|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Cytat:
bierze się go z zależności od poziomu progesteronu ale jak masz krótką II fazę to pewnie 2x1 tab.Rano i wieczorem. Skąd wiesz kiedy masz owu ? liczy się zawsze 7 dni od owulacji to badanie, z rana , naczczo. Rób test - najtaniej wyliczysz sobie wtedy te 7 dni. Na allegro koszt niewielki , sikasz i jak wyjdą dwie identyczne kreski to 24-36h poźniej jest owu. |
|
|
|
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Owulację po pierwsze czuję - praktycznie zawsze kłucie w lewym albo prawym jajniku, a po drugie robię testy owulacyjne, u gina robiłam monitoring i w 12 dniu cyklu powiedziała, że w 13-14 będzie owu.
Czy te leki mogę wziąć na własną rękę już od nastepnej owulacji? Czy czekać na te badania i wizytę? Ale wtedy w razie czego ten miesiąc starań mi przepadnie
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah jeszcze jedno - monitoring oznacza usg przed owu i po owu a Ty masz tylko przed by sprawdzić czy organizm się szykuje do owu nie wiemy czy pękł czy się zluteinizował
|
|
|
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
To mnie uświadomiłaś, dziękuję Ci bardzo
Bardzo mi pomogłaś Napiszę do gina o tym, może już teraz przepisze mi te leki.EDIT: Właśnie byłam w toalecie no i ten okres jest taki jakiś mało okresowy :/ rano jakby był, a teraz prawie nic - takie brunatne zabarwienie. Wogóle nie rozumiem mojego organizmu może test zrobić w razie czego?
Razem od 5.04.2004 Żona od 16.02.2013 Edytowane przez NaamaH6669 Czas edycji: 2013-08-29 o 15:33 |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pare dni przed @ chwilowe plamienie moze to wskazywać lub plamienie spowodoweane niedomogą lutealną więc tymbardziej duphaston
|
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję, dam znać co i jak się rozwinęło Pozdrawiam
|
#727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli nie jestem sama uff ![]() Cytat:
czasami dziewczyny podczas ciązy mają takie lekkie krwawienia i myślą, że to okres, testowałaś ostatnio? Jeśli tak, to kiedy? |
|||
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie moje Kochane
bardzo, bardzo przepraszam, że tak dawno mnie tu nie było.. Ale wiecie... przygotowania, ślub, zamieszanie, normalnie armagedon dopiero teraz tak w miarę udało mi się zajrzeć do Was.. Co tam słychać? Co nowego? Opowiadać mi tu proszę u mnie teraz jakoś gdzieś na dniach wypada połowa cyklu, więc mam nadzieję na owu, jednak przez ten cykl nie mierzę temperatury, a to ze względu na to całe zamieszanie i zwiększony poziom stresu.. Zacznę od następnego cyklu.. Dziś jest masakra, od rana ledwo żyję, jak wstałam z łóżka to tak mi się niedobrze zrobiło, że szok.. Łeeeee, o czym ja w ogóle mówię, przecież to niemożliwe, żebym była w ciąży..
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
NaamaH- też polecam zrobienie testu i życzę dwóch grubych krech
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
pszczola189 witaj ponownie Nasza świeżo poślubiona żonko, a co do "niemożliwości bycia w ciąży"-wszystko się może zdarzyć
![]() NaamaH czekamy na info.
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie...nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co miesiac jestem w ciąży :p śmieję się, ale to jest tak naprawdę straaaszne
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
kkasienka u Was widzę 10cs, czy Wy macie jakiś dalszy plan? My w sumie zaraz 11 zaczynamy i ruszamy ze wspomagaczami mam nadzieję.
Ja w tym cyklu jako że progesteron prawie zerowy nie czuję nic, totalnie nic, nie nolą mnie piersi, nie mam skurczów itd. itd i oto jak progesteron na Nas działa.
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny moj maz to wariat!!!!!godzina 22 poszlismy spac,a on o 1 w nocy zaczyna mnie smyrac po piersiach,no to dawaj seksik jak nic.co za szalony czlowiek hehe
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Hihihi...ij niektórym to dobrze. A ja na seksik mogę liczyć jak mi się @ skończy...jak ją najpierw dostanę
poza tym mąż na noce pracuje więc się nie widzimy Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wysoki i bolą mnie cyce i wszystko
|
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
Jak to cudownie ze Wy tu jesteście !!!! Masakra już naprawdę czasami wydaje mi sie ze oszlałam...dobrze wiedzieć ze jest wiecej takich WARIATEK ...ehhh ![]() U mnie bez zmian .... Zaczynam odliczanie do @, a tak naprawdę to bym chciała żeby już było po ...bo ten cykl to raczej na straty ![]() Ale żeby nie było...zaczęłam mierzyć tem, obawiam sie jednak ze u mnie to nie przejdzie przez częste wyjazdy...pilnuje godziny, a mimo to po ,,teoretycznej" owu spadła do 36,63 a dzisiaj znowu 36,87.., :confus ed:![]() I bądź tu mądra .... Do tego jeszcze miałam lekka infekcje na początku tygodnia prze dwa dni totalne osłabienie i wymioty - zwłaszcza wieczorem Więc mam komplet Oby ta franca szybko przyszła i mozna było na poważnie zacząć od nowa...
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
który dziś dc?
|
||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Goraleczka84 współczuje.
Ja dziś odebrałam Duphaston od kumpeli, za 2 op. zapłaciłam 35 zł bo pewnie będę brać od przyszłego dnia cyklu po owu.
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Wiele nie zobaczysz bo tak jak pisałam dopiero zaczęłam....
http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html# |
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuje jeszcze raz
http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html# |
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i p
dziewczyny musze wam sie pozalic :sly:
Ja juz chyba zaczynam sobie powoli cos wmawiac, ale zauwazylam, ze boli mnie/kluje lewy jajnik, moge sikac co pol godziny,do tego mam zawroty glowy:thumbdown: myslala,ze dobrym pomyslem bedzie ciepla kapiel,ale jak tylko weslam do wanny nie moglam normalnie usiasc przez jajnik ![]() oraz tak jak pisalam wczoraj ciagle jestem zmeczona i chce mi sie spac ![]() ![]() normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
jedno z dwóch!!!
|
||
|
|
|
#745 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem
Cytat:
Dla mnie zmęczenie i ciągła chce na spanie to już standard ... Myślałam ze brakuje mi witamin ale robiłam na początku miesiąca badania i wszytsko elegancko ...ciśnienie jak sprawdzam tez ok chociaż ja mam tendencje do podwyższonego I tak jak piszeLinka albo sobie wmawiasz...i to przesilenie jesienne albo masz lokatora ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Już nawet sie wylogowałam...ehh
|
|
|
|
|
#746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,pr
Cytat:
Cytat:
wlasnie nie wiem jak to teraz liczyc po odstawieniu tabletek w polowie opakowania... ale jakby patrzec od pierwszego dnia krwawienia z odstawienia to dopiero 9, wiec raczej to nie ciaza tak mysle ![]() chociaz chcialabym bardzo tego malego lokatora ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(probl
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(probl
Cytat:
Trzymam kciuki za cierpliwość i oby to był nowy lokator u Ciebie a nie jakieś burza hormonów ..... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(
Cytat:
![]() do tego te dziwne objawy,wiec juz mi sie wszystko pomieszalo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo cze
Cytat:
dla mnie to jest duuuuzo za wczesnie na ciąze , jesli nawet by doszło do zapdłonienia odrazu po krwawieniu to na objawy ciązy to jest niemożliwe objawy sa po implantacji a ona ma miejsce 5-12 dni po zapłodnieniu więc logicznie niemozliwe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

bierze się go z zależności od poziomu progesteronu ale jak masz krótką II fazę to pewnie 2x1 tab.Rano i wieczorem. 

czyli nie jestem sama uff 
bardzo, bardzo przepraszam, że tak dawno mnie tu nie było.. Ale wiecie... przygotowania, ślub, zamieszanie, normalnie armagedon

:confus ed: