|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" dla minimum ćwierćwiecznych. Cz. III
Trzymajta kciuki, podobno może Egipcjanka nie będzie z nami mieszkać (...? bo nie może z facetami, czy coś tam), jeśli tak faktycznie będzie, to jest szansa na połowę normalności
![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" dla minimum ćwierćwiecznych. Cz. III
![]() Nie po to człowiek wyprowadza się od mamy, żeby potem mieszkać z obcymi ![]()
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-08-31 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Taaaa, no niby.
Przez kilka dni jeszcze nie będzie wiadomo, czy się kobitka wprowadzi ![]() ![]()
![]() |
#724 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak ładnie - Chmurka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam siły więcej pisać, byłam u lekarza, dostałam l4 do końca tygodnia i antybiotyk. Chyba mi się termometr zepsuł, bo u lekarza pokazał prawie 40 stopni, a mój marne 38 ![]() ![]() ściskam wszystkie ![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Sephi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona chce nowy plecak i buty szkolne, bo poprzedni Nike jest beżowy ,a na nienawidzi tego koloru.A conversy są bordowe i argument jw. Ponieważ mamy finansowy dołek i oprócz tego nie lubię marnowania to powiedziałam,że nie kupimy. Jak pójdzie za rok do gimnazjum to dostanie. I awantura gotowa.Jak w mieście weszłyśmy do obuwniczego obczaic to rzekłąm,że kupię jej za kieszonkowe z tego miesiąca, bo uznaję ten zakup za fanaberię.Ona wydarła się ,że jestem głupia i nic jej nie kupuję,że Tata jest fajniejszy, bo obiecał Jej kupic książkę itp. Po czym wyszła ze sklepu i poszłą do Babci. ![]() A dzień wcześniej miałąm jazdę z męzem.Jechał ok 19.30 do Kielc poprawic komuś zaworki czy cóś i mwię"Zabiorę się z Tobą i wpadnę na chwilę do Galerii Echo (nowo otwartej) pytam zdążysz nas(bo z corą) odebrac przed 22? "Pewnie, spoko." No i łązimy, łazimy 21 zamykają galerię, 22 zamykają Tesco no więc dzwonię czy jedxzie Tel nie odbiera1,2,3. No to myśle.Pójdziemy do mojej Mamy jakieś 15 min drogi (tam byłą 2 córa u kuzynki)Miałąm spacer po 22 z młodszą w oklicach akademików i działek.Cały czas tel, ale nie odbierał. Wkurzna byłą na maxa. DO MAmy dotarłąm 22,30 i czekam. dzieci śpiące , ten nie odbiera, myślę ,że coś się stało. Łażę w nerwach, Mama mówi żeby dzieci położyc.Nie wiem co robic.23.30 mąż dzwni z pytaniem Skąd Cię odebrac?"Myślałąm ,żę Go walnę. Okazał się ,żę robił coś w piwnicy, był słaby zasięg i stracił poczucie czasu.Pięknie.I to nie był 1-szy raz gdy mnie tak załatwił.Normalnie zatłuc to mało.. No i się najęczałam. Ostatni dzień wakacji, jutro obwiązek szkolny realizujemy od 9 rano. Jutro też mój małż jedzie w Tatry na 3 dni odpocząc.Ja zostaję i obawiam się czy nie pozabijamy się z córkami. Też bym chciałą odpocząc. Baby staruchy damy radę spotkac się we wrzesniu lub październiku?
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Oj, to Ci się trafiła kumulacja stresów
![]() Co do nastolatkowych zachowań - akurat ja takich (finansowych) nie miewałam, bo w ogóle było kruchutko z kasą. Pozostało zazdroszczenie ![]() Mąż zasłużył na trzepanie dupska, to Ty powinnaś wyjechać, a on opiekować się dziećmi. Wiem, że to brzmi banalnie, ale może porozmawiaj z córką na spokojnie, wyjaśnij dogłębnie sytuację finansową? Pewnie słyszała to 1000 razy, ale może w końcu do niej dotrze.. (dzieci często w złości mówią, że ten czy tamten (ojciec, babcia itd) są lepsi, bo na więcej pozwalają. Mamy mają przekichane, bo częściej pouczają i zabraniają) Oby było już z górki ![]()
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Olla współczuje zajsć z córa i mężęm. Porozmawiaj z latoroślą. Moje ostatnio chciały jeden pas odchudzajacy a drugi sztangi maja swoja kase chodziło tylko zebym to ja kupiła im z allegro. Stwierdziłam że jest bez sensowny zakup po 1.pas odchudzajacy z czego beda sie odchudzać po 2 sztangi jedne leza i nie sa uzywane po 3 robie pokój remontuje im na pokój a nie siłownie. nie powiem reakcja oczywista "bo ty nic nam nie chcesz kupowac" i obraza na cały dzień. PO jakimś czasie sama zaczełam z nimi rozmowę i przyznały mi racje
![]() Kurczaku my do szkoły na 8 bliźniaki na 9.30 zaczyna sie ![]() Upiekłam dzis ciasto marchewkowe ![]() ![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
Kasza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczoronoc
![]() Kasza przybywaj ![]() ![]() No Cie prosze to szmaragdy czy rubiny tam chowa? ![]() Malla ![]() ![]() Sephi zdrowiej ![]() Olla ![]() ![]() ![]() Tajkab i reszta szkolnych mam ![]() Mww Pani tajemnicza ![]() ![]() ![]() Kurczak echhh gowniana sprawa z tym jedzeniem ![]() Badymka pisz od nas z bilioteki, takie przybytki sa wyposazone w neta. Sciskam wszystkie lacznie i kazda z osobna ![]()
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj szkoło - chciałoby się rzec... a możemy tylko powiedzieć - witaj kolejny dniu w pracy ![]() Olla - w głowach poprzewracało się tej młodzieży ![]() Edytowane przez mww Czas edycji: 2011-09-01 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Nie depcze krokusów
|
Olla - może naśladuje tym koleżanki?
Mam o kilkanaście lat młodszą kuzynkę i już we wczesnej podstawówce miała w głowie tylko lans. Dzieciaki żądały komórek i laptopów, "bo inne dzieci mają". Nie mówiąc już o przykładach, jakie im daje TV, czyli Hanna Montana i inne rozpuszczone bachory.
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Dzinku, kto wie, może spotkanie live na królewskiej
![]() ![]() Co do Egipcjanki, to nie kwestia skarbów, tylko raczej religijna. Włoch się wprowadził, a nam już jest smutno, że skończył się czas swobody i luzu ![]() Pozdrawiam staruchy szkolne i nie-szkolne. ![]()
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
![]() Przylatuje przylatuje ![]() ![]() ![]() a na krolewskiej jak to gornolotnie ujelas to nie jedno swoja droga tylko duzo ![]()
#735 | ||
Raczkowanie
|
Cześć lachony moje
![]() Pierwszy września...ech...jakaś nostalgia mnie dopadła, nie wiedzieć czemu. Szkolne nauki dawno skończyłam więc nie powinna ta data na mnie takiego wrażenia. To pewnie dlatego że już wrzesień ![]() Nie pisałam długo ale zaglądałam na wątek. Trochę zamieszania jest w domu bo mama od 3 września wyjeżdża na 3 tygodnie do sanatorium do Kołobrzegu. Jak to mój tato mówi "w końcu 3 tygodnie spokoju" ![]() No i jeździmy po sklepach, bo przecież nie ma się w co ubrać, a nie pojedzie tam "jak dziadówa". Stoi tylko przed tym lustrem przymierza, poprawia i podkrada mi kosmetyki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Olla ![]() Niestety taki to już "głupi wiek" że dla dzieciaków najważniejsze jest to co powiedzą rówieśnicy. Ja powiem Wam że niestety u mnie w podstawówce były takie sytuacje, że nie mając butów Nike albo Adidasa było się adresatem głupich przytyków i wyśmiewania. Nawet jedna koleżanka powiedziała do drugiej:"Jakbyś miała pieniądze to byś ubierała się tak jak ja (w domyśle same markowe Nike, Adidas czy Reebok). Oczywiście druga jej tam od razu odpyskowała, tak że poszło w pięty pierwszej ![]() Ale niesmak jakiś pozostał... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Nie depcze krokusów
|
Convalariamayalis - sanatorium czy lachonarium
![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja miałam o tyle szczęście, że w mojej podstawówce osób "oryginalnych" było niewiele, więc normą były ciuchy "byle jakie", rzadkością coś droższego. Inna sprawa, że teraz łatwiej jest coś wyhaczyć na promocjach ![]() No własnie, najpierw na fb napisała coś intrygujacego, ale już się nie odezwała na wiadomość. Pewnie ma (przed)szkolne stresy ![]() Idę na zakupy ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-09-01 o 16:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Wtajemniczenie
|
Olla dziewczyny juz wszystko napisały i zgadzam się z nimi, spróbuj porozmawiać z córą i wytłumaczyć jej sytuację, może nie od razu do niej wszystko dotrze, ale cos na pewno w głowie zostanie.
![]() ![]() Agusia dostanie baty jak wróci, bo takie rzeczy wypisuje na fb,a potem sie nie odzywa ![]() ![]() Cytat:
![]() w końcu mnie głowa przestaje boleć i z gardłem tez trochę lepiej, wracam do żywych powoli ![]()
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Nie dam Was rady wszystkich zacytować ale odpiszę tak z grubsza. Kaszo oby towarzystwa Wam nie przybyło ![]() Sephi dobrze, że zdrowiejesz zdrowiej jeszcze efektywniej Olluś parszywie masz z tą swoją córką. Ja też jestem zwolenniczką żeby przedstawić jej sytuację finansową i powiedzieć, że na razie nie możecie sobie pozwolić na jej zachcianki. Niestety żeby to zadziałało to musisz najpierw ustalić wspólny front z mężem, żeby jej nic nie obiecywał i trzymał się z góry ustalonej strategii. W czasie kiedy ja chodziłam do szkoły mieliśmy straszne problemy finansowe po tym jak zbankrutował interes, który mój ojciec prowadził z takim jednym gościem. Jak się sypnęło to ten człowiek dał nogę, a że wszystkie papiery, kredyty, były zawsze na mojego ojca to został z miliardowym [na stare złotówki] długiem, który trzeba było spłacić. W domu było biednie. Na początku z racji tego, że byliśmy mali [8,6,5 i 2 lata] to nikt nam nic nie mówił. Dopiero jak poszliśmy we 3 do szkoły i trzeba było wyposażyć w książki i inne pierdoły dzieci to okazało się, że nie możemy mieć ani plecaków ani innych gadżetów jakie chcemy. Na początku był płacz, ale rodzice nam wyjaśnili jaka jest sprawa finansów w domu i płacz się skończył. Było nam czasem przykro, że nie możemy jechać na wycieczki klasowe na tydzień w góry czy gdzieś tam, bo nie ma za co, ale wiedzieliśmy jak jest w domu więc się to jakoś przełknęło. Ale fakt to były inne czasy i nikt tak bardzo wtedy się nie pastwił nad tymi co mają nie markowe rzeczy, czy stary telefon. Z resztą w tedy nikt w podstawówce nie miał telefonów komórkowych, nawet jak już chodziłam do LO to niewiele osób miało. Ja swój pierwszy - spadek po tacie - dostałam będąc na 1 roku studiów. Teraz pod tym względem jest strasznie w szkole. Jak chodziłam na praktyki i patrzyłam na te dzieciaki to czasem czułam się jak z bardzo biednych nizin społecznych, bo jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do gadżeciarskich telefonów czy markowych ciuchów, a te dzieciaki: wypasiona mini mp3 na uszach [gdzie te czasy kiedy szałem był walkman na kasety...], bajerowski telefon, markowe ciuchy i buty, ba nawet plecaki i wszystko w nich. ![]() Co do męża to możesz Mu przy najbliższej okazji jaka będzie kupi Bilobil albo insze poidełko z lecytyną i życzeniami żeby już więcej nie zapominał ![]() Coni to Ty nie wiesz jak jest w sanatoriach ??Kooobieto... Ja wiem ale może Cię nie będę oświecać. Wiesz... eleganckie panie, eleganccy panowie, kiedy zabiegi to zabiegi, a potem wieczorki, potańcówki i spacerki... a na nich najpierw chwalenie się dziećmi i wnukami, a potem utyskiwanie jak co kogo boli i gdzie strzyka, albo odwrotnie, w zależności od charakteru i wieku towarzystwa. ![]() ![]() Dziewczyny ja w bibliotece byłam tylko 2 dni. I mimo, że to ciężka praca była to na prawdę czuje się tam bardzo szczęśliwa. Wczoraj musiałam już wrócić bo dziś od 6 rano sortowaliśmy pomidory. Dobrze, że na rolkowej sortownicy, bo inaczej ręce by mi siadły, a paznokcie zdarły się do mięsa. Nie zgadniecie ile wytwórca dostaje teraz za kilogram pomidora przemysłowego, takiego który idzie na keczup i inne mocno przetworzone, nie mające za wiele wspólnego z pomidorem produkty... zawrotną cenę 10groszy za kilogram. Za trochę lepszy, taki na krojone mrożone i puszkowane - 18groszy. Biorąc pod uwagę, że jeden oprysk na hektar pola to minimum 500 zł, a wykonać ich trzeba było w tym roku sporo, bo pogoda była jaka była i np nadawali, że padać nie będzie ojciec popryskał, a za godzinę spadł deszcz i wszystko zmył to sobie pomyślcie. A tak w ogóle to jeśli ktoś Wam mówi, że "ten pomidorek to zdrowy nie pryskany" to możecie go wyśmiać. Teraz nawet jak ktoś ma 2 krzaki na krzyż w ogródku przy domu to, żeby coś było na tych krzakach to chociaż raz musi popryskać, no chyba że ma pod tunelem z folii to wtedy może mu się tak udać, że ma nie pryskane, ale to rzadko. To samo jest ze wszystkimi innymi warzywami i owocami: papryką, ogórkami, jabłkami itd. Lecę się myć, bo padam z nóg... ![]() ![]()
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Hihihi, Kasza zrobiła jedno zdjęcie i padła jej bateria
![]() ![]() ![]() Badymka, poka poka mięśnie ![]() ![]()
![]() |
#743 | ||
Raczkowanie
|
Witam z Bosmankiem w rąsi
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No cóż na razie wnukami to się moja mama chwalić nie będzie bo się nie zapowiada ![]() No ewentualnie dziećmi się pochwali, choć wczoraj jej "koleżanka" z pracy znowu nie omieszkała ponarzekać na mnie jaka to nie jestem be, bo się jej postawiłam. Także nie wiem czy jest się specjalnie czym chwalić ![]() Acha no i mam "niusa". Pamiętacie jak na początku sierpnia pisałam że byłam na rozmowie w pewnej firmie, znana marka itd. itp., stanowisko jak najbardziej mnie interesujące. No i dzisiaj zadzwonili że pozytywnie rozpatrują moją kandydaturę i zapraszają mnie na kolejną rozmowę. Szczerze mówiąc myślałam ze będą na nie. W ogóle to mam taki mętlik w głowie że hej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Coni, a ile będzie etapów rekrutacji? Bo to, że Cię zatrudnią, to pewne
![]() ![]() Sephi, u Agusi to nie na poważnie jednak ![]() ![]() edit: odezwie się jutro, bo net ma tylko z doskoku, u kogoś. Ściska Was mocno (tylko nie za mocno, bo Wam sztuczne szczękole wylecą ![]()
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-09-01 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja jutro idę na degustację ![]() ![]() Musze wysmyczyć na wieczór jakąś sałatkę.. Badymka kilka lat wstecz pracowałam w firmie badającej rynek rolniczy i jak usłyszałam ile oprysków mają jabłka to się przeraziłam... my mamy w naszej pomidorowni (mały, zielony domek - tunel) niepryskane, ale niektóre nawet gniją już na krzaku więc nie dziwię się, ze jeśli ktos ma mnóstwo warzyw czy owoców i chce na tym "zarobić" to musi robić opryski, nie mam mocnych... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() "skacząca trąba" boskie jesteście ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem co to czeremcha ![]() ![]()
![]() |
#747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiecie z ta pracą to jest tak że na I rozmowie powiedzieli że w przypadku zatrudnienia zatrudniają najpierw na 3-miesięczny okres próbny a potem na umowę na czas nieokreślony. A ja w tej chwili w obecnej pracy mam umowę na czas nieokreślony. więc jakby się ich stanowisko nie zmieniło to mam wątpliwości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Coni, kurczę, trudna sprawa. Nie wiem, co Tobie doradzić..
![]()
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Przy okazji - moje najświeższe odkrycie - Stacey Kent. Kocham jej głos
![]() (pewnie znacie ten utwór też z innych wykonań ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.