|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla tatusiaCytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-02 o 06:56 |
|||||||
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Wow ale te wasze dzieci w nocy ladnie spia. Moj co praqda tez w nocy ma opcje jem,spie, jem, spie ale budzi sie co 1, 1,5 oaz 2h. Ale licze ze z czasem pospi dluzej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Magiusia moje też budzą się co 2-3 godziny w nocy...jeszcze im się nie zdarzyło pospać dłużej
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Szczęśliwa25 (widzę Cię na pasku) jak tam u Was?
|
#605 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mieliśmy też zielone z huggies i newborn z dady ale jakoś nie spasowały Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie... Spokojnie do studiów jest jeszcze mnóstwo czasu ![]() Cytat:
![]() My jeszcze przed i będziemy chrzcić dopiero w połowie października. Kościół i lokal mamy wstępnie wybrane, tylko jeszcze musimy podskoczyć po menu i dowiedzieć się o cenę za osobę. A gości będzie od 15-26. |
|||||||
|
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Śliczny
![]() Cytat:
Cytat:
i trzymam za operację![]() Cytat:
--- Trochę nadrobiłam, reszta później, bo już mi się oko zamyka więc pora na drzemkę , do usłyszenia |
|||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
ziew
![]() widzę, że tylko mój mały dał czadu w nocy pięknie spał jak mama pojechała na zakupy (4h!) 17-21 potem mycie i do 1 spanie, jedoznko i kima do 3.30 a od 3.30 jedzenie co godzine któraś mnie pytała czy karmie mm czy zostawiam swoje, na razie odciągam i zostawiam, czasem mały prześpi do powrotu, a czasem dostanie butlę ten tydzień będzie często z tatą na butli, bo wczoraj tylko spodnie kupiłam, więc dziisaj ruszam na buty, jutro manicure, a w piątek kolacja z ludźmi z pracy
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
moj spal od okolo 23 do 4 zjadl i wstal 7;30
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w odchowalni
Ale poszalałyście z postami... Ciekawe kiedy to ogarnę... Na razie, póki Kuba usną mi na rękach nadrobiłam końcówkę poczekalni i kawałek odchowalni. Tymczasem to tyle- odkładam mojego Żuczka do Męża (ma urlop! NoBoTak, anoxee- ogromne gratulacje!
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() A ja pochwalilam małego i od 3.30 juz dużo nie podpalam.. Magiusa- spokojnie, Dareczek jeszcze malutki, niedługo tez nocki bedzie lepiej przysypial , nasz od paru dni dłużej śpi w nocy |
|
|
|
#612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój Bartuś ma malutko włosków, z tyłu głowy trochę więcej a tak to ledwo ledwo fajne te nosidła! a z chustą to fakt - trochę kłopot jak trzeba motać gdzieś poza domem Magiusa no to często Cię ten Twój synek budzi... mój od początku śpi po 3 godziny ciągiem w nocy, choć oczywiście zdarzają się wyjątki. Plus taki, że Darek od razu idzie spać a nie buszuje ![]() Dzień doberek! Ja dziś nad ranem odłożyłam Młodego (zawiniętego w kokon oczywiście) do łóżeczka i zasnął sam o 11 jedziemy do mojej babci, mam nadzieję, że Bartek nie będzie protestował przy motaniu chusty bo nie chcę brać wózka - babcia mieszka na 4. piętrze bez windy
|
|||
|
|
|
#613 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały czas myślałam, że on się w łóżku biedny sam obudzi i będzie płakał.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szalejesz mamuśka, super Niestety u mnie za ściąganiem kiszka. Wczoraj próbowałam ścągać ręcznie i udało mi się az 20 ml ![]() a tak BTW odradzam Wam chusteczki Dada z Biedry. Nasze odparzenia właśnie przez to. Spojrzałam na skład i złapałam się za głowę. Chusteczki poszły w kąt. Dzisiaj wracam do Babydreama z Ross.
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja preferuje w domu mycie wacikami a TZ chusteczkami i kupujemy zielone huggies dla mnie lidlowskiie sa do d.. bo są suche:/
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-07-02 o 09:02 |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na spacer z mlodym tylko w foteliku teraz i w stelaz bo inaczej przy skurczach nie ululam go , ale jemu wygodnie , wiec chyba nic mu nie bedzi e
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do chusteczek i pampersów to u nas sprawdzają sie babydream z rossmana i pampersy dada, odkryłam że maly dostaje uczulenia na wszystkie chusteczki z pampersa, a także na pampersy te białe. |
|
|
|
|
#617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My w koncu do pediatry idziemy dopiero dzis wiec zapytam o ten delicol. Sama jestem ciekawa czy np.dzieki temu ze rozbija ta laktoze moze byc lepszy bo to moje dziecie dalej sie prezy. Moze to i kolki nie sa ale liczylam na dzialanie gdzie prezen bedzie prawie 0 i tylko baczki i kupki a mamy tych prezen i stekniec sporo. P.s. mam pytanie odnosnie kp..bo piers niby nigdy nie jest pusta ale wiadomo ze jak sie ja porzadnie wyciumka to leci kropelkami i mozna wtedyc caly dzien karmic a dziecko glodne wiec mam pyt. Po jakim czasie ciumkania z jednego cycka warto przelozyc do drugiego majac jednoczeanie pewnosc ze z tego pierwszego mleko 2fazy tez zostalo popote? Jakies wskazowki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-02 o 09:27 |
|||
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Dziewczyny oficjalnie chciałam zwrócić honor naszej pediatrze. Za jej trucie, za jej miliony badań etc.
Odebraliśmy wyniki badania kału (posiew musieliśmy powtórzyć, bo nie oznaczyli próbki) ale już teraz wyszła nam bakteria odpowiedzialna za jelitówkę, która żywi się ostrymi alergiami pokarmowymi powodująca przewlekłe biegunki i wymioty, czyli u Matyldy jednak alergia była ostra (weszłam do swojego lekarza rodzinnego, bo pediatry jej nie było). Teraz czeka nas wizyta w czwartek i raczej odroczenie znów szczepienia, bo to bakteria infekcyjna i nie może jej być. Moje wyrzuty sumienia, że nie karmię jej cycem są duuuuużo mniejsze!
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Matylda... ale w końcu trafna diagnoza.. obyście szybko się z tym uporali
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiało być coś w moim pokarmie, bo odkąd jest na sztucznym wszystko się uspokoiło (czasem ją skręca, ale ewidentnie na kupę), więc jestem dobrej myśli, a młoda siedzi zadowolona w leżaczku i gada sobie i uśmiecha się,więc moje serce też się raduje
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zmiany cycków, mój cały czas łapczywie łyka, a jak już karmię z 15 minut i przestaje łykać tylko ssie (a nie przysypia), albo zaczyna wypuszczać cycka to wtedy zmieniam, tak to u nas działa absolutnie nie określiłabym zmiany cycka co konkretna ilość minut, po prostu młodego obserwuje, zresztą rzadko karmię obydwoma, zazwyczaj poje max 20 minut z jednego i jest full
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też czekam na nockę którą przespię z jednym wstawaniem na karmienie ![]() widze ze dużo waszych dzieciaczków śpi z wami a powiem wam ze nasz Kubuś jeszcze ani razu z nami nie spal w nocy w lóżku biorę go o 6.30 jak juz wstanie i wtedy sie przytulamy do 9 ale widze ze i jemu to pasuje i nam poza tym jestem spokojna ze go nie zgniote i nie spie tak czujnie na dodatek ma monitor odeechu w lozeczku i to tez mi daje wiekszy komfort tego mojego krotkiego spania czy ktorejs z was w ciazy wyszlo ze przechodzila toksoplazmoze przed ciążą? bo mnie tak wyszlo i teraz maly ma badania okulistyczne bardzo nieprzyjemne i pediatka powiedzial ze to troche nad wyrost zalecili w tym szpitalu zastanawiam sie czy z nich nie zrezygnowac bo sa koszmarne a mial juz dwa i wszystko jest ok a slyszalam ze lekarka specjalnie umawia tak czesto bo ma zwrot z funduszu a jest jedyna na cale miasto |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja przyjaciółka tak miała z małą, że 2h się darła zanim wzięła butle, ale musiała sobie dać radę, bo ona chodziła na studia w weekendy i w końcu mała załapała, smoczek też chyba dopiero 10-ty się przyjął więc się nie poddawaj ![]() rozumiem Twój ból, bo prze ponad tydzień nie mogłam odciągnąc i wyjść i bałam się, że zwariuje, już się skłaniałam żeby dać młodemu mm jak wyjdę, ale jakoś się poukładało, zresztą i tak wcześniej czy później go będę dokarmiać mm, ale chce ten pierwszy miesiąc żeby był tylko na moim przynajmniej, a też odpukać nie mamy żadnych problemów z brzusiem więc się boję, żeby tego nie zepsuć mm
|
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój czasami ma takie nocki, że się co 2h budzi na "pogaduchy"![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#625 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale tekst Cytat:
dziecko grzecznie śpi, a mamuśka znów zaczyna szaleć w nocy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Veronic za obronęjoasia oby to dziś był ten dzień
|
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Motylek super że macie diagnozę ! mam nadzieję że teraz już tylko lepiej będzie
![]() Cytat:
jedynie czasem jak marudzi koło 5-6 a ja albo mąż nie chcemy jeszcze wstawać to karmimy go i kładziemy obok siebie i zatykamy go smoczkiem (do łóżeczka trzebaby podchodzić i wkładać ten smoczek) i czasem działa, tak jak dziś, pospaliśmy jeszcze 2,5 godzinki ![]() a ja zaś nie umiałam wstać i mąż mnie ratował z Młodym przed 8 żebym pospała dwie godzinki jeszcze, spałabym dłużej bol czuje się fatalnie ale do teściów jedziemy zaraz umawiam się do lekarza, to nie jest normalne :/ niech mi da chociaż skierowanie na morfologie i crp, bo w ciąży miałam wysokie crp i jestem ciekawa czy nie wzrosło.
|
|
|
|
|
#627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze u Ws wszystko sie wyjasnilo i wraca o normy. Cytat:
Cytat:
|
|
#628 |
|
BAN stały
|
Wróciliśmy z Adim po operacji, już po przepuklinie wodniaka też się pozbyli. To były najgorsze dni w moim życiu. Powiem wam tylko jedno nie ma nic gorszego jak patrzenie jak wasze dziecko wije się z bólu, ryczy po operacji bo zostało wybudzone ze śpiączki i nie wie co się dzieje, ta godzina i 15 minut czekania pod blokiem operacyjnym na niego, zaglądnie do każdego łóżka przejeżdżającego czy napewno nie ma tam waszego dziecka, noc kiedy budzi się co 30 minut z rykiem niewyobrażanie głośnym i pełnym bólu a ty się zastanawiasz czy się nie chwyciło go źle i czy to nie wyje przez ciebie bo na ranę mu naciskasz, patrzenie na te oczy pełne łez które lecą nawet jak dziecko na ciebie patrzy, bo nie ma już sił płakać.........
Najważniejsze dla mnie że z Adim jest dobrze, w domu mały odsypia, od razu jak położyliśmy go w nosidełku to zasną. Za tydzień mamy wizytę kontrolną. Resztę napiszę jak ochłonę. Nigdy nie sądziłam że oddziały szpitalne jakiekolwiek są tak przepełnione smutku |
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my dzisiaj wybieramy się na szczepienie. Ciekawe czy wogóle sie odbędzie. Rano przecierałam małej buzie płatkiem nasączonym rumiankiem, darła się jak opętana.. a co dopiero jak dostanie zastrzyk ![]() Mąż mój lata od rana z kamerą, i nagrywa ataki wścieku naszej diwy operowej powiedział że jak mu się zachce kiedyś kolejnego dziecka to sobie puści filmik Cytat:
Zobaczymy co nam lekarka powie na wysypkę już sama nie wiem ![]() Jak płacze, czy leży na brzuszku to buzia się jej zaognia i wyglada jak burak.. jak spi buzia jest blada a chrostki prawie niewidoczne. Od krochmalu wysuszyła się jej skóra i jest taka chropowata ah sama już nie wiem co jej jest
|
|
|
#630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() nie ma nic gorszego jak patrzeć na ból dziecka i być bezsilnym wobec tego, teraz już będzie tylko lepiej, szybkiego powrotu do zdrowia dla małego
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

moja mama luzik, ale z tesciowa malej prędko nie zostawię.

za jaderko

07.07.2012 

?
, do usłyszenia
pięknie spał jak mama pojechała na zakupy (4h!) 17-21 potem mycie i do 1 spanie, jedoznko i kima do 3.30 a od 3.30 jedzenie co godzine 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jutro spróbuję jeszcze raz