|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Mój Miłek 14 czerwca skończył 8 miesięcy, nadal walczymy z azs, które według homeopaty nie jest azs. Mam nadzieję, że ma rację bo tylko jego leczenie przyniosło jakikolwiek skutek
![]() A tutaj zdjęcia mojego Szkraba ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-06-21 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Karla mam nadzieje, ze beda czegos warte. Podoba mi sie ten zielony najbardziej, bo zolty juz mam, taki puchaty z misiem, z przeceny ze smyka
![]() Cytat:
![]() ![]() pamietam, ze jakis czas temu pisalas, odzywaj sie kiedy tylko masz ochote ![]() ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-20 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Dziekuję
![]() Postaram się odzywać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Martita, ale smyk z tego Miłka
![]() ![]() ![]()
#725 |
Zadomowienie
|
ciekawe przez co my bedziemy przechodzic
![]() Maleństwo - CUDO ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciukasy żeby dzidzia ładnie się ułożyła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Patiisia;27627389]Witaj kochana
![]() ![]() ![]() Urodziłam synka Miłosza, miał 3670 g i ważył 56 cm, teraz ma jakieś 10 kg wagi i ubieramy go w rozmiarze 86, niedługo będzie konieczne 92 taki jest wysoki ![]() agaga89 u nas też jest uczulenie na białko mleka krowiego...ehh szkoda gadać, najgorsze jest to, że strasznie się drapie i cierpi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co do uczulenia to mam kuzynów co są właśnie na to samo uczuleni, i ani czekolady nie mogą, ani mleka krowiego pić, szkoda mi ich strasznie, choć czasem rodzice pozwalają im na jedną kostkę czekolady czy coś, bo to jednak małe dziecko nie rozumie dlaczego nie może ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
martita synek mały rozrabiaka co? heh ma takie iskierki w oczach ! super jest!
![]() a u nas zaczęło się ściąganie skarpet !!! ![]()
#730 |
Zadomowienie
|
Dokładnie jak mówisz
![]() ![]() Pokaż swojego Szkraba ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-06-20 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
1, dzisiejsze, co robic? patrzec na zielona zabe,,uderzac noga w slonce czy atakowac raczka niebieska malpe?
![]() 2,jem sowe 3, dyskusja z drzewem 4, karateka 5, czaruje mame 6.w nosidlee 7, ogladam wzorki na macie zaszalałam ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2011-06-22 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Montii Synuś przecudny
![]() Na prawdę zdjęcia powalające w ogóle to duży chłopak z niego, już jest taki bystry, super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Montii co za slodziak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chłopiec śliczny, choroby współczuje.. moja koleżanka nie może jeść czekolady i w ogóle niczego nie może.. to może też ma jakieś takie problemy. eh, nie wiem nie znam się. ;x Mi powtarzali żebym nie jadła tyle sera, bo dziecko będzie miało skazę białkową,tyle że ja nie jem mięsa, więc nic nie mogłam jeść. ;x a i tak jadłam co chciałam. dostałam obrzydzenia na ser ^^ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gadałam z koleżanką to jej w ciąży też zaczeły wpadać garściami włosy i lekarz kazał brać jej witaminy dla kobiet w ciąży, ja takie witaminy łykam i eh, nic. :< Trudno, przeżyję i tak nie mam wyjścia ![]() Montii O słodziak ![]() Chce mi się płakać, bo tak sobie wczoraj myślałam że już pół roku noszę dzidzię, że już bym chciała móc ją przytulić i w ogóle.. a tu jeszcze 3 miesiące ;< Dziś będę robić babeczki, oh i dorwałam skittlesy <.333 ! - na opakowaniu jest znaczek facebooka o.O dziś przyjedzie kolega, fakt faktem do mojej mamy.. bo cos, ale zawsze lepiej ładnie wyglądać i nuż uda się coś nie coś. ![]() Poza tym wczoraj cały dzień zastawiałam się jak się skręca łóżeczko jak do tego doszłam byłam zbyt zmęczona by sprawdzić czy mam rację. Poza tym nie mogłam sprać poszłam spać gdzieś koło 4 i wstałam teraz, więc Łaaaaaał! ![]()
![]() |
#736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie dziś wzieło na wymioty jak nigdy wczesniej.
Z samego rana nie jadłam nic, mdliło mnie wszystko i pobiegłam do lazienki, ale , ze nic nie jadłam to wymiotowałam samą żółcią. Potem wypiłam kubek herbaty i ją zwymiotowałam. Był wtedy u mnie chłopak i mimo ,że mi nie było do śmiechu to jak usłyszałam jego łamaną polszczyzne to myślałam ,ze padne ze smiechu : "To ty już wymiatasz?" ![]() Narazie jest ok i nie wymiotuje, ojj boje sie tych poranków. |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do Was, może mi któraś przybliżyć jakie badania należało by zrobić przed lub w trakcie starania?
![]() Chciałabym się jakoś porządnie przygotować na wizytę do gin.
#739 |
Zadomowienie
|
sadze, ze ginekolog powinien Ci zalecic badania. On najlepiej wie co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie mogła tak mało spać od zawsze lubiłam spać i mogłam spać cały dzień i całą noc. A i tak następnego dnia była bym zmęczona i też bym spała. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do badań to nie mam pojęcia, wiem że napewno musisz znać swoją grupę krwi. ^^ O znalazłam coś takiego http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...z_w_ciazy.html myślę że są to dobre informację jednak trochę przesadzone nie można popadać w paranoje. Ja mam możliwość posiadania albo raczej zachorowania na cukrzycę więc mogłam wpaść na to wcześniej i zrobić sobie badania przed ciążą.. No więc jeśli ty masz podobnie to to możesz zrobić przed ciążą. ![]() badanie na przeciwciała różyczki są ważne bo to coś tam może zaszkodzić to to lepiej chyba zrobić przed chociaż mi ostatnio na to robili. o.O Jesli chorowałaś na różyczkę to raczej nie masz się czym martwić ale to jest groźna choroba w ciąży, to ja bym zrobiła to. resztę tak czy siak zaleci ci lekarz na początku. Jeśli palisz to staraj się rzucić, mi nie wyszło na początku. Ale gdy przestałam wieść stresujące życie to i papierosy poszły w dostawkę przez co się bardzo cieszę bo nie truję ani siebie ani dzidzi. ![]() (ostatnio robili mi test na poziom CO2 w organizmie i miałam 0.0 więc jest świetnie ![]()
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytologie warto zrobic (jesli nie byla robiona w ciagu ostatniego roku to zlecaja w ciazy) Warto tez zrobic WZW typu B i VDRL (choroby weneryczne- standard w ciazy) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możliwe, ja wybrałam jak miałam obowiązkowy to niemiecki bo miało być łatwiej i było dopóki babka nie wróciła z macierzyńskiego. ![]() ![]() Mi to robili po pierwszej wizycie ![]() tata przywiózł mi nosidełko/ fotelik samochodowy. to mam już dwa o.O
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Kwas łykam od dłuższego czasu. Może faktycznie najlepiej zapytać gina co i jak w moim przypadku. Myślałam, żeby zrobić kilka podstawowych przed pójściem do niego. Ja się właśnie obawiam różyczki, bo nie byłam chora a co najlepsze nie byłam chyba szczepiona ![]()
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
no i dobrze.
![]() znajoma mamy zaczęła rodzić.. a ma termin gdzieś tak jak ja.. masakra. założyli jej coś na szyjkę żeby nie urodziła za wcześnie czekają aż dziecku się płuca wykształcą.. masakra. tak sobie myślę że teraz mogę czekać jeszcze z rok, albo dwa ale żeby nie urodziło się tak wcześnie. ![]()
#745 | |
Zakorzenienie
|
Wstawilam wczoraj na malosolne i nie wytrzymalam chociaz do jutra, musialam wciagnac dwa
![]() ![]() A moj TZ ostatnio do mnie z tekstem wyjechal ![]() ![]() ![]() W takim tempie do trzydziestki sie 10 dorobimy ![]() No mi tez, ale mozna zawsze wczesniej. Cytat:
![]() aguu mam nadzieje, ze uda im sie zatrzymac porod, matko ja tez sie tego tak boje, niech moj synio siedzi tam ile chce... Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-20 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Idź do gin i zapytaj o to czy da ci jakieś skierowanie na coś .. myślę że powinien dać ^^
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie cytomegalii nawet nie wszyscy lekarze kaza robic, bo na to nie ma leku, a tylko niepotrzebny stres dla matki.
A w UK nie ma ogorkow gruntowych? |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
jak są to polacy od razu wykupują ;x jeszcze nie widziałam w sklepie żadnym może w jakimś polskim.
![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-20 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dawno mnie nie było. Zatonęłam w śpioszkach, pieluchach, kocykach, wózkach, zabawkach, łóżeczkach itp. itd. Masakra. Przygotowania do dnia porodu pełną parą. Przedwczoraj odszedł mi czop śluzowy. Od wczoraj siedzę w domu i sie praktycznie nie ruszam. Lekarz mi tak polecił skoro chcę dotrzeć na egzamin w tą środę i piątek. Ehh. MUSZĘ ZDAĆ NA TE STUDIA!!!! ![]() Chyba moja desperacja jest komiczna, ale przynajmniej lekarz się ubawił ![]() Cytat:
mmmMMMMmmm kapusta kiszonaaa ![]() Ja z kolei mam ambitne plany robienia przetworów. Obowiązkowo- grzyby, dżemy i ogórki. Tylko się jakoś zabrać za to nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.