Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 18:25   #721
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Ten drugi właśnie mam

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
aaby, wyprałam rożek kolor bez zmian, wypełnienie też bez zmian

no oba boskie
tylko się zastanawiam na co mi ta czapka jak w domu nie zakładam czapeczki, a a na podwórko trzeba cieplejszą, na wiosne będzie za mała
Ooo, super info! Dziękuję!
W tym tygodniu zamówię

No ja uznałam, że czapka jest dla picu - przynajmniej właśnie o tej porze roku. Chyba, że po kąpieli - ale moje dziecko zapowiada się łyse, więc czapa będzie pewnie leżeć
Ale komplet i bez czapy fajny

Pożarłam całą pakę Lays Strong Ostre Chilli

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Na polskich metkach HM jest rozmiar w cm ? Czy w miesiacach? Bo tu w miesiacach I to tak bez sensu 0-1 , 1-2 , 2-4
W cm 62 to chyba przyjmuje się 0-3 m o ile się nie mylę. Ale niech któraś mama może to zweryfikuje

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 18:26   #722
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

ASIST - Twoja teoria bardzo ciekAwa . Moze chce mi zrobic na zlosc - jej tata by tak wlasnie zrobił a juz sie smiejemy ze ona to taki uparciuch jak on

A tak serio to mi sie wydaje ze polozna mi wczoraj cos rozruszala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 18:28   #723
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

W cm 62 to chyba przyjmuje się 0-3 m o ile się nie mylę. Ale niech któraś mama może to zweryfikuje
Dokładnie. 62 jest na 0-3 miesiąc
Stary 2013-10-05, 19:14   #724
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
No i nie dotarłam na bezpiecznego malucha, wybraliśmy się na obiad do mamy przed warsztatami, bo u nas przy przemeblowaniu bałagan i się obudziłam prawie o 16:30, że warsztaty, a od 16:30 do 16:50 była rejestracja a ja o tej porze to około 30 minut bym jechać musiała, więc sensu już nie było i odpuściłam, tym bardziej, że tak mnie plecy bolą, że chyba bym tych 4h tam nie usiedziała.
heh, ciekawe czy ktoś był, czy pusta sala i złośliwy pan z Maxi Cosi

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ogólnie to muszę się wyżalić jak mnie wkur*** teściowa!!! Ostatnio co się z nią widzę to mi mówi: cześć grubaśka, albo grubasińska.
Non stop komentuje jak się ubieram, chyba że zdarzy się że założe bluzkę od niej to wtedy mam piękne ubranie. Wczoraj po kąpieli założyłam podkoszulek bo w nim mi się śpi najwygodniej, ma rozmiar S, sprzed ciąży, jest opięty na brzuchu ale ogólnie spoko bo to z takich luźniejszych, no i dziwne żeby S nie była opięta, a ta do mnie czy nie chce większego podkoszulka bo ten mnie napewno ciśnie. Nosz ku*** jakbym chciała większy to bym sobie wzięła z domu!!!!
Ciągle mi wciska coś do jedzenia bo napewno głodna jestem!!!
Żarty że się w drzwiach niedługo nie zmieszczę też mnie jakoś nie śmieszą :/
dla teściowej

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Acelinko wczoraj mial +50g. Pierwszy raz tak wyrazny skok.Cofneli go co prawda do sondy bo butelka tak go meczyla ze za dużo spalal i nie przybieral ale jestem dobrej myśli. W końcu przeskoczyl 1600g. dzięki ze pytasz
dla Witusia!ładnie rośnie maluszek!

Cytat:
A ja nachwile zameldowac ze czop mi odchodzi - teraz nie mam zadnych watpliwosci. Poki co bez krwi wiec raczej nie ma sie co podniecac
jest jest żeby poszło dalej

Rybka

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 19:43   #725
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
http://m.hm.com/pl/product/08295?article=08295-B I jeszcze skarpetki widzialam gdzies

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

O prosze http://m.hm.com/pl/product/10680?article=10680-B - a teraz widze ze jest jeszcze zestaw z sarenka

Znajoma ma ten zielony z sówką i fioletowy z sarenką, oba genialne

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:09   #726
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Przyznam, że nie nadrabiałam, ale oczy mi sie kleją jak się gapię w telefon
Wpadam z dobrymi wieściami Majcia dostała przy urodzeniu 9 pkt. wczoraj zmieniałam jej pieluszkę a dzisiaj dostałam małą na klatę ale cudownie przytulić to małe ciałko Jak poczuła moją skórę to od razu zaczęła ciumkać Tatuś też dostał córcię na chwilę, choć bał się
Od wczoraj próbuję rozbujać laktację i dziś po południu udało się odpompować pare kropelek, przed chwilą już ciut więcej

Ja się czuję świetnie ale cały czas mnie faszerują lekami...

Pozdrawiam

Stary 2013-10-05, 20:15   #727
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wpadam z dobrymi wieściami Majcia dostała przy urodzeniu 9 pkt. wczoraj zmieniałam jej pieluszkę a dzisiaj dostałam małą na klatę ale cudownie przytulić to małe ciałko Jak poczuła moją skórę to od razu zaczęła ciumkać Tatuś też dostał córcię na chwilę, choć bał się
Od wczoraj próbuję rozbujać laktację i dziś po południu udało się odpompować pare kropelek, przed chwilą już ciut więcej

Pozdrawiam

cudownie to czytać
zdróweczka dla Was

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 20:16   #728
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam
Paulinka cudowne wieści Mocne kciuki za Majeczkę, za Was, za rozkręcenie laktacji i w ogóle I czekamy na zdjęcia

nasz synek
Stary 2013-10-05, 20:17   #729
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam

Super wiadomość Dobrze że wszystko u Was w porządku

Rybko za Ciebie i Kacperka

Dziewczyny po tych dzisiejszych problemach z brzuszkiem Jaśka boję się dzisiejszej nocy
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:22   #730
sorento
Rozeznanie

Tak w ogóle to witamy się z Tomciem wieczornie w 29 tygodniu Jesteśmy u rodziców i się pochwalę, że dostaliśmy tyle rzeczy dla malucha od rodzinki, że chyba musimy zmienić mieszkanie

nasz synek
Stary 2013-10-05, 20:44   #731
anulka2205
Wtajemniczenie

Ryba kciuki za Was

Paula tak myślałam, co u Was. Bardzo się ciesze z takich wieści. Pokaż nam to cudo jak możesz

Sorento fajnie się rodzinka sprawiła

Domi trzymma kciuki za spokojną nockę

Anoula babcia pozamiatała

Wypiłam gorącą czekoladę, taką słodką, że mnie chyba zaraz wykręci na drugą stronę :ślina:

Jutro lecimy na pierwsze ktg

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:45   #732
babku
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam
9 punktów toż to super wynik
za laktacje i ogólnie za Was.

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to witamy się z Tomciem wieczornie w 29 tygodniu Jesteśmy u rodziców i się pochwalę, że dostaliśmy tyle rzeczy dla malucha od rodzinki, że chyba musimy zmienić mieszkanie
Uwielbiam dostawać bobasowe prezenty
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:54   #733
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Jak uzyskać ten rabat na intymnej?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:58   #734
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam

Dobrze czytać pozytywne wiadomości od Was

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:11   #735
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam
Cudne wieści!

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
za kolejny tydzień!
Nie chwal się tak bez fot - takie chwalenie się nie liczy

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jak uzyskać ten rabat na intymnej?
W polu "Kod rabatowy" na końcu zamówienia wpisz MODNEZAKUPY5610

Córka mnie straszy. Od paru godzin milczy
edit: Przeciągnęła się!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-10-05 o 22:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 22:11   #736
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Gwarancja podstawowa. oczywiście chcieli mnie naciągnąć na przedłużenie, ale powiedziałam, że za ten czas to może mi się popsuć i wtedy kupię sobie taką, która nie będzie ograniczać mnie cenowo. No i ta gwarancja obowiązuje tylko jak mi dowiozą, bo prlka musi być przewożona w pionie, a w samochodzie się tak nie da. Oczywiście, że muszę zapłacić za dowóz, bo na tą pralkę nie był w gratisie.

.
Ależ naciągacze mam nadzieję, że te koszty to nie jakieś masakryczne, ta zasada pionowego przewożenia to dotyczy chyba tylko pralek używanych, w których zostaje woda i elektronika się może zalać, a nie nowych zabezpieczonych pralek, no chyba że panowie już w tej pralce prali . A w ogóle co przewożenie ma mieć niby wspólnego z gwarancją? Do domu też będą przychodzić patrzeć, czy używasz zgodnie z instrukcją?

Ale bym ich na twoim miejscu obsmarowała w internecie, i jeszcze napisała do rzecznika konsumenta i UOKiK

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam

Ale super miło słyszeć że tak dobrze się czujecie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:14   #737
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

może śpi tak jak mój ostatnio, albooo przygotowuje się do porodu

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:21   #738
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ależ naciągacze mam nadzieję, że te koszty to nie jakieś masakryczne, ta zasada pionowego przewożenia to dotyczy chyba tylko pralek używanych, w których zostaje woda i elektronika się może zalać, a nie nowych zabezpieczonych pralek, no chyba że panowie już w tej pralce prali . A w ogóle co przewożenie ma mieć niby wspólnego z gwarancją? Do domu też będą przychodzić patrzeć, czy używasz zgodnie z instrukcją?

Ale bym ich na twoim miejscu obsmarowała w internecie, i jeszcze napisała do rzecznika konsumenta i UOKiK
Przewożenie w pionie na pewno dotyczy lodówek - ze względu na freon Może te nowe pralki też coś tam nowego mają?!

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
może śpi tak jak mój ostatnio, albooo przygotowuje się do porodu
Ja jej się przygotuję

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 22:42   #739
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Nasturcja na ból kręgosłupa nie można się niczym smarowac w ciąży tak mi gin mówił bo też skarżyłam się na ból, podobno te maści zaburzaja pracę mózgu dziecka
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 23:27   #740
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam

Czekałam na takie wieści

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Nasturcja na ból kręgosłupa nie można się niczym smarowac w ciąży tak mi gin mówił bo też skarżyłam się na ból, podobno te maści zaburzaja pracę mózgu dziecka

Boshe ile ja sie z wizazu ciekawych rzeczy dowiem

Dobranoc , jestem dzis jakas wyrzuta.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 00:27   #741
rusalka12
Zadomowienie

PaulinaIzabela brawo! Gorace gratulacje!

Co do komentarzy na temat rozmiaru - noz cholera nie ma nic bardziej wkurzajacego. Ja w pracy ciagle slyszalam - jestes pewna, ze nie bedziesz miala blizniakow? Termin porodu chyba za chwile? Itd, itp. Poniewaz pracuje w winiarnii takie komentarze lecialy co noc! A ja do tej pory przybralam 7kg!!!
Na szczescie jestem juz na macierzynskim. 7tyg przed porodem. Wiem, ze wczesnie, ale z pierwszym bakiem poszlam (wykorzystujac zalegly urlop) 10 tyg rzed porodem.
W sumie dobrze sie zlozylo, bo niestety rozwinela mi sie cukrzyca ciazowa i musze robic testy krwi 7 razy dziennie i wstrzykiwac sobie insuline :-(

Co do dobrych rad - na szczescie mieszkam za granica i ani tesciowa, ani mama mowic mi nie beda co mam a czego mam nie robic.
Jak moja pierwsza corcia miala 6tyg moi i tz rodzice przyjecali do nas na dwa tyg na chrzciny. Caly czas slyszalam (zarowno ze strony mamci i tesciowej) "dobre rady" - nie rob tego, rob tak...zapomnialy, ze ich wiedza jest troche przestarzala - jakies 30lat...fakt - obie wychowaly wiecej niz jedno dziecko, ale czasy sie zmienily i wiedza rowniez. W pewnym momencie nie wytrzymalam, rozryczalam sie i wygarnelam im co mysle. Dwa tygodnie a ja prawie osiwialam przez nie. Najbardziej mnie wkurzaly teksty - cota niedobra mama ci robi, ze placzesz, szczypie cie?! Noz cholera!
Kiedy jedziemy w odwiedziny do Polski i slysze glupie komentarze itp. Zaraz sie denerwuje i od razu mowie co mysle...
Co do wagi po porodzie moj stary, kiedy przjechalismy w odwiedziny do Polski, przywital mnie slowami - ale ty jestes gruba!!! I powiedziL to facet, ktory od kiedy siegam pamiecia dzwigal wielkie brzuszysko z przodu, a szyja w pewnym momencie mu sie z plecami zlala! Ja zas gruba bylam od momentu zajscia w ciaze...szkoda gadac. Nektorzy ludzie nie maja za grosz taktu i obycia.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Ach - mi sie dzis zaczal 34 tydzien ciazy.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 07:00   #742
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam :-* za chwile jedziemy po meble do kuchni i kilka innych ☠☠☠☠☠☠☠ek do Ikea
Trele jak tam? Cos sie dzieje ?
Milego dnia mamusie :-*

Stary 2013-10-06, 07:23   #743
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Swiat potrafi byc piekny. Moj maz zabral dzis rano malego na dol a ja spalam do 9 30! Z jedna pobudka o 5. Normalnie raj na ziemi.Potem przyniosl mi sniadanie i kawe do lozka i wlasnie upiekl ciasto do przedszkola-keksa, kosi trawe a potem bedzie piekl sernik
no w końcu pomyślał o Tobie i dał Ci pospać!
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
oj widze że nie tylko ja miałam ciężką noc... dzowniłam do gina mojego i mam byc w kazdej chwili gotowa na wyjazd na porodówke....dzis zaczynam 36tydzień...i tak jestem zadowolona że w tej ciąży obylo się bez szwów szpitali....na razie jest spokoj ale gin mowi że skoro po nospie nie przeszło wczoraj to widocznie szyjka sie skraca...mam leżec plackiem i moze chociaz tydzien wytrzymac....może byc tez tak że sie uspokoi ale poród moze nastapic w kazdej chwili...14.10 mam wizyyte i moze dotrwam.
synuś moj spedza ten weekend z ojcem wiec mamy z TŻ weekend dla siebie...może to ostatni tylko we dwoje

pościele dzisiaj małemu łóżeczko....TŻ i Piotrus mnie przegłosowali i najpierw Mały dostanie pościel w dzungle
ojoj trzymaj sie jeszcze w dwupaku!
a pościel.. piękna
Cytat:
Ja do mamy Tz napisalam wczoraj sama , co tam w szpitalu mi powiedzieli.
No I tak gadka szmatka , a ona do mnie : zeby Ci tylko latwo poszlo , bo z wysoka waga ciezko sie rodzi. Duzo sie ruszaj , a szkoda ze siedzisz w domu dwa miesiace bo moglas jeszcze popracowac to bys tyle nie przytyla.

Jak sie wkur*****
Ja o swojej wadze nic nie mowilam , ona ostatnio mnie widziala w kwietniu czy maju no wiec? Ta zas dzwoni I na mnie nadaje!! ( siostra) ładne tam musza byc pogadanki na moj temat.
Fajnie ze ona w 3 ciazy planuje pracowac do porodu - zazdroszcze. Tylko ze ja nie ukladalam wieszaczkow rozmiarami tylko tyrałam z ciezkimi kartonami.

Ah myslalam ze troche zmadrzala , ale widac ze nie bardzo.
Z tesciowa sie będę widywala 3 moze 4 razy w roku , ale ta kiedys poddusze :wnerw: przysiegam

a od kiedy od wysokiej niby wagi ma się ciężsy poród?
uwielbiam takie dogryzanie, dobre rady i bezsensowne komentarze

Cytat:
A ja nachwile zameldowac ze czop mi odchodzi - teraz nie mam zadnych watpliwosci. Poki co bez krwi wiec raczej nie ma sie co podniecac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]
no w końcu!

ja też w piątek myślałam że czop mi odszedł ale to chyba nie było to, taki zbity wielku glut śluzu raczej
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Położna i w szpitalu nie kazali mi go kłaść na ramieniu po jedzeniu żeby się mu odbiło, kogo by się nie zapytać to uważa że tak robi się tylko po karmieniu z butli. W szpitalu położne powiedziały że jeśli karmię piersią to dziecku będzie się zwracać od razu po jedzeniu i rzeczywiście tak jest, ulewa się mu zaraz po jedzeniu.
pierwsze słyszę! ja pamiętam jak moja bratowa karmiła piersią to ZAWSZE odbijała maluchy i ja też mam zamiar
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Maomami, ja Cie rozumiem. Jak pomyślę, że jutro Teściowa przyjedzie i będzie mi "radzić" jak prasować ciuszki, wytykać, że źle poskładałam/ niepotrzebnie mam specjalne płyny do prania/ że ziemniaki źle obieram itp to się we mnie juz gotuje. Staram się być miła, ale czuję, że jutro wywale jej taką ripostę, że się ze.sra cienkim g.ównem. U mnie co gorsza Teść ma podobne podejście jak ona i też daje mi milion rad. Ale gorszym tonem. Np. On: A jakiego pudru macie zamiar używać? Ja: Żadnego. Teraz się już raczej pudru nie stosuje. On: Nie stosuje się? No patrzcie, jacy to ludzie głupi są. Przecież bez pudru to się dziecko zapoci.
No zabić to mało.
ooj tak teść na pewno wie najlepiej
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dobry wieczór ja tylko na chwilunie z info od rybki :

Pisze, że czują się w miare okej, muszą leżeć, brzuch twardy i są jakieś skurcze ale lekkie i nieregularne. Rybka się śmiała że Kacperek szybko nie wyjdzie bo za ścianą mają noworodki i słyszą ciągle płacze, podejrzewa że Kacperek może się ich bać
Do tego rybke męczy zgaga i ból głowy.

Aaa i kazała trele przekazać - że u niej w szpitalu na wygonienie maluszka lekarze polecają kawe siekiere z 4 łyżeczek bez cukru i mleka
mógłby się KAceprek nie bać innych noworodków! mógłby się rodzić już bo brakuje mi emocji na wątku!

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam

nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę
Cytat:

edit: Przeciągnęła się!

[/FONT]
moja też jakaś spokojniejsza ostatnio chociaż wczoraj z rana mielismy ubaw z mojego brzucha to tak się wypychała że miałam parę razy wielbłąda zamiast brzucha

heja!

moja wczorajsza noc (z piątku na sobotę) tez była traficzna nie dość że się budziłam oczywiście za każdym razem jak się przekręcałam, to na dodatek bolały mnie żebra bo mała sobie upatrzyła to miejscwe na trzymanie nóżek dodatkowo zaczął mnie boleć krzyż i ból promieniował na całe plecy do jeszcze do tego bolały mnie biodra, pachwiny i cała piczka

pojechaliśmy wczoraj z zamiarem odebrania wózka a się okazało, że naszego wózka NIE MA zamówili go z hurtowni jak tylko zapłaciliśmy i widocznie go sprzedali i dupa, musismy czekać aż były szef TŻ zadzwoni że już przyszedł.. wkurzyłam się bo dla mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia..
ale powiedzieli że w razie co jak bym zaczęła rodzić i wózek będzie potrzebny to w ramach rekompensaty dostaniemy każy inny wózek czy to x move czy Emmaljunga na czas do kiedy nie przyjdzie nasz wózek
aaa no i mamy się upomnieć o maskotkę dla małej przez to ze zawalili sprawę

aaaaa i NASTURCJA oglądałam Delti Amelis i stwierdziłam że nie zamieniam mojego Passo na niego... może i wygląda ładnie ALE:
- strasznie niestabilny wg mnie był bo latał na boki jak głupi
- pojeździłam im po sklepie i czyć że waży te swoje 16 kg i to mocno czuć
- wykończenie śpiworka.. masakra, we wszystkich wózkach jest bardziej kanciaste a w Amelisie jest falbankowo obszyty
- gondola- TRA-GI-CZNA... na letnie dziecko spoko, ale na zimnowe się nie nadaje.. gondola jest strasznie wąska, wsadzisz dziecko ubrane grubo i ma ciasno jak cholera
- rączka od wózka jest z plastiku i to takiego widac taniego

podobno ich wyprodukowali tylko 500 sztuk i nie mogę tego w ogóle wyprzedać dlatego cena jest taka niska

pojechaliśmy do Castoramy i 1000 zł zostawiliśmy a to grzejniki a to farby a to kleje, kupiliśmy klamki, baterię umywalkową.. masakra

ale za to umalowaliśmy pokój Neli wczoraj dzisiaj musimy pomalować drugi raz kupiliśmy ten cytrynowy tiul i on jest całkiem inny niż na zdjęciu na ścianie jest taki zielonkawy a w katalogu jest bardziej żółty/ kanarkowy, ale też jest ładny dzisiaj poustawiamy już chyba tak jak ma być i skręcimy łóżeczko

a i zapomniałam napisać że ręcznik kąpielowy w Biedronce kupiłam dla małej taki 75x150 chciałam z Myszką Minnie ale TŻ się nie zgodził bo za bardzo różowy więc wzięliśmy z Winx miękki tylko cieniutki jest, no ale za 25 zł

gratuluję wszytskich tygodni i miesięcy!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 07:26   #744
niunia32
Zakorzenienie

dobry

z tą gwarancją to nie jest tak, że się ma dwa lata... o warunkach gwarancji decyduje gwarant. i wszystko musi być ujęte w karcie gwarancyjnej....
Cytat:
Gwarancja powinna wskazywać co najmniej:

nazwę oraz adres gwaranta,
zakres terytorialny
czas jej trwania
pozostałe podstawowe dane potrzebne do dochodzenia roszczeń z gwarancji
Gwarancja może zawierać również inne postanowienia, jak np. obowiązki gwaranta, uprawnienia konsumenta, termin dokonywania naprawy lub wymiany, koszty dostarczenia towaru do serwisu, itd. Na żądanie konsumenta gwarancja powinna być mu udostępniona w formie pisemnej lub sporządzona na innym trwałym, dostępnym dla niego nośniku.
w ciągu dwóch lat można jak najbardziej korzystać z Niezgodności towaru z umową

trochę w tym siedzę, bo w pracy do moich obowiązków również należą reklamacje

choć dostawa towaru jako warunek gwarancji jest dla mnie abstrakcją....
Asist a masz w domu karte gwarancyjną? gdzie kupiłaś tą lodówkę? sklep Ci powiedział o takim punkcie gwarancji?? może po prostu sklep chce naciągnąć na dostawę

ja wiem, że dzisiaj niedziela, ale mąż będzie dzisiaj malować no i w przedpokoju tylko wstawić nowe drzwi, szafę (do której jeszcze nie mamy nic - płyty i elementów) :P

w ogóle bbrzydka pogoda dzisiaj a ja mam od rana nos zatkany i drapie mnie w gardle..

wczoraj zaczęłyśmy z Martynką 32tc = 8 miesiąc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 07:38   #745
lineczka1989
Zakorzenienie

też mam kartar i gardło drapie bo TŻ mnie zaraził
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 07:48   #746
De28
Wtajemniczenie

lineczka- pochwal sie kolorem.
Dla odmiany sie dzis nie wyspalam.Od 5 nie moglam juz spac.

Rozpalilam w kominku, przygotowalam sniadanie. Maz idzie z malym dzis na msze z przedszkola a ja bede miec godzinke dla siebie.
U mnie dis zimno i pada.

Bylismy wczoraj w ikea po krzesla do kuchni ale nie ma nic co by nam pasowalo. Ma byc waskie i stabilne i w kolorze jasnym a wszystko takie szerokie i ciemne. Za to kupilam w xxxl dwa kosze, na owoce i cebule, do spizarki, pojemnik na makie i cukier, dwa piekne biale reczniki i myjke.Oraz ceramiczna ozdobke na swieczke.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 08:14   #747
malinka123108
Wtajemniczenie

heja ,a ja bylam wczoraj na zakupach i w sumie kupilam malej smoka juz,szczoteczke z grzebykiem,recznik standardowo zielony,fajny byl w textil ,widze wchlanial wode i wgl ale czysty zielony bez zadnych kaczuch i innych ☠☠☠☠☠☠☠ i tani w miare za 26 zl..wkladki sobie i w sumie maz za butami chodzil...zostalo mi jeszcze pare ☠☠☠☠☠☠☠ typu rozek chociaz mam po lence ale chce nowy,wanienke mala,pieluszki i z kosmetykow..

milego dnia dziewczynki
Stary 2013-10-06, 08:52   #748
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
no w końcu pomyślał o Tobie i dał Ci pospać!

ojoj trzymaj sie jeszcze w dwupaku!
a pościel.. piękna

a od kiedy od wysokiej niby wagi ma się ciężsy poród?
uwielbiam takie dogryzanie, dobre rady i bezsensowne komentarze

ja też w piątek myślałam że czop mi odszedł ale to chyba nie było to, taki zbity wielku glut śluzu raczej

pierwsze słyszę! ja pamiętam jak moja bratowa karmiła piersią to ZAWSZE odbijała maluchy i ja też mam zamiar

ooj tak teść na pewno wie najlepiej

mógłby się KAceprek nie bać innych noworodków! mógłby się rodzić już bo brakuje mi emocji na wątku!

nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę

moja też jakaś spokojniejsza ostatnio chociaż wczoraj z rana mielismy ubaw z mojego brzucha to tak się wypychała że miałam parę razy wielbłąda zamiast brzucha

heja!

moja wczorajsza noc (z piątku na sobotę) tez była traficzna nie dość że się budziłam oczywiście za każdym razem jak się przekręcałam, to na dodatek bolały mnie żebra bo mała sobie upatrzyła to miejscwe na trzymanie nóżek dodatkowo zaczął mnie boleć krzyż i ból promieniował na całe plecy do jeszcze do tego bolały mnie biodra, pachwiny i cała piczka

pojechaliśmy wczoraj z zamiarem odebrania wózka a się okazało, że naszego wózka NIE MA zamówili go z hurtowni jak tylko zapłaciliśmy i widocznie go sprzedali i dupa, musismy czekać aż były szef TŻ zadzwoni że już przyszedł.. wkurzyłam się bo dla mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia..
ale powiedzieli że w razie co jak bym zaczęła rodzić i wózek będzie potrzebny to w ramach rekompensaty dostaniemy każy inny wózek czy to x move czy Emmaljunga na czas do kiedy nie przyjdzie nasz wózek
aaa no i mamy się upomnieć o maskotkę dla małej przez to ze zawalili sprawę

aaaaa i NASTURCJA oglądałam Delti Amelis i stwierdziłam że nie zamieniam mojego Passo na niego... może i wygląda ładnie ALE:
- strasznie niestabilny wg mnie był bo latał na boki jak głupi
- pojeździłam im po sklepie i czyć że waży te swoje 16 kg i to mocno czuć
- wykończenie śpiworka.. masakra, we wszystkich wózkach jest bardziej kanciaste a w Amelisie jest falbankowo obszyty
- gondola- TRA-GI-CZNA... na letnie dziecko spoko, ale na zimnowe się nie nadaje.. gondola jest strasznie wąska, wsadzisz dziecko ubrane grubo i ma ciasno jak cholera
- rączka od wózka jest z plastiku i to takiego widac taniego

podobno ich wyprodukowali tylko 500 sztuk i nie mogę tego w ogóle wyprzedać dlatego cena jest taka niska

pojechaliśmy do Castoramy i 1000 zł zostawiliśmy a to grzejniki a to farby a to kleje, kupiliśmy klamki, baterię umywalkową.. masakra

ale za to umalowaliśmy pokój Neli wczoraj dzisiaj musimy pomalować drugi raz kupiliśmy ten cytrynowy tiul i on jest całkiem inny niż na zdjęciu na ścianie jest taki zielonkawy a w katalogu jest bardziej żółty/ kanarkowy, ale też jest ładny dzisiaj poustawiamy już chyba tak jak ma być i skręcimy łóżeczko

a i zapomniałam napisać że ręcznik kąpielowy w Biedronce kupiłam dla małej taki 75x150 chciałam z Myszką Minnie ale TŻ się nie zgodził bo za bardzo różowy więc wzięliśmy z Winx miękki tylko cieniutki jest, no ale za 25 zł

gratuluję wszytskich tygodni i miesięcy!

O dzięki za info. To chyba jednak zostaniemy przy opcji: uzywany, ale porządny.

Czekamy na Teściów Już mam ochotę uciekać. Wczoraj byli u mnie znajomi. Przynieśli rzeczy i zrobili trzy wielkie pizze posiedzieli do 21, powspominaliśmy, powygłupialiśmy się . Fajnie było
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 08:54   #749
Olenka_24
Zadomowienie

Hej Ale tu spokojnie dziś z rana Za mną też ciężka noc, nie wiem czy wogóle coś spałam - mam wrażenie że przysypiałam tylko na chwilkę .

Lineczka to dużo jeszcze musicie zrobić w pokoju Małej? A łóżeczko chcecie od razu mieć w jej pokoju czy w sypialni na początek ?

Paula - super wieści ! Silna babka z Malutkiej
Rybka - kciuki dla Ciebie i Kacperka
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 09:13   #750
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Hej, na intymnej nic mi nie odpowiada tak och ach. Duzobiusciaste nie kupujcie tego Roxy. Mam go z poprzedniej ciąży i fason był fajny i ułożenie sexy przez pierwsze 3 dni. Poza tym to sa biustonosze różnych firm a rozniarowka wspolna? Wg mnie nie halo.

Witek wczoraj kilka razy kichal i pokaslywal. I szlag mnie trafia jak sobie pomysle ze ktoras nieodpowiedzialna pielegniarka ze smarkami (a sa tam takie) go zarazila. Co jak co ale w takim miejscu regula "chory nie podchodzi" powinna obowiazywac wszystkich.

Lukasz wyprasowal reszte ubranek. Jeszcze musze ulozyc i będą gotowe.
Wypralam tez łóżeczko (przydalo sie mleczko lovela-probka z paczuszki dla dzidziusia :p)

I kurna jakoś mnie nie cieszy ani kompletowanie wyprawki ani te wszystkie przygotowania .

W szpitalu spotkalam dziewczynę ktora leżała ze mna na poczatku. Teraz lezy ze względu na ciśnienie. Jej pierwszy syn był wczesniakiem (miała rzucawke) i wazyl 900g. Teraz ma 5 lat.

Milego dnia Mamuski.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości