|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W tym tygodniu zamówię ![]() No ja uznałam, że czapka jest dla picu - przynajmniej właśnie o tej porze roku. Chyba, że po kąpieli - ale moje dziecko zapowiada się łyse, więc czapa będzie pewnie leżeć ![]() Ale komplet i bez czapy fajny ![]() Pożarłam całą pakę Lays Strong Ostre Chilli ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
ASIST - Twoja teoria bardzo ciekAwa . Moze chce mi zrobic na zlosc - jej tata by tak wlasnie zrobił a juz sie smiejemy ze ona to taki uparciuch jak on
![]() A tak serio to mi sie wydaje ze polozna mi wczoraj cos rozruszala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#723 |
Rozeznanie
|
Dokładnie. 62 jest na 0-3 miesiąc
#724 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Rybka ![]() ![]()
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Przyznam, że nie nadrabiałam, ale oczy mi sie kleją jak się gapię w telefon ![]() Wpadam z dobrymi wieściami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od wczoraj próbuję rozbujać laktację i dziś po południu udało się odpompować pare kropelek, przed chwilą już ciut więcej ![]() Ja się czuję świetnie ale cały czas mnie faszerują lekami... Pozdrawiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdróweczka dla Was ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rybko ![]() ![]() Dziewczyny po tych dzisiejszych problemach z brzuszkiem Jaśka boję się dzisiejszej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Tak w ogóle to witamy się z Tomciem wieczornie w 29 tygodniu
![]() ![]() ![]()
#731 |
Wtajemniczenie
|
Ryba kciuki za Was
![]() Paula tak myślałam, co u Was. Bardzo się ciesze z takich wieści. Pokaż nam to cudo jak możesz ![]() Sorento fajnie się rodzinka sprawiła Domi trzymma kciuki za spokojną nockę ![]() Anoula babcia pozamiatała ![]() Wypiłam gorącą czekoladę, taką słodką, że mnie chyba zaraz wykręci na drugą stronę :ślina: Jutro lecimy na pierwsze ktg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Jak uzyskać ten rabat na intymnej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie chwal się tak bez fot - takie chwalenie się nie liczy ![]() W polu "Kod rabatowy" na końcu zamówienia wpisz MODNEZAKUPY5610 ![]() Córka mnie straszy. Od paru godzin milczy ![]() edit: Przeciągnęła się! ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-10-05 o 22:15 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale bym ich na twoim miejscu obsmarowała w internecie, i jeszcze napisała do rzecznika konsumenta i UOKiK ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
może śpi tak jak mój ostatnio, albooo przygotowuje się do porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Ja jej się przygotuję ![]()
![]() |
#739 |
Rozeznanie
|
Nasturcja na ból kręgosłupa nie można się niczym smarowac w ciąży tak mi gin mówił bo też skarżyłam się na ból, podobno te maści zaburzaja pracę mózgu dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() Boshe ile ja sie z wizazu ciekawych rzeczy dowiem ![]() Dobranoc , jestem dzis jakas wyrzuta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
PaulinaIzabela brawo! Gorace gratulacje!
Co do komentarzy na temat rozmiaru - noz cholera nie ma nic bardziej wkurzajacego. Ja w pracy ciagle slyszalam - jestes pewna, ze nie bedziesz miala blizniakow? Termin porodu chyba za chwile? Itd, itp. Poniewaz pracuje w winiarnii takie komentarze lecialy co noc! A ja do tej pory przybralam 7kg!!! Na szczescie jestem juz na macierzynskim. 7tyg przed porodem. Wiem, ze wczesnie, ale z pierwszym bakiem poszlam (wykorzystujac zalegly urlop) 10 tyg rzed porodem. W sumie dobrze sie zlozylo, bo niestety rozwinela mi sie cukrzyca ciazowa i musze robic testy krwi 7 razy dziennie i wstrzykiwac sobie insuline :-( Co do dobrych rad - na szczescie mieszkam za granica i ani tesciowa, ani mama mowic mi nie beda co mam a czego mam nie robic. Jak moja pierwsza corcia miala 6tyg moi i tz rodzice przyjecali do nas na dwa tyg na chrzciny. Caly czas slyszalam (zarowno ze strony mamci i tesciowej) "dobre rady" - nie rob tego, rob tak...zapomnialy, ze ich wiedza jest troche przestarzala - jakies 30lat...fakt - obie wychowaly wiecej niz jedno dziecko, ale czasy sie zmienily i wiedza rowniez. W pewnym momencie nie wytrzymalam, rozryczalam sie i wygarnelam im co mysle. Dwa tygodnie a ja prawie osiwialam przez nie. Najbardziej mnie wkurzaly teksty - cota niedobra mama ci robi, ze placzesz, szczypie cie?! Noz cholera! Kiedy jedziemy w odwiedziny do Polski i slysze glupie komentarze itp. Zaraz sie denerwuje i od razu mowie co mysle... Co do wagi po porodzie moj stary, kiedy przjechalismy w odwiedziny do Polski, przywital mnie slowami - ale ty jestes gruba!!! I powiedziL to facet, ktory od kiedy siegam pamiecia dzwigal wielkie brzuszysko z przodu, a szyja w pewnym momencie mu sie z plecami zlala! Ja zas gruba bylam od momentu zajscia w ciaze...szkoda gadac. Nektorzy ludzie nie maja za grosz taktu i obycia. ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Ach - mi sie dzis zaczal 34 tydzien ciazy. |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
Witam :-* za chwile jedziemy po meble do kuchni i kilka innych ☠☠☠☠☠☠☠ek do Ikea
![]() Trele jak tam? Cos sie dzieje ? ![]() Milego dnia mamusie :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#743 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pościel.. piękna Cytat:
uwielbiam takie dogryzanie, dobre rady i bezsensowne komentarze Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() heja! moja wczorajsza noc (z piątku na sobotę) tez była traficzna nie dość że się budziłam oczywiście za każdym razem jak się przekręcałam, to na dodatek bolały mnie żebra bo mała sobie upatrzyła to miejscwe na trzymanie nóżek dodatkowo zaczął mnie boleć krzyż i ból promieniował na całe plecy do jeszcze do tego bolały mnie biodra, pachwiny i cała piczka ![]() pojechaliśmy wczoraj z zamiarem odebrania wózka a się okazało, że naszego wózka NIE MA ![]() ale powiedzieli że w razie co jak bym zaczęła rodzić i wózek będzie potrzebny to w ramach rekompensaty dostaniemy każy inny wózek czy to x move czy Emmaljunga na czas do kiedy nie przyjdzie nasz wózek aaa no i mamy się upomnieć o maskotkę dla małej przez to ze zawalili sprawę aaaaa i NASTURCJA oglądałam Delti Amelis i stwierdziłam że nie zamieniam mojego Passo na niego... może i wygląda ładnie ALE: - strasznie niestabilny wg mnie był bo latał na boki jak głupi - pojeździłam im po sklepie i czyć że waży te swoje 16 kg i to mocno czuć - wykończenie śpiworka.. masakra, we wszystkich wózkach jest bardziej kanciaste a w Amelisie jest falbankowo obszyty - gondola- TRA-GI-CZNA... na letnie dziecko spoko, ale na zimnowe się nie nadaje.. gondola jest strasznie wąska, wsadzisz dziecko ubrane grubo i ma ciasno jak cholera ![]() - rączka od wózka jest z plastiku i to takiego widac taniego podobno ich wyprodukowali tylko 500 sztuk i nie mogę tego w ogóle wyprzedać dlatego cena jest taka niska pojechaliśmy do Castoramy i 1000 zł zostawiliśmy ![]() ![]() ale za to umalowaliśmy pokój Neli wczoraj ![]() ![]() ![]() a i zapomniałam napisać że ręcznik kąpielowy w Biedronce kupiłam dla małej taki 75x150 chciałam z Myszką Minnie ale TŻ się nie zgodził bo za bardzo różowy więc wzięliśmy z Winx ![]() ![]() gratuluję wszytskich tygodni i miesięcy! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() z tą gwarancją to nie jest tak, że się ma dwa lata... o warunkach gwarancji decyduje gwarant. i wszystko musi być ujęte w karcie gwarancyjnej.... Cytat:
trochę w tym siedzę, bo w pracy do moich obowiązków również należą reklamacje choć dostawa towaru jako warunek gwarancji jest dla mnie abstrakcją.... Asist a masz w domu karte gwarancyjną? gdzie kupiłaś tą lodówkę? sklep Ci powiedział o takim punkcie gwarancji?? może po prostu sklep chce naciągnąć na dostawę ja wiem, że dzisiaj niedziela, ale mąż będzie dzisiaj malować ![]() w ogóle bbrzydka pogoda dzisiaj a ja mam od rana nos zatkany i drapie mnie w gardle.. wczoraj zaczęłyśmy z Martynką 32tc = 8 miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
też mam kartar i gardło drapie bo TŻ mnie zaraził
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
lineczka- pochwal sie kolorem.
![]() Dla odmiany sie dzis nie wyspalam.Od 5 nie moglam juz spac. Rozpalilam w kominku, przygotowalam sniadanie. Maz idzie z malym dzis na msze z przedszkola a ja bede miec godzinke dla siebie. U mnie dis zimno i pada. Bylismy wczoraj w ikea po krzesla do kuchni ale nie ma nic co by nam pasowalo. Ma byc waskie i stabilne i w kolorze jasnym a wszystko takie szerokie i ciemne. Za to kupilam w xxxl dwa kosze, na owoce i cebule, do spizarki, pojemnik na makie i cukier, dwa piekne biale reczniki i myjke.Oraz ceramiczna ozdobke na swieczke. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
heja ,a ja bylam wczoraj na zakupach i w sumie kupilam malej smoka juz,szczoteczke z grzebykiem,recznik standardowo zielony,fajny byl w textil ,widze wchlanial wode i wgl ale czysty zielony bez zadnych kaczuch i innych ☠☠☠☠☠☠☠ i tani w miare za 26 zl..wkladki sobie i w sumie maz za butami chodzil...zostalo mi jeszcze pare ☠☠☠☠☠☠☠ typu rozek chociaz mam po lence ale chce nowy,wanienke mala,pieluszki i z kosmetykow..
milego dnia dziewczynki ![]()
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O dzięki za info. To chyba jednak zostaniemy przy opcji: uzywany, ale porządny. Czekamy na Teściów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Lineczka to dużo jeszcze musicie zrobić w pokoju Małej? A łóżeczko chcecie od razu mieć w jej pokoju czy w sypialni na początek ? Paula - super wieści ! Silna babka z Malutkiej ![]() Rybka - kciuki dla Ciebie i Kacperka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Hej, na intymnej nic mi nie odpowiada tak och ach. Duzobiusciaste nie kupujcie tego Roxy. Mam go z poprzedniej ciąży i fason był fajny i ułożenie sexy przez pierwsze 3 dni. Poza tym to sa biustonosze różnych firm a rozniarowka wspolna? Wg mnie nie halo.
Witek wczoraj kilka razy kichal i pokaslywal. I szlag mnie trafia jak sobie pomysle ze ktoras nieodpowiedzialna pielegniarka ze smarkami (a sa tam takie) go zarazila. Co jak co ale w takim miejscu regula "chory nie podchodzi" powinna obowiazywac wszystkich. Lukasz wyprasowal reszte ubranek. Jeszcze musze ulozyc i będą gotowe. Wypralam tez łóżeczko (przydalo sie mleczko lovela-probka z paczuszki dla dzidziusia :p) I kurna jakoś mnie nie cieszy ani kompletowanie wyprawki ani te wszystkie przygotowania ![]() W szpitalu spotkalam dziewczynę ktora leżała ze mna na poczatku. Teraz lezy ze względu na ciśnienie. Jej pierwszy syn był wczesniakiem (miała rzucawke) i wazyl 900g. Teraz ma 5 lat. Milego dnia Mamuski. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.