|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Żaneta i sprawdza Ci sie to żelazko rewelacyjnie czy w miarę dobrze?
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Tak na szybko-Marinko! Czy zamieszkacie na strychu czy w szopie i tak bedziecie musieli robic remont(w który na pewno zaangazuja sie rodzice tż i przejdziecie piekło)-to nigdy nie bedzie Wasze, musicie sie liczyc z tym,ze prawdopodobnie na kazdym kroku beda Wam wypomniac ile Wam pomogli...Kredyt na 30 tys nie jest na całe zycie, kiedys splacicie a mieszkanie sprzedacie z zyskiem. Swoje mieszkanko mozecie remontowac powoli, dacie rade A teraz o nas... dziewczyny jestem w totalnej kupie...nic sie nie zmienilo...spimy w nocy z przerwami co 30,20min-czyli nie spimy wogole...Ewa nie chce jesc,całe dnie marudzi,wyje,wymusza,złos ci sie-jest nie do wytrzymania...dzisiaj darła sie tak strasznie,ze słyszałam ja na podworku obok...w pracy co chwile do niej biegam. Pracuje juz coraz dłuzej...a z racji tego,ze pracuje tylko do grudnia czas pracy przedłuzy mi sie od 8-18. Boje sie,ze nie znajde we Wrocławiu szybko pracy i chce zarobic jak najwiecej....tz tez zappracowany, przyjezdza co 3 dni...tragedia...wroce jak sie ogarne |
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie przyjechali miesiąc temu i wymierzali... Nawet mąż z nimi mierzył wszystkie wymiary dobrze wpisali a tu takie drzwi... No smiech na sali... Marinko przemyślcie to dobrze, do dziewczyny mają racje, porozglądajcie się jeszcze, skalkulujcie wszystko na spokojnie.
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Agulą, że ciasne ale własne, a u teściowej zawsze będziesz u kogosCytat:
![]() A z czasem napewno się wdrożysz-praca, dom , dziecko , początki zawsze bywają trudne A podsumowanie na 5+ ![]() Byłyśmy u koleżanki, a teraz Junia śpi
|
||
|
|
|
#725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy tą w sówki isiaok |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
co do palenia w piecu, to nie ma się co przerazac. jak trzeba było, to sama paliłam w piecu, nic trudnego, tz mi pokazał jak rozpalac. czasami w nocy wstawalismy dorzucić żeby rano było ciepło
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:09 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki dzięki Wam za opinie.
Centralne je.t w bloku, tylko nie dociągnięte do "na.zego" mie.zkania... Pewnie da .ię to zrobić- nie wiem. Póki co mu.imy .ię z tym prze.pać. Jednak nie wyobrażam .obie w dal.zym ciągu mie.zkać u te.ciow ani rodzicow. M. umówił .ię, że z ojcem pojadą oglądać mie.zkanie .ami. Zobaczymy. NIe mam .iły na dal.zy wynajem w innym miej.cu - po pro.tu nie. To juz nie na moje .iły. Dobranoc! i dzięki za Wa.ze opinie! Ju.tyna ja też wychowana na w.i w domu z paleniem w piecu - paliłam od zaw.ze ![]() Pozatym czuję,że taka okazja może .ie nie powtórzyć...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:16 |
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Myha my.lałam, że pi.ałam... Trzeba ciągnąc od korytarza. dzi.iaj mam jaki. .tra.znie rozkojarzony dzień..
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- http://allegro.pl/tfk-buggster-lekka...603232129.html Ta .am .przedający od którego kupiłam .wojego bugg.tera. Chyba handluje tymi wózkami.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A masz rozkojarzony dzień przez miliony mysli w głowie i do tego masz trudna decyzje do podjęcia |
|
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina-walcz mała! Pamiętaj parówka nie mięso, teściowa nie rodzina
wypomni Wam najmniejszą pomoc.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:37 |
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
Marina ja też bym była za ciasnym ale własnym
|
|
|
|
#734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- dziewczyny ja tak z zupełnie innej beczki. Kiedys tu u was czytałam o diecie south beach. macie jakies namiary na jakas stronke gdzie mogąłbym sie wszytskiego o niej dowiedziec. Musze kurcze zgubic te moje 5 kg |
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna święta prawda
P. na drugiej nocce pod rząd ![]() Idę. Pa. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Telik jest ekspertką w tej dziedzinie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, do wszystkiego idzie przywyknąć i jak trzeba się czego nauczyć to się nauczy. Moja mama ciągle mi "wypomina" że jak z nimi mieszkałam to nawet połowy nie robiłam tego co teraz robię będąc zmuszona częstą nieobecnością męża Marina własne ale ciasne, na pewno nie będzie to malo kosztowac, kazdy nawet najmniejszy remont jest często studnią bez dna, a co dopiero stan gdy nie ma podłóg itp. Ale podobnie by Was wyszło, gdybyście mieli remontować szopę u tesciów. Nikt mi nie przegada, że lepszym rozwiązaniem jest zaoszczędzenie kasy kosztem mieszkania z teściami/rodzicami. Może chwilowo, przejściowo da się, no i w mega wyjątkach gdzie takie układy się o dziwo sprawdzają ale nie na wciąż. Marzenka cieszę się że z Hanią już lepiej. U nas przy każdej infekcji skuteczne podanie syropu graniczyło z cudem. isiaok kurcze co się z Ewką dzieje??? Żeby to szybko minęło!!! Ja myślę, że gdybym miała prace, byłabym duzo lepiej zorganizowana niż to jest teraz.....Nie wiem jakby było z moim samopoczuciem w kwestii spełnienia jako mama, żona itd. może miałabym podobne odczucia, ale dużo więcej bym zrobiła mając więcej an głowie - taki typ ze mnie. Jak mam za dużo "wolnego" czasu mam totalny roz.piździel
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://radkowiecki.is.evil.pl/dieta.html http://dietetyczniesiostro.blogspot....uth-beach.html
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
OLIWKO dzięki
Znalazłam już pierwsze informacje. jutro bede drukowac w pracy ![]() Teraz ide juz chyba spać bo oczy mi sie kleja. Dobranoc |
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale każdy decyduje za siebie
|
|
#740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to co piszesz o byciu mama pracującą- rozumiem bardzo dobrze. Szkoda ze tak rzadko tu zerkasz bo lubię czytać Twoje posty Brawo za rozmiary Karolinki Cytat:
Dziękujemy za komplementy, zawstydzamy sie ![]() Tożto z Ciebie handlarz ![]() Jasiu za prace dostał wafelka z odrobina loda - tania siła robocza z niegoCytat:
Myślisz ze to ząbki? Patik Mój przepis to taki bardzo light 1,3 kg malin Zelfix 1 opakowanie 200 gram cukru można nawet 600 gram jeśli lubisz słodki ( dałam trzcinowy i brzozowy pól na pól) Maliny zmiksowala Dosypalam żelfix wymieszalam i gotowalam tak 13-15 mi Czasami mieszając Potem dosypalam cukier i gotowalam Jeszce 2-3 minuty Przelalam do sloikow Zakrecilam, postawilam do góry dnem na 10 i juz ![]() Miałam pisać o pracy Jestem bardzo szcesliwa ze mogę pracować na pól etatu ( a od niedawna 5 godzin) choć to tez nie jest łatwe bo w tym czasie muszę zrobić prace z całego etatu. Nie zmienia to faktu ze mam czasami wyrzuty sumienia ze nie zostałam w domu zajmując sie tylko Jasiem( a miałam taka możliwość) Ale chwile potem zdaje sobie sprawę ze lubię chodzić do pracy, wiem ze tam tez jestem potrzebna, wiem ze moje dziecko w tym czasie spędza trochę czasu z babcia i ma długa drzemke. Bardzo mądrze Brumeczku napisałas o inwestycji w relacje rodzicielskie. Dla mnie rodzina stanowi najwyższa wartość A od kiedy jest Jaś to juz w ogole znaczenie wielu rzeczy w moim życiu straciło na ważności. - Ale nie potrafię całkowicie zrezygnować z życia jakie miałam przed momentem zostania mama. Więc jakoś staram sie wszystko pogodzić w sposób niektzywdzacy mojego dziecka- choć wiem ze idealna mama nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Mucha na wszystkie pytania odnośnie south beach odpowiem Informacje ma u mnie na blogu kulinarny ( w podpisie)w odpowiedniej zakładce Ale nie wiem czy jestem dobrym expertem Bo od momentu Odstawienie Jasia od UU tyle w zastraszajacym tempie A nie mogę sie teraz odchudzac Mam nadzieje ze metabolizm sie informuje w końcu
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marina a nie dałoby rady pożyczyć kasy od kogoś z rodziny bez procentu na to mieszkanie? wiesz, żeby nie brać kredytu.. Telik dzięki za przepis. Kupłam dzisiaj żelfix.
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Nie napisałam
Lekarz stwierdził, że dziecko zdrowe, kamieni nie ma, wszelkie zmiany zniknęły, wydalanie witamin w normie, nawet na basen pozwolił iść !!! Marina czyli piece do palenia jakieś są, tak? Donoszę: Zmalowana ma dziś urodziny. |
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
A no to Zmalowańcu sto lat
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek i ja juz zyczenia skladalysmy
Papatki, ide spac
|
|
|
|
#745 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana - sto lat, staruszko Cytat:
Wciągnie się chłopak na pewno i zostanie żłobkowym Denisem ![]() No i to jest dobry powód ![]() Cytat:
Brak apetytu i krzyki to mi się od razu z zębami kojarzą...Strasznie biedna jesteś, Isiu Cytat:
Ja nie wiem, co to jest ![]() Cytat:
).Ja z siebie, ze swojego życia, rezygnować też nie zamierzam, bo kolejną rzeczą, w którą wierzę, jest to, że tylko spełniona mama, lubiąca siebie i swoje życie, jest atrakcyjną osobą dla dziecka. Kimś, kto daje dobry przykład i uczy jak żyć. Mama-męczennica, uwięziona w domu z przymusu, to najgorsze co może być dla dziecka. Ale na razie spełniam się tu i z nim. Nic by mi teraz większej satysfakcji nie dało. A że mogę, to korzystam Cytat:
Cytat:
Tylko jedna kwestia - czy na pewno dacie radę spłacać raty pożyczki. To moim zdaniem decydująca kwestia. Cytat:
![]() 2. Ładnie napisane Przykro mi, że masz czasem takie momenty załamania i jeśli faktycznie Ci źle to oczywiście warto poradzić się kogoś, poprosić o pomoc. Ale z tego, co piszesz, wynika, że jesteś bardzo świadomą siebie osobą i tak naprawdę wiesz, co ważne i co jest prawdą, a co wkręcaniem sobie jakiś lęków ![]() Cytat:
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku
Dziękuje za to ci napisałas Ty masz niezwykłaą umiejetniość do trafnych konkluzji Carmela Dla SarenkiUciekam spać
|
#747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja w prawdzie nie Żaneta
Mam stacje parową w polsce... genialna sprawa! a prasowanie pościeli normalnie bajka, jeden ruch i gotowe, a nie jak żelazkiem 50 razy jedno miejsce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też tak w domu mielismyTutaj mamy na prąd.. grzejnik nagrzewa się od 21 - 6 rano... tylko wielkim minusem jest to, że tak jak dzisiaj był bardzo zimny dzień i w domu lodówka.. nawet jakbym włączyła ogrzewanie to zacznie się nagrzewac o 21:00 ![]() Cytat:
I cos tam o grzejnikach mówił, ale do tego długa droga.. w razie czego slużymy radą ![]() Wszystko tylko nie teściowa... zgnoi Cię psychicznie.. Cytat:
I wydaje mi się, że nie ma tego co porównywać z własnym nawet malutkim mieszkaniem.. masz własną kuchnie, własną łazienke a to naprawdę dużo.. Trzymasz w lodówce co chcesz, gotujesz co chcesz, układasz wszystko jak chcesz itd... i jak masz ochotę to chodzisz za przeproszeniem z gołym tyłkiem po domu bo masz tą swobodę.. nawet pokłócić się można jak ludzie a nie cichaczem za drzwiami i chować wszystko w sobie...Ale to tylko moje pokręcone zdanie ![]() Rodzice mojego chrześniaka mają mieszkanie 23m2,i jest o dziwo bardzo funkcjonalne - dla przykladu nasz pokój w pl ma 21m2.. Cytat:
a składki odprowadzane? a skarbówka? to że niby gdzie! Cytat:
Zmalowana sto lat!!! ![]() Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-09-05 o 23:04 |
||||||
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne ![]() http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...80898409_n.jpg
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Taki sprytny mój tż . jak jest chłodnawo, to zamiast palić w dzień, włączam na 15-25 minut ogrzewanie gazowe 2 razy dziennie i cieplusio
|
|
|
#750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dziubeczku, brawa dla dzielnego Szymka, no i dla Was! Cytat:
dzięki Jeszcze do tego dochodzi ślub - dwie imprezy w jednej ![]() Cytat:
też mam stację parową, fajna sprawa Co nie zmienia faktu że prasowanie nie jest moim ulubionym zajęciem, robię tak jak Ty Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
podpisuję się obiema rękami! Marina, wg mnie też cokolwiek lepsze niż mieszkanie z teściową. Jeszcze żebyście się dogadywały, to można by jakiś czas przetrzymać, ale po tym jak Cię traktowała i traktuje...byle dalej od niej. Jadę za chwilę do koleżanki w odwiedziny, 26 tc, lekarz kazał jej w szpitalu poleżeć. Jadę z drugą przyjaciółką która ma na dniach rodzić, oby nie w samochodzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Zgadzam się z Agulą, że ciasne ale własne, a u teściowej zawsze będziesz u kogos
)ma posprzątane, ugotowane, poprasowane, dziecko zabawione - i to przychodzi tak o - po prostu. U mnie wszystko jakoś tak na siłę. Muszę się mobilizować do wszystkiego. Zanim coś zrobię, to się nad tym 'wymodlę'. Można by rzec że jestem najzwyczajniejszym leniem, tak zwykle o sobie myślę, ale problem jest głębszy...(chyba wybiorę się do psychiatry)

Mamy tą w sówki

Janek przystojniacha, ale co się dziwić jak ma takich rodziców.
. Pulneo- żeby likwidować wydzielinę, Deflegmin(rano i w południe)- żeby się ładnie odrywało i na noc Diphergan żeby spokojnie spała. Do tego wapno i witamina C, więc nieźle musimy się nagimnastykować żeby jej to podać.

zębole
Brak apetytu i krzyki to mi się od razu z zębami kojarzą...
a składki odprowadzane? a skarbówka? to że niby gdzie! 

Zakończone: 2
klask i: