|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)
Ja sobie wymarzylam cos w takim stylu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#722 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)
Fajna ,
ale ramiączka mi było lepiej bez ewentualnie z jednym gdyż jestem za chuda. Ja wypróbowałam większość modeli i na twoim miejscu też bym tak zrobiła. To nic nie kosztuje a może być to. Wejdź na tą stronę co pisałam tam jest pełno krótkich jak się przy nich upierasz. ![]() Ja chyba wezmę formę A księżniczkę albo A forma rybka, jak wpadnie mi coś w oko rok to dużo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
coś w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=FSxFj6vNtSo facet fajnie rozkręca impreze Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-10 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Ja nie jestem zainteresowana to za wazna suknia zeby zamawiac przez inernet. Jestem tutaj za tym ze trzeba zmierzyc albo wybrac bardzo dobra krawcowa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#724 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wesele bedzie niewielkie bo na około 50 osób ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Takie schodki na ciasto też mamy u siebie w Qubusie. U nas są też za darmo. Mi też się podobają ![]() ![]() ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez algosia Czas edycji: 2014-07-10 o 21:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Kwiat we włosach koniecznie
![]() Kiedys znalzałam w sieci krótką sukienkę i dziewczyna miała toczek i rekawiczki i strasznie mi się to podobało ![]() Ale myślę, że kilka gadżetów, nakryć głowy, narzutki mogą naprawdę dodać uroku ![]()
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam sukienkę w Panu Tadeuszu mieli mi ją zwęzić krawcowa nawet do mnie nie podeszła tylko miarę miała w oczach . W terminie sukienka nie była gotowa a na dodatek tragedia wykończenie i 10 cm za wąska. Dzięki Bogu to sukienka na wesele do rodziny a nie na moje własne bo zaliczyłam bym załamanie nerwowe w dniu ślubu ![]() Ale buty maja tam fajne Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-15 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
a co taka cisza nikt już tu nie zagląda?
A ja szukam dobrej orkiestry albo DJ możecie coś polecić może być coś w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=FSxFj6vNtSo facet fajnie rozkręca impreze 8.8.2015 ![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-15 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
a widzisz czyli w Panu Tadeuszu takie sytuacje, dobrze wiedziec, ciekawa tylko jestem czy ktos jeszcze ma jakies przykre doświadczenie z tym salonem?
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
http://www.carving-art.pl/?p=2321
tu są fajne dekoracje z owoców i warzyw A tu możecie znaleźć inspiracje na prezenty http://www.jjshouse.com/de/Hochzeit-Gastgeschenke-c89/ buty też tam są np ![]() ![]() jest więcej ciekawych zobaczcie same tylko tyle że buta trzeba mierzyć ![]() A tak z innej beczki takie chce obrączki ![]() Tylko nie wiem jaki jubiler mi to zrobi może macie pomysł? Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-17 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
ja też miałam ścięcie z paniami z Pana Tadeusza, ogólnie raz poszłam mierzyć sukienki u nich, ale z żadną nie poczułam mięty, poza tym panie nie zapinały mnie do końca bo podobno nigdy się nie zapina a sukienki są modelowe 38 i nie chcą ich naciągać (noszę 38-40 ale mam biust i chyba ich modelowe sukienki nie przewidują cycatych PM) więc koniec końców odkupiłam sukienkę od koleżanki, która wymagała poprawek, a że panie twierdzą, że takich dokonują, więc pojechałam tam z sukienką mierzę i mówię o co chodzi - a pani, już od początku obrażona, że nic u nich nie wybrałam a przecież mają podobne modele, stwierdziła, że tu się nic nie da zrobić! no coś tam zagadałam to łaskawie się zgodziła, że może spróbować ale dopiero na 3 czerwca (ślub był 28), przytaknęłam, wybrałam buty z la body, które też panie miały mi zamówić (a był to luty zaznaczam) oczywiście również z wielkim problemem bo "producent robi problemy takim małym salonom". Czas mijał, panie miały dzwonić ws butów, był już kwiecień i dałam sobie spokój. Znalazłam inną krawcową, która bez problemu dokonała poprawek, kupiłam buty. Nawet nie zadzwoniłam by odwołać poprawki, one z resztą też nie zadzwoniły...
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- ![]() Dziewczyny które wam się podobają bo nie wiem na które się zdecydować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Te ostatnie i te z brokatem pieknie
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
Mi się też te podobają te co Tobie ale mojemu podpasywały te z serduszkami biało-czarnymi i te srebrne .
Tylko się zastanawiam gdzie w tych srebrnych napisać gdzie wesele i tel kontaktowe A jak te pierwsze z brokatem to robi pani w atelier Iwony nie wiem ile kosztują bo tam nie ma cen ale wysyła próbki i można dać swój projekt tj np te drugie srebrne . I chyba wtedy robi wycenę Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-21 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
mi się wydaje że chyba nie. Bo te znalazłam w internecie i było tylko to zdjęcie
A widziałaś że pojawiły się suknie na 2015 rok ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- ![]() takie są jeszcze a tu bukiet slubny ![]() ![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-21 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#739 |
Rozeznanie
|
nie wpisz suknie slubne 2015 albo Hochzeitskleid 2015
jastin aleksander też ma nową kolekcje na 2015 Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-21 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Hihihi beza albo..wata cukrowa
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Czy ktoras z nich to Twoj wybor ??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ciekawie wyglądają te z tymi kolorowymi kwiatkami ale to dopiero początek sezonu wiec może będzie coś fajniejszego jeszcze ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- http://www.justinalexanderbridal.com/ja_wedding_dresses Uważam że on ma super suknie jak na drobne i małe osóbki jak ja ale i dziewczyny w normalnych rozmiarach . Można jego suknie kupić we Wrocławiu. ![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-21 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- ![]() tu macie torty na 2015 http://www.lifestyle-ideas.com/great...-designs-2015/ ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Wydaje mi się że kolory na 2015 to brudny róż , czekoladowy, złoty i fioletowy i srebro albo siwy i delikatna zieleń (seledyn mięta). Bo suknie są też w różu a dodatki typu tort bukiety są na dzień dzisiejszy w tych kolorach Aleksander ma suknie z bardzo zdobionymi gorsetami typu oczka, perełka. jest jeden salon we Wrocławiu polskich projektantów który ma właśnie też takie suknie. Ale musicie tam robić termin a ja byłam bez terminu i nie miałam możliwości przymiarki. Na forach dziewczyny pisały o tym salonie że jak przyszły to przeszkadzały pani jeść a jak jedna się zdecydowała to pisała żeby dokładnie spisać umowę a pani jest nie miła. Jak znajdę wizytówkę do tego salonu to napisze wam nazwę i adres ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Patrzcie jakie maja super bukiety może też się wam spodobają http://www.gardenia-dekor.pl/galeria/florystyka_slubna/ ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Dziewczyny może założymy nowy wątek na 2015? co wy na to może więcej dziewczyn będzie z regionu Fajny tort ![]() Tu robią też fajne http://www.slodkowustach.pl/slubne.html Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-22 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- A tu coś z przesądami i do poczytania Kodeks Ślubnych Przesądów 1. Ślub powinien zostać zawarty w miesiącach, w których nazwie występuje litera „r”. Odradza się szczególnie maj i listopad oraz 1 kwietnia - w prima aprilis. ![]() 2. Przyszła mężatka nie powinna uczestniczyć w szyciu swojej sukni ślubnej (z wyjątkiem przymiarki). 3. Podczas przymiarek Panna Młoda nie rozerwała sukni, a jeśli już do tego niestety dojdzie to nie wolno rozerwanego materiału zszywać tylko spiąć agrafką. Zaszycie rozerwanej sukni wróży same nieszczęścia i łzy w małżeństwie. 4. W fałdkach sukni ślubnej należy zaszyć okruszek chleba i ziarenko cukru, a do buta Panny Młodej włożyć pieniążek, co zapewni Młodej Parze dobrobyt.5. Pan Młody nie może oglądać sukni przed ślubem. 4. Panna Młoda powinna mieć przy sobie coś białego – to znak czystości uczuć, coś niebieskiego – ma zapewnić wierność małżonka, coś nowego – gwarantuje dostatek, coś starego – zapewnia wsparcie krewnych i przyjaciół, coś pożyczonego – gwarantuje życzliwość nowej rodziny. 5. Uwaga panienki! - przymierzanie sukni Panny Młodej wróży staropanieństwo! 6. Narzeczona powinna kupić swojemu wybrankowi koszulę do ślubu, a Narzeczony nie powinien pod żadnym pozorem kupować ani też dać jej pieniędzy na buciki - bo szybko od niego odejdzie do innego! 7. Pantofelki Panny Młodej powinny mieć zakrytą piętę - szczęście nie odejdzie;-) 8. Gdy buciki Młodej pozostawi się na parapecie to zapewni parze szczęście i ładną pogodę. 9. Welon wkłada Pannie Młodej druhna, która musi być panną. Ona także pilnuje aby welon nie został przydeptany przez Młodą. 10 . Wiązanka Panny Młodej może być ułożona z róż, jeśli kwiaty są pozbawione kolców. 11. Przyszli Nowożeńcy nie powinni zawczasu przemierzać obrączek. 12. Młodych nie powinna wieźć do ślubu kobieta. 13. Świadkami na ślubie lepiej żeby były osoby stanu wolnego. 14. Świadkami na ślubie nie powinna być też para, bo to przyniesie im pecha i pewnie nie będą razem. 15. Druhna Panny Młodej nie może być w dniu ceremonii w ciąży. 16. Przed wyjściem do kościoła Panna Młoda nie może oglądać swojej sylwetki w lustrze; powinna zdjąć choćby jeden element stroju. 17. Dobrze wróży przystąpienie do ślubu w kościele, w którym było ochrzczone któreś z nowożeńców. 18. W kościele należy przekroczyć próg prawą nogą, a do ołtarza przemierzać z uśmiechem na ustach gdyż gwarantuje to radość w życiu małżeńskim. 19. Młoda Para musi ostrożnie stawiać kroki, żeby się nie potknąć. 20. Żadna kobieta obecna na ślubie nie powinna być ubrana na biało bo ten kolor zarezerwowany jest wyłącznie dla panny młodej, ani na różowo ponieważ nie przynosi on szczęścia. 21. Łzy panny młodej podczas ślubu stanowią dobrą wróżbę dla obojga. 22. Zakładanie obrączek na środkowy palec przynosi pecha. 23. Po ślubie nie należy zdejmować obrączek, bo "można je zdjąć na zawsze". 24. Jeśli podczas zaślubin upadnie jedna z obrączek, powinien podnieść ją ksiądz lub ministrant. 25. Młoda powinna również uważać, aby jej partner nie wsunął jej obrączki do samego końca palca, oznaczałoby to, że to właśnie on będzie rządził w małżeństwie. 26. Jeśli w czasie ślubu rąbek sukni zasłoni but pana młodego – mąż będzie pod pantoflem żony. 27. Gdy Młoda pomyli słowa przysięgi - trzeba traktować to jako dobrą wróżbę;-) 28. Pocałunek pary po złożeniu przez nią przysięgi zapewnia wierność. 29. W chwili, kiedy młodzi odchodzą już od ołtarza, ta osoba, która odwróci swoją drugą połowę, będzie sprawować rządy w małżeństwie. 30. Deszcz w dniu ślubu oznacza szczęście; dawniej uważano go za zwiastuna łez w małżeństwie. 31. Pierwszą osobą, która złoży Młodym życzenia, powinien być mężczyzna. 32. Sypanie ryżem oznacza życzenia płodności, a pieniędzmi – powodzenie. 33. Aby pożycie nowożeńców układało się pomyślnie, Pan Młody musi przenieść żonę przez próg. 34. Po toaście za zdrowie i pomyślność, nowożeńcy powinni rzucić za siebie puste kieliszki. Jeśli się rozbiją, czekają ich lata szczęśliwego i dostatniego życia. Im więcej szkła stłucze się w trakcie ślubu, tym szczęśliwsze będzie życie pary młodej. 35.Pierwszy taniec na parkiecie należy do Młodej Pary. W jego trakcie nie mogą pomylić kroków, gdyż oznaczałoby to, że we wspólnym życiu też nie będą iść zgodnym krokiem. Coś starego, coś nowego, coś pożyczonego … i kolorowe buty??? Nowoczesna Panna Młoda odchodzi od standardowych bieli. Teraz stawiana jest oryginalność oraz … praktyczność, ponieważ takie buty będą wykorzystane do innych kreacji po ślubie;-) Kolorowe szpilki, sandałki... cekiny, falbanki, koraliki... Wybór jest przeogromny! Pamiętajmy, żeby całość pasowała do sukienki oraz dodatków.
![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-22 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Dwudziesta - Porcelanowa Dwudziesta Piąta - Srebrna Trzydziesta - Perłowa Trzydziesta Piąta - Koralowa Czterdziesta - Rubinowa Czterdziesta Piąta - Szafirowa Pięćdziesiąta - Złota Pięćdziesiąta Piąta - Szmaragdowa Sześćdziesiąta - Diamentowa wtorek, 26 marca 2013 Słodkie dzieło w roli głównej? Tort to niezwykle ważny element każdego wesela. Dlaczego właśnie ten słodki przysmak przybiera coraz ciekawsze kształty oraz coraz większe rozmiary. Dlatego, że jest symbolem miłości Młodej Pary. Współcześni cukiernicy tworzą prawdziwe działa sztuki. Ciasto może być ustawione na piętrowych stelażach o różnych kształtach i rozmiarach. Występują w rożnych kolorach od białego po czarny. Coraz częściej można spotkać na weselnych przyjęciach ciasto połączone ze świeżymi kwiatami. Słodkie babeczki "cupcake" ułożone w kształcie tortu mogą być również alternatywa dla tradycyjnego tortu. Najważniejszy, jest jednak smak! Zadbajcie o to by wybrać odpowiednią cukiernię. Niby to oczywiste, ale nie zawsze tak jest.Należy jednak pamiętać, że tort musi pasować do konwencji wesela czyli powinien być zgony z kolorystyką nakryć i dekoracji. niedziela, 24 marca 2013 Bukiety ślubne Kwiaty są nieodłącznym elementem ślubu. Panna Młoda podążając do ołtarza niesie przed sobą cudowny bukiet kwiatów który jest dopełnieniem ślubnej kreacji. Wybór jest ogromny - od klasycznych róż po polne kwiaty. Wyobraźnia może tu zaszaleć;-) Poniżej prezentuję kilka ciekawych propozycji, może któraś z nich przypadnie Ci do gustu? Suknie Ślubne 2013 PRONOVIAS - MANUEL MOTA Znany hiszpański projektant Manuel Mota tworzy pod wspólną marka Pronovias, która jest liderem na rynku sukien ślubnych. Kreacje wykonane są z najlepszych materiałów, dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Każda suknia to nowoczesna stylizacja z zachowaniem elementów tradycji. Suknie są przeważnie białe lub w kolorze szampana. Projektant zgromadził wszystkie wiodące trendy, są suknie z kieszeniami, falbany czy obszerne dekolty na jedno ramię. Wybór jest ogromny a każda panna młoda bez trudu znajdzie coś dla siebie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pronovias - Uban sobota, 16 marca 2013
![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-22 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Z tym wątkiem to dobry pomysl
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
A wiesz jak go zmienić i żeby zostało co pisałyśmy?
A jakiś tort ci sie spodobał? No i Bukiet
![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-22 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Trzeba nowy watek otworzyc i wkleic tu linka. Tor nie bardzo mi sie podoba najbardziej ten z babeczek tort co sa teraz modne. A bukiet ten malutki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.