|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
eeee.....nie wiem od czego zacząć
![]() ![]() przede wszystkim witam się serdecznie i przyznam że strasznie za Wami tęskniłam ![]() nie było mnie i już..duzo różnosci sie działo i czasu brakowało ![]() przepraszam ![]() czasami w komórce Was czytałam..wiec co nieco wiem.. ale i tak widze że kilkanaście stron zaległe mam ![]() Wiko ma sie dobrze ..chodzi doskonale i broi na całego ![]() wstawię parę zdjęć może wieczorkiem.. ogólnie to witajcie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Tity czyli jednak nie jesteśmy sami
![]() ![]() ada32 Dzień dobry ![]() Witajcie My już po śniadankach, mój dzieć spał dzisiaj aż do 8.30 ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
Mam trochę czasu, bo Młody poszedł właśnie spać ![]() Wczoraj wieczorem byliśmy na zakupach i Dawid zasnął w samochodzie, po powrocie nie zjadł w ogóle kolacji, kąpiel była pół godziny później niż zwykle, a potem poleżał ze 20 minut w łóżeczku i zaczął płakać. Jak go wyjeliśmy to dostał jakiejś głupawki, biegał i śmiał się, właził na nas itp. Dopiero po 22 zasnął z nami w łóżku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() najważniejsze, że wróciłaś i musisz nam tu na nowo dyskusję rozkręcić, bo cichoooo się zrobiło ostatnio ![]() Dziewczyny napiszcie jakimi zabawkami bawią się teraz Wasze dzieci? Mają coś ulubionego? Chciałabym coś Młodemu kupić, ale nie bardzo wiem co. Może coś do wrzucania klocków, ale nie typowy sorter. Już ze 3 miesiące nie kupowaliśmy nic nowego, a tym co jest w domu Dawid w ogóle nie jest zainteresowany. Byliśmy wczoraj u troszkę młodszego kolegi i ma tyle na pierwszy rzuty oka fajnych zabawek, a Dawid tylko za psem cały czas ganiał ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
paulac1 kasiunia..
![]() he he ![]() skończyło się tylko na zabawach przy sklepowych "zabawkowych" regałach ![]() mały brał co aktualnie mu się tam spodobało chwile pooglądał i odkładał..i na tym zakończyliśmy zamiar kupna.. Wiko najbardziej lubi bawic sie wszystkim czego za bardzo mu nie wolno ruszać..typu młotek, wkręty, klucze, uwielbia rozwijac papier toaletowy ![]() łyżkami w miskach czy przelewac z butelki niby niekapka soczek do pojemniczków np.klocków plastikowych i udawac ze pije ![]() itp. zabawki prawdziwe lezą w kartonach i w ogóle nie interesują go ![]() no może z wyjątkiem starych samochodzików po starszym bracie znalezionych na strychu ![]() albo tak jak piszesz.. dokuczać fibowi, czyli psiakowi ,który chowa sie przed nim wszędzie.. ![]() co do drzemki ..mój mały o dziwo też usnął ...napewno pogoda ma wpływ na tą dodatkową drzemkę ![]() tity doczytałam ze starania już zaczęte.. trzymam kciuki i życzę jak najszybszego zaciążenia.. ![]() u mnie nadal cholerka nic.. ![]() pewnie dopóki karmie nici z tego..no bo co innego hamuje mi płodnośc .. a może naprawde mamy cela jak baba z wesela ![]() przeczytałam tez o becherovka ![]() ![]() będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
hej
nie mam weny ostatnio na pisanie, podczytuję trochę ale pisać już nie mam siły ![]() ![]() zmęczona jestem i przydałby się urlop jakiś ale w tym roku to raczej nierealne idę poczytać co tam pisałyście bo troszkę zaległości się zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie z tż podobnie ciągle w pracy albo zajęty remontami czy stolarką ogólną(zrobił cudną ławkę na taras i bramkę na schody dla małego) ..dobrze tyle że u nas w domku ..to chociaż sobie na niego popatrze ![]() ![]() ![]() my urlopowac będziemy od 13 sierpnia dopiero..pojedziemy na wieś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no baaa ![]() ![]() a ten lekarz to jakiś koszmar ![]() Cytat:
Cytat:
ale Leoś się rozgadał ![]() ![]() Cytat:
super że możecie sobie na wieś na dłużej pojechać ![]() ja dziś mam w lodówce światło i masło, w szafkach pustki, jabłka tylko mam. miałam rano iść do sklepu ale leje deszcz. jak nie przestanie to albo będziemy głodni albo przemoczeni bo w deszczu trzeba będzie iść po coś na obiad ![]() a rozbieżność w pomiarach spora ![]() ![]() Cytat:
mówi parę słów ale traktor to może za rok powie ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas różnie ze wstawaniem. przeważnie jak oczy otworzy to już stoi i albo zaczyna się bawić czymś np. firanką ![]() Cytat:
![]() pisz co tam u was ![]() Cytat:
![]() Mateusz wczoraj spał od 10:30-12:30 i od 15:20-18 ![]() a dziś śpi od 10:40 i już 2 razy go słyszałam bo popłakiwał chwilkę jeśli chodzi o zabawki to Mateusz uwielbia kierownicę z FP http://www.ceneo.pl/8538136 piramidkę i Ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60061967/ i ostatnio bawi się garnuszkiem w sobotę dostał takie małe gumowe samochodziki i nimi też fajnie się bawi ![]() ale nic nie przebije zwykłego garnuszka i łyżki, odkurzacza, telefonów i przedłużacza z włącznikiem ![]() Cytat:
![]() to przynajmniej popatrzysz sobie, hehe ![]() ![]() zazdroszczę wyjazdu ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
hej hej
moi goście pojechali nad morze i wrócą dopiero w niedziele troche szkoda bo pogoda beznadziejna sie zapowiada jestem zdziwiona bo Oliwia troche wrogo reaguje na swojego kuzynna rówiesnika, tzn zabiera mu zabawki, ciągle chce miec to co on i kilka razy go pchnęła ze złosci troche sie nie dziwie, w końcu wszedł na jej terytorium i w dodatku dotyka jej rzeczy ale wie juz ze trzeba sie dzielic ![]() nie jest tragicznie bo buziaki mu daje robi cacy i sie z nim kapie ![]() za to jak dzis przyszła Zuzia to ja ukochała i od razu wszystkie zabawki jej oddała, napoiła,dała smoka ... śmiechu było co nie miara jak go zobaczyła,bo on jest mulatem ale bardziej czarnym i ma afro,przesłodki maluszek ![]()
![]() |
#699 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ada, trzymam za Ciebie kciuki cały czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj Leoś zaskoczył mnie w sklepie w dziale dziecięcym. Szukam mu czegoś i naglę słyszę "Dzidziuć! Dzidziuć!" Pytam gdzie, a on pokazuje na pieluchy z wizerunkiem dzidziusia ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecie wstało dziś o 9 ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz dopiero ma pierwszą drzemkę i pewnie już ostatnią. W niedzielę wyszła nam górna trójka i mamy już 13 zębów. Lada dzień wyjdzie druga trójeczka. Oby szybko bo Maja źle przechodzi te trójki. W sumie to najgorzej ze wszystkich. Kobiety, które mają podgrzewacz do butelek powiedzcie jakiej firmy? i powiedzcie mi jeszcze jak to jest: wstawiam butelkę z wodą, ustawiam temp i cały czas mam podgrzaną butelkę, że wyciągam i tylko wsypuję mleko i gotowe? Proszę się nie śmiac z głupich pytań bo nie wiem o co z tym chodzi a nie mam się kogo zapytac. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No ale już jesteś więc jest dobrze ![]() Kasiunia Maja też bawi się wszystkim tym co nie wolno. Uwielbia szurac stołkiem, grzebac w Tż skrzynce z narzędziami i wkładac wszystko do buzi.Nosic butelki i wiele innych takich a zabawki leżą w kącie. Jedyną rzeczą z której najczęściej korzysta jest stoliczek edukacyjny z FP i ostatnio dostała taki nocnik http://allegro.pl/nocnik-grajacy-2w1...455405123.html który służy jej jako krzesełko.
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-07-17 o 14:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z zabawek to dziś chwilę w użyciu był traktor z przyczepą, a tak to olewa wszystko, a przecież dwa tygodnie tego nie widział ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas piramidka w ogóle się nie sprawdza, sorter też żaden nie interesuje, ta kierownica fajna nawet, pomyślę ![]() a te samochodziki jakie? Dawid dostał taką ciuchcię ostatnio http://www.google.pl/imgres?q=thomas...r:1,s:24,i:154, świeci, wydaje dźwięki i jak dojedzie do czegoś to sama zmienia kierunek jazdy, fajna jest ale bardzo głośna a Młody się jej boi trochę i ucieka na krzesło jak jeździ, ale każe włączyć ![]() Cytat:
ja mam podobne odczucia, ale u nas to narazie odległa decyzja, bo ani finansowo ani psychicznie nie jesteśmy na kolejne dziecko gotowi Cytat:
![]() ![]() ja dziś zauważyłam, że Dawidowi przebiła się lekko ostatnia czwórka więc u nas prawie 12 zębów ![]() hehe pocieszacie mnie dziewczyny z tymi zabawkami, bo już myślałam, że same beznadziejne zabawki ma to moje dziecko i nawet ich ruszyć nie chce ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-17 o 14:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Kasiunia link dla Ciebie
![]()
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
kaasiuni_a no to do skakania jest niby od 3 lat, ale Leoś sobie radzi i może 2 razy niegroźnie spadł.
A co do podgrzewaczy to czy Wasze bardzo szumiały? Mój strasznie jak się załączało grzanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Tity a jakiej firmy masz?i czy polecasz?
![]() |
#705 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co u nas?! hmmm. no cały czas do przodu..Wiko tez ciągle gada po chińsku i nie tylko..po polsku już coś tam zaczyna..chodzi wszedzie i biegac sprawnie już zaczyna..nadal kabelki to jego pasja a szczególnie wtykac w jakieś dziurki ![]() albo na szyjkę zakładac ![]() ale nie tylko takie fajne umiejętności się pojawiły są też histerie w sklepie od jakiegoś czasu..wręcz rzuca się na podłogę i lezy na brzuchu krzycząc bo np. nie pozwalam zwalac czegoś z półki pisac bym nie skończyła gdybym wszystko teraz chciała napisac ..może zostawie coś na inne posty he he a te badania może powtórz ..tak dla przezorności ![]() Cytat:
![]() uwielbiam mulatów i mulatki też.. Cytat:
![]() ![]() Leos ![]() ![]() tity nie bój się ...bedzie dobrze ![]() zobaczysz pokochasz równie mocno jak Leosia i nigdy nie pomyślisz że mogłoby byc inaczej.. wiem co mówie ![]() dzięki za kciuki ![]() choc zaczynam się już denerwowac ze jest jakiś problem.. do tej pory miałam dystans..będzie to będzie bo i tak na lato plany miałam.. ale już się zaczeło a ja przeciez się nie zabezpieczam od zawsze praktycznie po porodzie ![]() powiem szczerze że jakas napalona ostatnio jestem ciągle ![]() nooo maa muskuły.. goli głowe na łysoo.. i ma tatuaz.. i mnie jakoś ciagle jeszcze jara wizualnie ![]() noo ale.. u mnie to świeża sprawa.. przecież dopiero jesteśmy ze sobą trzeci rok.. ![]() jeszcze się nie znudził he he Cytat:
dla Majeczki za zabki ![]() kochana troche spraw się zebrało i tak wyszło.. ![]() czasami musze się resetować żeby trzeźwo i sprawnie myśleć bo wierz mi mam wiele na głowie..i jeszcze zbuntowanego nastolatka który zamiast doroślec to głupawki dostaje.. a żebym luzacko podchodziła do pewnych spraw to dystansu muszę nabrac..taka już jestem .. potrzebuje czasem zmienic swój program dnia i wyłączyc częsc swoich nawyków w tym komp.. odpoczywam wtedy jednym słowem i wyciszam spiętrzone emocje (te negatywne oczywiście) nooo... ale już jestem ..całkiem świeża i wzmocniona ![]() Cytat:
![]() bo Ja to się tak na patrze .. rozbucham ..i cooo... on zmęczony i idzie spac ![]() i "kosmace" sie jeszcze bardziej... ![]() nie tak na serio dziewczyny ..zauwazyłam u siebie jakiś wzmożony apetyt na seks ![]() może płodnośc wraca ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My jestesmy razem juz 9,5 roku, ale nadal mnie ciagnie mocno i tez uwielbiam ten jego tatuaż... ajc chyba cos w powietrzu ze ja taka napalona ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to jestem nastawiona pozytywnie i pełna zapału ![]() Nowy szef jest super w porównaniu do poprzedniej szefowej. Bardzo się ucieszył, ze chce wrócić, no ale u mnie ciągle brakuje ludzi. Mam fajnych ludzi w pracy. Na razie wracam na pół etatu, żeby wszystko ogarnąć. Na temat żłobka słyszę tylko pozytywne opinie. Ale oczywiście mam tez duzo obaw. Mam cięzką pracę, i jestem ciekawa jak będę się wyrabiać. No i jak Idus się odnajdzie w żłobku, czy długo będzie płakać, bo ona nie lubi dzieci, zamieszania itp Boję się czy chorować nie będzie. Co do zabawek to u nas ostatnio samochody, zestaw plastikowych naczyń (udaje że je, pije, miesza), piłką lubi się bawić, książeczki oglądać. Duzo czasu w piachu spędza. Ale tez muszę jej coś kupić nowego, na liście mam: drewniane klocki, domek dla lalek, mini kuchnię ![]() Cytat:
![]() Ja od nie dawna używam podgrzewacza, mam firmy BabyOne, i jestem średnio zadowolona, bo chyba z moim jest coś nie tak, bo podgrzewa wodę bardzo mocno nawet na pierwszy stopniu.
![]() |
![]() |
#708 |
Wtajemniczenie
|
mik no to podaje rękę...
![]() a może to te lato tak pobudza ![]() 9,5 lat powiadasz..hmm. no to poważny staż już jak tak ![]() Ja gdyby złączyc moje staże he he to by 15 lat wyszło ![]() dziewczyny moje dziecko od trzech tygodni przestało lubić kaszki?? żadna ..ani ryżowa ani manna ani kukurydziana nie pasuje.. z bobovity zawsze jedną przed snem pił..coby było mi choc trochę lżej..mimo że zasypiał popijając cycem to zawsze byłam spokojniejsza że wypił 150ml kaszki ![]() krzyczy jak tylko widzi butelkę "białą"..wygina się i stanowczo mówi "nie" a jak wcisłam mu krople żeby spróbował troszkę, że niby pycha jest ![]() codziennie robie.. bo mam nadzieje ze mu przejdzie ale nic z tego chyba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- chciałam wstawic zdjęcia małego ale nie da rady dziś ![]() program mi wcięło i nie mogę zrzucić.. ![]() spróbuje jutro..jak buntownik wstanie( komputerowa rączka) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |||||
Zadomowienie
|
u nas dziś lipa ze spaniem była
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a samochodziki podobne do tych http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Playskool-Gumowe-samochodziki ale innej firmy i 4 w opakowaniu są. nie mogę znaleźć w necie a opakowanie wywaliłam kierownica fajna jest, nie ma tak głupich piosenek jak garnuszek ![]() ja też myślałam że nie trafiamy w gust Mateusza jeśli chodzi o zabawki, ale ostatnio nawet fajnie się nimi bawi. i klockami się bawi jeszcze ![]() ![]() i od niedawna rozróżnika kółko od innych kształtów i z garnuszka ciągle kółko wyjmuje i wkłada ![]() Cytat:
![]() a u mnie wręcz odwrotnie ostatnio ![]() Cytat:
a smakowych też nie ruszy? dziewczyny przeczytajcie https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post35362002 może któraś będzie wiedziała jak pomóc Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-07-17 o 21:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() cmok dla wszystkich w koło ..i to w same czoło!! ![]() witam sie z rana..u mnie dzień zaczyna się właśnie o szóstej ![]() tż wstaje o tej porze do pracy i budzi mnie (za pozwoleniem oczywiście) ![]() ![]() ![]() marta czytałam wczoraj..bardzo smutne .. serce boli mnie mocno jak dzieci cierpią i zawieszam się zawsze potem..myśląc ...dlaczego??!!!..dlaczeg o niewinne dzieci... ![]() ![]() ![]() marta mały tylko smakowe wypijał te kaszki ..no ale teraz powiedział nie..i też nie wiem dlaczego? .. za to cycek cierpi na tym bardzo.. mały domaga się częsciej i więcej..i rwie go na wszystkie strony.. nie przeszkadza mi to aż tak bardzo.. ale wydaje mi się..ze to z wygody trochę(nie namęczy się..possie i brzuszek zaspokojony)..przez to zrobił się wybredny i ciągle to "inne"jedzenie jest degustacyjne..czyli w biegu i podjadanie..a nie zeby się najadł np. obiadkiem..choc nie zawsze..bo zdarzają się momenty ze pochłania wręcz migiem i ogromne ilości..ale to rzadkość ![]() a jeśli chodzi o Twoje libido marta to może spróbuj najpierw się odstresowac.. bo widze że męczą Cię jakieś problemy(jak wszystkich nas niestety)..albo potraktuj właśnie sex tak jak Ja ![]() ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-18 o 06:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Meldujemy się po śniadanku, wcisnęłam w moje dziecko 150 kaszki, a teraz sama wcinam i popijam herbatką. No i oczywiście myślę, co tu dziś do roboty, ciekawe czy kiedyś będzie taki dzień, że nie trzeba będzie nic robić ![]() Wczoraj pojechaliśmy z małym do teściowej popołudniu, nakładała mi farbę, na pudełku jasny blond a wyszło coś brązowego ![]() Co do zabawek to mój dzieć jak reszta, wszystko co tylko nie wolno to najlepsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() izunia chyba pytała o podgrzewacz- ja miałam zwykły z Canpola, w sumie byłam zadowolona, cichutki, dobrze podgrzewał, pod warunkiem, że była odpowiednia ilość wody, jak tylko brakło troszeczke to odrazu gorzej grzał ada32 mój mały po szczepieniu MMR odmówił jedzenia kaszek ryżowych. A jadł je od 5m-ca życia ![]() ![]() marta_27 u mnie z libido też kiepsko, kilka razy na miesiąc zdarzy się że chce, wtedy to mogłabym i cały dzień, za dużo mam na głowie, tak mi się wydaje A wczoraj mój synek zrobił wkońcu do nocniczka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() super!!! Ja to jeszcze takiego sprzętu nie mam(nocnik) planujemy jednak kupic tą deskę dla dzieci na sedes,mały od razu na kibelek się pcha ![]() hmmm.... może coś w tym jest z tym szczepieniem..my 1 czerwca(ale prezent na dzień dziecka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- coś Wam opowiem... ![]() moje dziecko w połowie czerwca gdzieś znalazło schowaną przeze mnie w szufladce czekoladę z orzechami... dyskretnie wyniósł z pokoju w którym wycierałam kurz i jako tako miałam go na oku.. i... przylatywał z pokoju obok co jakiś czas coś tam mi mówił a ja z tą ścierą zerkałam czy mu nic nie jest i odpowiadałam myśląc że moje dziecko dialog sobie prowadzi ![]() po pewnym czasie poszłam podlac kwiaty w pokoju gdzie mały zawsze się bawi i co widze ostatnie 4 kostki..kartonik rozszarpany.. dziecko całe ociekające wręcz czekoladą..zadowolony...n ajpierw się zmartwiłam i kalkulowałam ile mógł zjeśc a ile cieknie z buzi.. rączek ..bluzki.. potem śmiałam się...z czekoladowego potworka.. wiecie..nic mu nie było!.. nawet zatwardzenia nie miał.. choc Wiko robi kupki dwa razy w tygodniu.. wszystko na szczęście jest w porządku ![]() teraz skoro tak lubi..kupuję mu kinderki mleczne .. ogromnie się cieszy .. w sumie Ja też uwielbiam słodycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My już też ponad miesiąc po szczepieniu i dziś spróbowałam znów tą kaszkę ryżową, zrobiłam mu na zwykłym mleku, zobaczymy jaka będzie reakcja. To twój synuś zaserwował sobie odrazu nie tylko czekoladę, ale i orzechy ![]() Mieszko też lubi te czekoladki, staram się dawać mu raczej po obiedzie ale czasem jak widzi ze z szafki gdzies wystaja to nie ma upros ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Dziś już mamy normalnie jedną drzemkę, choć pogoda niefajna i rano nas zgonił ze spaceru deszcz. Już myślałam, że dziś z Wami nie pogadam bo był jakiś problem z internetem, ale na szczęście teraz wszystko w normie. A może i lepiej jakby dalej nie było, to bym się a pożyteczne ajęcia zabrała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie też od pewnego czasu ochota znacznie większa, a mąż wcale nie narzeka ![]() Cytat:
![]() ja pracuję w malutkiej firmie, super dziewczyny z ktorymi pracowałam już są gdzieś indziej, na ich miejce całkiem nowi ludzie, szef już przed moim zwolnieniem przestał nagle być fajny i podobno cały czas robi problemy, pracuję w takiej branży że aktualnie niezależnie od nas jest mniej pracy, ale ogólnie specyfika jest taka, że najpierw miesiąc nie ma zajęcia i 8h patrzy się w internet, a potem przez miesiąc nie ma czasu zjeść, siedzi się po godzinach i w weekendy, a ja już na to sobie nie mogę pozwolić ![]() o żłobek też się martwie, opinie ma chyba najlepsze w całym mieście, ale boję się że Dawid nie odnajdzie się wśród obcych, teraz ma mało kontaktu z dziećmi, obawiam się też że nie będzie tam chciał jeść, no i te choroby ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to i ja Wam opowiem historię ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze do Was takie pytanie, czy któraś kupowała dziecku butki sportowe typu nike czy adidas? Albo czytała czy słyszała czy takie buty nadają się dla roczniaków? Chodzi mi konkretnie o coś takiego http://www.megabuty.pl/product-pol-3...Draw-TDV-.html Podobają mi się takie buciki, chcę kupić coś na chłodniejsze dni kiedy jest mokro. Przymierzałam wczoraj Dawidowi te nike i śmigał fajnie po sklepie, ale ciągle się zastanawiam. Podeszwa jest średnio elastyczna i chyba dość gruba, ale zgina się tam gdzie powinna. No i wewnątrz jest materiał, więc boję się żeby noga się nie pociła ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-18 o 12:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jakiś SnowBear, poza tym, że bardzo szumi to nie mam zastrzeżeń. W sumie to prawie go nie używałam, na początku trochę do podgrzewania wody, do wycierania pupy
![]() mik to my podobny staż mamy ![]() ![]() ada dziękuję za komplementy w albumie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
Moje dziecko spi wiec mam chwile dla siebie ![]() paulac1- ![]() ![]() ada32- ja tez mojej kupuje kinderki i raz na jakis czas zjada, na poczatku sie balam i wzbranialam przed czekalada ale jak jej dam raz na jakis czas to chyba nic sie nie stanie kasiuni_a- normalnie wyobrazilam sobie ta scenke z kasą, az mi sie smaic chce kurde, dziewczyny jak namawialyscie swoich partnerow do 2 dzidziuska? Ja narazie nie chce jeszcze, ale powoli zaczynam nad tym myslec, w przyszlym roku mała konczy 2 lata i tak sobie pomyslalam ze moglibysmy zaczac sie strac..tż na poczatku przytaknął, ale ostatnio jak rozmawialismy to sie wkurzyl, powiedzial ze po 1 nie mamy warunkow(mieszkamy z moimi rodzicami w bloku, mamy dla sibie pokoj i jeszcze 1 ma byc dla naszej małej, ale na rodzicow nie mamy co liczyc ze nam pomoga- nie chce mi sie pisac dlaczego, bo sie wnerwie..., na tesciow tez niebardzo mozemy liczyc,) po 2 nie mamy kasy( teraz tylko tż pracuje i jako tako nam starcza) po3 mieslismy zaczc myslec nad budowa domu (tylko ze narazie nasza dzialka jest rolna a zeby stala sie budowlana musimy czekac pare lat, a ja musze pojsc do pracy zeby nam dali kredyt na ten dom), po 4 mialam pojsc do pracy za 2 lata ( a mała do przedszkola).... no niby sie z nim zgadzam, tyle tylko ze co jak za 2 lata znjade ta prace ( a to tez nie tak łatwo) to co popracuje chwile i zajde w ciązę, a przeciez wtedy nie bede mogla zostac w domu tak jak teraz tylko po macierzynskim prosto do pracy, bo trzeba zarabiac na kredyt, to kto mi zostanie z dzieckiem?!)? Ja nie chce zeby nasza mała byla sama, juz mi nawet nie chodzi o mnie, ze chcialabym jeszcze raz to wszystko przeyc, rosnący brzusio, pierwsze usg, poród itd) ale o naszą królewnę, przeciez nie jestesmy wieczni i zawsez dobrze jak ma sie rodzenstwo... A ja z roku na rok nie bede młodsza tylko starsza, a nie chce rodzic pozno bo boje sie wad wrodzonych itd, po co ryzykowac...ale tż tego nie rozumie...a mi coraz bardziej przykro jak sobie pomysle ze wkoncu bede musiala zrezygnowac z ponownego macierzynstwa....
Nasza księżniczka ![]() Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-07-18 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nowy szef widzę, ze dąży do "ucywilizowania" tego wszystkiego. Mam zamiar pracować tylko tyle ile przewiduje mój etat, jak to będzie zobaczymy. Trzymaj się, będzie dobrze ![]() My dzisiaj bylismy w żłobku, ale miałam stresa, ale bardzo pozytywne wrażenie ![]() Cytat:
Ja bym nie mogla się zdecydować na dziecko pierwsze czy drugie wiedząc, że nie damy rady się utrzymać z tż. Poza tym uważam, że moje dziecko to moja odpowiedzialność, a nie moich rodziców czy teściów. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Moja jeszcze nie wie co to czekolada ![]() łal rzadko macie kupsko, my na razie codziennie
![]() |
![]() |
#718 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oglądałam jeszcze Pumy, one są mięciutkie, ale znowu zamszowe, jakby wyszedł w nich na deszcz to zaraz noga mokra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale odkąd mieszkamy sami to tak jakoś pusto, pozatym widzę, jak ten mój wariat tęskni za dziećmi, jak tylko jedziemy w odwiedziny to odczepić się od nich nie może, popisuje się, ciągnie za rączkę do zabawy, pod warunkiem że są starsze ![]() ![]() On dopiero niedawno zaczął pracę, wcześniej kończył nasz dom także trzeba się trochę odkuć. Odwiedzili nas ostatnio znajomi, którzy mają już 7-letnią córkę i do tej pory twierdzili, że już chyba więcej dzieci mieć nie będą, a tu nagle ogłosili starania. I tak sobie wyobraziłam takiego naszego drugiego dzidziusia i powiem wam, że mi się trochę zatęskniło ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuje za odpowiedz ..o jaglanej zapomniałam.. a ten przepis wygląda smakowicie ![]() Cytat:
![]() Dawid już od małego wie co to znaczy luksus! jeśli chodzi o buciki to nie pomogę bo takie butki (Nike) mielismy jak jeszcze nie chodził tylko w wózku siedział i na pokaz nosił ![]() podeszwa czrna z napisem Nike he he ..teraz raczej nie kupie takich bo po prostu za drogie na chwilówkę (góra dwa miesiące) ![]() Cytat:
mik rozumiem Cię doskonale.. widac kochana że podchodzisz niezwykle dojrzale do sprawy ![]() w wielu kwestiach masz racje ale i musisz zrozumiec obawy tżta.. jednak Twoje argumenty są na pierwszym miejscu !!! czas gra oczywistą role nawet nie chodzi tu aż tak bardzo o wady tylko trudnośc w zajściu w ciąże co wydaje sie prostą rzeczą ![]() Twój wiek nie tylko fizycznie jest bardziej wydolny na poradzenie sobie z większą gromadką dzieci ale i psychicznie.. fakt że pieniądze i ogólny byt odgrywa tez znaczącą role nie zmieni tego że i tak jesteście w sytuacji lepszej niż wiele innych par którzy zmagają sie z tym wszystkim całkiem sami i bez większych perspektyw na godniejsze życie.. nikt nie przewidzi przyszłości.. warunków w jakich dane mu jest życ ale z pewnością kolejne dziecko nie zaszkodzi w takowych planach..zeby było lepiej czy pewniej.. a i wasi rodzice widząc byc moze ,rozwijającą sie i mnożącą się waszą rodzinę zmienią podejście i jednak pomogą bo przecież wyrzucic Was z domu nie mogą ![]() mik masz rację że rodzeństwo jest potrzebne.. mimo że wymaga to wielu wyrzeczeń i niesamowicie dużego poświęcenia nie trwa to przecież wiecznie.. dzieci wkońcu dorastają stają się bardziej samodzielne i bardzo dopingują w działaniach ulepszających byt rodziny.. obawy Twojego męza skupiają się jedynie na rzeczach materialnych z tego co zauważyłam w Twoim opisie.. tez waznych oczywiscie.. ale w porządku ..wyjaśnij mu ze niech w tym czasie to On zajmie się planowaniem i dążeniem do lepszego bytu a Ty porodzisz i wychowasz wasze dzieci w latach których czujesz że są odpowiednie dla Ciebie.. spróbuj wytłumaczyc mu ze właśnie teraz poświęcisz sie dla dzieci ( macie przecież mimo wszystko dach nad głową) a za pięc lat pomożesz mu w zarabianiu pieniedzy bo wasze pociechy zaczna chodzic do szkoły i sobie juz poradzą ![]() ![]() niesamowicie duzo mogła bym na ten temat pisać(ale oszczędzę wam tego he he) .. zauważ że różnica między moimi synami to 14 lat.. za duza pod wieloma względami.. nie żebym nie chciała wcześniej ale jak wiesz czasami życie większe kłody pod nogi podkłada..(5 poronień..pochowanie męza ..itd..) ale nie o to chodzi .. naciskaj swojego pana jednak na małą róznice między dziecmi .. nie tylko Wam ale i waszym pociechom wyjdzie to na dobre.. ![]() bo to wasze dzieci dadzą wam pełnie szcześcia a nie kasa .. która jednego dnia jest a drugiego nie ma.. ![]() i jeszcze jedno..czasami w podjęciu takiej i innych ważnych decyzji pomaga osoba trzecia ..zaufana ![]() a jesli to nie pomoże ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. jesli chodzi o rodzicow czy tesciow to mi nie chodzilo o zadna pomoc materialna tylko o taka zwykla codzienna np. o to ze jakbym znalazla prace w ktorej o 7 musialabym wyjsc juz z domu to czy rodzice/ tesciowie mogliby np podrzcucic mała do przedszkola, ot takie przyziemne sprawy. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() No ale zobaczymy jak to bedzie, czas pokaże... Narazie wychowuje ta swoją krolewne i kocham ją nad zycie ![]() . ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.