|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
![]() więcej niż pół roku.. dzień kupy to poniedziałek i czwartek..czasami piątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
w sumie fajnie, bo nie lubię kupska przewijać ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
bo zrozumiałam, że teraz nie chce kiedy tylko on pracuje
![]() |
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam w rodzinie pewną mamusię, która ni ch...lery nie potrafiła zaakceptować tego, że jej dziecko nie chce robić na nocnik ani tym bardziej kibelek (był na to poprostu za mały). Jest to mamusia z tych co uważają, że przemocą wobec dziecka wyegzekwują wszystko co chcą ![]() Więc lała te biedne dzieci ( 2 chłopców) właściwiie za wszystko, jej się wydawało, że są tacy niedobrzy i niegrzeczni, ale nie przyszło jej do głowy chociaż przez chwile, żeby ich trochę poobserwować albo posłuchać. Sadzała tego młodszego na siłę na nocnik i kazała siedzieć póki czegoś nie zrobi (nieważne czy mu się chciało czy nie). On z płaczem od samego początku po jakimś czasie nie wytrzymywał i wstawał- w nagrodę lanie. I znowu ryk. Dziecko się tak zraziło, że chowało się po kątach i robiło w gacie, nie wiedząc co je później czeka- kolejne lanie pasem za to, że się obs.ał. Ona mu specjalnie pieluch nie zakładała, bo twierdziła, że jak będzie siebie samego oglądał w takim stanie i wąchał to prędzej zrozumie. Doszło do tego, że z czasem przestał robić cokolwiek, to chyba naturalna kolej rzeczy, przetrzymywał bo się bał, miał uraz, a co zrobiła mamusia? Zlała go i darła się, że nie s.ra, a później płacze, że go brzuszek boli. Wkońcu pomógł mu starszy braciszek się przełamać, nie raz słyszałam jak chowali się razem w łazience i tłumaczył mu "zobacz, ja zrobiłem, teraz ty, szybko to mama nie będzie krzyczeć" Ehh wiecie co, aż mi się płakać zachciało jak to sobie przypomniałam ![]() Nie zmuszajcie waszych dzieci do niczego... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | ||||||
Zadomowienie
|
hej
u nas ząbkowanie, na szczęście na pół gwizdka bo kupy dobre ![]() ![]() ![]() a w ogóle to zdałam sobie dziś sprawę z tego że on za mało warzyw je. trzeba zmodyfikować jadłospis chyba byliśmy dziś u rehab. odnośnie chodzenia na palcach. 30min obserwacji i dziecię moje nie raczyło na palcach pochodzić ![]() ![]() tiaaaa, jak śpi jedynie, hehe w każdym razie nic sensownego się nie dowiedziałam, mam obserwować i przychodzić się pokazać ![]() Cytat:
![]() może faktycznie po tym szczepieniu się zmienił smak czy co ![]() ![]() ciężko u mnie z tym odstresowaniem bo nie ma kiedy tak naprawdę. nawet weekendy ostatnio byle jakie bo mąż jeździ do mamy do szpitala na całe dnie a to ponad 100km w jedną stronę. więc my z Matim siedzimy sami albo do moich rodziców jedziemy. zresztą czym by człowiek się nie zajął to myśli i tak krążą wokół jednego ![]() hehe, chyba niedługo nie będę miała wyjścia jak posłuchać twojej rady odnośnie sexu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mateusz też się dobiera do słodyczy ale nie daję. ze 2 razy chyba polizał wafelka tylko jak ktoś mu dał a ja nie zareagowałam w porę ![]() Cytat:
![]() a on luksusu chyba zapragnął, leżeć na łóżku i wachlować się kasiorką, marzenie, hehe ![]() co do butów to nie brałam pod uwagę nigdy "ordżinalnych" butów bo nas nie stać na nie. ale widzę że te z linku mają cenę lepszą niż te elefanteny ![]() trudno powiedzieć jak z tym poceniem stopy ![]() Cytat:
za te 2-3 lata to wszystko się może zdarzyć, może tż sam zapragnie i ciebie będzie namawiał ![]() ja nie wiem jak namówić bo na razie nie planujemy powiększenia rodziny właśnie ze względów finansowo-mieszkaniowych. a tego pogrubionego też się obawiam bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() dziecię mi się obudziło, lecę |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ma juz 16zębów ![]() ![]() poza tym biega jak szalony waży 12kilo ponad ![]() ![]() Cytat:
![]() poza tym piłka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
paulac co do przepisu, to po prostu gotuję kaszę, dodaję te wymoczone śliwki i daktyle i dodaję ze 2 łyżeczki jogurtu
![]() Co do tej matki to psycholka jakaś.... ![]() Ja sobie obiecałam, że nigdy, przenigdy nie podniosę na moje dziecko ręki... Mimo, że czasami nie wiem jak do niego dotrzeć....dzisiaj poszłam wyłączyć zupę, 30 sekund....wracam,a moje dziecko stoi na parapecie......no normalnie zawał na miejscu....nakrzyczałam na niego, a ten się rechocze jak głupi...dopiero jak dłużej podniesionym głosem mu tłumaczyłam, to popatrzył na mnie dziwnie. Eirene witaj ![]() ![]() Leoś od 3 miesięcy chyba tyle samo waży...czyli 11, nie wiem czy tak gania, czy tak mało je, czy coś innego się dzieje. Właściwie ciągle mu coś daję do jedzenia...więc nie głoduje. marta a trochę lepiej z teściową? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |||
Raczkowanie
|
Ehh dopiero sobie usiadłam
![]() ale jestem zadowolona z siebie, ogóreczki na zimę zrobione, sprzątnięte, pomyte, nawet udało się trochę na ogrodzie zrobić porządku, popołudniu zrobiła się całkiem przyjemna pogoda ![]() Mąż podcinał piłą drzewa a Mieszko stał jak zaczarowany,on KOCHA poprostu takie różne roboty ![]() ![]() Cytat:
![]() Skoro Mateusz nie chciał pokazać chodzenia na paluszkach to może jest tak jak mówiłaś, że to tylko zabawa? Cytat:
![]() ![]() Nieźle już waży Oli ![]() ![]() Oj biedne dzieci, biedne, dziś jak to pisałam to się popłakałam, uświadomiłam sobie dopiero teraz jakie to było okropne, wtedy jak miałam z tym styczność nie byłam jeszcze matką, może dlatego mnie to mniej ruszało, chociaż nie raz jej tłumaczyłam, że źle robi, ale to jej dzieci wkońcu, sama powinna wiedzieć co dla nich najlepsze. To jeszcze taka stara szkoła chyba, chociaż dziewczyna młoda, ale wydaje mi się, że takie rzeczy to się trochę z domu wynosi. I można by pomyśleć, że to jakaś patologiczna rodzina, alkohol, brak pieniędzy i te sprawy, a to zupełnie odwrotnie, bardzo dobrze się im powodzi, a 5 min po każdym laniu chodziła za nimi i przytulając powtarzała, że je kocha( nie były to przeprosiny, ona poprostu uważała, że nic takiego się nie stało). Taka trochę psychiczna mogłabym rzec. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Mój jak coś zbroi i tłumaczę mu to się albo śmieje, albo czeka aż przestanę, żeby powtorzyć to co robił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- A tak swoją drogą to jak wasze maluchy wchodzą na te parapety? ![]() U nas choćby niewiem jak bardzo chciał to za wysoko i daleko od jakichkolwiek mebli. Przesuwają sobie krzesła? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
paulac przy parapecie stoi taki stolik i stołeczek. Wyciągnął stołek spod stolika i się wdrapał.
Dzisiaj w nocy "tylko" 3 pobudki były ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Narazie ja sama wiem ze nie mozemy mioc 2 dzidziusia, poza tym chce troche odsapnac od pieluch, budzenia sie w nocy, no i przede wszystkim troche odetchnąc finansowo... no ale kiedys bym chciala jeszcze raz to wszystko przezyc i chcialabym zeby tz wiedzial ze wiecznie nie bede mloda i ze na to KIEDYS mam ograniczony czas... ach... Takw ogole to czesc kobiety! My jutro wyjezdzamy na 3 dni nad jezioro ze znajomymi, oczywiscie razem z naszymi dzieciaczkami (oni maja synka starszego o 3 ms od naszej małej). Pogoda kieeepska ![]() ![]() PS. mam pytanie do mam ktore mają córeczki: czy wasi tż tez poblażają waszym córeczkom? Bo ja juz po raz enty zwracalam tż uwagę zeby trochę zaczął wychowywac ta naszą księżniczkę bo on -prawie- na wszystko jej pozwala... Ja wiem ze córeczki są dla tatusiów najwspanialsze i najukochansze no ale czegos tez trzeba wymagac... A ten moj to by jej wszystko dal i na wszytsko pozwolil- chyba ze robi cos niebezpiecznego np wchodzi na szafkę zktorej moglaby spac, no to wtedy zareaguje, a tak to usmiecha się i mowi: alez to nasze dziecko sie pięknie rozwija... ![]()
![]() |
![]() |
#730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja tez na wszystko włazi,strach ją samą zostawić. Lila wczoraj tak się do mnie przykleiła,ze chodziła cały dzien za mną,przytulała się,usypiac musiałam ją ja,być bardzo blisko,bo jak tylko odeszłam na krok był płacz i szukanie mnie.Nie było mowy o spaniu w łózeczku,tylko na mnie!!!Jak wydawało mi się,ze juz zasnęła to próbowałam ją położyc na poduszce,bo mi było niewygodnie to zaraz się budziła i wtulała.Do tego marudziła cała noc i popłakiwała.Jestem wykończona! Słodkie jest jednak to,ze jak się przebudzi,a śpi na naszym łóżku(a my jesieśmy w salonie) to z płaczem schodzi z łóżka i staje w drzwiach w pajacu,smoku w buzi i z misiem trzymanym za jedną rękę.Przesłodko to wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() mik mój tż baaaardzo kocha Lile,ale jak coś złego(niebezpiecznego albo zakazanego) robi,albo np.nie reaguje na nie wolno to jej nie pobłaża tylko tłumaczy.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2012-07-19 o 08:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny...
![]() ale mnie dziś głowa boli od rana strasznie ![]() ![]() nie pamiętam kiedy by mnie w ogóle bolała .. a tu masz oczy otwieram i jakas masakra..az oczy mi chcą wyjśc ![]() Wiktor wstał po 8 dziś ..więc trochę pospac dał..(no ale w moim łóżku od połowy nocy) ooo to może za długo spałam i od tego głowa mnie boli he he... ![]() o czesc cora... czesc erinere ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
witam z kawa
dzisiaj zauważyłam, ze przemoczyłam u Idi jeden ząb ![]() Cytat:
faktycznie bardzo wybiegasz w przyszłość, bo jeśli nie chcesz teraz, to tak na prawdę za 2-3 lata w waszym życiu mogą się dziać najróżniejsze rzeczy ![]() możesz znaleźć super prace, możesz akurat nie mieć pracy, twój mąż może awansuję, życie jest takie nie przewidywalne ![]() co do męża i tego pytania, kto zostanie z dzieckiem, to nie rozumiem o co w sumie masz pretensje do niego, skoro ty nie znasz nikogo w rodzinie kto wam się dzieckiem zajmie to on chyba dodatkowej rodziny nie wyczaruje ![]() u mnie ani moja mama ani teściowa nie pracują, ale od żadnej nie wymagam, żeby zajmowała się młodą, bo wiem opieka nad dzieckiem to ciężka praca Cytat:
ada ja osobiście bym nie mogła być w takim związku ![]() Młoda zrobiła kupsko, idę przewinąć, właśnie ci zazdroszczę twojego kupkowania ![]()
![]() |
![]() |
#733 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry, witamy się z poranną, wyjątkowo dzisiaj, kawką
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mik23 ja co prawda nie mam córeczki, ale mój mąż czasem zachowuje się wobec Miesia jakby on rzeczywiście był jego ukochaną dziewczynką ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w związku jakim?? ![]() zaleznym od faceta..hmmm.moze tak to zabrzmiało.. ale bardziej mi chodziło o podział ról..tymczasowy .. do momentu odchowania pociech..we wszystkim powinniśmy się wspierac ..wiem..ale czasami potrzeba rozłożyć obowiązki na dwa..(Ja dzieci a Ty praca) a to drugie to żarcik przeciez ..w ogóle nie myślałam o tym poważnie ![]() hahaha dzis tez się spodziewam kupki właśnie... czwartek jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez nie obciazam ani tesciowej ani moijej mamy opieka nad mała, od malego wszedzie ja zabieramy, nie musza jej pilnowac itd, tylko 2 razy ( a mała ma juz prawie 15 ms) tesciowa zostala z mała- bo sama chciala, a my szybciej zrobilismy zakupy i bylo to 2-3 godz... Co do tego ze tesciowa moglaby ewentualnie zostac z -ewentualnym- bobaskiem, przyszlo mi do glowy poniewaz kiedys mowila ze przeciez jest jeszcze ona wdomu jakby co, tylko ze to takie gadanie, bo na 1 miejscu jest wnusia, która non stop się opiekują a siostra tz ma błogie zycie... ale to takie plany na kiedys tam, tak sobie rozmyslalam nad tym jakby to bylo, chcoc wiem ze zycie jest tak nieprzewidywalne ze nie ma co planowac... Narzie jest nam dobrze we troje i nie bede tego zmieniac ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja też się z kawą witam. Dziecko śpi, ja zjadłam drugie śniadanie i zaraz się biorę za gotowanie. Wymyśliłam sobie leczo na dziś, bo w tym roku jeszcze nie było. Tylko Dawidowi muszę przygotować coś innego na drugie danie, a nie lubię tak na kilka garów gotować ![]() ja nie namawiam, bo sama jeszcze nie chcę ![]() ale argumenty Twojego męża są racjonalne i jak najbardziej do mnie przemiawiają, co nie znaczy że ze za parę lat sytuacja nie ulegnie zmianie i wtedy będziecie mogli sobie na kolejne dziecko pozwolić zresztą widzę z Twoich dalszych wypowiedzi, że Ty sama zdajesz sobie sprawę z aktualnych ograniczeń i dodatkowo nie chcesz dziecka mieć natychmiast, więc myślę że nie ma co narazie prowadzić sporów w tej sprawie ![]() ![]() nasza sytuacja przed zajściem w ciążę była taka, że oboje pracowaliśmy ale nie zarabialiśmy kokosów, mieszkanie było malutkie i wynajmowane, rodzice po 100km od nas, ciąża nie była wielce planowana, po prostu się udało i już więc od razu decyzja że kredyt i zakup mieszkania, dziecko będzie musiało iść do żłobka itp. a teraz jest trochę ciężko, ja jeszcze 2 miesiące w domu i kasa na wszystko wyliczona do złotówki, powiem szczerze że na drugi raz poważnie byśmy się zastanowili i pewnie wstrzymali jeszcze z dzieckiem, a drugie to już w ogóle odległa sprawa, chyba że w totka wygramy ![]() Cytat:
![]() jutro idę sprawdzić czy nie wywiesili czegoś nowego, ale obawiam się że akurat mają przerwę wakacyjną absolutnie się zgadzam w każdym aspekcie tego stwierdzenia ![]() mój też jeszcze nie wie, mam nadzieję że jeszcze długo tak pozostanie ![]() iza dostałaś może tę książkę w pdf o którą pytałaś w innym wątku??? podzielisz się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() święte słowa... Cytat:
![]() no właśnie w deichmannie te nike czy adidasy po 99zł czyli tak jak elefanteny, które kupujemy dlatego zwróciłam na nie uwagę, ale chyba poszukam czegoś innego mamy kanapę obok okna, więc najpierw na kanapę, potem na boczek od kanapy, a potem już tylko szybciutko na parapet ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-19 o 11:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój od ponad miesiąca waży 12kilo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no straszne to jest - to już przemoc dla mnie my mamy narożnik koło parapetu i on sobie hyc na narożnik z narożnika na oparcie z oparcia na parapet ![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takim, że moją rzeczą jest tylko wychowywać dziecko a jego tylko zarabiać, razem podsieliśmy decyzje o dziecko, więc razem je wychowujemy, dzielimy się obowiązkami związanymi z młodą, ona nas traktuję "równo", jest jej obojętne czy rano obudzi się obok mnie czy obok taty, czy spędzi dzień ze mną czy z nim inaczej sobie nie wyobrażam ![]() oczywiście inną sprawą jest kwestia finansowa, ale jeśli nasze utrzymanie wymagałoby tego, że tż by prawie w domu nie było, a ja wolałabym iść do pracy, że dziecko miało nas po równo wiesz, niby żarcik ale jednak wydaję mi się, że skoro to napisałaś, to coś w tym jest ![]()
![]() |
![]() |
#739 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojciec tych dzieci większość czasu spędza w pracy, mało co się nimi interesował, ale też lubiał sobie na nich pokrzyczeć a czasem przylać ![]() Cytat:
Mój też od maja waży 11kg, tzn ważył, później po szczepieniu spadł, teraz znów 11kg i ani drgnie wyżej ![]() ![]() Jak dobrze, że nie mam kanapy koło okna ![]() Dziewczyny, czy któraś z was nie posiada czasem wózka Nuna Pepp? Ostatnio go widziałam na mieście i się zakochałam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
cora witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paulac on znam ja te wygibasy....Leoś biega po łóżku i się recholi, ostatnio prawie spadł na lampkę nocną....czeka tylko, aż spanikuję i dawaaaj! ![]() Wczoraj Leoś pierwszy raz pokazał swoje zdanie i zgonił ze swojego rowerka biegowego 3-latkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po co on ma teraz myśleć, o tym kto się zajmie dzieckiem, ktorego nie ma jeszcze w planach, bo będziesz musiała wrócić do pracy, której jeszcze nie masz ![]() Cytat:
U nas nie ma przerwy. Daj na pw maila to ci prześlę ![]()
![]() |
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#743 | |||
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Ja ostatnio nie mam kompletnie czasu na wizaż. Maja śpi mi tylko godzinkę przez cały dzień. Czy wasze dzieciaczki też tak śpią? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasiunia cieszę się, że link się przydał. Ja przeczytałam tylko kilka stron bo Maja więcej nie dała. Ja mam podobne buciki Nike tyle, że białe i Maja świetnie w nich śmiga. Ostatnio mam pewną łamigłówkę. Może pamiętacie w zeszłym roku w Biedronce były takie samorozkładające się namioty. W tym roku zakupiłam takowy i tż go rozłożył a teraz za nic w świecie nie możemy złożyć go. Co prawda składa się ale nie do takiego rozmiaru aby zapakować w załączoną torbę ![]() Wczoraj postanowiłam powysyłać CV bo przydałoby się pójśc do pracy jak myślimy o domku. Jestem ciekawa czy ktoś się odezwie. Wrzuciłam fotki do albumu robione na sesji u fotografa. Jak któraś chętna to zapraszam ![]()
![]() |
![]() |
#744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
mik23
tylko nawet zakładając, że masz prace, postanawiacie starać się o dziecko, musisz wrócić do pracy, to na to twoje pytanie nie ma odpowiedzi, bo mówisz, ze chcesz żeby ktoś z rodziny został z dzieckiem, ale też wiesz, że nie macie takiej osoby w rodzinie, to po co jeszcze o to tż pytać ![]() to zrozumiałe, że albo dacie dziecko niani/żłobek albo po porostu zrezygnujecie z posiadania dziecka ja jestem taka osobą, że nie zadaję tż pytań na które znam odpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Idi śpi z reguły 1,5h, ale zdarzają nam się też dni bez drzemki, jak dzisiaj ![]()
![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Czyli nie mam co narzekac. Dobrze, że śpi chociaż tą godzinkę. No ale pewnie Idalka za to wcześniej chodzi spac, co?
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez drzemki pada o 19.
![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
U nas jest podobnie. Jak tylko jedna drzemka ok 1-15,h to zasypia o 21-21,30 a jak czasami uda się druga drzemka to warjuje dopóki my nie pójdziemy spac.
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-07-19 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
U nas jak się czasami zdarzy 21:30 to jestem zła,
kurcze ... tak lubię mieć wieczór dla siebie ![]()
![]() |
#750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Narazie nie rozmawiamy juz na ten temat tylko skupiamy sie na tym co jest Tu i teraz.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.