![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Byłam na Sb w zeszłym roku. Chwaliłam sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
A rób sobie Furry południową bitch rób
![]() ![]() Ogolnie Hindusi pachna specyficznie - Indie pachna całe Hindusami ... ale to jest zwiazane z kuchnia - M. mieszkał w Londynie z Hindusami i zapach był zbliżony... To nie jest smród tylko specyficzny zapach - ja po tygodniu juz nie czułam ![]() ![]() Co do ziemniaków - to traktuja je jak warzywo - i często podaja np potrawka ziemniaki i soczewica w sosie do ryżu ![]() ![]() Hindusi generalnie lubia grubsze dziewczyny - białe grubsze maja szalone powodzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie, wiem że ludzie są różni i nie ma co oceniać z góry. Mi to jednak siedzą w pamięci sytuacje z filmów dokumentalnych bądź programów. Też była akcja że polka wyjechała na cypr z kolesiem nie wiem czy hindusem ale w każdym razie z tych krajów wschodnich, urodziła dwójkę dzieci i potem kiedy się nie układało, on ją bił i takie tam, siedziała w domu miała zakaz wychodzenia chciała uciec z dziećmi do Polski. Niestety jej się nie udało. Uciekła sama a on powiedział że dzieci nie odda i takie tam. I też oglądałam w Indiach Polka urodziła 3 dzieci, też chciała wrócić ale jej zabronili, nie wiem co się z nią stało czy sama się zabiła czy oni ją zabili ale w każdym razie jej matka wypowiadała się że ją zabili. Niestety w takich krajach kobieta jest własnością faceta, facet może mieć 5 bab i git. A baba ma siedzieć w domu najlepiej z hustą na twarzy.
W burce - mój brat przywiózł mojej mamie z Afganistanu ![]() Moja koleżanka, nie jakaś tam bliska, wywiązała się z takim facetem, mają dziecko, mieszkają we Włoszech i chyba ma się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Dobry!
Na śniadanie było musli z mlekiem. Teraz chwila na kompie i do nauki. W temacie Hindusów i innych obcokrajowców się nie wypowiem, bo tak jak nadalka naoglądałam się serialów dokumentalnych. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
U mnie waga ciągle tak samo wskazuje...a jutro impreza rodzinna u ciotki i pewnie pełno jedzenia na stole
![]() Oczywiste jest to że jeżeli zajde w ciąze to zaczne się zdrowo odżywiać...ale zdrowo a nie przesadnie...mam zamiar dużo nie przytyć...o ile tak można a po koleżankach widze że można ![]()
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że są filmy dokumentalne o Hindusach jacy to oni źli i niedobrzy. Zauważyłam, że Indie traktowane są jak wioski afrykańskie...Koleżanka mi się pytała czy oni tam chaty oblepiają gównem... ![]() ![]() ![]() ![]() Może usprawiedliwiam trochę, ale z drugiej strony jakby się przypatrzeć to nawet u nas, w Polsce jest baardzo wiele przypadków bicia kobiet, dzieci, znęcania psychicznego nad kobietami i inne - wiecie o co chodzi. Wiem, że swój swoje chwali, ale nie można być zamkniętym na inne kultury, tylko dlatego, że w telewizji podano jakiś niewygodny fakt...Dlaczego podają niewygodne fakty z innych krajów, a nie z Polski? Więcej wiemy co się dzieje w domach indyjskich i afrykańskich niż co się dzieje u sąsiada na górze, gdy kolejny raz widzimy posiniaczoną sąsiadkę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
ogolnie ale spokojnie spokojnie - nikt cie nie atakuje przeciez
![]() Ale jednak ja po trzech tygodniach w Indiach (wiec nie twierdze ze jestem ekspertka) powiem że poziom cywilizacji jest jednak inny niż u nas - w Delhi widzialam dzielnice rzadowe (faktycznie piekne, nowoczesne i czyste - ale z żołnierzami na kazdym kroku) oraz slumsy (i takiego poziomu nigdzie w najbiedniejszej polskiej wiosce nie znajdziesz)... Widziałam lepianki na wsiach - czym były oblepione nie wiem ale nie wygladało to dobrze . Owszem sa tam ludzie bogaci którzy żyja inaczej. Sa plusy- np poziom czystości - bo Hindusi nawet bezdomni sa czysci widać ich rano jak sie myją ... No i pija z rzadka - wiec czegoś takiego jak polski brudny zapijaczony bezdomny od którego śmierdzi na kilometr nie spotkałam ... I sa minusy - np miliony ludzi pozbawionych dostepu do toalety - załatwiajacych sie rano wzdłuż torów (ulubione miejsce) a w dzien na ulicach (fakt tylko faceci - gdzie robia to kobiety nie wiem )... A w ogole jak temat Cie interesuje to polece ci dwie ksiażki polskich autorow którzy znaja Indie na pewno dużo lepiej - jedna to "Mozaika indyjska" (pieknie wydana ze zdjęciami ) a druga "Lalki w ogniu" Pauliny Wilk (warto przeczytać choć porusza nieprzyjemne tematy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na mojej liscie marzen mam Luwr w Paryzu, Rzym, Chorwacje, Karnawał w Rio ![]() ![]() ![]() Ja juz po sniadanku, zaraz biore sie za sprzatanie "na niedziele", wybitnie mi sie dzis nie chce ![]() PS. Ewka usunela skalpela i killera ze swojego konta na yt ![]()
![]() |
#730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
A ta "mozaike" widziałam w poznanskich tanich ksiegarniach ostatnio - za 20 zł chyba - nie wiem dlaczego bo ksiazka super
![]() I broń boże ja cie do tej znajomości nie zniechęcam - to co napisałam to tylko dlatego żeby podzielić sie wiedza która miałam okazje zdobyc .. Zresztą wiedza powiechowna bo jak pisałam byłam turystka wiec widziałam to co pokazuje sie turystom ![]() Warto zachować ostroznosc - ale i warto poznawać nowe kultury i ludzi ... Sama bym chetnie poznała blizej jakies Hinduski czy Turczynki ![]() Btw- dużo Hindusek chodzi na codzień w sari - i dobrze bo sa niezwykle piękne ... Sama wolałabym nosić sari niż strój krakowski ![]() \ Bosze ale sie rozpisałam - ale to dlatego że przywołałas fajne wspomnienia - a nie stety w najbliższym czasie taka podróż mnie nie czeka .. Może nigdy ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Milenka ja sie zgadzam ze zdrowym zywieniem - ale redukcja to redukcja ... Jemy jednak mniej tłuszczów (pierwsza rzecz z brzegu) ... Swego czasu czytałam troche o wartosci żywienia przy powiekszaniu rodziny ... Z drugiej strony przecietna przyszła matka - faktycznie wrzuca w siebie jak popadnie... I ma sie to nijak do zalecanego odzywiania Ćwiczenia - ok .. Ale jakie - np hula hop to logiczne że jest zakazany ... Myśle ze intensywne cwiczenia tez nie są dobre ... Ale spacery i lekkie ćwiczenia jak najbardziej O to mi chodziło ![]() Lolita a to przepraszam - ja po nicku myślałam ze ty masz 25 ![]() ![]() sagapo witaj w klubie spłacajacych kredyt do końca w tym roku ![]() ![]() Milenka no faktycznie - dlaczego ona to zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Ale ja się nie poczułam atakowana
![]() ![]() Ja już po śniadaniu, a waga dziś uwaga uwaga - podpisowa ![]() Wreszcie ![]() Idę sprzątać "na sobotę" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Też mi sie marzy mieszkanie we Włoszech
![]() ![]() ![]() Na wszelki wypadek troche ucze sie włoskiego - i jak M. skończy studia to moze da sie namówić chociaż na rok - dwa ... Jak widac ja na miejcu jak Furry usiedziec nie moge ![]() Zaczynam dietetyczny weekend dziś - w poniedziałek ma być lekki spadek bo jak nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Bo shape sie chyba przypultał o to, ze ona za darmo udostepnia to. Nie wiem, ale wczoraj pisala na fb, ze nakreci skalpel III i NIKT nie bedzie mial zadnych praw do tego, bo ona chce pomagac i docierac do jak najwiekszej liczby osob, ale jak oni nie chca jej dac tak zrobic, to ona nie da im zarobic.
#735 |
Zakorzenienie
|
Co do sprawy Indii i w ogóle napisałam to co słyszałam, nie będę się upierać przy swoic racjach bo przecież nie wiem jak to na prawdę jest
![]() Co do odżywiania przed zajsciem w ciążę, to chyba nie ma mowy o redukcji bądź rezygonowania z niektórych produktów.. oczywiście nie mam na myśli słodyczy czy fast foodów bo to w ogóle nie jest potrzebne ![]() Na mojej liście jest Francja i Grecja ![]() Mój ex przesłał mi piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=mSSbrfLrt10 Się obudził po 2 latach ![]() Ja też skalpel mam na dysku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Ja juz po sniadanku - owsianka z mlekiem Monia co do hindusów to również sie nie wypowiem bo przynajmniej tutaj w Anglii nie mogę na nich patrzeć, ale każdy ma swoje życie wiec robi co chce.... Powodzenia ![]() Furry - pisz nam jak Ci bezie szło ... u mnie to tak jak u niuniu jem to co mamy w lodowce .... miilenka - tak usunęła słyszałam.... nie ma nic za darmo.... Ja ćwiczę z Mel b bo jakoś pani Ewa nie przypadła mi do gustu .... Asia - nie ma to jak zostawić męża w domu ![]() ![]() U mnie dziś waga się ruszyła ![]() ![]() ![]() Na obiad serwuje dziś spaghetti z mięsem mielonym z indyka macie jakieś pomysły co mogę do tego dodać?? |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakieś warzywka, ja kocham paprykę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
nadalka i znowu ten Twój eksio ?
![]() ja już posprzątałam. Dziś szybko, bo tylko dwa pokoje i łazienka, kuchnia i salon posprzątany wczoraj ![]() U mnie snieg topnieje dzis w oczach ![]() Idę do lekarza po papierek jeszcze i do UP zawieźć, bo się posrają ![]() Bywajcie do później ![]() I ładnie dietowo mi tam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
on specjalnie tak robi, odzywa się po jakimś czasie żeby przypomnieć o sobie.
A co do różnych mąk, widziałam w Intermarche że są orkiszowa, żytnia i takie tam różne. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skalpela i killera mam na dysku, właśnie czytałam kiedyś ten wpis u niej o prawach autorskich ale nie wiedziałam o co chodzi, no to teraz już wiem. Mam dobry humor. ![]() ![]() I jeszcze dzisiaj ten dentysta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Aaaaa Milenka
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A Ewka napisała, że skalpel i kiler wróciły na YT ![]()
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=KIuz60jKxfM II CZESC http://www.youtube.com/watch?v=RBvCKbVECIs ale skalpela nie widze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie ogarnełam siebie i dom (po wierzchu - jutro sprzatania ciag dalszy), zrobiłam a6w (ktoś to jeszcze robi ?), pranie, i zjadłam drugie śniadanie .. jak dobrze być w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
niunia a mogla bys mi wyslac skalpel na meila??
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Tak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Asiu ja tego nie sprawdzała ale Ewka na fb napisała; "Oświadczenie!!! Na YT powrócił skalpel i inne czesci treningu..co było oczywiste.. Przez rok nie miałam nic przeciwko i teraz tez nie mam,dopóki ktoś nie zacznie na nich zarabiać.. Jeśli sytuacja się powtórzy,znów wszystko zniknie z YT!!! Gdybym chciała "kasy" jak niektórzy mi zarzucają,te programy nigdy nie pojawiłyby się na YT!!! Zacznijcie myśleć rozumem,a nie nienawiścią!!! Nie zarabiam na programach SHAPE!!! To WOLONTARIAT!! Dostaje SYMBILICZNE jednorazowe wynagrodzenie za materiał bez względu na to jak się sprzeda!!! Jasne? Już dosyć tych idiotycznych komentarzy,domnieman i bulwersacji!!! Kto ma rozum,ten zrozumie!!! A teraz czas na przyjemnosci!!! ![]() Porfavore!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Z wysłaniem jest tak, że limit mam do 100 MB na poczcie ale mogę załadować to na serwer i z niego będzie można pobrać. Skalpel ma 118 MB więc nie wiem ile czasu zajmie ładowanie. Spróbuje może zdążę przed wyjściem ![]()
#746 |
Zadomowienie
|
ok Niunia ja i tak zaraz ide do pracy to bym ściągnęła sobie wieczorem lub jutro rano...
ja mam wszystkie treningi Mel B, trening z gwiazdami i turbo spalanie w 4 tyg ewy jak kto chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj na obiad łosoś z rusztu z ryżem, a potem sru do dentysty.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Dentysta ![]() ![]()
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- JA CHCĘ JA CHCĘ EWKĘ! Bardzo ładnie poproszę wszystko, co macie ![]() keetah@wp.pl ![]()
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.