|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
musi byc dobrze!!
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
?oj dziewczyny dziewczyny
|
|
|
|
|
#603 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam bardzo niedawno robione to usg - lekarz patrzył właśnie na to, czy jest ok przezierność karkowa, pokazywał mi też, czy inne "części" dzieciątka się dobrze rozwijają ("widzi Pani, tutaj 5 paluszków, tu też.. tu widzimy, że twarzoczaszka się ładnie kształtuje, półkule wyraźnie oddzielone" i inne rzeczy, których do końca nie rozumiałam, ale był cierpliwy
). Sprawdzał też, czy wymiana krwi między dzieciątkiem a mną jest ok (i do niego i od niego), sprawdzał pracę serduszka. I czy macica jest dobrze położona. To chyba tyle. Mówił, że koło 20 tygodnia będzie ocena narządów wewnętrznych i takie najważniejsze w sumie usg. I wreszcie będę wiedziała, czy to córeczka, czy syn :P (bo chodzę na nfz, już właściwie można by zobaczyć, ale za dużo tych usg nie przysługuje.. jakoś wytrzymam)Przy okazji zaskoczyłam się nieźle, jak ono tam potrafi fikać niestety, wygląda na to, że temperament może mieć po tatusiu ale już super widać jak macha rączkami, obraca się itd - ja nie mogłam się pozbyć banana z twarzy przez kilka godzin :P ale martwiłam się strasznie przed tym badaniem, więc może stąd tak bardzo było małe poruszone
|
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
axella, cloche, potterka - śliczne brzunia
Czy mogłabyś ktoraś powiedzieć gdzie powinnam wkleić kod html z babyastrology żeby mi się wyświetlał tak jak u niektórych z Was? Jestem trochę zielona w takich sprawach
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Atena a co na to twój lekarz? jeśli ma świadomość że często łapiesz infekcje a mimo to poleca basen, to ja bym chodziła. ja chodzę czasem w wekendy bo wtedy najprościej się dostać u nas na basen i nie ma takiego tłoku.
nuna ja poroniłam. każda taka tragedia bardzo mocno mnie dotyka i przypomina o moim własnym bólu. tylko że ciągłe rozmyślanie o tym nic nie zmienia. ani tobie nie jest lepiej, ani Elizie. najważniejszy jest teraz Twój maluszek, który bardzo mocno przeżywa wszystko razem z tobą. |
|
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche, Axella, Potterka - piękne brzuszki macie
![]() Nuna - przytulam odpocznij, posłuchaj ulubionej muzyki - będzie dobrze
|
|
|
|
#607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja takiej listy lepiej nie robię... ![]() Cytat:
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna wg Twojej wyliczanki moje dziecko musi urodzić się chore
|
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prawie na nic niemam ochoty, ryb niejadam już wogóle, od wszytskich wędlin mnie odpycha, pomidory mi śmierdzą (pomimo,że z działki od teścia niepryskane), kurczaka nietkne, tylko bym w ciastkach siedziała, owocach i to wybranych tylko- banany i jabłka lobo najchętniej, a na śniadanie to bułka z serem żółtym lub białym z miodem a obiady to istny koszmar- dania moje wcześniej ulubione-teraz są karą |
|
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja od rana - kiepski nastrój
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2012-11-07 o 13:37 |
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
potterka ale fajny brzuch!
nuna no argumenty nie do przebicia aczkolwiek ja takich mocnych argumentów nie mam ![]() Atena biały ser z miodem
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
kochana ja nie robilam tego po to, żeby kogoś dobic tylko sobie poprawić humor, a nie sugerować, że bedzie chore.
|
#613 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierzę mu na słowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio nie było mnie od rana do wieczora tylko na forum a kobietki naklepały 15 stron!!! ![]() Cytat:
Kasza manna z sokiem malinowymCytat:
Napewno wszystko będzie ok!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:cmok :Ładnie się komponujesz ![]() Brzuszek śliczny ![]() Cytat:
![]() Witam się i ja w ten pochmurny dzień. Nadrobiłam co nie co i spadam sprzątać
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój:P na ile z tego ciąży nie wiem.:P
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pawie oczko oby przeszło ci jak najszybciej. trzymaj się dzielnie |
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#619 |
|
siedzę i myślę
|
Matko jakie duże brzuchy już macie ! Ja jak miałam płaski tak mam...
kurde dzisiaj od rana wymiotuję chociaż jeszcze nic nie zjadłam, napiłam się tylko herbaty 2 łyki ![]() A wczoraj w nocy jak leżałam i nie mogłam usnąć to czułam jakby taką rybkę pływającą w brzuchu Nie wiem czy to dziecko czy już sobie coś uroiłam
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-07 o 13:45 |
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
nuna dużo widać, i widać że ciążowy
karolina u mnie może nie płasko (bo mój brzuch nigdy płaski nie był), ale nie ma charakterystycznego zaokrąglenia póki co |
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja o Elizie też myślę, tak samo jak i o innych dziewczynach, które poroniły. I nie po to, żeby się nakręcać. Przecież wiem, że ich sytuacja nie ma wpływu na moją, ale były tu z nami, razem przeżywałyśmy do tej pory wszystko, więc jak to zupełnie się odciąć. Wydaje mi się, że nawet należy im się trochę ciepłych myśli z naszej strony. Gdyby coś takiego mnie spotkało (modlę się, by tak nie było ) i na forum zobaczyłabym potem, że dziewczyny wszystkie panikują, że nie chcą tego czytać, o tym myśleć, bo nie chcą, żeby im się to przytrafiło, to byłoby mi bardzo przykro. Myślę, że każdej z nas w bólu (nie ważne jakim) należy się nasze współczucie, po to też tu jesteśmy.Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. Chciałam tylko powiedzieć, że co innego współczuć i dlatego zatrzymać się na chwilę i pochylić nad nieszcześciem innych, a co innego panikować, że mnie to też spotka. |
|||
|
|
|
#626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pięknie i mądrze powiedziane / napisane Cytat:
|
|||
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie robiłam, a zjadłabym Eliza strasznie mi przykro. Jestem w szoku Ja też nie mam żadnych objawów. Ale myślę że to po poradach lekarza- picie tego soku pomidorowego i marchewkowego. Bo mówił że moje bóle są jelitowe. No i jestem w 2 trymestrze więc też się wszystko uspakaja. loney ale miałaś piękne ciałko w porównaniu z wami mam strasznie mały brzuch. No chyba że zdjęcie jest po jedzeniu![]() większość leków na wywołanie działa też na podtrzymanie Witam nowe dziewczyny Magiusia ja mdłości nie miałam wcale. Ale ból głowy już tak. Wczoraj zauważyłam że mam popękane naczynka na nogach i w ogóle strasznie mi teraz widać żyły nawet na dłoniachAaś lecę sprawdzić czy wygrałam ![]() Mi piersi urosły o dwa rozmiary. Nie obraziłabym się gdyby tak już zostało na stałe ![]() axella ja mam z rana taki brzuszek jak na Twoim zdjęciu. I zakochałam się w Twoich włosach znałazłam fajną stronkę o tyciu w ciąży, zaraz jej poszukam |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
wklej najpierw sam Twój link bo teraz masz pusty
|
|
|
|
#630 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ha ha
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

?

). Sprawdzał też, czy wymiana krwi między dzieciątkiem a mną jest ok (i do niego i od niego), sprawdzał pracę serduszka. I czy macica jest dobrze położona. To chyba tyle. Mówił, że koło 20 tygodnia będzie ocena narządów wewnętrznych i takie najważniejsze w sumie usg. I wreszcie będę wiedziała, czy to córeczka, czy syn :P (bo chodzę na nfz, już właściwie można by zobaczyć, ale za dużo tych usg nie przysługuje.. jakoś wytrzymam)
Jestem trochę zielona w takich sprawach
odpocznij, posłuchaj ulubionej muzyki - będzie dobrze 

aczkolwiek ja takich mocnych argumentów nie mam 

:cmok :
Ale dobra niezanudzam Was!!!