|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |||
Zakorzenienie
|
hejka!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() oj tam oj tam, wiekszosc tak mowi a potem zakladaja nowe mamusiowe watki ![]() Cytat:
Powodzenia! Cytat:
![]() a głupim gadaniem sie nie przejmuj, pogadaja pogadaja i sie znudzi! swoja droga, za nauke by sie towarzystwo wzielo a nie ploty i ploty (to pisalam ja - nauczyciel ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Wtajemniczenie
|
Ewa, Black
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że coś siebie nie poznaję, coś się ze mną dziwnego dzieje. Od wczoraj wpadłam w manię układania, prania i prasowania, dziś jak zaczęłam prasować ściereczki to zaczęłam się zastanawiać, czy u mnie wszystko w porządku z głową, bo ja przecież nienawidzę prasować a to mi cholerka zaczęło sprawiać przyjemność :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#697 | ||||
Konto usunięte
|
Dziewczyny, pięknie ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie, tak mi smutno trochę, że już coraz mniej tych czerwonych njusów będzie... Cytat:
Dasz radę, no prosze cię ![]() Myjemy ok 19, potem karmienie (bo mycie dziecko męczy, i potem głodne), przewijam gdy wstanie ze spania, karmię, a potem różnie - nawet gdy kupa jest to nie mogę od razu bo młoda ulewa bardzo. Poza tym delikatesik z niej, nawet jak tylko lekko siknie to się domaga przewinięcia marudzeniem ![]() Gdy kupa przez sen - nie budzę, sama się obudzi jak ją to wkurzy. Na karmienie tez nie budzę, wyjątek - gdy muszę wyjść, to wolę przed wyjściem dopchać. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
Witam ale mnie tu dawno nie było. Gratulacje dla nowych mamuś.
Nie wchodziłam za bardzo bo chciałam nacieszyć się Sarunią jest taka śliczna podbiła serca wszystkich szczególnie dziadka, który wręcz chciałby mieć ją u siebie 24h ![]() Mała jest bardzo grzeczna, mało płacze, w nocy budzi się 2 razy na karmienie o 1:30 i o 4.30 także wysypiamy się bez problemu. W piątek już miesiąc ależ to zleciało. Ja po cc bardzo szybko do siebie doszłam, wstałam jak tylko puściły mnie nogi, teraz czuję się super jeszcze 5 kg do zrzucenia ale karmię piersią więc diet nie stosuję. Samo zleci w sumie w dżiny wchodzę to nie jest źle.
#699 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam co naskrobałyście ale nie mam siły cytować, po nocy jestem padnięta udało mi się usnąć około 3.30
![]() ![]()
#700 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mi zarowno lekarz jak i polozna kazali przepajac, ale ja kp i mm. u nas to roznie, ale tak srednio 2-3 razy dziennie. robie 50 ml ale rzeadko wypija wszystko. mama dopija po synusiu ![]() Cytat:
![]() kapac nie powinno sie z pelnym brzuszkiem, od razu po jedzeniu wiec kapiesz albo przed albo po. ja polecam PO bo przed, jak jest glodny to placze (przynajmniej ten nasz ![]() na karmienie nie wybudzam, wychodze z zalozenia ze jak bedzie glodny to sam sie obudzi. do tej pory sie to sprawdza. kupka jak jest to zmieniam pieluche, jak mocno spi to czasem nawet sie nie obudzi ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super imię, u nas jak synek to też miał być Dominik, może jeszcze będzie,bo nikt na 100% nam nie powiedział,że córcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-02-06 o 10:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oo a ja się pochwalę, dziś osiągnęłam wagę sprzed ciąży ![]() właśnie zaliczyłyśmy z małą pierwszą kupę na plecach ![]()
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Szajka-a pytaj sie mnie
![]() Lekarz tak mówił,położna z resztą też... To skoro dziecię na butli to co podawać? ![]()
#705 |
Wtajemniczenie
|
Pstryczku a jaki ten koperek dajesz?? taki granulowany Hippa??
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-06 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki!Prawdopodobnie jutro do domku z Ola wracamy.Mimo ze dostala 10pkt to jest noworodkiem hipotroficznym,ale ladnie je i mysle,ze niedlugo przybierze na wadze.Uczymy sie kp,mala pieknie ciagnie,ale ja nie mam jeszcze pokarmu.Podobna do mojego meza i nawet dziobka przez sen robi identycznego.Poza tym jest cudowna.U nas w szpitalu zakaz odwiedzin,bo swinska grypa,nawet tz nie wpuszczaja,ale do jutra damy rade.MEDUZZA gratuluje.KCIUKI za pozostale dziewuszki.BUZKA KOCHANE,nie wiem kiedy Was nadrobie,bo na razie to czas poswiecam na wpatrywanie sie w mojego szkrabka.
#708 |
Zakorzenienie
|
Hej kochanie, ja tak na szybciora bo do meza musze dzwonic, kiedys wam pisalam, ze jak sie wyjasnia rozne sprawy sadowe dot.jednego mieszkania to chyba czeka nas przeprowadzka, noooo i jak byk, dzisiaj sie wyjasnilo, 3pokojowe mieszkanie, 57m2, centrum Zabrza, za 3 miesiace prawdopodobnie sie wprowadzamy...... NASZE mieszkanie!!! Szczerze mowiac panikuje troszke, no i smutno mi okropnie bo to mieszkanko w ktorym mieszkamy teraz kocham, chlip chlip, no ale jednak, co swoje to swoje..... Ale jestem podjarana, przepraszam dziolszki, ale musialam sie wyzewnetrznic
![]() meduzza - gratulacje!!!!!!
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U siebie to zawsze u siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja mam ostatnio taki niefart co do wizazu, ze szok
![]() takze już drugi raz przelatywac tylu stron nie dam rady,..... zapamietałam: Pstryczek- rozwalasz mnie co drugim postem... wałki ![]() ![]() Gratulacje dla nowej mamusi, coraz mniej już takich wiadomosci bedzie jak sie lutóweczki wysypią.... ' Black- trzymam kciuki za rozwój akcji ![]() witam nową mamusię, baty sie należą za takie utajnianie sie do tej pory ![]() u nas bioderka git, noc pięknie przespana, teraz mały cos pod nosem pomrukuje, bardzo kontaktowy sie zrobił ostatnio ![]() karuzelke mam zamiar zamówic, to moze sie zabawi i lezaczek bujaczek odkupuje od kolezanki, niezniszczony bo ich mała nie lubiła w nim przebywac ![]() DLA MAMUS ROBIACYCH ZAKUPY W SMYKU: mam kupon rabatowy na akcesoria i zabawaki (10procent) i ubranka i buty (20procent). ja do najblizszego smyka mam 80 km, takze chetnie oddam, jak któras zainterseowana, pisac- dostanie najszybsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |||
Zakorzenienie
|
tak, hippa w granulkach, czasem tez podaje przegotowana wode.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#714 | ||
Zakorzenienie
|
Hej ja tak na szybciutko
![]() Piekne opisy dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U Nas dzis byla wreszcie polozna ![]() ![]() Ropieja nam tez oczka ale mowila zeby przemywac tylko przegotowana ciepla woda. Mowila ze ta sol fizjologoczna jest do przemywania oczek ale nie leczy ![]()
![]() |
#715 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Podając glukozę tylko przyzwyczajasz dziecko do słodkiego, a ona nic nie daje poza tym :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Black cicho siedzi coś...? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Lady, ale macie dobrze, co swoje to swoje! Swietna wiadomosc
![]() Meduzza- gartulejszyn |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez chce kupic karuzelke. jak cos wypatrzysz to daj znac bo tyyyyyle tego ze szok! ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- sms od littlesweetangel: Hej.Pki co czekam az kluska bedzie chciala wyjsc. wyniki dobre, mala wazy juz 3800. skurczy zadnych, nawet przepowidaczy... w poniedzialek ma byc decyzja diabetologa odnośnie porodu. trzymajcie kciuki za cesarke bo nie wiem jak wydusze tego klopsa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() odebralam dzis pesel malenstwa mojego ![]() ale dziwny troszki, bo powinien byc poczatek przecio 130110 a jest 132110 dziwne;p Meduzaaaaa gratulacje ![]() jeszcze bylam dzis dowiedziec sie o becikowe ![]() no i rodzinne przekraczam, trudno ;p mala spi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie! Na poczatku gartuluje meduzie
![]() No i ciekawe co tam u black ![]() ![]() My dzis mielismy przygode rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze nam pepuszek nie odpadl... Chcialabym juz zeby goo nie bylo! No i dzis znow sie wazylam i jeszcze 3kg i bedzie waga startowa chociaz ciagle sie zastanawiam czy w tali zmniejszy mi sie obwod? I w ogole ost zaczelam myslec, bo niby nie peklam ani mnie nie nacinali a szwy mialam takie bardziej kosmetyczne na rozwarstwiony naskorek, co jesli bede za szeroka bo sie podczas porodu rozszerzylam a nie mialam szwow zeby mnie sciasnilo? Sorry jesli to glupie pytanie :P I jeszcze zdjecie malej ale takie komorkowe
#720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- bokeh mała cudna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.