|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
ale dziekuje na poczatku myslalam, ze mi to nie ebdzie potrzebne ale skorzystam ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Wiem, tez o tym myslalam ,ale przeciez nie zapraszamy do klubu odrazu wszystkich uczestniczek watku jak leci,patrz strona pierwsza
![]() Aaa nie wiem ![]() Za chwile bede uciekac,wiec jak cos ustalicie to napiszcie na PM zebym nie musiala jutro przeszukiwac 10 stron :P ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Chyba jedyny sposob domowy,i od 12 tyg to detektor plodu,ale niestety troche kosztuje :/ Tyle ze mozna sluchac serduszka kiedy tylko sie chce ![]() Ja sie napalilam na ten,glownie dlatego ze mozna przy okazji nagrac jak bije serduszko i zostawic sobie na pamiatke ![]() http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...767817583.html o albo ten dla dwojga ![]() http://allegro.pl/promocja-detektor-...770204589.html
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-07 o 18:12 |
|
|
|
|
#723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() po prostu nie moge się doczekać bejbiiika i takbym chciała,żeby już go chociaż czuć było.. teraz zastanawiam się nawet nad każdym bulgotnięciem brzucha,tak bardzo nie mogę się doczekać |
||
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie troszkę już lepiej z sennością, ale rano wstać nie moge, drzemki trwają już nawet pół godziny. Za to wieczorem nie potrafię zasnąć.
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo właśnie przeżyłam ogromny stres i mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.
W pracy koło 16:00 poczułam w majtkach jakiś płyn...w sumie bez przerażenia poszłam do toalety bo dotychczas była to zwykła biała wydzielina albo moje wymysły. Tym razem kres. I to naprawde dużo krwii. Pojechaliśmy szybko do szpitala, ale nim mnie przyjęli było już koło 17:00 a w międzyczasie krwii nieco przybyło. Na usg na szczęście serduszko Maleństwa dalej bije- dostałam luteine i jestem w domku. Jutro rano kolejna wizyta, a później za tydzień, chyba,że coś będzie się działo. nie mniej trzymajcie kciuki by jednak wszystko było dobrze.
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie czułam ani odrobinki zmęczenia i ostatnio tak mam coraz częściej, nie wiem co na to poradzić, a tak bardzo chcę się wysypiać |
|
|
|
|
#728 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam taki niecny plan, żeby godzinkę dziennie spędzać na bieżni, rowerku i orbim Jak to nie pomoże to już widze moją apetyczną galaretę na dupie na przyszłe lato![]() Cytat:
Cytat:
oby nawet lepszyCytat:
znajomi znali jakąś tam szefową położnych (nie wiem jak to się fachowo nazywa salowa czy co) i byli traktowani po królewskuCytat:
Cytat:
a) mam 25 lata współżyję od hoho przeszło 8 lat b) brałam tabletki anty przez 8 lat c) popalałam (rzadko, ale liczy się tez kilka paleń jak mniemam), piłam d) nie modlę się e) wynik pozytywny 3 dni przed (jakiś punkt styku, ale jakie to ma znacznie f) wyniki badań też idealne i to nie tylko krwi Do tego zaszłam w ciążę od razu. Jaki z tego morał? Nie wkręcaj sobie pierdół tylko ciesz się swoim stanem, bo to co wymieniłaś nie ma żadnego znaczenia. Idę czytać dalej |
||||||
|
|
|
#729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mysle ze kazda z nas nie moze sie doczekac ![]() Ja wizyte mam dopiero 29 listopada i wtedy niestety nie zobacze maluszka,ale uslysze serduszko - zawsze cos ![]() Hehe tez juz bym chciala dostac kopniaczka,ale juz niedlugo
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczęśliwe zakończenie tej sytuacji!3maj się nieeee! na głowę można by dostac majac taki detektor! wyobraź sobie-bejbik źle się ułoży, nie znajdziesz tętna i umrzesz ze strachu! a to się często zdaża.. Lepiej oszczędzic sobie takiego strachu! |
|
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
Heh ja sie strasznie napalilam,jeszcze jak pracowalam,ale obiecalam sobie czekac do 12 tyg zeby nie zapeszyc,no i mam zwolnili mnie z pracy i ciezko teraz przetrwac o jednej wyplacie,jeszcze tydzien do wyplaty a ja juz mam pusto w portfelu
Az wole nie myslec ![]() Ale w piatek mam urodziny,moze ktos pomysli i mi sprezentuje
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy dostałaś wypowiedzenie? No chyba, że masz dyscyplinarkę? Pracujesz w PL czy UK - doczytałam w opisie.
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#734 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chociaz nie znam sie dokladnie
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracodawca, kiedy poweźmie taką informację powinien wycofać wypowiedzenie. W takim wypadku najlepiej do porodu siedzieć na L4, ale kasa i status zatrudnienia będzie.
|
|
#736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na prawdę macie tempo !Odnośnie snu, to ja też miałam ost. podobny, bardzo realistyczny, trzymałam nasze dziecko ( jedne bo drugie jakby dłużej w brzuchu chciało posiedzieć) pamiętam jego ciężar( a raczej brak) jak przystawiałam do piersi, i jak przebierałam. To było takie cudowne, że żałowałam jak się obudziłam Cytat:
|
|
#737 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby było ok!!! Powiem Ci, że ja przez pierwsze tygodnie ciąży jak chodziła do łazienki to z taką obawą patrzyłam na majtki, bo miałam dużo tej wydzieliny.Brzuszki dziewczyny macie spore! Niesamowite jak każdy ma inaczej Koleżanka w ślicznej sukience w kropki ma fajny brzusio i to w tak wczesnej ciąży, wow chciałabym już taki mieć Może niebawem mi urośnie |
|||
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#740 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki - miałam podobnie dwa tygodnie temu - ale niezbyt obfite plamienie (też dostałam luteinę, mam ją brać zapobiegawczo do 18 tygodnia, teraz w mniejszej dawce). Z tym, że przetrzymali mnie kilka dni w szpitalu, także super, że pozwolili Ci leżeć w domku, ja się tam strasznie umęczyłam.. będzie dobrze! |
||
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz luteinę i odpoczywaj, będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- tylko wiecie, w UK to troszkę inaczej jest... nie wiem, jak wygląda prawo kobiet w ciąży, ale ogólnie to tam z dnia na dzień można pozbyć się pracy... mimo wszystko warto się rozeznać i sprawdzić, co wolno, co przysługuje itp
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już mówimy o pracy...
Mam sprtawę, może któraś z Was się orientuje.. Jestem na śmieciowej umowie-zleceniu. Chcę jakimś cudem dostać umowę o pracę, i pytanie jest następujące: przypuśćmy, że dostaję tę umowę-i wtedy mogę iść na zwolnienie? Czy byłyby problemy,że "zataiłam" ciążę? Będąc na zwolnieniu dostawałabym wypłatę? Byłabym wdzięczna za info.. I trzymajcie kciuki..jak bym dostała umowę.. skończyły by się mojhe 11stki
|
|
|
|
#743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kostki rosołowe i serki topione to złooooo Cytat:
dokładnie!!! |
||||
|
|
|
#744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do pękających brodawek to moja kuzynka miała całe rany, pęcherze wręcz wypełnione krwią, bo jak ma się wrażliwe brodawki i pękają a dziecko ssie mleko to przecież ma bakterie w ustach i wówczas przez rany w brodawkach dostają się do piersi i powstaje zapalenie, które jest bardzo bolesne i zatory, zastoje mleka się wręcz robią i objawy do tego oprócz okropnego bólu piersi (trzeba mleko na siłe zpuszczać) to takie jak przy grypie, wysoka gorączka, bóle mięśni i tym podobne sprawy.....Moja ginka badając mi piersi, powiedziała,że jak tylko bym nawet teraz poczuła ból okropny w piersiach, ucisk i miała przy tym gorączke to mam się niezwłocznie do niej zgłosić!!!
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dostaniesz umowę to zależy jaką (w pierwszej części opisałam dokładnie) ale teoretycznie jak masz umowę na czas określony lub nieokreslony pokazujesz L4 i możesz siedzieć w domu z chorobowym płatnym 100%. Ja bym brała umowę o pracę, bo zawsze później będzie chociażby świadectwo pracy, a również szansa na L4 ciążowe.
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholerka.. muszę się jakoś postarać o tę normalną umowę ![]() póki co napisałam do babki od kadr, zobaczymy co odpisze.. a tak było by suuuper-dostaję umowę o pracę, pracuję dalej, a potem gdy stwierdzę,że chce mieć już "wolne" to L4 i brak zmartwienia brakiem kaski..
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłam na myśli to, że szumnie nazywające się "hartowanie" nic nie da i jest przez połozne i doradców laktacyjnych odradzane i wręcz tępione jako mit. Po co się krzywdzić. Zdaje się, że rany na brodawkach pwostają z powodu złego przystawiania maluszka do piersi, ale wypowiem się dokładniej po rozmowie z doradcą laktacyjnym
|
|
|
|
|
#750 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Serki topione to zło ?? Wychodzi, że wszystko na co teraz mam ochotę i po czym nie mam mdłości to złooo ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Ale te dojazdy to rzeczywiście masakryczne...
ale dziekuje na poczatku myslalam, ze mi to nie ebdzie potrzebne ale skorzystam 

07.07.2012 

ten ciążowy kochamy, ale chciałabym później odzyskać swój stary
za szczęśliwe zakończenie tej sytuacji!
Az wole nie myslec