|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
a ja jak chamka ostatnia zapomniałam się przywitać dziś, tylko od razu za odpisywanie się wzięłam!
Więc witam dziewczyny niedzielnie! goście właśnie pojechali uff choć to moja mama tata i siostra to jednak troszkę zamieszania było a ja taka zmęczona no ale daliśmy radę ![]() mój pokarm się normuje na szczęście, dziś w nocy nawet łóżko zalałam, muszę sobie podkład pod przescieradło włożyć, bo materaca szkoda mlekiem pozalewać no i mała ssie dłużej niż 10 minut i ciągle widzę, że mleko leci uff jak nic to był klasyczny kryzys laktacyjny i chyba jeszcze się połączył ze skokiem wzrostowym małej, bo wczoraj pospała w dzień ciągiem chyba 2,5 godziny a potem co godzina był cyc i spanie po 15 minut a potem marudzenie i znowu cyc i tak w kółko za to w nocy pospała ciągiem prawie 5 godzin i temu łóżko zalałam mlekiem ![]() ponad dwa dni było takiego cudowania, ale w piątek delikatniej a wczoraj już na maksa dziś już jest lepiej Cytat:
![]() chusteczki z dady bawełniane bardzo są fajne, tylko wyciąganie ich z opakowania szwankuje, bo nie są spakowane "na zakładkę" i jak wyciągasz jedną, to druga "automatycznie" nie wychodzi za nią i to mnie wnerwia w nich, że muszę w tej paczce grzebać, szczególnie w nocy i szeleścić, żeby chustkę wyciągnąć powodzenia z chrzcinami, już jutro będziesz to miała za sobą i kłopot z głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powalczyłam z tym ponad dwa dni, piłam herbatkę laktacyjną i karmi i po karmieniu molestowałam cycki pompką minimum 10 minut nawet jak pokarm nie leciał no i od wczoraj wieczorem już jest o niebo lepiej na szczęście jeszcze raz dziękuję wam za słowa wsparcia, dużo to daje, bo już zaczynałam panikować z lekka i pomagałyście mi się uspokoić ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Ja to zaczynam stresować się przy każdej zmianie pieluchy... czarna kupa minęła, za to wczoraj zobaczylam czerwoną niteczkę w kupie ![]() Na maila wrzuciłam kilka fotek mojej Niuni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
![]() jest u nas siostra tz wiec nie mam czasu na neta, chco przyznam ze wreszcie moge wypoczac bo super sie mala zajmuje ![]() doczytalam tylko o wypadku Asiuulki !!! kochan dobrze, ze nic wam sie nie stalo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja właśnie wróciłam o lekarza. Mały waży 3600 g i mimo, że szyjka się skrociła i zmiękła to mój gin mówi, że spotkamy sie na kolejnej wizycie 1 listopada.
![]() Iwonka trzymam kciuki za chrzciny, żeby Maluszek dzielnie wytrzymał ![]()
#726 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a i sie chwale ze drugi pierwszy raz za nami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Aaa my też próbowaliśmy, ale kurczę boli!!! Mięśnie brzucha w ogóle, ale w środku tak piecze i nie chce głębiej wejść... Chyba muszę jeszcze poczekać...
![]() Asiulka, Sojka - jakie są sposoby Waszych tż na ten seks, bo ja też już chcę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my wczoraj testowaliśmy mój sprzęt i powiem wam ze teraz to już wogóle gładko wchodzi w kążdej pozycji ![]() my dzisiaj niedzielnie spokojnie, powoli nie myślę o tym wypadku. Bratowa wróciła z podróży po slubenj i jedziemy z nimi i tesciami na obiad. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pójdziemy i zobaczymy. U nas pierwszy raz też był taki. Szczypało i nie chcialo wejść do końca, także znowu mamy przerwę. Jutro nasza rocznica więc pewnie spróbujemy jeszcze raz ![]() Właśnie, kurcze nie mam żadnego prezentu i w ogóle nie mam żadnego pomysłu. Zresztą co tu wymyślać jak ja cały czas w domu siedzę. Chyba z tej okazji strzele sobie karmi, chociaż może lepiej nie, bo ja i tak już mam mleczarnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie i tylko na minutke wpadłam mamy dziś. Takie urodzinowe spotkanko.
Anusia dziś do domku z Fabiankiem wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prosze bardzo Konczi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tamlin a po ilu dniach przeszlo po tym clotrimazolum? ja jestem niecierpliwa i juz chce wszystko na teraz ![]() ![]() wiem ze Colds polecala masc na brodawki z Ziaji, normalnie w aptece ja kupowałas? bo ja sie aby złaziłam a nigdzie jej niema ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam od ginki nazwę tabletek homeopatycznych aby szybciej się wszystko oczyszczało. U mnie własnie ten problem jest taki, że UWIELBIAM palić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Piękności! ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Hey kochane pamiętacie mnie jeszcze? tydzień bez neta, wchodzę na wizaz, a tu już nowy wątek mamy
![]() Od jutra postaram się byc w miarę na bieżąco, choć może byc cięzko, bo od kilku dni żegnamy z małą dokarmianie bebiko i zostajemy przy samej piersi. Dlaczego? Bo mała uczulona jest,a nie chcemy wprowadzać specjalnego mm antyalergicznego i wolimy zostać przy samym cycu. Także padam, a moje piersi razem ze mną ![]()
#734 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech.. ja to bym najchetniej 2 matki chrzestne dla małej wzięła i nie byłoby po problemie. A tak będzie moja siostra i ten kolega-przyjaciel męża. Nie jestem przekonana do tego pomysłu, no ale na jakieś kompromisy w małżeństwie trzeba iść. Fakt faktem, że z tym kolegą widujemy się częściej niż z kimkolwiek z rodziny męża. więc może to nie jest taki zły pomysł... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe ile to kwestia nastawienia, ile herbatka koperkowa, dużo płynów. I tak mi się zrymowało: pije się karmi i się karmi ![]() Cytat:
Konczi, pisałaś, że fantastyczne prezenty Dusia dostała. Powiesz co? Teściowa pytała, czy zrobiliśmy listę prezentów. I to chyba dobra myśl, bo nie chcę kilku łyżeczek srebrnych czy takowych smoczków. W ogóle ich przydatność nawet pamiątkowa wydaje mi się wątpliwa... Na pewno łańcuszek z medalikiem z datą chrztu dostanie od chrzestnej i srebrny obrazek z Aniołkiem Stróżem od moich rodziców.
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Czy mogę do was dołączyć?
Urodziłam synka -Kamil 3360 12.10.2012r Pozdrawiam serdecznie ![]()
#736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Maggie wszyscy piszą, że przede wszystkim Mozart. Ale jest taka seria płyt muzyka dla bobasa i tam jest własnie płyta Mozart dla bobasa i jeszcze muzyka dla bobasa 4 - klasyka bobasa. To jest seria specjalnie zredagowana żeby rozwijać dziecko.
Witaj Look ![]()
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż czasem mi go żal, że ma taką żonę jak ja, co nawet obiadu nie cierpi robić... ![]() Cytat:
![]() Ale ta krwi nie powinno tam być, koniecznie skonsultuj z lekarzem. Myślicie, że jest sens spróbować mu dać na noc MM??? I sprawdzić, czy będzie się mniej męczył...? Z drugiej strony nie chcę stracić laktacji, bo mam taką piękną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Agnus taka niteczka krwi w stolcu może sugerowac alergie pokarmową. Może zjadłaś coś innego pare dni temu, albo coś co już jadłaś przestało Dzidzi podchodzić. A podawałaś jakiś probiotyk?
![]() |
#740 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bardzo się cieszę, że i u ciebie lepiej ![]() ![]() Cytat:
napisz coś więcej o was Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
karm piersią a kolka kiedyś przejdzie ja tam stosuję rureczki windi, poczytaj o tym w necie, jak mała ma gazy strasznie mi przykro, jak jej muszę tą rureczkę w pupkę ładować, ale myślę, że i tak mniej ją to boli niż trzygodzinna kolka a po kilku minutach spokój z brzuszkiem, bo gazy wylatują błyskawicznie |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko temu ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Mam jeszcze pytanie co do tej masci - dostanę ją bez recepty? Bo wpisałam w internet i wyskoczyło mi, że to antybiotyk na receptę. Choć moze cos źle wpisałam albo jest kilka rodzajow tej masci? Edytowane przez asiejka86 Czas edycji: 2012-10-21 o 17:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Witajcie..
Dziewczyny jestem 2tyg po cc i nie wiem co mogę jeść a co nie.. Co wy jadłyście ? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
Zauważyłam, że moja myszka jest bardzo uparta - charakterek po tatusiu. Musi być tak, jak ona chce i koniec. Oj ciężko będzie ją ustawić. Ale kocham ją nad życie i uwielbiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Tak to mój drugi dzidziuś
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Co do jedzenia to i ja mam problem . Właśnie gotuje zupkę brokułową ale też jak ktoś ma jakieś dobre menu to poproszę ![]()
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że mieszkasz w okolicy Torunia - ja też. A skąd jesteś dokładnie? Może jakiś wspólny spacerek - ja miałam cc dokładnie 23 dni temu i chętnie pogadam na żywo z inną mamusią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
asiejka86 Bliżej Aleksandrowa.. CC miałam dokładnie 04.10.. Lenka urodziła się długa 57cm i waga 4130..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Ciekawe co słychać u naszej chrzczącej dziś mamuśki? Mam nadzieję, że maleństwo bylo grzeczne w kościele. My planujemy chrzest za miesiąc, ale boję się, że w kosciele bedzie jeden wielki ryk... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Przyczajenie
|
Też duża dziewczynka..
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Ja też sie wtedy pisze na spacer
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.