|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Z tej sesji mam jeszcze całe 2 zdjęcia Muszę kupić inne czapeczki i rekwizyty i będę próbować znów, bo reszta akcesoriów jest na W. za mała ( ) albo są dla dziewczynki A na zdjęcia od cioci A. nadal czekamy, ale już niedługo ![]() Ok, czekam na pw |
|
|
|
|
#722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
tez musze się w końcu wybrać i zmienić garderobę na taka trochę bardziej "karmiaca", zebym w końcu mogla wyciagnac cyca na powietrzu ![]() Cytat:
u nas tez pelen luz. tata zakochany w młodej, wiec mam naprawdę fajnie. nie spodziewałam się, ze będzie az tak dobrze :P Cytat:
dogonil Nelke. u nas na ostatnim wazeniu było 4570,a jest prawie 3 tyg. starsza i urodzila się wiekszaCytat:
nie mogę się napatrzeć na jego czupryne---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-02 o 22:11 |
||||||
|
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ledwie żyje, byliśmy u teściów i zrobiliśmy sobie długaśny spacer po Gliwicach ale opaliłam sobie buźkę i dekolt. a P. ma strasznie czerwone oczka i łzawią mu, mam nadzieję że nie jest to alergia na pyłki ![]() przyjaciółka jest w drugiej ciąży, dziś była na połówkowym i będzie dziewczynka
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli ma problem z cycem, to smoczek do szczęścia nie jest potrzebny. ot taka moja filozofia ![]() a butelka - fakt, ale tu tez chyba chodzi o kształty smoczkow itd. obecnie te wszystkie anatomiczne smoki przypominające piers, sutek, ortodontyczne to chyba raczej nie robia takiego spustoszenia jak kiedyś zwykle lateksowe gumy
|
|
|
|
|
#725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nam pediatra powiedziała, że możemy zebrać już dziś, zobaczymy, jak rano zrobi kolejne siku to może zbierzemy świeże, ale powiedziała, ze moga być z dziś.
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się zaczęło tak rozkręcać w niedzielę + dreszcze, przystawiaj młodą często i okłady z kapuchy
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
zrobie jutro fotke to sama ocenisz
pol zamrażalnika to moje mleczko. niby dużo, ale pewnie starczy na kilka dni...raczej trzeba będzie karmic na zmiane z mm. zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. obecnie co noc o 3 robie sobie dojenie i gromadzimy ile się da. taka moja mala obsesja. do września chyba moje mleko będzie musiało przechowywać pol rodziny
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- slodziak nie mogę się napatrzeć na jego czupryne---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- jaka szczepionke kupujecie? pamiętasz nazwe? bo te skojarzone tez podobno sa rozne ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- bo te włosy tyle ważą ![]() ![]() jak młody miał tydzień to wybrałam się na zakupy pod karmienie, rozpinane bluzki topy itp. a teraz jak mi od tyłka odlazło i odczułam braki w poczuciu kobiecości ruszyłam po szpilki i ciuchy które mi się po prostu podobają (a niekoniecznie da się w nich karmić:P) w końcu nie zawsze wychodzę z młodym
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Julcia może krzyczeć, bo jej tez zle się pije z takich nabrzmiałych balonow...oj jak sobie przypomnę jak Nela zdzierala w szpitalu gardlo. cyce pelne, a leciec nie chciało. a na kapiele lepiej nie wybudzać stala pora to 19-20-21. ważne, żeby kapiel nie była jednego dnia rano, a drugiego o 23. na razie ten dzień się dopiero normuje. niech spi ile potrzebuje. my tez spacerowaliśmy do 19, a kapiel po powrocie do domu, wiec budzenia nie było.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-02 o 22:09 |
|
|
|
|
#730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na karmienie bym wybudziła jakby była potrzeba a kąpiel nawet byłabym skłonna odpuścić zimna, rozbita tłuczkiem kapusta na piersi! Cytat:
![]() spadam ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
no i ja zrobiłam tak, że rozebrałam Młodego do rosołu, wtedy siku jest po paru minutach stałam przy nim i robiłam "siiii siiii siii"
|
|||
|
|
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wage ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- slodziak nie mogę się napatrzeć na jego czupryne---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- jaka szczepionke kupujecie? pamiętasz nazwe? bo te skojarzone tez podobno sa rozne ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- hiii Cytat:
![]() mojemu chyba pomerdaly sie g odziny i przestawil sie na wczesniej i spi w najlepsze a ja z butla czekam od ponad godziny , pewnie wczesniej wstanie i bedzie jeczal ....mojeg o dalej boli brzusiooo wrr wygina sie i ryczy jak mocniej zaboli ...jutro chyba bobotic kupie...
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Poddaje sie.
Help hilfe ajudo pomocy Z zapomniala jak sie zasypia. Lezy 5min cicho a potem ryk.. I tak w kolko. Macha rekami strasznie, jak pRykryje to ok, ale jak Now macha i roKrywa to Now sie wybudza. To kolejna godIna z rzędu! ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Jej.. Wybaczcie literowki ale durny telefon wie lepiej ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki przepraszam, że tak rzadko tu zaglądam ale mała pochłania większość mojego czasu (resztę moje 2 koty a męża od ponad miesiąca nie ma a jeszcze niecały miesiąc )
piszę do Was z pytaniem. urodziłam 13.05, połóg u mnie trwał ok 6 tygodni i teraz pojawiło się kolejne krwawienie ( bardziej plamienie niż krwawienie) rodziłam sn a małą karmię piersią (czasami jedynie ją dokarmiam butelką ale średnio 1-2 w tygodniu) z tym że od urodzenia mała przesypia mi całe noce czyli ok 6-8 godzin i tutaj moje pytanie czy takie plamienie jest normalne?? czy to może jeszcze jakieś resztki po porodzie czy już okres?? czy mam się tym martwić czy po prostu wyolbrzymiam problem?? jeśli mogę to poproszę o odp na prv bo nie wiem czy później znajdę Wasze odpowiedzi na forum |
|
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla aktywnej mamyCytat:
Na razie głównym kierunkiem są śluby, a sesje dziecięce to póki co tylko dla W. i ewentualnie dla bliskiej rodziny/znajomych ale noworodka - tak jak my byliśmy z W. - to póki co chyba bałabym się układać itd. |
||
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (nie odebrałam tego jako namowa do skojarzonej!) |
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Mloda padla. Oby juz "nocnym snem'. Cjyba ja ja wkurAlam bo poszlam so kuchni, wrocilam i spi.. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A niech spada z głupimi radami.. ja przez 2 tygodnie na dupie nie byłam w stanie usiąć a co dopiero karmic przez kiladziesiąt minut.. karm tak jak Ci wygodnie!!! dalej na leżąco to moja ulubiona pozycja.. |
|||
|
|
|
#739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() Dzięki za info Zobaczymy za tydzień co powie chirurg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wagę
|
||||
|
|
|
#740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogólnie Zuzka dobrze zniosła to szczepienie była troszkę bardziej śpiąca i maruda a tak poza tym to żadnych innych historii |
|
|
|
|
#741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skąd macie ten biały "dywan" ?? Cytat:
Oby teraz z Adriankiem było już tylko lepiej ![]() --- Nadrobiłam dzisiejszy dzień, na więcej póki co nie mam siły. Chyba pójdę się położyć, póki W. śpi. Do usłyszenia Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-02 o 22:58 |
|||
|
|
|
#742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez uwielbiam karmić na leżąco fakt na poczatku miałam poranione sutki tak że krew się z nich sączyła ( sądzę, że to od tego że były nieprzyzwyczajone do takiego ciągnięcia i szorowania a poza tym ja jeszcze nie umiałam porządnie małej przystawić i dla niej to też było nowe doświadczenie )ale maść bepanthen działa cuda i po 3 dniach zapomniałam o tym problemieale takie złote rady to ona niech sobie mówi w końcu każda mama wie jak jej się najwygodniej karmi i jak dziecku jest wygodnie |
|
|
|
|
#743 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że dam radę jutro pierwsza próba, z kieszonką oczywiście.Cytat:
Cytat:
a! podobno w krakowskiej jest przewijak, ale tylko w tej toalecie dla...niepełnosprawnych.
|
|
#744 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym nie wybudzała. no i pamiętajmy, że do 3 miesiąca dziecko nie nabywa nawyków, nie przyzwyczaja się, więc spokojnie rytuały można wprwadzać później. onie, zapalenie piersi współczuję x 1000!Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- nadrobiłam, głowa mi pęka, idę spaaaać. jutro robimy sobie z Helenką morfologię, mam nadzieję, że obu wyjdzie piękna
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Happy-jak ja boli to jest inaczej.. Tu jest marudna tylko, bez histeri. Ale spi..
Zrobilam chinszczyzne, ide do wanny Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
![]() A w ogóle to mój albo nie reaguje na owoce już poszły truskawki, czaresnie, brzoskwinie, śliwki, jabłka, banany, winogrona, czarne jagody, morele hmmm czy ja jeszcze coś jadłam?? a i wiśnie w dżemie..jedyny problem( rzygowy) był z arbuzem ale to mogło być rownie dobrze coś innegoCytat:
![]() Cytat:
----- Nadrabiam i nadrabiam, nie wiem kiedy do konca dojade ![]() Właśnie wróciliśmy z kilkudniowego pobytu u rodziców/teściów.. Młody miał chrzest bojowy.. widziało go pół rodziny, przewinęło się przez 5 dni około 20 osób.. no i wszyscy go musieli ponosić, pogugać, porobić zdjecia i się trochę nim pozachwycać.. zniósł to dzielnie.. przytył masakrycznie bo po tygodniu sie juz w ubranka nie mieścił w które mieścił się przed wyjazdem.. bo oczywiście jak tylko oczy otworzył to każdy nade mną siedział i kazał wpychać cyca bo głodny... ledwo półprzytomny oderwał się od cyca to go każdy musiał ponosic... jak trochę zająknął - nie że płakał nie, odezwał się paszczą. to znowu ze głody i znowu siedzenie nademną ze musi zjesc.. i jaki każdy dumny jak ten tego cycka złapał i siąpał.. i nic nie dawało tłumaczenie ze jemu można tego cycka w ogóle co 10 minut wkładać i on będzie ssał bo to dziecko to typ no limit.. no ale jakoś to przeżyliśmy wszyscy... mam tylko nadzieje, ze mi się dziecko nie zepsuło i nie będzie chciało od jutro zasypiać tylko na rękach.. bo oczywiscie przez 5 dni nic innego nie robił tylko był noszony - bo się nie chwaliłam ze on ma 2 babcie, 2 dziadków, 3 prababcie, 2 pradziadków i 1 praprababcie.. takze tego jak się te babcie i dziadki dorwali .... A i oczywiscie dowiedziałam się masę cennych rad: 1. powinnam pić jak najwiecej mleka, najlepiej to 2 l dziennie 2. Jak nie chce mleka to koniecznie herbate z mlekiem, to nic ze nienawidze takiego zestawienia i co ma piernik do wiatraka... 3. powinnam zakładać mu czapeczka nawet w 40 stopniowy upał... 4. dziecko jak się odzywa to na pewno jest głodne, przeciez dziecko nie może domagać sie niczego innego...ewentualnie ma mokrą pieluchę.. to nic ze on w tych pampuchach to mało co czuje.. 5.do dziecka się mówi gu gu i bez twardych liter... czyli cieść zamiast cześć, klasnialku, zamiast krasnalku... no i oczywiscie nie można do niego normalnie mówic tylko głównie aguuu aguuu 6.dziecko się nosi i telepie.. nawet jak jest w stanie sam zasnąc to się go lula... trzeba nim potrzącac wtedy mu najlepiej... 7.Jak zaśnie to trzeba nad nim non stop stać nad głową, bo a nóz się obudzi... niech wam ktoś stoi w trakcie snu nad głową ciekawe czy się nie obudzisz... jak dobrze ze nie mieli w pobliżu żadnych grzechotek bo by mu grzechotali jeszcze non stop... 8. A i mam smarować cycki maścią witaminową bo mi na pewno krwawią.. to nic ze już mineło 6 tygodni od porodu i mi krwawiły tylko minimalnie 3 dnia po porodzie.. Kurcze więcej nie pamiętam, ale jak mi się przypomni to Wam koniecznie napisze, bo na pewno Wam też się to przyda ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- A i dostałam masę pytań typu - a czemu akurat Wojtek? A komu się to imie podobało? Tez typu Czy nam się tak to imię podobało? oraz czy pozostało Wojtek jak na początku wymyśliliśmy... Was tak często się też pytaja czy mojej rodzinie tak to imie się nie podoba?? bo już się bałam ich zapytać o co im właściwie chodzi...imie jak imie normalne takie, mi się podoba... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-07-03 o 00:23 |
|||
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laski mam mały problem... dzisiaj wizyta u gina ale się zapisałam na 11... no i mąż pracuje wtedy i nie mam z kim zostawic małego.. Tak głupio z nim pójśc do gina na wizytę po 6 tygodniach, nie? |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzilam sie w podlym nastroju. Nie mam checi na przezywanie dzisiejszego dnia. Nie mam sil utrzymac butelki z mlekiem.. Ktora ku*wa laduje na Zuziowej buzi
Nie chce znow wstac i patrzec na nieumyte gary i niewymiesione smieci. Tz nigdy nie wpadnie by sam z siebie cos zribic a mam dosc proszenia sie. Czuje ze dzis się poklocimy. I znow bedzie moja wina. Wzial pół dnia wolnego. Zeby posprzatac, pomoc mamie swojej. No hellou? Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

rosnie jak na drozdzach.
) albo są dla dziewczynki
A na zdjęcia od cioci A. nadal czekamy, ale już niedługo 
3 tygodnie od wyjścia ze spzitala a młody ponad 1kg cięższy
potem się obudził i obrócił dupą

07.07.2012 
na karmienie bym wybudziła jakby była potrzeba a kąpiel nawet byłabym skłonna odpuścić
Ma już 58 cm i waży 4500g
, a wczoraj czekałam ok 15 min na połączenie z konsultantem