Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-01, 09:51   #721
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Znow u nas kiepsko - Mery od 12 niespokojna, placzliwa i widac, ze ja cos boli. O 17 poszlam z nia do lekarza, zapalenie ucha. Wrocislimy do domu, 3 razy juz wymiotowala i goraczka 38 dalam paracetamol i troche spadla, ale TZ teraz jej mierzyl znow rosnie Ponadto caly czas " mama mama mama" tuli sie, wlazi mi na brzuch, lub kladzie sie na nim i zasypia. W takiej tez pozycji puscila pawia, wiec obie do mycia poszlysmy, a cala posciel do prania Mam zmeczenie materialu i chyba spac pojde, ale co to za sen, jak czuwac bede do samego rana.
zdrówka dla Mery i sił dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
1) Pomyliłam rybiki z głupikami i zastanawiałam się dlaczego tak cieszy, że Ci kot wyżera rybki z akwarium

2) I on w tym łóżku w samych kapciach?

3) O widzę, że u Was jak akcja to na ostro A nie boisz się że tunel kopalniany zawalicie
1.
2. niestety nie
3. raz się żyje

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Mój kot też lubi ten sport Kiedyś, dawno temu zobaczył w łazience rybika i od tamtej pory przesiaduje głównie wieczorami i nad ranem i wypatruje, potrafi tak z 2-3godz siedzieć Nigdy jeszcze nie widziałam,żeby jakiegoś złapał,zresztą samych rybików też już od dawna nie widziałam,śmiejemy się z tż że to jak wyjście na ryby, siedzi dla samego siedzenia, niekoniecznie dla złapania
Mój też wieczorami i porankami, tyle że on się ich namiętnie pozbywa.. zeżre wszystkie, a później siedzi biedny i tygodniami czeka na jakiś nowy wylęg

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że Dzień Dobry...
mam paskudny nastrój od wczoraj, wszystko mnie boli, w nocy znowu złapał mnie taki ból wątroby, że myślałam, że rozrywa mi brzuch, nawet jak powietrze łapałam...
wczoraj płakałam, w nocy płakałam, rano płakałam/płacze...
i mam się pocieszać, że jeszcze tylko 2 miesiące...
a no i oczywiście pokłóciłam się wczoraj z Tż, oczywiście to moja wina, bo z góry zakładam, że dziś też będę się źle czula i dlatego nie chcę jechać do Teściowej...
jesuuuu wyć mi się chce... czy mam paść na pysk, żeby co niektózy uwierzyli, że źle się czuję, że ciąża to tak naprawdę ciężki czas dla organizmu kobiety i że np. wyjazdy 5 km od domu to poważne wyzwanie, nie mówiąc już o 70 km w upał miesiąc przed porodem (impreza rodzinna)???

dobra nie piszę więcej na ten temat bo ryknę płaczem już na cały regulator...
a nie możesz sobie odpuścić tej drugiej imprezy? miesiąc przed porodem przy złym samopoczuciu..powinnaś odpoczywać w domciu

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No i witam sie w 31 tc

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Działo się?
niestety..brak mi mocy
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Tak na szybciutko witam sie w 27 tygodniu Tutaj jest tylko sroda wolna wiec wybywamy na caly dzien. Pozdrawiam mamusie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:53   #722
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Dzień dobry Mamusie Niestety rozłożyłam się na dobre. Gardło boli już znacznie mniej, ale za to kicham, smarkam, szczypią oczy i ledwo na nie patrzę. No pięknie mi się majowy weekend rozpoczął Mąż ma wolne, można by odpocząć, pójść na spacer, lody, zrobić grill i co...? No nic, dziś przeleżę dzień w łóżku i może mi się nieco poprawi.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:54   #723
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie Niestety rozłożyłam się na dobre. Gardło boli już znacznie mniej, ale za to kicham, smarkam, szczypią oczy i ledwo na nie patrzę. No pięknie mi się majowy weekend rozpoczął Mąż ma wolne, można by odpocząć, pójść na spacer, lody, zrobić grill i co...? No nic, dziś przeleżę dzień w łóżku i może mi się nieco poprawi.
Współczuję zdrówka!

Dzoan, a jak łóżko?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:04   #724
dzoan
Zakorzenienie

No i Dzień dobry

Cholcia gdzie to słońce się pytam Dzisiaj grillujemy ze znajomymi i nie życzę sobie zachwaszczonego chmurami nieba! W dodatku nie ma ciepłej wody, a miała wrócić w godzinach porannych, nie mogę głowy umyć tęsknie za piecykiem gazowym

Lol mnie wczoraj skopał przed snem i to momentami niezbyt przyjemne było. Nie wiedziałam jak się ułożyć..na bokach się nie dało, po skosie źle na plecach źle...raz mnie tak lutnął jak kangurek..3-4 szybkie uderzenia w bok, aż podskoczyłam. No i mam czego chciałam

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzoan, a jak łóżko?
Niestety wypróbujemy je (mówię o spaniu) dopiero z soboty na niedzielę. Od wczoraj jesteśmy u rodziców i kocura pilnujemy Łoże musi poczekać.. zdam relację w niedzielę

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Anulka, a może Ty masz uczulenie jakieś? Teraz brzoza pyli i niedługo zaczną trawy i zboża. Co niektórzy z mojego otoczenia już zaczynają kichać, smarkać i też oczy łzawią.
A wiesz na świeżym powietrzu na specerku czy przy grillu może Ci być lepiej niż leżąc w domku. Nos się odetka

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-05-01 o 10:14
Stary 2013-05-01, 10:04   #725
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hahahahahahaha umarłam i leżę
Cieszę się, że badanie wyszło ok i zrobił dwie nogi- od razu dwa razy więcej spokoju jest, co?

Teraz to się w sumie tym nie przejmuję. Za jakiś czas powtórzę badania na nerki i tyle.

Ale jestem wściekła z powodu tej pogody. Tak bardzo liczyłam na tę majówkę... To w sumie dopiero pierwszy dzień, wiem, ale mimo wszystko mogłoby być ładnie :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:11   #726
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40581833]
Teraz to się w sumie tym nie przejmuję. Za jakiś czas powtórzę badania na nerki i tyle.

Ale jestem wściekła z powodu tej pogody. Tak bardzo liczyłam na tę majówkę... To w sumie dopiero pierwszy dzień, wiem, ale mimo wszystko mogłoby być ładnie :/[/QUOTE]

oj tak pogoda kiepska
Nawet Filip od wczoraj ledwo daje znać o sobie... taka leniwa majówka się zapowiada..

Filipiśko

Stary 2013-05-01, 10:13   #727
kayka11
Raczkowanie

Hej brzuchatki! Dopiero teraz witam się w nowym wątku,ale staram się jak najwięcej korzystać z pogody i całe dni spędzam na spacerach i ogrodku.Po tej zimie nawet pochmurne niebo nie odtrasza mnie przed wyjściem z domu.Ale jak tylko mam chwile to czytam co u was.Oliath ciesze się,że już wracasz do siebie, dzoan mam nadzieję,że łóżko bedzie Ci służyło dobrze. teso jestem całym serduszkiem za wami i wierze,że wszystko dobrze się skończy! za wszystkie wizyty-te wasze dzieciątka już takie duże!!!Ostatnio same problemy na forum,mam nadzieje,że do porodów wszystko się wam ułoży.U nas też finansowo tragedia.Od kąd mój mąż rok temu wrócił z Irlandii to nie umiem ogarnąć polskiej wypłaty.A jeszcze na koniec maja córka jedzie na zieloną szkołe i znów tysiąc w plecy.Ale jedno wiem na pewno,że wolę skromnie,ale na swoim niż zamieszkać z teściami.Bo chyba po tygodniu musieli by mnie wywieźć do wariatkowa. Udanej majówki!

Edytowane przez kayka11
Czas edycji: 2013-05-01 o 10:15
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:29   #728
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie

W CZYM BEDZIECIE PRAC NIEMOWLECE RZECZY JAKI PROSZEK I JAKI PŁYN KUPIC??

DZIDZIUS?
LOVELE?
Jakis inny??
I czy ktoras sie orietuje gdzie to jakos najtaniej wychodzi ( ze w sensie jakim sklepie)..

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

a co do pogody to faktycznie jest taka kijowka ze dramat..

Zycze wszystkim zdrowia ! ktorych coś rozklada!

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

i jeszcze jedno pytanie,czy proszki musze miec dwa do bialego i koloru plus plyn do plukania czy jak to pogodzic?:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:32   #729
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie

DZIDZIUS?
LOVELE?
Jakis inny??
I czy ktoras sie orietuje gdzie to jakos najtaniej wychodzi ( ze w sensie jakim sklepie)..

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Ja jeszcze nie wiem. Mam tylko jakiś płyn do płukania, który moja mama kupiła jeszcze ze 2-3 miesiące temu w Aldi'ku.
Z tego co położna w SR mówiła każda z nas i tak będzie musiała znaleźć odpowiedni dla swojego dziecka, który nie będzie uczulał, bo różnie to bywa. Tak jak z kosmetykami jednej skórze podejdzie to, a drugiej co innego. Trzeba testować

Stary 2013-05-01, 10:32   #730
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dotka ja będę prać pierwszy okres w JELPie, a pozniej persil bio

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:35   #731
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
oj tak pogoda kiepska
Nawet Filip od wczoraj ledwo daje znać o sobie... taka leniwa majówka się zapowiada..
Mój rano był bardzo aktywny za to, zaliczył chyba 10-minutową czkawkę...
Ale zdaje mi się, że dalej głową do góry :/

Ale oczywiście on też ma lepsze i gorsze dni. Wczoraj prawie wcale nie kopał, tylko przeciąganko, aż poszłam spać, bo to jest uczcie jak skurcze..dzisiaj już normalnie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:36   #732
tweedledee
Zakorzenienie

Cześc laseczki

Wczoraj dzięki bogu tż sam pojechał na zakupy... zresztą wrócił z nich o 12, to już mu mówiłam, że dobrze, że nie jechałam, bo wracalibyśmy pokłóceni, taka byłabym zła Nie udało mu się tylko upolowac chleba, także zaraz czeka go spacer

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
No to miałaś wymarzony brzuch dla mojego tż
A jak się taki robi?
Zazwyczaj pewnie cwicząc a mam strasznie umięsnione ciało, więc mi dużo nie potrzeba
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Lol mnie wczoraj skopał przed snem i to momentami niezbyt przyjemne było. Nie wiedziałam jak się ułożyć..na bokach się nie dało, po skosie źle na plecach źle...raz mnie tak lutnął jak kangurek..3-4 szybkie uderzenia w bok, aż podskoczyłam. No i mam czego chciałam
Moje małe też właśnie próbowało zrobic wczoraj w nocy to o czym pisałyśmy - wyjśc mi przez brzuch TŻ się zachwycał, że już ręki przykładac nie musi, bo widzi jak mi cały brzuch lata, dla mnie to było mniej przyjemne bo raz chyba całym ciałkiem wbił sie w lewy bok i to było naprawdę nierzyjemne...

A tak poza tym witamy dzisiaj z maleństwem nowy, 25tc!
Stary 2013-05-01, 10:37   #733
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem. Mam tylko jakiś płyn do płukania, który moja mama kupiła jeszcze ze 2-3 miesiące temu w Aldi'ku.
Z tego co położna w SR mówiła każda z nas i tak będzie musiała znaleźć odpowiedni dla swojego dziecka, który nie będzie uczulał, bo różnie to bywa. Tak jak z kosmetykami jednej skórze podejdzie to, a drugiej co innego. Trzeba testować
No tak wiadomo,i tez dlatego niewiem czy kupic odrazu np 3 lub 5 kg proszku i płynu ( czy moze dwa w jednym jakims?) czy kupic jakis mały i przetestować niewiem.. bo ciuszki te co dostalam od kogoś lub z ciuchów to wypiore w zwyklym proszku a pozniej jeszcze raz w dzieciecym..

Zuza

Razem
Stary 2013-05-01, 10:37   #734
Neni1984
Zakorzenienie

Hej dupeczki

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No i witam sie w 31 tc

A jak dziś się czujesz?
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na SR. Jest nas 5 mam, ja i jeszcze jedna babka rodzimy po raz drugi, no i ja jako jedyna samotna. Wszystkie z mężami poprzychodziły. Ale oni chcą być przy porodzie, a mój się do tego nie nadaje i ja go tam nie chcę zresztą więc sama będę chodziła.
Fajnie, że wrażania pozytywne
U mnie na SR ostatnio było 8 par i ja
Ale nie widzę wielkiej potrzeby żeby mąż chodził ze mną. On jest albo w pracy albo coś w domu ciągle robi.
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Tak na szybciutko witam sie w 27 tygodniu Tutaj jest tylko sroda wolna wiec wybywamy na caly dzien. Pozdrawiam mamusie

Też bym chętnie wybyła choćby na spacer, ale pogoda okropna A obiecywali, że dziś będzie ładnie
Cytat:
Ojej
Cytat:

Mój też tak robi

Dziś znów miałam pobudkę po 4 i koniec spania-czas kopania Ale po godzinie udało mi się zasnąć i pospałam do 7 Coś mi się wydaje, że tego lata obejrzę wszystkie wschody słońca ()

Pogoda u nas do niczego No akurat na dziś nie mamy w planach niczego szczególnego- TŻ będzie składał komodę i szykował pokój Małego pod malowanie, a ja nic nie będę robiła
Ale jutro chcieliśmy do miasta pójść, mamy trochę spraw do załatwienia, TZ chciał jakieś fatałaszki sobie kupić Oby nie lało
A w piątek jedziemy do znajomych - tych co mają 5miesięcznego synka-chrzestniaka TŻ Mieli przyjechać oni do nas, ale Mały jest trochę chory i zaprosili nas do siebie Będzie super jak zawsze

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-01 o 10:39
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:41   #735
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam pytanie

DZIDZIUS?
LOVELE?
Jakis inny??

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

i jeszcze jedno pytanie,czy proszki musze miec dwa do bialego i koloru plus plyn do plukania czy jak to pogodzic?:P
Ja chyba kupię płyn Biały Jeleń, nie lubię prać wproszku, zobaczymy czy się sprawdzi. Jeżeli chodzi o płyn do płukania to jeszcze nie wiem...

Filipiśko

Stary 2013-05-01, 10:42   #736
Konto usunięte

Cytat:
No tak wiadomo,i tez dlatego niewiem czy kupic odrazu np 3 lub 5 kg proszku i płynu ( czy moze dwa w jednym jakims?) czy kupic jakis mały i przetestować niewiem.. bo ciuszki te co dostalam od kogoś lub z ciuchów to wypiore w zwyklym proszku a pozniej jeszcze raz w dzieciecym..

Kup mały. A co, jeśli dziecko będzie miało alergię na jakiś proszek?
Stary 2013-05-01, 10:43   #737
magdalennne
Wtajemniczenie

Niech oni już sobie jadą!!! Są od godziny, a ja mam ich serdecznie dość!!! Byle do niedzieli Teściu już zaczął mówić wszystkim co i jak mają robić! Mnie brzuch z nerwów boli i jest twardy jak kamień Niech ta majówka się kończy jak najszybciej.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na SR. Jest nas 5 mam, ja i jeszcze jedna babka rodzimy po raz drugi, no i ja jako jedyna samotna. Wszystkie z mężami poprzychodziły. Ale oni chcą być przy porodzie, a mój się do tego nie nadaje i ja go tam nie chcę zresztą więc sama będę chodziła.
Ale dowiedziałam się, że nie ma mozliwosci opłacenia sobie położnej. Oni są po dużych zmianach personalnych (były 2 afery 2 lata temu i się pozmienialo) i każda rodząca ma swoją położną tylko dla siebie. Mają 3 łóżka na pierwszą faze porodu i 2 na parcie. No chyba, że będzie więcej rodzących na raz co ona powiedziała, że jeszcze jej się nie zdażyło przez 22 lata, żeby byl taki kocioł.
I co ważne jest zzo na żądanie! Ale jest od lutego i tylko 5 razy zrobili bo panie używają częściej gazu rozweselającego i wcale zzo nie wołają.
6 maja mam drugie spotkanie w szpitalu, będą filmy dla tatusiów odnośnie porodu i obchód po porodówce. Ciekawe jak po remoncie to wygląda.
Także jestem podniesiona na duchu
Zapowiada się obiecująco

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczynki - Marysia noc przespala. Obudzilam ja tylko sama kolo 4 bo przesikala pieluszke i chcialam zmienic, a ona nie chciala sie dac. Ale przy okazji podalam Ibum bo miala 37,7 stopni. Teraz jeszcze spi, ale juz oki, nie wymiotuje, wiec luzik. I chyba odkrylam co jej stanelo na zoladku... ehh
Oby szybko jej przeszło zupełnie. Szkoda, żeby się dziecko męczyło

Cytat:
Biedulka
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:53   #738
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40582542]Kup mały. A co, jeśli dziecko będzie miało alergię na jakiś proszek?[/QUOTE]
no wlasnie tak zrobie jutro w auchan sie rozgladne..

Ale mi sie spac chce uff

Zuza

Razem
Stary 2013-05-01, 11:00   #739
Konto usunięte

Mnie też się chce spać :/
Stary 2013-05-01, 11:04   #740
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Cześc laseczki

Wczoraj dzięki bogu tż sam pojechał na zakupy... zresztą wrócił z nich o 12, to już mu mówiłam, że dobrze, że nie jechałam, bo wracalibyśmy pokłóceni, taka byłabym zła Nie udało mu się tylko upolowac chleba, także zaraz czeka go spacer
za tydzień!
My wczoraj polowaliśmy na bułki w Kauflandzie.. czekaliśmy aż dopieką..nie tylko my się czailiśmy..oczywiście ja brzuchol wystawiłam, żeby mieli się wszyscy przede mną na baczności.. Niestety poparzyłam sobie opuszki palców

Cytat:
Myślę, że bezpieczniej mniejsze opakowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dziś znów miałam pobudkę po 4 i koniec spania-czas kopania Ale po godzinie udało mi się zasnąć i pospałam do 7 Coś mi się wydaje, że tego lata obejrzę wszystkie wschody słońca ()
Ja też miałam pobudkę po 5 i nie przez Lola, a kota Wydzierał się nam w sypialni..miau miau i miau.. w końcu wstałam, dałam mu jeść, pić, podsadziłam na parapet na balkonie i dał mi spokój

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Niech oni już sobie jadą!!! Są od godziny, a ja mam ich serdecznie dość!!! Byle do niedzieli Teściu już zaczął mówić wszystkim co i jak mają robić! Mnie brzuch z nerwów boli i jest twardy jak kamień Niech ta majówka się kończy jak najszybciej.
Trzymaj się wyłącz się na teścia i rób swoje

Stary 2013-05-01, 11:07   #741
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka, a może Ty masz uczulenie jakieś? Teraz brzoza pyli i niedługo zaczną trawy i zboża. Co niektórzy z mojego otoczenia już zaczynają kichać, smarkać i też oczy łzawią.
A wiesz na świeżym powietrzu na specerku czy przy grillu może Ci być lepiej niż leżąc w domku. Nos się odetka
Nie mam alergii. W każdym bądź razie nigdy nie miałam, ale czuję się typowo jak na przeziębienie. Poza tym ja bardzo często, w zasadzie co roku na wiosnę przechodzę spadek odporności i takie przeziębienia mi się zdarzają. Często w zimę nie choruję, a w kwietniu i maju leżę w łóżku...Taki już mój los. Mój chrześniaczek też chory; mama narzeka na ból gardła i pewnie zaraz obie będziemy leżały pod kocem. Wzięło nas hurtowo
Stary 2013-05-01, 11:09   #742
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też miałam pobudkę po 5 i nie przez Lola, a kota Wydzierał się nam w sypialni..miau miau i miau.. w końcu wstałam, dałam mu jeść, pić, podsadziłam na parapet na balkonie i dał mi spokój
Nasz kot też mi dziś wparował do sypialni po 4 jak wyczaił, że drzwi są uchylone Chciałam go wywalić, ale jak mnie zobaczył to sprintem wyskoczył przez okno na balkon
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:23   #743
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz kot też mi dziś wparował do sypialni po 4 jak wyczaił, że drzwi są uchylone Chciałam go wywalić, ale jak mnie zobaczył to sprintem wyskoczył przez okno na balkon
Wolał za nadto nie drażnić ciężarnej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 11:38   #744
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry w 31 tygodniu!

Cytat:
pytanie za sto pkt jaki polecacie plyn i proszek dla.dzieci zeby byl dobry i w miare tani co bym nie zbankrutowala hahah)
Ja piorę jak narazie w BOBINI BABY http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...-do-prania.jpg w Rossmanie a 10zł niecałe, pierze dobrze i na sporo czasu starcza-myślałam że się szybciej skończy,więc jestem mile zaskoczona.
Stary 2013-05-01, 11:54   #745
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam alergii. W każdym bądź razie nigdy nie miałam, ale czuję się typowo jak na przeziębienie. Poza tym ja bardzo często, w zasadzie co roku na wiosnę przechodzę spadek odporności i takie przeziębienia mi się zdarzają. Często w zimę nie choruję, a w kwietniu i maju leżę w łóżku...Taki już mój los. Mój chrześniaczek też chory; mama narzeka na ból gardła i pewnie zaraz obie będziemy leżały pod kocem. Wzięło nas hurtowo
Oj to pod kołderkę w takim razie i wypoczywaj

Cytat:
dobrze, że napotkał za oknem balkon

Cytat:

Stary 2013-05-01, 12:06   #746
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
za tydzień!
My wczoraj polowaliśmy na bułki w Kauflandzie.. czekaliśmy aż dopieką..nie tylko my się czailiśmy..oczywiście ja brzuchol wystawiłam, żeby mieli się wszyscy przede mną na baczności.. Niestety poparzyłam sobie opuszki palców
No dzisiaj tż z dumą upolował chleb dla rodziny... wszedł do domu z taką miną, jakby niósł dzika nabitego na dzidę No, ale przynajmniej jesteśmy już po pysznym śniadanku, małe w podziękowaniu obkopuje mi cały brzuchRybka na obiad się rozmraża, a tż zasnął siedzę dalej w piżamie i też nie mam na dziś żadnych planów... umrę z nudów
Cytat:
Stary 2013-05-01, 12:14   #747
enlevee
Zakorzenienie

dobre macie te historie z kotami, ja tęsknię za kotem w domu bo całe życie je miałam jak mieszkałam u rodziców

Moje dziecko dalej leniwe, mam wrażenie, że się obrócił pleckami do brzucha i dlatego bardzo rzadko daje o sobie znać. Chociaż tyle, że daje !

Ja byłam na spacerze z Tżtem i psem, zrobiłam pyszną jajecznicę z milionem składników warzywnych i umówiłam się z Mamą na spacer gdzieś w centrum. Pewnie pójdziemy na jakieś ciacho
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 12:25   #748
surka
Zakorzenienie

Cześć mamuśki

Mimo, że jestem zmęczona to o dziwo humor mi dopisuje, choć pogoda na zewnątrz nie nastraja opytmistycznie

Sprzątanie skończyliśmy wczoraj o północy. Rano jeszcze poprawiliśmy odkurzanie i mycie podłóg, ale oboje z tż jesteśmy ztyrani

A przez to, że robota rozgrzebana to syf, jak był tak jest

Cytat:
Oj zdróweczka życzę

Cytat:
Ponawiam pytanie

DZIDZIUS?
LOVELE?
Jakis inny??
Ja zamierzam na początek w białym jeleniu, jeśli chodzi o proszek, a o płyn to jeszcze nie wiem

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Współczuję
Cytat:

Ja piorę jak narazie w BOBINI BABY http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...-do-prania.jpg w Rossmanie a 10zł niecałe, pierze dobrze i na sporo czasu starcza-myślałam że się szybciej skończy,więc jestem mile zaskoczona.
Gratuluję tc A jeśli chodzi o Bobini to moja koleżanka też mi go polecała
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 12:36   #749
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Mnie też zmorzył sen właśnie wstałam. TŻ wybył pobiegać a ja mam robić gulasz. Tylko jaaaaak mi się nie chce Naliczyłam już 25 ruchów więc dziś Antonio zdecydowanie w lepszym humorze
Gratuluję tygodni Brzuszki Pączkuszki !!!
Stary 2013-05-01, 12:41   #750
cynamon_owa
Zadomowienie

Zdrówka Kobiety dla Was i Waszych pociech. Widzę, że większość Maluchów ostatnio leniwa.
Nam też Młody niezłego strachu napędził Młody ma w zwyczaju fikanie w nocy- w niedzielę cisza. Wczorajszy dzień też cisza. Ani jedzenie, ani zimne napoje, słodycze na niego nie działały. No to nic- zadzwoniłam do położnej, ona kazała dzwonić do szpitala no i późnym popołudniem leżeliśmy już z Młodym pod ktg. Wróciliśy do domu mocno po 23. Z Młodym wszystko ok mimo, że przez pierwsze godziny Panicz nie raczył ruszyć swojej dupiny przez co pod tym ktg leżałam ponad 3 godziny i myślałam, że zakwitnę Później Adaś miał poważną rozmowę z ojcem swoim i chyba musiało go to ruszyć bo kręcił się przez całą noc, i dzisiaj od rana też wariuje- szkoda, że wczoraj chociaż w 5% nie dał rady pokazać na co go stać bo zaoszczędziłby nam sporo nerwów
No nic- dobrze, że skończyło się tak jak się skończyło. Tyle dobrego, że dowiedziałam się, że już porządne skurcze mam na wysokim poziomie ale ponoć taki mój "urok" i zalecono mi oczywiście... paracetamol na to

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości