|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
hej dziewczyny nie bylo mnie od wczoraj a tu prosze tyle sie dzieje ze ledwo nadrabiam
![]() Witam nowe staraczki czym nas wiecej tym lepiej ![]() No i prosze pojawiły sie nowe dziewczyny i juz sypia sie II kreski ktorych oczywiscie SERDECZNIE GRATULUJE!! no i chlone wasze fluidki Trele - Morele moze beta by cos wyjasnila? trzymam kciuki aby bylo ok ![]() Dziewczyny ta zima mnie juz dobija trzeba wstawac wczwesniej odniezac auto i strasznie zimno jak ja nie cierpie zimy a kysz i do wiosny poprosze ![]() U mnie nadla brak @ juz sama nie wiem co mam myslec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
O matko, nie było mnie jeden dzień a tu takie poruszenie, tyle nowych osób. Witajcie kochane, będzie nam raźniej, tym bardziej że przychodzicie już z konkretnymi informacjami:P gratuluje z całego serca!
mój mężuś właśnie zachorzał, ale obiecał mi, że jeszcze dzisiaj da radę się postarać ![]() ![]() trele_morele - powiedz, prywatny lekarz w uk jest drogi? miałaś już przyjemność? może tam potraktują twój problem mniej obcesowo? naprawdę musisz być silna, warto! a tym paniom, które zaczynają od nowa życzę wytrwałości - w końcu same starania są bardzo miłe :P |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Outline a moge zapytac z jakiego testu korzystalas tzn takiego zwyklego, bo widzialam ostatnio testy ktore niby mozna zrobic nawet na 7 dni przed spodziewana miesiaczka i podobno pokazuja tak samo wiarygodny wynik jak te normalne, na moim jest napisane, ze mozna testowac juz 4 dni przed @ czyli u mnie to by wypadalo jutro
![]() ![]() Wiolcia nie zwlekaj z badaniami, przynajmniej sie wszystko wyjasni i nie bedziesz tak w niepewnosci czekac ![]() Trele Morele przykro mi ze masz takie przejscia z lekarzami, ja sama mieszkam w Anglii i czasem sie zastanawiam jak to wszystko wyglada, bo sporo osob z pl jednak narzeka na opieke porownujac ja do tej w Polsce, mam nadzieje, ze wreszcie trafisz na kogos kompetentnego i z odpowiednim podejsciem.
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Po za tym pozdrawiam wszystkie staraczki , i zycze szybciutkich II ![]()
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Outline gratuluje
![]() ![]() Wiolcia jeśli jest chociaż blada krecha to juz jest duża nadzieja, trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Jeszcze ten cykl zamierzamy próbować , a potem to już chyba do gina lecę tym bardziej że kazała przyjąć jeśli do marca się nie doczekam. Trele_Morele w Pl podobna sytuacja jest jeśli chodzi o endokrynologa. Zabierają 1/3 pensji na podarki, zusy i różne takie a i tak trzeba chodzić prywatnie i wszystkie horendalnie drogie badania hormonów robic na własną rękę. A z endo jest to niestety droga zabawa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
dobrej kawusi drogie panie
![]() zastanawiam sie jak to z ta kawa w ciazy jest naprawde,chyba delikatna z mlekiem,raz dziennie to nie problem nie?macie jakies infomacje na ten temat...ciezko bedzie mi sie rozstac z kawa |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Czy można dołączyć?
![]() W prawdzie staram się dłużej niż od grudnia (bo od sierpnia-już 7 cykl...) ale inne wątki są już mocno rozwinięte a dziewczyny mocno zżyte ![]() Tak jak napisałam to już 7 cykl starań. Na początku było ciężko, płacz, nerwy itp, po 4 cyklu trochę mi przeszło. Byłam pewna że w 2012 zajdę w ciąże a tu zonk. W lipcu odstawiłam tabletki, cykle mam 23-26 dniowe. Hormony bardzo niziutkie. Lekarz obawiał się że nie mam owulacji. W związku z tym byłam pierwszy raz teraz na monitoringu i na szczęście owulacja była ![]() Dużo osób mi mówi że mam wyluzować to od razu zajdę. No i niestety się nie sprawdziło. 5 i 6 cykl w ogóle o tym nie myślałam ( odebraliśmy mieszkanie od dewelopera i zajęta byłam urządzaniem go) no i też jakoś nie zaskoczyło ![]() Chciałabym wszystkim zafasolkowanym serdecznie pogratulować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Przepraszam, że nie cytuję, ale pisze z telefonu...postaram się odpowiedzieć na wszystko ![]() A dziś znów test zrobiłam ...i to samo ![]() Robiłam wczoraj test bobo-test, wcześniej i dziś robiłam pink, który podobno można wykonać na 6 dni po zapłodnieniu, ale wcześniej oczywiście nic nie było widać. ![]() Wczorajszego testu nie robiłam rano. Co więcej wydaje mi się być bardziej czuły od tych pink, który zrobiłam dziś rano i kreską jasniejsza niż na tamtym. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Podobno można pić do dwóch filizanek dziennie, jak się staracie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
witam z rana i ja
![]() Niestety ja bez kawusi.. bo automat w pracy się popsuł ![]() Witam nowe staraczki, pochłaniam szczęśliwe fluidki i gratuluję kolejnych II kresek ![]() u mnie chwilowo był ' przestój' w starankach z racji antybiotyków itd, wiadomo lepiej dmuchać na zimne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cóż dziewczęta, byłam wczoraj na zakupach na mieście i otwarli takie fajne stoisko z dziecięcymi ciuszkami ![]() Myślałam też nad prezentem dla Tż na walentynki ale nic nie wymyśliłam, a w sklepach wszystko takie oklepane...
#732 |
Zakorzenienie
|
Ja wrocilam od ogolnego , jest w sumie jakis postep . Co prawda na usg nie dostane sie predzej niz kolo 12 tygodnie , no chyba ze jakies silne bole , albo krwawienie - mam nadzieje ze sie obejdzie bez tego . wiec na 01.02 planuje wizyte prywatna ..
dostalam poki co zaswiadczenie na 4 tygodnie ze nie wiolno mi dzwigac , potrzebuje regularne przerwy w pracy i takie tam . No i teraz mam stracha wogole w pracy powiedziec , ale musze .. ![]() ![]() Co do kawy to tu odradzaja ci wogole , zero kofeiny , dostalam nawet rozpiske co ile ma kofeiny itd. Od trzech dni nie pije kawy , planuje kupic inke ale problem w tym ze od tego czasu pojawily sie zaparcia. Zapomnialam o tym powiedziec ![]() ryba - ja tak mialam poprzednio , ze chodzilam ogladalam juz chcialam cos kupic , ale wszyscy mi odradzali , ze jescze za wczesnie no i mieli racje . Wczoraj kupilam malutkie skarpetki , mam w nosie co inni mysla , i sobie pomyslalam ze to bedzie taki moj talizman :P Kucyk_truskawkowy - Witamy na naszym szczesliwym watku , rozgosc sie , u nas bedzie Ci razniej i napewno szybciutko sie uda ![]()
#733 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Gratuluję kreseczek i witam nowe staraczki , mam nadzieję że szybko się nam uda ![]() Ja zawalona w pracy jestem papierologią i mam już dosyć wypełniania tego wszystkiego ![]() U nas zaczynają się pomału dni płodne więc mimo nawału pracy postaramy się działać ![]() Trele_Morele mam nadzieję, że w końcu się tobą dobrze zajmą ![]() Na zaparcia polecam błonnik.
#734 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bez kawy porannej nie mogę się obejść. Ale może z tej popołudniowej zrezygnuje. Cytat:
A co do ciuszków to ja mam małe śliczne śpioszki z tygrysem z Kubusia Puchatka i małe buciki. Niebieskie wszystko. Kupiłam w maju zeszłego roku bo byłam pewna że po wakacjach zajdę w ciąże ![]() I chciałam dać te buciki mężowi po teście jak będe w ciąży. Ostanio je znalazłam to aż się poryczałam. Cytat:
![]() A co do zaparć to błonnik + duuużo wody pić. A co do skarpetek to bardzo dobrze że kupiłaś ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kawy to moja siostra cioteczna jest juz prawie w 9 miesiacu i ostatnio jak byli u nas to pila slaba rozpuszczalna z mlekiem. Znowu inna w ciązy mówiła i widziałam na własne oczy że piła kawe z cytryną bo niby jej pomaga na ból głowy a wiadomo ze tabletek nie mozna brac. Znowu moja bratowa, której w ciązy mąż rozwieszała pranie mył okna i wieszał firanki tak o siebie dbała, powiedziała że "toć to szok kawa jest zabroniona w ciąży" no ale tak jak pisze ona przesadzała na każdym kroku. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Witamy Cię serdecznie. Słuchaj a w zwiazku z tym ze masz tak niski progesteron to nie dali Ci nic na podwyższenie, jeżeli to może być przyczyna ze na przykład jest zapłodnienie al e nie chce sie przez to zagnieździć. Myślę że u mnie może być podobnie, i jak tylko dostanę @ to robię badania na hormony, mam plamienia brązowe przed @ i dlatego dali mi skierowanie na te abdania. A swoją drogą też nie wyobrażam sobie jak to jest zobaczyć te upragnione II. Jej zwłaszcza że tak się tego pragnie ii czeka, chyba jest płacz ze szczęścia i skakanie pod sufit ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
ktoś pytał czy jestem z Bytomia
![]() ![]() eh.. też chciałabym móc kupić już dziecięce ciuszki. Jeśli chodzi o wcześniejsze kupowanie takich rzeczy to u mnie w rodzinie mówią, że nie powinno się kupować wcześniej bo można zapeszyć i coś może pójść nie tak ... ale jakoś w to nie wierzę. Mojej siostrze to co 2 tygodnie cos nowego kupowałam zanim urodziła ![]()
#737 |
Przyczajenie
|
Witam z kawą popołudniową.
Zrobiłam dzis rano test(pink) i widac drugą kreske taki cien cienia ![]() ![]() Pozrawiam wszystkie nowe staraczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do progesteronu to dostałam ten duphaston (syntetyczny progesteron). Mam brać 2x1 tabletce do dnia testowania (czyli czwartek za tydzień). jeżeli będzie + to mam brać dalej a jak nie będzie ciąży to odstawić i po następnej owulacji znowu zacząć brać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym chiala chociaz cien cienia mi wystarczy narazie ![]() wiec tak po cichu gratulacje... ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#740 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Złapałam i nie wypuszczę ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#741 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja też już mam kawusię
![]() chociaż kawoszem nie jestem, piję raz w tygodniu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
madziusia222 będziemy razem testować
![]() wadera4 no własnie ja przestałam robić testy przed miesiączką ze względu na ciąże biochemiczną która może się przytrafić. kindzia1984 ile dokładnie sie staracie? mieliście jakies badania? Przepraszam jeżeli nie doczytałam a już pisałas o tym. A moim lab czeka się na bete kilka godzin... |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Badań to całe multum już mam zrobione i mąż też. Jestem też po laparoskopii kontrolnej, która wyszła ok. JEśli nie uda nam się ze 2-3 razy inseminacja to rozważamy in vitro - niestety ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
kindzia1984 Tak mi powiedzieli w laboratorium niedosc ze zapłaciłam 22 zł to jeszcze czekac no trudno czekałam tyle to poczekam te 4 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam z całych sił kciuki żeby inseminacja się udała i żebyś cieszyła sie z wysokiej bety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
Jezuu nie było mnie zaledwie kilka dni a tu takie niespodzianki!
Serdecznie Gratuluję II Kreseczek, chłonę wasze fluidki i mam nadzieję że będzie nas w krótce więcej (albo najlepiej wszystkie? ;-) ) Witam wszystkie nowe staraczki i ściskam w dążeniu do naszego wspolnego celu ;-) U mnie optymistycznie! w koncu na swoim mieszkanku szczęśliwa zrelaksowana i gotowa do działań ![]() Będę się modlić o bijące serducho na USG ![]()
#748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedno pocieszenie, że pracuję w przedszkolu więc mam dzieciaczki praktycznie na co dzień. Dziękuję za wsparcie. Momentami nie mogę się tutaj odnaleźć, bo ten wątek jest bardziej dla bezproblemowych par więc staram się nie pisacć wszystkich smutków, które mnie ogarniają po tym czasie, a bardziej pozytywnie i na nowo spojrzeć na te nasze starania. Cytat:
![]()
![]() |
#749 | |||||
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My nie staramy się długo ale niestety problemy nas nie omijają więc w jakimś stopniu wiem co czujesz z pisaniem... ale trzeba wierzyć że damy rade ![]() A teraz jeszcze nie mogę dogadać się z mężem i jest mi strasznie z tym źle ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
A mnie ogarnęły jakieś złe myśli, że nam się w ogóle nie uda, że ze mną jest coś nie tak. Jak teraz po tym cyklu też nic nie zaskoczy to zapisuje się do lekarza bo nie jestem aż tak cierpliwa i zaczyna mnie martwić że nam nie wychodzi
![]() ![]() Sorki za smuty
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.