Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 13:23   #601
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

musi byc dobrze!!
Stary 2012-11-07, 13:24   #602
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie strasz, bo ja wypadam gorzej :P
a)mam 24, staraliśmy się pół roku
b)brałam hormony 6 lat
c)piłam a nawet podpalałam troszkę
d)jestem ateistką
e)wynik w dniu miesiączki, serducho w 6tym tygodniu usłyszałam
f)krew idealna
to jakas licytacja ?

oj dziewczyny dziewczyny

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:27   #603
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny plizz odpowiedźcie
ja miałam bardzo niedawno robione to usg - lekarz patrzył właśnie na to, czy jest ok przezierność karkowa, pokazywał mi też, czy inne "części" dzieciątka się dobrze rozwijają ("widzi Pani, tutaj 5 paluszków, tu też.. tu widzimy, że twarzoczaszka się ładnie kształtuje, półkule wyraźnie oddzielone" i inne rzeczy, których do końca nie rozumiałam, ale był cierpliwy ). Sprawdzał też, czy wymiana krwi między dzieciątkiem a mną jest ok (i do niego i od niego), sprawdzał pracę serduszka. I czy macica jest dobrze położona. To chyba tyle. Mówił, że koło 20 tygodnia będzie ocena narządów wewnętrznych i takie najważniejsze w sumie usg. I wreszcie będę wiedziała, czy to córeczka, czy syn :P (bo chodzę na nfz, już właściwie można by zobaczyć, ale za dużo tych usg nie przysługuje.. jakoś wytrzymam)

Przy okazji zaskoczyłam się nieźle, jak ono tam potrafi fikać niestety, wygląda na to, że temperament może mieć po tatusiu ale już super widać jak macha rączkami, obraca się itd - ja nie mogłam się pozbyć banana z twarzy przez kilka godzin :P ale martwiłam się strasznie przed tym badaniem, więc może stąd tak bardzo było małe poruszone
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:27   #604
pawie_oczko
Wtajemniczenie

axella, cloche, potterka - śliczne brzunia

Czy mogłabyś ktoraś powiedzieć gdzie powinnam wkleić kod html z babyastrology żeby mi się wyświetlał tak jak u niektórych z Was? Jestem trochę zielona w takich sprawach
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:28   #605
humpback
Zakorzenienie

Atena a co na to twój lekarz? jeśli ma świadomość że często łapiesz infekcje a mimo to poleca basen, to ja bym chodziła. ja chodzę czasem w wekendy bo wtedy najprościej się dostać u nas na basen i nie ma takiego tłoku.

nuna ja poroniłam. każda taka tragedia bardzo mocno mnie dotyka i przypomina o moim własnym bólu. tylko że ciągłe rozmyślanie o tym nic nie zmienia. ani tobie nie jest lepiej, ani Elizie. najważniejszy jest teraz Twój maluszek, który bardzo mocno przeżywa wszystko razem z tobą.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:30   #606
vil84
Wtajemniczenie

Cloche, Axella, Potterka - piękne brzuszki macie Potterka, już w 8 tc taki brzuszek - nieźle

Nuna - przytulam odpocznij, posłuchaj ulubionej muzyki - będzie dobrze

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:30   #607
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Kobietki, chodzi któraś z Was teraz systematycznie na basen???? ja powinnam z uwagi na kregosłup, ale mam taką "naturę",że często łapie po basenie zapelnie , i się wacham czy chodzić czy nie
jak tak łatwo łapiesz infekcje, to lepiej chyba jakieś inne ćwiczenia - może z piłką? podpytaj lekarza
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wywód dlaczego urodze zdrowe dziecko:
a) mam tylko 22 lata, wyszło podczas pierwszych współżyć
b) nigdy nie brałam żadnych hormonów, tabletek antykoncepcyjnych etc
c) nie paliłam, nie piłam
d) modlę się codziennie o moje maleństwo
e) wynik pozytywny wyszedł 3 dni przed @, dziecku biło serducho już dawno
f) wyniki z krwi są idealne!!
o właśnie!
ja takiej listy lepiej nie robię...
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
axella, cloche, potterka - śliczne brzunia

Czy mogłabyś ktoraś powiedzieć gdzie powinnam wkleić kod html z babyastrology żeby mi się wyświetlał tak jak u niektórych z Was? Jestem trochę zielona w takich sprawach
w ustawieniach - edytuj podpis czy coś takiego
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:31   #608
potterka
Zakorzenienie

