Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 13:36   #721
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny używacie żeli do higieny intymnej? Bo ja nie wiem, czy można takie jak przed ciążą, czy tylko jakieś specjalne- bardzo delikatne?
ja sobie nie wyobrazam myc tam czyms innym niz płynem do higieny intymnej.ja używam tak jak przed ciąza lactacyd femina.czasem jak sie wkurze ze szybko idzie to kupuje duży płyn ziaji do higieny intymnej
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:36   #722
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
M_moni gratuluję córci Po cichutku marzę, żebym dzisiaj to samo usłyszała

Dziękuję kochane za wszystkie kciukasy

Lukrecja w takim razie trzymam kciuki, żeby Twoja wizyta była udana
Ja jadę o 16, ale nie wiadomo o której wejdę, bo na nfz nie trzeba się do tego lekarza wcześniej zapisywać i może być dużo babek, albo w ogóle....

Elena niestety z uszami żadnej poprawy. W piątek mam wizytę prywatnie, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby to coś pomogło :/ Nie mam już nadzieji

Dziewczyny używacie żeli do higieny intymnej? Bo ja nie wiem, czy można takie jak przed ciążą, czy tylko jakieś specjalne- bardzo delikatne?
trzymam kciuki

ja stosuje lactacyd, od czas gdy złapałam drożdzyce bardzo sie pilnuje i stosuje ten żel własnie i mam ze sobą husteczki intymne.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:37   #723
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie:ile płaciłyście u siebie za badanie na toxoplazmozę?
25 zł
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:38   #724
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
my wybraliśmy na razie imie dla synka - tzn. tżet bardziej je wybrał. Ja chciałam Tymon, ale mężuś woli Tadzio Ja mam sentyment do tego imienia, bo tak nazywał się mój sp tato. Zmarł gdy miałam 12 lat. Jednk to trochę przestarzałe imię i znajomi śmieją się, gdy mężus mówi, że będzie Tadzio:/ a Wy co sądzicie kochane?
dla dziewczynki podoba mi się Lena, jednak mój znów robi dziwne minysama mam na imie Inez i chciałabym, żeby córeczka też miała rzadkie imię.
Szukałam innych, żeby zaproponowac coś tżetowi i znalazłam jeszcze takie, które mi się podobają: Aurelka, Aurorka, Tosia, Lilia, Flora, Eliza, Bianka i Blanka. Co myślicie?
A teraz jest dużo dzieci ma takie przestarzałe imiona. Może nie przestarzałe, ale dawniej popularne. Moja kuzynka też ma Tadzia po dziadku. I mają jeszcze Ignasia i Ksawerego (chyba Ksawery)
Dużo Stasiów biega, Franków i Jasiów. Ja jestem jak najbardziej za

A Lena też bardzo ładnie.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34263212]może i macie racje ale jak czytam takie rzeczy to mi sie cos robi
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html[/QUOTE]

Choco też jesteś w innej sytuacji jak będziesz mieć swój ogródek. Bo jak ja mam iść do Biedry czy Tesco i potem z tych wielkich marchewek zrobić małemu obiad to średnio raczej.
Także swój ogródek to świetna rzecz.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:39   #725
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no to musisz już sama zadecydowac jaka kupic, wiekszosc dziewczyn kupuje aventa, niektóre tommee tippee zawsze możesz zapytac też swojego lekarza ale mamy intuicja jest najlepsza czasem ja kupiłam browns bo taka mi polecono jak zamierzam tylko mm, no i mysle, że ta oferta 3 butelki i 7 smoczki jest dobra
oj bardzo dobra.zamówiłam sobie to własnie i dokupie sobie jescze jakiejs innej firmy na wszelki wypadek żeby nie było
w ogóle jakby to kupic osobno to wychodzi jakas masakra cenowa

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-05-22 o 13:40
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:40   #726
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No to pewnie bedzie dobrze z wynikami

Ja za toxo płaciłam 50zł.
W tym miałam igG i igM i obydwa razem 50zł kosztowały.

A faktycznie ja tez płaciłam 50 zł - dokładnie tak IgG - 24 zł i IgM 26 zł, znalazłam rachunek:P

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Ja już po badaniu. Z dzidzią wszystko w porządku, rośnie prawidłowo. Będziemy mieli Synka Ale jestem szczęśliwa.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Można dopisać na pierwszą stronę - będzie Jaś
Super
Stary 2012-05-22, 13:41   #727
elena_100
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie te miękkie staniki? Jak doświadczenia? Bo ja dotychczas miałam takie bez fiszbinów ale z usztywnionymi miseczkami, ale zaczynają być niewygodne. Zastanawiam się czy miękkiego kupić? Czy nie będę mieć w tym obwisłych cycków? No i czy się brodawki nie odznaczają bo mi prawie cały czas stoją na baczność co nie ukrywam dość męczące jest

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 13:45   #728
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jadę o 16, ale nie wiadomo o której wejdę, bo na nfz nie trzeba się do tego lekarza wcześniej zapisywać i może być dużo babek, albo w ogóle....

Elena niestety z uszami żadnej poprawy. W piątek mam wizytę prywatnie, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby to coś pomogło :/ Nie mam już nadzieji

Ja też stosuję Lactacyd, ewentualnie szare mydło.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie te miękkie staniki? Jak doświadczenia? Bo ja dotychczas miałam takie bez fiszbinów ale z usztywnionymi miseczkami, ale zaczynają być niewygodne. Zastanawiam się czy miękkiego kupić? Czy nie będę mieć w tym obwisłych cycków? No i czy się brodawki nie odznaczają bo mi prawie cały czas stoją na baczność co nie ukrywam dość męczące jest
Zależy jak duży masz biust. Mój w miękkim mi się nie podoba.
W stanikach do karmienia też wygląda średnio.
Muszę mieć usztywniany, albo z fiszbinami. I dla samych cycków też lepiej, że były dobrze przytrzymywane.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:46   #729
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dotychczas myłam pianką z Baifem ale mam wrażenie, że zaczęła mnie podrażniać albo jakiś grzyb szykuje się do natarcia Chyba teraz kupię ten laktacyd - lepiej zmienić teraz niż przed samym porodem.

Stary 2012-05-22, 13:47   #730
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
my wybraliśmy na razie imie dla synka - tzn. tżet bardziej je wybrał. Ja chciałam Tymon, ale mężuś woli Tadzio Ja mam sentyment do tego imienia, bo tak nazywał się mój sp tato. Zmarł gdy miałam 12 lat. Jednk to trochę przestarzałe imię i znajomi śmieją się, gdy mężus mówi, że będzie Tadzio:/ a Wy co sądzicie kochane?
dla dziewczynki podoba mi się Lena, jednak mój znów robi dziwne minysama mam na imie Inez i chciałabym, żeby córeczka też miała rzadkie imię.
Szukałam innych, żeby zaproponowac coś tżetowi i znalazłam jeszcze takie, które mi się podobają: Aurelka, Aurorka, Tosia, Lilia, Flora, Eliza, Bianka i Blanka. Co myślicie?
U nas będzie Tymon, więc będę stronnicza jeśli mam wybierac między tymi dwoma imionami. A tak serio to wydaje mi się, że Tadeusz jest ok... ale jakoś te zdrobnienia nie przemawiają do mnie. A dla dziewczynki Blanka jest śliczne.

U mnie obiadek zaliczony... teraz troszkę odpocznę i wybywam na spacer bo pogoda piękna, aż żal w domu siedziec.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
z tym twardnieniem to mialam identycznie,ale tak jak wspomnialam Nospa robi swoje
Mi też brzuch twardniał, ale nie bolał... Ja nie brałam nospy, za to biorę cały czas magnez i aspargin i już jest ok.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobra szykuję się i jadę na obronę.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2012-05-22 o 13:49
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:49   #731
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
helo, helo!!!

My po wizycie!!!

Podglądaliśmy maluszka, słuchaliśmy serduszka i nowina jest taka, że jajek raczej nie ma, więc chyba dziewczynka

No ale tak się dziecię moje tyłkiem wykręcało do pana doktora, że 100% pewności nie dał, w sumie to żadnej nie dał zasugerował za to badanie 3d u innego specjalisty, bo on niestety nie ma takiej opcji u siebie. Grunt, że z tego co na jego sprzęcie się udało zobaczyć to powiedział, że wszystko jest pięknie, łożysko wysoko w dnie macicy usadowione, szyjka obmacana i zamknięta i długa, więc jesteśmy mega zadowoleni

No i przyszedł nasz czas na sławną glukozę za jakieś trzy tygodnie przed kolejną wizytą i morfologia spada, więc żelazo trza zażywać, poza tym nowiny superaśne!

dobrze, że Weronika już w domku i że ja wózek już mam, bo jak czytam wasze rozterki w tym temacie, to "wrednie" się cieszę, że jedno zmartwienie mnie omija

Dzięki Wam za kciukasy i dobrą energię, bo jak widać skutkuje pięknie!

A od jutra przez dwa dni mnie nie będzie, bo niespodziewanie mnie na szkolenie zaprosili no i stwierdziłam, że lepiej jechać teraz z dzidzią w brzuchu, niż później, jak mnie zawezwą, kiedy maluch już będzie na świecie. Już się boję, ile będę miała nadrabiania po powrocie jak tak będziecie szalały
Gratuluję córci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 13:52   #732
kraven
Zakorzenienie

Konczi gratulacje.

Ja też niestety póki co nie mam dostępu do ekologicznych warzyw i mięsa wiec pewnie skończy się na jedzeniu słoiczkowym.

Byłam na zakupach i kupiłam taki zestaw za 17,49 w Tesco http://allegro.pl/huggies-newborn-2-...356866537.html i jeszcze Pamper New Baby 2 72 szt za 35 chyba zrobiłam dobry interes

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-05-22 o 13:58
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:55   #733
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

najważniejsze aby Wam odpowiadało wybrane imię ... mi podoba się Tymon bardziej niż Tadeusz ...
co do córci to Lilka i Tośka

nie tylko se pogadać chciała hehee .... ona jakaś taka dzisiaj była dziwna bo miała obrony i chyba jej już wszystko jedno było

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

padam na twarz ... muszę się zdrzemnąć ...
Też zdecydowanie dla mnie lepsze Tymon niż Tadeusz

No to se babka pogadała i Ciebie musiała do tego ściągnąć
Teraz sie musisz wyspowiadać kiedy obrona to bedą kciuki trzymane

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A faktycznie ja tez płaciłam 50 zł - dokładnie tak IgG - 24 zł i IgM 26 zł, znalazłam rachunek:P[COLOR="Silver"]
No to mamy podobne cenniki

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2012-05-22 o 13:56
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:56   #734
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

ja uzywam caly czas ale zakupilam sobie z serii AA dla kobiet w ciąży i po połogu, ale ogólnie nie ma żadnych przeciwskazań, powiedziałabym nawet ze nie delikatne żele ale takie które chronia, bo w ciązy jesteśmy bardziej narażone na infekcje.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:01   #735
elena_100
Wtajemniczenie

Spadam bo muszę się wyszykować i do gina

Na razie

Stary 2012-05-22, 14:07   #736
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi, dobry pomysł z tą listą, albo faktycznie założymy klub, to jednak jest prywatne i przede wszystkim niedostępne jak robisz poszukiwania przez wujka google. Dlatego obydwa pomysły uważam za dobre. Z drugiej strony życie weryfikuje i później sporo osób się wykrusza, ja mam nadzieje, że nasza gromadka utrzyma się w tym stanie baaaardzo długo
ja byłam od początku za klubikiem

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
oooo, kolejna kobietka i jeszcze długonoga no to będzie powodzenie miała
no tatuś już jest zazdrosny o swoją córeczkę. mówi: niech mi któryś spróbuje, to ja mu dam!

Cytat:
Gratulacje kochana
dzięki i powodzenia na obronie!

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Gratuluję !!! same dziewczynki coś ostatnio się ujawniają
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczynki
Nasi chłopcy będą mieli w czym wybierac.
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Moja za to ma małą głowę i podłużną :P Ale stopy ma na bank po tatusiu.
Gratuluję m_moni

I dziękuję dziewczyny za gratulacje
A teraz pokażę Wam co mój małżonek, zapalony wędkarz powiedział, że kupi dziecku http://allegro.pl/piekna-ryba-maskot...357564784.html i szuka różowej wędki :P

Cytat:

m_moni również gratulacje
Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Gratulacje
coraz więcej dziewczynek na wątku
a piękna i długonoga to na pewno po mamusi jest
ja niestety nie mam długich nóg

Cytat:
pięknej zdorwej i długonogiej dziewczynki
Cytat:

i kolejne różowe gratulację ... następna córunia jest !!!
oj ale babski watek jest
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM!

aga_ton przekonałyście mojego męża do wykładziny
mam nadzieję, że będzie i w sypialni i w pokoju naszej córeczki ...
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:12   #737
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację - nagle zaczęło mi tak walić serce szybko i mocno i nie mogłam złapać oddechu... Już tak miewałam kiedyś, ale po kilka sekund, a wczoraj trwało to 5 minut! No tętno to miałam jakieś nieludzko szybkie! Miała któraś z Was tak?
Ja tak miałam, też po kilka sekund i przy jakiejś rutynowej kontroli u internisty dał mi skierowanie do kardiologa. u mnie to była "mała niedomykalność aortowa". Najlepiej idź do swojego rodzinnego, żeby dał Ci skierowanie do kardiologa. U nas generalnie do kardiologa ponad pół roku trzeba czekać, a jak im powiedziałam, że jestem w ciąży to wizyte miałam w ciągu kilku dni. W razie czego będziesz pod opieką kardiologa, jakbys na przykład potrzebowała cc.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziekuje

ahh myslalam ze czasem wielkopolskie bo tez u mnie wystepuje
ja z Wielkopolski
Stary 2012-05-22, 14:13   #738
kraven
Zakorzenienie

M_moni gratuluje dziewczynki. Faktycznie nasze chłopaki będą miały w kim wybierać

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:28   #739
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
ja uzywam(delikatny plyn hypoalergiczny Femfresh)

Cytat:
nosze dalej usztywniane ze wzgledu na moj skromny biust..,ale bardziej biusciaste pewnie Ci pomoga

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 14:30   #740
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
no to musisz już sama zadecydowac jaka kupic, wiekszosc dziewczyn kupuje aventa, niektóre tommee tippee zawsze możesz zapytac też swojego lekarza ale mamy intuicja jest najlepsza czasem ja kupiłam browns bo taka mi polecono jak zamierzam tylko mm, no i mysle, że ta oferta 3 butelki i 7 smoczki jest dobra
gdybym miała karmić sztucznie to pewnie że tak jak Ty kupiłabym jak najlepsze butelki ale skoro mam używać okazjonalnie to nie chcę w to wkładać zbyt dużych pieniędzy tommee tippee są ok?
Cytat:
też tak mam i to mnie wzbrania przed miękkimi stanikami
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach i kupiłam taki zestaw za 17,49 w Tesco http://allegro.pl/huggies-newborn-2-...356866537.html i jeszcze Pamper New Baby 2 72 szt za 35 chyba zrobiłam dobry interes
ja kupiłam taki zestaw w sklepie dla bobasów za 19,90 z tym że u mnie w zestawie jest czapeczka
Stary 2012-05-22, 14:40   #741
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
A my od dzisiaj zaczynamy 20 tydzień

O 16 jadę na wizytę- ale jestem podekscytowana.... Trzymajcie kciuki, żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami i żeby wszystko było ok

za 20 tydzień i kciuki zaciśnięte za wizytę.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja mam o 16:30

Napisz nam po usg połówkowym

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Kolejna mama październikowa dołącza się do wątku Pozdrawiam wszystkie Mamy.

Równocześnie skorzystam z okazji i zapytam Was o doświadczenia- straszliwie mi buzię obsypało pryszczami... Mam tak od początku ciąży i nie widzę poprawy.

Co stosujecie na takie zmiany? Maść cynkowa? Można/nie można/co można?
Pls o rady- już mi się płakać chce jak siebie widzę w lustrze... i zazdroszczę wszystkim Mamom którym cera pięknieje, włosy i paznokcie rosną z prędkością światła i w ogóle wszystko pięknie

Buziaki

Witaj

Moja cera o ile w pierwszym trymestrze była w miarę to teraz mam tragedię i wyglądam jakbym miała ospę pełno plam czerwonych,czyżby córka zabierała mi urodę

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Nie miałam możliwości Was nadrobić, a chciałam podzielić się z Wami dobrymi nowinami. Byłam wczoraj na usg połówkowym i z Dzidziusiem jest wszystko w najlepszym porządku. Waży całe 400 g i jest dziewczynką

dla córeczki

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście .

Ja od rana ledwo zyję, tak się zdenerwowałam, bo rano przyszła ciotka coś przynieść i jak jej powiedziałam, że nic czuje ruchów to tak spojrzała ze współczuciem, jakby nie wiem co myslała? Chyba przestanę się z ludźmi sptykać, te ciągłe wypytywanie o moją ciążę już mnie męczy .

Nie słuchaj ciotki,jeszcze dzidziol ma czas i jak zacznie kopać to pełną parą.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Gratuluję Nisia!!!!!!!

A my właśnie przed chwilą wróciliśmy z połówkowego. Byliśmy w klinice Łukasza, bo mój doktorek ma awarie usg.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii mamy piękną, zdrowiutką i długonogą dziewcznkę ale się ciesze, że wszystko jest dobrze

Kolejna dziewczynka gratulacje.

Cytat:
jezdem i mam dopuszczonko do obronki
tyraz tylko trza egzaminy zdać :brzyda l:
zdolniacha nasza.

Tamlin za 6 miesiąc a z obrony na pewno będzie 5.

Ja byłam dzisiaj na ciuchach,kupiłam 2 pary spodenek i śpiochy różowe,mój pierwszy zakup w tym kolorze

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:45   #742
karolluki
Raczkowanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34263737]ja sobie nie wyobrazam myc tam czyms innym niz płynem do higieny intymnej.ja używam tak jak przed ciąza lactacyd femina.czasem jak sie wkurze ze szybko idzie to kupuje duży płyn ziaji do higieny intymnej[/QUOTE]

Ja wcześniej używałam płynu z ziaji ale odkąd spróbowałam lactacyd femina to nie zmieniam go na razie na nic innego, najbardziej mi odpowiada

Konczi gratulacje udanej rozmowy z promotorką, tak się bałaś a nie było czego teraz tylko przejść przez egzaminy jak burza i możesz się zająć przyjemniejszymi sprawami (czyt. wyprawką)
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:01   #743
anesh_
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34260167]ja to sobie przysięgłam że nigdy nie dam mojemu dziecku zupki czy tam innego dania ze słoiczka.
też mi sie marzy jak gdażeby za jakiś czas,jak już dzidzia bedzie siedziec w foteliku swoim do karmienia razem jadać posiłki i żeby to sie stało już takim rytułałem więc choćby nie wiem co to naucze sie gotowacnakupowałam sobie ostatnio książek jamiego olivera i na razie to tylko obrazki oglądam[/QUOTE]

Ja raczej tez będę gotowała... Moja kuzynka dawała tylko i wyłącznie słoiczki, twierdzi, że w normalnym jedzeniu za dużo konserwantów, w sensie, że np. jak gotujesz rosół to w kurczaku, warzywach konserwanty i ona swojemu dziecku dawać tego nie będzie....

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny i oby dzidzie pokazały co mają między nóżkami bo nie wszystkie jeszcze znacie płeć.

Co do butelek to ja kupuję avent.

Będzie może któraś z Was prała od początku w zwykłym proszku ? bo ja się w sumie zastanawiam, mama mówi że ona mi prała w normalnym i żadnego uczulenia nie miałam... kuzynka też małej od początku pierze w normalnym i Amelka nie miała żadnego uczulenia ... lepiej ponoć od razu w normalnym prać bo te przejścia z dziecięcego na normalny nie są wcale takie łatwe.
Ja się zastanawiałam czy od razu nie prac w normalnym.... ale jeszcze decyzji nie podjęłam.

A jak ktoś pierze w tym dzidziusiowym to od kiedy można już w normalnym? Tamlin może ty będziesz wiedziała?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 15:06   #744
angel166
Zakorzenienie

ja używam tez lactacyd, a czasem jak krucho z kaską to ten z biedronki żel do higieny intymnej i jest ok
zgodnie z obietnicą wstawiam foty spodni na mnie (dla przypomnienia też te z all) jeansy nadal troche za dużo, szczególnie gumka w pasie no ale niech już będą, ścisłam ją na maxa i trochę boczki w tali powyłaziły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie biale ciązowe.jpg (38,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg białe1.jpg (53,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b2.jpg (56,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b3.jpg (63,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b4.jpg (65,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnie ciazowe jeans.jpg (54,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg j1.jpg (46,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg j2.jpg (40,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg j3.jpg (25,6 KB, 19 załadowań)

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:07   #745
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Gratuluję Nisia!!!!!!!

A my właśnie przed chwilą wróciliśmy z połówkowego. Byliśmy w klinice Łukasza, bo mój doktorek ma awarie usg.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii mamy piękną, zdrowiutką i długonogą dziewcznkę ale się ciesze, że wszystko jest dobrze
gratulacje
Cytat:
Racja z tymi daniami ze słoiczków. Ja też się zarzekałam że sama będę robiła i dupa. Może kilka razy zrobiłam jak babcia mi dała warzywa i owoce. Z rynku nie chciałam kupować bo wszystko sztuczne, tak samo z mięskiem było. W sklepach kurczaki chemiczne, prawie świecą a dostępu do wsioków nie miałam. W słoiczku są z ekologicznych upraw warzywa i mięska nie faszerowane chemią. poza tym smak nie taki najgorszy ich jest. Mi smakowały.
Ja też chcę morelę I nektarynkę.
zgadzam się z wami dziewczyny cóż że sama ugotuje zupę jak warzywa pędzone kiedyś na innym wątku pisała dziewczyna której ktoś tam pracował w tych firmach z jedzeniem dla maluchów i mówi że ona z czytym sumieniem będzie podawała te zupki bo jakościowo są na prawdę dobre i dbają o wszystkie normy

jak będę miała tylko warzywka ze swojego ogródka to bedę gotowała sama
Cytat:
gratulacje
Stary 2012-05-22, 15:08   #746
angel166
Zakorzenienie

i moje piątkowe zdobycze dla maleństwa: żółte śpiochy unisex i błękitne spodenkiśpiochy troche duże ale przydadzą się jak maleństwo urośnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3873.jpg (36,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3874.jpg (62,1 KB, 14 załadowań)

Jagódka
Stary 2012-05-22, 15:21   #747
monarika
Wtajemniczenie

Ale pojadłam
Wątróbkę dzisiaj zrobiłam na obiadek

Cytat:
Strasznie podoba mi się Blanka

A tak w ogóle to Tosia to jest zdrobnienie od Antoniny czy normalne imię??
Bo na przykład zawsze myślałam, że Pola to jest zdrobnienie od Apolonii ale jako samodzielne imię Pola też funkcjonuje

Cytat:

Cytat:
bleeeeeeeee upiekłam babkę i jest gorzka zapomniałam dac cukru a tak się cieszyłam, że pojem słodkiego ciastamożna ją jakoś uratowac dziewczyny????
Może cukier puder na wierzch, dużo cukru pudru

Cytat:

Ja używam tego co przed ciążą a mianowicie Cleanic'a z rumiankiem bardzo sobie go chwalę

Cytat:
Ja też zawsze nosiłam usztywniany, a teraz z większości powyrastałam i znalazłam jakiś jeden taki właśnie "miękki" no i chodzę w nim bo jest najwygodniejszy no ale niestety brodawki się odznaczają muszę sobie zakupić takie gąbeczki cienkie czasami są w pasmanteriach i sobie wszyć...

Cytat:
ja używam tez lactacyd, a czasem jak krucho z kaską to ten z biedronki żel do higieny intymnej i jest ok
zgodnie z obietnicą wstawiam foty spodni na mnie (dla przypomnienia też te z all) jeansy nadal troche za dużo, szczególnie gumka w pasie no ale niech już będą, ścisłam ją na maxa i trochę boczki w tali powyłaziły
Super spodnie
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:26   #748
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
gdybym miała karmić sztucznie to pewnie że tak jak Ty kupiłabym jak najlepsze butelki ale skoro mam używać okazjonalnie to nie chcę w to wkładać zbyt dużych pieniędzy tommee tippee są ok?

też tak mam i to mnie wzbrania przed miękkimi stanikami

ja kupiłam taki zestaw w sklepie dla bobasów za 19,90 z tym że u mnie w zestawie jest czapeczka
najlepiej jak wpiszesz sobie w google tommee tipee opinie i poczytasz ale nie wiem czy avent nie lepszy

Cytat:
te białe szczególnie ładne

Cytat:
i moje piątkowe zdobycze dla maleństwa: żółte śpiochy unisex i błękitne spodenkiśpiochy troche duże ale przydadzą się jak maleństwo urośnie
śliczne

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:30   #749
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Ale pojadłam

Strasznie podoba mi się Blanka

A tak w ogóle to Tosia to jest zdrobnienie od Antoniny czy normalne imię??
Bo na przykład zawsze myślałam, że Pola to jest zdrobnienie od Apolonii ale jako samodzielne imię Pola też funkcjonuje
od Antoniny

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

u nas dziś na obiadek znów krupnik - coś mężusiowi zasmakował na drugie pierożki z serem i truskawki z bitą śmietaną na deser

kasiam, monarika dziękuję

Jagódka
Stary 2012-05-22, 15:37   #750
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
My uzywalismy Tommee Tippee i były bardzo dobre. Teraz chyba kupie szklane butelki Born Free.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Ale pojadłam
Monarika z tego co wiem to w ciąży nie powinno się jeść wątróbki. Ma ona bardzo dużo zwierzęcej odmiany wit. A (retinyl palmitate), a ta w dużych olościach jest szkodliwa dla płodu.

Tamlin, rzeczywiści pomyliłam się to nie oksytocyna jest w spermie. Ty jesteś położną, czy coś mi się miesza znowu?

Fajnie macie dziewczyny z tymi zakupami. Ja większość rzeczy mam po córce, nawet ciuszki kupowałam unisex bo takie mi się bardziej podobały. Jakoś do mnie róże nie trafiały.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-05-22 o 16:29
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości