Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 16:48   #691
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry z rana

Iwoncia to kciuki za jutro a Ty sama wszystko przygotowujesz? Podziwiam bo ja bym chyba ni dala rady. My ten dzien mamy za tydzien mysze wykurowac Zuzke do tego czasu.

Tak, sama, mama mi sałatke tylko zrobi
Mąż bedzie przy dziecku a ja sobie porobie co trza
Żal mi kasy na restauracje a i tak długo goscie siedziec nie bedą podobno

Bardziej martwie sie kościoła żeby mały sie nie obudził

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
w takim razie powodzenia jutro

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej ja wpadłam na chwilę, żeby oznajmić, że urodziłam 18.10 o 8:58 . Mała ma na imię Kinga, ważyła 3930 gr. Poród sn, bolało strasznie, ale poszło ekspresowo, mała rodziła się z ręka przy głowie, więc musiałam być nacięta, szczegóły opiszę później. Pozdrawiamy i gratuluję innym rozpakowanym!
Gratuluje !!!!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:48   #692
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Fabianek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg __UTF_8_Q_Zdj_C4_99cie0048_2Ejpg__[1].jpg (26,9 KB, 79 załadowań)
Stary 2012-10-20, 17:56   #693
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Hej ja wpadłam na chwilę, żeby oznajmić, że urodziłam 18.10 o 8:58 . Mała ma na imię Kinga, ważyła 3930 gr. Poród sn, bolało strasznie, ale poszło ekspresowo, mała rodziła się z ręka przy głowie, więc musiałam być nacięta, szczegóły opiszę później. Pozdrawiamy i gratuluję innym rozpakowanym!
Gratulacje
Urodzona w moje urodzinki

Iwoncia a na ile osób robisz i co masz zaplanowane w menu?
Asiulka i jak usg?
Stary 2012-10-20, 17:59   #694
katiem
Wtajemniczenie

Poszłam umyć zęby, a na co w tym czasie wpadł Pawełek???
Same zobaczcie

Aż mi ciarki przeszły na myśl gdyby Kuba dostał tym motorem w głowe..
PA201353.jpg

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-21 o 07:24
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 18:52   #695
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Fabianek
Śliczności

Cytat:
Gratulacje
Urodzona w moje urodzinki

Iwoncia a na ile osób robisz i co masz zaplanowane w menu?

W menu nic specjalnego, zimna płyta bo i tak długo siedzieć nie będą (zobaczymy ), sałatka warzywna, cieplutkie cieniutkie kiełbaski
Nie bede szaleć z tą imprezą :p

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Same zobaczcie

Aż mi ciarki przeszły na myśl gdyby Kuba dostał tym motorem w głowę.

Załącznik 4940346
Kubuś fajniusi

Hah, a mi mój chłop kupił spodnie dżinsowe za 200zł ale kuuuuuwa jakie wygodne buciki zamszowe z ładną klamerką błyszczącą które chyba dadzą mi w kość po drodze jutro bo to zakupy na jutrzejsze chrzciny
Za wczasu sobie plastry na pięty ponaklejam
Stary 2012-10-20, 19:17   #696
asiejka86
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Gratuluję nowym mamusiom ich maluszków i trzymam kciuki za mamusie jeszcze nierozpakowane.
Zauważyłam dziś u swojej gwiazdeczki odparzenia w pachwinkach Co może pomóc? Smarować kremem jakimś konkretnym czy nie rusza niczym nie smarować i poczekać aż samo się zagoi?
Asiulka nie martw się - na pewno usg Jaśka wyjdzie ok I współczuję zaistniałej sytuacji.
Julka nakarmiona i śpi - jest taka słodka - mogłabym patrzeć na nią bez końca. Ciekawe jak długo to potrwa. Ok 23 zapewne znowu będzie atak kolki więc na dłuższe spanie liczę po 1. I minionej nocy Julka spała bez przerwy 4,5 godziny - co u nas jest czymś niespotykanym. Oby tak było już codziennie...
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 19:19   #697
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam
po calym dniu jestem padnieta..
Tz mi sie rozchorował jakas jelitowka go dopadla i mam 2 dzieci w domu
Pogoda dzis tak piekna ze zal bylo siedziec w domku i poszlam na spacerek z mała, 2 godziny chodziłam az mi nogi w dupe weszly
Mala ma caly czas taka pupe czerwona, kupilam ta masc Clotrimazolum i zobaczymy..

Gratulacje dla Lilki
Iwoncia 3mam kciuki zeby chrzciny wyszly po Twojej mysli, ja juz mam gesia skorke jak pomysle o tym

spadam spac chyba bo padam na pysk dzisiaj, dobranoc

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 19:26   #698
asiejka86
Rozeznanie

Dziś udało mi się wyrwać na zakupy - od razu człowiek ma lepszy humor

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Mam pytanie - jak zabawiacie swoje dzieci w ciągu dnia? Moja malutka ma 3 tygodnie i czasem kładę ją na łóżku i próbuję zagadywać, ale ona najbardziej lubi jak chodzę z nią po domu. Oczywiście muszę coś do niej mówić albo śpiewać, bo inaczej jest ryk. Chyba rozpieściłam swojego skarbusia i pozwoliłam sobie wejść na głowę...
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 19:48   #699
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam
po calym dniu jestem padnieta..
Tz mi sie rozchorował jakas jelitowka go dopadla i mam 2 dzieci w domu
Pogoda dzis tak piekna ze zal bylo siedziec w domku i poszlam na spacerek z mała, 2 godziny chodziłam az mi nogi w dupe weszly
Mala ma caly czas taka pupe czerwona, kupilam ta masc Clotrimazolum i zobaczymy..

Gratulacje dla Lilki
Iwoncia 3mam kciuki zeby chrzciny wyszly po Twojej mysli, ja juz mam gesia skorke jak pomysle o tym

spadam spac chyba bo padam na pysk dzisiaj, dobranoc
Dziękuje kochana
A mała ma odparzenie??
Jak u nas sie pojawiło to sudokrem był złotym środkiem, a jak sie zagoiło to tylko pudrem zasypuje cały czas.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Mam pytanie - jak zabawiacie swoje dzieci w ciągu dnia? Moja malutka ma 3 tygodnie i czasem kładę ją na łóżku i próbuję zagadywać, ale ona najbardziej lubi jak chodzę z nią po domu. Oczywiście muszę coś do niej mówić albo śpiewać, bo inaczej jest ryk. Chyba rozpieściłam swojego skarbusia i pozwoliłam sobie wejść na głowę...
Mój też sie drze ciągle też woli jak sie z nim chodzi, ale to tylko jak jest pojedzony i kolki nie ma i jest wypróżniony.
Dlatego tak boje sie jutrzejszego chrztu
Stary 2012-10-20, 20:27   #700
maggie123
Zakorzenienie

Iwoncia, powodzenia na jutrzejszej imprezie!
Cytat:
Dobry.
Mały pół nocy na cycu wisiał, mam delikatnie rzecz ujmując dość.

Wiem co to za maść tylko nie wiedziałam czy na receptę. Idę zaraz do apteki.

Zapaliłaś???
Ja marzę o tym aby nie wrócić do palenia. W ciąży z Paulą popalałam jak miałam nerwy, a że z jej ojcem miałam jazdy totalne począwszy od wyrzucania z domu a kończąc na jego próbie samobójczej ( jezu jak mogłam być z takim psychopatą ) to tych papierosków trochę bylo. Jak skończyłam karmić to od razu fajki wróciły. A teraz nie palę od dokładnie 16 marca, ani jednej sztuki, do wcześniej z 5 spaliłam. Po urodzeniu zachciało mi się ale zapomniałam o tym i na razie mnie nie kusi. I marzę aby tak zostało.
jaka dzielna kobieta! jak postanowi, to nie pali
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Włączyłam Kubie płyte Marylki "Niebieska Maryla",bo często jej słuchałam będąc w ciąży przy prasowaniu i słuchajcie...jakby dziecka nie było!!!!!!!!!!!!!!!!więc to działato czego słuchałyście w ciąży dziecku jest znane.A i nawet grzecznie leży w bujaczku na wibracjach,ale to zasługa muzyki,bo wcześniej mu się nie podobało.

Niezła ta dietaa maści kupie obie,dzięki za info

Asiulka wysłałam.Mam nadzieję,że z Jasiem wszystko dobrze.

Miłego weekendu!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ostatnio moja mama jak u nas byli powiedziała,że kiedyś to z dzieckiem się nie wychodziło z domu,dopóki nie było ochrzczone

Ooooooooooo to go pochwaliłam!!!!!!a to dlatego,że pielucha była pełna.
też popieram z tą muzyką! moją Zuzia tez chyba lubi słuchać tego, co słyszała w brzuszku. Teraz zastanawiam się jaką jaką muzykę klasyczną jej włączyć...
A co do chrzcin - ostatnio moja chrzestna nas ponaglała ze chrzcinami, bo przecież z nieochrzczonym maluszkiem w ogóle nie powinno sie wychodzić z domu, a co dopiero samochodem gdzieś pojechać
Cytat:
Gratulacje!!!!
Cytat:
Maggie Czy Ty jestes mna w innej skorze??? Albo ja Toba?
Pensjonacik w gorach....maz z takimi pomyslami....
Mialam taki okres kilka lat temu zeby rzucic wszystko i wyjechac do Zakopca . A wszystko przez to ze bylismy kiedys w Karpaczu i tam wlasnie malzenstwo z Poznania prowadzi pensjonat. I juz wyobrazalam sobie siebie w tym innym, pieknym swiecie. Nawet maz dal sie w to wciagnac i widzial siebie jak rabie drewno itd. Ale jednak okazuje sie ze to nie jest wszystko takie proste i rozowe....Jak sie nie ma nic do stracenia to owszem. Ale jesli mam poswiecic dobra prace na interes ktory moze nie wypalic to lepszy wrobel w garsci

A przez jeepa tez przechodzilam. I poszlismy na kompromis i kupil Suzuki Jimny - malutenki jeepek ktorego wlasciwie sama pokochalam, ale tez dzieci nim nie wozimy

Lilka gartulacje
Katiem, może my jesteśmy genetyczne siostry syjamskie może z pensjonatem się nie uda (tym bardziej, że aktualnie poważnie rozważamy przeprowadzkę do warszawy) ale za to domek z widokiem na me ukochane góry kiedyś będzie na pewno. Właściwie to nasza wspólna droga z mężem zaczęła się od wyjazdu do Zakopanego na III roku studiów... i tak minęło 6 lat... a żeby o tym nie zapomnieć plener ślubny robiliśmy w górach a to od nas bagatela... tylko ponad 400 km
Cytat:
Fabianek
śliczności malutkie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Gratuluję nowym mamusiom ich maluszków i trzymam kciuki za mamusie jeszcze nierozpakowane.
Zauważyłam dziś u swojej gwiazdeczki odparzenia w pachwinkach Co może pomóc? Smarować kremem jakimś konkretnym czy nie rusza niczym nie smarować i poczekać aż samo się zagoi?
Asiulka nie martw się - na pewno usg Jaśka wyjdzie ok I współczuję zaistniałej sytuacji.
Julka nakarmiona i śpi - jest taka słodka - mogłabym patrzeć na nią bez końca. Ciekawe jak długo to potrwa. Ok 23 zapewne znowu będzie atak kolki więc na dłuższe spanie liczę po 1. I minionej nocy Julka spała bez przerwy 4,5 godziny - co u nas jest czymś niespotykanym. Oby tak było już codziennie...
asiejka tylko nie smaruj sudocremem, bo on świetnie działa na odparzenia ale nie w fałdkach skórnych, bo może skórę mocniej wysuszyć, a w pachwinkach podrażnia się pieluszką i tylko ranki będą większe. Najlepiej jakaś maść bardzo dobrze nawilżająca w grubej ilości, ta maść, o której pisała Gda - http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html i wietrzenie. Zrezygnuj też w tym momencie z chusteczek i pupkę przecieraj wacikami z przegotowaną wodą. I powinno pomóc
Cytat:

Kochana, wiesz, że jak tak będziesz nosić, to maluszek szybko się nauczy i później Ci ręce będą odpadać? aktualnie Zuzanka fascynuje się matą i karuzelką. No i uwielbia przyglądać się rogalowi do karmienia, który na białym tle ma różnokolorowe grochy, oraz naszym obrazom na ścianie (białym liliom na czarnym tle). Ostatnio kupiłam jej książeczkę czarno-białą http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...ka-owoce-.html też bardzo lubi patrzeć na te obrazki

Tak sobie teraz rozkminiam co by tu zrobić, żeby moje dziecię było jak najbardziej inteligentne, jak tą inteligencję w niej kształtować, w jaki sposób odpowiednio pobudzać zmysły? Co o tym temacie sądzicie i jakie macie metody? Podejrzewam, że Gda będzie dużo wiedzieć

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:59   #701
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
kolejny maluszek a raczej maluszkowa
gratulacje

u nas dziś kolejny atak kolki ale po boboticu znacznie łagodniejszy niż ostatnio. oby tak zostało

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-10-20 o 21:05
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 21:05   #702
kraven
Zakorzenienie

Jeszcze tylko nocka i TŻ wróci do domu Chyba jeszcze nigdy tak za Nim nie tęskniłam jak tym razem. To pewnie wina hormonów.

Maggie mnie się wydaje, że przede wszystkim muzyka klasyczna. I trzeba pamiętać, że nalezy pobudzać dziecko stopniowo, nie wszystkim na raz.

Zmykam spać. Dobranoc.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:02   #703
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tak, sama, mama mi sałatke tylko zrobi
Mąż bedzie przy dziecku a ja sobie porobie co trza
Żal mi kasy na restauracje a i tak długo goscie siedziec nie bedą podobno

Bardziej martwie sie kościoła żeby mały sie nie obudził
Niestety takie imprezy kosztują.Pytałam u nas w jednym lokalu 70zł od dorosłego a dziecko 40-50!chyba zwariowaliw menu normalny obiad,przystawki,ciasto i alkohol(jeśli ktoś chce )we własnym zakresie+250zł obsługa.1500zł wychodzi-dziękuję!Teściowa zaproponowała,że zrobi u siebie(u nas mały metraż)ja nie śmiałam jej o to prosić,kochana jest niez połowe tej kasy myślę da się zaoszczędzić.

Trzymam kciuki,by synuś spał jak aniołek,nawet przy polaniu główki wodą święconą

Cytat:
Fabianek
Fajniutki okruszek,widzę w trakcie zmieniania pieluchy

Cytat:
Same zobaczcie

Aż mi ciarki przeszły na myśl gdyby Kuba dostał tym motorem w głowę.

Załącznik 4940346
Mówiłaś,ale nie sądziłam,że to tak wygląda!Otwiera mi zdjęcie i widzę tylko Kubusia z tym motocyklem i samochodzikiem,dopiero zjeżdżam na dół a tam Kurcze ma pomysły,naprawdę musisz uważać albo pochować autkaKubuś jaki słodziaczek

Cytat:
Hah, a mi mój chłop kupił spodnie dżinsowe za 200zł ale kuuuuuwa jakie wygodne buciki zamszowe z ładną klamerką błyszczącą które chyba dadzą mi w kość po drodze jutro bo to zakupy na jutrzejsze chrzciny
Za wczasu sobie plastry na pięty ponaklejam
Zaradna kobieta z Ciebiewłaśnie te chrzciny...jesz cze trzeba się ubrać...
Cieszę się,ze zakupy udane,na pewno poprawiły Ci humor jak każdej kobiecie

Cytat:
Cześć dziewczyny
...
Mój Kuba miał pod paszkami a to dlatego,że dobrze mu nie osuszyłam po kąpielii akurat wtedy trafiliśmy drugi raz do szpitala z tą żółtaczką.Położna niezbyt mile na mnie spojrzała,że coś takiego zrobiłam a mi było go szkoda,przeze mnie miał tam czerwone i ona po kąpieli kazała mu to psikać octeniseptem i osuszać,nie trzeć!PomogłoTeraz dokładnie sprawdzam wszelkie zakamarki i fałdki Kubusia.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też popieram z tą muzyką! moją Zuzia tez chyba lubi słuchać tego, co słyszała w brzuszku. Teraz zastanawiam się jaką jaką muzykę klasyczną jej włączyć...
A co do chrzcin - ostatnio moja chrzestna nas ponaglała ze chrzcinami, bo przecież z nieochrzczonym maluszkiem w ogóle nie powinno sie wychodzić z domu, a co dopiero samochodem gdzieś pojechać
Jakoś nie umiem jej często słuchać,wolałam Marylkę
A z tymi chrzcinami to wspominałam trochę wcześniej,że moja mama z tym wyjechała,że kiedyś tak było,ale widzę niektórzy nadal to praktykują
Magda to Ty pisałaś,że nie macie chrzestnego a chrzciny już zaklepane na 11?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Wracałam do stron,kiedy był mój tp i tak sobie wspominałam...
a to z opisu porodu tamlin:
"Pierwsze chwile to była po prostu ulga że wyszedł a nie radość że jest."
Bardzo mi się podobająPrzypominają to samo,co ja czułam

DOBRANOC

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-20 o 21:11
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:38   #704
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczor

Iwoncia trzymam kciuki za jutrzejszy dzien by wszystko sie udalo i Alanek nie plakal

Temat samochodow moj znowu ma bzika na punkcie sportowych i cuagle slysze ze takie a takie kiedys sobie sprawi :p zaczynal od porsche i co roku zmiana zalezy co wyczai na targach teraz chcialby lambo ale zanim sie dorobi to mina lata

Ja uwielbiam gory ale tzet nie. Jak jezdzilismy na wakacje to zawsze nad morze a ja tak kocham wedrowki po gorach jak dzieci dorosna to je zabiore

Co do usg wiec tak badala nas najlepsza lekarka od noworodkow i ogladala podotykala go calego i mowi ze wszystko wpirzadku wszystkie odruchy ok a ze ja mam 24 pazdz kontrolne usg to powiedziala ze na spokojnie czekac bo. I tak hest ok jest mi lepiej troszke jedynie jak patrze w dol z tych schodow zastanawiam sie jak ja to zrobilam ze wyszlismy z tego bez szwanku ( oprocz bolacych mnie dzisiaj zeber) bo teraz z perspektywy widze ze to musialo btc trudne i glupie jest to ze ciagle mam to w pamieci i to siedzi we mnie mam ogromne wyrzuty sumienia ze moglo sieto skonczyc tragicznie. Wiem ze jest ok ale ciezko to wyrzucic ciekawe kiedy to przejdzie?

Katiem nie widze zdjecia musze otworzyc przegladarke u zobaczyc co ten Twkj syn wykombinowal

My dzis bylismy y przyjaciolki zobaczyc koniki ina spacerek.

Wogole duzo placicie Za chrzciny ja mam55 zl i full wypas :d no to sie rozpislam na koniec dnia
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 00:14   #705
gda
Zakorzenienie

Asiulka - nie zamęczaj się takimi myślami. To był wypadek, takie się zdarzają! A niemowlęta są, mimo wszystko, bardzo "elastyczne" i odporne na uszkodzenia. Ochroniłaś go jak mogłaś, nic się mu nie stało, więc zadręczanie się myślami: "a co by było gdyby..." jest bez sensu, psychicznie Cię to wykończy!

Mój mąż też sportowe lubi i zawsze ma

Katiem - chyba Ty pytałaś o zakupy. Męża nie było od rana w środę do wieczora w czwartek, więc już mogłam swobodnie skoczyć w piątek.

A co do stymulacji niemowląt, to one rozwijają się patrząc na wszystko! Ważne jest, żeby dużo mówić do nich o świecie.

My mieliśmy koszmarną noc wczoraj, ale fajny dzień. Mały dużo spał.
A teraz znowu się męczy od poprzedniego karmienia z bączkami Co chwilę się budzi i wysila...

A na wadze mamy 5115 g

Czyli na moim mleczku przybrał w miesiąc ok. 1,5 kg To chyba ładnie...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 03:17   #706
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Gratulacje

IWONCIA Trzymam kciuki aby wszystko się udało i mały był spokojny w kościele sama się zastanawiam jak to będzie z moim lobuzem

A tak w ogóle to ile u Was się płaci za chrzest ?
Stary 2012-10-21, 07:38   #707
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzięki kochane, trzymajcie nadal te kciukaski
Msza na 15tą

Wercia tak u nas sie płaci za chrzest - 50zł.

Ale dzisiaj była wielka kupa z rana bo wczoraj nie zrobił nic.
Matko aż prawie pampers nie wyrobił :p
Stary 2012-10-21, 07:40   #708
katiem
Wtajemniczenie

Hello

Zmniejszylam zdjecie - mam nadzieje ze teraz nie bedzie problemow z odbiorem

Gardlo mnie zaczyna bolec..mam nadzieje ze sie nie rozloze...

Maggie to ale masz pewnie piekne zdjecia z pleneru....
Domek w gorach - o tak

Czasem ogladalam taki serial "szpilki na Giewoncie" i autentycznie łapałam po nim takiego dola.....a małż sie ze mnie smial.

Iwoncia trzymam kciuki za dzisiejsza imprezke. Napracujesz sie. I oby maluszek nyl grzeczniutki. Zreszta tyle bedzie rak do pomocy uspokajania, ze dacie rade.

Co do chrzcin to pomyslimy o tym na wiosne. Pawel byl chrzczony jak mial 9 miesiecy i robilismy podwojna impreze z moim bratem. Jego synek mial 3 miesiace.
a teraz moja druga bratowa jest w ciazy i wszyscy sie smieja ze teraz na nich czekamy
Zreszta mamy przyjaciela rodziny - ojca oblata i msza jest tylko dla nas. Bez zadnych kartek do spowiedzi itd.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-21, 08:10   #709
gda
Zakorzenienie

Jejuuu co za noc okropna! Mąż poszedł z małym na spacer właśnie, żeby chociaż trochę pospał... A ja też idę odespać. Tylko biedny mąż - kiedy on będzie odsypiał??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-21, 08:12   #710
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje kochana
A mała ma odparzenie??
Jak u nas sie pojawiło to sudokrem był złotym środkiem, a jak sie zagoiło to tylko pudrem zasypuje cały czas.

własciwie to juz sama nie wiem co to jest.. bo najpierw byly krostki myslalam ze robi sie odparzenie a teraz ma takie male ranki jakby jej skorka zeszla.. tak mi jej zali takie mocno czerwone
probuje wszystkiego juz

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 08:30   #711
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
planuje i ja ale Konczi nie w Twym tempie. Chciałabym tak za 2 lata być w ciąży, tymczasem mąż mi przebąkuje, żeby starać się wcześniej o maluszka, żeby było 2 lata różnicy między urodzinami i żebym do pracy już nie wracała, tylko pomyślałam wreszcie na poważnie o własnej działalności, bo na razie to tak sobie planuję i gdybam... Zobaczymy co los przyniesie...
a na razie, o ile się w pracy zgodzą, chcę wrócić w kwietniu na 7/8 etatu. To z przerwą na karmienie byłoby tylko 6 godzin w pracy.

też nie sądziłam, że taka jazda z tą laktacją być może... Każdy stres, nerwy niedobrze działają... a ja ostatnio trochę nerwowy czas miałam i chyba mam efekty.. Podaję Ci łapkę i działam podobnie. Oby nam się udało

O widzisz.. a u mnie wszystkie bez opakowania były i takie jakieś wymemłane...
trzymam też kciuki za waszą "mleczarnię"niech się to poprawia bo jeszcze gorzej się stresuję, że mała się nie najada

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Jejku, to wytrwałości. Oby się udało przywrócić mleko w Twoich piersiach.
Dziękuję

Cytat:
Trzymam kciuki aby wszystko do normy wróciło. Może jeszcze Karmi spróbuj.

Ja też, fajniutki jest

Najważniejsze że nic mu się nie stało.
Swoją drogą jakiś pechowy dziś dzień.
karmi też piję ale jak za pierwszym razem od razu pomogło tak teraz jakoś gorzej, no ale walczę o te mleko, karmię co godzinkę i odciągam potem, musi być lepiej!!!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Gratulacje i witamy z powrotem

kochany Henio przystojniak

Lidka mam nadzieję że laktacja znów się rozkręci u Ciebie trzymam kciuki.

Anesh całe szczęście że nic się nikomu nie stało

Asiulka biedactwo uważajcie na siebie,doczytałam że z Jasiem wszystko w porządku a Ty troszkę poobijana,trzymajcie się

Anusia ale jesteś szybka,gratuluję i niezmiernie się cieszę że nie musiałaś się długo męczyć.

My byliśmy dzisiaj na bioderkach,wszystko w porządku

Kontrola po 3 miesiącu.

Dziekujemy za kciuki.

Mało mnie dzisiaj na wizażu bo korzystamy z pogody,jest tak pięknie ze aż się wierzyć nie chce.

Byłam też dzisiaj w ciucholandzie i obkupiłam małą ale ją jutro wystroję

A sobie kupiłam płaszczyk czerwony,taki jak chciałam.

Teraz idziemy do znajomych.

Miłego popołudnia i wieczorku życzymy
dziękuję za kciuki

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

Byłam dziś z Kamilką na usg bioderek i niestety początki dysplazji w prawym bioderku Facet mi powiedział, że to przez to, że ją kładę na boczkach. A tak mi powiedzieli w szpitalu i zabronili kłaść na pleckach, żeby się nie zachłysła
No nic, kładę ją na plecach choć skubana się przekręca i dałam jej dodatkowo pieluchę między nogi, zobaczymy za 6 tyg. czy pomogło.
Zważyłam dziś klocka i ma 4350 g czyli w 2 tyg. przybrała 600. To chyba nie najgorzej ją karmię

Załatwiliśmy też chrzciny. Na 28.10. Był zgryz bo ja jestem katoliczką a mąż ewangelikiem i do tego niezbyt praktykującym. No i oczywiście jak się spotka dwóch upartych to nigdy lekko nie jest. W końcu ustąpiłam bo nerwy mi nie pomagają.Jakoś postaram się wychować dzieciątko
niech się szybko z bioderkami poprawia
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 08:53   #712
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczor

Iwoncia trzymam kciuki za jutrzejszy dzien by wszystko sie udalo i Alanek nie plakal

Temat samochodow moj znowu ma bzika na punkcie sportowych i cuagle slysze ze takie a takie kiedys sobie sprawi :p zaczynal od porsche i co roku zmiana zalezy co wyczai na targach teraz chcialby lambo ale zanim sie dorobi to mina lata

Ja uwielbiam gory ale tzet nie. Jak jezdzilismy na wakacje to zawsze nad morze a ja tak kocham wedrowki po gorach jak dzieci dorosna to je zabiore

Co do usg wiec tak badala nas najlepsza lekarka od noworodkow i ogladala podotykala go calego i mowi ze wszystko wpirzadku wszystkie odruchy ok a ze ja mam 24 pazdz kontrolne usg to powiedziala ze na spokojnie czekac bo. I tak hest ok jest mi lepiej troszke jedynie jak patrze w dol z tych schodow zastanawiam sie jak ja to zrobilam ze wyszlismy z tego bez szwanku ( oprocz bolacych mnie dzisiaj zeber) bo teraz z perspektywy widze ze to musialo btc trudne i glupie jest to ze ciagle mam to w pamieci i to siedzi we mnie mam ogromne wyrzuty sumienia ze moglo sieto skonczyc tragicznie. Wiem ze jest ok ale ciezko to wyrzucic ciekawe kiedy to przejdzie?

Katiem nie widze zdjecia musze otworzyc przegladarke u zobaczyc co ten Twkj syn wykombinowal

My dzis bylismy y przyjaciolki zobaczyc koniki ina spacerek.

Wogole duzo placicie Za chrzciny ja mam55 zl i full wypas :d no to sie rozpislam na koniec dnia
Jak to jest ze jedzie sie tam gdzie chlopy chca co??? U mnie to samo. Ale na szczescie w kwestii gor zdanie mamy podobne. Gorzej z morzem i wyjazdami zagranicznymi.

Dobrze ze z Jasiem wszystko w porzadku. A TY przestan sie obwiniac

Gda pieknie ci przybral

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
trzymam też kciuki za waszą "mleczarnię"niech się to poprawia bo jeszcze gorzej się stresuję, że mała się nie najada

karmi też piję ale jak za pierwszym razem od razu pomogło tak teraz jakoś gorzej, no ale walczę o te mleko, karmię co godzinkę i odciągam potem, musi być lepiej!!!

niech się szybko z bioderkami poprawia
Slonce a dlaczego myslisz ze sie nie najada?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

własciwie to juz sama nie wiem co to jest.. bo najpierw byly krostki myslalam ze robi sie odparzenie a teraz ma takie male ranki jakby jej skorka zeszla.. tak mi jej zali takie mocno czerwone
probuje wszystkiego juz
BIedna malenka....to moze octenisept?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-21, 08:54   #713
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu,narazie jest dobrze. Bedziemy sie szczepic na pneumokoki z nfz bo nam sie nalezy ze wzgledu na wczesniactwo.

W Piotr i Pawel jest promocja 108 pampkow za 50zl i do tego 1litr lenora sensitive. Bynajmniej w moim miescie. Dokonalam zakupu

Gratulacje dla nowej mamusi

Aaa moj maly startowal z 2800 a po 6 tygodnaich ma 4800 ale lekarka pow ze skoro jest na mleku z piersi to wszystko ok.
fajna promocja
i synek pięknie rośnie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

Hatti gratulacje

Anusia gratuluję!! jesteś expresowa wiedziałam, że Fabianek będzie mniej ważył

dzięki kochana

mój mały Głodek już zaczął płakać, ale jeszcze zdążę się nią pochwalić
specjalnie dla ciotek wizażowych pierwszy raz występujemy w spodniach (oczywiście za dużych ) na co dzień nosimy pajacyki
piękny Głodek!!!

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
tak słyszałam właśnie,że śmierdzi spalenizną a skąd to się robi wiesz może?

Lidziu ja też tak miałam.Kuba się denerwował,ale cały czas go przystawiałam,no i jak widać przybiera,więc się najadaDobrze będzie

to ci komplement,dzięki
Dziś mam dzień na NIE.Mąż mnie wkur..
dziękuję za wsparcie
oby nastrój się poprawił

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
widze w gazetce z rossmanna chusteczki babyderam za 3,49..

kurde wogole za niedlugo trzeba bedzie przejsc na 3 pampersy juz

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

ostatnio u maluszka pojawily sie odparzenia,nic nie pomagalo.. ani sudocrem ani alantan ani nawet przemywanie dupki przegotowana woda z kropelka oliatum. Wiec posmarowalam tyłek tak cieniutkko clotrimazolem na noc-rano tyleczek piękny

a na wypryski/potowki/generalnie brzydka buzinke dobry jest krem CUTIBAZA
u mnie też clotrimazol pomógł na krosteczki na pupce, bo się zaczęły pojawiać

a jeszcze mam pytanie, bo mała dostała też krostek na buzi, więc odstawiłam nabiał, od trzech dni nie jem - kiedy te krostki znikną? czymś to smarować?

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A ja uważam, że są super. Ani za mokre, ani za suche. Moja też nie chciała spać. Żeby zasnąć musiałam ją mocno przytulić, złapać za obie rączki i głaskać po głowie. A mam tylko dwie ręce

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Oj bidulko ty nasza dobrze, że z Jasiem wszystko dobrze a tobie szybkiego powrotu do zdrówka życzę

gratulacje, a to się szybko uwinęła

Na herbatkach pisze, że mogą być po 1 miesiącu, nie masz jeszcze za wcześnie na herbatki?

uplułam monitor

Za to mojej Kamie w końcu udało się trafić kupą z przewijaka prosto do mojego łóżka Mój mąż się obawia, że będzie następny w kolejce

gratulacje dla nowej mamusi i córeczki

A ja wam już brzuszków zazdroszczę. Dochodzę do wniosku, że super było być w ciąży i w sumie poród też nie był taki zły

A ja sobie dziś wyciąglam sama jakąś pozostałość po szwie. Niby rozpuszczalny a przelazł przez skórę i sobie zwisał. Pociągłam i sam wylazł
kupne masakry są super co się człowiek nakombinować musi, żeby później tą posprzątać

Cytat:
Dobry wieczor. Ja nie moge zasnac. Jasiowi na jutro zalatwilam usg glowki tak dla mojego spokoju i sie juz denerwuje widze ze wszystko ok ale do badania bede o tym myslec. I przeraza mnie mysl jutrzejszego zejscia z jasiem ze schodow do tego powrocily problemy rodzinne tak ze dzwonilam na policje i donosilam na wlasnego ojca. Ehhh szkoda gadac a matka jak zwykle nic z tym nue zrobi. A ten pijak znowu stawia warunki typu ze ja moge rozmawiac z mama tylko 2 razy w tgodniu wiec o odwiedzinach nie ma mowy. Trudno wnukow nie bedzie widzial jego sprawa.
oj widzę, że teraz u ciebie "kumulacja" niefajnych zdarzeń
niech wszystko szybko wraca do normy

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry Fabianek śpi najedzony,zaraz będą chodzili kąpać maluszki i będzie wizyta
no mamusia, to wszystkiego dobrego i samych pozytywnych nowin po obchodzie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 09:00   #714
katiem
Wtajemniczenie

LIdziu Zielona polecala cutibaze bodajze

Sliczny Fabianek

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-21, 09:12   #715
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jejuuu co za noc okropna! Mąż poszedł z małym na spacer właśnie, żeby chociaż trochę pospał... A ja też idę odespać. Tylko biedny mąż - kiedy on będzie odsypiał??

mój mały też głównie śpi właśnie na dworze więc jak już sobie nie możemy poradzić w domu to kierunek dwór

ale u nas dziś okropna mgła ... nic nie widać przez okno ... myślę że się wypogodzi i będzie kolejny ładny dzionek chcę iść dziś kupić coś bliźniakom bo w tygodniu idę odiwedzić koleżankę ze szpitala

Fabianek śliczny chłopiec
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 09:25   #716
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Dobry wieczor

O tak, ja też kocham góry. Jak urlop to tylko w górach. Na szczęście chociaż to jedno łączy nas z mężem. Szkoda, że u Was tak nie ma.
Ja już myślę, żeby w przyszłym roku zabrać niunie do Zakopanego, ale nie wiem czy z kasą damy radę.

Również trzymam kciuki Iwonciu Jak się rozpłacze to się nie przejmuj, to normalne że niemowlaczki płaczą. Na chrzcinach zwykle znajdzie się taki jeden brzdąc co płacze
No ale łatwo mówić też będę się stresowała.
Stary 2012-10-21, 10:23   #717
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

mój mały też głównie śpi właśnie na dworze więc jak już sobie nie możemy poradzić w domu to kierunek dwór

ale u nas dziś okropna mgła ... nic nie widać przez okno ... myślę że się wypogodzi i będzie kolejny ładny dzionek chcę iść dziś kupić coś bliźniakom bo w tygodniu idę odiwedzić koleżankę ze szpitala

Fabianek śliczny chłopiec
U nas też taka mgła. Ale już powoli przechodzi.

Na spacerze spał, ale wrócił i znowu pobudka! Z 30 minut w bujaczku spędził gapiąc się na zabawki z muzyczką, a potem znowu kazał się nosić. Ale jemu nie wystarczy noszenie na rękach, on się domaga noszenia na ramieniu! Bo wtedy trzyma sobie głowę wysoko i może się na wszystko patrzeć. I tak chciałby cały dzień! Zero snu, tylko gapienie się

To będzie niezły zawodnik-diabełek jak jego tatuś, już to widać... Bo ja byłam aniołkiem nie płaczącym, dużo spałam i w ogóle ideał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-21, 10:52   #718
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correctionDashed.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correctionDashed.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correctionDashed.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correctionDashed.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
hej laski jak dlugo trzeba jeśc bulki ??? bo powoli mam już ich dośc....
kurde 3 tygodnie od cc a ja jeszcze plamie jak to dlugo moze jeszcze potrwać???
u nas za chrzest to tak 200 zł ale my chyba aż po nowym roku bedziemy chrzcili bo moj brat z bratowa są za granica
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-10-21 o 10:53
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 11:01   #719
Konczita
Zakorzenienie

nacytowałam się i wszystko poszło na spacer ehhh

dzień dobry ...
noc minęła nawet w miarę, mąż wstawał zemną na zmianę znaczy się ja wstałam o 23 a mąż o 3"30 no i rano standard po 7 pobudeczka ... i Duśka zjadła i marudna jak co niedzielę ... do 10 szalała i nie mogła później zasnąć ... dopiero przed 11 oczy jej padły .. ale na krótko ... mąż poszedł z nią na spacer a ja mam się ogarnąć bo dzisiaj na urodziny maszerujemy ...

Anusia śliczny jest fabianek
katiem jak zobaczyłam ten motocykl z maleńkim to mnie ciarki przeszły ... ale braciszek dzielić się chce ...
Gda Henio ślicznie przybiera
Niegrzeczna czy możesz jeszce raz podesłać link do nawilżacza jaki nabyliście ?
Iwcia dacie radę, nasza krzykaczka nas tak zadziwiła że 2 godziny spała jak zabita nawet przy chrzcielnicy oka nie otworzyła tylko swoim uśmiechem proboszcza oczarowała u Was też wszystko się uda ...
chociaż powiem Wam że ciesze się że to święto mamy za sobą ... to już tydzień a ja nadal nie odbiłam rączki i nóżki Duśki w glince ramkowej którą dostała od chrzestnej no mała się tak stawia że szok

Ja polecam maść pieluszkową bądź pośladkową nie wiem jak w Waszych regionach na nią mówią ona jest robiona na receptę ale pięknie się spisuje ja w niąnie wierzyłam, zresztą problemów z pupcią nie mamy ale znajoma mi ją podrzuciła i posmarowałam po kupce i faktycznie jest super a wiem że po odparzeniu przy biegunce jej córeczce ona się spisywała na medal więc może warto o nią poprosić pediatrę

pięknie miałam pocytowane i nie pamiętam co komu odpisałam bo ponad godzinę produkowałam posta ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 11:37   #720
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}ja pupcie smaruje mascią Linomag i jest super!! a małą kąpie w Oiliatum fajnie natłuszcza ciałko i nie uczula
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości