|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 319
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Straszliwie zabiegane U (ale uda這 mi si zje嗆 5 posi趾闚!):
I: owsianka z pieczon dyni, sezamem, cynamonem, orzechami nerkowca i ma郵ank; II: (w pracy) kromka chlebka jaglanego w豉snego wypieku z mas貫m i szynk, jab趾o, kilka daktyli; III: 簑rek z kie豚as i jajkiem, zabielany; na drugie du瘸 porcja kaszy gryczanej z pieczarkami, pomidorami, 鄴速ym serem i bazyli; IV: du瘸 brzoskwinia ufo, gar嗆 migda堯w; V: kromka razowca z pasztetem sojowym i pomidorem, p馧 w璠zonej makreli. |
|
|
|
#722 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 4
|
Redukcja:
11.00 - owsianka z 50g p豉tk闚 z serkiem wiejskim, 郵iwkami, rodzynkami i pra穎nymi pestkami dyni, kawa z mlekiem. 15:00 - makaron pe軟oziarnisty z kurczakiem i sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego, sok jednodniowy z marchwi. kawa z mlekiem 19:00 - sa豉tka: tu鎍zyk w sosie w豉snym, pomidor, papryka, og鏎ek, sa豉ta, rzodkiewki + zio豉 i oliwa, kromka chleba razowego z serkiem 鄉ietankowym; zielona herbata. |
|
|
|
#723 | ||||||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
. Oj tak, kurczak z kasz i fasol to zdecydowanie lepszy pomys na solidny obiad na R . Cho na 豉zanki nawet te ma這 dietetyczne te sobie pozw鏊 czasem, je郵i lubisz . W ko鎍u sama je przygotowujesz i masz pe軟 鈍iadomo嗆, z czego je robisz.Cytat:
![]() Cytat:
Zamiast chrupkiego pieczywa i wafli ry穎wych jedz normalny chleb - najlepiej z m彗i razowej, orkiszowej b康 graham. No i dlaczego p馧tora jajka? I p馧 grejpfruta? Co z tamtymi po堯wkami si sta這? . Pier z kurczaka te ca陰 powinna zje嗆, to jest normalna porcja (mam na my郵i pojedyncz pier). Masz ca趾iem fajn koncepcj menu, ale niepotrzebnie a tak sobie wydzielasz.Cytat:
Oddawaj te sery . Fajnie, oj fajnie! Co do piroga i innych regionalnych specja堯w, w Poznaniu za tydzie s targi Smaki Region闚 i mam zamiar wpa嗆 w sza degustacji .Olej lniany jest genialny, zar闚no we w豉軼iwo軼iach, jak i w smaku. Sama nie wiem dlaczego cz窷ciej nie go軼i w mojej diecie . Mo瞠 dlatego, 瞠 szybko je販zeje i musia豉bym go spo篡wa naprawd cz瘰to, aby si nie zmarnowa. W sumie - wysz這by mi to na zdrowie, ale musia豉bym go wciska do ka盥ej potrawy . Hm... Czemu nie?![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i o kt鏎ej si k豉dziesz? 3 posi趾i to do嗆 ma這 na R, chyba, 瞠 rzeczywi軼ie porcje by造 s逝szniejsze i jedz帷 w ten spos鏏 (a nie na raty ) lepiej si czujesz. Same posi趾i s warto軼iowe i do nich nie mam uwag .
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 238
|
Jeszcze m鎩, bo si zagubi w鈔鏚 post闚
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=712 Edytowane przez moniczka795 Czas edycji: 2013-09-12 o 14:00 |
|
|
|
#725 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 177
|
Cytat:
![]() Ooo tak, w璠zony twar鏬 z ketchupem na kawa趾u chleba z warstw twardego mas豉! ).Cytat:
I dzi瘯uj! ![]() Cytat:
Aromat jest jednak tak intensywny (zawsze szukam dobrego, polskiego czosnku), 瞠 szybko przechodzi do ry簑. Podobnie robi te risotto z czosnkiem: na oliw wrzucam czosnek, po chwili ry i podsma瘸m... A dalej ju post瘼uj, jak przy klasycznym risotto. Dla mnie po陰czenie ry + czosnek + groszek (+ b鏏, je郵i posiadam) to co wspania貫go. ![]() Widz, 瞠 Twoje jad這spisy niezmiennie pyszne i warto軼iowe.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - g鏎a 21.03.2013 - d馧 + wyci庵i Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2013-09-12 o 15:53 |
|||
|
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 493
|
Cytat:
![]() Olej lniany szybko je販zeje? Kurcz, m鎩 ma ju chyba z p馧 roku, trzymam go w lod闚ce i wydaje mi si, 瞠 wszystko z nim w porz康ku... Po czym poznajesz?
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Dlaczego??? Bo cisza u Ciebie zar闚no na forum jak i na gg.... Ju nie wiedzia豉m co my郵e... ale ciesze si 瞠 si odezwa豉
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
Ka盥y dobry olej lniany ma dat wa積o軼i ![]() Ja buteleczk "zjadam" w oko這 1-1,5 miesi帷a i jak czyta豉m to najbardziej optymalny czas, nie powinien sta d逝瞠j otwarty ni chyba ok.3 miesi帷e i to koniecznie w ciemnym, zimnym miejscu, lod闚ka jest najlepsza Edit: Teraz na swoim doczyta豉m 瞠 po otwarciu butelki trzeba go spo篡 w ci庵u 4 tygodni, chyba si mieszcz
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2013-09-12 o 18:05 |
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 036
|
Cytat:
koooocham jajka z keczupem, chocia otoczenie jest zazwyczaj zdziwione takim po陰czeniem, nie wiem, dlaczego co czuj, 瞠 tej jesieni kakao z przyprawami i miodem b璠zie u mnie cz瘰to go軼ic Tw鎩 jad這spis jak zawsze fajny, mimo niedu瞠j liczby posi趾闚 ![]() Milka1224 (te sery <3), Limonka1987 (wszystko bym zjad豉! ), niezamienna_juz_na_nic (st康 te) - 鈍ietne jad這spisy ![]() i moje R/U 好iadanie: owsianka z serkiem homogenizowanym, musem jab趾owym, tart marchewk, rodzynkami, orzechami laskowymi cynamonem i ga趾 muszkato這w. II 郾iadanie: grahamka z w璠lin drobiow, plastrem 鄴速ego sera, rzodkiewkami i papryk; pikantny sok pomidorowy 300 ml Obiad: pe軟oziarniste tagiatelle ze szpinakiem, pieczon piersi kurczaka i suszonymi pomidorami Podwieczorek: kawa z mlekiem, 3 郵iwki, kostka (ostatnia :<) gorzkiej czekolady z guaw, papaj張 chilli Kolacja: serek wiejski z og鏎kiem i rzodkiewkami; tost z grahama z mas貫m zio這wym, pomidorem i szczypiorkiem. |
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Moje dzisiejsze R:
1. Owsianka cynamonowa z br您owym cukrem, marchewk, cukini i p豉tkami migda堯w 2. Pozosta豉 po這wa sa豉tki z wczoraj (tu鎍zyk, marchewka, groszek, cebula, kukurydza, s這necznik, jogurt) Kawa, 2 kostki gorzkiej czekolady 3. 2 kromki razowca z sa豉t, pomidorem, pieczonym indykiem i serem 鄴速ym; gruszka 4. Spory kawa貫k 這sosia, miseczka ry簑 basmati z olejem lnianym (tak dla odmiany ;P), ogromna porcja mizerii Zn闚 kawa z kostk czekolady Zaraz b璠zie: trening z Mel B (cardio + nogi + brzuch) 5. kawa貫k pieczonego indyka, szklanka koktajlu (po這wa wie郾iaka, po這wa banana, p馧 造磬i kakao, p璚zek pietruszki, troch mleka dla konsystencji)
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) powiem: mniam. W豉軼iwie nie ma si do czego doczepi. No, mo瞠 minimalnie brakuje mi tu t逝szczu- doda豉bym np. do podwieczorku garstk orzech闚? Albo do szpinaku troch t逝stej 鄉ietany? Poza tym 豉dnie- zdrowo, owocowo-warzywnie, s warto軼iowe w璕le. Cacy. Takie jad這spisy lubi!I przy okazji moje wczorajsze i dzisiejsze R/U: I Pudding ry穎wy (z br您owego ry簑) na mleku z domowym cukrem waniliowym i gor帷ym musem brzoskwiniowym, podany z pra穎nymi p豉tkami migda堯w II Kanapka z chleba 篡tniego z serkiem ze szczypiorkiem, zielonym og鏎kiem i sa豉t lodow Rozgrzewka z Jillian M, sze嗆 6minut闚ek Ewy Ch, 15 minut stretching III Pe軟oziarniste fusilli z piersi kurczaka, kukurydz i papryk w sosie beszamelowym, ze 鈍ie穎 zmielonym czarnym pieprzem i estragonem IV Twaro瞠k z cynamonem, z wkrojon s這dk gruszk i kwa郾ym jab趾iem, fili瘸nka Inki karmelowej z du膨 kostk gorzkiej czekolady ze sk鏎k pomara鎍zow i kawa趾ami orzech闚 laskowych (kooocham t czekolad! V Tost z chleba s這necznikowego z mas貫m i jajem na p馧twardo, sa豉tka z sa豉ty lodowej, pomidora, og鏎ka, papryki i gotowanych r騜yczek broku豉 z dressingiem czosnkowym I Pe軟oziarnisty makaron z twarogiem, bananem, domowym mas貫m orzechowym smooth i cynamonem (to jedno z tych 郾iada, do kt鏎ych wracam baaardzo cz瘰to <3) rower ~15 minut /do szko造/ II Kanapka jak wczoraj: z serkiem, og鏎kiem i sa豉t rower- powr鏒 III G瘰ta zupa jarzynowa gotowana na domowym rosole, zabielana 鄉ietan i m彗 pe軟oziarnist; po: 2 郵iwki i ma豉 brzoskwinia IV Czekoladowy pudding jogurtowy s這dzony miodem ze start kostk mlecznej czekolady (a to sobie dogodzi豉m Dobre by這, wi璚 do powt鏎zenia. I zdrowe! )40 minut Skalpel Ewy Ch. + 20 minut stretching V Zielono-czerwono-bia豉 sa豉tka z sa豉ty lodowej, pomidora, czerwonej papryki i blanszowanych r騜yczek broku豉 z fet i dressingiem jogurtowym (p鏦i jest sezon, to poch豉niam surowe warzywa na pot璕).Do picia standardowo: woda, zielona herbata grejfrutowa i cytrynowa, melisa z pomara鎍z
|
|
|
#732 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wst瘼 wolny. By豉m bodaj瞠 dwa lata temu, zupe軟ie przez przypadek. Spr鏏owa豉m mn鏀twa pyszno軼i .t璚zowa dlolinka 21 ju mnie uprzedzi豉 co do oleju lnianego . Ma po prostu kr鏒ki termin przydatno軼i do spo篡cia. No i lod闚ka obowi您kowo.Cytat:
. Te tego nie rozumiem .Porywam ca造 Tw鎩 dzisiejszy jad這spis, jest pi瘯ny! Szczeg鏊nie owsianka brzmi bosko! No i ta cudowna czekolada Heidi, bardzo mi smakowa豉. Sprawi豉m j te znajomemu jako prezent i r闚nie by zadowolony. Dobrze jest docenia takie pyszno軼i .Cytat:
! Mo瞠 niekt鏎zy czepiliby si banana w kolacji, ale kto by si awanturowa o kawa貫k zdrowego banana przy tak pi瘯nie skomponowanych posi趾ach .Cytat:
.Co to za czekolada o kt鏎ej piszesz? ![]() Dzisiejsze U I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy II 2 kromki ziarnistego razowca z sa豉t, pomidorem, zio這wym serem brie / pol璠wic sopock i serem emmentaler III Miseczka truskawek z kefirem naturalnym, migda豉mi, zbo穎wymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi, orzeszkami pinii, pestkami s這necznika i dyni IV Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu, kasza jaglana z mas貫m, sa豉tka z cukinii, papryki i czerwonej cebuli V Miska sa豉tki: jajo na twardo, sa豉ta, kie趾i broku豉, pomidor, marchew, oliwa z oliwek, pieprz zio這wy Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, kawa z mlekiem i przypraw do szarlotki, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio這wa.
|
|
#733 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 186
|
Cytat:
Cytat:
![]() i dzisiejsze R ![]() I:郾iadanko inspirowane propozycj Poa Alpiny tylko orzech闚 nie mia豉m;owsianka na mleku 3,2% z gruszk, 造瞠czk miodu lipowego, twarogiem i cynamonem mi璠zy I i II - gruszka II:kanapka (razowa) z szynk, serem, rukol i pomidorem III orkiszowe pancakes z jab趾iem i cynamonem ~ basen rekreacyjnie ~ sok jab趾o-marchew IV:jajecznica z 2 jajek na ma郵e, z pomidorem, papryk i dwoma plasterkami szynki + ketchup , kromka chleba razowego z szynk i ketchupem. i b璠zie jeszcze kolacja, ale jeszcze nie wymy郵i豉m co :P co z serkiem wiejskim na pewno, bo mam wielk ochot. |
||
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo na jutrzejsz kolacj zosta豉 druga szklanka koktajlu... Ma造 OT: Uwielbiam ten w徠ek! Odk康 zacz窸am czyta Wasze jad這spisy, jem zupe軟ie inaczej: zdrowo, kolorowo, r騜norodnie... Mam tyle pomys堯w i smak闚 do wypr鏏owania, 瞠 nie wiem za co si zabra :P W og鏊e mnie nie ci庵nie do s這dyczy, a je郵i ju to do takich w stylu ciasta fasolowego albo cukiniowych muffin闚 A kiedy naprawd wci庵a豉m tego ton! Kocham gorzk czekolad, kocham kasze, 郾iadanie jest dla mnie jedn z najwi瘯szych przyjemno軼i, a chce si wstawa rano! Nie mog si doczeka ka盥ego jednego posi趾u, bo jem tylko to co lubi i co mi smakuje - marzy豉m o tym mieszkaj帷 z rodzicami Niesamowite, ile rado軼i daje dobre jedzenie. Strasznie si ciesz, 瞠 tu trafi豉m!
|
|
#735 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 599
|
Cze嗆 wszystkim, mog si przy陰czy?
![]() R 1. Owsianka (p豉tki owsiane, mleko, jab趾o, twar鏬, kakao, p馧 造瞠czki miodu) 2. Jajka sadzone (2), rukola, pomidor, papryka (po kawa趾u 鄴速ej i czerwonej), s這necznik 3. Zupa og鏎kowa makaron pe軟oziarnisty + chili (wo這wina, kukurydza, fasola, papryka, pomidory) rower - 1h 4. Rogalik z czekolad ![]() 5. Serek wiejski z rzodkiewk p馧 bu趾i z kie豚as i keczupem (rodzice jedli i mi narobili ochoty na t kanapk) Mog這 by lepiej, ale wysz這 jak wysz這. Jest do zaakceptowania?
Edytowane przez lisbeth_wasp Czas edycji: 2013-09-12 o 22:01 |
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troch z przekor wspomnia豉m o tym bananie .Mi r闚nie ten w徠ek bardzo wiele da. Duuu穎 nauczy .
|
|
#737 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 520
|
Ile 豉dnych jad這spis闚 tu ostatnio, prawie wszystko bym zjad豉!
Cytat:
R I. Grahamka z serkiem wiejskim, pomidorem i bazyli, reszta pomidora posypana kie趾ami II. Dwa nale郾iki 篡tnie z serkiem homo naturalnym zmiksowanym z truskawkami, kilka truskawek podjedzone przy okazji III. Tagiatelle ze szpinakiem, cukini i w璠zonym 這sosiem IV. Dwie kromki razowca z serkiem topionym i kie豚as krakows, sa豉tka z papryki, og鏎ka, peki雟kiej i kandyzowanego imbiru
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 58
|
mniam..pyszno軼i
![]() Ja planuj na dzi: : owsianka z nektarynk, 簑rawina i pestkami s這necznika II: lekka sa豉tka (pomidor, og鏎ek, sa豉ta, oliwa z oliwek, przyprawy) O: 這so pieczony z pomidorami i cukini, ziemniaczki z koperkiem, sur闚ka z marchewki P:panna cotta z sosem malinowym (taka light zrobiona z kaszy manny na mleku, ale zawsze )K: zapiekanki z pe軟oziarnistego chleba z pomidorem, bazyli i mozarell P璠z gotowa ![]() -------------------------------- moje-lustrzane-odbicie.blogspot.com |
|
|
|
#739 | ||
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 319
|
Cytat:
*na pewno wywali豉bym z kolacji ten ser topiony i zast徙i豉bym go mas貫m *zamiast sera homogenizowanego ju lepszy by豚y twar鏬 (poczytaj sobie o homogenizacji) ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
*trzy pierwsze posi趾i s ok, gorzej potem... *je郵i ju mia豉 ochot na co s這dkiego, to trzeba by這 wybra mniejsze z這, czyli np. pasek gorzkiej czekolady *do tego sera wiejskiego doda豉bym wi璚ej warzyw, a nie tylko rzodkiewk - nie dziwi si, 瞠 potem dalej by豉 g這dna i zjad豉 bu喚 *je郵i ju si璕n窸a po bu趾 na kolacj, to trzeba by這 bardziej zadba o to co na niej... |
||
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Do lisbeth_wasp:
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4277944 8]*kolacja ma這 redukcyjna, ale je郵i na tym chudniesz, to ok *na pewno wywali豉bym z kolacji ten ser topiony i zast徙i豉bym go mas貫m *zamiast sera homogenizowanego ju lepszy by豚y twar鏬 (poczytaj sobie o homogenizacji) [/QUOTE] Pewnie, 瞠 zawsze lepiej wybiera produkty mniej przetworzone, czyli w tym przypadku twar鏬 zamiast serka homo. Je郵i ju m闚i o jakichkolwiek zagro瞠niach dla zdrowia, to wi瘯szym problemem by這by notoryczne spo篡wanie homogenizowanej 鄉ietany. Serki homo miewaj zazwyczaj po mniej ni 5% t逝szczu - nie dajmy si zwariowa. Mleko te jest homogenizowane i p鏦i nie ma si dost瘼u do takiego prosto od krowy - zawsze trzeba stan望 przed wyborem. BTW, gdy wpiszesz w google "homogenizacja zagro瞠nia", jako pierwsze wyskakuj problemy dotycz帷e homogenizacji spo貫cze雟twa, wi璚 homogenizowany nabia chyba nie jest a tak zab鎩czy, jak powiadaj ![]() .Je郵i ju mowa o nabiale to fakt, serki topione to dopiero 鄉ieci. No i do tego zawsze masa chemii. Ju nawet lepszy jest hiperprzetworzony serek kanapkowy typu Almette .[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4277944 8]* to jest jad這spis na U, a nie na R *trzy pierwsze posi趾i s ok, gorzej potem... *je郵i ju mia豉 ochot na co s這dkiego, to trzeba by這 wybra mniejsze z這, czyli np. pasek gorzkiej czekolady *do tego sera wiejskiego doda豉bym wi璚ej warzyw, a nie tylko rzodkiewk - nie dziwi si, 瞠 potem dalej by豉 g這dna i zjad豉 bu喚 *je郵i ju si璕n窸a po bu趾 na kolacj, to trzeba by這 bardziej zadba o to co na niej...[/QUOTE] W豉郾ie, zdrowe s這dko軼i te istniej i to po nie warto si璕a . No chyba, 瞠 rogalik pieczony by samodzielnie, z pe軟oziarnistej m彗i, a w 鈔odku mia gorzk czekolad... Ale raczej tak nie by這, prawda? . Czasem lepiej zje嗆 nawet kupnego rogalika je郵i nie ma si innej opcji, ni幢i chodzi g這dnym. Ale je郵i jest to zachcianka - no to warto z takow powalczy i j nieco zmodyfikowa na ch皻k na co zdrowego . No ta bu豉 wpad豉 zupe軟ie niepotrzebnie, pewnie jeszcze by豉 bia豉? Psychodelia dobrze prawi, trzeba by這 zapoda fur dodatk闚 do serka wiejskiego - g堯d by Ci nie grozi.
|
#741 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Ale apetycznie si tu ostatnio zrobi這
![]() Kilka jad這spis闚, kt鏎e szczeg馧nie wpad造 mi w oko... Cytat:
Rewelacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chocia musz powiedzie, 瞠 owsianka jak dla mnie mocno oryginalna. Nie przysz這by mi do g這wy je嗆 cukini na s這dko w innej formie ni ciasto. Cytat:
Ocena Twojego jad這spisu jest oczywista- jak zwykle same zdrowe pyszno軼i ![]() Moje wczorajsze U 好iadanie: owsianka z gruszk, kardamonem, orzechami i serkiem wiejskim, cappuccino czekoladowe II 郾iadanie: serek wiejski, sok marchwiowy jednodniowy (0,5 l) Lunch: sa豉tka z tu鎍zykiem wsw, kuskusem, mieszank sa豉t, og鏎kiem i papryk z sosem na bazie oliwy z oliwek Podwieczorek: jab趾o, kilka wafli ry穎wych Kolacja: dwie po堯wki papryki nadziewane mi瘰em mielonym, ry瞠m br您owym i czerwon fasol, zapieczone z 鄴速ym serem
|
|
#742 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 599
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4277944 8]*kolacja ma這 redukcyjna, ale je郵i na tym chudniesz, to ok
*na pewno wywali豉bym z kolacji ten ser topiony i zast徙i豉bym go mas貫m *zamiast sera homogenizowanego ju lepszy by豚y twar鏬 (poczytaj sobie o homogenizacji) ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- * to jest jad這spis na U, a nie na R *trzy pierwsze posi趾i s ok, gorzej potem... *je郵i ju mia豉 ochot na co s這dkiego, to trzeba by這 wybra mniejsze z這, czyli np. pasek gorzkiej czekolady *do tego sera wiejskiego doda豉bym wi璚ej warzyw, a nie tylko rzodkiewk - nie dziwi si, 瞠 potem dalej by豉 g這dna i zjad豉 bu喚 *je郵i ju si璕n窸a po bu趾 na kolacj, to trzeba by這 bardziej zadba o to co na niej...[/QUOTE] Cytat:
![]() Dzisiaj b璠 pr鏏owa dalej
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
owsianka by豉 bardzo dobra, nie pierwszy raz z cukini, i synkowi (2 lata) te smakowa豉. Cukinia to w og鏊e moje najukocha雟ze warzywo, w sezonie zjadam ze 4 tygodniowo w ka盥ej mo磧iwej formie: duszona, pieczona, grillowana, faszerowana, w tarcie, z makaronem, placki na s這no i na s這dko, muffiny na s這no i s這dko, zupa, ciasto, owsianka... rodzina si ze mnie 鄉ieje ![]() Twoja owsianka te brzmi pysznie, ja w og鏊e od owsianki jestem uzale積iona
|
|
#744 | |
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Moje Rrrr
I owsianka na mleki 3,2 % ale pol na pol z woda z odrobina domowego powidla z jablek( nie slodzonego) i kakaem + kawa bez cukru II tost z ciemnego razowego pieczywa z chuda wedlina, papryka, pomidorem, pol plaster sera zo速ego III piers z kurczaka z salatka z kapusty pekinskiej, z paparyka, pomidorem, ogorkiem, polana odorbina oliwy z oliwek i ciemny ryz z przyprawami ( 1/2 woreczka) IV jajecznica z 2ch jaj, na lyzeczce masla z cebulka ( cala) do tego osobno, 2 duze ugotowane marhcewki i kromka razowca do tego woda, zielona i czerwona herbata
|
|
|
|
#745 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Og鏊nie 豉dnie, cho grahamk posmarowa豉bym mas貫m, wywali豉 serek topiony i zjad豉 jeszcze jednego owoca, p鏦i sezon. W璕lowodanowe kolacje nie przeszkadzaj w chudni璚iu? Da豉bym tu wi璚ej bia趾a...Pudding ry穎wy: s 2 sposoby przygotowania. 1. Gotuj br您owy ry (1/2 woreczka) w du瞠j ilo軼i wody z odrobink soli, d逝瞠j jednak, ni na opakowaniu- musi "pop瘯a". Odlewam pozosta陰 wod, wlewam 100ml mleka i gotuj na ma造m ogniu (musi bardzo delikatnie bulgota)... Co jaki czas mieszam, dodaj帷 kolejne porcje p造nu (oko這 szklanki mleka wychodzi, ale trzeba sprawdza). Pod koniec dodaj cukier waniliowy/mi鏚 i odrobink cynamonu oraz 造瞠czk mas豉. Gotowe.2. Ry zalewam 3/4 szklanki wody i czekam, a wch這nie ca這嗆. Dolewam stopniowo wod po kilka 造瞠k, a ry pop瘯a i zostanie troszk (~2 造瞠k) wody. W闚czas wlewam 100ml mleka i post瘼uj jak wy瞠j. Mo積a jeszcze zrobi metod risottow Czyli podsma篡 na oleju ry do zeszklenia, nast瘼nie zala mlekiem i powoli gotowa (ja podsma瘸豉m raz na kokosowym, dodaj帷 p騧niej domowe mas這 kokosowe, pomijaj帷 mas這. By這 pysznie kokosowe!).Ja polecam drugi spos鏏, cho jest bardziej czasoch這nny. Ry jednak wychodzi bardziej g瘰ty i kremowy, poniewa nie wylewasz tej nieco "zag瘰zczonej" wody... Wiem, 瞠 trwa to "troch" czasu, ale ja robi go wieczorem, rano dolewam jedynie odrobin mleka i podgrzewam (i dopiero tutaj s這dz i dodaj mas這), podaj帷 z dodatkami. A, jeszcze! Koniecznie u篡j dobrego garnka z grubszym dnem- w miar g瘰tnienia pudding lubi nieco przywiera, a bez sensu sta ca造 czas nad piecem i miesza.Cytat:
, cho ja mia豉m tylko kr鏒ki epizod z jedzeniem mi瘰a sma穎nego bez t逝szczu i NIGDY WI犴EJ. Dla mnie osobi軼ie r騜nica w piersi przygotowanej na suchej patelni, a z dodatkiem cho熲y 造瞠czki oleju jest ogromna, na korzy嗆 tej drugiej oczywi軼ie.Czekolada- to ta (nie jest ze sk鏎k pomara鎍zy, tylko cz御tkami- z rozp璠u napisa豉m o skr鏂e- tutaj kawa貫czki s mi瘯kie, jakby lekko 瞠lkowe). Bardzo j lubi, jest tania i smaczna. Moja ulubiona w鈔鏚 "niszowych" (w sam raz na studenck kiesze). Ervisha- z gg ju nie korzystam, na wiza簑 bywa豉m rzadko.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - g鏎a 21.03.2013 - d馧 + wyci庵i Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2013-09-13 o 11:02 |
|||
|
|
|
#746 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
好iadanie, obiad i kolacja u Ciebie bardzo dobre . Do serka wiejskiego mog這 jeszcze co wpa嗆. A do wafli ry穎wych mam awersj przez to, 瞠 kiedy tak cz瘰to je spo篡wa豉m - lepszy by豚y bardziej warto軼iowy podwieczorek.Cytat:
![]() . Doda豉bym odrobin twaro磬u i garstk orzech闚 do owsianki - ma豉 zamiana, a wi璚ej warto軼i od篡wczych od rana . Reszta bardzo 豉dnie, tylko szkoda, 瞠 marchewki gotowane - surowizna zawsze lepsza .Cytat:
. W garnkach kt鏎e mamy, mi瘰o bez t逝szczu wychodzi bardzo smacznie - ono raczej "pra篡 si" we w豉snych sokach i w przyprawach pod przykryciem, ni幢i sma篡 na sucho. Aaa, to ta tabliczka . Rzeczywi軼ie dobry wyb鏎 za przyst瘼n cen.
|
|
#747 | ||
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Cytat:
![]() Ja staram si zminimalizowa nabia tymczasowo, wiec jedynie co odrobin mleka do owsianki. A marchewki nie lubie 鈍ie瞠j, nie jestem w stanie przelkn帷 wi璚 wole sobie zjesc jako warzywko ugotowane a zawsze to jakos epiej niz tylko papryka i pomidory :P Dzi瘯i za ocen
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 35
|
wrzuce swoje wczorajsze zabiegane P
好iadanie:manna ( szklanka mleka 4 造磬i kaszy,cynamon,jab趾o,jab ka pra穎ne) 2 好iadanie:dro盥鄴wka z serem,jagurt naturalny gruszka Obiad:miska lecza,bu貫czka razowa z 簑rawina jab趾o Podwieczorek w autobusie,nic innego nie zd您y豉m przed zaj璚iami) kinder bueno :/KOlacja:2 jajka na twardo,2 kromki razowca z mas貫m,sa豉tka z pomidor闚,miseczka twaro磬u z rzodkiewk po:p馧 tabliczki czekolady z bakaliami,szklanka mleka i jak?? |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Cytat:
Ja za to teraz na wafle ry穎we mam tak faz, 瞠 tylko zdrowy rozs康ek powstrzymuje mnie przed po瘸rciem ca貫j paczki na raz
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 358
|
Rrr
i jak? ![]() |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

a jajecznic robi z 2 jajek, takich sporych hehe
ale to w sumie bardziej dla m篹a przygotowa豉m, wi璚 mo瞠 jutro wsun pier z kurczaka z p璚zakiem i fasolk szparagow...
**
. W ko鎍u sama je przygotowujesz i masz pe軟 鈍iadomo嗆, z czego je robisz.
, gar嗆 kolorowych pomidork闚 koktajlowych
Jad這spis bardzo fajny no i widac luz 
Kurcz, m鎩 ma ju chyba z p馧 roku, trzymam go w lod闚ce i wydaje mi si, 瞠 wszystko z nim w porz康ku... Po czym poznajesz?

co czuj, 瞠 tej jesieni kakao z przyprawami i miodem b璠zie u mnie cz瘰to go軼ic 

w autobusie,nic innego nie zd您y豉m przed zaj璚iami) kinder bueno :/