![]() |
#721 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Dziękuję za słowa wsparcia ![]() Nie szczepiłam na pneumokoki, tylko szczepionki refundowane. Cytat:
![]() Z Gosią miałam większy brzuch, tzn. bardziej obszerny i ilość wód zmniejszyła się pod koniec 40 tc. Teraz mam brzuch w kształcie piłki dość nisko ułożony. Gosia w 35 tc ważyła 2800 g a Jaś 3485 g... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tam zadbany, nie ma stanu zapalnego, nie chcę żeby tam grzebała. Cytat:
![]() Już niedługo go przytulisz, pociesz się tą myślą ![]() Ciekawe ile Twój klocek będzie ważył ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
A wiecie, zaglądałam dziś do książeczki zdrowia Fabiego. Mam wpisane, że ciąża przebiegała prawidłowo i bez lekarstw. Żadnej wzmianki o zagrożeniu od 23tc i o luteinie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później się mnie lekarka dopytywała o tą wizytę to coś tam jej ściemniałam ![]() dobrej nocy!
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Sol, Luxus Trike, czerwony.
Nadalka, dzieki za info! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Asiu burak normalnie... mam nadzieje że chociaż coś wyniesie z tej sytuacji...
Bebe, to już wiesz na czym stoisz. Nie martw się ![]() ![]() Blu, a co chcesz wiedzieć? ![]() ![]() Ph, biedny Jasiu z tą główką... Aga, my nie szczepimy. Sara cały dzień ma temperature od 37,5 do 38,5 ... na szczęście zachowuje się znośnie, tylko przy każdym "wypadku" dużo bardziej histeryzowała. Wczoraj po obiedzie zwymiotowała, ale nie wiem czy to ma jakiś związek z tą chorobą, bo więcej się nie powtórzyło. Dzisiaj znów były 4 luźne kupki jak nigdy... boje się nocy normalnie... Jeszcze jutro jak nie będzie większych anolamii przetrzymam ją,a jak po jutrze gorączka nie ustąpi to lece do lekarza. Po cichu liczę że to wirusówka i samo przejdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() STO LAT! STO LAT! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Świetny
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Nicki może to "tylko" trzydniówka i szybko minie. Oby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Będzie pewnie ważył ok. 4 kg albo więcej. Cytat:
![]() Oby u Saruni była to tylko wirusówka i żeby szybko przeszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Piszecie o siusiakach, mnie niedługo też będzie dotyczył ten temat. Chętnie się wszystkiego dowiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Zadomowienie
|
Melduję, że Zosia obudziła się z tamtej drzemki w doskonałym humorze.
Po krótkiej, ale przecież obowiązkowej awanturze podczas zmieniania pieluchy, wypuszczona na podłogę porwała swiffer i krzycząc bezczelnie "nie be!", ruszyła w kierunku kocich misek. Osiołkowi w żłoby dano ![]() Hmm, zachowuje się normalnie, mam nadzieję, że nic się nie stało, a nawet jeśli, to znajdę to w najbliższych dniach w pieluszce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A propos szczepień, widzę, że pisałyście o TYM szczepieniu - znów melduję, że u nas od mmr minęły 2 tygodnie, małej zupełnie nic się nie działo ![]() Anna, ja to trzymadełko kupiłam w takim sklepie stacjonarnym w rodzaju Butlersa, nie ma tej sieci w PL (Xenos), ale wiem, że w Saturnach czy Media Marktach też bywają - na dziale z akcesoriami do ipadów ![]() Kosztowało to chyba 16 czy 17€. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
kuszące bardzo, ale już chyba nie będę się rozdrabniać i zrobię jedno duże zamówienie u Arosa (zwłaszcza, że kilka tytułów on ma taniej
![]() Zresztą jutro wieczorem będę zamawiać, by w piątek już było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() noc taka sobie, wczoraj usnąć nie mogła, raz ją już przed 20 położyłam, bo była nieprzytomna, usypiała, a potem był ryk nie z tej ziemi, więc wyjęłam i bawiła się jeszcze godzinę, zmęczyła się, położyłam znowu, układała się długo i jak była już krok od zaśnięcia znowu ryk nieziemski, tylko na rękach przestawała, w końcu się przytuliła do mnie i sama, bez bujania lub czegoś innego zasnęła....armagedon to był ![]() teraz też marudzi, pojękuje i lamentuje"babababadadada"-nie wiem czy to nie zęby czasem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam już o 3, nie wiem czemu ja się tak budzę, przeważnie po jakichś 15-20 minutach mała zawsze się budzi na mleko, może mózg daje mi sygnał i czas na zrobienie mleka ? ? ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Moje wczorajsze plany uległy zmianie, miało być sprzątanie a miałyśmy z małą wycieczkę. Pociągiem ![]() Małżon wczoraj bronił mgr (jestem z niego bardzo dumna, ponieważ wziął się za to po kilkuletniej przerwie. Studia skończył już dawno i teraz był ostatni dzwonek na obronę.) Obrony miały być od 8, ale okazało się, że jest jakieś superważne zebranie i obrony zostały przesunięte na 12. No to się zebrałyśmy i pojechałyśmy do małża. W pociągu małej się podobało. Dużo ludzi - miała kogo zaczepiać ![]() Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ludźmi. Na perony oczywiście prowadzą schody. Ludzie sami proponowali pomoc, ze wsiadaniem do pociągu nie było problemu bo jechaliśmy niskopodłogowym składem, a i tak znalazły się osoby chętne do pomocy. W drodze powrotnej byliśmy w ikei i tam też zjedliśmy obiad. Małej dałam pulpeciki i kilka frytek. Pięknie wcinała, oczywiście sama. I tu mam do Was pytanie, szczególnie do dziewczyn BLW, co Wasze dzieci jedzą na wyjazdach? Jak mam planowane wyjście to biorę coś odpowiedniego do jedzenia. Wczoraj wyjazd był na wariackich papierach i miałam dla małej tylko owocki (na które zresztą nie miała ochoty). A poza tym wybieramy się na wakacje, przez część wyjazdu nie będziemy mieli możliwości korzystania z kuchni. Wtedy pewnie restauracje i wybieranie czegoś co wygląda najbezpieczniej, najzdrowiej. Popołudniu poszliśmy jeszcze na rynek i widziałam babkę z trojaczkami ![]() Bebe będzie dobrze ![]() Asiu co za buraka spotkaliście na drodze. Pal.ant od tygodnia ma prawko, jeszcze dobrze jeździć nie umie, a będzie testować samochód w centrum miasta. Pieprz.ony król szos, niektórzy nie powinni dostawać prawa jazdy ![]() Dep co zamawiasz u Arosa? Nie piszczcie dużo, bo mam jeszcze do nadrobienia wczorajszy dzień, co zrobię jak mała pójdzie na drzemkę. Tylko rzuciłam okiem co wczoraj pisałyście i mam wrażenie że same bardzo ciekawe i bardzo ważne rzeczy, a ja nic nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mandragorka, jeszcze do końca nie wiem, co zamówić. Na razie nawrzucałam rzeczy do koszyka za ponad 20o zł, a chciałabym się zamknąć w jakichś 150, bo jeszcze w jednej księgarni (Aros tego nie ma) będę chciała wydać około 7 dych (a dwie stówki postawiłam sobie teraz za limit, bo nie mam opamiętania, a mała i tak nie korzysta ze wszystkich książeczek, nawet tych dostosowanych do wieku). Jak się ostatecznie zdecyduję, to nie omieszkam POKAzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więcej póki co nie napiszę, krótka przerwa w pracy ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
hello
depoison jak w końcu Zosia podpisała książeczkę dla tatusia? (Tę na Dzień Ojca). Ja dziś idę odebrać książkę "Moje dziecko nie chce jeść", chcę ją przeczytać jeszcze przed wizytą u pediatry ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-07-10 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej! Siadam do pracy, musze pomoc ile sie da malzonowi w projektach bo w niedziele wyjazd i trzeba zamknac tamaty. Jasia przehandlowalam mamie- szczesliwie ma urlop teraz
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja wspominała o 10 dniach ![]() Cytat:
![]() Pakowanie wre ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
kurcze ale się ciężko Emilowi zasypia....bujak już be, wychodzi z niego, na rękach nie bardzo bo chyba mu gorąco i dopiero na kanapie ale wiercił się okrutnie. Może zęby
![]() I chyba musimy założyć barierkę w przejściu do sypialni....nie chciałam ale chyba trzeba ![]() ![]() jak to będzie wyglądało ![]() ![]() Mandi, teoretycznie możesz zabrać wszystko to co nie wymaga podgrzewania a o dziwo (wszystkie babcie w tym momencie chwytają się za głowy ![]()
#743 |
Zakorzenienie
|
Mandi tak jak Nel_a pisze
![]() my będziemy w domku, gdzie jest lodówko-zamrażarka, więc full opcja ![]()
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie teoretycznie... W tym roku planujemy wakacje nad morzem. Po drodze spędzimy dzień w Ciechocinku, potem będziemy mieć dwa noclegi w Toruniu. I dopiero dotrzemy nad morze. Nad morzem spędzimy kilka dni i jedziemy do rodziny małża w okolice Poznania. Z możliwością gotowania w tym czasie będzie różnie. I do wszystkiego dochodzi temperatura...Lodówki do samochodu nie mamy (kupować nie będziemy). Zobaczymy jak nam to wyjdzie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Bardzo współczuję problemów związanych ze snem dzieciaczków. U nas pod tym względem raj na ziemi i marzę, żeby tak pozostało. Dep, z Twojego opisu jedzenia kawałków przez Zosię wynika dla mnie, że nie zjadła tej monety ![]() Nicki, myślę, czy kupić takie stoliczek, ile w ogóle posłuży... Chyba na razie się wstrzymam. Wolałabym jednak zobaczyć coś na żywo. Ten Boikido, który ma Agunia też mnie kusi. Też czeka nas TO szczepienie i to termin mam w tym tygodniu, ale chyba pójdę w przyszłym. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
My już w domu. Mała się spłakała ale to dlatego że była bardzo zmęczona. Podczas czekania cały czas gadała i chodziła po całym korytarzu, trybem ostrożnym czyli powolutku ale przechodziła cały korytarz
![]() Waży 9250g przybrała 320 w 1,5mc . Spadła niby w okolice pow. 25c ale nie martwi mnie to w ogóle. Wzrost 71 czyli okolice 3 centyla. Kiedy teraz następne szczepienie, za 3-4 miesiące? Muszę się rozejrzeć za nowymi jeansami , jak te były za małe tak teraz spadają mi z tyłka. |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny doradźcie, które butki lepsze-szukam coś taniego na ebay'u do tej kiecki w kwiatki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.