Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 20:52   #721
EdizA
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41563207]Jakie cudo! Zazdroszczę [/QUOTE]

Ty to nie masz czego, sama masz wspaniałe
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:52   #722
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

nie wiem co na włoski walnąc
znaczy olej jaki

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:52   #723
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ooo jest, dzieki!

to czekam

miłego czytania!

tak

ojjj od światła duzo zależy... ja widze ogromne róznice w swoim wyglądzie w zalezności od światła :P
Nie moglam sie doczekac, poza tym jutro ide rano do kosciola i juz siedze z umytymi

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Zdesperowana ciocia jakiś czas temu podrzuciła mi swoją 7 letnią córkę, żebym "zrobiła coś z jej włosami". Mała ma włosy do połowy pleców, ale przerzedzone na końcach, chętnie plączące się.

Nałożyłam jej na długość Kallosa, trzymałyśmy to 15 min. Umyłam jej skalp tataro-chmielową Barwą, ponieważ ciotka jej włosy traktuje sylikonowymi badziewiami i d/s nałożyłam FP. Trzymałyśmy 2 minuty, spłukałam.
Odsączyłam wilgoć ręcznikiem, wsmarowałam dwie pompki jedwabiu z GP, rozczesałam i ciachnęłam końcówki ( dorwałam Stainlessa, wypróbowałam na sobie ) o dosłownie centymetr ( bałam się więcej, bo ciotka idzie w długość, a nie jakość i nie chciałabym zostać zabita ), ale włosy i tak wyglądają zdecydowanie lepiej. Wysuszyłam jej i wsmarowałam jeszcze pompkę jedwabiu z GP.
Zazdroszczę jej włosów.
Wyszły śliskie, gładkie, idealnie do rozczesywania..

Całość wygląda tak:
Włosy lekko wilgotne, chwilę po rozczesaniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:53   #724
201612231846
Konto usunięte

Cześć!

Ech .

Byłam dzisiaj na festynie w moich stronach. Siedziałam z TŻ w samochodzie przez chwilę po czym przyjechał mój sąsiad z ekipą. Chodziłam z nim do podstawówki i zawsze się nade mną wywyższał. Wyszłam z TŻ z samochodu, a mój sąsiad szedł za nami. Podszedł do niego jakiś kolega i pyta go co to za dziewczyna. A ten odpowiedział, że to ta mała dzi.ka i moje nazwisko. Olałam sprawę i poszliśmy dalej. Minęły 2, 3 godziny. Jedna z koleżanek krzyknęła za mną ,,Domi''. Odwróciłam się, a tam mój sąsiad: Czego się gapisz lafir.ndo? Odpowiedziałam, że jeżeli te słowa były skierowane do mnie to widzę, że Twój poziom emocjonalny jest taki sam jak za czasów, gdy chodziliśmy do podstawówki (zawsze mi docinał i zachowywał się jak taki ,,wieśniaczek cwaniaczek''). TŻ coś tam do niego powiedział, a mój sąsiad z kolegami do niego z łapami. Na szczęście policja była blisko... i obyło się bez bójki. 3 na jednego. Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że mieszkanie na wsi nie ma sensu. W oczach ludzi mam dość kiepską opinię, na którą niekoniecznie zasłużyłam. Ludzie widzieli jedno, a dopowiadali drugie. Jak TŻ mnie poznał, bo przyjechał do mojej miejscowości na wakacje to sporo ludzi mu mówiło, rzeczy z ktorymi nie miałam nic wspólnego. Chyba za jakiś czas będę zmuszona sprzedać dom, w którym mieszkam, działkę i się przeprowadzić. Jeżeli będziemy mieszkać sami z TŻ to jeszcze ok. Ale jeżeli kiedyś pojawi się dziecko to nie chce żeby ktokolwiek się z niego wyśmiewał i mu dokuczał... A mnie to bardzo często spotykało w podstawówce....
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:54   #725
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co, sama prawda. No ale jak mogłoby być inaczej, jak masz taką buźkę

Niestety, praca w takim miejscu wiąże się z chodzeniem i to niemałym. Mam nadzieję, że się przyzwyczaisz
I super, że nie poszedł ten dzień źle

no wiem, że się przyzwyczaję, ale stopy póki co mi odpadają za to nauczyłam się robić super kanapki

Cytat:
Zdesperowana ciocia jakiś czas temu podrzuciła mi swoją 7 letnią córkę, żebym "zrobiła coś z jej włosami". Mała ma włosy do połowy pleców, ale przerzedzone na końcach, chętnie plączące się.

Nałożyłam jej na długość Kallosa, trzymałyśmy to 15 min. Umyłam jej skalp tataro-chmielową Barwą, ponieważ ciotka jej włosy traktuje sylikonowymi badziewiami i d/s nałożyłam FP. Trzymałyśmy 2 minuty, spłukałam.
Odsączyłam wilgoć ręcznikiem, wsmarowałam dwie pompki jedwabiu z GP, rozczesałam i ciachnęłam końcówki ( dorwałam Stainlessa, wypróbowałam na sobie ) o dosłownie centymetr ( bałam się więcej, bo ciotka idzie w długość, a nie jakość i nie chciałabym zostać zabita ), ale włosy i tak wyglądają zdecydowanie lepiej. Wysuszyłam jej i wsmarowałam jeszcze pompkę jedwabiu z GP.
Zazdroszczę jej włosów.

Całość wygląda tak:
o matko
jakby jej za parę lat wpadła do głowy prostownica czy coś... łapy obcinaj osobiście

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Alverde są droższe, po ok. 2 euro właśnie. Za to balei powyżej 1 euro to chyba żadnej nie widziałam. Za moje płaciłam 49-69 centów.
w sumie racja, Balee rozkosznie tanie są, a zazwyczaj pięknie pachną

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
deszczowy ppiesku a chwilę obecną jest za wcześnie na coś takiego to mój chyba 4 tort w życiu!
No i nie znam się na reklamie, na przepisach prawnych, ksiągowości, wymogach sanepidu, nie potrafię napisać dobrego biznesplanu, no i uważam, że umiejętności mam za małe
no to póki co roześlij wici wśród znajomych i znajomych-znajomych, że robisz torty okolicznościowe i zarabiaj na nich powiedzmy 20 zł od sztuki. jak zorientujesz się, że ludzie są zainteresowani i zadowoleni, pomyślisz o podjęciu poważniejszych kroków i wtedy będziemy się martwić kruczkami. a wbrew pozorom poczta pantoflowa może zastąpić połowę drogiego marketingu. poza tym w tej chwili jest moda na domowe, niechemiczne wypieki, zwłaszcza takie piękne. naprawdę się zastanów kochana. może jakiś blog na początek? albo na wizaż w kulinaria wrzuć zdjęcia, daję sobie wszystko uciąć że ktoś się zainteresuje, taki talent nie może się marnować!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 20:59   #726
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

no wiem, że się przyzwyczaję, ale stopy póki co mi odpadają za to nauczyłam się robić super kanapki

o matko
jakby jej za parę lat wpadła do głowy prostownica czy coś... łapy obcinaj osobiście
To weź mi jakąś zrób, bo zgłodniałam.

Wydaje mi się, że z takim świrem w rodzinie jak ja ciężko jej będzie przemycić prostownicę, ale w razie co.. będę chodziła z tasakiem.
Stary 2013-06-29, 21:12   #727
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
(...)
Całość wygląda tak:
o szok... gdybym byla tam zamiast Ciebie, to obcielabym i sobie przykleila

Powiedz jej, ze masz cale forum, ktore mowi, zeby sie nie scinala, ale jesli jednak sie zdecyduje to czy moge dostac to obciete?

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na festynie w moich stronach. Siedziałam z TŻ w samochodzie przez chwilę po czym przyjechał mój sąsiad z ekipą. Chodziłam z nim do podstawówki i zawsze się nade mną wywyższał. Wyszłam z TŻ z samochodu, a mój sąsiad szedł za nami. Podszedł do niego jakiś kolega i pyta go co to za dziewczyna. A ten odpowiedział, że to ta mała dzi.ka i moje nazwisko. Olałam sprawę i poszliśmy dalej. Minęły 2, 3 godziny. Jedna z koleżanek krzyknęła za mną ,,Domi''. Odwróciłam się, a tam mój sąsiad: Czego się gapisz lafir.ndo? Odpowiedziałam, że jeżeli te słowa były skierowane do mnie to widzę, że Twój poziom emocjonalny jest taki sam jak za czasów, gdy chodziliśmy do podstawówki (zawsze mi docinał i zachowywał się jak taki ,,wieśniaczek cwaniaczek''). TŻ coś tam do niego powiedział, a mój sąsiad z kolegami do niego z łapami. Na szczęście policja była blisko... i obyło się bez bójki. 3 na jednego. Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że mieszkanie na wsi nie ma sensu. W oczach ludzi mam dość kiepską opinię, na którą niekoniecznie zasłużyłam. Ludzie widzieli jedno, a dopowiadali drugie. Jak TŻ mnie poznał, bo przyjechał do mojej miejscowości na wakacje to sporo ludzi mu mówiło, rzeczy z ktorymi nie miałam nic wspólnego. Chyba za jakiś czas będę zmuszona sprzedać dom, w którym mieszkam, działkę i się przeprowadzić. Jeżeli będziemy mieszkać sami z TŻ to jeszcze ok. Ale jeżeli kiedyś pojawi się dziecko to nie chce żeby ktokolwiek się z niego wyśmiewał i mu dokuczał... A mnie to bardzo często spotykało w podstawówce....

Edytowane przez grudniowa
Czas edycji: 2013-06-29 o 21:16
grudniowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 21:15   #728
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość
o szok... gdybym byla tam zamiast Ciebie, to obcielabym i sobie przykleila

Powiedz jej, ze masz cale forum, ktore mowi, zeby sie nie scinala, ale jesli jednak sie zdecyduje to czy moge dostac to obciete?
Mam nadzieję, że jej to z móżdżka wybiję.
Płakałabym gdyby je obcięła, poważnie..
Stary 2013-06-29, 21:17   #729
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

O matko Domi trzymaj się, niestety tacy ludzie też istnieją :/

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-06-29, 21:19   #730
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

o matko

w sumie racja, Balee rozkosznie tanie są, a zazwyczaj pięknie pachną

no to póki co roześlij wici wśród znajomych i znajomych-znajomych, że robisz torty okolicznościowe i zarabiaj na nich powiedzmy 20 zł od sztuki. jak zorientujesz się, że ludzie są zainteresowani i zadowoleni, pomyślisz o podjęciu poważniejszych kroków i wtedy będziemy się martwić kruczkami. a wbrew pozorom poczta pantoflowa może zastąpić połowę drogiego marketingu. poza tym w tej chwili jest moda na domowe, niechemiczne wypieki, zwłaszcza takie piękne. naprawdę się zastanów kochana. może jakiś blog na początek? albo na wizaż w kulinaria wrzuć zdjęcia, daję sobie wszystko uciąć że ktoś się zainteresuje, taki talent nie może się marnować!
Problem tylko taki, że ja tu nie mam znajomych, uroki bycia bezrobotnym 400km od rodzinnego domu
A TŻ też jakoś sporo znajomych nie ma
Ale dziękuję, że we mnie wierzysz
Stary 2013-06-29, 21:19   #731
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Domi

Nie rozumiem takiego zachowania, co ludziom przychodzi z bycia takimi podłymi Jeśli rzeczywiście nie chcesz tam mieszkać i masz inne plany na życie to faktycznie myśl nad sprzedażą i wyprowadzką. A narazie nie przejmuj się i ciesz, że masz Tż który nie słucha tego gadania.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 21:20   #732
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

domi ludzie są okropni
Stary 2013-06-29, 21:26   #733
XminorXlosX
Zakorzenienie

Ediza, nieziemskie włosy ma ta mała
Domi , nie przejmuj sie, wszędzie sie znajdą takie wsióry... Jeśli masz możliwość to sie wyprowadź do większej społeczności... Wolę żeby mnie sąsiedzi ledwo znali niż byli tacy "obeznani" ... uszy do góry!

Jeśli dzisiaj wracając z pracy byłabym choć trochę głodna to zjadłabym kallosa palcami i jak ciężko bylo mi wmówić mojemu mózgowi, że na chwilę obecną oszczędzanie nie znaczy litr za 12zł a 250ml za 5 :d

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:26   #734
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

niewidzialna się czuję

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-06-29, 21:27   #735
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

Domi jacy ludzie sa... Brak slow po prostu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:39   #736
dilula
Rozeznanie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

Cytat:

Zazdroszczę jej włosów.

Całość wygląda tak:

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jezu, ja Cię kocham Ale daj jakiś limit (interesują mnie tylko odżywki do włosów, niczym innym Cię nie obciążę ).
Kaś, opamiętaj się, masz ze 30 masek i odżywek razem wziętych

domiwika
, nie martw się. dopadnie go karma za te wszystkie oszczerstwa i podły charakter, jestem pewna
Stary 2013-06-29, 21:41   #737
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
nie wiem co na włoski walnąc
znaczy olej jaki
A jakieś opcje do wyboru?

Domi, nie wiem, czy warto przez ludzi tak zmieniać życie. Na mojej wsi ludzie zapominają...

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Kaś, opamiętaj się, masz ze 30 masek i odżywek razem wziętych
32 dokładnie obecnie E tam, do Kosodrzewiny brakuje mi ponad drugie tyle, a parę jest na wykończeniu
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:45   #738
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakieś opcje do wyboru?

Domi, nie wiem, czy warto przez ludzi tak zmieniać życie. Na mojej wsi ludzie zapominają...
ooo, skasowało mi dalszą część posta
w końcu padło na to że do resztki maceratu kawowego dolałam wszystkie co mam bez kokosa i palemki, czyli: migdał, arachidowy, sezamowy i rycynowy

jutro testuje biowaxa olejowego dzięki Inspire ()
ciekawa jestem czy mi ładnie loki dociąży

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:

32 dokładnie obecnie E tam, do Kosodrzewiny brakuje mi ponad drugie tyle, a parę jest na wykończeniu
kurde, ja to tak mam, że nie wiem co na włosy nałożyć i chce jak najszybciej wszystko skończyć.... a z drugiej strony... tyyle jest do testowania cudów co chce je mieć i tak bardzo bardzo lubie nowe maski

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-06-29, 21:57   #739
oranzada_
Raczkowanie

Cytat:

Całość wygląda tak:
marzenie!

Cytat:
Cześć!

Ech .

niektórzy ludzie to naprawdę debile
oranzada_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:06   #740
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

jest w stanie ktoraś polubić jeszcze to zdjęcie? Brakuje mi kilku głosów, żeby być w 5 pierwszej i móc wygrać
Stary 2013-06-29, 22:10   #741
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
jest w stanie ktoraś polubić jeszcze to zdjęcie? Brakuje mi kilku głosów, żeby być w 5 pierwszej i móc wygrać
Udostępniłam, bo już lubię.
Może ktoś z moich znajomych się skusi polubić.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:12   #742
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Udostępniłam, bo już lubię.
Może ktoś z moich znajomych się skusi polubić.
dziękuję
Stary 2013-06-29, 22:14   #743
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję
A ja się chyba do Ciebie uśmiechnę o tort, ale to dopiero w listopadzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 22:18   #744
pluskotka
Zakorzenienie

Crimson nareszcie wróciłaś! Widać, że wakacje nadeszły

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Viekki fajnie ten kolor wyszedł
Crimson witaj! dawno cię nie było a włoski cały czas bardzo ładne!

dziewczyny mam problem, pomóżcie! nigdy nie miałam problemu z rozdwajaniem paznokci, a teraz jest jakaś masakra. prawie każdy jest rozdwojony do 1/4 , nawet 1/3 płytki. a jeden paznokieć w dużym palcu u stopy rozdwoił się prawie na całej długości, została mi teraz taka cieniutka warstwa paznokcia co robić? ten balsam 2x5 już mi nie pomaga kupić tą odżywkę diamentową eveline?
Widzę, że już zakupiłaś odżywkę z Eveline, oby Ci służyła. Ja niestety jestem delikatna pod każdym względem i ta odżywka mi nie służy. Teraz testuję "odżywkę" własnej roboty z półproduktów tj. olejki (z kiełków pszenicy, z pestek arbuza), keratyna, kwas HA i odrobina panthenolu

Cytat:
a ja się będę chwaliła
Taki tort zrobiłam:
Magia Dziewczyno musisz ten talent wykorzystać

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
w zeszłym tygodniu jechałam specjalnie do innego miasta, do sklepu Ziaji, żeby obczaić te nowe filtry do twarzy... Pojechałam, a tu nie ma, a pani w sklepie nawet o nich nie słyszała... dzisiaj jestem na zakupach u siebie w galerii, wchodzę do apteki a tam stoją wszystkie 3 rodzaje tych kremów... a wszystkie w zestawie z innym produktem za 16,50... i teraz mam dylemat - kupić, nie kupić? kupić, nie kupić? używała któraś? jakieś opinie?
kupiłam tą polecaną sorayę, ale strasznie bieli... i jakaś tłusta jest... jakoś mi nie pasuje...
Dlatego jednak najlepiej wyszukać numer telefonu sklepu w necie i pytać. Ja tak ostatnio robię żeby nie jechać niepotrzebnie. A jeżeli masz Sorayę 50-tkę to się nie dziwię. Beznadziejna, bieli okrutnie, a jak rozsmarowuję to mam wrażenie, że nabawię się więcej zmarszczek od naciągania skóry przy smarowaniu Niemniej ochrona jakaś tam jest i nawet nie zapycha, ale więcej nie kupię. Na ziaję też się czaję, ale to na jesień

Cytat:
Tak, chociaż pod względem małej ilości ludzi wolę Bonarkę

Dziewczyny, jedzie któraś do Niemiec albo ma inny kontakt z drogeriami DM? Bo jak mi bratanica powiedziała, że moja odżywka i maska kosztowały po około 2 zł w przeliczeniu "na nasze" (na all chodzą po 12-15 ) to chcę...
A to tak dobrze się one sprawdzają, że już się na nie napaliłaś?

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
przygotowałam sobie zestaw małego chemika i będę zaraz robić domową wersję savon noir

wracam później
Ale co dokładniej tam namodziłaś? Pochwal się

Cytat:

Zazdroszczę jej włosów.

Całość wygląda tak:
Idź stąd i nie wracaj Pokahontaz się kurdę znalazła
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:20   #745
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
To weź mi jakąś zrób, bo zgłodniałam.

Wydaje mi się, że z takim świrem w rodzinie jak ja ciężko jej będzie przemycić prostownicę, ale w razie co.. będę chodziła z tasakiem.
spoko, bagietka z łososiem może?

Cytat:
Problem tylko taki, że ja tu nie mam znajomych, uroki bycia bezrobotnym 400km od rodzinnego domu
A TŻ też jakoś sporo znajomych nie ma
Ale dziękuję, że we mnie wierzysz
no to przez internet spróbuj najważniejsze, to wykorzystać swój talent i robić to co się lubi, a jeszcze jak można to na tym zarabiać! oj, ja Cię przypilnuję kobieto

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
kurde, ja to tak mam, że nie wiem co na włosy nałożyć i chce jak najszybciej wszystko skończyć.... a z drugiej strony... tyyle jest do testowania cudów co chce je mieć i tak bardzo bardzo lubie nowe maski

chyba 90% tego wątku cierpi na to rozdwojenie jaźni

domi nie martw się, sama mówisz, że nic Cię z tymi ludźmi już nie łączy, więc olej. takim nie przemówisz.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:25   #746
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Ale co dokładniej tam namodziłaś? Pochwal się
Zrobiłam oliwkowe mydło potasowe. Jedna wersja z aktywnym węglem a druga z glinkami. Nie wiem czy wyjdzie bo pierwszy raz robiłam mydło potasowe i wyglądało to inaczej niż normalnie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
śliczna
czy ty robisz biżuterię np na zamówienie?
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:35   #747
kascysko
Zakorzenienie

Kathinna, zagnałam swego chłopa i kolegę Mam nadzieję, że wejdziesz, bo Ci się należy

Ktoś pytał o odżywki Balei - użyłam na razie maski, jak na pierwszy raz - efekt "me gusta kapusta"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 22:44   #748
201612231846
Konto usunięte

Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia

Kascysko
te problemy i plotki ciągną się latami. TŻ poznałam 4lata temu, także... Jaki sens ma mieszkanie gdzieś, gdzie zawsze będę kimś gorszym? Nie widzę tutaj przyszłości. Podstawówka, w której jest 60 dzieci na całą szkołę. Są 13 osób w klasie to już dużo. Są klasy, gdzie chodzą 3 osoby. Dzieci w takiej szkole niby są lepiej upilnowane. Ale z drugiej strony jakie szansę na rozwój ma dziecko w tak małej szkole? Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja chodziłam do szkoły to nie było żadnych dodatkowych zajęć typu: ,,nauka gry na gitarze''. W większych miastach jest też łatwiej i nie ma takiego podziału jak na wsi. Mieszkając w bloku nikt nic o Tobie nie wie. Jest po prostu łatwiej. Łatwiej o pracę, jakieś dodatkowe zajęcia typu siłownia itd. W lato jest ok, ale w okresie zimowym przy autobusie co 2h nawet nie ma szans by cokolwiek zrobić, gdzieś wyjść. Wstajesz o 5 jedziesz do pracy. Jeżeli autobus nie przyjedzie to czekasz na następny. Może przyjechać po 2h. Bez prawa jazdy nawet się nie ruszysz. Poza tym jaki sens ma mieszkanie gdzieś, gdzie nic mnie nie trzyma?

Co do tego chłopaka to mam nadzieję, że kiedyś spotka go nauczka. Nie rozumiem ludzi, którzy mieszkają w mojej wsi .Niektórzy są dosyć inteligentni. Jednak sporo jest tzw. ,,pustaków''. Interesują ich tylko plotki i własny dom.
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:49   #749
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia

Kascysko
te problemy i plotki ciągną się latami. TŻ poznałam 4lata temu, także... Jaki sens ma mieszkanie gdzieś, gdzie zawsze będę kimś gorszym? Nie widzę tutaj przyszłości. Podstawówka, w której jest 60 dzieci na całą szkołę. Są 13 osób w klasie to już dużo. Są klasy, gdzie chodzą 3 osoby. Dzieci w takiej szkole niby są lepiej upilnowane. Ale z drugiej strony jakie szansę na rozwój ma dziecko w tak małej szkole? Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja chodziłam do szkoły to nie było żadnych dodatkowych zajęć typu: ,,nauka gry na gitarze''. W większych miastach jest też łatwiej i nie ma takiego podziału jak na wsi. Mieszkając w bloku nikt nic o Tobie nie wie. Jest po prostu łatwiej. Łatwiej o pracę, jakieś dodatkowe zajęcia typu siłownia itd. W lato jest ok, ale w okresie zimowym przy autobusie co 2h nawet nie ma szans by cokolwiek zrobić, gdzieś wyjść. Wstajesz o 5 jedziesz do pracy. Jeżeli autobus nie przyjedzie to czekasz na następny. Może przyjechać po 2h. Bez prawa jazdy nawet się nie ruszysz. Poza tym jaki sens ma mieszkanie gdzieś, gdzie nic mnie nie trzyma?

Co do tego chłopaka to mam nadzieję, że kiedyś spotka go nauczka. Nie rozumiem ludzi, którzy mieszkają w mojej wsi .Niektórzy są dosyć inteligentni. Jednak sporo jest tzw. ,,pustaków''. Interesują ich tylko plotki i własny dom.
Nie chcę Cię namawiać, ale bierz d... w troki i uciekaj stamtąd! Miałam podobnie na wiosce z ludźmi, nie chcę tego tu już wyrzucać, ale ciemnogród straszny. Uciekłam w siną dal i nie żałuję.

Stary 2013-06-29, 22:50   #750
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Kascysko

Domi, ja chodziłam do takiej szkoły przez podstawówkę i gimnazjum, nie widzę w tym nic złego, nie czuję się ograniczona tym, że nie chodziłam na żadne zajęcia dodatkowe. I chcę na tej wsi mieszkać nadal, ewentualnie przeprowadzę się na wieś swojego chłopaka. Nie czuję się z tego powodu gorsza

I jak rozumiem to, że nie chcesz mieszkać tam przez atmosferę (w końcu każdy chce mieć spokój) tak tego "wyjazdu" na życie na wsi nie bardzo - każdy chce żyć tam, gdzie mu najlepiej. Męczysz się, to sprzedaj dom i zaczynaj nowe życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości