|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Aguśka gratuluję ząbka
U mnie Ewelinka też maruda na maksa
|
#722 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może sie wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
to pewnie dlatego Szymonek był taki marudnyMoja Madzia spała w nocy bo dawałam jej na noc ibufen przez ost kilka dni, a że on nie dobry w smaku to nie chce mi już do pić, dziś nabyłam nurofen w czopkach, miałam paracetamol w czopkach ale on za słaby był.
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-09-19 o 14:16 |
|||
|
|
|
#723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuuje wszystkich zabkow u nas nadal nic, choc mi sie wydaje ze cos zaczyna przeswitywac przez dziasla ![]() ![]() Julia tez budzi sie z placzem w nocy, badz poplakuje przez sen ostatnio...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#724 | ||
|
Gang Iren
|
Znow poszalalam zakupowo,musze przestac,bo ostatnio wszystko wydaje,nie mam ani grosza na tzw "czarna godzine".Pojechalam kupic buty sobie i kupilam,a oprocz tego jeszcze spodnie.Wiki kupilam kapcie na zime.Mlodemu kupilam spodnie moro i kapciochy krowki oraz ala baczka,takiego :
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-VTECH-...item1e724db3cc Schowalam mu na "zas" jak bedzie siedzial to mu dam,ale jak na razie to mu chyba ta muzyczka jest za glosna,ale jest opcja wylaczenia muzyki i tylko sie kreci wtedy baczek. Ja do sklepu z zabawkami nie moge wchodzic,bo oczoplasu dostaje i najchetniej wszystko bym kupila.Za duzo jest wszystkiego.A jeszcze jesli chodzi o baczki to chcialabym tez takiego zwyklego baczka kupic,jaki sama mialam bedac dzieckiem.Ciekawe czy cos takiego tu znajde. Puszczalam dzis Erykowi banki mydlane,ale byl nimi zaciekawiony ![]() Gratulacje Cytat:
Gratulacje Cytat:
![]() Gratulacje Ale dzis tych zebolkow przybylo
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu jak niedawno sprawdzalam na jakim centylu jest to wagowo miedzy 3 a 10, a wzrostem duzo ponizej normy, dlatego uwazam ze mam krasnala hehe Mysle ze Julia wzrostem idzie po babci (150
) no i ja i maz tez nie jestesmy duzi bo on ma 170 a ja 165 cm
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek ka katar
i kicha caly czas
|
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Natkulcec, Joanaros, Aguśka gratuluję pierwszych ząbków dzieciaczków
Mój też marudny, często płacze aż piszczy a po wmasowaniu żelu przechodzi jak ręką odjął ale zęba wciąż nie widzę..jeszcze muszę poczekać ![]() Cytrynka oj to dopadło Wiktorka..zdrówka dla niego Karolca ja też uważam że Ewelinka rozumie i świadomie używa am
|
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Niestety nie dam rady teraz nadrobic. ZNowu jestem sama na placu boju..a tu Rob albo przeziebiony,albo zeby...smarki do pasa i biedny oddychac nie moze. Bujamy sie tak od wczorajszej nocki,a jutro wizyta u lekarza. Mam nadzieje,ze nic Mu tma nie siedzi. Idzie jesien..smarki niesie- takie powinno byc przyslowie. Podczytywalam troche z telefonu i uwazam tak samo jak Wy,ze dzieci juz swiadomie uzywaja pewnych "zwrotow" .Ja tez uzywam AM jak karmie Roba i On tez tak zaczal od niedawna "amac" i faktycznie wtedy jest glodny. Wola tez "mam"..ale tu raczej o stan posiadania nie chodzi,a chyba o mnie. Podobnie "hops" jako skakanie. To wszystko dziala na zasadzie skojarzen wlasnie i mnogosci powtarzania. Dziewczyny, dziekuje za opinie o kombinezonach juz wiem, ze chce taki ktory sie rozpina na dwa suwaki. Nie wyobrazam sobie innego ubierania,bo Rob by nie wytrzymal;] musi byc szybko i bezproblemowo. Ogolnie cos czuje,ze ubieranie sie na spacer to bedzie niezla jazda bez trzymanki. Tyle warstw trzeba zalozyc!konia pisalas o spiworku...nam sie udalo jak odkupowalismy wozek odkupic takze taki o to spiworek http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...io-zimowy.html notabene za pol ceny,a uwazam, ze jest wart i calosci. Naprawde jestem super zadowolona i uzywalismy Go na samym poczatku jak Rob jezdzil w gondoli i teraz tez bedzie jak znalazl. Dla wiekszego dziecia poprostu nie zapina sie "pod szyje" a chowa od pasa w dol- w girki cieplo. natkulec,joanaros, aguska to Wam pociechy zrobily niespodzianke. Wielkie gratki z okazji pojawienia się zeboli. No nic to..prosze o kciuki za jutrzejsza wizytę u hematologa ![]() trzymajcie sie zdrowo Flower kuruj sie kuruj!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka Mravka mam nadzieje ze dziaciaczki szybko sie wykuruja
zdradliwa teraz ta pogoda jak nie wiem ... ja na spacerach co chwila ubieram Julke, rozbieram, przykrywam, odkrywam.... tesciowa byla przed poludniem - przywiozla nam bigosik
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki zdrówka dla dzieciaczków
Mnie też dzis gardło boli obym tylko Madzi nie zaraziła
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nie znosze naszej pogody
caly dzien raz slonce raz deszcz a umowilam sie z kolezanka na spacer o 16, wyszlam z domu przed 16 i zaczelo kropic, ale zadzwonilam do kumpeli i stwierdzilysmy ze taki deszcz to nie deszcz, folie na wozek, parasol i heja. Ale zniam ta zdolala zejsc na dol to taki wicher sie zerwal i taki deszcz ze parasola nie umialam utrzymac, zadzwonilam zeby nie shcodzila bo wracam do domu (Julia byla marudna, spiaca a u nich nie zasnelaby i dopiero bylaby przemeczona) Mieszkam doslownie 3min od niej - ledwie doszlam a slonce wyszlo no ale juz calkiem zrezygnowalam ze spaceru, nie chcialam ryzykowac. Julcie zasnela m ijak wrocilysmy do domku, niedlugo maz wroci z pracy ![]() chce mi sie znowu slodkiego
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A my dziś z Hanią drugi dzień na uczelni spędziłyśmy, bo jak nasza opiekunka roku zobaczyła Hanię, to stwierdziła, że tatę puszczamy, żeby odpoczął a Hanią się tu wszystkie zajmiemy... a jutro i w sobotę jestem zwolniona z zajęć z tą prowadzącą... potem miałam zajęcia z pedagogiki Marii Montessori i Hanka leżała sobie na dywaniku i szalała z z bryłam geometrycznymi (a dokładniej z kulą, owaloidą i elipsoidą Z tych wszystkich wrażeń Hania zapomniała, że w dzień też się śpi i teraz trochę marudzi, ale tata pełen sił się Nią teraz zajmuje a za chwilkę kąpiel i spanie.Chyba Jej dziś podam na noc paracetamol, bo wczoraj w nocy strasznie często się budziła i popłakiwała a jak Ją karmiłam, to mnie przygryzała więc ewidentnie ząbki... Gratuluję wszystkich pierwszych i kolejnych ząbków ![]() A teraz zmykam przygotować kąpiel mojej małej studentki |
||
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Mravka,
za wizytę! Mam nadzieję, że będzie poprawa!Natkulec, zrób sobie jakąś herbatę ciepłą z miodem i cytryną albo sokiem z malin...Moja mama zawsze na sezon jesienno zimowy przyrządza miksture typu syrop cebulowy albo sok z czarnego bzu, ponoć skutecznie walczą z przeziębieniem Cytat:
Ale za to dziś spacer zaliczony a i drzemkia na nim nawet była ![]() Jeśli chodzi o słodycze, yo pochłaniam je ostanio w ilościach każdych....Aż jestem przerażona swoim spustem! Dziś też juz się dosiadłam do paczki ciastek i ich nie ma....zostały okruszki....Jestem zła, bo wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale już po tym to na pewno przez zimę wespnie się w górę Aha, w ogóle to mam ochotę na same tuczące przysmaki-lazania, pizza itp
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-09-19 o 18:26 |
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
płukałam sobie wodą z solą, paskudztwo a i tak mi nie pomogło ta pogoda mnie dobiła, mam nadzieję że się nie rozchoruję i Madzi nie zarażę
|
|
#735 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dziewczyny wspolczuje waszym choruszkom.Eryk byl przeziebiony w pierwszym miesiacu zycia,niby tylko przeziebienie,a u takiego maluszka to dramat,ani noska nie umie wydmuchac,ani nic.Trzymam kciuki za szybkie powroty do zdrowia chlopakow
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam pytanie na szybko...Morficzek ma jakąś wysypkę na całym ciałku...bardzo drobniutką..oprócz tego nic..apetyt ma, humor ma a gorączki nie ma...i nie wiem czy jechać na nocną pomoc lekarską (ale nie ma pediatry tylko internista) czy jutro na wizytę iść do pediatry rano...jak bym miał gorączkę to bym już jechała...ale wszystko jest ok tylko te krostki i dlatego się zastanawiam..
Mraveczka kciuki za wizytę jutrzejszą Co do slodkiego to ja pożeram paczkę ciastek dziennie..
|
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby noc byla dla nas litosciwa bo poki co malo jej dokucza...
|
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny stosujecie cos zapobiegawczo aby dziecko sie nie rozchorowalo jeszcze bardziej??
|
||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
Tymonek śpi od 45 min a ja nadrabiam zaległości w necie...Kurcze ja jakoś ostatnio czasu na nic nie mam jakoś ciężko mi się ogarnąć ze wszystkim...No nic podczytałam Was tak ogólnie hihi no i:Gratuluje nowych ząbków ![]() Zdrówka życzę wszystkim mamusiom i maluszkom... A katarki ...kaszelki...itp. oby Nas i maluszków nie dotknęły tej jesieni! Ja po ostatniej trzydniówce zakupiłam Tymonkowi cebion multi! tak zapobiegawczo... Dziś ugotowałam małemu zupkę z dyni pyszna była ...![]() sama bym wtryniła...następnym razem zrobię wiecej ![]() pogoda do d... wiec spacerku dziś nie było Może jutro się rozpogodzi troszkę...oj Tymus sie zerwał z płaczem...lece wiec...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-09-19 o 20:20 |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska gratuluje zabka pierwszego
|
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
ewidentnie mnie cos bierze
gardło i głowa bolą, mam 37,4 temp obym Madzi niczym nie zaraziła. wzięłam apap i wypiłam herbatkę z miodem i cytryna i idę spać, dobranoc
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
no i już ululałam moje szczęście
Chyba mu się przyśniły puste cycki mamusi hihi
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowia Wam Dziewczyny zycze I Maluszkom
swoja droga moj tato nadal mowi do mnie "maluszku"
|
|
|
|
#744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za gratulacje odnosnie zabka
![]() A okazalo sie niechcacy popoludniu jak maz smarowal mu dziaselka, ze na gorze tez wyczul jedynke, wiec pewnie kwestia 2-3 dni i sie przebije bo czuc ja mocno pod palcem. Poza tym druga jedynka na dole pewnie tez wyskoczy bo one czesto jedna po drugiej wychodza a dziasla sa rozpulchnione ![]() I co sie dziwic dziecku ze tak cala noc plakusia..biedaczek... Cytat:
![]() Mam nadzieje ze Szymonek tez dzis pospi ładniej niz wczoraj ![]() Cytat:
![]() Ibuprofen ma dodatkowo dzialanie p/zapalne a poza tym moim zdaniem jest lepszy od paracetamolu jesli chodzi o dzialanie p/bolowe. biedaczek. Zdrowka dla niego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo to moze byc reakcja uczuleniowa na cos. Ja raz z Filipem pojechalam na pogotowie jak wysypalo go na calym ciele, ale bral wtedy antybiotyk-augmentin i podejrzewalam ze to po nim wiec musialam jechac zeby lekarka potwierdzila moje przypuszczenie i zeby odstawic antybiotyk, bo z antybiotyami nie ma zartow. Ale to inna sytuacja.
|
|
#745 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale chorobowo zrobilo sie na watku naszym.Wszystkim choruszkom zycze szybkiego powrotu do zdrowia!Taka ta jesien paskudna jest,pogoda ciagle zmienna...
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- gosia ja tez jestem uzalezniona od zakupow
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
aguska u nas 2 jedynki na raz wyszly prawie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
Zgłasza się wstrętne, paskudne pumiszcze. Nie da się ukryć, olałam was dla fejsa.
W skrócie: tydzień temu udało mi się wydłubać domowymi metodami z choróbska-anginy mieszanej z zapaleniem ucha. Niestety nie udało mi się ustrzec przed chorobą Lenki. Zwykły katarek przez weekend zamienił się w kaszelek ze szmerem na lewym płucku, dwa dni zwłoki i byłoby zapalenie płuc. Dzień wypełniony mam podawaniem leków, rehabilitowaniem, housekeepingiem (gdyz dowiedziałąm się ostatnio iż źle gospodaruję czasem i dlatego mamy bajzel, a zamiast fejsować powinnam zasuwać w kuchni 24h) Pojawiła mi się oferta pracy, akurat takiej dla mnie, 2h dziennie 4x w tygodniu za przyzwoitą kasę, jednak pójdzie to na czarno, bo zleceniodawcy nei stać na opłącenie mnie na równym poziomie z innymi pracownikami (oni mają umowę o pracę gdzie indziej a w tej firmie wszyscy o dzieło) więc albo nei pracować wcale, albo pracować za połowę tej kwoty bez opłaconego L4, albo za 25% mniej bez zdrowotnego (czyli de facto musiałabym opłacać sama, więc nawet by mi się nie zwróciła praca, tylko bym dokładała, a że zlecenie to nawet i staż pracy nie leci) lub opcja zwycięska, na czarno i finansowo na równi z resztą. Kocham ten kraj i politykę wspierania bezrobotnych. Załączam foty własnoręcznie malowanej kuchennej dekoracji ,z bałaganem jeszcze remontowym, oraz na przeprosiny za nieobecność, Pikachu z painta
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

wczoraj wyslalam kilka fotek na maila na jednej jest Hania z misiem...i zauwazylam ze na tej fotce Hania ma 4 paluszki u nozki!!!! ..normalnie ma wszystkie 5!!
u nas nadal nic, choc mi sie wydaje ze cos zaczyna przeswitywac przez dziasla
Pierwszy raz myślę, przypadek. Ale za chwilę powtórka. Wczoraj tez tak było, ale kompletnie nie zwróciłam uwagi. Hmm... Czyżby nauczyła się, że jak daję jej jeść łyżeczką mówiąc "am" to zaczęła kojarzyć te czynności?
i kicha caly czas 

zdradliwa teraz ta pogoda jak nie wiem ... ja na spacerach co chwila ubieram Julke, rozbieram, przykrywam, odkrywam....
caly dzien raz slonce raz deszcz a umowilam sie z kolezanka na spacer o 16, wyszlam z domu przed 16 i zaczelo kropic, ale zadzwonilam do kumpeli i stwierdzilysmy ze taki deszcz to nie deszcz, folie na wozek, parasol i heja. Ale zniam ta zdolala zejsc na dol to taki wicher sie zerwal i taki deszcz ze parasola nie umialam utrzymac, zadzwonilam zeby nie shcodzila bo wracam do domu (Julia byla marudna, spiaca a u nich nie zasnelaby i dopiero bylaby przemeczona) Mieszkam doslownie 3min od niej - ledwie doszlam a slonce wyszlo
no ale juz calkiem zrezygnowalam ze spaceru, nie chcialam ryzykowac. Julcie zasnela m ijak wrocilysmy do domku, niedlugo maz wroci z pracy
jakoś ciężko mi się ogarnąć ze wszystkim...