|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest ![]() |
|||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
0 | 0% |
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
15 | 39,47% |
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
2 | 5,26% |
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
12 | 31,58% |
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
0 | 0% |
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
9 | 23,68% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() ciekawe co za paskudztwo się do ciebie przypałętało ![]() czyli masz zielone światło już? ![]() a ze mnie głupek jest ![]() zjadłam oscypka (co prawda chwilę go podgrzałam na patelni), a przecież to takie samo zagrożenie listerią jak sery pleśniowe ![]() mam nadzieję że małemu nic nie będzie ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Tancerka i Czarna gratulacje
![]() ![]() Jesteśmy w domu ![]() ![]() Milosz ma anemię więc musi brać żelazo, za dwa tyg kontrola (Małża wyślę). Zbadali nam przy okazji mocz. CRP ładnie spadło ![]() Spacerować możemy, mamy unikać chorych i skupisk ludzi. Padam na twarz bo oczywiście wróciłam i zaczęłam porządki ![]() Dobrej nocy ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
aha
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
O ja ile dobrych wieści.
Czarna i Tancerka-gratuluję ![]() Fajnie wam , że już maluszki obok. Ja dziś miałam urwanie głowy a teraz mnie tak tż wkrzył że nici z prostaglandyny - kuźde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
w poniedziałek
![]() ![]() ![]() ja właśnie testuję 5s na Mikim ![]() ![]()
#727 |
Zakorzenienie
|
Nie rodzę. I pewnie nie urodzę. Wszystko zamknięte, twarde i pancerne.
![]() Za tydzień ktg, za dwa tygodnie wizyta i będziemy myślec co dalej jeśli wszystko zostanie takie pozamykane. ![]() ![]()
#728 |
Zakorzenienie
|
Kaśka ubierz Mikiego w strój Mikołaja
![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
Zdołowałam się, bo naprawdę myślałam, że cos się ruszyło... Lekarz chyba nie wierzy, że urodze naturalnie, tak tam wszystko nieprzygotowane mam do porodu... Delikatnie tłumaczył kolejne kroki - za tydzien samo ktg , za dwa tygodnie czyli w terminie, wizyta i ktg i zobaczymy... jak dalej będę taka pozamykana to umówimy się na cesarkę pewnie...
Dzis niby skurcze się pisały regularne co 8 minut, ale słabiutkie, na kilkanaści eprocent. ![]() czuję, że nawalilam... pancerna jestem
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja za to chyba zaraz pęknę. Mam tak napięty brzuch i naciska mnie na dole. Masakra jakaś.
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Kochane!
Piszę w związku z moją wczorajszą prośbą o pomoc ![]() Fundacja Dobro Powraca przyjęła moją mamę pod swoje skrzydła!!! ![]() Zeskanowałam wszystkie dokumenty,wypisy ze szpitala z diagnozą. Fundacja to zweryfikowała i na tej podstawie założyła mojej mamie subkonto,na które jeśli znajdą się dobre serca można wpłacać darowizny a po Nowym roku 1% zwrotu z podatku ![]() Napisałam już do Adminki AgiZ z prośbą o przypięcie mojego apelu na głównej stronie Wizażu.. Zgoda jest więc czekam na realizację ![]() Ale jeśli mogę to i tu wkleję dane,które otrzymałam od Fundacji: Dane do przelewu darowizny to: Dobro Powraca-fundacja na rzecz Chorych na stwardnienie rozsiane ul. Hłaski 34/12, 54-608 Wrocław Numer konta: 95 1140 1140 0000 2133 5400 1001 W tytule przelewu : Elżbieta Dolata Teraz wszystko jest zweryfikowane i jak najbardziej legalne i sprawdzone.. Więc jeśli ktoś, coś.... to byłabym przeogromnie wdzięczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#732 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 5s to metoda pięciu rzeczy, które się stosuje na maluszku, zeby je uspokoic. Ma 'odwzorować', życie maluszka w macicy, bo pierwsze 3 miesiące życia to taki 4ty trymestr i dzieciątko, jeszcze nie jest gotowe do życia na świecie - jak już któraś tu pisała ![]() Te 5 rzeczy na 's' to: - swaddling (czyli mocne zawijanie dzieciątka - http://www.babycenter.com/0_swaddling-your-baby_125.bc) - side or stomach position - shush (ma imitować dźwięki które dzieci w brzuchu słyszą - pewnie dlatego odkurzacz czy suszarka pomaga ![]() - swing (kołysanie) - suck - czyli po porstu smoczek albo co innego do spania Moi znajomi zgodnie twierdzą, że pierwsze dwie rzeczy zazwyczaj wystarczą, żeby uspokoić malucha. Tutaj jest o tym ładnie napisane i możliwe, że są jakieś filmiki instruktażowe - to ogólnie jest fajna stronka ![]() http://www.babycenter.com/0_harvey-k...in_10373838.bc ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Ja, na razie młoda idzie na 405o to będzie ok, ale jak w terminie będe pozamykana, a ona dobije do tych 4 to może być niby różnie, tym bardziej że jakoś tam ułożona nie do konca tak jak powinna...
Gorguulek, super że w domu. Nareszcie! Tancerka, Czarna, gratulacje! Angelika, dobrze, że w końcu temperatura spadła! ![]() Amelka, natłukłabym kuriera chyba.... ![]() A z nerką Zuzki bez zmian, lekarz mówi żeby sie nie niepokoić. A w szpitalu to sprawdzą po urodzeniu...
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-10-02 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
CZARNA Czyli jednak Julia
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale wiesz, że różnie już u nas na wątku bywało z tymi porodami - może będzie z zaskoczenia? ![]() Brawo za wagę Zuzinki ![]() Przypomnij mi który to tc to dopiszę?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Rusałko, początek 39.
No po prostu za dużo nadziei sobie dzis narobiłam.... Od jutra w Biedronce książki o dzieciach i dla dzieci. http://www.biedronka.pl/ksiazki/ksia...icow_i_dzieci/
#737 |
Zakorzenienie
|
ja czytałam o merodzie 5 s i mi sie bardzo podoba. Zwłaszcza, że umiem zaplątać kokonik, bo w szpitalu nas uczyli.
Teacherka przeciez jeszcze trochę czasu do terminu jest, poza tym najpierw kroplówka na wywołanie, a nie od razu cc.
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopisane ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
nie daje rady nadrobic. Moze jutro cos ogarne, nadrobie suwaczki bo pewnie ktos jeszcze urodzil -gratuluje!- bo na razie garniam chaos w domu... Cycki juz normalnieja a natalka miewa jeden okres "zywotnosci" a nie non stop snu i zwykle wtedy kupe walnie
![]() Wpadla na pomysl uszycia sobie wielorazowych wkladek laktacyjnych i wlasnie testuje pierwsza pare bo chodzilam w staniku z tetra w srodku z i tak mi przeciekalo. Dla tych comartwia sie swoja figura - wygladam jak w 6miesiacu... Seri. I nic nie wskazuje ze szybko bedzie maly. Brzuch wystaje. Cycki wieeeelkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam się przejść i upał nieziemski.. Prawie 30 stopni. I po wczorajszych porządkach znowu mnie rwa dopadła, damn! Nie znosze tej francy. Poleże chwile i może przejdzie, a jak nie to trzeba będzie zastosować terapie basen - ostatnio mi pomogło.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jurij się biedaku;* Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
CZARNULKO87 GRATULUJĘ JULECZKI
![]() ![]() TANCERECZKO GRATULUJĘ WIKUSI ![]() ![]() GORGULKU cieszę się razem z tobą, że juz jesteście w domu, tylko daj sobie chwilę wytchnienia po tym szpitalu, a nie tak za porządki się dorwałaś ![]() A Lilcia na szczęście tylko z katarem, osłuchowo w płucach czysto, a bałam się, ze z antybiotykiem wrócimy, ufff. no i przybiera całkiem nieźle, mówi pediatra, ze jak normalnie donoszony noworodek, dziś miała 3350g, ścigamy rówieśników, a co! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
TEACHERKA ale ty masz jeszcze dwa tyg do terminu...
Mąż powiedział że mi kupi kiecke i buty i wszystko i idziemy ze znajomymi na sylwestra ![]() ![]() ![]() Muszę się rozejrzeć jakie fitnessy mi tu proponuje okolica ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam że ten wątek chyba już na ciężarowcach taką presję wywiera, ze ja też w ogóle zapomniałam już o swoim terminie i chcę tu, teraz zaraz. A niby 20.10 to dopiero mój czas. Gapię się w te galoty pełna rozczarowania że nie ma tam czopa czy jakiś wód. Jak mnie jeden skurcz złapie to już mam żal, że czemu tylko jeden a nie cała masa i porodówa
![]() A zaraz urodzę i będę marudziła, że sił nie mam i będę zastanawiała się o co mi chodziło jak pisałam te posty oczekujące. Baby to dziwne są. Idę wszamać coś słodkiego ( póki mogę bezkarnie) i w kimę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to silna kobieta jesteś . Dobrze, że wszystko potoczyło się tak i że masz obok zdrowego małego ssaczka ![]() Kurcze leci ten czas co? Ja to patrzę na mojego dwulatka i nie ogarniam. Ten też mi tak szybko urośnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- aa i jako że jest już po północy witamy się z Jaśkiem w ciąży donoszonej czyli w 38 tc
![]() ![]() czas spakować w końcu tę torbę do szpitala -daję sobie czas do końca tygodnia ![]()
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Nie ja pierwsza panikuję przed terminem, więc cichoooo:P
Ja tam od początku miałam przeczucie, że sporo przenoszę tę ciążę... A teraz jest mi już tak ciężko chodzić/robić cokolwiek, że po prostu mam dość i chętnie bym to skończyła. No ale nieważne. Zrobię sobie listę fajnych rzeczy do zrobienia przed pojawieniem się Zuzki, rzeczy do zjedzenia, książek do przeczytania itp. ![]() ![]() dobranoc! ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cotka, troche to na pewno fakt, że dziewczyny już tak długo mają dzieci przy sobie... a z drugiej strony,, czysto praktycznej... nie mam w czym chodzić. Jedyne cieplejsze spodnie ciążowe mam w strzępach, legginsy nie nadają się już na tę pogodę. Kurtki żadnej nie dopnę. Buty... Baleriny? Zimnooo! Przeciez nie będę nic teraz kupować... A w czymś przez te dwa-trzy tygodnie chodzić trzeba... ![]() Pocieszam się, bo w końcu upolowałam staniki do karmienia! ![]() A teraz kładę się spać i jęczeć z bólu przy każdym ruchu ![]() P.s. Widziałam coś niesamowitego... Zuzka kopnęła i oparła stópkę, ja widziałam mocno wypchniętą gulkę, ale Tż kształt stópki... Malutka na pewno chciała pocieszyć Mamusię... ![]() ![]() ![]()
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I masz rację - zrób listę i odpoczywaj. Ja tak właśnie zamierzam robić przez najbliższe dni/tygodnie. Książki, dobre jedzenie na mieście, filmy, może kino, pedicure ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.