Nuna wg Twojej wyliczanki moje dziecko musi urodzić się chore
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:31   #609
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Zupki uwielbiam. Zresztą też jestem z tych co zjedzą prawie wszystko. Tylko, że teraz na myśl o jakiejś potrawie mdli mnie. Niby mam ochotę na rybkę, ale jak pomyślę o tym, że ją jem, to mi niedobrze. Chciałabym zjeść zupę porowo-serową, ale już widzę jak ją gotuję, a później stoi, bo mnie od niej odrzuca. Do niedawna było ok, od tamtego tygodnia jakoś tak dziwnie mi się zrobiło... Ostatnio np bardzo posmakowały mi jaja w majonezie, niby nic, a jednak mnie urzekło. Wczoraj też postanowiłam zjeść i co? Zdychałam cały dzień czując w ogóle metaliczny posmak w ustach. I teraz jaja już nie zjem. Jakiś czas temu umierałam po brokułach z kaszą gryczaną (mimo, że wcześniej jadłam i nic mi nie było) i teraz też już ich nie tknę. Ba! Jak myślę o tych daniach to aż mnie skręca w środku. Tak samo z pieczarkami. Wcześniej jadłam na potęgę- zapiekanki, zupę, nadziewane etc. A teraz odrzuca mnie od nich.
Nie wiem już sama, chyba muszę na siłę coś w siebie wpychać żeby bobo nie było zagłodzone. A na samych frytkach (mimo, że są super na nudności) długo nie pociągnę, a nawet jak pociągnę, to w drzwiach się nie zmieszczę!

Muszę się zebrać w sobie i wyjść mimo deszczu do sklepu. Może jak na coś popatrzę, to mi się nabierze ochoty na coś...

Lonely- kaszka manna. O to już wiem co na kolację zjem!
u mnie z jedzeniem ostatnio kiepskawo prawie na nic niemam ochoty, ryb niejadam już wogóle, od wszytskich wędlin mnie odpycha, pomidory mi śmierdzą (pomimo,że z działki od teścia niepryskane), kurczaka nietkne, tylko bym w ciastkach siedziała, owocach i to wybranych tylko- banany i jabłka lobo najchętniej, a na śniadanie to bułka z serem żółtym lub białym z miodem a obiady to istny koszmar- dania moje wcześniej ulubione-teraz są karą
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:35   #610
pawie_oczko
Wtajemniczenie

A ja od rana - kiepski nastrój . Posprzeczałam się z lubym o jakieś pierdoły wczoraj z wieczora, zarzuciłam focha, i to mnie jakoś rozdrażniło. Jeszcze dziś rano wybrałam się do takiego osiedlowego lumpa - z fajną, zagraniczną, tanią odzieżą. A że był to dzień dostawy - to ścisk niesamowity, bo 15 min. zrobiło mi się słabo i wyszłam. Wq się na siebie, że tam się wybrałam i stwierdziłam, że w ciąży już tam się nie wybiorę. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam bejbikowi, bo już też schizowałam. Na dodatek w pracy - nawał pracy, moi współpracownicy wiedzą o ciąży, ale inne osoby z różnych miast polski nie informuje o tym przez tel. więc mogą sobie nie zdawać sprawy z tego jak ich telefony, wymagania klientów, etc. mogą być uciążliwie. Chodzę więc jak tykająca bomba i czekam aż wybuchnę. Chce mi się płakać i nic więcej. Jeszcze tyle dobijających informacji wokół. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2012-11-07 o 13:37
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:36   #611
humpback
Zakorzenienie

potterka ale fajny brzuch!

nuna no argumenty nie do przebicia aczkolwiek ja takich mocnych argumentów nie mam

Atena biały ser z miodem też bym zjadła. ja wcześniej bardzo lubiłam czekoladę deserową i kakao - teraz mnie odrzuca. a wczoraj jak zrobiłam sobie czekoladę na gorąco żeby się rozgrzać, to smakowała mi tak ohydnie że wylałam co ciekawe czekolada z budyniem, płatkami, ptasim mleczkiem, ciastkami etc. zupełnie mi nie przeszkadza
Stary 2012-11-07, 13:36   #612
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Nuna wg Twojej wyliczanki moje dziecko musi urodzić się chore
kochana ja nie robilam tego po to, żeby kogoś dobic tylko sobie poprawić humor, a nie sugerować, że bedzie chore.
Stary 2012-11-07, 13:36   #613
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Tego się trzymam bo mam wizytę dopiero 21go

TŻ mi powiedział, że durna jestem i się martwię bez sensu, eh łatwo mu mówić

Upieklam wczoraj bananowe muffinki, macie fotę na smaka
Jakbym słyszała mojego męża. Wczoraj powiedział,żebym się nie martwiła,że już jedno maleństwo straciliśmy i limit nam się wyczerpał
Wierzę mu na słowo

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dzien dobry

brr ale dzis u mnie zimno, sio z taka pogoda..

Co do celulitu to ja slyszalam ze basen bardzo pomaga a jak sie chodzi regularnie to nawet znika

milego dnia!

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

aaaaaaaa mysia daj jedna babeczke
U nas też zimno i cały czas kropi od rana:/

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Witam...
mam 16 stron nadrabiania

a zanim nadrobię pewnie będzie kolejnych 20

Wczoraj byliśmy na wizycie...
serduszko pięknie bije
wyniki w normach, więc czekamy dalej do następnej wizyty
Gratuluje wizyty!!!
Ostatnio nie było mnie od rana do wieczora tylko na forum a kobietki naklepały 15 stron!!!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Super!

Kochana, tak mi przykro!

Mi się śpi tak wygodnie, że gdzie nie przyłożę głowę, przykryję się kocykiem to zasnę. Czy to na leżąco, czy na półsiedząco, czy na boku, czy na plecach. Bez znaczenia! Mam takie parcie na spanie, że najchętniej bym cały dzień spała.

Dzień dobry.

Za namową lonely pochłonęłam kaszę mannę z sosem toffii Mniami!

(a wczoraj zapomniałam wziąć witaminek
To już wiem co zjem na kolacje Kasza manna z sokiem malinowym

Cytat:
Napisane przez zeloth Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziś

nie mam neta w domu (dialog coś nawala) więc mogę pisać tylko z pracy ciii...

Kurcze przyznam się Wam, że chyba nie będę już czytać forów, bo się tylko stresuje czy serce zacznie bić w ogóle, czy nie przestanie. Nie wiem jutro idę do tego szpitala i zaczynam się obawiać.
Na dodatek niestety przez całą ciążę muszę brać clexan, aby nie dostać zakrzepicy. Wczoraj zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk i nie wyobrażam sobie się tak kłuć przez ponad 7 miesięcy - horror... ale pewnie będę się kłuć.

Wczoraj jeszcze raz przeglądałam pierwsze zdjęcie z pęcherzykiem. Doppler wyliczył, że to był 5 tydz 5 dzień, jakaś data 30.06.2013 to chyba data spodziewanego porodu, i wielkości 14,61 i 6,2 to chyba wielkość tegp pęcherzyka.
A potem sobie przypomniałam, że lekarz powiedział, że pęcherzyk jest w jakiejś części lekko spłaszczony i znów przeczytałam o tym straszne rzeczy w necie

Obym jutro się dowiedziała, że wszystko jest ok.
Hej Napewno wszystko będzie ok!!!

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Tak już od jakiegoś czasu podczytuję - ale nie miałam czasu się do Was dopisać. Teraz trochę okrzepłam z leżakowaniem w domu - więc: witajcie szczególnie, że tempo na forum zrobiło się zabójcze

To nasze pierwsze dziecko, zaczęłam wczoraj 14 tc, planowany termin porodu to 13.05. Miałam za sobą trochę sensacji (parę dni w szpitalu - mały krwiak i ogrom strachu), ale z dzieciątkiem jest wszystko dobrze i mam nadzieję, że tak już zostanie po zeszłotygodniowym usg prenatalnym jestem wreszcie spokojniejsza. Do końca miesiąca siedzę w domu na luteinie, potem pewnie powrót do pracy..

Wśród znajomych jestem zdecydowanie najmłodszą brzuszkową - więc tu mi będzie pewnie trochę raźniej (mam 25 lat)

No, nie będę może się rozwodzić jakoś specjalnie, ale w skrócie skończyłam na całe szczęście etap, w którym nie wiedziałam, czy bardziej jestem głodna, czy też bardziej mi niedobrze :P na rzecz wysyłania męża o dziwnych porach po jeszcze dziwniejsze rzeczy. Brzuszek trochę rośnie, pierwszy biustonosz w nowym rozmiarze w drodze. Różne nowe doświadczenia w trakcie. I to nagłe nabycie mistrzostwa w marnowaniu czasu :P mam nadzieję, że przejdzie za niedługo.. Cieszę się, że to już II trymestr
Hej

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. i ja się do was dołączam i chwalę od razu. jestem w 22tc. termin porodu planowany na 19 marca. dziecko rozwija się prawidłowo i na 75 procent wiemy że będzie to nasza kochana Julka Jedyne czego możemy się obawiać to konfliktu serologicznego ale jesteśmy dobrej myśli
Witam Cię i gratuluje po cichu córeczki

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziękuję na rozmowie kwalifikacyjnej w bikini nie byłam ale przyznaję, że zaobserwowałam iż aparycja była dla nich bardzo ważna

no my sobie wczoraj właśnie marzyliśmy, nietylko o ciepłych krajach.. ale wszystko prysnęło jak bańka mydlana mimo wszystko fajnie tak czasem sobie pomarzyć

Margosiu też bym chciała mieć taki sen
I jak wkońcu wyszło z tą Twoją propozycją pracy? Bo chyba nie doczytałam:cmok :

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
włosy pod kolor drzwi mam
Ładnie się komponujesz
Brzuszek śliczny

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Tydzień niezaglądałam i już 2 część wątku w takim tempie to wizaż cały zapełnimy

Tak jak Wam pisałam tydzień temu, byłam na kilka dni u rodziców, bo musiałam odpocząc, dużo rzeczy sobie ważnych przemyśleć, poukładać i tak psychicznie dojść do siebie................... i nawet mi się to udało, ale jak tylko wróciłam do Kielc, tak lipa......znów dół, brak humoru i itp.....Poprostu niemam tu tak naprawde z kim pogadać, gdzieś wyjść, bo niemam z Tż zadużo znajomych tu, a tych co mamy to jak to się mówi: jak mają interes to wiedzą gdzie się mieszka Ale dobra niezanudzam Was!!!

U mnie 11 tydzień ciąży, za tydzień mam to ważne USG i wizyte u ginki. Doła mam też między innymi tym, że wyniki tokspolazmowy znów niejednoznaczne morfologia też gorsza niż wcześniej no i anemia mam oczywiście i na dodatek schudłam ponad 1,5 kg w porównaniu do wagi miesiąc temu , gdy byłam u ginki

Co do ciążowych objawów, to w sumie dobrze się czuje, tylko czasem zawroty głowy miewam, nagłe osłabienie np. stojąc w kolejce w sklepie, nudnoście w sumie mineły......

Planuje Was dziś nadrobić z postami Zdążyłam zauważyć,że nowe mamuśki mamy- GRATULUJE I WITAM SIĘ Z WAMI

Poduszka wygodna pod głowę, filiżanka goroącej zielonej herbaty i zaczynam czytać co naskobałyście
Hej Atenko

Witam się i ja w ten pochmurny dzień.
Nadrobiłam co nie co i spadam sprzątać

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:40   #614
nuna2
Zakorzenienie

a to mój:P na ile z tego ciąży nie wiem.:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0171.jpg (86,3 KB, 57 załadowań)
Stary 2012-11-07, 13:41   #615
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja nie robilam tego po to, żeby kogoś dobic tylko sobie poprawić humor, a nie sugerować, że bedzie chore.
ja się akurat smieję oby tylko, któraś z dziewczyn nie wzięła tego na poważnie i nie popadła w depresję czy coś
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:42   #616
pawie_oczko
Wtajemniczenie

cloche - wystarczy wkleić ten link w ustawieniach: edytuj podpis? zrobiłam tak i jak nie było podpisu tak ni ma
Stary 2012-11-07, 13:42   #617
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue
Jakbym słyszała mojego męża. Wczoraj powiedział,żebym się nie martwiła,że już jedno maleństwo straciliśmy i limit nam się wyczerpał
mój też tak powtarza i lepiej żeby miał rację

pawie oczko oby przeszło ci jak najszybciej. trzymaj się dzielnie
Stary 2012-11-07, 13:43   #618
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
a to mój:P na ile z tego ciąży nie wiem.:P
wiidaać

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:43   #619
karolina2121
siedzę i myślę

Matko jakie duże brzuchy już macie ! Ja jak miałam płaski tak mam...
kurde dzisiaj od rana wymiotuję chociaż jeszcze nic nie zjadłam, napiłam się tylko herbaty 2 łyki

A wczoraj w nocy jak leżałam i nie mogłam usnąć to czułam jakby taką rybkę pływającą w brzuchu Nie wiem czy to dziecko czy już sobie coś uroiłam

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-11-07 o 13:45
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:45   #620
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja się akurat smieję oby tylko, któraś z dziewczyn nie wzięła tego na poważnie i nie popadła w depresję czy coś
myślę, że na takich forach każda wie, że chce się pomagać a nie dobijać
Stary 2012-11-07, 13:45   #621
humpback
Zakorzenienie

nuna dużo widać, i widać że ciążowy

karolina u mnie może nie płasko (bo mój brzuch nigdy płaski nie był), ale nie ma charakterystycznego zaokrąglenia póki co
Stary 2012-11-07, 13:46   #622
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
cloche - wystarczy wkleić ten link w ustawieniach: edytuj podpis? zrobiłam tak i jak nie było podpisu tak ni ma
widać ale coś Ci się popierniczyło

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:47   #623
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

karolina u mnie może nie płasko (bo mój brzuch nigdy płaski nie był), ale nie ma charakterystycznego zaokrąglenia póki co
Chciałabym, żeby było już widać. Tak pięknie wygląda taki brzunio
Stary 2012-11-07, 13:49   #624
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bardzo nie chcę, ale muszę. dziś to nawet na wschód słońca się załapałam. ładnie było, ale sny ładniejsze i ciekawsze

mi piersi rosną, są twarde i bolesne. mogłyby zaprzestać wzrostu, nie potrzebuję większych.

cloche ale ładnie się zaokrągla ci brzusio

potterka ja też z tych bardziej owłosionych. koło pępka wyszły mi ciemniejsze włoski, koło sutków zresztą też. zaprzestałam golenia nóg, bo depilator za dużo mi bólu sprawia, więc jeszcze trochę i będę mogła robić za yeti
Cytat:
było mi wstyd przyznać się do tego
ale wiesz.. teraz mi lepej jak wiem, ze nie jestem sama
To nie jesteście same dziewczęta. Ja jestem blondynką i generalnie owłosienie mam jasne ale niedawno zauważyłam kilka ciemniejszych włosków w okolicy pępka i sutków. Takie uroki hormonów. Ale nie przejmuję się

Cytat:
cały dzień myślę o Elizie tyle tych tabletek leków... a i tak;( wywalilam 5 litrów zupy pierwszego w życiu barsczu zabielzznego czerwonego bo na 2 dni chcialam... wyszedł taki dbry byłam taka zadowolona i wypierniczylam po calej kuchni... głownie na kuchenke i podłoge a przelewałam nad zlewem;( zaczełam to myć a miałam lezeć 2 dni i rozbolal mnie kregosłup poszłam lezec ale tak sie trzeslam bo sie wystraszylam;( nic mi nie wychodzi;(
Oj to Cie hormony nie oszczędzają i o silne emocje łatwo. Nic się nie martw, to normalne, a popłakać czasem trzeba - nawet nad rozlaną zupą. Pomaga to trochę rozładować to napięcie więc czemu nie?

Ja o Elizie też myślę, tak samo jak i o innych dziewczynach, które poroniły. I nie po to, żeby się nakręcać. Przecież wiem, że ich sytuacja nie ma wpływu na moją, ale były tu z nami, razem przeżywałyśmy do tej pory wszystko, więc jak to zupełnie się odciąć. Wydaje mi się, że nawet należy im się trochę ciepłych myśli z naszej strony.
Gdyby coś takiego mnie spotkało (modlę się, by tak nie było ) i na forum zobaczyłabym potem, że dziewczyny wszystkie panikują, że nie chcą tego czytać, o tym myśleć, bo nie chcą, żeby im się to przytrafiło, to byłoby mi bardzo przykro. Myślę, że każdej z nas w bólu (nie ważne jakim) należy się nasze współczucie, po to też tu jesteśmy.
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. Chciałam tylko powiedzieć, że co innego współczuć i dlatego zatrzymać się na chwilę i pochylić nad nieszcześciem innych, a co innego panikować, że mnie to też spotka.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:57   #625
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
widać ale coś Ci się popierniczyło
No coś się spsuło a ja ni wim jak to naprawić

Pomorze ktuś?
Stary 2012-11-07, 13:58   #626
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
To nie jesteście same dziewczęta. Ja jestem blondynką i generalnie owłosienie mam jasne ale niedawno zauważyłam kilka ciemniejszych włosków w okolicy pępka i sutków. Takie uroki hormonów. Ale nie przejmuję się
fajnie wiedzieć że jest nas więcej. wszelkie zmiany hormonalne przyjmuje za dobry znak

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Ja o Elizie też myślę, tak samo jak i o innych dziewczynach, które poroniły. I nie po to, żeby się nakręcać. Przecież wiem, że ich sytuacja nie ma wpływu na moją, ale były tu z nami, razem przeżywałyśmy do tej pory wszystko, więc jak to zupełnie się odciąć. Wydaje mi się, że nawet należy im się trochę ciepłych myśli z naszej strony.
Gdyby coś takiego mnie spotkało (modlę się, by tak nie było ) i na forum zobaczyłabym potem, że dziewczyny wszystkie panikują, że nie chcą tego czytać, o tym myśleć, bo nie chcą, żeby im się to przytrafiło, to byłoby mi bardzo przykro. Myślę, że każdej z nas w bólu (nie ważne jakim) należy się nasze współczucie, po to też tu jesteśmy.
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. Chciałam tylko powiedzieć, że co innego współczuć i dlatego zatrzymać się na chwilę i pochylić nad nieszcześciem innych, a co innego panikować, że mnie to też spotka.
pięknie i mądrze powiedziane / napisane

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Chciałabym, żeby było już widać. Tak pięknie wygląda taki brzunio
piękne są domki naszych maleństw, ale ja jeszcze nie chcę żeby bardzo się uwidaczniał. niech sobie maluszek trochę pomieszka w namiocie zanim wyrośnie mu willa z basenem
Stary 2012-11-07, 14:00   #627
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Co za wredne babsko
Mam nadzieję, że jednak uda Ci się otrzymać pieniądze
okazało się że to nie przez dr a przez jedną z dziewczyn- niby poinformowała mnie OSOBIŚCIE. Podanie wysyłało się do biura (300km dalej). A o pieniądzach mogę zapomnieć. Długa historia

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
U nas dziś na obiad był żurek
nigdy nie robiłam, a zjadłabym

Eliza strasznie mi przykro. Jestem w szoku

Ja też nie mam żadnych objawów. Ale myślę że to po poradach lekarza- picie tego soku pomidorowego i marchewkowego. Bo mówił że moje bóle są jelitowe. No i jestem w 2 trymestrze więc też się wszystko uspakaja.

loney ale miałaś piękne ciałko chce takie po porodzie w porównaniu z wami mam strasznie mały brzuch. No chyba że zdjęcie jest po jedzeniu

Cytat:
\i pomysleć, że mogłaby zaszkodzić dziecku jakby wzieła te tabletki
większość leków na wywołanie działa też na podtrzymanie

Witam nowe dziewczyny

Magiusia ja mdłości nie miałam wcale. Ale ból głowy już tak. Wczoraj zauważyłam że mam popękane naczynka na nogach i w ogóle strasznie mi teraz widać żyły nawet na dłoniach

Aaś lecę sprawdzić czy wygrałam

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
to on mi na to: spoko, za 50mln to nas tam zaniosą

Mi piersi urosły o dwa rozmiary. Nie obraziłabym się gdyby tak już zostało na stałe

axella ja mam z rana taki brzuszek jak na Twoim zdjęciu. I zakochałam się w Twoich włosach

znałazłam fajną stronkę o tyciu w ciąży, zaraz jej poszukam
Stary 2012-11-07, 14:01   #628
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Oj to Cie hormony nie oszczędzają i o silne emocje łatwo. Nic się nie martw, to normalne, a popłakać czasem trzeba - nawet nad rozlaną zupą. Pomaga to trochę rozładować to napięcie więc czemu nie?

pieknie to ujelas
Stary 2012-11-07, 14:01   #629
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
No coś się spsuło a ja ni wim jak to naprawić

Pomorze ktuś?
wklej najpierw sam Twój link bo teraz masz pusty
Stary 2012-11-07, 14:01   #630
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

piękne są domki naszych maleństw, ale ja jeszcze nie chcę żeby bardzo się uwidaczniał. niech sobie maluszek trochę pomieszka w namiocie zanim wyrośnie mu willa z basenem

Ha ha Fajnie to określiłaś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości