|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Drcrone - Jula jest super sprytna dziewczynka. I tak myślę że może to i dobrze że moja jeszcze nie mówi.
A ja w piątek siedziałam na dworze z Oliwką, najpierw grabiłyśmy liście a potem wyrywałyśmy chwasty. Oliwka miała całe ręce czarne i zaczeła sobie je wycierać oczywiście o moje spodnie. Powiedziałam jej że ręce sie wyciera w ręcznik i że ręcznik jest w kuchni. Więc ta niewiele myśląc pomaszerwowała do domu a że drzwi od tarasu były zamknięte to zaczęła się drzeć, BABA, BaBA (bardzo głośno - bo co jak co ale głos to ona mam po mamusi). I baba musiała zejść z góry i dziecku otworzyć. Poszła do kuchni wytarła rączki i wróciła do mamusi. Takie mam mądre dziecko ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-10-24 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Te dzieciaczki są coraz bardziej sprytne i rozgadane, nawet te, kótre nie mówią. Takie są MĄDRE
![]()
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia głos też ma bardzo donośny jak moja mama ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
IzaZula - oj zdecydowanie wszystko co pozytywne to mają po mamusiach.
![]() ![]()
#725 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
2. zlobki sa puste juz o 16, a my o 17 najwczesniej jestesmy w domu, jesli nie ma korkow. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2011-10-24 o 17:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Czytałam Was wczoraj ale juz odpisac nie mogłam..
DZIEKUJE WSZYSTKIM I KAŻDEJ Z OSOBNA za życzenia!!!! ![]() ![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Madzia - a ja Ci życzeń nie złożyłam.
Z niewielkim ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#728 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze tylko jedna trójka i piątki nam zostały Cytat:
![]() Cytat:
Reszta albo ze słoja, albo w kaszy (gniot jej banana, do tego np.suszone morele namoczone, rodzynki, śliwki, malinek pare). Mało tego ostatnio na słoje tez sie lubi wypiąć-czasem jej na trzy raty daję, a drugie trzy razy odmawia i mi ucieka. I z warzywami nie lepiej-dobrze że chociaż zupy takie przeciery warzywne że łyżka stoi je codziennie (tak, tak przecierane, kawałkami warzyw pluje, ale już makaron jej nie przeszkadza, czy lane kluchy). Choć ostatnio je nawet gotowaną marchewkę z groszkiem i kukurydzą do obiadu chyba tak ![]() ale z ta biedronką to o co chodzi w sumie? my tez codziennie po chleb chodzimy.... mądra dziewczynka, masz rację jak zacznie gadać, a charakterek ma po mamusi ponoć, to ci nagada, że ci uszy odpadną ![]() --- pamiętacie historię o lwie z ręcznika? to od tamtego czau lewek w szafie siedział i dziś zobaczyła ten ręcznik (choć lwa się starałam ukryć) i przy wycieraniu krzyczy "mamusiu lewek, lewek boimy, boimy" i musiałam ją ![]() "zobacz lenusiu jaki ta świnka ma śmieszny ogonek" <lenka ogląda się na swój tyłek w poszukiwaniu ogonka >i mówi "niunia nie ma" "lenusiu nie wolno tak łapać kartek, bo się podrze książeczka" "kleić, kleić. Tatuś" czytała ostatnio z tż o krasnoludkach i jej śpiewał "hej ho, hej ho do pracy by się szło" i ona teraz tak śmiesznie chodzi i z niemiecka nuci "ić hou, ić hou" i się jej spodobał wierszyk o zimie i ciagle mi przynosi taką wielką książkę z wierszykami i mówi "hu ha, hu ha, zima, szypa nosa" itp. I drugi o jesieni-tak jej podśpiewywałam "jesienią, jesienią sady się rumienią itd", i ona teraz chodzi i śpiewa "jesieniom, jesieniom" Jak tż przychodzi z pracy, to od razu leci go wytulać , a potem "tatusiu, bawimy/ czytamy" Kupiła jej ostatnio tą pierwszą część farmy z krówką i świnią i tak jej się spodobały, że wszędzie ze sobą nosi i do spania i do kąpeli i choć umie powiedzieć i "świnia" <sinia> i "krowa", to jak je gdzieś ciepnie, to zaraz nerwowo "nnie ma muuu, nie ma chrum". W ogóle to zaskakuje mnie tym , że dobrze odmienia wyrazy typu "nie ma cioci/pieska/lalki itp." idę wieszać pranie-mówię, to się odzywa " z niuniom", chodź jeść- "z tatusiem/ czasem tatusią" jak kogoś woła to "mamusiu/tatusiu/dziadziusiu/mikołaju/bujku" [wujku] i się nauczyła swojego imienia i rodziców i dziadków i babci wie że "dziadek" to Adam, a "dziadzio" to miecio. Jak ostatnio weszłyśmy do bramy to jak zwykle wołała "tatusiu" [tż po nas schodzi jak wracamy ze spacer], ale coś długo nie szedł to go zaczęła wołać "majuszu". O sobie mówi niuni/niuniusia, ale jak pytam "jak masz na imię" to się śmieje i mówi"zuzia" i za chwilę dodaje "lena" i się chichra jeszcze bardziej
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-10-24 o 19:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
Napiszę jaka ze mnie durna matka
![]() ![]() w piątek dawałam mojemu dziadkowi (jest sparaliżowany) kolację. Naszykowałam wszystko, ładnie pokroiłam mu kanapki, nałożyłam na nie tabletki i na chwilę poszłam do pokoju zostawiając to na stole w kuchni. Po kilku sekundach wracam do kuchni, a mała stoi na rogówce i je dziadka kanapkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak miałabym tam zostać jeszcze jeden dzień to dostałabym świra ![]() Wiecie normalnie to jestem taka mądra, tego się nie robi, tamtego się nie robi i przecież kurna myślę i wiem, że nie można takich rzeczy zostawiać bla bla bal..... ale przecież to tylko na sekundę, małą miałam na oku i nagle bach... ![]() Icewoman to co napisali w ywpisie to bzdura, nie widziałam w tym szpitalu dziecka które na widok pielęgniarki czy lekarza reagowało by inaczej niż płaczem ![]() ![]() ![]() ![]() u nas było spoko, miłe pielegniarki z prawidłowym podejściem do dzieci, no tylko ta co mnie zrypała nie była taka fajna i nie chodzi tu o mnie, bo sama bym siebie zje.bała jak bym była na jej miejscu, ale do małej, taka wiecie, zero uśmiechu żeby jakoś dziecko do siebie przekonać ![]() nie będę prawić mądrości żebyście uważały, bo przecież wiecie ![]() ![]()
#730 |
Rozeznanie
|
ufff zorganizowalismy sie tak, ze niania juz od jutra nie musi przychodzic.. TZ stwierdzil, ze jak wychodzila dzisiaj, to byla tak naburmuszona, ze nie chce, zeby z Tosia zostawala. teraz moge jej od razu powiedziec, albo mowic z dnia na dzien, ze nie musi przychodzic. sorki, pisac na fejsie, bo ona ze mna nei rozmawia inaczej tylko przez fejsa..
duzy rozdzial mojego zycia sie zamyka, bedzie dobrze, ulzylo mi chyba
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
minka, aż zamarłam jak to przeczytałam, dobrze, że już dobrze
![]()
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Minka kochanie, juz wszystko dobrze. przezylas pieklo...
![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Evitka- Lenucha to naprawdę bardzo inteligentne dziecko
![]() Co do biedrony to może Ty i codziennie chodzisz do niej ale powiedz mi co można w tym sklepie codziennie robić ponad godzinę czasu. Minka - nie dziwię Ci się że sie czujesz winna. Dobrze że tylko tak to się skończyło. Przy okazji uświadomiłaś mi że u nas w kuchni walają sie jakieś tam tabletki różne. A mała coraz częsciej buszuje po szafkach. Muszę zadzwonić do TZ i mu kazać wszystko pochować i to NATYCHMIAST. Co prawda ona tabletki to kojarzy tylko że Igor i Vasco je jedzą. Bo ja kupuję takie witaminy da nich i ona je nimi karmi. Parę razy spróbowała ale jej strasznie nie smakowały - natomiast zwierzaki je uwielbiają.
#734 |
Zakorzenienie
|
pop, eee godzinę? to nie wiem, no chyba że w kolejce stać
![]() ja mam obcykane gdzie co, najczęściej biorę chleb i jakiś tam.np serek po drodze zgarniam i heja. Ale to rano. Dziś poszłam po południu i były takie kolejki, że chyba bym rzeczoną godzinę stała-grzecznie odłożyłam chlebek i wyszłam
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
...ekhem...
Cześć ![]() Madziwnia twierdzi, że chciałyście mnie zobaczyć... Oto jestem ![]() Od razu na wstępie... bez linczu! Pracuje w dzień i w nocy, a w przerwach zajmuję się Miśkiem. Nie mam czasu częściej niż raz na tydzień głowy umyć, a co dopiero relaksować się przy PC ... nie bijcie. ![]() A tak w szybkim telegraficzym skrócie. Mam pracę!! Wiiiii! ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym mieszkamy z rodzicami Tż'a. Teściowa jest terrible. Zaczęłam jej cyjanku do kawy dosypywać ![]() ![]() ![]() Michał chodzi do żłoba ![]() ![]() ![]() A poniżej kilka fotek dla wizażowych Ciotek ![]() P.S. Darusia... boskie foto Olinka na 1-ej stronie!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Minka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
IZUMI, no heloł ciotka,
to ja też na szybko-jaką prace (prace)? czemu się wyprowadziliście od twoich rodziców?
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-10-24 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Od moich rodziców wyprowadziliśmy się, bo tam było naprawdę malutkie, zagracone, 2 pokojowe mieszkanko. U nas w pokoju nie było w ogóle miejsce na podłodze. Michał mógł się bawić tylko u nas na łóżku, lub w pokoju rodziców. A tam też bez rewelacji ... no i wiadomo, jednak czasami rodzicom przeszkadzał. Tutaj są 3 pokoje. Jeden jako salon, gdzie Michał ma wreszcie plac na manewry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego wolę żłobek niż nianię . nie raz już słyszałam o takich cyrkach jak to babki się zwalniały czy wywijały jeszcze milion innych numerów . Jakoś dlatego wolę jednak żłobki . MOja jest od 8:30 do 17 w swoim i ma się dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Izumi witamy córo marnotrawna
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Oj ja też bym nie latała z jedzeniem, ja się nawet nie pytam co chcą na sniadanie (bo starszemu też śniadanie robię) to co zrobie to ma być zjedzone i tyle a jak nie to dowidzenia
![]() Izumi jak Michaś wyrósł , super że wam się wszystko ułozyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Izumi witaj, możemy sobie ręce podać ja też wróciłam na 'łono' po dłuugiej przerwie.
#742 |
Zakorzenienie
|
Pop - godzina w biedronie to strata czasu. Ja to wszystko szybko załatwiam
![]() Minka - normalnie aż strach czytać. Dobrze ze się to dobrze skończyło. Ja wszystkie leki mam zamknięte na klucz a ten schowany wysoko. Moja siostrzenica jak była mała to wszystko zjadała jak cukierki i mi obawy zostały. Izumi - super że się układa dobrze i czasu nie masz z powodu pracy a nie niechciejstwa ![]()
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
U mnie tylko witaminy czasem leżą nisko ale też chyba schowam ,reszta jest na tyle wysoko że nawet ja muszę na krzesło włazić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#746 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jezuuuuu, współczuję strachu jakiego się najadłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas jazdy nocnej kontynuacja dziś była...tak mi przywalił w szyję nogą, że jakaś gulka mi wyszła....
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Minka jezuu dobrze, że wszystko się tak skończyło. Idę zaraz leki przełożyć gdzieś wysoko.
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to się nawet nikomu nic nie przyznałam ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Drcron jak tam kapusta ukiszona? Lawenda robiłaś coś z dyni do słoika albo zamrażarki? bo ja wczoraj zrobiłam pure z dyni i poporcjowałam do zamrażarki. Dynię upiekłam ,wydrążyłam ten nitkowaty miąższ i został ten twardszy , poćwiartowałam ją i każdą część zawinęłam od góry w folię aluminiową i na godzinę do piekarnika na 180 stopni i później zmiksowałam. Dzisiaj mam zupę dyniową a na niedzielę robiłam sernik dyniowy rewelacja wyszedł z tego przepisu polecam http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/K...o-dyniowa.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I identycznie jak u Ciebie,wie że łapki trzeba wytrzeć w ręcznik wiszący w łazience albo w kuchni. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wczoraj trafiłam tak jak i Młoda na wyprzedaże w h&m i na dziale dziecięcym ![]() ![]() ![]() Buty da dziecka też mam już z głowy,kupiłam jej drugą parę elephantów.Jak dla mnie świetne są te buciki,szerokie,noga bez problemu wchodzi,nic dzieciaka nie ciśnie-bo przymierzyłam jej ecco to noga weszła,ale łydka to jej jak ściśnięta parówka wychodziła ![]() ![]() I dla siebie dostałam krótkie botki na obcasie,tyle co połaziłam w sklepie to zapowiadają się na takie co to obcasa w ogóle nie czuć.Drugie wysokie,płaskie lasockiego wzięłam. Byłam w empiku i też nie mieli"Dyscyplina bez krzyku i bicia" ![]() Donoszę,że w carrfurze bebilon tylko po 34 zł i pampersy w superpharmie tylko po 43zł ![]() Dzisiaj tż zaczyna robić ściany w Niny pokoju,bo jednak zdecydowałam wszystko inaczej i nie wiem czy wyprowadzić się z dzieckiem z domu na te 3 dni,żeby nie widzieć białych śladów na ciemnych panelach(bo bankowo szlag mnie trafi)i przyjechać na gotowe czy siedzieć ![]()
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj byłam w h&mie ale nie było żadnych wyprzedaży. Pokaż jakie buty kupiłaś Nince?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.