|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Nicki ma identyczny. |
|
|
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam pisać, że ktoś u Nas go ma, ale nie pamiętałam kto
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej hej! Dopiero dotarlam!
Blue najlepsze zyczenia dla Martynki, niech rosnie sliczna, ale co najwazniejsze zdrowa i madra!! Nadalka a ja kupilam w rossman taka kaszkedo picia nestle w kartonoku jest 2+1 gratis i daje Jasiowi czasem zamiast mleka, to takie slodkie kakalko
|
|
|
|
#694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzice dadzą radę, nie martw się tylko baw się dobrze
|
|||
|
|
|
#696 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie. Niestety pomimo Waszych kciuków mały się nie obrócił...
I już się nie obróci, bo jest za duży a ja mam za mało wód... Waży juz prawie 3,5 kg! Jutro zaczynam 36 tc. Mój lekarz od poniedziałku idzie na 2 tyg. na urlop, ale po urlopie pod koniec lipca umówimy się na termin cesarki. Prawdopodobnie cc odbędzie się 7-8 sierpnia (czyli tak, jak nasza Gosia się urodziła) - o ile nic do tego czasu się nie będzie działo.Dostałam skierowanie na jutro na ktg. Dziękuję Cytat:
Współczuję nerwów Cytat:
Cytat:
Super sprawa taka randka! My z mężem już dawno nie byliśmy... Cytat:
.Nasza mała ma taki stoliczek: http://allegro.pl/zestaw-gimnastyczn...274393277.html - bardzo go lubi .
Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-07-09 o 19:00 |
||||
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Kochane za kciuki i życzenia dobrej zabawy
![]() Mam nadzieję, że jakoś to będzie A kciuki bardzo się przydadzą ![]() Miłego wieczorku Wam życzę ![]() Bebe z tego co piszą dziewczyny nie ma się czego obawiać, w sumie chyba lepiej jak już wiesz, najgorzej jak dziewczyny się męczyły rodząc naturalnie a na koniec miały cesarkę, także będzie dobrze kochana, nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze Data urodzin super, mielibyście podwójne święto I bardzo ładna waga małego Jasieńka ![]() Buziaki Kochane
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Dep widziałaś?
http://wydawnictwodwiesiostry.pl/kat...er.html?pg_0=1
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej.
Ewcia pytalas czy ten przeglad byl jakos zalatwiany czy standardowy-nasza pediatra jest certyfikowanym ultrasonografista i w ramach wizyty robi wszystko co trzeba. Wizyta trwa nawet i 2h. Za taka wizyte zaplacilismy 80 zl. Jestem w szoku ze tak malo. A co do nozki to ona ucieka w jedna strone wlasnie z powodu pchania pchacza i omijania przeszkod w jednym kierunku. To nic powaznego. Ja sie nie przejmuje. Mamy ostatnio nie dosc ze tragiczne noce to jeszcze zasypianie na rekach!! Koszmar. Wscieka sie wije broni przed spaniem. Nie wiem czemu
|
|
|
|
#700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fabi raz znalazł na podłodze orzeszka i tylko go trzymał w buzi. Też myślałam, że zawału dostanę Cytat:
![]() Bebe przynajmniej wiesz na czym stoisz |
||||
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój jas nie korzysta z pchacza wogóle to dziś walnał głowa tak mocno w płytki ze bałam się ze sobie rozwalił ja, taki huk był, stał, energicznie rączką wymachnal stracił równowagę i spadł na głowe, tak płakał, że mysłam ze mie serce pęknie ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- mamy chłopców, nie macie problemów z odciąganiem napletka? |
||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe, była w takiej samej sytuacji. Będzie dobrze, zobaczysz
O! To muszę się czegoś dowiedzieć o nim. Dziękujemy za życzenia Impreza się udała - dostaliśmy ciasto i pierogi do domu Pirogi zrobiły furorę! Nie spodziewałam się tego. No i nie spodziewałam się, że coś zostanie - myślałam, że raczej jedzenia będzie niewiele. Młoda dostała rowerek, Lego Duplo i młotek FP
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie odciągam napletka, jedynie lekko podciągam go do góry, żeby nie miał problemów z siusianiem
Cytat:
Jaki rowerek macie?
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że impreza udana! Tort na pewno był pyszny , pierożki zresztą też (uwielbiam pierożki |
|
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Agunia82 gdzie czytałaś tą historie o monecie bo też ostatnio czytałam a nie pamietam gdzie
pewnie w gazecie o dzieciach lub o prawdziwych historiach Dziewczyny czy są tu jakieś cieżarówki?? bo raczej żadna by jeszcze nie urodziła nie wiem czy coś mnie omineło![]() Bebe to pamietam że ty w ciązy, a na kiedy termin?? mam nadzieje że wróci do normy już doczytalam super podwójne urodzinki mam koleżanke która właśnie rodziała w 21.08 w tamtym roku i jutro ma cc bo synek sie też nie obrócił. wszystko bedzie dobrze czyli bedzie parka![]() Asia najbardziej szkoda małego.... nie daj boże jakby uderzył.. już smaochód nie ważny..ale dobrze że A. w pore zareagował, ja bym chyba nie miała takiego refleksu za kierownicą ![]() Katja super, ciesz sie że mąż Cie na rande zabiera!! ![]() Phdwao moja Lenka zaliczyła dzisiaj 2 albo 3 upadki;p też raz staneła na kolanach i poleciała do tyłu na głowe na płytki.. zmywałam w kuchni i huk słyszałam.. też zaczeła mocno płakac, ale jej łyżke do głowy przyłożyłam i jakoś sie uspokoiła siostra ma synka i mówiła że trzeba odciągac chyba, jej koleżanka tego nie robiła i mały powinien miec teraz nacinanego bo zarósł czy coś, a ona powiedziała że ona nie bedzie sie mieszała i sobie zrobi co chce jak bedzie dorosły.. biedny chłopak.. nameczy sie przez matke teraz.---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Jeszcze jedno pytanie co myślicie o szczepieniu na pneumokoki?? Szczepiłyście lub zamierzacie?? i dlaczego?? ja myślałam żeby zaszczepic na roczek i nei wiem ile dawek wtedy bedzie, ale ludzie mają podzielone zdania i nie wiem już co robic.
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się tego trzymam. Chociaż wizja ewentualnej operacji mnie przeraża... |
||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
STULEJKA FIZJOLOGICZNA Zdecydowana większość chłopców rodzi się ze stulejką – napletek jest mocno sklejony mastką z żołędzią penisa. Jak twierdzą specjaliści, jest to całkowicie naturalne i w żadnym wypadku, do ukończenia przez dziecko 1 roku życia nie należy tego stanu „poprawiać”. Czasem rodzice, słysząc „złote rady” od znajomych czy członków rodziny próbują zsuwać napletek u paromiesięcznego brzdąca – jest to jednak nie tylko zupełnie niepotrzebne, ale też niebezpieczne. Aż do trzeciego – czwartego roku życia mastka sklejająca napletek z żołędzią ma prawo się stopniowo wymywać i rozpuszczać. W takim przypadku jedyne, co powinni robić rodzice, to dbać o prawidłową pielęgnację dziecka – obmywanie siusiaka z zewnątrz, bez prób „dostania się” pod skórkę oraz pilnowanie, by do ujścia cewki moczowej nie dostał się kał." więcej tu http://dziecko24.pl/news/737/30/Stulejka-u-dziecka Ja nic Emilowi nigdy tam nie "grzebałam".
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-07-09 o 22:07 |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja nie szczepię - bo nie :p
Bebe, a jaki brzuch i ile wód miałaś z Gosią. Tak sobie myślę że przy małym brzuchu, dużym dziecku i małej ilości wód pewnie skurcze muszą być straszne. Blu, Iga się nim bawiła i jej się podobało. Ale Nicki mówi że to raczej nie dla tych których wkurzają natrętne melodyjki i gadanie tego samego w kółko
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
U nas napletek jest lekko zwężony i jest taka 4 mm dziurka. Póki co wrzuciłam na luz, bo siusia normalnie. W razie potrzeby pojadę do urologa dziecięcego do Rzeszowa, ale nie dam go operować.
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
no to podobnie jak u nas, i tyel co naciagne to wlasnie do tej dziurki więcej nie
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba łatwiej mieć córkę niż syna pod tym względem
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
hey hey!
ale wczoraj spędziliśmy miło dzien... na zkaupach/spacerze potem wyjazd rodzinny nad rzekę w Płocku. super!! Cytat:
i jak to jest zalożone?? jak się nazywa taki "trzymacz' tego?? też chce!!!!! |
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to można leczyć farmakologicznie. A Ci rzeźnicy każdą stulejkę chcą operować, bądź odrywać na chama
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwoniłam wtedy do żony chrzestnego Emila (ona jest lekarką) i powiedziała że swojemu synkowi też nic tam nie robi bo nie trzeba póki co.Czytałam o maściach sterydowych...szwagierka była z pierwszym synkiem u lekarki która właśnie jakąś maścią wysmarowała go...ale miał mniej niż 3 lata....
|
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no wlasnie w tzta rodzinie ejst pólroczna dziewcyznka z cyzms takim, już bykly u ginekologa dziecięcego z nią |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

.
i go szarpał
.A gdyby A. nie spojrzał w lusterko . . .eh 

I już się nie obróci, bo jest za duży a ja mam za mało wód... Waży juz prawie 3,5 kg! Jutro zaczynam 36 tc. Mój lekarz od poniedziałku idzie na 2 tyg. na urlop, ale po urlopie pod koniec lipca umówimy się na termin cesarki. Prawdopodobnie cc odbędzie się 7-8 sierpnia (czyli tak, jak nasza Gosia się urodziła) - o ile nic do tego czasu się nie będzie działo.

Fabi raz znalazł na podłodze orzeszka i tylko go trzymał w buzi. Też myślałam, że zawału dostanę 

Pirogi zrobiły furorę! Nie spodziewałam się tego. No i nie spodziewałam się, że coś zostanie - myślałam, że raczej jedzenia będzie niewiele. Młoda dostała rowerek, Lego Duplo i młotek FP
pewnie w gazecie o dzieciach lub o prawdziwych historiach