|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Cytat:
odpuszcze, niestety nie dam rady. może boli dlatego, że zaczął pomagac? ja tylko liczę do 29.04 max.... potem mały wyskoczy (szybko i bezbolesnie ![]() ![]() to jest dopiero straszne............ anula a Ty sie martwisz że nie możesz paznoki obciąć - ja nie mogę podać talerza z zupą dla tz bo może mi wpaść - to dopiero "niedołęstwo" (tfu tfu tfu odpukać). lece Kochane - TZ wraca z McFlurry ![]() buziaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
a rozumie już coś że będzie mieć rodzeństwo ?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie każde wywołanie tyle trwa, nie zawsze jest taki hardcore. ![]() ![]() Cytat:
![]() Wtedy to ja myślałam że wszystko jest ok, że idzie zgodnie z planem i że poród właśnie tak musi wyglądać bosheeee ![]() ![]() Niemniej jeszcze raz chce to przeżyć, tak świadomie od początku do końca ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- chyba nie, nie zdaję sobie sprawy Przytula się do brzucha,całuję mówi że bobas tam mieszka, pokazuje jaki mały ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
![]() dobrze trafiłam???? ![]()
#696 |
Zakorzenienie
|
o proszę, proszę Dobry wieczór droga Pani ![]() moniqac na prawdę niewesoło z tymi rączkami u Ciebie ![]() ![]() Ja dzisiaj chyba ze 3 razy wychodziłam na spacerek z Tż. Mamy takie swoje miejsce nad rzeką, gdzie zawsze jest mało ludzi, zielono i tam chodzimy z chlebkiem kaczki karmić. I dzisiaj pierwszy raz te duże pływały ze swoimi maleństwami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |||
Zakorzenienie
|
Daisyyy
![]() normalnie nasza dobra duszyczka watkowa ![]() a link bardzo przydatny na to piekne sloneczko szczegolnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() apetytu tez nie ma za specjalnie, moze to normalne pod koniec ciazy?!?! katarzynkoOO jak milo cie widziec!! fajnie ze bedzie chlopiec ![]() ![]() ![]() ide sie wyprysznicowac...MATALL pozycz wanne!!!!! i wracam do was, choc pewnie wczesnie padne dzisiaj ![]() i dla wszystkich zainteresowanych moje mazurki hihi ![]() ciekawe ktora zgadnie co chcialam czekolada narysowac na tym ostatnim zdjeciu-kajmakowym ![]() 1 mazurek to cyganski(wlasciwie same bakalie ![]() 2 to czekoladowy 3 kajmakowy ![]() ![]() 1.jpg2.jpg3.jpg |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Grazinkuuu jestes!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() jeszcze troche roboty przedemną... ale musiaam do was zaglądnąć ![]() GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW!!!! ![]() dziękuję za przekazywanie mi informacji na bieżąco Mary, Dairy Matal jesteście prze kochane ![]() ![]() chciałam zameldowac iż mam JEDEN pokój posprzątany ![]() tż zrobił super tynk strukturalny ![]() jak szybciej nie urodze to bedzie cud .... malowałam, szorowałam, myłam okna, przesuwałam meble, umyłam caluteńką szafę przesuwną z lustrami i szybami ktora ma 5 metrów długości... już nie wspomne ile wiaderek z wodą przeniosłam. oprócz tego że bolą mnie krzyże jak się kładę, i dzisiaj ciągnie mnie szyjka... ale oprócz tego nie mam skurczy, moze mialam 4 od poniedziałku. gin powiedział ze mam się zacząć interesować skurczami jak beda 3 na godzinę;P powiedział również że nie jestem w ogole przygotowana do porodu, w sensie wszystko pozamykane. powiedział ze czasem cuda się zdarzają ale raczej wczesniej nie urodzę. no ale to było przed szaleństwem remontowym:P 29 znowu wizyta wiec pewnie sie co innego okaze ![]() ze zmęczenia mam OKROPNE obrzęki.... dobra muszę zmykać. ![]()
#700 |
Rozeznanie
|
![]()
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeeeejuuujak one smakowicie wyglądają!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Moria gratuluję
![]() ![]() A ja chciałam się pochwalić. Donosiłam Julka ![]() ![]() ![]() Już zapomniałam, że przeleżałam pół roku, już zapomniałam przez co przeszliśmy w szpitalach, staram się nie pamiętać też tego nerwowego liczenia tygodni i dni (!) i wyszukiwania w necie informacji ile % dzieci ma szansę w danym tygodniu ciąży. Dziś na liczniku 37t0d. Marzyłam o tym ![]() A szew i 1cm szyjka trzymają się dzielnie mimo iż ostatnio zasuwam jak mały samochodzik ![]()
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
the_sania Ja już bym bardzo chciała
![]() Na tż i tak nie wiem, czy się doczekam, a we wtorek ciąża będzie teoretycznie donoszona (wg wymiarów z usg już jest, ale tc będą takie, że nie wpiszą małemu "wcześniak"), więc ja jestem ZA! Ciekawe tylko co Edzik ma w planach ![]() moniqac W tej chwili to mojemu tż bardziej przydałby się nowy mózg, a nie kciuki... Został w szpitalu na własne życzenie tak naprawdę, bo go podkusiło, żeby zjeść gotową kanapkę z jajkiem ze sklepiku szpitalnego ![]() andziot To oddaj trochę. Bo mi się nawet nie chce jeść tyle, żeby mieć siły ![]() Grazin ![]() ![]() anula Przepraszam ![]() ![]() A z wanną nie ma problemu. Mam też prysznic, więc mogę pożyczać raz na jakiś czas ![]() cafelatte No ładnie, może u Ciebie będą jeszcze wywoływać? ![]() ![]() Idę się położyć. Wymęczyło mnie to przesadzanie kwiatków i spa... (najgorsze było golenie bronchildy... Jeny, prawdziwa gimnastyka artystyczna ![]()
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Przez cały ranek próbowałam się do was dostać, niestety bezskutecznie.. póżniej do teściów pojechaliśmy, kościół, prasowanie ciuchów na święta i wreszcie jestem ![]() Nie doczytałam jeszcze wszystkiego, ale już wiem, że Igusia jest na świecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje serdeczne dla Ciebie Moria ![]() ![]() Eweska podobno zostajesz na święta ![]() ![]() Towarzystwo na sali chociaż fajnie? ![]() Matall czytam o twoim TŻ ![]() ![]() Ddaaiissyy my za wózio zapłaciliśmy 2500 zł, w tym jest spacerówka, gondola, pompka do kół, folia przeciwdeszczowa, adaptery i śpiworek.. ale śpiworek brzydki, chyba nie będę z niego korzystać.. torby nue chciałam.. jest tylko ten kosz na zakupy, pod wózkiem.. Cena wydawała się niezła, ale to już z rabatem.. Męzula twardto się w sklepie targowal - mi, aż w pewnym momencie wstyd za niego było ![]() Ale cena, którą Ty napisałaś rzezcywiście wysoka!! Może w tej sytuacji na Allegro zamówicie? Ja początkowo też o All myślałam.. Oooo jeszcze o Maziance doczytuję - Kochana ściskam ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz doczytuje dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
ja dwa dni sie meczyłam aby wam cos napisac
co napisałam to albo mnie wywaliło,albo nie wkleiło, ale teraz widze ze juz smiga jak nóweczka ![]() moria jaka włochata ta Twoja IGULA ![]() aga pe co z tym waszym małym,biedak ![]() grazin super ze juz jestes, a tz jak???? juz nie gniewacie sie na siebie?? a moze karnet zaczeliscie uzywac ![]() anula na chole... nie widze cos Ty tam chciała wyczarowac tą czekolada ![]()
#707 |
Zakorzenienie
|
Moria jupiiiiiii jupiiiiii
![]() A tutaj cos dla tych, ktore martwia sie tym, ze nic nie maja dla dziecka - oto jak wyglada pokoj mojej corki miesiac przed planowanym porodem. Jak myslicie, lepiej ukladac ja na desce do prasowania czy trzymac w kartonie? |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Lolka Pewne jak nic. Dobrze będzie jak we wtorek po świętach go wypiszą
![]() Wcześniej pisałam - z własnej głupoty tam został, a teraz ma wysoką temperaturę, biegunkę i dostaje pożywienie dojelitowo (może pić samą wodę, nie może jeść). Bo mu się kanapki ze sklepu zachciało ![]() Szkoda gadać.
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
mimbi
![]() ![]() ![]() a moze wczesniej ![]()
#710 |
Zakorzenienie
|
no kiepskom wam idzie zgadywanie.... to byl uwaga...ZAJAC WIELKANOCNY noo..tylko sie troche w kajmakowej polewie rozplynal
![]() ja uciekam na filmik i spac ![]() zaluje was mocno! grazin juz sie uspokoj z tym sprzataniem! matall to zaraz po swietach wpadam na kapiel szukam wlasnie tanich biletow ![]() mimbi juz nie przesadzaj, pokoj niczego sobie, w kartonie chyba bezpieczniej , bo z deski dzidzia moze spasc ![]() caluje mamuski! |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
Aaaaaa jaka Iga śliczna, słodziutka i w ogóle cudnaaa!!! !!! !!
Dzieci to największy cud tego świata!! Chce mnie już swoje przy sobie.. Artiz ![]() ![]() ![]() Dalej przyznaję, że trójkołowa jest śliczna ![]() ![]() Anulinka aż szkoda słów na komentowanie "relacji naszego społeczeństwa na kobiety w ciąży" ![]() ![]() Mnie to przez całą ciążę ani razu nie spotkała żadna miła reakcja.. nikt mi nie ustąpił miejsca, nikt nie przepuścił w kolejce, nic nic nic.. Może nie ma co sie skarżyć, bo ogólnie ciążę znoszę dobrze.. ale jednak miłoby czasem nie dusić się tych kolejkach przy kasach ![]() MoniaK ale synuś furek nazbierał ![]() ![]() ![]() Anula ale ciacha ![]() ![]() ![]() Wszystkie mega apetycznie wyglądają ![]() ![]() ![]() A doła przegoniłaś już? Mam nadzieję, że już dawno sobie poszedł.. ![]() ![]() Widzę, że o "Języku niemowląt" dziś rozmawiałyście.. ja też mam, ale nie czytałam jeszcze.. wiem, wiem - wstyd! Dlatego ucieszyłam się jak Andziotek napisała, że dobrze przeczytać juz po urodzeniu dzidzi ![]() Dziewczynki poradzcie mi jeszcze plis, plis w sprawie witamin.. ![]() Biorę Femibon, ale już mi się powoli kończy.. jak kupię nowe opakowanie, to nie zdąże zużyć do porodu.. na pewno zostanie.. ale podobno mają przeznaczenie nie tylko dla ciężarnych, ale też i mam karmiących.. Myślicie, że są okej przy karmieniu? Czy może wtedy lepiej jakieś inne witaminki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooo Moria mamusia!!!Gratulacje!!! Dziewczynki wpadlam na momencik wczesniej nie otwieralo mi wizazu?? Wczoraj mialysmy z niunia wizyte u gine,dzidzia rosnie wazy 2100,ssala paluszka ![]() nie rozumiem tylko jednej rzeczy moj gine prywatny mi powiedzial ,ze zaczelam 34 tydzien ,natomiast w szpitalu uznali ,ze to 33 i jak cos z tego zrozumiec??!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie "Nosicielki" te w dwupaku no i te dzieciate
![]() Nie ma mnie już na liście bo dwa miesiące się nie odzywałam,ale starałam się śledzić co u Was słychać. Jakoś nie mogłam się wbić z pisaniem ![]() AGUS, KWIATECEK, BASSIENKA NO I MORIA GRATULACJE!!! Zazdraszczam, że macie już ze sobą swoje Kruszynki. Eweska, Mazianka kciuki trzymam, żeby poszło szybko, sprawnie i bez wspomagaczy w postaci oksy. No to tak na szybko tyle, zmykam spać bo ostatnio do niczego innego się nie nadaję (zresztą ze spaniem też do d...). Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim "ociążałym" w miarę możliwości przespanej nocki! |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzik zrobił coś bardzo dziwnego ![]() Zaczął się bardzo kręcić i NIE CZUJĘ GŁÓWKI NA DOLE ![]() Helou! Czułam ją przez ostatnie tygodnie, a od kilku dni mega nisko, a teraz PUSTO ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Aaa... Jest, wróciła na swoje miejsce.
Bez kitu, to było dziwne ![]()
![]() |
#717 |
Wtajemniczenie
|
a widzisz bawi sie z mamusia w ciuciu babke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jezeli masz "zwykle" plamy ciazowe, tzw. ostudy (chyba) to dziekuj Bogu bo znikna, ale jezeli te plamy powstaly tak jak u mnie, na skutek zmian hormonalnych, to niewiele niestety mozesz zrobic. U mnie w tej chwili zostaly ciemne pasy pod oczami - uroczo to wyglada ![]() ![]() No i tym optymistycznym akcentem zegnam sie i ide spac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
a... zapomnialam... dziewczyny, uwierzcie tym, co wam dobrze radza - wiem, ze nie mozecie sie doczekac dzidziusiow i nikogo nie chcecie sluchac, ale wykorzystajcie jeszcze ten czas, kiedy jestescie same ( i z tztami), przez dluuuuuugi czas sie nie wyspicie i nie bedziecie juz mialy tyle czasu tylko dla siebie. Mnie moje dzieciatko dzisiaj kopalo i rozpychalo sie od samego rana przez calusienki dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.