|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego nie chudnę???
Cytat:
e tam gadasz:p Faceci nie lubia chudych dziewczyn:p zawsze mowia ze sie boja ze cos sie im stanie albo beda bali sie ich dotknac by krzywdy niezrobic:p U mnie tez tak jest ze moi bracia chudzi a ja odziedziczylam po mamie i babci tendencje do tycia. Moja mam wazy 117kg i jej juz niejest tak latwo tego zrzucic bo wiek robi swoje a wdodatku choroby dlatego ona mnie pilnuje bym ja schudla do 65 (ale cos jak zeslzo te 7kg to tez 6 to tych 65 juz niemoze bo sie niepilnuje;()i ani kg wiecej:P bo juz problem mialam.a Co to duzego tylka czy masywnych ud:P trzeba sie liczyc tez z tym ze jezeli sie ma grube kosci to nawet jak by sie wazylo 55kg to by sie niewygladalo tak jak dziewczyna wazaca tyle samo ale o chudych kosciach trzeba sie do tego przyzwyczaic. ja tez np mam problem z lydkami ale taka moja uroda. musze tylko powalczyc z cholernymi boczkami i brzuszkiem. ale cwiczyc narazie niemoge bo problemy zoladkowe i na tabletkach i jestem i narazie cholernie boli ale jak to minie to napewno sie wezme za siebie. a Coo to do Ciebie to jak tu juz dziewczyny pisaly dasz rade trzeba wierzyc w siebie i tyle otym niemyslec a zobaczysz ze do sylwestra juz bedzie z Ciebie laska:Pi niepatrzec na wage tylko w lustro!
![]() |
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
Tez mi się tak wydaje że te koło będzie mi spadać, ale na razie pozostaję przy moich ćwiczonkach poczekam jak mi się znudzą to wtedy będę szukać czegoś innego.Więc kochana na sylwestra musimy zabłysnąć w postaci mniejszej ilości nadbagażu kilosków ja mam 2cele 1=54kg,2=5okg obecnie jest 57kg czyli na sylwestra jak dobrze pójdzie cel pierwszy powinien zostać osiągnięty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziś na śniadanie zjadłam kromkę ciemnego pieczywa z kurczakiem, odrobiną startej mozarelli i szczypiorkiem + mandarynkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Proszę to ten link może Ci coś podpowie http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc może spróbuj, napiszę Ci krótką instrukcję jakby coś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Aha a co Twojego pomysłu dla Youdith to faktycznie powinna spróbować
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
Hellooo co taka cisza jak tam dietka i ćwiczonka. U mnie jeśli chodzi o dietę to spoko jestem już po kolacyjce został tylko koktajl białkowy o 21:00,jednak dziś trochę mniej ćwiczyłam, ale byłam na basenie i spacerze więc nie jest źle.A Wy kobitki jak tam mam nadzieję ,że wszystko pod kontrolą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
ja narazie nie cwicze:Pale od pon zaczynam bo do pon mam brac leki an te problemy zoladkowe. ale powiem WAm ze po tym jakos mniej jem i jakos brzucha nie mam juz ciazowego:p a dzis u mnie to:
sniadanie: bulka z szynka z indyka, jablko obiad: 2pulpety na parze, duuuzo marchwi na parze i 150g kaszy gryczannej kolacja: activia
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Hej sniadanie zjadłam dziś trochę później ok 10;00 normalnie jem o 9:00 bo rano biegałam.zjadłam 2 połówki bułki grahamki z salatą tuńczykiem w sosie własnym pomidorkiem jajkiem z kawą inką.Z tego biegania rano chyba nici będą za zimno ja już wolę dłużej rano ćwiczyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dziś śniadanko o 9.00 - niestety na szybko więc wypiłam szklankę gorącego mleka 1,5% na rozgrzanie i zjadłam suchą bułkę pełnoziarnistą. Wiem, błąd... ale śpieszyłam się, miałam mnóstwo roboty w domu. Przy okazji spaliłam trochę kalorii na myciu okien i sprzątaniu ![]() Ćwiczyć nie będę, bo umieram przy pierwszym dniu @ a to sprzątanie i okna już dały mi w kość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczynki cieniutko i cichutko a walka z kilogramami trwa chcemy być zgrabne narzekamy na figurę a nic nie robimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
Ja walczę nadal...ale nie mam zapału, by o tym pisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
Może odzyskam mój niedawny zapał...ale na razie jestem troche zrezygnowana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
z mojego poprzedniego wątku gdzie zaczynało około 10 osób zrobił się plotkowy dla trzech
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję ,że Youdith odzyskasz wiarę w swoje możliwości, a i zapał wróci szczerze Ci tego życzę! Ja też długo do tego dojrzewałam ,ale w końcu dorosłam i powiedziałam sobie dość tego, nie wystarczy, że schudnę muszę przede wszystkim zmienić swój stosunek do siebie, diety, ćwiczeń. Jak już wspomniałam mam tendencję do tycia więc prawdopodobnie do końca życia muszę uważać na to co i ile jem i najlepszym rozwiązaniem dla mnie jest zmiana nawyków żywieniowych,oraz pewnych przyzwyczajeń. Dieta z języka starogreckiego oznacza styl życia w moim przypadku musi on być zdrowy,mądry oparty o ruch,więc staram się tego trzymać mam nadzieję że mi się uda czego wszystkim życzę
![]() Edytowane przez millenka80 Czas edycji: 2011-11-23 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
a ja sie dzis wazylam:P i na wadze 70;D a startowalam z 78;pjak dla mnie to moze byc bo w pazdzierniku schudlam do 73 a teraz 3 zlecialo w listopadzie mimo to ze duzo grzeszylam slodycze itd nawet pierogi jadlam i woogole. a nawet przestalam myslec o odchudznaiu i jakos idzie powoli ale idzie:P do stycznia chce miec 65 a pozniejn zobaczymy czy do wakacji zejde do 62. Bo przy 60 to czulam sie strasznie a na gorze wygladalam jak anorektyczka...
a dzis: sniadanie: jogurt,bulka ziarnista IIsniadnaie: piomarancza, szkl soku jablkowo-aroniowego obiad: 2 pulpety, szpinak, duuuuzo marchwi wszystko na parze;p kolacja: 3kluski slaskie(omg niepopisalam sie;p)
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
ja robilam pulpety z wieprzowiny:Pniechcialo mi sie kurczaka mielic:P a ja dzis wstalam o 11 i zjadlam duze sniadanie niestety:p bo duzy jogurt,bulke ziarnista i pomarancza. a NA obiad dzis hm ogorkowa gotuje:poczywiscie bez smietany:P
ale tu sie ostatnio cicho zrobilo jak na pozostaly watkach, na ktorych sie kiedys udzielalam:P
![]() |
#741 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Noo teraz już coraz zimniej, ja chyba bym nie dała rady biegać. Tym bardziej, że strasznie mnie dusi teraz to powietrze, takie ostre...
U mnie dziś: Jajecznica z dwoma kromkami chleba ziarnistego pomarańcza haaa i tu też pulpety drobiowe ![]() przed chwilą znowu zrobiłam sobie surówkę z jabłka i marchewki ![]() teraz musiałabym się pouczyć na kolosa, ale mam lenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Tzn. nie chodzi mi o patelnię tylko o to na jakim tłuszczu... ![]() Wracając do mojego braku zapału - gdybym widziała choć drobne efekty, choć 1 kg mniej to pewnie byłabym dużo bardziej zmotywowana. Tymczasem wchodzę na wagę po miesiącu wyrzeczeń i kontrolowania się i okazuje się, że nic nie ubyło... Wychodzi na to, że jem jak jem tylko po to, żeby nie przytyć, bo wystarczy, że 2 dni sobie odpuszczę i waga skacze w górę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jajecznicę smażę... i tu możesz się zdziwić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
"Tzn. nie chodzi mi o patelnię tylko o to na jakim tłuszczu... ![]() Ja na przykład używam do jajecznicy oliwy lub masełka roślinnego, ale daję odrobine,podobnie zresztą postępuję z mięsem i rybami jednak wszystko staram się dusić lub gotować na parze a także w folii. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Ja po kolacyjce(miałam o 18:00) rybka 1 ziemniaczek w mundurku i warzywka na parze koktajl białkowy wypity jutro basen. Och powiem Wam, że już nie mogę doczekać się świąt bo wtedy robię sobie 3dniową przerwę oczywiście w granicach rozsądku!Dni mi się strasznie dłużą masakra w sobotę się ważę więc zobaczymy czy ubędzie kilogram.Jestem w sumie prawie 3 miesiące na diecie 12KG MNIEJ I TYLKO TO MNIE MOTYWUJE, więc nie dziwię sie tym ,którzy odmawiają sobie jedzenia i nie chudną(chociaż to troszkę dziwne bo u mnie jednak kiloski lecą raz szybciej raz wolniej, ale lecą, a jedzenia to sobie odmawiam oj odmawiam w porównaniu do mojego wcześniejszego menu)więc u tych osób problem tkwi może w czymś innym kurcze sama nie wiem. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
No właśnie...stąd ten wątek...może moja dieta nie jest idealna, ale myślę, że przy tylu wyrzeczeniach choć odrobinę powinnam schudnąć a tu nic...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
a moze przepadaj sie w kierunku niedoczynnosci tarczycy? Bo moze tu tkwi problem?
a ja dzis grzech zjadlam 3bita i o 19 drozdzowke;( tak mnie ochota cos na slodkie wziela ze sie stalo...
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
To ja też się przyznam do grzechu... zjadłam michałka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=AnULka248;30712138]To ja też się przyznam do grzechu... zjadłam michałka
![]() ![]() e tam jednen michalek to nic do 3bita calego i drozdzowki:P ale to pogoda taka z epochmurno i wogole wiec to jest wybaczalne ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.