|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Bokeh.. Hania jest cudna
![]() Mi zostalo 4 kg jeszcze, ale odkad jestem w domu waga pokazuje -1na dzien wiec jest nadzieja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Deli teraz przy peselu dodaje się 20 do miesiąca, żeby się nie powtarzało z osobami urodzony w 1913 :P Mało ich pewnie, ale jednak pesel jest osobisty
![]() Dalej trzymam kciuki za Ewę i Black no i czekam na wieści ![]() Meduzza gratulacje ![]() ![]() ![]() Lady super z tym mieszkaniem, będziesz mogła urządzać od nowa ![]() Debrah, Lenova poryczałam się przy opisach ![]() A ja mam pytanie, bo nie wiem czy ja zaś jakaś dziwna jestem czy co. Karmię Małą piersią, nie wydaje mi się, żeby było tego pokarmu za mało, bo słyszę jak połyka i widzę, że w kącikach ust zbiera się Jej mleczko. Ale wkładki właściwie wcale nie są mi potrzebne, cieknie tylko wtedy jak się przyciśnie, albo jak Mała ssie. To coś chyba jest nie tak? Albo zawory mam takie, że same trzymią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Konto usunięte
|
Info od Black: dalej w szpitalu, dali jej oxy i guzik, nic nie ruszyło, czeka na decyzję co dalej, boi się cewnika...
Hania słodziaczka przeurocza ![]() A ja nakarmiłam żarłoka (jeśli sądzicie, że moja córka zadowala się 1 piersią to tak, mylicie się ![]() Szklanka, bo to nie leci cały czas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/karuzela-z-pozytyw...995276303.html kciuki zacisnięte co by było wedle zyczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39074175]Info od Black: dalej w szpitalu, dali jej oxy i guzik, nic nie ruszyło, czeka na decyzję co dalej, boi się cewnika... Hania słodziaczka przeurocza ![]() A ja nakarmiłam żarłoka (jeśli sądzicie, że moja córka zadowala się 1 piersią to tak, mylicie się ![]() Szklanka, bo to nie leci cały czas ![]() ![]() Bartulowi tez mało z jednej, taki sie kluseczek z niego robi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, Hania jaka księżniczka mała
![]() Szczerze, to mie się nie chce kolejnej przeprowadzki organizować, z takim maleństwem, ehhh ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Ehhh biedna Black, ta to ma przygody przedporodowe ![]()
#727 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj mnie nie było bo miałam kiepski dzień strasznie mnie plecy bolały jak bym miała bóle krzyżowe ![]() ![]() Chciałabym żeby coś się ruszyło ale jutro tłusty czwartek więc Wojtuś może posiedzieć jeszcze do piątku w brzuchu, mama się na je pączków i faworków a potem może rodzić ![]() ![]() ![]() Gratulacje ogromne dla Meduzzy ![]() ![]() Debrah, Lenova wasze opisy wycisły mi łzy wzruszenia ![]() Black, Ewadylewska ![]() ![]() Lady jak ja ci zazdroszczę własnego mieszkanka ![]() ![]()
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
nie ma chetnej na ten kupon do smyka?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39074175]Info od Black: dalej w szpitalu, dali jej oxy i guzik, nic nie ruszyło, czeka na decyzję co dalej, boi się cewnika...[/QUOTE]
Byle jej znowu do domu nie puścili bo się nam całkiem załamie.
#731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
To ja już głupia jestem jak z tymi herbatkami jest.
Mam koperkową i rumiankową z hippa,one są od 1tygodnia. To w końcu można? Moja bratowa dostała zje...bki od lekarza że daje,że tak małym dzieciom nie wolno i że małemu przez to rozstroiła żołądek. Szajka-RATATUJ mnie ![]() Różnicy chyba nie ma czy w saszetkach czy te w granulkach co? Deli-oni czegos nie pomieszali tam? (Z tym Peselem?)
#733 |
Zadomowienie
|
A czy ten kupon ma datę ważności?
#734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39074175]Info od Black: dalej w szpitalu, dali jej oxy i guzik, nic nie ruszyło, czeka na decyzję co dalej, boi się cewnika...
Szklanka, bo to nie leci cały czas ![]() ![]() Biedna Black ![]() ![]() A to w takim razie ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie to, to bylabys zdecydowana wziac znieczulenie? Ja sie waham... Cytat:
![]() W Gdansku zzo jest tylko w 1 szpitalu, tam, gdzie chce rodzic ![]() Ufff, ja juz po ostatnim egzaminie (pisemny, nie znam wyniku). Normalnie czuje sie jakby mi wolnosc zwrocono ![]() Z tej radosci poszlam z kolegami na piwo ![]() ![]() A teraz w koncu moge spokojnie, bezstresowo gotowac, sprzatac, czytac i wiele innych ciekawych zajec przede mna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ponadto, Dzidzia ma niecałe dwa tygodnie a chce ciągle jeść i jeść i jeść, zjadłaby nawet 150ml na raz, więc robię to tak że podaję jej 90ml mleka a jak jeszcze płacze i widać ze się nie najadła to daję jej herbatkę,tak z 40ml ale nie wiem czy to dobrze robię ?? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tego spokoju u mnie przez to leżenie w szpitalu wszystko się pokomplikowało ze studiami ![]() ![]() Mam dzisiaj katastrofalny nastrój, brzuch jakoś dziwnie pobolewa, w ogóle jakieś upławy chyba mi się przyplątały ![]()
![]() |
#742 | ||
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() jaka słodziutka pyziulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do zzo to gadałam z położną i mówiła, że jeśli jest podane w odpowiednim momencie to bardzo pomaga rodzącej, bo skurcze tak nie bolą a czucie wraca na okres parcia i masz na to siłę a nie jesteś wypruta po kilku godzinach skurczów, także ona polecała. Rozmawiałam też z koleżanką (rodziła dzidzia 4,5 kg ze znieczuleniem) i mówiła, że bardzo jej pomogło. Co do niskich płytek to ja sobie na wszelki wypadek machnęłam jeszcze cały układ krzepnięcia, ,może to przekona lekarza, że jednak można znieczulać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
BIJKORA- ja też kupiłam z hippa ale po słowach bratowej że to rozstraja żołądek i że jej lekarz zabronił zwątpiłam.
Ale chyba skoro produkują takie herbatki to raczej są do użytku... Już głupia jestem w tym temacie. U mnie mały też ma właśnie problemy z kupą. A co do tego poniżej- mój pije 100ml i czasem też sie jeszcze domaga ale przetrzymuje go ok godz i wtedy ewentualnie dopajam. Za dużo nie chce w niego lać i nie wiem poza tym czy tak można.
#744 |
Rozeznanie
|
Deli, przy peselu muszą być teraz takie cyfry, bo np. ktoś może z roku 1913 jeszcze żyć i urodził się tego samego dnia, co Twoja córcia. I wtedy by były pesele takie same.
![]() ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-06 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mam pytanie do karmiących mm, ile zjada wasze dziecie jednorazowo ml???
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe to ja znam chyba inna zasade 3Z, bo w niej nie ma mowy o opijaniu ![]() Wlasnie najbardziej balabym sie chyba tego, ze czucie nie wroci... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
Łapie mnie deprecha
![]() Byliśmy dziś na wizycie kontrolnej u pediatry, niby wszystko ok ale.. mała nie przybrała na wadze ani grama ![]() Urodziła się z wagą 3900 przy wyjsciu ze szpitala wazyla 3580 i dziś tyle samo ![]() Jestem załamana , nie mam chyba tyle pokarmu zeby ją wykarmić, muszę podawać mm. Co ze mnie za matka że nie wiedziałam że moje dziecko chodzi głodne ?! ![]() Mi się wydawało że mam tyle mleka że potrafie armie wykarmić a tu taki zawód... Poza tym czuje się winna trochę , bo to jest chyba kara za to że za szybko się poddałam jak na poczatku mielismy te problemy z kp i dawalam jej mm chyba z wygodnictwa bo nie chciało mi się z nią walczyć ![]() Mówię Wam czuje się jak bezwartościowa matka egoistka, nie umiem poznać potrzeb mojego dziecka, ja myslalam ze ona placze bo jest po prostu marudna a ona była głodna ! Chciałam być najlepsza mamą na świecie i myslalam ze wszystko przyjdzie insynktownie a tak bardzo sie zawiodłam na samej sobie . Do tego mamy odparzenie bo mała robi kupy jedna za drugą , po kazdym jedzeniu robi ze 3 kupy w ciągu jednego przebierania a ja musze ja wycierac i tak w kolo i dupka sie czerwona zrobiła. Do tego zauwazylam ze ona robi kupe jak się zdenerwuje a ze robi to czesto no to są takie efekty... Mamy a moze wiecie jak oswoic dziecko z kąpielą? Bo moja mała strasznie nie lubi się kąpać , krzyczy, macha rękami nogami, płacz jest non stop i do tego zasrany ręcznik i woda. Nie wiem co się dzieje, czemu ona tak kupka na wszystkie strony ![]() Proszę jesli macie jakieś rady to przyjmę każdą w dobre ręce ![]() I przepraszam że tak smęce ale musze się komuś wygadać, bo mąż na mnie krzyczy że płacze przy dziecku teraz korzystajac z okazji ze go nie ma to sobie popłacze. Aha i jeszcze jedno : czy możemy się już smarować balsamami ujędrnajacymi i antycellulitowymi z zawartoscia kofeiny i tych innych mocnych subst? Bo jak patrze na moj brzuch i uda to robi mi się słabo... a z wagi ciązowej spadlo mi tylko 6 kg i jeszcze 16 do zrzucenia..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak moje dziecię ma ćwiczyć na brzuszku, skoro od razu zasypia w tej pozycji?
![]() Ciekawe, co u dziewczyn.... ![]()
#750 | ||
Raczkowanie
|
Hej,
meduzza GRATULACJE !!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.