|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Andzya, super, że tak szybko wypisujesz się ze szpitala bo to chyba oznacza, że czujesz się dobrze. Trzymam kciuki za Antosia żeby szybko wypuścili go do domku.
Rodziłaś na Kamieńskiego? Położna się spisała? Ja miałam mieć Barbarę Mucha. Przy takim maleństwu chyba nawet nie było szans na popękanie??? Rinco, ![]() Ja zaraz uciekam na ktg, ale nawet jeśli mi wyjdą skurcze, a mam je często to co z tego??? Moja koleżanka, ma na dzisiaj termin i nic...Ach , te napięcie ![]() Wczoraj zrobiłam pyszne mięsko na obiadek i nagle mąż mnie uświadomił, że po co siedzę przy garach skoro za niedługo będziemy w kółko siedzieli w domu przy dziecku. No faktycznie!!! Do porodu tylko restauracje, spacery, kino itp...!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
rinco te zdjecia przy bukszpanie sa swietne!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Bo Hania to piękne imię
![]() ![]() Coś Wam jeszcze miałam pisać, ale nie pamiętam. Nastrój u mnie lepszy niż w sobotę, więc już cicho nie będę pewnie siedziała. Taki mam bajzel w domu, że pasowałoby coś posprzątać... Ale mąż zaraz chce mnie do rodziców odwieść żebym sama nie siedziała w domu i znowu nic nie zrobię. Zrobiłam zamówienie na ☠☠☠☠☠☠☠, ja kupowałam Tantum Rosa w saszetkach - będę używać butelek z dziubkiem, tak jak dziewczyny polecały. no tak cenzura.. chodziło mi o d.o.z..pl ps. i świetne fotki na mailu, urósł Ci brzusio ![]()
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-04-23 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
wlasnie ogladam jakis dokument o katastrofach lotniczych
![]() ![]() siostra meza, ktora bedzie mieszkac w finlandii juz obiecuje malej wizyte u Mikolaja a jak sobie pomysle, ze mam wsiasc do samolotu z malym dzieckiem to jestem przerazona ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() claudik czy to nie Ty chcialas przepis na te buleczki maslane? jak co to poszuam i wkleje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
U mnie się pranko pierze...
![]() Rozmawiałam z tatą przed chwilą, developer pokryje koszty napraw. Co prawda z chwilą podpisania umowy wszelka odpowiedzialność spada na właściciela, ale prezes powiedział, że gwarantowali ochronę i bezpieczeństwo i czują się odpowiedzialni. Bardzo ładnie się zachowali, choć nie musieli, co konsultowaliśmy z dwoma prawnikami i tata był nastawiony na awanturę. ![]() No i mam szykować kasę na ogrodzenie działki... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
rinco super zdjęcia
właśnie zjadłam 2 kawałki ciasta. jeden taki z kremem tortowym, drugi z kremem budyniowym, masą krówkową i śmietaną. mniam........ |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Ja dziś jakichś specjalnych planów nie mam, w domu w miarę zrobione co trzeba, więc pewnie będę sobie trochę leniuchować i jakiś mały spacer do tego ![]() ![]() ![]() ![]() andzya, powodzenia i zdrowia jeszcze raz!!!! ![]() ![]() Oczywiście, że chcemy opis porodu. Nie wyłamuj się z tradycji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to Ty jak mój brat - nie przyleci do mnie bo się panicznie boi, a jak mama wsiada do samolotu to nim zdąży wysiąść już do niej dzwoni - czy się samolot nie rozbił! za każdym razem powtarza jej że zginą i nikt o tym nie będzie wiedział ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||
Zakorzenienie
|
dobrze że zacisłam nogi i urodziłam po północy w pon
![]() mam nadzieję ze u mnie nie bo na spacer chcę iść Cytat:
Cytat:
![]() andzya gratuluję i by maluszek był szybko z Wami
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Ostatnia paczka wyprawkowa dotarła- pościel od club-baby. No i pod koniec tygodnia ruszamy z praniem i porządkami w kąciku młodego.
A tymczasem Jamal z głośników, zmywarka daje znak, że zakończyła swoja pracę, ja kończę wycierać kurze i do sklepu po pstrąga śmigam na obiad, a później pobawię się z malowaniem pazurków, bo mam ochotę na coś wiosennego ![]() Więc dziewczynki, na krótkie spacery zapraszam albo chociaż posiedzenie na balkonie/tarasie/przy oknie, bo pogoda cudna ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-04-23 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Jak już będzie maj/czerwiec to co drugi dzień któras pewnie będzie rodzić
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Składniki Ciasto 4 szklanki mąki pszennej szklanka mleka 1/3 szklanki cukru 2 jajka 4 łyżki masła 3 dag drożdży szczypta soli kruszonka pół szklanki mąki po 4 łyżki cukru i masła do posmarowania bułeczek jajko 2 łyżki mleka Z mąki, cukru i stopionego masła przygotować kruszonkę i odstawić w chłodne miejsce. Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i z połową letniego mleka, pozostawić w cieple do wyrośniecia. Jajka ubić z cukrem. Do przesianej mąki dodać wyrośniety rozczyn, ubite jajka, resztę mleka, stopione masło, sól. Starannie wyrobić ciasto i dostawić do wyrośniećia. Gdy podwoi swoją objętość odrywać po kawałku i formować bułeczki. Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować rozmąconym w mleku jajkiem i posypać startą kruszonką. Piec około 25 minut w temperaturze 2000C. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na torbę masz jeszcze troszkę czasu, ale niedługo już pasuje się za nią porządnie zabrać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pakuj, pakuj, bo jak nie to... ![]() Cytat:
U Ciebie sytuacja niepewna, to też w razie czego możemy zapodać jakiś bacik lub tasaczek ![]() Cytat:
![]() Wymiary pierwsza klasa! A w biuście co tam Ci się nie podoba? Że za dużo czy za mało jeszcze? ![]() Wiesz, co do tego nie ma reguły... Jedna kobieta popęka przy 2,5kg dziecku, a inna nie pęknie przy 3,5... A andzya wspomniała, że krocze ją boli, więc obawiam się, że raczej bez jakiegoś urazu się nie obeszło zwłaszcza, że na dodatek poród był szybki... Cytat:
![]() A Ty spakuj dzis torbę i gdyby jednak były, to się coś jutro poruszamy dla zdrowia ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
![]() Pogoda dziś chyba spłata nam to co wczoraj, przynajmniej tak mi na to samo wygląda. Dziewczyny czy kupię dziś gdzieś świeże kabanosy drobiowe?? Myślałam o HAMie, ale czy mają w ogóle w poniedziałki czynne?? Bo mam dziś gości na kawie, a w razie W muszę mieć też coś na kolację. Timii ja absolutnie nie spodziewam się prezentu po porodzie. A wiecie co bym chciala ? Ekspres ciśnieniowy do kawy ![]() Ewunia_1984 powiem Ci że fajny pomysł, żeby mąż kupił coś wartościowego co da nam, a my potem swojemu dziecku itd. Taki pomysł mi się podoba, ale i tak nic nie dostanę, więc nie gdybam. Gaabbi ja wczoraj zaczęłam 33tc. A może skończyłam 33?? Ja się w tym połapać nie mogę. Andzia gratuluję i ![]() ![]() rinco jesteś niesamowita z tymi maskotkami ![]() onething ile kosztują baleriny w CCC? niunia32 ja przed rozpoczęciem cyklu naciskałam że ma płukać dodatkowo, bo w trakcie cyklu to już się nie da, chociaż w instrukcji pisze że się da. Nie wszystkie tak płukałam, bo zapominałam o naciśnięciu magicznego guziczka ![]() onething ja chcę kupić tylko te saszetki i rozpuszczać w 0,5l butelce wody. Z tym że ja tego nie kupuję teraz. Bo jakbym tak urodziła przez cc to po co mi to. Tż mi najwyżej to kupi, aptekę mamy blisko.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
rinco, robale przecudne!! Brawo!!
niunia32, co do prania - ja robię dodatkowe płukanie ![]() Ja dzisiaj ciągnę porządki, przeorganizowuję ciągle nowe przestrzenie ![]() Poza tym weekend u nas koncertowo (dosłownie i w przenośni). Pospacerowaliśmy, była cudna pogoda, w sobotę grillik, a wieczorami koncerty. Mam nadzieję, że to ostatni weekend we dwoje ![]() W ogóle coś się u mnie też zaczyna dziać, wczoraj wieczorem pierwsze regularne skurcze i ból krzyża, ale się uspokoiło. Ja lekko "przedokresowa" (poza nastrojem ![]() Tylko ciekawe jeszcze ile to potrwa... ![]() Bardzo bym chciała przed weekendem, ale zobaczymy, co się okaże ![]() Co do imienia, u nas Antoni (kolejny na wątku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli jednak zdecydowaliscie sie na budowe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Jak ja byłam to były wyprzedaże i ceny zaczynały się od 19,90 zł, a ja swoje kupiłam za 29,90 zł. Także moim zdaniem warto się przejść i zobaczyć, tym bardziej, że jak masz CCC w galerii to zawsze są tam jeszcze inne sklepy obuwnicze. Nie wiem jak Deichmann stoi z wyprzedażami, bo dawno nie byłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję szybkiego porodu i trzymam kciuki za Antosia ![]() (PS.: ja chce przeczytać opis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moge chodzic po gorach, schodzic po lancuchach ale nie wejde do kolejki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do rozmiaru to nadal chodzę w adidasach, może mi jeszcze urosną... Wtedy kupię jakieś baletki za max. 20 zł. Najwyżej potem oddam je mojej siostrze (ona nosi rozmiar większe ode mnie). Dzisiaj próbowałam wcisnąć majtki z początków ciąży na tyłek. ![]() ![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
ja już jestem w domu
![]() Odezwę się jak będę coś wiedzieć ![]()
#746 |
Zadomowienie
|
rinco piekne te twoje robaki
Timii moja mam dostała ale czy mojemu przyjdzie do głowy, chyba że mu napisze że pod szpitalem bez drobnego świecidełka ma sie nie pojawiac , jak dowiedzieliśmy sie o ciązy to dostał sms o kwiatku i przyniósł bukiet co do butkow nosze balerinki ale muszę kupic troszke większe bo te się idealnie odciskają, nie dośc ze 36 nosze to takie sa teraz jak stopy kaczki( szerokie) ciekawe gdzie ja kupie baleriny dobre na długośc a szersze, bo zazwyczaj wszystko waskie jak dla dzieci, ja chce japonki |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratulację i koniecznie daj znać co z Antosiem ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dostałam drugą kaskę z ZUSu ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-23 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi pieluchy tetrowe pierzecie z flanelowymi czy odzielnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.