Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 14:01   #721
ice woman
Raczkowanie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cześć kobietki. My juz w Warszawie.Lena wczoraj miała operacje, udało sie ale jest jeszcze niewydolna oddechowo wiec jest na respiratorze może jutro ją odłączą. jak wszystko bedzie dobrze to w przyszłym tygodniu wychodzimy do domu. a ja właśnie wróciłam od dentysty, wyrywałam 8 i co się okazało mam jeszcze 9
uwielbiam moje zeby
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:13   #722
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zrobilysmy kartki,jutro uzupelnimy srodek,mala miala radoche owijala sie bibula cala itp
a to nasze kartki(sorki za jakosc ze starego tel fotki)
i troche Olinka.
super kartki A Oliwka boska
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
I my zrobiliśmy laurkę dla Babci

przy okazji pokaże Wam Maciusia
Wasza kartka też super , Maciuś słodko wygląda taki morusek
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
libra, a ty pokaż miko
wedle życzenia
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kubulek
Bao jaki on przystojny cerę ma taką śniadą?

Ice dobrze że juz po operacji ,niech mała wraca szybko do zdrowia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg styczeń 2012 003.jpg (118,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg styczeń 2012 012.jpg (68,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg styczeń 2012 014.jpg (113,4 KB, 54 załadowań)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:38   #723
evitka21
Zakorzenienie

libra, ale on się zmienił i bez loczków inny taki. Fajny przystojnaiczek, taki zawadiaka.
I jaką malutką porcyjkę sałateczki miesza

ice, dobrze, że już najtrudniejsze za wami. Zdrówka i szybko do domku.

czekaj, czekaj, jak to masz dziewiątki?????!!!! łał

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:43   #724
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
Cześć kobietki. My juz w Warszawie.Lena wczoraj miała operacje, udało sie ale jest jeszcze niewydolna oddechowo wiec jest na respiratorze może jutro ją odłączą. jak wszystko bedzie dobrze to w przyszłym tygodniu wychodzimy do domu. a ja właśnie wróciłam od dentysty, wyrywałam 8 i co się okazało mam jeszcze 9
uwielbiam moje zeby
Daj znac czy juz ok? I jak mala to zniosla.
A o 9to ja nigdy nie slyszalam.
Powodzenia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 15:05   #725
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
sara, a ty masz ten? http://allegro.pl/smoby-wozek-glebok...055042219.html

hehe to ja już nie wiem co kupię...jak przeglądam all to mało co mi się podoba, a jak już mi się podoba np ten HK, to kosztuje sporo za sporo (no, ale powiedzmy-babcia) i jeszcze się okazuje że lipa....to ja już nie wiem....może zostanie ten co ma teraz-niedawno kupiłam jej w lumpku parasolkę klasyczną, ale tak porządniej wykonaną, mocny stelaż. I furorę robi-wzięłam go do chaty (poprzedni w wózkarni trzymałam i na spacery tylko był zabierany)-wszystko w nim wozi i tapicerkę ściąga i sama na rurkach też jeździ

ana, dzięki za linka, taki ładny na foto, tyle kasy i ch.uj no

bao, na tej fotce co młody gra na parapecie, to jakbyś mi powiedziała że ma 3-4 latka to bym uwierzyła
hehe no on duży jest, nie tylko na zdjęciu, ale chudy jak zapałka

Cytat:
uwielbiam moje zeby
trzymam kciuki za Lencię, obyście szybko wyszłsy zdrowe

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
super kartki A Oliwka boska

Wasza kartka też super , Maciuś słodko wygląda taki morusek

wedle życzenia

Bao jaki on przystojny cerę ma taką śniadą?

Ice dobrze że juz po operacji ,niech mała wraca szybko do zdrowia
wow Twój też przystojniak jak nie wiem! i ma ładnie brwi już zarysowane Kubuś ma jeszcze takie mało widoczne
na naszym wątku są same przystojniaki i księżniczki! najpiękniejsze
My już podłączyliśmy tv odbiór - miodzio aż moje dziecko pierwszy raz w życiu drzemki nie miało ani myślał iść spać zamierzam teściów na górę wygonić o 19ej i może pójdzie ładnie spać??? aaa i błagam o kciuki, dzisiaj definitywnie zamierzam spać w drugim pokoju, Kubuś zostanie sam, najwyżej w nocy będę ślęczeć u niego przy łóżeczku

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 15:12   #726
evitka21
Zakorzenienie

ana, sara, taki se trzeba było zapodać http://allegro.pl/retro-wozek-dla-la...048219632.html

Stary 2012-01-21, 15:13   #727
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ana, sara, taki se trzeba było zapodać http://allegro.pl/retro-wozek-dla-la...048219632.html
Nie podoba mi się wózek ani cena

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-21, 16:55   #728
ice woman
Raczkowanie

Evitka ja też nie słyszałam, podobno żadka sprawa a ja mam Jak pech to pechA najlepsze jest to ze mam 3 dziewiątkiwiec nie narzekam na brak zębów
Stary 2012-01-21, 17:58   #729
evitka21
Zakorzenienie

ice i ci je zostawi, one ok są te "9"? ale numer, jeszcze nie słyszałam
Hehe, to 8 nie będzie a 9 tak, ale śmiesznie szczerbata będziesz

ana, no wózek jak wózek,de gustibus non disputandum, ale cena

Stary 2012-01-21, 19:26   #730
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
myślisz, że ktoś weźmie taki??
dobrze, że nic poważnego się nie stało ehhhh te dzieci to nas o łysienie i siwiznę przyprawią szybciej niż myślimy

:
Moja koleżanka z pracy sprzedała taki chyba za 200 zł , dołożyła do tego interesu jeszcze szafkę pod TV , cieszyła się że ktoś chciał

Cytat:

super i rzeczywiście na fotach na pyzatego wyglada,

[
Cytat:
eva -
aaaaa no to chyba,że tak, myślałam, że na bezsenność cierpisz
a czapka i szalik z tej samej kolekcji co kombinezon. Mnie tez sie on strasznie podoba i chyba go zostawie nawet dla córeczki
Olka łazi w SZymka wójciku na 86 . następny też ma zostawiony , jakbym miała dwa rocznie kupować plus do tego buty

Cytat:
uwielbiam moje zeby
SZybkiego powrotu do domku życzę .

Tz ma dziś imieniny , ale jutro gdzieś z tej okazji do jakiejś knajpy pojedziemy . na moim zadupiu otworzyli dziś kolejny market , polazłam na chwilkę bo to obok mojej pracy po pampki za 39 zeta .
co tam się działo . ludzi piogłupieli a najbardziej to się pchały starsze panie o kulach
Stary 2012-01-21, 19:57   #731
megi-megi
Zakorzenienie

Aneczka - ale Maciuś się zmienił. Dalej jest podobny do mamy, ale nabiera takich męskich rysów i już troszkę tatę w nim widać.

Libra - Miko cud chłopak - ja myślę, że tak mocno się nie zmienił. No wydoroślał się wie - ale jak profesjonalnie gotuje

Bao - a Kubuś... wstyd, żeby rodzona matka sceny łóżkowe syna nam forum wrzucała - uważaj, bo Ana doniesie, komu trza, że u Was patologia Ale tak na serio... ma przecudne oczy i jako chudzinek jest mi szczególnie bliski... chociaż...

....Darusia
- wolałabym, żeby Igor jadł jak Oliwka - piękne zdjęcie z kurakiem

Ice - oby teraz już było z górki. Trzymam mocno kciuki
I na marginesie - musisz być niezwykle mądra - zęby ponadmądrości
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-21, 20:28   #732
libra777
Zakorzenienie

Dzięki za komplementy

Bao to trzymam kciuki w takim razie
Stary 2012-01-21, 20:59   #733
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Catro, oddałam
Moja dziewczynka

Cytat:
uwielbiam moje zeby
Wreszcie dobre wieści

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:37   #734
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
zrobilysmy kartki,jutro uzupelnimy srodek,mala miala radoche owijala sie bibula cala itp
a to nasze kartki(sorki za jakosc ze starego tel fotki)
i troche Olinka.
Kartki bardzo mi się podobają. Uwielbiam takie upominki

Oliwka . Nie dziwota że ma tyle energii skoro tak ładnie wcina

Cytat:

Wasza kartka tez mi sie podoba.
Maciuś . Słodki dosłownie i w przenośni

Cytat:
Kubulek

Kombinezon jak najbardziej nadaje się dla dziewczynki

Cytat:
uwielbiam moje zeby
Dobre wieści. Uściski dla Lenki i mamusi. Obyście jak najszybciej mogły wrócić do domu.
"9" jestem pod wrażeniem

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
wedle życzenia

Stary 2012-01-21, 22:25   #735
P0P70
Zakorzenienie

Ice - jak to dobrze ze się odezwałaś do nas. Ile ta Twoja córeczka sie wycierpiała. Mam nadzieję ze to już koniec i że teraz tylko krótki pobyt w szpitalu i do domu. I że już tam nie będziecie wracały. Napisz jeszcze dokładnie co jej robili i co lekarze powiedzieli po operacji.
A "9" mnie ubawiły. Też pierwszy raz słyszę o czymś takim. Maże ty jesteś jakiś nowy zmutowany gatunek. A gdzie Ci się te wszystkie zęby pomieściły?? Już z 8 jest problem. Ty to dopiero masz paszczę.

Bao - Twój synek to faktycznie szczuplaczek. Bardzo mu z tym do twarzy.

Libra - Miko to już teraz widać że z niego będzie taki łobuziak. Będą za nim szalały dziewczyny.

Bardzo mi sie podobają te wszystkie nasze chłopaki. Jest w czym wybierać

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-21, 23:31   #736
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Libra ja mika bym nie poznala chyba....powaznie!!

wszystkie maluchy slodziachne!!!
moj najmniejszy oczywiscie nie spi,w koncu dopiero 00:29 to czego tu wymagac

poza tym bylismy u babć, Oli zebrala kaske na figloraj za prezenty
jutro na obiad do rodzicow, a po poludniu figloraj,chyba ze mloda cos sieknie,bo dzisiaj mi podejrzane cos czolo miala ale goraczki nie bylo

ice dobrze ze juz po,obyscie szybko wrocily do domku.

Poza tym Ania mi wygrzebala fajna spacerowke na allegro i jestem w 90% zdecydowana,jesli nie ta to inna tez mamas papas takze problem z glowy

spadam....na film.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 05:57   #737
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z pracy sprzedała taki chyba za 200 zł , dołożyła do tego interesu jeszcze szafkę pod TV , cieszyła się że ktoś chciał

Olka łazi w SZymka wójciku na 86 . następny też ma zostawiony , jakbym miała dwa rocznie kupować plus do tego buty
wystawie go może na naszej stronie buskiej, może ktoś za 100-200 zł sobie weźmie
No właśnie, jak później wydatków będzie dwa razy tyle co teraz to lepiej sobie zostawie ten kombinezon, tylko nie wiem czy rozmiar sie bezie nadawał

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Aneczka - ale Maciuś się zmienił. Dalej jest podobny do mamy, ale nabiera takich męskich rysów i już troszkę tatę w nim widać.

Libra - Miko cud chłopak - ja myślę, że tak mocno się nie zmienił. No wydoroślał się wie - ale jak profesjonalnie gotuje

Bao - a Kubuś... wstyd, żeby rodzona matka sceny łóżkowe syna nam forum wrzucała - uważaj, bo Ana doniesie, komu trza, że u Was patologia Ale tak na serio... ma przecudne oczy i jako chudzinek jest mi szczególnie bliski... chociaż...

....Darusia
- wolałabym, żeby Igor jadł jak Oliwka - piękne zdjęcie z kurakiem

Ice - oby teraz już było z górki. Trzymam mocno kciuki
I na marginesie - musisz być niezwykle mądra - zęby ponadmądrości
sceny łóżkowe i do tego kazirodztwo! toż to siostra cioteczna hehehe

NIe mogę spać....oczywiście spanie w drugim pokoju spęłzło na niczym...nie dość żę nie spał od wczoraj od 7ej rano do 20ej i liczyłam na piękną noc to ten mały zbój obudził sie o 2ej i musiałam go wyjąć bo cały dom by na nogi postawił...łóżko na wszelki wypadek miałam tam pościelone i miałam sie gdzie kimnąć, ale tak niespokojnie całą noc spał, wiercił się, kręcił, za rękę mnie ciągle trzymał....mam nadzieję, że go nic nie bierze, bo tż chory przecież

Stary 2012-01-22, 07:43   #738
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u nas dzien z goraczka przywitany,takze figlo i obiad u mamy odpadaja
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 08:53   #739
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Libra ja mika bym nie poznala chyba....powaznie!!

wszystkie maluchy slodziachne!!!
moj najmniejszy oczywiscie nie spi,w koncu dopiero 00:29 to czego tu wymagac

poza tym bylismy u babć, Oli zebrala kaske na figloraj za prezenty
jutro na obiad do rodzicow, a po poludniu figloraj,chyba ze mloda cos sieknie,bo dzisiaj mi podejrzane cos czolo miala ale goraczki nie bylo

ice dobrze ze juz po,obyscie szybko wrocily do domku.

Poza tym Ania mi wygrzebala fajna spacerowke na allegro i jestem w 90% zdecydowana,jesli nie ta to inna tez mamas papas takze problem z glowy

spadam....na film.
Ta i jak wózek nie będzie fajny to wp od darusi dostanę
Ale nie powiem jest piękny
MOje też dostały po dyszce od babci za czekoladki . a czekoladki żeby babcia miała czym wnuki poczęstować

Cytat:
wystawie go może na naszej stronie buskiej, może ktoś za 100-200 zł sobie weźmie
No właśnie, jak później wydatków będzie dwa razy tyle co teraz to lepiej sobie zostawie ten kombinezon, tylko nie wiem czy rozmiar sie bezie nadawał

sceny łóżkowe i do tego kazirodztwo! toż to siostra cioteczna hehehe

NIe mogę spać....oczywiście spanie w drugim pokoju spęłzło na niczym...nie dość żę nie spał od wczoraj od 7ej rano do 20ej i liczyłam na piękną noc to ten mały zbój obudził sie o 2ej i musiałam go wyjąć bo cały dom by na nogi postawił...łóżko na wszelki wypadek miałam tam pościelone i miałam sie gdzie kimnąć, ale tak niespokojnie całą noc spał, wiercił się, kręcił, za rękę mnie ciągle trzymał....mam nadzieję, że go nic nie bierze, bo tż chory przecież
pewnie więcej za niego na allegro dostaniesz . bo te wszystkie tablice i ogłoszenia lokalne to się na kit nadają . my nie raz z pracy dzwonimy do ludzi co mają wózki na tablicach po kilka miesięcy . tam one wiszą a u nas się sprzedają szybko .
a na allegro to się ludzie zabijają żeby wylicytować kombinezon z metką .
ja dla Oli na za rok mam reime , dla szymka mam z HM kupiony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 09:27   #740
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dzien z goraczka przywitany,takze figlo i obiad u mamy odpadaja
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ta i jak wózek nie będzie fajny to wp od darusi dostanę
Ale nie powiem jest piękny
MOje też dostały po dyszce od babci za czekoladki . a czekoladki żeby babcia miała czym wnuki poczęstować

pewnie więcej za niego na allegro dostaniesz . bo te wszystkie tablice i ogłoszenia lokalne to się na kit nadają . my nie raz z pracy dzwonimy do ludzi co mają wózki na tablicach po kilka miesięcy . tam one wiszą a u nas się sprzedają szybko .
a na allegro to się ludzie zabijają żeby wylicytować kombinezon z metką .
ja dla Oli na za rok mam reime , dla szymka mam z HM kupiony
ten telewizor waży ze 30 kg za kuriera by chyba drogo wyszło, może mi na stronie naszej miejskiej pójdzie, wózek tak kiedyś sprzedałam spacerowy.
Ja dla Kubiego na za rok kupiłam teraz w smyku kombinezon jednoczęściowy - śliczny z paskiem w pasie zielono granatowy, kupiłam przez neta bo fajne promocje mieli, a za wysyłkę kurierem zapłaciłam im tylko 5 zł mam jeszcze na za rok kurtkę z mothercare też na wyprzedaży kupiona za 40 zł rok temu jeszcze w tych samych kolorach co kombinezon, także jeden komplet czapki z szalikiem będę mogła mieć

Stary 2012-01-22, 09:32   #741
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Moja dziewczynka

nawet nie wiedziałam ile mnie to nerwów takich ukrytych kosztowało, po odesłaniu tłumaczenia jestem o wiele spokojniejsza, wyluzowałam trochę i nawet na Gabrysię mniej się wkurzam (co nie znaczy, że się nie wkurzam nigdy) No i nie mam tego wiecznego poczucia, że coś nade mną wisi i w dodatku termin już minął. Teraz jeszcze trzy dni do szkoły i stety albo niestety będę miała labę (mam nadzieję, że chwilową)

Ania, to może dla mnie też poszukaj spacerówki jak Ci tak dobrze idzie. Jakiejś używki, niekoniecznie rozkładanej na całkiem płasko
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:25   #742
ice woman
Raczkowanie

POP moja niunia miała operacje usunięcia nadnerczy. dalej jest na respiratorze, nie wiem kiedy ją odłączą, o 14 do niej pojade. operacja sie udała zrobili to laparoskopowo a reszty dowiem sie jutro. oby to juz był koniec naszych problemów.mam dość!!!!! czuje sie taka bezradna, mam dość patrzenia na jej cierpienie. ona juz była 8 razy na intensywnej terapii pod respiratorem. mam nadzieje ze juz nie bedzie nabierac wody i wrócimy do domu
POP A ty w ciąży jesteś??? GRATULUJEprzeczytałam ze Twoja niunia tez w szpitalu, dobrze ze to nic poważnego. Wracajcie szybciutko do domu.
Aha a te 9 to wyszły na rentgenie. po usunięciu 8 wyjdą 9

Edytowane przez ice woman
Czas edycji: 2012-01-22 o 12:27
Stary 2012-01-22, 13:19   #743
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Hej
Ice bardzo się cieszę,że juz po wszystkim,trzymam kciuki żeby to była ostatnia wizyta szpitalna

Ale zdjęcia super
Oliwka jak kurczaczka z apetytem je.
Miko pomagier jak mój Danielek niezły przystojniak
Kubuś też będzie sie pewnie opędzał od dziewczyn z tymi oczkami

a to Danielek na święta z kuzyneczką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL370779.jpg (69,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL370781a.jpg (109,1 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2012-01-22 o 13:21
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:25   #744
libra777
Zakorzenienie

Tylkooliwka jaki ładniutki się zrobił ale się zmienił a jaki do Ciebie podobny
Ice

A my się coś nie wyspalismy dzisiaj ,pewnie przez to że miko spał z nami od 4 wiercił się ciagle może przez ten wiatr taki niespokojny , teraz spi i ja się też chyba walnę
Stary 2012-01-22, 13:44   #745
minka26
Wtajemniczenie

Ice trzymam kciuki za was

Tylkooliwka - Danielek to normalnie cała Ty!! przystojniak mały
Stary 2012-01-22, 14:04   #746
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Tym niewyspanym współczuję.
Ja pomimo tego że wstałam po 5-tej to jestem wyspana. TZ już w samolocie sieci. Brat TZ też trochę niewyspany bo spał w szpitalu z Oliwką. Babcia też juz zmęczona tym przesiadywaniem i nic nie robieniem w szpitalu.

Wczoraj z okazji dnia Babci TZ wypuścił ją ze szpitala na godzinę coby mogła sobie pochodzić po Biedronce. Nawet nie wiecie jaka była szczęśliwa. Tym bardziej że to była inna biedronka bo w innym mieście.

Cytat:
POP moja niunia miała operacje usunięcia nadnerczy. dalej jest na respiratorze, nie wiem kiedy ją odłączą, o 14 do niej pojade. operacja sie udała zrobili to laparoskopowo a reszty dowiem sie jutro. oby to juz był koniec naszych problemów.mam dość!!!!! czuje sie taka bezradna, mam dość patrzenia na jej cierpienie. ona juz była 8 razy na intensywnej terapii pod respiratorem. mam nadzieje ze juz nie bedzie nabierac wody i wrócimy do domu
POP A ty w ciąży jesteś??? GRATULUJEprzeczytałam ze Twoja niunia tez w szpitalu, dobrze ze to nic poważnego. Wracajcie szybciutko do domu.
Aha a te 9 to wyszły na rentgenie. po usunięciu 8 wyjdą 9
Dobrze że ta operacja była Laparoskopem. Ciekawe dlaczego tak długo jest trzymana pod respiratorem? Ja bardzo mocno trzymam za Was kciuki.
Za gratulację "nie" dziękuję.

NA odział przyjęli wczoraj 1,5 roczną dziewczynkę. Przywiozła ją mama i odjechała. Do teraz nikt się u dziecka nie pojawił. Mała strasznie płacze bo nie dość że chora to jeszcze nikogo przy niej nie ma i tak siedzi to maleństwo samo. Normalnie jak o tym usłyszałam to się popłakałam. Jak to dziecko musi się czuć samotnie. Moja nawet na minutę nie jest zostawiana sama. Oczywiście nie chcę źle myśleć o matce bo być może jest to jakaś samotna matka która moze ma jeszcze w domu drugie dziecko albo i niejedno. I nie ma kto jej pomóc w opiece. Oczywiście tylko gdybam.

Oliwka - Danielek strasznie się zmienił. Już nie jest takim pulpecikiem. Strasznie mi sie podoba

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:59   #747
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dziękuję Wam bardzo

Jejciu ja to przeoczyłam,nie wiedziałam,że Oliwcia w szpitalu jest
a co wkońcu wyszło?bo wyszły jakieś bakterie w moczu i antybiotyk nie pomagał?
juz się cofam

biedna dziewczynka

a ja tak jak myślałam,że jak weekend to Danielek wczesnie wstanie,wogóle wczoraj był nie do wytrzymania,cały czas tylko chodził i jęczał,już mnie głowa bolała,o 5 obudził się z płaczezm i taki humorek mu został na caly dzień dzisiaj juz troche lepiej
Stary 2012-01-22, 15:04   #748
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Boże.. PoP.. ja jak słysze takie rzeczy to az mi łzy napływają.. na tym punkcie jestem mga wrazliwa.. z reszta na punkcie zwierzat też!!

a ja wczoraj p[rzeczytałam te kilka stron "Jak wychować silne emocjonalnie dziecko- znaczenie pierwszych lat zycia. " 6 stron a4
i wnioski nasuwają mi sie takie: nie cofnełabym czasu gdybym mogła isc po urodzeniu do pracy... bez wzgledu jak nam jest ciezko a jest bardzo... to ciesze sie że zostałąm w domu z Michaliną juz te 2 lata i czytając ten art. wiem że chyba zrobiłam wszytsko aby takie dziecko wychowac.. moge byc z siebie dumna...

natomiats co przedemna.. nie chciałabym dawac jej do przedszkola zanim nie skonczy 3 lat a może i 4 ale zobaczymy co Bóg da!

Dziewczyny Polecam ten krótki a jak dużo mówiący art.
mam go na poczcie ja cos chyba od Madzi pl. albo evitki .. juz nie pamietam

Aw tych ebokach co wysyłałyscie to ta zaj.fajna książa" Jak mówic aby dzieci słuchały, jak słuachac aby dzieci mówiły ma niespełna 30 stron.. a w orginale 280 ok... juz wypatrzyłam na Allegro za 20 zł sa

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

MY KOLEJNY DZIEN I NOC BEZ SMOCZKA!!!!!
czyli juz nie ma mowy abym go jej pokazała!!!! huraaaaaaaa

kolejny etap.. to zasypianie w swoim łózeczku.. ale zrobiłam mega błąd... i mój T. tez.. "bo pójdziesz do łozeczka... no wiecej nie pisze.. ale ona nie chce tu zasypiac i koniec..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:12   #749
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

PoP juz doczytałam,że to angina ropna biedna Oliwka,jak oni robią jej te wszystkie badania,kłucia,kroplówki. ...az mnie boli

Madziwnia też doczytałałm jak Michalinka spadła,dobrze,ze się nic nie stało oprócz siniaczków
i gratuluję braku smoczka

ja wlaczę z kupą na nocnik ale przegrywam niestety
Stary 2012-01-22, 15:39   #750
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

no i oczywiscie nastawiam sie juz w któce po sesjii na walke z pampersami..
wyciagam wsyztskie pochowane wielorazówki zero kupowania pampków i zobaczymy!

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

oliwka a tam na zdjęciu to ty???

a Twój przystojniak to rzeczywiście zleciał "z wagi".. tak go wyciagneło.. świetnie wygląda.. i powtarzam... pomoge Michasi wybierac kawalera.. samych przystojniaków mamy!!!

Ciekawe jak mój synek bedzie wyglądał:

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Wszystko, co osiągnięte tresurą,
naciskiem, przemocą, jest nietrwałe,
niepewne, zawodne
Ą c\ Łagodność, słabszy pęd życiowy, niższy wzlot woli, lękli-iy
wość czynu. Unikanie nagłych ruchów, żywych doświadczeń,
trudnych przedsięwzięć.
Mniej czyniąc, mniej zdobywa prawd faktycznych, więc zmuszone
bardziej ufać, dłużej ulegać.
Czy intelekt mniej cenny? Nie, tylko inny. Bierne, mniej ma sińców
i przykrych pomyłek, więc mu brak ich bolesnego doświadczenia;
ale zdobyte może lepiej pamięta. Czynne, więcej ma guzów i zawodów,
może szybciej je zapomina. PierwMe mniej i wolniej, ale
gruntowniej może przeżywa.
Bierne 14 wygodniejsze. Zostawione lamo nie wypadnie 1 wólka,
nie alarmuje domu z byłe powodu, zapłakane łatwo się utuli, nie żąda
zbyć natarczywie, mniej łamie, drze, niszczy.
- Daj - nie protestuje. Włóż, weź, zdejm, zjedz - ulega,
Dwie sceny:
Niegłodne, ale na spodku zostaje łyżka kaszy, więc musi zjeść, bo
ilość ustalona przez lekarza. Niechętnie otwiera usta, długo i leniwie
żuje, powoli z wysiłkiem łyka. Drugie, niegłodne, więc zaciska zęby,
energicznie rzuca głową, odpycha, wypluwa, broni się.
A wychowanie?
Sądzić o dziecku z dwóch biegunowo różnych typów dzieci to na
zasadzie właściwości wrzątku i lodu mówić o wodzie. Skala ma sto
stopni, gdzie umieścimy swe dziecko? Ale matka może wiedzieć, co
wrodzone, co wypracowane z mozołem - i winna pamiętać, że wszystko,
co osiągnięte tresurą, naciskiem, przemocą, jest nietrwałe, niepewne,
zawodne. Ale gdy uległe, „dobre" dziecko staje się nagle oporne
i krnąbrne, nie należy się gniewać, że dziecko jest tym, czym jest.

Znalazłam ebooka "Jak kochac dziecko" J. Korczaka.. tu sobie wkleiłam ten kawałek który jest ujety w tym krótkim artykule o którym pisałam wyżej..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości