Turcja - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 13:21   #721
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Turcja

Kasiu, dziekuje za info Rejs zapowiada sie fajnie.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:33   #722
kasia2439
Zakorzenienie

właśnie skosztowałam zakupionego przysmaku z Turcji czyli chałwy z nitek bawełny kupionej na bezcłowej strefie za 3 euro bo w Turcji widziałam ten przysmak tylko w jednym miejscu i potem zapomiałam gdzie :p i bardzo polecam, przepyszny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lo.JPG (10,8 KB, 40 załadowań)
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:59   #723
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Kasiu, fajne zdjecia My do Turcji jedziemy pod koniec sierpnia, wiec jeszcze troche czasu zostalo. TZ tez chcial fajke wodna. Ja bym sobie ewentualnie sprawila jakis fajny dodatek, ale raczej nie ciuch. I oczywiscie herbatki Kasiu a ile Was kosztowal rejs statkiem i czy bylo warto, widoki itd ? Aha i jeszcze czy stateczki oferujace rejsy po morzu stoja gdzies w porcie, przy plazach i czy mozna np. u nich bezposrednio wybrac sie w podroz ?
magdziu a kiedy jedziecie bo my 20go. BTW jakie to są herbetki?? pierwsze słysze jakaś konkretna nazwa, miejsce gdzie je kupić?
Stary 2008-07-24, 14:32   #724
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez nati__xxx Pokaż wiadomość
magdziu a kiedy jedziecie bo my 20go. BTW jakie to są herbetki?? pierwsze słysze jakaś konkretna nazwa, miejsce gdzie je kupić?
Nati, jedziemy w terminie 27.08 - 13.09
Co do herbatek to najpopularniejsza z nich jest jablkowa. Sa bardzo aromatyczne. Moja ciotka bedac wieki temu w Turcji przywiozla mi jedna - pychotka. Kupic mozesz zapewne wszedzie Rodzaje i nazwy sa rozne.
Kasiu te chalwy wygladaja apetycznie

Stary 2008-07-24, 14:33   #725
kasia2439
Zakorzenienie

nati znajdziesz je wszędzie, dosłownie wszędzie
Stary 2008-07-24, 14:46   #726
DrEaMsTaR
Raczkowanie

GG do DrEaMsTaR

A ja dzisiaj o 4:00 powróciłam z Turcji a tak w przybliżeniu z Alany.
Niestety spotkało mnie nie miłe rozczarowanie już na samym początku ze strony rezydenta a raczej z hotelu Begonya otóż :
Zmęczeni po długiej podróży 2 tygodnie temu podjechaliśmy autokarem pod hotel Begonya.. i co sie okazało ? Hotel niestety nie miał wolnych pokoi ! 28 osób stało na walizkach w recepcji.. a rezydent spóźnił sie o dobrą godzine jak nie więcej. Gdy przyjechał stwierdził, że to nie jego wina i że musimy przenieść się do hotelu Oba Asa. Po dojechaniu w ciaśniutkich autach z bagażami dostaliśmy klucze do pokoi w Oba Asa nie powiem ze było źle naprawdę personel świetny, bardzo bardzo mili ludzie. Niestety rezydent okazał sie skończonym że tak powiem dupkiem ! olał na kilkakrotnie stwierdzając przed przyjazdem do Oba Asa że za 2 dni lub 2 dni powinny sie zwolnić pokoje w Begony, niestety tak sie nie stało.. Rezydent totalnie nas olał miał kilka razy przyjechać ale nie było po nim śladu. Zostaliśmy w tym hotelu co byliśmy. 2 dni przed wyjazdem zaisniała bardzo nie miła sytuacja, otóż okazało się że Begonya nie zapłaciła hotelowi Oba Asa pieniędzy za wynajem pokoi na 2 tygodnie tak więc jeżeliby nie kilka telefonów do konsulata, do Begony spalibyśmy chyba na plaży ! bo niestety w Begony hotel był zapełniony. Następnego dnia w porze wieczornej przyszedł rezydent i ogłosił.. a raczej beszczelnie zostawił kartke jednej rodzinie z gości hotelowych w sprawie z wylotem. Po prostu musieli sie spakować i wyjechać dzien wcześniej z Turcji, gdyż GTI miało takie widzi mi sie ;/ Powiem szczerze że zawiodłam sie na całej linii GTI i na hotelu Begonya.. naprawde to co zrobili było żenujące..
Hotel Oba Asa mogę polecić wszystkim ktorzy nie są zbyt wymagający, gdyż nad morze w lipcu nie ma co iść bo w 50 stopniach nawet te 400 m jest męczarnią.
Obsługa hotelu jak już wspomniałam bardzo miła.. można wręcz powiedzieć że wspaniała.. naprawde było mi przykro że musiałam już wyjeżdżać bo spotkałam naprawde wielu wspaniałych ludzi : Polaków jak i Turków. A nasza grupa 28 osobowa była chyba najbardziej zgrana i jedyna w swoim rodzaju.
Jedzenie w hotelu przyzwoite nie moge powiedzieć że było wyśmienite bo tak nie było. Śniadanie codziennie takie same więc cudów nie było, obiady też uszły i kolacje.
Świetny basen.. niektórzy mogą powiedzieć że bardzo mały ale bynajmniej dla mnie w sam raz. Mało gości w hotelu i to bardzo mi sie podobało.. więc nie moge zarzucić że był ruch jak w Rzymie.
Do centrum Alany łatwo można się dostać za 1 YTL autobusem Otogar więc bez problemów.
Wycieczki zostały załatwione w dzielnicy Oba u bardzo sympatycznej pani Asi [ Polki ]
W każdym bądź razie pomimo tych nie przyjemności jestem zadowolona z pobytu w Turcji Przeżyłam niezapomniane chwile.. i bardzo tęsknie za tym klimatem bo u nas w Polsce niestety bardzo zimno.. i za Alanyą
Pozdrawiam

Gonię marzenia i wierzę w to, że kiedyś się spełnią.
Mam odwage marzyć i cholerny upór by pragnienia prawdą się stały...
DrEaMsTaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 16:23   #727
mag1975
Przyczajenie

Witam was koleżanki.
Od lat z mężem wyjeżdżamy za granicę na wczasy, ale poraz pierwszy zdecydowaliśmy się na wykupienie wczasów z przelotem. 6 sierpnia lecimy do Antalyi z Gdańska a z tamtąd autobusem do Alany do hotelu Inecum Beach. Co do hotelu to znam opinie innych wczasowiczów ( ze stronki holidaycheck, która pomogła nam też w wyborze tegoż hotelu - bardzo polecam), ale jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o latanie i wszelkie zakupy w strefach bezcłowych. Może jest ktoś na forum kto by mi podpowiedział co kupić bądź nie na lotnisku w Gdańsku i ewentualnie w Antalyi.
mag1975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 19:09   #728
malgosia92
Przyczajenie

witam Was,
juz od kilku dni czytam wasze wypowiedzi i postanowilam sie zarejestrowac)...Do turcji wybieram sie 20 sierpnia, wylatuje z Krk...moze jest ktos jeszcze kto leci w tym terminie??...Mam wykupione 2 tygodnie - 7 dni zwiedzania i 7 dni lenistwa..Czy orientujecie sie moze, w ktorym tygoniu bede zwiedzac a w ktorym odpoczywac??...Nikt mnie nie poinformowal, czy to od czegos zalezy??...a no i mam pytanko co warto kupic?? (chodzi mi o odziez, jedzenie- glownie owoce)....)
malgosia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 20:48   #729
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mag1975 Pokaż wiadomość
Witam was koleżanki.
Od lat z mężem wyjeżdżamy za granicę na wczasy, ale poraz pierwszy zdecydowaliśmy się na wykupienie wczasów z przelotem. 6 sierpnia lecimy do Antalyi z Gdańska a z tamtąd autobusem do Alany do hotelu Inecum Beach. Co do hotelu to znam opinie innych wczasowiczów ( ze stronki holidaycheck, która pomogła nam też w wyborze tegoż hotelu - bardzo polecam), ale jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o latanie i wszelkie zakupy w strefach bezcłowych. Może jest ktoś na forum kto by mi podpowiedział co kupić bądź nie na lotnisku w Gdańsku i ewentualnie w Antalyi.
No własnie co do stref bezcłowych to jak myslicie opłaca sie tam kupowac papierosy i alkohol?
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 23:35   #730
kasia2439
Zakorzenienie

Co do Kapadocji to dowiedziałam się od rodziców jak narazie tyle że było super nic innego mi nie zdradzili :p co do bezcłowej to opłaca się kupować alkohole bo są tańsze, np. mój Tż kupił w Katowicach whyski Balantines czy jakoś tak pół litra za 32zł natomiast w Antalii ta sama whyski była tańsza i miała 1litr ale nie pamiętam ile to było euro. Płaciliśmy kartą. Tata natomiast kupił wódkę na R 1litr za 18zł, natomiast tą chałwę z nitek bawełny kupiłam za 3 euro 250gr a 500gr kosztowała 5euro i żałuję że nie kupiłam tej większej bo jest przepyszna. Ale nic straconego bo rodzice kupją
Stary 2008-07-26, 20:07   #731
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

NiEBiE napisałam Ci wiadomość
a tak do wszystkich podróżników: gdzie więcej do zobaczenia i co? czy w okolicach Marmaris czy Alanii? Powiem że lubie sie okopać w piasku i zwiedzać cuda (widoki, jaskinie, mury, meczety, itp.)
Co powinni mi zaoferować na rejsie? (licze na jaskinie, skały, grobowce)i za ile?
czym się poruszć po okolicy? lubie zwiedzanie na własna rękę
czy daleko jest do saklikentu z marmaris?
i co jeszcze warto zobaczyc...
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-26, 22:48   #732
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
a tak do wszystkich podróżników: gdzie więcej do zobaczenia i co? czy w okolicach Marmaris czy Alanii? Powiem że lubie sie okopać w piasku i zwiedzać cuda (widoki, jaskinie, mury, meczety, itp.)
Co powinni mi zaoferować na rejsie? (licze na jaskinie, skały, grobowce)i za ile?
Na rejsie grobowów nie zobaczysz, to jest taka wypoczynkowa wycieczka, nie zwiedza się jaskiń tylko się je ogląda z pozycji statku, z jednej jaskini ludzie skakali, w jednym miejscu karmili i łowili ryby, ale zwiedzać nic nie zwiedzasz. Co do poruszania się po okolicy to są minibusy które zatrzymują się zarówno na przystanku jak i tam gdzie do niego pomachasz za 1lira jedziesz gdzie chcesz tam gdzie on jedzie oczywiście. Meczetów w Alanii jest sporo, do zwiedzania jest twierdza Kale (5lirów), amfiteatr w Side (5lirów), delfinarium (pokaz 30minutowy 20 euro a pływanie z delfinami 100 euro), wodospady w Kursunlu (3 euro).
Stary 2008-07-27, 11:37   #733
Galatasaray
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Dorka, w Turcji gdzie nie pojedziesz to jest co robić i trudno wypośrodkować gdzie jest więcej czy mniej.
Jesli nie byłas nigdy w Turcji to warto byłoby zobaczyć Kapadocję. A ta opcja jest wykonalna tylko z Riwiery także Marmaris i całe wybrzeże likijskie (Fethiye, Oludeniz) i egejskie (Kusadasi, Cesme, Ayvalik) odpada.
Popularne wycieczki i miejsca warte zobaczenia z Riwiery Tureckiej to:
Kapadocja
Pamukkale - ale to kawał drogi i wolałabym 2 dniową Kapadocję
Antalya - wodospady Korsunlu i Duden
Kemer - a stamtąd Demre (tu są grobowce likijskie), rejs na wyspę Kekova (piękne widoki); góra Thatali, rejs po wysepkach, do Olimpos, restauracje wodne w Adrasan
Side - starożytne miasto w środku Side
Aspendos - amfiteatr, a jak będa koncerty w czasie pobytu to koniecznie trzeba być.
Manavgat - rejs statkiem
W druga stronę od Alanii, na wschód to Anamur, gdzie są piękne plaże, zamki na wysepkach.

Wybrzeże likijskie:
Marmaris - stąd można pojechać na piękną plażę w Daylanie, połaczoną z kąpielami błotnymi, i wodami termalnymi, i równiez grobowcami likijskimi
Z Marmaris można równiez na Rodos, grecka wyspa, jedniodniowa wycieczka, oraz Oludeniz/ Fethiye. Laguna w Oludeniz to chyba numer 1 na tym wybrzeżu.

Z Fethiye można również na Rodos, oraz do wąwozu Saklikent (podobno super).
W Fethiye są też grobowce likijskie.

Samo Marmaris jest jak dla mnie bardziej rozrywkowe niż Alanya. Jest tam więcej klubów, ale za to więcej pijanych Angielek (w Alanii dla równowagi to dziewczyny ze Skandynawii). Za to widoki i góry w Marmaris są piękne. Tego w Alanii i na całej riwierze nie ma, tam dopiero na wschód za Alanią się zaczynają góry, serpentyny itd. To samo w druga stronę od Antalii, Beldibi, Kemer, Demre, Kumluca tam są piękne widoki.

Moze trochę chaotycznie napisałam, ale pewnie pomogłam.

Mag1975---> W Gdańsku strefa bezcłowa jest droga a w Antalii bardzo porównywalna ale jest większy wybór i więcej promocji czesto i mozna cos znaleźć.

Aha! Z Marmaris jeszcze oczywiście Efez i Pamukkale.

i jeszcze tutaj o wybranych wycieczkach z Marmaris:
http://www.karawana.fora.pl/turcja,9/marmaris,380.html

z Kemer:
http://www.karawana.fora.pl/turcja,9...olice,343.html

jak Kemer to można do Antalii i odwrotnie:
http://www.karawana.fora.pl/turcja,9...olice,330.html

i o kuchni tureckiej bo kebaba w restauracji trzeba spróbować
http://www.karawana.fora.pl/turcja,9...recka,329.html

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2008-07-29 o 10:50 Powód: post pod postem
Galatasaray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 08:29   #734
Raamzes
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malgosia92 Pokaż wiadomość
witam Was,
juz od kilku dni czytam wasze wypowiedzi i postanowilam sie zarejestrowac)...Do turcji wybieram sie 20 sierpnia, wylatuje z Krk...moze jest ktos jeszcze kto leci w tym terminie??...Mam wykupione 2 tygodnie - 7 dni zwiedzania i 7 dni lenistwa..Czy orientujecie sie moze, w ktorym tygoniu bede zwiedzac a w ktorym odpoczywac??...Nikt mnie nie poinformowal, czy to od czegos zalezy??...a no i mam pytanko co warto kupic?? (chodzi mi o odziez, jedzenie- glownie owoce)....)
Dowiesz się na lotnisku ale 7 dni zwiedzania jest strasznie męczące więc róbcie wszystko żeby to było pierwsze bo po przyjeździe trzeba ze dwa dni żeby dojść do siebie.Jeśli będziesz mieć pierwsze zwiedzanie to nie kupuj absolutnie nic oprócz pamiątek choćby nie wiem jak mówili że chałwa jest tu najtańsza bo na pobycie będzie taniej.I jeszcze jedna cenna uwaga wymieńcie sobie jak najszybciej chociaż troszkę ich kaski będzie łatwiej i taniej wszystko kupować.
Raamzes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 09:26   #735
Galatasaray
Raczkowanie

Jeśli chodzi o to, czy wypoczynek czy zwiedzanie jest pierwsze, to nie masz na to absolutnie wpływu. Masz niewielki procent szans na to, jeśli zapiszesz to sobie w umowie, przed jej podpisaniem. Mozesz na dwa, trzy dni (nie wcześniej) przed wyjazdem zadzwonic do centrali i zapytać co bedzie pierwsze. Oni juz mają listy wtedy zrobione i powiedzą. Zmienić tego nie możesz choćbyś na głowie stanęła.
Stary 2008-07-29, 11:29   #736
iwi_83
Zadomowienie

pozdöwıenıa z gorcej konaklı. jest bosko. przede ömna jeszcze 7 dnı wyoczynk. pammukale jest cudowne nıe chce z stad wracac. nıe jest tak strasznıe goraco.myslalam ze bedzıe duzo gorzej.buzıakı
Stary 2008-07-29, 17:28   #737
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia92 Pokaż wiadomość
witam Was,
Zależy z jakiego biura jedziesz.
W Rainbow Tours np. zawsze jest najpierw zwiedzanie poźniej wypoczynek inaczej byc nie może.

Swoją droga czemu pytasz o to na forum. Zadzoń do biura w ktorym wykupilaś imprezę i sie dowiedz.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 09:30   #738
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Fethiye-w jakims przewodniku przeczytałam że nie ma tam plaż a najbliższe są 4km od centrum! czy to prawda?
a w Marmaris jak wygląda sprawa plaż w pobliżu hoteli?
Galatasaray wielkie dzięki z pomoc, ja już robie notatki i plan zwiedzania
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 20:25   #739
Galatasaray
Raczkowanie

Dorka, coś źle doczytałaś. Jak miejscowość typowo turystyczna leżąca nad samym morzem może mieć morze 4 km od centrum!!???? Coś się Tobie pokręciło. Wpisz sobie w google maps Fethiye, i zobaczysz. Fethiye to nie za duża miejscowość. Jak wybierzesz sobie hotel tak daleko to bedziesz szła na plażę kawałek, ale na pewno nie 4 km. Zresztą z każdego hotelu są wtedy busy kursujące na plażę.

Plaże w Marmaris nie są ciekawe. Plaża publiczna w samym centrum jest dość szeroka, ale w miejscach koło promenady to tylko na 4 rzędy leżaków. Za to tam właśnie są miejsca gdzie plaża ma niebieską flagę. Piasek to brązowy żwirek. Zejście do morza piaszczyste i daleko można iść bo nie ma odrazu głębi.
Stary 2008-07-31, 16:29   #740
biesik
Przyczajenie

GG do biesik

Witam, Nati my równiez lecimy 20 sierpnia do Kleopatry Golden Sun i wracamy 3 września. Tak wię spotkamy się, nas leci 9 osób.
biesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 20:35   #741
kasia2439
Zakorzenienie

A więc mama wrciła i powiedziała że na Kapadocję warto jechać ale nie z Pacho Tours. Obiadu nie mięli, hotel jakiś taki obskórny, po prostu w porównaniu z turystami z innego biura podróży (gdzieś w dzielnicy Oba, bodajże Mecenas) to niebo a ziemia. Także Patcho Tours co do Kapadocji mówią NIE
Stary 2008-08-01, 10:51   #742
malgosia92
Przyczajenie

:)

Dzis dzwonilam do pani z biura i powiedziala mi, ze w Ankarze dowiemy sie kiedy bedziemy zwiedzac, a kiedy wypoczywac...;/...trudno....a szlyszlyscie cos moze o hotelu Banana Family Suite****....??...widze, ze malo osob jedzie z moich okolic...xDD
malgosia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 21:18   #743
lulina
Wtajemniczenie

Wczoraj wróciłam z Turcji . Było super . Tak jak psałam byliśmy w tym roku w okolicach Bodrum - dokładnie w miejscowosci Torba i w hotelu Club Onura. Było jeszcze lepiej niż w Alanyi (i bardzo tanio moim zdaniem). Polecam serdecznie. Mimo, ze ja byłam bez dzieci , to szczególnie właśnie rodzinom z dziećmi mogę polecić. Przemili animatorzy, cały dzień przeróżne zabawy, wieczorem dyskoteka dla dzieci, potem codziennie występy różne sceniczne, a po nich dyskoteka dla dorosłych. hotel przy samej plaży, obok tylko jeszcze jeden hotel (ne licząc hotelu Ora, który jest z Onura połączony) i cisza spokój. W sumie w Oa i Onura 4 baseny, z wszystkiego w obu hotelach można korzystać,plaża bardzo blisko, zaraz przy hotelu jeżdżą dolmusze którymi za 1,5 euro można do miasta dojechać (jakieś 10 km.), wrócić tez można bez problemu. Na prawdę super.

Acha i co jeszcze ciekawe "hotel" nie jest hotelem, są 2 główne budynki w jednym jest recepcja, w drugim jadalnia, a ludzie mieszkają w takich jakby domkach letniskowych- w jednym domku 4 mieszkania po 2 osoby. chyba nawet lepsze jest to niż zwykłe hotelowe rozwiązanie.

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 00:19   #744
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Mam pytanie do Was Dziewczyny: z jakimi biurami podróży jeździłyście do Turcji? Wybieram się w drugiej połowie sierpnia na last minute, zaczęłam się rozglądać i niezłe oferty wyjazdu ma biuro Pegas Turistik, które specjalizuje się w wyjazdach do Turcji i Egiptu. Już byłam prawie zdecydowana ale poszukałam trochę w internecie i informacje są sprzeczne (w sumie jak na temat każdego biura: jedni klienci zachwyceni, inni wieszają psy) Jak sądzicie? można ryzykować? czy lepiej jakieś większe biuro wybrać? sprawdzałam np w Triadzie też, ale te same wakacje maja tam ponad 500 złotych droższe i to mnie trochę martwi...

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 02:11   #745
SiSleyS
Zakorzenienie

Ja polecam w Antalya, region Lara, hotel Titanic (http://www.wakacje.pl/oferty/turcja/...ch-110089.html).

Spędziłam w nim 2 tygodnie z TZ i moimi rodzicami (lato 2007). Było naprawdę super. Rodzice byli bardzo zadowoleni z hotelu, ja i TZ również. Wyżywienie jest ultra all inclusive. W takich regionach jak Turcja, Egipt, Tunezja warto brać all inclusive, ponieważ w tak gorących krajach na same napoje wyda się fortunę.

Wszystko, dosłownie wszystko było super.
Hotel ma wysoki standard. Ja jestem strasznie wymagająca i naprawdę byłam zadowolona. Cały kompleks jest ogromny, z przepiękną roślinnością, wielkimi i długimi basenami, promenadą i pomostem na którym codziennie z TZ leżakowaliśmy.
Obsługa świetna. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, miłe dla oka wyposażenie. Klimatyzacja (oj jak potrafi czasem zepsuć urlop) sterowana indywidualnie nie wiała po głowach jak halny, bez problemu można było zasnąć z nią. Jedzenie- świetne! Bardzo dobrze przyrządzone, urozmaicone, codziennie co innego. Restauracje a'la carte także godne polecenia, szczególnie turecka!
Rodzice korzystali ze SPA- mówili, że świetna obsługa i zabiegi. Dla dzieci wyznaczone osobne brodziki, jest także aqua park w formie pirackiego statku- robi wrażenie. Widać, że maluchy także są tam brane pod uwagę.
Codziennie są animacje a wieczorem specjalne pokazy w amfiteatrze- dobrze przygotowane i ciekawe, nie nudziliśmy się.

Dla mnie ważną rzeczą jest tzw. śniadanie dla śpiochów. Ale nawet jak je przegapiłam to zaraz był otwierany kolejny bar w którym można było zaspokoić głód. Ja w wakacje stosuję zasadę- pełen relaks. I tu to się w pełni udawało.

Jeżeli ktoś chciałby jechać do Turcji i chciałby wysoki standard to gorąco polecam ten hotel!
Stary 2008-08-03, 10:54   #746
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was Dziewczyny: z jakimi biurami podróży jeździłyście do Turcji?
Ja jechałam z Wezyr Holidays.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 11:27   #747
Sweet :)
Zakorzenienie

Ja byłam w Turcji (25.06-9.07) i jestem zachwycona! Przepiękne miejsce Mieszkałam kilka kilometrów od Alanyi, w hotelu Club Big Blue. O hotelu nie mogę powiedzieć nic złego! Wszystko było na bardzo wysokim poziomie Czysto, smaczne jedzenia, miła obsługa, codzienne animacje.
Byłam na wycieczkach w Kapadocji, Pamukalach i Alanya tour. Na wycieczki wybraliśmy się z biurem Jolcia and Adam's tour, ponieważ mieli dużo niższe ceny, i przewodnikami były polki.
Jeśli chodzi o ceny ubrań, trzeba się targować ale średnio za bluzkę na straganie trzeba było zapłacić ok. 25 zł
Zdecydowanie polem wszystkim wakacji i wypoczynek w Turcji ! Były to moje najlepsze wakacje

edit. Jechałam z Triadą. Wszystko świetnie zorganizowane
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 12:19   #748
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
A więc mama wrciła i powiedziała że na Kapadocję warto jechać ale nie z Pacho Tours. Obiadu nie mięli, hotel jakiś taki obskórny, po prostu w porównaniu z turystami z innego biura podróży (gdzieś w dzielnicy Oba, bodajże Mecenas) to niebo a ziemia. Także Patcho Tours co do Kapadocji mówią NIE
Kasiu, a to mnie zmartwilas Chcielismy wybrac Patcho bo maja w miara dobre opinie i niskie ceny. A tu prosze. Sama nie wiem co teraz zrobic. Wybrac inne biuro ? Ale jakie Wujek i Mariolcia tez maja kilka dobrych ale i zlych opinii Chyba jednak zdecydujemy sie na wycieczke z Itaki. Chcielismy jechac do Demere i Kapadocji [ razem wynioslyby mniej niz Kapadocja z Itaka ], ale w takiej opcji z Demere chyba zrezygnujemy

Stary 2008-08-03, 16:50   #749
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was Dziewczyny: z jakimi biurami podróży jeździłyście do Turcji? Wybieram się w drugiej połowie sierpnia na last minute, zaczęłam się rozglądać i niezłe oferty wyjazdu ma biuro Pegas Turistik, które specjalizuje się w wyjazdach do Turcji i Egiptu. Już byłam prawie zdecydowana ale poszukałam trochę w internecie i informacje są sprzeczne (w sumie jak na temat każdego biura: jedni klienci zachwyceni, inni wieszają psy) Jak sądzicie? można ryzykować? czy lepiej jakieś większe biuro wybrać? sprawdzałam np w Triadzie też, ale te same wakacje maja tam ponad 500 złotych droższe i to mnie trochę martwi...
Ja byłam w tamtym roku z Pegazem własnie i nic złego nie mogę powiedzieć . wszystko fajnie i ogólnie ok (znaczy właściwie to ofertę wybraliśmy na wakacje.pl , ale okazało sie ze jest to oferta biura Pegaz). W sumie z samym biurem mało sie ma do czynienia . Tyle co z rezydentkami w autobusie i one muszę przyznać średnio miłe były, szczególnie gdy mojego brata w drodze powrotnej "zemsta Faraona" dopadła, a rezydentka go popędzała.
W tym roku byliśmy z Jet Touristic i było lepiej . Było super po prostu .
A gdzie i do jakiego hotelu sie wybierasz?

Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
Ja byłam w Turcji (25.06-9.07) i jestem zachwycona! Przepiękne miejsce Mieszkałam kilka kilometrów od Alanyi, w hotelu Club Big Blue. O hotelu nie mogę powiedzieć nic złego! Wszystko było na bardzo wysokim poziomie Czysto, smaczne jedzenia, miła obsługa, codzienne animacje.
Byłam na wycieczkach w Kapadocji, Pamukalach i Alanya tour. Na wycieczki wybraliśmy się z biurem Jolcia and Adam's tour, ponieważ mieli dużo niższe ceny, i przewodnikami były polki.
Jeśli chodzi o ceny ubrań, trzeba się targować ale średnio za bluzkę na straganie trzeba było zapłacić ok. 25 zł
Zdecydowanie polem wszystkim wakacji i wypoczynek w Turcji ! Były to moje najlepsze wakacje

edit. Jechałam z Triadą. Wszystko świetnie zorganizowane
Byłam 6 lat temu w tym hotelu . Teraz dalej są tam sami Polacy? Może coś się zmieniło, ale jak ja byłam to średnio mi sie podobało, sczególnie ze względu na odległość do morza i do centrum.

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 21:53   #750
wienia45
Przyczajenie

Dzisiaj 21:35
wienia45

Witajcie serdecznie!
Jestem nowa na tym forum.Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co do tej pory przeczytałam od wszystkich, którzy spędzili urlop w Turcji. Zainteresowały mnie wszystkie wypowiedzi dotyczące Alanii. Wybieram się z koleżanką na całe 2 tygodnie na początku września( od 3.09). Ponieważ jest to mój pierwszy wyjazd do Turcji chciałabym dowiedzieć się wielu istotnych rzeczy, o aktualnych cenach, kuchni tureckiej itp... Wybieramy się z BP Alfa Star do hotelu GORGULU. Czy ktoś może zna ten hotel ? Będę wdzięczna za informacje....
wienia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości