|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
a ja dziś czuję moją małą bardzo nisko. i właśnie jak chodzę to przy każdym kroku czuję jak tak jakby między nogami. bardzo nisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Helloł Żabki
![]() Dopiero Tz podłączył mi kompa...Pokój Laury prawie skonczony.....prawie.Na razie sprzątamy i chyba jutro skonczymy bo brzuch ciągnie mnie dziś niemiłosiernie i twardnieje.....Jutro wieczorem przyjezdza moja przyjaciołka ze Śląska więc bd sie pojawiac rzadziej ale mysle ze po majówce powroce z mym spamem ![]() ![]() ![]() ![]()
#693 |
Zakorzenienie
|
Ok mecz się skończył, idę do męża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
hejooo
nadrobilam Was, ale nie odniose sie do postow. Znow u nas kiepsko - Mery od 12 niespokojna, placzliwa i widac, ze ja cos boli. O 17 poszlam z nia do lekarza, zapalenie ucha. Wrocislimy do domu, 3 razy juz wymiotowala i goraczka 38 ![]() ![]() ![]()
#695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Bo przed ciążą leczyłam się m.in na subkliniczną nadczynność tarczycy z wyjściowym tsh 0,07. Po miesięcznym pobycie nad morzem (tuż przed zajściem w ciąże) i roku leczenia thyrozolem tsh się ładnie ustabilizowało,ale boję się bo teraz jest 0,99, a jeszcze miesiąc temu było 2,5, więc spada. Za tydzień powtórze i jak nadal takie będzie idę do mojej endokrynolog.
![]() |
#697 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Oli- super! Witamy wśród żywych
![]() Cytat:
![]() A jak się taki robi? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649] On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. [/QUOTE] A co ogoliłaś tylko jedna ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry. A ja durna je obniżam, prawie do spojenia. On mi: do góry. Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P [/QUOTE] ![]() Pomyliłam rybiki z głupikami i zastanawiałam się dlaczego tak cieszy, że Ci kot wyżera rybki z akwarium ![]() Ghia- ![]() ![]() Lecę nadrabiać dalej ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-30 o 22:06 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Mój kot też lubi ten sport
![]() ![]() ![]()
#699 |
Wtajemniczenie
|
Nikt ze mną nie chce gadać to dobranoc
![]()
#700 | |
Zakorzenienie
|
Jestem u mamy, nie nadrobię Was, nie ma szans...
Samopoczucie może być - brzuch nie daje czadu, ale to może zasługa no-spy ![]() Pisałyście swojego czasu o ciuchach ciążowych - bardzo fajne promocje na ciązowych są w C&A on-line http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...i%C4%85%C5%BCy ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- JEDNAK NADROBIŁAM i teraz idę spać Oliath - córa zdecydowanie tatusiowa - masz bardzo przystojnego męża ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ktoś mnie pytał o CC, tylko nie pamiętam kto... Ja mam mieć CC z dwóch powodów - kiepska kondycja kręgosłupa (skolioza z rotacją i dyskopatia w jednym odcinku) i stan po "mikroudarze" (TIA) czyli przemijającym stanie niedokrwiennym mózgu ![]() poza tym gratuluję wszystkim wizyt i rosnących maluszków ![]() ![]() a co do brzucha - je też z ciążową przepukliną (stożek) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że Dzień Dobry...
mam paskudny nastrój od wczoraj, wszystko mnie boli, w nocy znowu złapał mnie taki ból wątroby, że myślałam, że rozrywa mi brzuch, nawet jak powietrze łapałam... wczoraj płakałam, w nocy płakałam, rano płakałam/płacze... i mam się pocieszać, że jeszcze tylko 2 miesiące... a no i oczywiście pokłóciłam się wczoraj z Tż, oczywiście to moja wina, bo z góry zakładam, że dziś też będę się źle czula i dlatego nie chcę jechać do Teściowej... jesuuuu wyć mi się chce... czy mam paść na pysk, żeby co niektózy uwierzyli, że źle się czuję, że ciąża to tak naprawdę ciężki czas dla organizmu kobiety i że np. wyjazdy 5 km od domu to poważne wyzwanie, nie mówiąc już o 70 km w upał miesiąc przed porodem (impreza rodzinna)??? dobra nie piszę więcej na ten temat bo ryknę płaczem już na cały regulator... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry,
ja tylko na chwilkę, wpadłam pożyczyć Wam miłego dnia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja już w oczekiwaniu na teściów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40576191]Jezu ale jestem wściekła ![]() Płaciliśmy w niedzielę w Lidlu kartą (nie zbliżeniowo, nie używamy w ogóle kart zbliżeniowo). I tak sprawdzam konto i sprawdzam - nie zaksięgowali tej kasy ani nie ma jej w zawieszeniach ![]() Dziś płaciłam w Rossmannie i sprawdzam teraz konto - Lidl zaksięgował wpłatę, za to nie ma tej z Rossmanna ![]() Za ![]() ![]() Chyba zacznę się cofać w rozwoju technologicznym i przestanę w ogóle płacić kartą, bo nienawidzę nie mieć kontroli nad ilością pieniędzy na koncie.....[/QUOTE] Mam to samo... Wkurza mnie to, bo często płacimy drobne kwoty, o których potem się zapomina. W poprzednim miesiącu paypassem zrobiliśmy debet, a teraz to samo przy normalnym płaceniu... Od czwartku mi nie zaksięgowali zapłaty w Auchan... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Dzindbry
![]() Joan, kozacko masz z tymi tapnieciami ![]() Evevee, jak noc i Mery bidulka? Czarodziejko, kciuki za lepsze samopoczucie! Musze isc z psem, wyprawa jak na Everest ![]() No i witam sie w 31 tc ![]()
#707 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nadrobiłam was ![]() Małgosia dzis o 5:50 pytała czy już pora wstawać. Poinformowałam ją grzecznie, że nie i niech da spokój. Zasnęła do 7:30. Musiałam ją budzić bo spał u nas 9-latek i już też go łóżko parzyło i nie chciałam, zeby się sam nudził. Teraz po śniadaniu budują coś z klocków i mam spokój ![]() Byłam wczoraj na SR. Jest nas 5 mam, ja i jeszcze jedna babka rodzimy po raz drugi, no i ja jako jedyna samotna. Wszystkie z mężami poprzychodziły. Ale oni chcą być przy porodzie, a mój się do tego nie nadaje i ja go tam nie chcę zresztą więc sama będę chodziła. Ale dowiedziałam się, że nie ma mozliwosci opłacenia sobie położnej. Oni są po dużych zmianach personalnych (były 2 afery 2 lata temu i się pozmienialo) i każda rodząca ma swoją położną tylko dla siebie. Mają 3 łóżka na pierwszą faze porodu i 2 na parcie. No chyba, że będzie więcej rodzących na raz co ona powiedziała, że jeszcze jej się nie zdażyło przez 22 lata, żeby byl taki kocioł. I co ważne jest zzo na żądanie! ![]() 6 maja mam drugie spotkanie w szpitalu, będą filmy dla tatusiów odnośnie porodu i obchód po porodówce. Ciekawe jak po remoncie to wygląda. Także jestem podniesiona na duchu Oliath cieszę się, że u ciebie już dobrze ![]()
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-01 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
hej
Czarownica ![]() Dzieki dziewczynki - Marysia noc przespala. Obudzilam ja tylko sama kolo 4 bo przesikala pieluszke i chcialam zmienic, a ona nie chciala sie dac. Ale przy okazji podalam Ibum bo miala 37,7 stopni. Teraz jeszcze spi, ale juz oki, nie wymiotuje, wiec luzik. I chyba odkrylam co jej stanelo na zoladku... ehh Spadam laski, bo my do tego chelma jedziemy, wiec widze sie z Wami w piatek wieczorem, lub sobote rano. Paaaaaaaaaaaaaa
#709 | |||
Konto usunięte
|
Hej!
Ale u nas kiepska pogoda :/ A miało być 30 stopni... Eve przytulam ![]() Dziewczyny a ja Wam się wcale nie dziwię, że nie macie ochoty na spotkania z rodzinkami. Ja też nie mam ![]() Ja mam iść do SR 7 maja, ale muszę jeszcze te durne deklaracje wypełnić, bo jest z tym bajzel... Cytat:
Cytat:
Cytat:
LOL Ale by było ![]() ![]() No dokładnie. Ja też się boję, że w końcu będzie 0 przed końcem miesiąca :/ Więc chyba zacznę płacić gotówką tylko.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry.
A ja durna je obniżam, prawie do spojenia. On mi: do góry. [/QUOTE] ![]() Cieszę się, że badanie wyszło ok i zrobił dwie nogi- od razu dwa razy więcej spokoju jest, co? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40574081] No bo mi szkoda było, tak jak (chyba?) En, że ja się tak wyszykowałam, a on nie docenił :P Gdyby wiedział, jaki to wysiłek...[/QUOTE] Do tej pory mu to w myślach wypominam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokazuj zdjęcia pokoju Laury no i nie opuszczaj nas mimo przyjaciółki! ![]() Cytat:
Ejjj, ja chcę, ale już jest rano ![]() Cytat:
Jak nie czujesz się na siłach to niczego nie rób na siłę i nigdzie nie jedź. Ostatnio jak spacerowałam z Mamą około 25 minut to się mnie spytała czy jestem zmęczona i czy chcę usiąść- to dla mnie bylo takie nienaturalne, bo Ona rozumie, a Tż z kolei myśli, że mam więcej sił niż przed ciążą, wiem co to znaczy niestety ![]() ![]() Cytat:
![]() Witamy się z Bezikiem ! ![]() Wczoraj usnęliśmy, a pół godziny temu pobudka bo pies skuczy, że chce do ogródka.. no więc jak już wstałam to już nie zasnęłam. Wczoraj po raz pierwszy widziałam wyraźnie jak mi brzuch podskoczył wieczorem ![]() Ale dalej czuję dosyć słabo Bezika jak na niego.. leniuch Pogoda w Krk bardzo średnia, a my zero planów, więc będziemy wymyślać na bieżąco ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Wpadlam sie przywitac..czesc
![]() pytanie za sto pkt jaki polecacie plyn i proszek dla.dzieci zeby byl dobry i w miare tani co bym nie zbankrutowala hahah ![]() skylie u nas na osiedlu jest jeden taki duzy ![]() ![]() wogole sie nie wysypiam budze sie po 15razy w nocy przekladam z boku na bok dzis tz mi w nocy powiedzial ze jak slonica to robie hahahahahah ale co ja poradze ze jak sie wygodnie uloze w miare to mala nogi w zebra a jak sie poloze w inny jakis sposob co mi wygodnie np na lewym boku to tak zaczyna kopac no i musze zmienic pozycje..zyc nie umierac ale jeszcze tylko chwile he szybko zleci ![]() lece bo rodzinka ma nas odwiedzic i zaprosic na komunie...trza ogarnac itp.pozatym zimno na polku jak niewiem...zagladne pozniej paaa |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, Witam się i melduję porannie
![]() Wczoraj ciężki dzień ( pogrzeb, w trakcie mszy teściu zasłabł i wylądował w szpitalu,porobli badania i dalej nic nie wiadomo, dzis ma znów wysokie ciśnienie...., siostrzenica męża 39.8 stopni tak, ze dzień pełen stresów, na szczęście synek pokopał mnie troszke więc byłam spokojna) wieczorem nadrobiłam Was ale już nie miałam siły cytować...:/ Tak z grubsza co pamiętam.... Oliath dobrze, że Ci ulżyło!!! Eveewe, chorowitka ta Wasza MAry, zamiast odpoczywać to masz teraz takie jazdy...ale bądzmy dobrej myśli, ze będzie ok i szybciutko się wykuruje. Karolajn...piękne ciuszki!!!!Szkoda, ze w Pl nie można takich kupic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Witamy się pierwszomajowo
![]() I muszę się z Wami podzielić moim odkryciem. Ja przekonana byłam że ja w 32 tygodniu jestem patrzę do karty a tam lekarka wpisuje 30 tydzień no ale TP mi ostro wpisuje cały czas z OM na 1 lipca czyli to będzie ok 38 tydzień tak na moje oko ![]() ![]() ![]() Pisałyście też o kasie. Paskudny temat i przykre to jest, że tak ciężko normalnie żyć. U mnie to już teraz w ogóle lipa TŻ bez pracy, Antoś w drodze z dużym wysiłkiem kompletujemy co się da, ale jeszcze mnóstwo rzeczy do zrobienia ![]() ![]() A i widzę też że Wy też takie marudne jesteście jak ja i kłótliwe ![]() ![]() Neni co do ruchów to tak mi lekarka powiedziała ze 10 na te 7 godzin na tym etapie ciąży to jest norma. Też byłam już skołowana bo rózne opcje czytałam 10 na h 10 na 3 h i jak się Antonio leniwy zrobił to już zaczęłam sobie dobierać. No i jak dziś od rana się obudziłam to już 7 naliczyłam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40576191]Jezu ale jestem wściekła ![]() Płaciliśmy w niedzielę w Lidlu kartą (nie zbliżeniowo, nie używamy w ogóle kart zbliżeniowo). I tak sprawdzam konto i sprawdzam - nie zaksięgowali tej kasy ani nie ma jej w zawieszeniach ![]() Dziś płaciłam w Rossmannie i sprawdzam teraz konto - Lidl zaksięgował wpłatę, za to nie ma tej z Rossmanna ![]() Za ![]() ![]() Chyba zacznę się cofać w rozwoju technologicznym i przestanę w ogóle płacić kartą, bo nienawidzę nie mieć kontroli nad ilością pieniędzy na koncie.....[/QUOTE] Też tak mam więc robię sobie rozpiski ile poszło z karty i sprawdzam co drugi dzien stan na necie. Irytujące to jest to prawda. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dotka Ty na wątku powinnaś mieć ksywę PERSZING
![]() ![]() ![]() Rocky, czekamy na fociaki pokoju Laurki ![]() Ghia...jak ja lubię te Twoje powitania ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Czarowniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie masz z tym szpitalem ![]()
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
Hej. Tak na szybciutko witam sie w 27 tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj na SR dostaliśmy jakieś reklamówki z próbkami kremów, ulotkami i gazetkami. Na torebce jest podany adres internetowy i należy się zalogować, żeby otrzymywać próbki. Zalogowałam się, ale nie wiem czy gdzieś coś jeszcze się wpisuje czy wystarczy się zalogować?
Familyservice.pl
#718 |
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Madi bo jak jest ladna pogoda to nie chce mi sie siedzoec w domu..nadrabiam w zime siedzeniem w domu bo wtedy to wogole mi sie wychodIc nie chxe haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
![]() Ja tylko wpadam się przywitać ![]() eveewe dobrze że z małą już lepiej Oliath fajnie że zastrzyki i maść pomogły teraz juz tylko lepiej ale uważaj na siebie Co do tego stożka na brzuchu te z mi si e takie dziwne coś robi ![]() czarownica1 jesteś w ciąży i masz prawo źle się czuć. Nie przejmuj się tym w ogóle i nie płacz bo maluszek też smuta ![]() Jeżeli chodzi o kaskę to u nas też standardowo. Dodatkowo okzało się że z tego Tż wyjazdu nic jednak nie będzie i lipa ogólna. Nam nikt też nie pomaga bo przecież oboje pracujemy , mieszkamy u teściów i na pewno nam się juz ta fura kasy co odłożyliśmy na kącie nie mieści. Ale wcale tak różowo nie jest ![]() Długo by opowiadać ale jakoś się zbieramy do kupy. Damy rade ![]() Gratki nowych tygodni ![]() Wczoraj cały dzień sprzątanko i zakupy, troche Tż babci pomogłam bo ma gości mieć wiec tylko podczytałam jak miałam chwilkę. Dzisiaj uciekamy do siostry Tż więc będę się byczyć i bawić z jego siostrzenicami 3 latka i 10 miesięcy ![]() Miłego dnia dziewczynki i udanej majówki. ![]() Może się pogoda poprawi bo jak na razie u nas paskudnie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.