2 godziny swieca jajca Cytat:
![]() Cytat:
katarzynko tzrymam kciuki za reszte ciazy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chetnie bym ci jednego wyslala, a tylko ty zgadlas ze to zajaczek wielkanocny ![]() dola powoli przeganiam, w koncu sa swieta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moria!!! Najwazniejsze ze z Igusia wszystko ok!!! 9/10 to dobry wynik TZ z pewnoscia steskniony, czekamy na wiecej zdjec, i zazdroscimy, ze juz na swieta jestescie razem ![]() uciekam malowac jaja jeszcze raz Wesolych... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego z Okazji nadchodzących Świąt wielkanocnych, oczywiście smacznego jaja, mokrego dyngusa i bogatego Zająca. I lekkich porodów
![]() ![]() Kasia1361, ładna piłeczka ![]() Moniqac, Kochana nie nastawiaj się aż tak negatywnie na poród sn... Pamiętaj, że masz możliwość otrzymania bez łaski zzo (to bardzo dużo!) i lekarz, jakby co, nie będzie zwlekał z cc... Że tak się wyrażę - nie każda będzie miała tyle szczęścia... Także głowa do góry i myśl pozytywnie ![]() A może wcale nie będzie źle. Poród porodowi nierówny, i nie jest regułą, że poród pierwiastki jest gorszy, dłuższy i bardziej bolesny ![]() To że ja napiszę, że dla mnie sn był koszmarem, że bolała indukcja oksy, że bolał masaż szyjki, przebijanie pęcherzy płodowych jeszcze nie oznacza, że i u Ciebie tak będzie ![]() ![]() ![]() ![]() A może zapytaj Mamy, jak to u niej wyglądało? Ponoć u córek jest podobnie ![]() Andziot, ale Zosieńka pomaga! Niezła frajda przy robieniu pisanek ![]() Ewesko, Ciebie to wymęczą w tym szpitalu... Moim skromnym zdaniem - skoro ciąża bliźniacza jest wskazaniem do cc (oczywiście względnym), etycznie byłoby dać wybór rodzącej odnośnie drogi porodu... A jeszcze mam pytanko... Nie masz tam w pobliżu szpitala, w którym by bez łachy zrobili cc??? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-23 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
czesc kobitki
![]() ja po kolejnej nieprzespanej nocy ![]() zla jestem ze lekarz mi powiedzial ze moge po swietach rodzic bo teraz jak glupia sprawdzam wkladki, i jak przez cala ciaze sluzu malo to teraz duzooo.. i schizuje ze `jak ja rozpoznam jak mi np wody zaczna sie saczyc??!! brzuchol juz niskomaluszka glowa napiera co chwile mnie pika.. ale tak to cisza.. aaaaa wczoraj przerazenie bo na tylku w zgieciu z udem zauwazylam czerwonego rozstepa po kapieli,ale dzis rano jasniejszy jest i malutki..wiec nie wiem o co kaman ![]() ZDROWYCH I WESOLYCH SWIAT KOCHANE I GRATULACJE DLA KOLEJNEH MAMUSI MAZIANKIIII |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Mamusie do kogo jak coś moge słać esy o kolejnych dzidziach ?
Bo ja zmykam pod prysznic i do fryzjerki bo wyglądam jak lotopisz ![]() chociaż póki co chyba, zaden nowy poród sie nie kroi - poza Eweska, na która wszyscy czekamy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.