Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-09-11, 22:50   #721
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 319
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Straszliwie zabiegane U (ale uda這 mi si zje嗆 5 posi趾闚!):

I: owsianka z pieczon dyni, sezamem, cynamonem, orzechami nerkowca i ma郵ank;
II: (w pracy) kromka chlebka jaglanego w豉snego wypieku z mas貫m i szynk, jab趾o, kilka daktyli;
III: 簑rek z kie豚as i jajkiem, zabielany; na drugie du瘸 porcja kaszy gryczanej z pieczarkami, pomidorami, 鄴速ym serem i bazyli;
IV: du瘸 brzoskwinia ufo, gar嗆 migda堯w;
V: kromka razowca z pasztetem sojowym i pomidorem, p馧 w璠zonej makreli.
Stary 2013-09-12, 10:23   #722
AmourAmour
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 4

Redukcja:

11.00 - owsianka z 50g p豉tk闚 z serkiem wiejskim, 郵iwkami, rodzynkami i pra穎nymi pestkami dyni, kawa z mlekiem.

15:00 - makaron pe軟oziarnisty z kurczakiem i sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego, sok jednodniowy z marchwi.

kawa z mlekiem

19:00 - sa豉tka: tu鎍zyk w sosie w豉snym, pomidor, papryka, og鏎ek, sa豉ta, rzodkiewki + zio豉 i oliwa, kromka chleba razowego z serkiem 鄉ietankowym;
zielona herbata.
AmourAmour jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:47   #723
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Poka wiadomo嗆
Postaram si w takim razie z tych p豉tk闚 musli wymodzi jakie placuszki na 郾iadanie a jajecznic robi z 2 jajek, takich sporych hehe
ζzanki... no c騜.. niekoniecznie dietetyczne ale to w sumie bardziej dla m篹a przygotowa豉m, wi璚 mo瞠 jutro wsun pier z kurczaka z p璚zakiem i fasolk szparagow...

A kiszone og鏎ki.. jako tylko one mi pasuj do makreli haha wiem, 瞠 to g逝pie no zobacze ewentualnie jeszcze co si do mnie u鄉iechnie w warzywniaku

dzi瘯i **
Prosz . Oj tak, kurczak z kasz i fasol to zdecydowanie lepszy pomys na solidny obiad na R . Cho na 豉zanki nawet te ma這 dietetyczne te sobie pozw鏊 czasem, je郵i lubisz . W ko鎍u sama je przygotowujesz i masz pe軟 鈍iadomo嗆, z czego je robisz.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Dzisiejsze U

好iadanie: owsianka z bananem i wiejskim, kawa z mlekiem i miodem
II 郾iadanie: 2 kromki razowca z pesto, pieczon piersi z kurczaka, mozzarell, 鈍ie篡m szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Lunch: zupa dyniowa-krem z ga趾 muszkato這w
Podwieczorek: serek wiejski z d瞠mem truskawkowym
Obiadokolacja: dwie po堯wki papryki faszerowanej mi瘰em mielonym, ry瞠m br您owym i fasol czerwon (to wszystko podsma穎ne na patelni z koncentratem pomidorowym i przyprawami) zapiekane z serem 鄴速ym
Super!

Cytat:
Napisane przez jvlka900 Poka wiadomo嗆
Moje dzisiejsze R prosz o opini:

好iadanie: owsianka na mleku ze 郵iwkami, wi鏎kami kokosowymi, cynamonem i niewielk ilo軼i br您owego cukru
II 郾iadanie: 50g serka wiejskiego z wkrojon papryk i og鏎kiem, kromka pieczywa chrupkiego z mas貫m
Obiad: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, 1/2 piersi z kurczaka w przyprawie, sa豉tka (peki雟ka, og鏎ek,papryka, jog. naturalny)
Po obiedzie 2 kostki gorzkiej czekolady
Podwieczorek: cienki kawa貫k cha趾i dro盥穎wej (bez kruszonki i z mala iloscia cukru), p馧 grejpfruta
Godzina zumby (3 dzien z rzedu
Kolacja
: 1,5 jajka na twardo, kromka chleba s這necznikowego z pol璠wic w璠zon z kurczaka do tego sa豉ta i rzodkiewka, 1,5 wafla ry穎wego cienko posmarowanego miodem i z twarogiem, herbata

dodatkowo du穎 wody w ci庵u dnia
Co to jest 50 g serka wiejskiego? Przecie to prawie nic! Zjedz ca造 serek 150 lub 200 g.

Zamiast chrupkiego pieczywa i wafli ry穎wych jedz normalny chleb - najlepiej z m彗i razowej, orkiszowej b康 graham.

No i dlaczego p馧tora jajka? I p馧 grejpfruta? Co z tamtymi po堯wkami si sta這?. Pier z kurczaka te ca陰 powinna zje嗆, to jest normalna porcja (mam na my郵i pojedyncz pier). Masz ca趾iem fajn koncepcj menu, ale niepotrzebnie a tak sobie wydzielasz.

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka wiadomo嗆
Poa alpina
eee tak jako wysz這 z tymi warzywami bo by這 tyle rzeczy do wypr鏏owania aczkolwiek nie by這 ich tak tragicznie ma這

Twoje 3 posi趾i fajne jak zawsze no ale wiadomo czasem nie ma si ochoty na wi璚ej i nie ma co wpychac na si喚

To od razu moje U wrzuc:

I owsianka z mas貫m orzechowym crunchy, 郵iwk i musem brzoskwiniowo-gruszkowym

II 2 kawa趾i certyfikowanego pieroga bi貪orajskiego, gar嗆 kolorowych pomidork闚 koktajlowych

III domowy burger z piersi kurczaka z sosem jogurtowo-musztardowym z pra穎nym sezamem podany na kuskusie + gotowane broku造

IV 2 kromki chleba litewskiego z r霩nymi serami (korycinskim z lubczykiem, korycinskim w璠zonym, koryci雟kim dojrza造m, mazuriano i d瞠rsejanem), roszponk, pomidorem i karmelizowan czerwon cebul

do picia ponadto: espresso x2, pokrzywa, woda

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

ps 2 dziewczyny, jecie olej lniany? Du穎 sie naczyta豉m o jego dobrych w豉sciwo軼iach ale chcialabym tez jakies Wasze opinie zanim kupi
Za to dzisiaj ci庵le bym jad豉, ale mam ochot na same lekkie rzeczy typu warzywa.

Oddawaj te sery. Fajnie, oj fajnie! Co do piroga i innych regionalnych specja堯w, w Poznaniu za tydzie s targi Smaki Region闚 i mam zamiar wpa嗆 w sza degustacji .

Olej lniany jest genialny, zar闚no we w豉軼iwo軼iach, jak i w smaku. Sama nie wiem dlaczego cz窷ciej nie go軼i w mojej diecie. Mo瞠 dlatego, 瞠 szybko je販zeje i musia豉bym go spo篡wa naprawd cz瘰to, aby si nie zmarnowa. W sumie - wysz這by mi to na zdrowie, ale musia豉bym go wciska do ka盥ej potrawy . Hm... Czemu nie?

Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic Poka wiadomo嗆

II: (w pracy) kromka chlebka jaglanego w豉snego wypieku z mas貫m i szynk, jab趾o, kilka daktyli;
III: 簑rek z kie豚as i jajkiem, zabielany; na drugie du瘸 porcja kaszy gryczanej z pieczarkami, pomidorami, 鄴速ym serem i bazyli;
Pi瘯ny jad這spis! Jak wida, w biegu te si da dobrze je嗆

Cytat:
Napisane przez AmourAmour Poka wiadomo嗆
Redukcja:

11.00 - owsianka z 50g p豉tk闚 z serkiem wiejskim, 郵iwkami, rodzynkami i pra穎nymi pestkami dyni, kawa z mlekiem.

15:00 - makaron pe軟oziarnisty z kurczakiem i sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego, sok jednodniowy z marchwi.

kawa z mlekiem

19:00 - sa豉tka: tu鎍zyk w sosie w豉snym, pomidor, papryka, og鏎ek, sa豉ta, rzodkiewki + zio豉 i oliwa, kromka chleba razowego z serkiem 鄉ietankowym;
zielona herbata.
O kt鏎ej wsta豉, 瞠 郾iadanie tak p騧no? No i o kt鏎ej si k豉dziesz? 3 posi趾i to do嗆 ma這 na R, chyba, 瞠 rzeczywi軼ie porcje by造 s逝szniejsze i jedz帷 w ten spos鏏 (a nie na raty ) lepiej si czujesz. Same posi趾i s warto軼iowe i do nich nie mam uwag .

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:56   #724
moniczka795
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 238

Jeszcze m鎩, bo si zagubi w鈔鏚 post闚
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=712

Edytowane przez moniczka795
Czas edycji: 2013-09-12 o 14:00
moniczka795 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:50   #725
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 177

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Ja Ci kojarz jak najbardziej! Witaj ponownie!

Po pierwsze wsp馧czuj wypadku... Wiem jak ci篹ko otrz御n望 si po czym takim i wr鏂i do normalnych czynno軼i.

Ma造 jogurt i 100 g twarogu to nie jest sporo nabia逝 . Kurcz, nie mam czego si uczepi w tym jad這spisie (no chyba, 瞠 paln moj star gadk o nie陰czeniu 鈍ie瞠go og鏎ka z pomidorem ), jest naprawd super. 3 kg to nie jest du穎, wi璚 regularne zdrowe posi趾i i ruch powinny wszystko za豉twi. Byle nie przesadzi .

A i te lubi twar鏬 z ketchupem! Tak samo jak jajka z ketchupem... Spr鏏uj twarogu w璠zonego z ketchupem, to dopiero sza.
Nie mam zamiaru przesadza. Nawet nie zale篡 mi na samym zrzuceniu wagi (tzn. na cyferkach na wadze), ale chc spokojnie wej嗆 w ulubion kieck, w kt鏎 w豉軼iwie si mieszcz, jednak bez tych dodatkowych kg czu豉m si w niej jako bardziej... komfortowo. Interesuj mnie wymiary, wi璚 dla mnie lepszym wyznacznikiem jest metr krawiecki. Waga to tak tylko dodatkowo.

Ooo tak, w璠zony twar鏬 z ketchupem na kawa趾u chleba z warstw twardego mas豉! Lubi go te wyjada prosto z opakowania- tak bez chleba, bez 瘸dnych dodatk闚. Jest pycha (a mnie ochota nasz豉 ).

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
Bardzo dobrze Ciebie pami皻am.. Witaj Ciesz si 瞠 wr鏂i豉... przyznam, 瞠 troch ba豉m si o Ciebie...

Przykro mi z powodu wypadku... Ciesze si jednak ze jako tako dosz豉 do siebie Mam nadziej, 瞠 ju b璠zie tylko lepiej
Dlaczego ba豉? I dzi瘯uj!

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka wiadomo嗆
Poa alpina
eee tak jako wysz這 z tymi warzywami bo by這 tyle rzeczy do wypr鏏owania aczkolwiek nie by這 ich tak tragicznie ma這

Twoje 3 posi趾i fajne jak zawsze no ale wiadomo czasem nie ma si ochoty na wi璚ej i nie ma co wpychac na si喚

To od razu moje U wrzuc:

I owsianka z mas貫m orzechowym crunchy, 郵iwk i musem brzoskwiniowo-gruszkowym

II 2 kawa趾i certyfikowanego pieroga bi貪orajskiego, gar嗆 kolorowych pomidork闚 koktajlowych

III domowy burger z piersi kurczaka z sosem jogurtowo-musztardowym z pra穎nym sezamem podany na kuskusie + gotowane broku造

IV 2 kromki chleba litewskiego z r霩nymi serami (korycinskim z lubczykiem, korycinskim w璠zonym, koryci雟kim dojrza造m, mazuriano i d瞠rsejanem), roszponk, pomidorem i karmelizowan czerwon cebul

do picia ponadto: espresso x2, pokrzywa, woda

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Oooo! Witamy z powrotem Tak jak Poa napisa豉 3 kg to nie jest du穎 wiec don't worry Trzymam kciuki zeby juz wszystko by這 ok i za wytrzymanie w postanowieniach

ps jakas specjalna receptura ry簑 czosnkowego? Jad這spis bardzo fajny no i widac luz

ps 2 dziewczyny, jecie olej lniany? Du穎 sie naczyta豉m o jego dobrych w豉sciwo軼iach ale chcialabym tez jakies Wasze opinie zanim kupi
Nie, 瘸dna specjalna receptura. Na oleju/oliwie podsma篡豉m posiekany czosnek, groszek i por. Potem wymiesza豉m z ugotowanym ry瞠m, broku豉mi i kawa趾ami mi瘰a. Aromat jest jednak tak intensywny (zawsze szukam dobrego, polskiego czosnku), 瞠 szybko przechodzi do ry簑. Podobnie robi te risotto z czosnkiem: na oliw wrzucam czosnek, po chwili ry i podsma瘸m... A dalej ju post瘼uj, jak przy klasycznym risotto. Dla mnie po陰czenie ry + czosnek + groszek (+ b鏏, je郵i posiadam) to co wspania貫go.

Widz, 瞠 Twoje jad這spisy niezmiennie pyszne i warto軼iowe.

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2013-09-12 o 15:53
aniolbezskrzydel89 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:02   #726
dance makabre
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 493

Cytat:
Oddawaj te sery. Fajnie, oj fajnie! Co do piroga i innych regionalnych specja堯w, w Poznaniu za tydzie s targi Smaki Region闚 i mam zamiar wpa嗆 w sza degustacji .
Mog豉by powiedzie mi co wi璚ej o tych targach? Bo z wielk rado軼i stwierdzam, 瞠 si za豉pi

Olej lniany szybko je販zeje? Kurcz, m鎩 ma ju chyba z p馧 roku, trzymam go w lod闚ce i wydaje mi si, 瞠 wszystko z nim w porz康ku... Po czym poznajesz?
Stary 2013-09-12, 17:20   #727
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Poka wiadomo嗆

Dlaczego ba豉? I dzi瘯uj!

Dlaczego??? Bo cisza u Ciebie zar闚no na forum jak i na gg.... Ju nie wiedzia豉m co my郵e... ale ciesze si 瞠 si odezwa豉

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:03   #728
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez dance makabre Poka wiadomo嗆
Mog豉by powiedzie mi co wi璚ej o tych targach? Bo z wielk rado軼i stwierdzam, 瞠 si za豉pi

Olej lniany szybko je販zeje? Kurcz, m鎩 ma ju chyba z p馧 roku, trzymam go w lod闚ce i wydaje mi si, 瞠 wszystko z nim w porz康ku... Po czym poznajesz?

Ka盥y dobry olej lniany ma dat wa積o軼i
Ja buteleczk "zjadam" w oko這 1-1,5 miesi帷a i jak czyta豉m to najbardziej optymalny czas, nie powinien sta d逝瞠j otwarty ni chyba ok.3 miesi帷e i to koniecznie w ciemnym, zimnym miejscu, lod闚ka jest najlepsza

Edit: Teraz na swoim doczyta豉m 瞠 po otwarciu butelki trzeba go spo篡 w ci庵u 4 tygodni, chyba si mieszcz

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2013-09-12 o 18:05
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:12   #729
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 036

Cytat:
Bez przesady, 瞠 jako ma這 urozmaicone - jest prosto, smacznie i wszystko czego potrzeba. Jaja z ketchupem to jest to! I podwieczorek mmm...
i tak chyba b璠zie teraz, przynajmniej w tygodniu koooocham jajka z keczupem, chocia otoczenie jest zazwyczaj zdziwione takim po陰czeniem, nie wiem, dlaczego co czuj, 瞠 tej jesieni kakao z przyprawami i miodem b璠zie u mnie cz瘰to go軼ic

Tw鎩 jad這spis jak zawsze fajny, mimo niedu瞠j liczby posi趾闚

Milka1224 (te sery <3), Limonka1987 (wszystko bym zjad豉! ), niezamienna_juz_na_nic (st康 te) - 鈍ietne jad這spisy

i moje R/U

好iadanie: owsianka z serkiem homogenizowanym, musem jab趾owym, tart marchewk, rodzynkami, orzechami laskowymi cynamonem i ga趾 muszkato這w.
II 郾iadanie: grahamka z w璠lin drobiow, plastrem 鄴速ego sera, rzodkiewkami i papryk; pikantny sok pomidorowy 300 ml
Obiad: pe軟oziarniste tagiatelle ze szpinakiem, pieczon piersi kurczaka i suszonymi pomidorami
Podwieczorek: kawa z mlekiem, 3 郵iwki, kostka (ostatnia :<) gorzkiej czekolady z guaw, papaj張 chilli
Kolacja: serek wiejski z og鏎kiem i rzodkiewkami; tost z grahama z mas貫m zio這wym, pomidorem i szczypiorkiem.

poppy seed jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:51   #730
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

Moje dzisiejsze R:

1. Owsianka cynamonowa z br您owym cukrem, marchewk, cukini i p豉tkami migda堯w
2. Pozosta豉 po這wa sa豉tki z wczoraj (tu鎍zyk, marchewka, groszek, cebula, kukurydza, s這necznik, jogurt)
Kawa, 2 kostki gorzkiej czekolady
3. 2 kromki razowca z sa豉t, pomidorem, pieczonym indykiem i serem 鄴速ym; gruszka
4. Spory kawa貫k 這sosia, miseczka ry簑 basmati z olejem lnianym (tak dla odmiany ;P), ogromna porcja mizerii
Zn闚 kawa z kostk czekolady
Zaraz b璠zie:
trening z Mel B (cardio + nogi + brzuch)
5. kawa貫k pieczonego indyka, szklanka koktajlu (po這wa wie郾iaka, po這wa banana, p馧 造磬i kakao, p璚zek pietruszki, troch mleka dla konsystencji)

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 20:14   #731
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka wiadomo嗆
i tak chyba b璠zie teraz, przynajmniej w tygodniu koooocham jajka z keczupem, chocia otoczenie jest zazwyczaj zdziwione takim po陰czeniem, nie wiem, dlaczego co czuj, 瞠 tej jesieni kakao z przyprawami i miodem b璠zie u mnie cz瘰to go軼ic

Milka1224 (te sery <3), Limonka1987 (wszystko bym zjad豉! ), niezamienna_juz_na_nic (st康 te) - 鈍ietne jad這spisy

i moje R/U

好iadanie: owsianka z serkiem homogenizowanym, musem jab趾owym, tart marchewk, rodzynkami, orzechami laskowymi cynamonem i ga趾 muszkato這w.
II 郾iadanie: grahamka z w璠lin drobiow, plastrem 鄴速ego sera, rzodkiewkami i papryk; pikantny sok pomidorowy 300 ml
Obiad: pe軟oziarniste tagiatelle ze szpinakiem, pieczon piersi kurczaka i suszonymi pomidorami
Podwieczorek: kawa z mlekiem, 3 郵iwki, kostka (ostatnia :<) gorzkiej czekolady z guaw, papaj張 chilli
Kolacja: serek wiejski z og鏎kiem i rzodkiewkami; tost z grahama z mas貫m zio這wym, pomidorem i szczypiorkiem.
Ja ze swojej perspektywy (jako R/U-j帷a ) powiem: mniam. W豉軼iwie nie ma si do czego doczepi. No, mo瞠 minimalnie brakuje mi tu t逝szczu- doda豉bym np. do podwieczorku garstk orzech闚? Albo do szpinaku troch t逝stej 鄉ietany? Poza tym 豉dnie- zdrowo, owocowo-warzywnie, s warto軼iowe w璕le. Cacy. Takie jad這spisy lubi!

I przy okazji moje wczorajsze i dzisiejsze R/U:
I Pudding ry穎wy (z br您owego ry簑) na mleku z domowym cukrem waniliowym i gor帷ym musem brzoskwiniowym, podany z pra穎nymi p豉tkami migda堯w
II Kanapka z chleba 篡tniego z serkiem ze szczypiorkiem, zielonym og鏎kiem i sa豉t lodow
Rozgrzewka z Jillian M, sze嗆 6minut闚ek Ewy Ch, 15 minut stretching
III Pe軟oziarniste fusilli z piersi kurczaka, kukurydz i papryk w sosie beszamelowym, ze 鈍ie穎 zmielonym czarnym pieprzem i estragonem
IV Twaro瞠k z cynamonem, z wkrojon s這dk gruszk i kwa郾ym jab趾iem, fili瘸nka Inki karmelowej z du膨 kostk gorzkiej czekolady ze sk鏎k pomara鎍zow i kawa趾ami orzech闚 laskowych (kooocham t czekolad! )
V Tost z chleba s這necznikowego z mas貫m i jajem na p馧twardo, sa豉tka z sa豉ty lodowej, pomidora, og鏎ka, papryki i gotowanych r騜yczek broku豉 z dressingiem czosnkowym

I Pe軟oziarnisty makaron z twarogiem, bananem, domowym mas貫m orzechowym smooth i cynamonem (to jedno z tych 郾iada, do kt鏎ych wracam baaardzo cz瘰to <3)
rower ~15 minut /do szko造/
II Kanapka jak wczoraj: z serkiem, og鏎kiem i sa豉t
rower- powr鏒
III G瘰ta zupa jarzynowa gotowana na domowym rosole, zabielana 鄉ietan i m彗 pe軟oziarnist; po: 2 郵iwki i ma豉 brzoskwinia
IV Czekoladowy pudding jogurtowy s這dzony miodem ze start kostk mlecznej czekolady (a to sobie dogodzi豉m Dobre by這, wi璚 do powt鏎zenia. I zdrowe! )
40 minut Skalpel Ewy Ch. + 20 minut stretching

V Zielono-czerwono-bia豉 sa豉tka z sa豉ty lodowej, pomidora, czerwonej papryki i blanszowanych r騜yczek broku豉 z fet i dressingiem jogurtowym (p鏦i jest sezon, to poch豉niam surowe warzywa na pot璕).

Do picia standardowo: woda, zielona herbata grejfrutowa i cytrynowa, melisa z pomara鎍z

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i
Stary 2013-09-12, 20:47   #732
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Poka wiadomo嗆

http://www.smaki-regionow.pl Wst瘼 wolny. By豉m bodaj瞠 dwa lata temu, zupe軟ie przez przypadek. Spr鏏owa豉m mn鏀twa pyszno軼i.

t璚zowa dlolinka 21 ju mnie uprzedzi豉 co do oleju lnianego . Ma po prostu kr鏒ki termin przydatno軼i do spo篡cia. No i lod闚ka obowi您kowo.

Cytat:

i moje R/U

Dla mojego T jajka z ketchupem to profanacja. Te tego nie rozumiem.

Porywam ca造 Tw鎩 dzisiejszy jad這spis, jest pi瘯ny! Szczeg鏊nie owsianka brzmi bosko! No i ta cudowna czekolada Heidi, bardzo mi smakowa豉. Sprawi豉m j te znajomemu jako prezent i r闚nie by zadowolony. Dobrze jest docenia takie pyszno軼i.

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
Moje dzisiejsze R:

2. Pozosta豉 po這wa sa豉tki z wczoraj (tu鎍zyk, marchewka, groszek, cebula, kukurydza, s這necznik, jogurt)
4. Spory kawa貫k 這sosia, miseczka ry簑 basmati z olejem lnianym (tak dla odmiany ;P), ogromna porcja mizerii
Zaraz b璠zie:
5. kawa貫k pieczonego indyka, szklanka koktajlu (po這wa wie郾iaka, po這wa banana, p馧 造磬i kakao, p璚zek pietruszki, troch mleka dla konsystencji)
Nie mam uwag, rewelka ! Mo瞠 niekt鏎zy czepiliby si banana w kolacji, ale kto by si awanturowa o kawa貫k zdrowego banana przy tak pi瘯nie skomponowanych posi趾ach.

Cytat:

I przy okazji moje wczorajsze i dzisiejsze R/U:
I Pudding ry穎wy (z br您owego ry簑) na mleku z domowym cukrem waniliowym i gor帷ym musem brzoskwiniowym, podany z pra穎nymi p豉tkami migda堯w
II Kanapka z chleba 篡tniego z serkiem ze szczypiorkiem, zielonym og鏎kiem i sa豉t lodow
Rozgrzewka z Jillian M, sze嗆 6minut闚ek Ewy Ch, 15 minut stretching
III Pe軟oziarniste fusilli z piersi kurczaka, kukurydz i papryk w sosie beszamelowym, ze 鈍ie穎 zmielonym czarnym pieprzem i estragonem
IV Twaro瞠k z cynamonem, z wkrojon s這dk gruszk i kwa郾ym jab趾iem, fili瘸nka Inki karmelowej z du膨 kostk gorzkiej czekolady ze sk鏎k pomara鎍zow i kawa趾ami orzech闚 laskowych (kooocham t czekolad! )
V Tost z chleba s這necznikowego z mas貫m i jajem na p馧twardo, sa豉tka z sa豉ty lodowej, pomidora, og鏎ka, papryki i gotowanych r騜yczek broku豉 z dressingiem czosnkowym

I Pe軟oziarnisty makaron z twarogiem, bananem, domowym mas貫m orzechowym smooth i cynamonem (to jedno z tych 郾iada, do kt鏎ych wracam baaardzo cz瘰to <3)
rower- powr鏒
III G瘰ta zupa jarzynowa gotowana na domowym rosole, zabielana 鄉ietan i m彗 pe軟oziarnist; po: 2 郵iwki i ma豉 brzoskwinia
IV Czekoladowy pudding jogurtowy s這dzony miodem ze start kostk mlecznej czekolady (a to sobie dogodzi豉m Dobre by這, wi璚 do powt鏎zenia. I zdrowe! )

V Zielono-czerwono-bia豉 sa豉tka z sa豉ty lodowej, pomidora, czerwonej papryki i blanszowanych r騜yczek broku豉 z fet i dressingiem jogurtowym (p鏦i jest sezon, to poch豉niam surowe warzywa na pot璕).

Do picia standardowo: woda, zielona herbata grejfrutowa i cytrynowa, melisa z pomara鎍z
Jak mi這 si czyta takie jad這spisy! Co do surowych warzyw, pozdrawiam z placu boju - w豉郾ie opr騜niam mich pysznej sa豉tki "wszystko i nic".

Co to za czekolada o kt鏎ej piszesz?

Dzisiejsze U

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II 2 kromki ziarnistego razowca z sa豉t, pomidorem, zio這wym serem brie / pol璠wic sopock i serem emmentaler
III Miseczka truskawek z kefirem naturalnym, migda豉mi, zbo穎wymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi, orzeszkami pinii, pestkami s這necznika i dyni
IV Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu, kasza jaglana z mas貫m, sa豉tka z cukinii, papryki i czerwonej cebuli
V Miska sa豉tki: jajo na twardo, sa豉ta, kie趾i broku豉, pomidor, marchew, oliwa z oliwek, pieprz zio這wy

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, kawa z mlekiem i przypraw do szarlotki, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio這wa.

Stary 2013-09-12, 20:53   #733
Reavela
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 186

Cytat:
Napisane przez scandalistka Poka wiadomo嗆
Wprawdzie nie jest to kierowane do mnie, ale z ca貫go serca mog poleci ksi捫k "Opanuj sw鎩 metabolizm" Jillian Miechaels; w ca這軼i jest po鈍i璚ona gospodarce hormonalnej w odniesieniu do diety (przede wszystkim redukcyjnej, ale nie tylko). 安ietnie wszystko jest tam wyt逝maczone, jak dla mnie to skarbnica wiedzy.
dzi瘯uj, na pewno skorzystam
Cytat:
Oczywi軼ie, dieta mo瞠 mie na to wp造w... Z jednej strony R, a z drugiej napady i dostarczanie sobie du瞠j ilo軼i kalorii - organizm g逝pieje i nie radzi sobie. Napad to te problem natury psychicznej, a stres mocno daje po garach hormonom.

Dobrze prawisz, wstawiaj nawet takie bonusy - lepiej b璠ziesz si kontrolowa. I nie przejmuj si, 瞠 taki bonus jak dzi to jest jaki wielki napad - "normalnym" ludziom zdarza si wci庵n望 na raz paczk ciastek (co wcale nie oznacza, 瞠 jest to zdrowe). Mo瞠 potrzebujesz jeszcze bardziej sytego 郾iadania? Twoja owsianka to przede wszystkim w璕le - dodaj troch twaro磬u i orzech闚. B璠zie bardziej warto軼iowo, nie przyssie Ci tak szybko po tym posi趾u. No i gruszka, twar鏬, mi鏚 i orzechy to boskie po陰czenie (+ jeszcze cynamon do tego).

No ketchup jest po prostu dobry, c騜 poradzi. Wprawdzie sklepowy ma cukier (no i miewa konserwanty i r騜ne polepszacze), ale za to posiada te mn鏀two likopenu - jak wszystko, co zawiera "skomasowane" pomidory.

Do tej jajecznicy te by si co jeszcze przyda這. Jakie warzywko - b璠zie bardziej kolorowo i syto .
dzi瘯uj za porady postaram si wprowadzi w 篡cie

i dzisiejsze R
I:郾iadanko inspirowane propozycj Poa Alpiny tylko orzech闚 nie mia豉m;
owsianka na mleku 3,2% z gruszk, 造瞠czk miodu lipowego, twarogiem i cynamonem
mi璠zy I i II - gruszka
II:kanapka (razowa) z szynk, serem, rukol i pomidorem
III
orkiszowe pancakes z jab趾iem i cynamonem
~ basen rekreacyjnie
~ sok jab趾o-marchew
IV:jajecznica z 2 jajek na ma郵e, z pomidorem, papryk i dwoma plasterkami szynki + ketchup , kromka chleba razowego z szynk i ketchupem.
i b璠zie jeszcze kolacja, ale jeszcze nie wymy郵i豉m co :P co z serkiem wiejskim na pewno, bo mam wielk ochot.
Reavela jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:23   #734
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
rower- powr鏒

Jak si robi czekoladowy pudding jogurtowy? Bo ja kocham wszystko co zawiera czekolad

Cytat:
Nie mam uwag, rewelka ! Mo瞠 niekt鏎zy czepiliby si banana w kolacji, ale kto by si awanturowa o kawa貫k zdrowego banana przy tak pi瘯nie skomponowanych posi趾ach.
My郵a豉m 瞠 od razu po 獞iczeniach mog zje嗆 nawet banana Bo na jutrzejsz kolacj zosta豉 druga szklanka koktajlu...

Ma造 OT: Uwielbiam ten w徠ek! Odk康 zacz窸am czyta Wasze jad這spisy, jem zupe軟ie inaczej: zdrowo, kolorowo, r騜norodnie... Mam tyle pomys堯w i smak闚 do wypr鏏owania, 瞠 nie wiem za co si zabra :P W og鏊e mnie nie ci庵nie do s這dyczy, a je郵i ju to do takich w stylu ciasta fasolowego albo cukiniowych muffin闚 A kiedy naprawd wci庵a豉m tego ton! Kocham gorzk czekolad, kocham kasze, 郾iadanie jest dla mnie jedn z najwi瘯szych przyjemno軼i, a chce si wstawa rano! Nie mog si doczeka ka盥ego jednego posi趾u, bo jem tylko to co lubi i co mi smakuje - marzy豉m o tym mieszkaj帷 z rodzicami Niesamowite, ile rado軼i daje dobre jedzenie. Strasznie si ciesz, 瞠 tu trafi豉m!

Stary 2013-09-12, 21:51   #735
lisbeth_wasp
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 599

Cze嗆 wszystkim, mog si przy陰czy?

R

1. Owsianka (p豉tki owsiane, mleko, jab趾o, twar鏬, kakao, p馧 造瞠czki miodu)
2. Jajka sadzone (2), rukola, pomidor, papryka (po kawa趾u 鄴速ej i czerwonej), s這necznik
3. Zupa og鏎kowa
makaron pe軟oziarnisty + chili (wo這wina, kukurydza, fasola, papryka, pomidory)
rower - 1h
4. Rogalik z czekolad
5. Serek wiejski z rzodkiewk
p馧 bu趾i z kie豚as i keczupem (rodzice jedli i mi narobili ochoty na t kanapk)

Mog這 by lepiej, ale wysz這 jak wysz這.
Jest do zaakceptowania?

Edytowane przez lisbeth_wasp
Czas edycji: 2013-09-12 o 22:01
lisbeth_wasp jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:53   #736
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
My郵a豉m 瞠 od razu po 獞iczeniach mog zje嗆 nawet banana Bo na jutrzejsz kolacj zosta豉 druga szklanka koktajlu...

Ma造 OT: Uwielbiam ten w徠ek! Odk康 zacz窸am czyta Wasze jad這spisy, jem zupe軟ie inaczej: zdrowo, kolorowo, r騜norodnie... Mam tyle pomys堯w i smak闚 do wypr鏏owania, 瞠 nie wiem za co si zabra :P W og鏊e mnie nie ci庵nie do s這dyczy, a je郵i ju to do takich w stylu ciasta fasolowego albo cukiniowych muffin闚 A kiedy naprawd wci庵a豉m tego ton! Kocham gorzk czekolad, kocham kasze, 郾iadanie jest dla mnie jedn z najwi瘯szych przyjemno軼i, a chce si wstawa rano! Nie mog si doczeka ka盥ego jednego posi趾u, bo jem tylko to co lubi i co mi smakuje - marzy豉m o tym mieszkaj帷 z rodzicami Niesamowite, ile rado軼i daje dobre jedzenie. Strasznie si ciesz, 瞠 tu trafi豉m!
Ale mo瞠sz, jedz na zdrowie! Troch z przekor wspomnia豉m o tym bananie.

Mi r闚nie ten w徠ek bardzo wiele da. Duuu穎 nauczy .

Stary 2013-09-12, 23:10   #737
Mahaszi
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 520

Ile 豉dnych jad這spis闚 tu ostatnio, prawie wszystko bym zjad豉!

Cytat:
I Pudding ry穎wy (z br您owego ry簑) na mleku z domowym cukrem waniliowym i gor帷ym musem brzoskwiniowym

Oba 郾iadania boskie. Musz wypr鏏owa! Jak dok豉dnie robisz pudding ry穎wy?

R

I. Grahamka z serkiem wiejskim, pomidorem i bazyli, reszta pomidora posypana kie趾ami
II. Dwa nale郾iki 篡tnie z serkiem homo naturalnym zmiksowanym z truskawkami, kilka truskawek podjedzone przy okazji
III. Tagiatelle ze szpinakiem, cukini i w璠zonym 這sosiem
IV. Dwie kromki razowca z serkiem topionym i kie豚as krakows, sa豉tka z papryki, og鏎ka, peki雟kiej i kandyzowanego imbiru
Stary 2013-09-13, 07:49   #738
PrawieIdealnaJa
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 58

mniam..pyszno軼i

Ja planuj na dzi:
: owsianka z nektarynk, 簑rawina i pestkami s這necznika
II: lekka sa豉tka (pomidor, og鏎ek, sa豉ta, oliwa z oliwek, przyprawy)
O: 這so pieczony z pomidorami i cukini, ziemniaczki z koperkiem, sur闚ka z marchewki
P:panna cotta z sosem malinowym (taka light zrobiona z kaszy manny na mleku, ale zawsze)
K: zapiekanki z pe軟oziarnistego chleba z pomidorem, bazyli i mozarell

P璠z gotowa
--------------------------------
moje-lustrzane-odbicie.blogspot.com
PrawieIdealnaJa jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:08   #739
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 319

Cytat:
Napisane przez Mahaszi Poka wiadomo嗆
R

I. Grahamka z serkiem wiejskim, pomidorem i bazyli, reszta pomidora posypana kie趾ami
II. Dwa nale郾iki 篡tnie z serkiem homo naturalnym zmiksowanym z truskawkami, kilka truskawek podjedzone przy okazji
IV. Dwie kromki razowca z serkiem topionym i kie豚as krakows, sa豉tka z papryki, og鏎ka, peki雟kiej i kandyzowanego imbiru
*kolacja ma這 redukcyjna, ale je郵i na tym chudniesz, to ok
*na pewno wywali豉bym z kolacji ten ser topiony i zast徙i豉bym go mas貫m
*zamiast sera homogenizowanego ju lepszy by豚y twar鏬 (poczytaj sobie o homogenizacji)

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez lisbeth_wasp Poka wiadomo嗆
Cze嗆 wszystkim, mog si przy陰czy?

R

1. Owsianka (p豉tki owsiane, mleko, jab趾o, twar鏬, kakao, p馧 造瞠czki miodu)
2. Jajka sadzone (2), rukola, pomidor, papryka (po kawa趾u 鄴速ej i czerwonej), s這necznik
3. Zupa og鏎kowa
makaron pe軟oziarnisty + chili (wo這wina, kukurydza, fasola, papryka, pomidory)
rower - 1h
4. Rogalik z czekolad
5. Serek wiejski z rzodkiewk
p馧 bu趾i z kie豚as i keczupem (rodzice jedli i mi narobili ochoty na t kanapk)

Mog這 by lepiej, ale wysz這 jak wysz這.
Jest do zaakceptowania?
* to jest jad這spis na U, a nie na R
*trzy pierwsze posi趾i s ok, gorzej potem...
*je郵i ju mia豉 ochot na co s這dkiego, to trzeba by這 wybra mniejsze z這, czyli np. pasek gorzkiej czekolady
*do tego sera wiejskiego doda豉bym wi璚ej warzyw, a nie tylko rzodkiewk - nie dziwi si, 瞠 potem dalej by豉 g這dna i zjad豉 bu喚
*je郵i ju si璕n窸a po bu趾 na kolacj, to trzeba by這 bardziej zadba o to co na niej...
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:24   #740
Poa alpina
Zadomowienie

Do lisbeth_wasp:

[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4277944 8]*kolacja ma這 redukcyjna, ale je郵i na tym chudniesz, to ok
*zamiast sera homogenizowanego ju lepszy by豚y twar鏬 (poczytaj sobie o homogenizacji) [/QUOTE]

Pewnie, 瞠 zawsze lepiej wybiera produkty mniej przetworzone, czyli w tym przypadku twar鏬 zamiast serka homo. Je郵i ju m闚i o jakichkolwiek zagro瞠niach dla zdrowia, to wi瘯szym problemem by這by notoryczne spo篡wanie homogenizowanej 鄉ietany. Serki homo miewaj zazwyczaj po mniej ni 5% t逝szczu - nie dajmy si zwariowa. Mleko te jest homogenizowane i p鏦i nie ma si dost瘼u do takiego prosto od krowy - zawsze trzeba stan望 przed wyborem. BTW, gdy wpiszesz w google "homogenizacja zagro瞠nia", jako pierwsze wyskakuj problemy dotycz帷e homogenizacji spo貫cze雟twa, wi璚 homogenizowany nabia chyba nie jest a tak zab鎩czy, jak powiadaj .

Je郵i ju mowa o nabiale to fakt, serki topione to dopiero 鄉ieci. No i do tego zawsze masa chemii. Ju nawet lepszy jest hiperprzetworzony serek kanapkowy typu Almette .

[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4277944 8]* to jest jad這spis na U, a nie na R
*je郵i ju mia豉 ochot na co s這dkiego, to trzeba by這 wybra mniejsze z這, czyli np. pasek gorzkiej czekolady
*do tego sera wiejskiego doda豉bym wi璚ej warzyw, a nie tylko rzodkiewk - nie dziwi si, 瞠 potem dalej by豉 g這dna i zjad豉 bu喚
*je郵i ju si璕n窸a po bu趾 na kolacj, to trzeba by這 bardziej zadba o to co na niej...[/QUOTE]
W豉郾ie, zdrowe s這dko軼i te istniej i to po nie warto si璕a . No chyba, 瞠 rogalik pieczony by samodzielnie, z pe軟oziarnistej m彗i, a w 鈔odku mia gorzk czekolad... Ale raczej tak nie by這, prawda? . Czasem lepiej zje嗆 nawet kupnego rogalika je郵i nie ma si innej opcji, ni幢i chodzi g這dnym. Ale je郵i jest to zachcianka - no to warto z takow powalczy i j nieco zmodyfikowa na ch皻k na co zdrowego .

No ta bu豉 wpad豉 zupe軟ie niepotrzebnie, pewnie jeszcze by豉 bia豉? Psychodelia dobrze prawi, trzeba by這 zapoda fur dodatk闚 do serka wiejskiego - g堯d by Ci nie grozi.

Stary 2013-09-13, 09:30   #741
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660

Ale apetycznie si tu ostatnio zrobi這
Kilka jad這spis闚, kt鏎e szczeg馧nie wpad造 mi w oko...

Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic Poka wiadomo嗆

Nawet gdy jeste zabiegana jesz tak smakowicie i zdrowo!
Rewelacja

Cytat:

i moje R/U

Same pyszno軼i! Wpad豉 mi w oko szczeg鏊nie owsianka. Chyba spr鏏uj zrobi sobie podobn

Cytat:
Moje dzisiejsze R:

Zaraz b璠zie:
Bardzo lubi Twoje lu幡e, zdrowe i urozmaicone R
Chocia musz powiedzie, 瞠 owsianka jak dla mnie mocno oryginalna. Nie przysz這by mi do g這wy je嗆 cukini na s這dko w innej formie ni ciasto.

Cytat:
Dzisiejsze U

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II 2 kromki ziarnistego razowca z sa豉t, pomidorem, zio這wym serem brie / pol璠wic sopock i serem emmentaler
III Miseczka truskawek z kefirem naturalnym, migda豉mi, zbo穎wymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi, orzeszkami pinii, pestkami s這necznika i dyni
IV Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu, kasza jaglana z mas貫m, sa豉tka z cukinii, papryki i czerwonej cebuli
V Miska sa豉tki: jajo na twardo, sa豉ta, kie趾i broku豉, pomidor, marchew, oliwa z oliwek, pieprz zio這wy

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, kawa z mlekiem i przypraw do szarlotki, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio這wa.
Sk康 mia豉 truskawki? Mro穎ne czy kupione?
Ocena Twojego jad這spisu jest oczywista- jak zwykle same zdrowe pyszno軼i

Moje wczorajsze U

好iadanie: owsianka z gruszk, kardamonem, orzechami i serkiem wiejskim, cappuccino czekoladowe
II 郾iadanie: serek wiejski, sok marchwiowy jednodniowy (0,5 l)
Lunch: sa豉tka z tu鎍zykiem wsw, kuskusem, mieszank sa豉t, og鏎kiem i papryk z sosem na bazie oliwy z oliwek
Podwieczorek: jab趾o, kilka wafli ry穎wych
Kolacja: dwie po堯wki papryki nadziewane mi瘰em mielonym, ry瞠m br您owym i czerwon fasol, zapieczone z 鄴速ym serem
Stary 2013-09-13, 10:07   #742
lisbeth_wasp
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 599

[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4277944 8]*kolacja ma這 redukcyjna, ale je郵i na tym chudniesz, to ok
*zamiast sera homogenizowanego ju lepszy by豚y twar鏬 (poczytaj sobie o homogenizacji)

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

* to jest jad這spis na U, a nie na R
*je郵i ju si璕n窸a po bu趾 na kolacj, to trzeba by這 bardziej zadba o to co na niej...[/QUOTE]

Cytat:

Pewnie, 瞠 zawsze lepiej wybiera produkty mniej przetworzone, czyli w tym przypadku twar鏬 zamiast serka homo. Je郵i ju m闚i o jakichkolwiek zagro瞠niach dla zdrowia, to wi瘯szym problemem by這by notoryczne spo篡wanie homogenizowanej 鄉ietany. Serki homo miewaj zazwyczaj po mniej ni 5% t逝szczu - nie dajmy si zwariowa. Mleko te jest homogenizowane i p鏦i nie ma si dost瘼u do takiego prosto od krowy - zawsze trzeba stan望 przed wyborem. BTW, gdy wpiszesz w google "homogenizacja zagro瞠nia", jako pierwsze wyskakuj problemy dotycz帷e homogenizacji spo貫cze雟twa, wi璚 homogenizowany nabia chyba nie jest a tak zab鎩czy, jak powiadaj .

Je郵i ju mowa o nabiale to fakt, serki topione to dopiero 鄉ieci. No i do tego zawsze masa chemii. Ju nawet lepszy jest hiperprzetworzony serek kanapkowy typu Almette .

[/COLOR]
W豉郾ie, zdrowe s這dko軼i te istniej i to po nie warto si璕a . No chyba, 瞠 rogalik pieczony by samodzielnie, z pe軟oziarnistej m彗i, a w 鈔odku mia gorzk czekolad... Ale raczej tak nie by這, prawda? . Czasem lepiej zje嗆 nawet kupnego rogalika je郵i nie ma si innej opcji, ni幢i chodzi g這dnym. Ale je郵i jest to zachcianka - no to warto z takow powalczy i j nieco zmodyfikowa na ch皻k na co zdrowego .

No ta bu豉 wpad豉 zupe軟ie niepotrzebnie, pewnie jeszcze by豉 bia豉? Psychodelia dobrze prawi, trzeba by這 zapoda fur dodatk闚 do serka wiejskiego - g堯d by Ci nie grozi.
Dzi瘯i za ocen , wiem 瞠 ko鎍闚ka dnia nie nale瘸豉 do najlepszych
Dzisiaj b璠 pr鏏owa dalej
lisbeth_wasp jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:11   #743
Psotka87
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:

Bardzo lubi Twoje lu幡e, zdrowe i urozmaicone R
Chocia musz powiedzie, 瞠 owsianka jak dla mnie mocno oryginalna. Nie przysz這by mi do g這wy je嗆 cukini na s這dko w innej formie ni ciasto.

Moje wczorajsze U

好iadanie: owsianka z gruszk, kardamonem, orzechami i serkiem wiejskim, cappuccino czekoladowe
Lunch: sa豉tka z tu鎍zykiem wsw, kuskusem, mieszank sa豉t, og鏎kiem i papryk z sosem na bazie oliwy z oliwek
Kolacja: dwie po堯wki papryki nadziewane mi瘰em mielonym, ry瞠m br您owym i czerwon fasol, zapieczone z 鄴速ym serem
Dzi瘯i owsianka by豉 bardzo dobra, nie pierwszy raz z cukini, i synkowi (2 lata) te smakowa豉. Cukinia to w og鏊e moje najukocha雟ze warzywo, w sezonie zjadam ze 4 tygodniowo w ka盥ej mo磧iwej formie: duszona, pieczona, grillowana, faszerowana, w tarcie, z makaronem, placki na s這no i na s這dko, muffiny na s這no i s這dko, zupa, ciasto, owsianka... rodzina si ze mnie 鄉ieje

Twoja owsianka te brzmi pysznie, ja w og鏊e od owsianki jestem uzale積iona

Stary 2013-09-13, 10:26   #744
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Moje Rrrr

I owsianka na mleki 3,2 % ale pol na pol z woda
z odrobina domowego powidla z jablek( nie slodzonego) i kakaem + kawa bez cukru
II tost z ciemnego razowego pieczywa z chuda wedlina, papryka, pomidorem, pol plaster sera zo速ego
III piers z kurczaka z salatka z kapusty pekinskiej, z paparyka, pomidorem, ogorkiem, polana odorbina oliwy z oliwek i ciemny ryz z przyprawami ( 1/2 woreczka)
IV jajecznica z 2ch jaj, na lyzeczce masla z cebulka ( cala)
do tego osobno, 2 duze ugotowane marhcewki i kromka razowca

do tego woda, zielona i czerwona herbata

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:43   #745
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Jak si robi czekoladowy pudding jogurtowy? Bo ja kocham wszystko co zawiera czekolad
Zalewam 3/4 p豉skiej 造瞠czki (je郵i dasz wi璚ej, zrobi si bardziej zwarte, a ma by delikatne, lekko piankowe) 瞠latyny 3 造磬ami wody i czekam a nap璚znieje. W tym czasie podgrzewam 100ml mleka, dodaj oko這 造磬i miodu lub innego s這dzid豉 i 1 造磬 gorzkiego kakao oraz troch startej czekolady, 瞠by si rozpu軼i豉 w mleku (mo瞠sz u篡 mlecznej lub gorzkiej- w zale積o軼i od upodobania. Mo瞠sz te modyfikowa proporcje kakao-czekolada). Do bardzo ciep貫go mleka dodaj 瞠latyn i mieszam, a dok豉dnie si rozpu軼i. Czekam do wystudzenia i dodaj oko這 100ml jogurtu naturalnego i zn闚 mieszam. Przek豉dam do pucharka i wk豉dam do lod闚ki- wystarcz 2 godziny. Poda豉m ze start kostk czekolady (deser mia豉m mocno czekoladowy, wi璚 ta s這dka kosteczka 豉dnie "os這dzi豉" smak). Polecam te doda szczypt cynamonu lub odrobink chilli dla podkr璚enia smaku, pysznie smakuje ze start sk鏎k pomara鎍zow- generalnie wszystko co komponuje si z czekolad b璠zie tu pasowa. Ma to konsystencj... hm, mi璠zy ptasim mleczkiem a budyniem (chyba, 瞠 dodasz nieco wi璚ej 瞠latyny, w闚czas mocniej si "zetnie", ale straci urok ;p). Bazowa豉m na tym przepisie.

Cytat:
Napisane przez Mahaszi Poka wiadomo嗆
Ile 豉dnych jad這spis闚 tu ostatnio, prawie wszystko bym zjad豉!

Oba 郾iadania boskie. Musz wypr鏏owa! Jak dok豉dnie robisz pudding ry穎wy?

R

Obiad...
Og鏊nie 豉dnie, cho grahamk posmarowa豉bym mas貫m, wywali豉 serek topiony i zjad豉 jeszcze jednego owoca, p鏦i sezon. W璕lowodanowe kolacje nie przeszkadzaj w chudni璚iu? Da豉bym tu wi璚ej bia趾a...

Pudding ry穎wy: s 2 sposoby przygotowania.
1. Gotuj br您owy ry (1/2 woreczka) w du瞠j ilo軼i wody z odrobink soli, d逝瞠j jednak, ni na opakowaniu- musi "pop瘯a". Odlewam pozosta陰 wod, wlewam 100ml mleka i gotuj na ma造m ogniu (musi bardzo delikatnie bulgota)... Co jaki czas mieszam, dodaj帷 kolejne porcje p造nu (oko這 szklanki mleka wychodzi, ale trzeba sprawdza). Pod koniec dodaj cukier waniliowy/mi鏚 i odrobink cynamonu oraz 造瞠czk mas豉. Gotowe.
2. Ry zalewam 3/4 szklanki wody i czekam, a wch這nie ca這嗆. Dolewam stopniowo wod po kilka 造瞠k, a ry pop瘯a i zostanie troszk (~2 造瞠k) wody. W闚czas wlewam 100ml mleka i post瘼uj jak wy瞠j.

Mo積a jeszcze zrobi metod risottow Czyli podsma篡 na oleju ry do zeszklenia, nast瘼nie zala mlekiem i powoli gotowa (ja podsma瘸豉m raz na kokosowym, dodaj帷 p騧niej domowe mas這 kokosowe, pomijaj帷 mas這. By這 pysznie kokosowe!).

Ja polecam drugi spos鏏, cho jest bardziej czasoch這nny. Ry jednak wychodzi bardziej g瘰ty i kremowy, poniewa nie wylewasz tej nieco "zag瘰zczonej" wody... Wiem, 瞠 trwa to "troch" czasu, ale ja robi go wieczorem, rano dolewam jedynie odrobin mleka i podgrzewam (i dopiero tutaj s這dz i dodaj mas這), podaj帷 z dodatkami. A, jeszcze! Koniecznie u篡j dobrego garnka z grubszym dnem- w miar g瘰tnienia pudding lubi nieco przywiera, a bez sensu sta ca造 czas nad piecem i miesza.

Cytat:
(...)
Co to za czekolada o kt鏎ej piszesz?

Dzisiejsze U

Jad這spis , cho ja mia豉m tylko kr鏒ki epizod z jedzeniem mi瘰a sma穎nego bez t逝szczu i NIGDY WI犴EJ. Dla mnie osobi軼ie r騜nica w piersi przygotowanej na suchej patelni, a z dodatkiem cho熲y 造瞠czki oleju jest ogromna, na korzy嗆 tej drugiej oczywi軼ie.

Czekolada- to ta (nie jest ze sk鏎k pomara鎍zy, tylko cz御tkami- z rozp璠u napisa豉m o skr鏂e- tutaj kawa貫czki s mi瘯kie, jakby lekko 瞠lkowe). Bardzo j lubi, jest tania i smaczna. Moja ulubiona w鈔鏚 "niszowych" (w sam raz na studenck kiesze).

Ervisha- z gg ju nie korzystam, na wiza簑 bywa豉m rzadko.

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2013-09-13 o 11:02
Stary 2013-09-13, 11:53   #746
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:

Moje wczorajsze U

Jeszcze kupione, 鈍ie瞠! P騧na odmiana, za zaledwie 4,50 z za kg. Niedu瞠, ale s這dkie i aromatyczne.

好iadanie, obiad i kolacja u Ciebie bardzo dobre. Do serka wiejskiego mog這 jeszcze co wpa嗆. A do wafli ry穎wych mam awersj przez to, 瞠 kiedy tak cz瘰to je spo篡wa豉m - lepszy by豚y bardziej warto軼iowy podwieczorek.

Cytat:
Napisane przez Unex Poka wiadomo嗆
Moje Rrrr

I owsianka na mleki 3,2 % ale pol na pol z woda
z odrobina domowego powidla z jablek( nie slodzonego) i kakaem + kawa bez cukru
II tost z ciemnego razowego pieczywa z chuda wedlina, papryka, pomidorem, pol plaster sera zo速ego
III piers z kurczaka z salatka z kapusty pekinskiej, z paparyka, pomidorem, ogorkiem, polana odorbina oliwy z oliwek i ciemny ryz z przyprawami ( 1/2 woreczka)
IV jajecznica z 2ch jaj, na lyzeczce masla z cebulka ( cala)
do tego osobno, 2 duze ugotowane marhcewki i kromka razowca

do tego woda, zielona i czerwona herbata
Kakao si nie odmienia. Doda豉bym odrobin twaro磬u i garstk orzech闚 do owsianki - ma豉 zamiana, a wi璚ej warto軼i od篡wczych od rana . Reszta bardzo 豉dnie, tylko szkoda, 瞠 marchewki gotowane - surowizna zawsze lepsza .

Cytat:
Jad這spis , cho ja mia豉m tylko kr鏒ki epizod z jedzeniem mi瘰a sma穎nego bez t逝szczu i NIGDY WI犴EJ. Dla mnie osobi軼ie r騜nica w piersi przygotowanej na suchej patelni, a z dodatkiem cho熲y 造瞠czki oleju jest ogromna, na korzy嗆 tej drugiej oczywi軼ie.

Czekolada- to ta (nie jest ze sk鏎k pomara鎍zy, tylko cz御tkami- z rozp璠u napisa豉m o skr鏂e- tutaj kawa貫czki s mi瘯kie, jakby lekko 瞠lkowe). Bardzo j lubi, jest tania i smaczna. Moja ulubiona w鈔鏚 "niszowych" (w sam raz na studenck kiesze).
W sumie nigdy do ko鎍a nie wiem, jak nazywa t obr鏏k termiczn, jakiej w domu poddajemy mi瘰o . W garnkach kt鏎e mamy, mi瘰o bez t逝szczu wychodzi bardzo smacznie - ono raczej "pra篡 si" we w豉snych sokach i w przyprawach pod przykryciem, ni幢i sma篡 na sucho.

Aaa, to ta tabliczka . Rzeczywi軼ie dobry wyb鏎 za przyst瘼n cen.

Stary 2013-09-13, 12:01   #747
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Cytat:

Kakao si nie odmienia. Doda豉bym odrobin twaro磬u i garstk orzech闚 do owsianki - ma豉 zamiana, a wi璚ej warto軼i od篡wczych od rana . Reszta bardzo 豉dnie, tylko szkoda, 瞠 marchewki gotowane - surowizna zawsze lepsza .
Aha, no tak
Ja staram si zminimalizowa nabia tymczasowo, wiec jedynie co odrobin mleka do owsianki.
A marchewki nie lubie 鈍ie瞠j, nie jestem w stanie przelkn帷 wi璚 wole sobie zjesc jako warzywko ugotowane a zawsze to jakos epiej niz tylko papryka i pomidory :P

Dzi瘯i za ocen

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-09-13, 13:59   #748
dafne95
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 35

wrzuce swoje wczorajsze zabiegane P

好iadanie:manna ( szklanka mleka 4 造磬i kaszy,cynamon,jab趾o,jab ka pra穎ne)

2 好iadanie:dro盥鄴wka z serem,jagurt naturalny
gruszka

Obiad:miska lecza,bu貫czka razowa z 簑rawina

jab趾o

Podwieczorekw autobusie,nic innego nie zd您y豉m przed zaj璚iami) kinder bueno :/

KOlacja:2 jajka na twardo,2 kromki razowca z mas貫m,sa豉tka z pomidor闚,miseczka twaro磬u z rzodkiewk

po:p馧 tabliczki czekolady z bakaliami,szklanka mleka

i jak??
dafne95 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:20   #749
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660

Cytat:
好iadanie, obiad i kolacja u Ciebie bardzo dobre. Do serka wiejskiego mog這 jeszcze co wpa嗆. A do wafli ry穎wych mam awersj przez to, 瞠 kiedy tak cz瘰to je spo篡wa豉m - lepszy by豚y bardziej warto軼iowy podwieczorek.
Niestety teraz wr鏂i豉m do pracy po d逝gim zwolnieniu lekarskim i nie mog ju tak celebrowa posi趾闚. Na lunch mam przerw, a II 郾iadanie i podwieczorek musz zje嗆 szybciutko przy biurku.
Ja za to teraz na wafle ry穎we mam tak faz, 瞠 tylko zdrowy rozs康ek powstrzymuje mnie przed po瘸rciem ca貫j paczki na raz
Stary 2013-09-13, 22:30   #750
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 358

Rrr

1. kromka orkiszowego chleba z camembertem, pomidorem, og鏎kiem
  2. par闚ka na zimno, nadziewana serem
  3. orkiszowa bu趾a, z opakowaniem pasty jajecznej i pomidorkiem
  4. 2 pulpety w sosie pomidorowym , kiszona kapusta
  5. 2 lampki szampana bezalkoholowego..)

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.