|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy to zleciało?! Z Young PM-ki zrobiło się sflaczałe ciało! Young PM, cz.6
Cytat:
u nas wszyscy wszędzie twierdzili że miesiąc to za wcześnie jeszcze ja na dodatek zmieniałam kwiaciarnie ostatnio ![]() byliśmy na sali ustaliliśmy menu teraz musimy skontaktować się z babką od owoców na którą nam dał on namiary, w poniedziałek mamy przyjechać wpłacić 80% i wtedy zostawimy listę gości i omówimy ustawienie stołów żebym mogła rozplanować winietki, zamówiliśmy stół wiejski tylko pojawił się problem z piwem bo on miał beczkę z piwem i całym osprzętem załatwić teraz się okazuje że nie ma no i zastanawiam się jak to teraz rozwiązać kupować w butelkach?? ale to ile nawet nie wiemy fontanna czekoladowa też stoi pod znakiem zapytania bo mu dzieciaki ciasteczka wrzucają i się zapycha nadal czekamy na odpowiedz od tej rodziny z sobotniego wesela i cisza
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy to zleciało?! Z Young PM-ki zrobiło się sflaczałe ciało! Young PM, cz.6
Cytat:
. Jakby to było na zasadzie beczki na wiejskim stole- to ok. Ale tak, dodatkowo, to niezbyt fajnie. Ale jeśli chcesz koniecznie- to kup w butelkach . No i najlepiej, żeby to były mało znane piwa z różnych browarów- ciemne i jasne, miodowe, gryczane, itp- wtedy pasują do wiejskiego stołu, będą "elegantsze" niż zwykłe Lechy, czy Tyskie i na pewno będą atrakcją. Myślałam, że wczoraj do Was pisałam, ale chyba nie . Byliśmy u znajomych wieczorem, fajnie było. Dziś mam terapię z chłopcami, a potem sprzątam mieszkanie. A na wieczór planów jest kilka .
|
|
|
|
|
#723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no powiedzmy że wykorzystaliśmy ale i tak nic z tego nie będzie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
owijam ręcznikiem później żeby ciepło było, efekt jako taki już po niecałych 2 tyg widziałamCytat:
Na wiejskim mieliśmy wódki własnej roboty w różnych smakach: cytrynówka, żórawinówka, malinówka, wiśniówka, na cukierkach lodowych, kukułkach, wino własnej roboty, także fajnie to wyglądało, kolorowo znajomi TŻ ci co z daleka byli bardzo to zachwalali i siedzieli tam cały czas bo u nich nie ma takiego zwyczaju![]() Dal ma fajny pomysł z tymi piwami o różnych smakach, możesz kilka dokupić, ale trzeba się liczyć z tym że mogą zostać bo nie każdy lubi takie wymyśne piwa. Ja kupiłabym lechy i żywce. Ta sama kasa co na te zbożowe a faceci na pewno chętniej sięgaliby po takie
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a piwa tylko na poprawiny, kupiliśmy Carlsbergi butelkowe ![]() wszyscy faceci byli bardzo zadowoleni jak witalismy ich zimnym piwem hehe ![]() kicia a Ty masz poprawiny?
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alonko a z lublina z browaru braliście pamiętasz jaki to koszt był bo nam tu w barze zaśpiewał za 50l piwa + dystrybutor 500zł wychodzi 5 zł piwo to taniej wyjdzie w butelkach kupić
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam dodać że tyle sflaczałych ciał na raz to ja nic widziałam co dziś
byłam z babcią o 7 na basenie a od 7 do 9 w soboty emeryci i renciści mają za darmo, ale wszystko wiszące było
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziołchy!
co za okropny dzień.... Lili nam dzisiaj spadła z łóżka wzięłam ją do nas nad ranem bo niespokojnie spała - pewnie po tym szczepieniu... po 7 się obudziłam, patrze, że sobie spi to też stwierdziłam ze nie wstaje... a o 7.25 wielki huk.. przeszła przeze mnie i spadła... ma wielką śliwe na czole Obserwujemy ja z tż żeby nie miała jakiegoś wstrząśnienia czy coś... nawet spac jej nie dajemy... bidusia moja mała ![]() ![]()
|
|
|
|
#728 |
|
sajkolidżist
|
Agula, dzieci są niezwykle wytrzymałe, na pewno skończy się na śliwce i strachu
Kicia, ja bym kupiła mieszankę różnych piw, trochę smakowych, trochę zwykłych. Ja uwielbiam piwska smakowe - Desperadosa, Somersby, Reddsa Żurawinowego, a ostatnio odkryłyśmy z mamą Warkę z lemoniadą, mniam, mniam
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mnie skrzyczą jak pojadę z nogą na IP?? nie wiem czy pisałam ale w środę pszczoła mnie upierniczyła i bardzo bolało mnie, ale to nic, wzięłam alertec i wapno bo na nogach i rękach wysypało mnie - nigdy tak nie miałam, w środę taki tylko rumień wyskoczył - jakby ktoś farbą różową wymalował nieregularnie moją stopę, w czwartek noga była jak bania i było coraz gorzej, byłam w przychodni i lekarka dała mi zastrzyk, kazała pić wapno 3x dziennie i maść cutivate na zapalenia z kortykosterydami, dziś byłam na basenie to prawie całą opuchlizna zaszła - pewnie dlatego że schłodziłam stopę a teraz znowu jest bania;/ czasmi sinieje mi - jak dużo pochodzę albo w ciepłej wodzie myję się;/
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu by cie mieli skrzyczec? jak masz opuchniete to jedź
|
#731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że powinnaś jechać do szpitala i być dzielna, bo nie wiadomo na kogo trafisz. Ja raz trafiłam na okropną babkę, zaryczana stałam, bo mnie wszystko bolało, a ta się na mnie wydziera, że mam się uspokoić bo mnie nie obsłuży, a jak już powiedziałam co mi jest, kazała jechać do przychodni 24h, gdzie nawet nie wiem gdzie to jest. W końcu mój TŻ ją opieprzył to mnie przyjęła ;q. Z łaską. Spadam na trening .
|
|
|
#732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedz nie zastanawiaj się
|
|
#733 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Mój M. za późno wymyślił, że moglibyśmy mieć alkohole swojej produkcji. On robi pyszną cytrynówkę, mmm .A ja myślę, że niekoniecznie- mój mąż właśnie lubi takie "wymyślne"- i nie chodzi mi o "babskie" reddsy, tylko o piwa gryczane, miodowe, itp .Cytat:
. W ogóle nie pomyślałam o poprawinach- pewnie dlatego, że u nas nie było :P.Cytat:
Cytat:
! Nie martw się, na pewno nic jej nie będzie. Sporo takich przypadków słyszałam, że dzieci się przeczołgały i spadły.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Uff. Właśnie wróciłam z treningu, zakwasy mam straszne, mam też kilka zadrapań do krwi, ale mam nadzieję, że nic sobie przed ślubem nie zrobię, dlatego kończę treningi 1,5 tyg przed
. Ot na wszelki wypadek.Zaraz spadam na miasto, bo umówiłam się z TŻtem że wpadnę do jego restauracji w trakcie jego przerwy i sobie coś zjemy .A jak mijają wasze dni ?
|
|
#735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie też mam niby tą wcierkę, ale czytałam gdzieś, że można ją przelać i pryskać na włosy zamiast wcierać, bo mnie wcieranie denerwuje i za bardzo mi włosy obciąży ( a i tak Jantar mi obciąża włosy) więc dlatego pytam ![]() Cytat:
Cytat:
Jakaś nowość niby, ale wolę reddsa cytrusowego ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Padnięta jestem po pracy. Wstałam o 3:30 bo po 5:00 musiałam być już w pracy przygotować 44 chleby krojone na zamówienie na wesele i porozkładać towar. A w pracy też był młyn
|
|
#736 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hej, my po pracy dziś pojechaliśmy na zakupy i wydaliśmy fuuuuulll kasy ale kupiłam sobie parę ciuszków i kosmetyków
|
|||||
|
|
|
#737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
), ale i tak dla mnie piwo jest mało eleganckie .Idziemy zaraz na grilla, a pada .
|
||
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
No, mi też nie smakuje
Może przestanie? Zresztą nieraz mimo deszczu grill udany ![]() U mnie ani się nie zanosi na deszcz, upał okropny. Dobrze, że mamy z mężem pokój w piwnicy - przynajmniej w nocy jest przyjemnie spać
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Trenuję parkour. To dość popularny sport tutaj. Mamy w czwartki treningi siłowe na polepszenie kondycji i w sobotę treningi techniczne. Na kupę (bo naprawdę ich jest dużo
) facetów jestem jedyną dziewczyną, ale przynajmniej dzięki temu, to jak poproszę to pomagają mi uczyć się nowych technik . Będę wstrętna... ale większość z nich to naprawdę sympatyczni i przystojni faceci, więc jest na co popatrzeć jak jest gorąco (ich dziewczyny/żony mają/będą miały strasznego farta ) . Dobrze, że mój TŻ o tym nie wie, bo by zabronił mi pewnie treningów Powodzenia z grillem . Mi strasznie brakuje grillowanej kiełbaski .
Edytowane przez Ahri Czas edycji: 2012-07-07 o 21:08 |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam na grilu
ale nadrobimy to w czasie urlopu TŻza tydzień o tej porze będziemy szaleć na weselu ![]() ![]() co do ilości spraw do załatwienia to u nas to też się przeciąga przez gości i ich nie zdecydowanie jeszcze mamy 6 osób nie zdecydowanych odpowiedz dostaniemy w poniedziałek i wielu rzeczy nie możemy kupić bez tej ilości tak mniej wiecej mój plan na najbliższe dni wygląda tak Jutro -złapać kościelnego i organistkę Poniedziałek - spotkanie na sali ustalenie rozstawienia stołów - w domu usadzić gości (to będzie hardcore) - zmyć podłogi i lustra u TŻta ![]() - zadzwonić do babki od owoców umówić się na wtorek - zadzwonić i zamówić beczkę z piwem Wtorek - odebrać koszulę TŻta - spotkać się z babką od owoców - trochę ogarnąć syf na klatce schodowej Środa - wyprasować firanki (niby taka głupota ale mamy specjalnie do salonu nową i to aż 6 m ![]() - regulacja brwi Czwartek - 9.00 podpisanie dokumentów - 13.00 paznokcie - 16.00 przymiarka sukni - 18.00 spowiedź - przećwiczyć z łaski swojej pierwszy taniec ![]() Piątek - kupić lody i zawieźć na salę - napompować balony na klatkę i część przymocować żeby w sobotę za tym nie latać - sprzątnąć klatkę - zawieźć alkohol na salę - rozstawić winietki na stołach - zrelaksować się (czy to jest w ogóle możliwe?? )Sobota - 9.00 zawieźć mamę do fryzjera bo tata będzie w Lublinie i nie ma komuu ![]() 10.00 mój fryzjer 13.30 przyjeżdża fotografka i makijażystka 14,15-30 mój makijaż 15-15.15 ubieranie 15.45 pamiątkowe foty z gośćmi którzy będą u mnie 16.00 błogosławieństwo 16,15 foty już z resztą gości z obu stron który będą 16,30-40 wyjazd do kościoła 17 msza 18,30-45 obiad 19,20-30 pierwszy taniec a potem to już nie liczy się nic tylko zabawa
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Cześć Agula!!!!! ![]() ![]() sorki, że nie odpisuję, ale sporo mam nadrabiania i tylko czytam, a na odpisywanie potrzebowałabym chyba całej nocy
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tam u Ciebie wszystkie sprawy no i Maleństwo ??
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie, raz lepiej, raz gorzej...
no i powoli startujemy ( wiecie z czym, w tym tygodniu chyba pojedziemy po towar).A Maleńka dobrze śmieje się, gada, kręci się, podrzuca dupkę nogami, tak że z maty już "schodzi" na podłogę i trzeba ją poprawiać, bo już nie jeden raz leżała w połowie na deskach ale idą jej też zęby, więc czasami bywa strasznie marudna... w poniedziałek byliśmy na szczepieniu i Emilka waży 5,400kg
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to za start ![]() z Emilki już kawał kobietki oj z tymi ząbkami to tak bywa pamiętam jak mojemu siostrzeńcowi wychodziły ojojoj czasem tak się zanosił płaczem że się nic nie dało zrobić i tak kilka godzin oby u Emilki to jak najłagodniej to przeszlo
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Na pocztę wrzucę trochę fotek.
Tak Emilka już sporawa kobietka z niej Oj, Emi też tak czasem płacze, że nie idzie jej uspokoić, do tego tak głośno, że pół miasta na pewno ją słyszy, a sąsiedzi to pewnie myślą, że dziecku coś robię :/
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, idziecie jak burza... A ja nie mam wcale czasu, żeby Was nadrobić
Najpierw wyjazd, potem praca na full, dopiero dziś mam wolne i jakoś odespałam nie nadrobiłam Was chyba całkiem, ale to co pamiętam:Alonka mam nadzieję, że wylądowałaś w końcu na to ip, nigdy nie wiadomo czy organizm nie jest na coś uczulony, potem wstrząsy toksyczne itd. lepiej dmuchać na zimne Agula nie martw się, Filipek też spadł nam z łóżka (nawet 2x) i na strachu się skończyło, raczej rzadko kiedy kończy się na wstrząsach itp. Buziak dla Lili Kicia gratuluję formy i spadku wagi ja w ostatnim 1,5 miesiąca przytyłam prawie 2 kg ale na szczęście z powrotem wsiadłam na rower i wróciłam już prawie do wagi wyjściowej. Tu sami swoi, nie ma się czego wstydzić zresztą 61 kg to nie żadna tragedia Tobie się to może wydawać dużo, a może to być mało ponad normę ![]() Karo co za waga ![]() Co do piw cytrusowych to jak dla mnie i Lech i Radler z warki są okej, ale najlepszy jest oczywiście redd's albo bażant ![]() Uff, pozdrawiam
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! No i super, że masz na co popatrzeć !Cytat:
.Emi słodka, a Ty wyglądasz jak Roma Gąsiorowska- tak mi się jakoś skojarzyło . Ona jest świetną aktorką, więc to komplement :P. Fajną masz tą fryzurę- czym robiłaś loookiii Wczoraj było fajnie, było dobre jedzonko i fajne towarzystwo. Oczywiście ludzie się mnie pytali, kiedy w ciąży będę . Dowiedziałam się, że mój znajomy się teraz żeni i załatwili sobie mieszkanie w prywatnej kamienicy za 7 tys. odstępnego, a czynsz 250 zł!!!! Kamienica i poddasze- czyli moje najcudniejsze typy . A oni nie wiedzą, jak się zabrać za wystylizowanie tego mieszkania, ehhh!
|
||
|
|
|
#748 |
|
sajkolidżist
|
Dal, ja często przeglądam ogłoszenia i zdarzają się takie perełki za odstępne
Karo, ale ślicznie wyglądałaś, masz cudne włosy ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- A i trzymam kciuki za rozruszanie wiesz czego
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
dal śniło mi się dziś że wchodze rano na wizaż a Ty piszesz że robiłaś test o są dwie kreseczki ale druga taka prawie nie widoczna i się strasznie tym przejmowałaś
![]() ![]() oprócz tego kilka koszmarnych fryzur ślubnych mi się śniło
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Mówiłam, że wystarczy ograniczyć jedzenie i trochę się wziąć za siebie? Ja podobnym sposobem chudłam, więc wiem jaką radość czujesz 

fontanna czekoladowa też stoi pod znakiem zapytania bo mu dzieciaki ciasteczka wrzucają i się zapycha 

. Wykorzystaliście to jakoś?
przez okres od stycznia do kwietnia przytyłam 3 kg i dlatego też wziełam się w końcu za siebie bo wcześniej od 2 lat waga stała na 58 kg także jest ok
ale ważę się raz na 2-3 tyg żeby nie przejmować się że tak powoli zlatuje
wzięłam ją do nas nad ranem bo niespokojnie spała - pewnie po tym szczepieniu... po 7 się obudziłam, patrze, że sobie spi to też stwierdziłam ze nie wstaje... a o 7.25 wielki huk.. przeszła przeze mnie i spadła...

Zakończone: 2

! Nie martw się, na pewno nic jej nie będzie. Sporo takich przypadków słyszałam, że dzieci się przeczołgały i spadły.
ale nadrobimy to w czasie urlopu TŻ
za start
ja w ostatnim 1,5 miesiąca przytyłam prawie 2 kg