Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 16:06   #691
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Maomami, ja Cie rozumiem. Jak pomyślę, że jutro Teściowa przyjedzie i będzie mi "radzić" jak prasować ciuszki, wytykać, że źle poskładałam/ niepotrzebnie mam specjalne płyny do prania/ że ziemniaki źle obieram itp to się we mnie juz gotuje. Staram się być miła, ale czuję, że jutro wywale jej taką ripostę, że się ze.sra cienkim g.ównem. U mnie co gorsza Teść ma podobne podejście jak ona i też daje mi milion rad. Ale gorszym tonem. Np. On: A jakiego pudru macie zamiar używać? Ja: Żadnego. Teraz się już raczej pudru nie stosuje. On: Nie stosuje się? No patrzcie, jacy to ludzie głupi są. Przecież bez pudru to się dziecko zapoci.
No zabić to mało.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:07   #692
Messsuah
Raczkowanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

To i ja melduje się w nowym wątku!

dziewczyny a czop wychodzi ile przed porodem ? i jak to wygląda ?
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:08   #693
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Maomami, ja Cie rozumiem. Jak pomyślę, że jutro Teściowa przyjedzie i będzie mi "radzić" jak prasować ciuszki, wytykać, że źle poskładałam/ niepotrzebnie mam specjalne płyny do prania/ że ziemniaki źle obieram itp to się we mnie juz gotuje. Staram się być miła, ale czuję, że jutro wywale jej taką ripostę, że się ze.sra cienkim g.ównem. U mnie co gorsza Teść ma podobne podejście jak ona i też daje mi milion rad. Ale gorszym tonem. Np. On: A jakiego pudru macie zamiar używać? Ja: Żadnego. Teraz się już raczej pudru nie stosuje. On: Nie stosuje się? No patrzcie, jacy to ludzie głupi są. Przecież bez pudru to się dziecko zapoci.
No zabić to mało.
tesc Ci o pudrze wyklad daje?
to jak moj sasiad o nacinaniu krocza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:16   #694
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Trele, wreszcie coś się rusza w kierunku porodu

Umieram. Plecy mnie zabijają. Jak chodzę, to chce mi wyrwać kręgosłup, biodra i nogi. Co się dzieje? Ani usiąść, ani leżeć, ciągle boli.
współczuję, mnie czasami chwilke boli i to bardzo, ale rzadko.A u Ciebie to bym chyba oszalała z bólu...:/

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:27   #695
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Do H&M zniżek nie ma, ALE jak zapiszesz się do newslettera H&M, to dostajesz mailem zniżkę -25% na jedną rzecz Tyle, że zniżka jest ważna m-c, więc warto zapisać się załóżmy dzień przed planowanymi zakupami czy nawet w ten sam dzień.
Ale system można też oszukać - wystarczy, że się wypiszesz, odczekasz z 2-3 dni, zapisujesz się znów i dostajesz kolejną zniżkę [/FONT]
Przypomniałaś mi o mojej przyjaciółce. Ona jest mistrzynią wyprzedaży, promocji i takiego kombinowania Zawsze do mnie dzwoni i informuje mnie jak mam ich oszukać wszystkich Sporo już dzięki niej zaoszczędziłam, ale uwaga, to jest bardzo wciągające i zaraźliwe

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Rozmawialiśmy z moją babcią przez telefon i mówimy jej że termin się przesunął na listopad, na co moja babcia: no tak mi się wydawało żeś jest za gruba jak na grudzień nie ma to jak babcia

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ogólnie to muszę się wyżalić jak mnie wkur*** teściowa!!! Ostatnio co się z nią widzę to mi mówi: cześć grubaśka, albo grubasińska.
Non stop komentuje jak się ubieram, chyba że zdarzy się że założe bluzkę od niej to wtedy mam piękne ubranie. Wczoraj po kąpieli założyłam podkoszulek bo w nim mi się śpi najwygodniej, ma rozmiar S, sprzed ciąży, jest opięty na brzuchu ale ogólnie spoko bo to z takich luźniejszych, no i dziwne żeby S nie była opięta, a ta do mnie czy nie chce większego podkoszulka bo ten mnie napewno ciśnie. Nosz ku*** jakbym chciała większy to bym sobie wzięła z domu!!!!
Ciągle mi wciska coś do jedzenia bo napewno głodna jestem!!!
Żarty że się w drzwiach niedługo nie zmieszczę też mnie jakoś nie śmieszą :/
Wczoraj jechaliśmy jednym autem tutaj do sącza to się mnie pyta czy mam zapięte pasy, mówię że tak tylko że ja przekładam sobie ten górny a dolny mam za plecami. To się oburzyłą i z ryjem na mnie czemu ja zapinam pasy, przecież ja nie powinnam zapinać pasów, ja pier**** ręce mi opadają.
Nie wiem czy ja przed porodem się zrobiłam taka wrażliwa, czy dopiero teraz zaczęłam na to zwracać uwagę. Ale po porodzie napewno nie będę jeździć co tydzień z wnuczką, i mam nadzieję że ona będzie do nas przyjeżdżać z taką częstotliwością jak do tej pory czyli na większe okazje!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA musiałam się wyżalić bo już mnie krew zalewa, jak ją widzę to mam ochotę oczy wydłubać
O jak mnie wkur... takie gadanie. Ale jak już się uspokoję, to zawsze sobie myślę, że może to niezłośliwie jest mówione. Ze tak gada może, żeby gadać i nie zastanowi się, że może to kogoś denerwować. U mnie z wagą, to nie mówi nic, ale za to z basenem, ćwiczeniami i wyprawką, to potrafi doprowadzić mnie do furii. Hormony nasze też robią robotę na pewno, bo normalnie olałabym sprawę i pośmiała się do męża z tych teorii, a teraz to mu się często, gęsto obrywa za mamusię

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Swiat potrafi byc piekny. Moj maz zabral dzis rano malego na dol a ja spalam do 9 30! Z jedna pobudka o 5. Normalnie raj na ziemi.Potem przyniosl mi sniadanie i kawe do lozka i wlasnie upiekl ciasto do przedszkola-keksa, kosi trawe a potem bedzie piekl sernik
Jak miło. Mogliby przynajmniej raz na tydzień tak robić O ile ciąża byłaby wtedy łatwiejsza.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
oj widze że nie tylko ja miałam ciężką noc... dzowniłam do gina mojego i mam byc w kazdej chwili gotowa na wyjazd na porodówke....dzis zaczynam 36tydzień...i tak jestem zadowolona że w tej ciąży obylo się bez szwów szpitali....na razie jest spokoj ale gin mowi że skoro po nospie nie przeszło wczoraj to widocznie szyjka sie skraca...mam leżec plackiem i moze chociaz tydzien wytrzymac....może byc tez tak że sie uspokoi ale poród moze nastapic w kazdej chwili...14.10 mam wizyyte i moze dotrwam.
synuś moj spedza ten weekend z ojcem wiec mamy z TŻ weekend dla siebie...może to ostatni tylko we dwoje

pościele dzisiaj małemu łóżeczko....TŻ i Piotrus mnie przegłosowali i najpierw Mały dostanie pościel w dzungle
żeby tak chociaż ze dwa tygodnie jeszcze się udało przeczekać.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja do mamy Tz napisalam wczoraj sama , co tam w szpitalu mi powiedzieli.
No I tak gadka szmatka , a ona do mnie : zeby Ci tylko latwo poszlo , bo z wysoka waga ciezko sie rodzi. Duzo sie ruszaj , a szkoda ze siedzisz w domu dwa miesiace bo moglas jeszcze popracowac to bys tyle nie przytyla.

Jak sie wkur*****
Ja o swojej wadze nic nie mowilam , ona ostatnio mnie widziala w kwietniu czy maju no wiec? Ta zas dzwoni I na mnie nadaje!! ( siostra) ładne tam musza byc pogadanki na moj temat.
Fajnie ze ona w 3 ciazy planuje pracowac do porodu - zazdroszcze. Tylko ze ja nie ukladalam wieszaczkow rozmiarami tylko tyrałam z ciezkimi kartonami.

Ah myslalam ze troche zmadrzala , ale widac ze nie bardzo.
Z tesciowa sie będę widywala 3 moze 4 razy w roku , ale ta kiedys poddusze :wnerw: przysiegam
No to nieźle tam relacja z Twojej ciąży jest zdawana Olej to, zostaw sobie nerwy na później. Macierzyństwo będzie jeszcze szerzej relacjonowane

Cytat:
Kto by kiedys pomyslal ze najprawdopodobniej do pierwszej 5 sie nie zalicze
Ja czuję, że jak z wieloma rzeczami, tak z porodem też będę czekać jak Ty. Nie wiem skąd bierze się u mnie takie uczucie, ale wydaje mi się, że jeszcze kupę czasu mam i że na końcówce będę się wkurzać i poganiać Fifiola mojego Zobaczymy

Cytat:
ta która nie kupiłajescze poscieli niekupujcie żadznych falbanek do łóżeczka bo prawie ją pogryzłam jak zakładałam ;/
Właśnie moja falbanka się suszy
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:43   #696
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
aaby- moje koty dostaja taki olej co drugi dzien ale nie maja problemow z futrem. Daje im strzykawka, do pysia.Z boku pysia A royal wcale taki super nie jest,choc drogi. Moje mialy na nim lupiez Maja dostaje ten na kamienie w pecherzu, ale to sezonowo. Tak to sa na applawsie, acanie, orienie. Z mokrych maja wolowine i animonda ocean-to jedyna animonda jaka w tym momencie jedza. Olej taki dla ludzi- chodzi o kwasy omega. A co do spania-z nami spia tez na poduszkach a z dzieckiem w nogach.Wola byc poza jego zasiegiem
To muszę kupić, dziękuję Będzie oczywiście obraza za dopyszczne podawanie, ale cóż - nie pierwszy, nie ostatni raz A strzykawkę po tym oleju bez problemu domywasz? Przypomnij ile tego na raz - 1-2ml?
Co do Royala to wiem, że nie jest super. Problem jednak jest taki, że kotka je TYLKO te jedne chrupki (Urinary trochę podjada, choć niezbyt chętnie). Kiedy ją wzięliśmy z hodowli, nagle przestała jeść suche. Jakby po przekroczeniu progu uznała "Chrupki nie są dla mnie". Karmiliśmy ją tymi, które miała w hodowli; potem przerabialiśmy milion innych; były głodówki kilkudniowe. Naprawdę - plotki, że kot w końcu zje jak będzie głodny, nie są prawdziwe Nasza z uporem maniaka nie jadła kompletnie nic Prędzej by jej wszystkie narządy wysiadły, a potem zdechłaby z głodu, niż pochrupała. W końcu, po bodajże 4 m-cach walki, łaskawie zaczęła jeść - ale tylko te Sterilised 37.

Co do kotów i dziecka - zobaczymy. Na razie możemy gdybać, i tak nie unikniemy ich wskakiwania do łóżeczka, lizania czy jakichkolwiek innych sytuacji.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dzięki aaby.
A orientujesz się czy ceny online są takie same jak stacjonarne?
Widziałam ze maja miedzy innymi pieluszki rozm. 0 w super cenie. I sie zastanawiam czy nie kupić u nich juz całej wyprawki bo mają niemal wszystko co potrzebuje.
Wiesz co, porównałam sobie kilka produktów, na które zwróciłam uwagę na miejscu, i są w tych samych cenach A on-line dochodzi jeszcze przesyłka - bo nie dostarczają zamówień do sklepu
Co do materaca, to ja kupowałam ten zestaw: http://akpolbaby.pl/pl/przewijaki-lo...572373080.html - tylko wtedy był w gazetkowej promocji za 109zł. A chciałam sam ten materac, ale że trafiła się okazja, to wzięliśmy zestaw. Ale muszę przyznać, że wybór mają naprawdę spory i ceny wydają mi się b.zbliżone do tych allegrowych
Koleżanki polecały mi też Smykusia na Nowotoruńskiej, ale osobiście nie byłam, więc nie wiem...

Cytat:
ale pościel założona, jedyne comoge polecic juz z doswiadczenia z piotrusiem to torba na pieluchy miałam teraz tez kupiłam i to duża wygoda i przede wszystkim nic niejest na wierzchu i sienie wala

no to wrzucammoje wypociny...kurde musz e aparat sobie kupic...
Śliczna ta pościel!

Cytat:
A ja nachwile zameldowac ze czop mi odchodzi - teraz nie mam zadnych watpliwosci. Poki co bez krwi wiec raczej nie ma sie co podniecac
No nie żartuj! Rodzisz?!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Położna i w szpitalu nie kazali mi go kłaść na ramieniu po jedzeniu żeby się mu odbiło, kogo by się nie zapytać to uważa że tak robi się tylko po karmieniu z butli. W szpitalu położne powiedziały że jeśli karmię piersią to dziecku będzie się zwracać od razu po jedzeniu i rzeczywiście tak jest, ulewa się mu zaraz po jedzeniu.
A myślałam, że zawsze kładzie się do odbicia

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Tryb olewka chyba przestał działać, nie wiem może to przed porodem, wcześniej jak coś powiedziała to opowiadałam coś zawsze tak że zamilkła, albo próbowała się usprawiedliwić inną odpowiedzią, a od tygodnia albo trochę więcej po prostu na sam jej widok mam już nerwice naprawdę.
Co na to mój mąż no cóż kiedyś jak mu powiedziałam tak delikatnie że niezbyt fajnie słuchać jak ktoś do mnie mówi grubaśka to wziął i jej powiedział żeby tak nie mówiła bo mi jest wtedy smutno, ale teraz mu nic nie mówiłam. Też nie chce żeby wszystko mówił mamie, a mój Tż akurat z mamą ma dobre kontakty i zawsze lepiej trzymał z mamą niż z tatą, mama wiedziała o jego tajemnicach itd. Jestem raczej przekonana że jak mu powiem to on jej jakoś w żartach ale to tak jakby wygada. Teraz nawet nie mam kiedy z nim pogadać na osobności bo ciągle tu ktoś jest, nie mamy możliwości pogadać sam na sam, ale zrobię to napewno jak tylko wrócimy do domu.
Wiecie ona wychowała trójkę dzieci i moja szwagierka niestety mnie uprzedzała już że napewno mama będzie miała dla mnie dobre rady po porodzie. Mojej szwagierki syn nie jest jakimś aniołkiem i teściowa stwierdziła kiedyś że on sobie na tyle pozwala bo szwagierka go za dużo wyprzytulała i wycałowała i się z nim za dużo wygłupiała
Ja tego nie komentuje, teraz jakoś nie wiem nie odpowiadam jej raczej nic, chociaż napewno długo tak nie pociągnę, wcześniej nie miałam problemu z ripostą. A do wychowywania dziecka napewno mi sie nie bedzie wpieprzać

Ja już się boję, jak to będzie u nas. Co prawda teściowa to jest taka, że coś powie (bo przecież musi ), ja coś grzecznie odpowiem, a ona "Nie no oczywiście, wiecie najlepiej"... Ale generalnie mnie strzela na samą myśl jej złotych rad - bo o ile cenię rady "na czasie", o tyle jej sprzed 30 lat średnio mnie interesują. I żeby nie było - nie mówię, że nasze mamy nie mają racji, bo pewnie w wielu przypadkach mają, tylko niestety znam moją teściową i wiem, jakie rzeczy potrafi wygadywać

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:50   #697
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Jejku szczerze współczuję przygód z teściami Moi na szczęście są w porządku. Póki co w ogóle nie wtrącają się, rzadko przychodzą i taki układ jak najbardziej mi odpowiada

Obejrzałam dzisiaj po raz kolejny płytę ze ślubu/wesela i jak zwykle na przysiędze się poryczałam W tle leci podkład z Pearl Harbor, istny wyciskacz łez http://www.youtube.com/watch?v=xlauT5TvczE

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:55   #698
babku
Zadomowienie

Cytat:
A ja nachwile zameldowac ze czop mi odchodzi - teraz nie mam zadnych watpliwosci. Poki co bez krwi wiec raczej nie ma sie co podniecac
Łoo, łoo, łoo się dzieje To chyba pierwszy czop, który udało się zdiagnozować bez wątpliwości

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Właśnie przeżyłam mini zawał... nakarmiłam Jaśka, ululałam i położyłam do łóżeczka a ja w tym czasie zaczęłam sprzątać w pokoju bo jutro przyjeżdża moja babcia a Jaśkowa prababcia w odwiedziny Nagle Jasiek tak strasznie zaczął płakać że aż mi świeczki w oczach stanęły... Albo mu się coś śniło, albo go coś boli, albo nie wiem co mu jest ale to było naprawdę straszne, tak mi go szkoda było kiedy tak płakał bo nie wiem jak mu pomóc w takich chwilach
Przyzwyczaj się do takich mini zawałów. Przez najbliższe lata będzie ich milion

Cytat:
No to sie najadlas strachu
Ja to sie najbardziej boje ze mi sie dziecko zakrztusi , albo maluszki czasem tak placza ze traca oddech - boje sie ze wtedy tak spanikuje ze nie bede mogla sie ruszyc.
Oj też się tego boje niesamowicie. Czy człowiek nie zgłupieje w takim momencie

Cytat:
Ciekawa teoria , myslalam ze dziecku powinno sie odbic tak czy siak.
Moja sasiadka karmi piersia I zawsze przeklada przez ramie a małej zawsze sie ulewa. Sama nie wiem
Ja też pierwsze słyszę, że po karmieniu piersią nie musi się odbić. Większość koleżanek karmiło piersią i zawsze przekładały przez ramię, żeby się odbiło. Nie wiem pewnie jakieś nowe trendy

Cytat:
Ide do sklepu , jutro moja mama wpadnie na mini urodziny trzeba pocyganic - kupic jakis tort :P
Troche mam stracha wyjsc jak cos mi sie tam dzieje ale ide ..
Daj znać jak wrócisz, bo sama mam stracha
Stary 2013-10-05, 17:20   #699
kyte
Wtajemniczenie

Dziewczyny te teściowe pchają się do gipsu
Nasturcja zniżka w "Twój styl" obowiązuje 12-13 października -20%. Zakupiłam i Grazia i Twój styl na za tydzień może jak nie urodzę to wyrwę się z koleżankami do Szczecina na zakupy A na jutro kupiłam "In style" bo zniżki mają w ten weekend Tylko tam akurat nie ma zniżki na inglota, ale jest na Home&you
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:26   #700
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi o mojej przyjaciółce. Ona jest mistrzynią wyprzedaży, promocji i takiego kombinowania Zawsze do mnie dzwoni i informuje mnie jak mam ich oszukać wszystkich Sporo już dzięki niej zaoszczędziłam, ale uwaga, to jest bardzo wciągające i zaraźliwe

O jak mnie wkur... takie gadanie. Ale jak już się uspokoję, to zawsze sobie myślę, że może to niezłośliwie jest mówione. Ze tak gada może, żeby gadać i nie zastanowi się, że może to kogoś denerwować. U mnie z wagą, to nie mówi nic, ale za to z basenem, ćwiczeniami i wyprawką, to potrafi doprowadzić mnie do furii. Hormony nasze też robią robotę na pewno, bo normalnie olałabym sprawę i pośmiała się do męża z tych teorii, a teraz to mu się często, gęsto obrywa za mamusię

Jak miło. Mogliby przynajmniej raz na tydzień tak robić O ile ciąża byłaby wtedy łatwiejsza.

żeby tak chociaż ze dwa tygodnie jeszcze się udało przeczekać.

No to nieźle tam relacja z Twojej ciąży jest zdawana Olej to, zostaw sobie nerwy na później. Macierzyństwo będzie jeszcze szerzej relacjonowane

Ja czuję, że jak z wieloma rzeczami, tak z porodem też będę czekać jak Ty. Nie wiem skąd bierze się u mnie takie uczucie, ale wydaje mi się, że jeszcze kupę czasu mam i że na końcówce będę się wkurzać i poganiać Fifiola mojego Zobaczymy

Właśnie moja falbanka się suszy
Czy ja wiem czy to taka oszczędność, ja zazwyczaj tracę kasę na rzeczy, których bym nie kupiła, więc to nie oszczędność

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:33   #701
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem już w 9 miesiącu

Zważyłam się i od początku ciąży mam jakieś 8 kg na plusie, tyle samo przytyłam co moja siostra

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:37   #702
aaby
Zakorzenienie

Byliśmy na zakupach...
Wiedziałam, że przecież nie może być tak pięknie Mężowe buty były w rozmiarze 42 (które już cisnęły jak tylko się na nie spojrzało) i 44 - kajaki. 43 nie było Dostawy mają od pn do pt, ale nie wiedzą, co kiedy przyjdzie - więc trzeba pytać. Znając życie to:
a) nie przyjdą do przyszłego weekendu
b) przyjdą, ale ktoś znów zdąży je wykupić zanim my się tam pojawimy
c) przyjdą, nikt ich nie kupi, ale zniżki na przyszły tydzień nie będą obejmowały akurat tego modelu (bo jest napisane "Na wybrane modele").
Wrrr... Także czuję w kościach, że trzeba będzie zapłacić za nie 100%. Czyli jakieś 80zł więcej niż dziś Nie lubię!

Poza tym kupiliśmy teściowej na urodziny książkę (niech ma ) - tu chociaż zniżka nam dała całe 8zł
No i oczywiście w H&M musiała matka zaszaleć Miałam kupić czapę, skarpetki i ewentualnie rajstopki, wyszłam z czapą, opaską, kompletem "Mum + Dad = Me" i skarpetkami do kompletu A wszystko przez to, że nie było białych skarpetek w najmniejszym rozmiarze. No ale 20zł było z gazety, taki plus chociaż.
Ten komplet może i dość letni, ale mąż stwierdził, że przecież w domu będzie ciepło i nie będziemy Małej ciągle w grubych pajacach trzymać. Jak jej to założymy raz albo dwa, to mu o tym przypomnę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 17:53   #703
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Byliśmy na zakupach...
Wiedziałam, że przecież nie może być tak pięknie Mężowe buty były w rozmiarze 42 (które już cisnęły jak tylko się na nie spojrzało) i 44 - kajaki. 43 nie było Dostawy mają od pn do pt, ale nie wiedzą, co kiedy przyjdzie - więc trzeba pytać. Znając życie to:
a) nie przyjdą do przyszłego weekendu
b) przyjdą, ale ktoś znów zdąży je wykupić zanim my się tam pojawimy
c) przyjdą, nikt ich nie kupi, ale zniżki na przyszły tydzień nie będą obejmowały akurat tego modelu (bo jest napisane "Na wybrane modele").
Wrrr... Także czuję w kościach, że trzeba będzie zapłacić za nie 100%. Czyli jakieś 80zł więcej niż dziś Nie lubię!

Poza tym kupiliśmy teściowej na urodziny książkę (niech ma ) - tu chociaż zniżka nam dała całe 8zł
No i oczywiście w H&M musiała matka zaszaleć Miałam kupić czapę, skarpetki i ewentualnie rajstopki, wyszłam z czapą, opaską, kompletem "Mum + Dad = Me" i skarpetkami do kompletu A wszystko przez to, że nie było białych skarpetek w najmniejszym rozmiarze. No ale 20zł było z gazety, taki plus chociaż.
Ten komplet może i dość letni, ale mąż stwierdził, że przecież w domu będzie ciepło i nie będziemy Małej ciągle w grubych pajacach trzymać. Jak jej to założymy raz albo dwa, to mu o tym przypomnę

aaby z jakiej gazety dziś korzystałaś?
Może przyjdą te buty spokojnie nie nastawiaj się, w przyszły weekend będziesz się denerwować jeżeli już
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:54   #704
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
aaby z jakiej gazety dziś korzystałaś?
Może przyjdą te buty spokojnie nie nastawiaj się, w przyszły weekend będziesz się denerwować jeżeli już
Dziś z Elle.
No wiem, i tak nic nie zmienię, ale zawsze mamy takiego pecha
Ale za to nasz cudny letni komplet kupiony dla Małej na zimę jest piękny i cieszy oko

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 18:00   #705
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Czy ja wiem czy to taka oszczędność, ja zazwyczaj tracę kasę na rzeczy, których bym nie kupiła, więc to nie oszczędność
Ja z tym walczę i raczej kupuję, to co mi potrzebne, ale nie ukrywam, że jest ciężko

Mój mąż ma kolegę, którego jeszcze nie znam, ale już go bardzo lubię. Wrócił ostatnio z pracy i zaczął opowiadać z błyskiem w oku, jak wyżej wymieniony, zachwalał i opisywał poród rodzinny. Jest to dopiero drugi facet wśród kolegów męża, który nie odwodzi go od pomysłu udziału w porodzie. Pierwszy to sąsiad i mówił wielokrotnie, że nie wyobraża sobie nie być przy porodzie, ale on taki bardzo zdominowany przez żonę i nie jest raczej autorytetem dla mojego. Po rozmowie z tamtym widziałam wielkie podekscytowanie w oczach męża.
I tak już dawno przedyskutowaliśmy temat jego obecności, że będzie dopóki da radę, ale wiedziałam, że mówi to pode mnie. A teraz jak się tak osłuchał, to widziałam , że naprawdę chce to zrobić. Oby więcej takich kolegów i żeby ta ekscytacja szybko nie opadła
Stary 2013-10-05, 18:10   #706
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z tym walczę i raczej kupuję, to co mi potrzebne, ale nie ukrywam, że jest ciężko

Mój mąż ma kolegę, którego jeszcze nie znam, ale już go bardzo lubię. Wrócił ostatnio z pracy i zaczął opowiadać z błyskiem w oku, jak wyżej wymieniony, zachwalał i opisywał poród rodzinny. Jest to dopiero drugi facet wśród kolegów męża, który nie odwodzi go od pomysłu udziału w porodzie. Pierwszy to sąsiad i mówił wielokrotnie, że nie wyobraża sobie nie być przy porodzie, ale on taki bardzo zdominowany przez żonę i nie jest raczej autorytetem dla mojego. Po rozmowie z tamtym widziałam wielkie podekscytowanie w oczach męża.
I tak już dawno przedyskutowaliśmy temat jego obecności, że będzie dopóki da radę, ale wiedziałam, że mówi to pode mnie. A teraz jak się tak osłuchał, to widziałam , że naprawdę chce to zrobić. Oby więcej takich kolegów i żeby ta ekscytacja szybko nie opadła
masz na niekupowanie jakieś metody?

no i bardzo dobrze że mąż się bardziej przekonał

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 18:39   #707
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Aaby to oni mają gazetkę? smykusia znam, ale wg mnie jest drogo

Nie wyobrażam sobie nie odbić dziecka. Dziś pielegniarka mówiła, że Wituś odbija nawet po sondzie.

No i foch. Mój czop był pierwszy!!! Ale mój czop byl meeega wielkim kisielem na gęsto, różnokolorowym .

Trele trzymam kciuki.
Dziewczyny trzymajcie się bez atrakcji.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 18:53   #708
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
masz na niekupowanie jakieś metody?

no i bardzo dobrze że mąż się bardziej przekonał
Mam. Ciąża
Naprawdę coś mi się odmieniło odkąd jestem w ciąży. Podam taki prosty przykład. Zawsze miałam pełno perfum, na dzień, na wieczór, do pracy, świeże, mocne, owocowe, różnorakie jednym słowem. Ogólnie zawsze około 5 buteleczek i non stop były uzupełniane
Teraz mam dwie buteleczki i nawet mnie nie korci. Jakoś tak mi się wydaje, że to zbędny wydatek i można na coś innego wydać tę kasę (czyt. na Filipa )

Cytat:
No i foch. Mój czop był pierwszy!!! Ale mój czop byl meeega wielkim kisielem na gęsto, różnokolorowym .
Nie fochuj Twój nie był tak książkowy jak ten Trele, stąd takie niedopatrzenie
Stary 2013-10-05, 18:56   #709
acelinka
Zakorzenienie

dobry wieczór ja tylko na chwilunie z info od rybki :

Pisze, że czują się w miare okej, muszą leżeć, brzuch twardy i są jakieś skurcze ale lekkie i nieregularne. Rybka się śmiała że Kacperek szybko nie wyjdzie bo za ścianą mają noworodki i słyszą ciągle płacze, podejrzewa że Kacperek może się ich bać
Do tego rybke męczy zgaga i ból głowy.

Aaa i kazała trele przekazać - że u niej w szpitalu na wygonienie maluszka lekarze polecają kawe siekiere z 4 łyżeczek bez cukru i mleka

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-05 o 19:01
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 18:58   #710
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś z Elle.
No wiem, i tak nic nie zmienię, ale zawsze mamy takiego pecha
Ale za to nasz cudny letni komplet kupiony dla Małej na zimę jest piękny i cieszy oko
A przyszlym tygodniu sie uda
A komplecik taki z czapeczka I spodenkami w kolorowe paseczki?
Tez taki mam

Cytat:

Nie wyobrażam sobie nie odbić dziecka. Dziś pielegniarka mówiła, że Wituś odbija nawet po sondzie.

Trele trzymam kciuki.
Dziewczyny trzymajcie się bez atrakcji.

Ja tam pamietam ze Ty bylas pierwsza :P
U mnie tak samo - tylko kolor jednolity poki co wiec chyba mam jeszcze czas

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-05, 19:01   #711
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez taki mam
tez się na niego napalilam jeszcze byłz fioletowymi gaciami i czapeczką, tez śliczny trzeba do h&m babcie zaprowadzić
Stary 2013-10-05, 19:05   #712
babku
Zadomowienie

O wieści o Ryby za nią i za Kacperka zaciśnięte.

A Ty Trele wróciłaś już? Nie miałaś po drodze atrakcji żadnych? Torta zakupiłaś?
Stary 2013-10-05, 19:05   #713
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
tez się na niego napalilam jeszcze byłz fioletowymi gaciami i czapeczką, tez śliczny trzeba do h&m babcie zaprowadzić
A z sòwka widzialas?
U mnie nie ma jeszcze albo juz, ale widzialam w Polskim HM

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-05, 19:10   #714
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Mam. Ciąża
Naprawdę coś mi się odmieniło odkąd jestem w ciąży. Podam taki prosty przykład. Zawsze miałam pełno perfum, na dzień, na wieczór, do pracy, świeże, mocne, owocowe, różnorakie jednym słowem. Ogólnie zawsze około 5 buteleczek i non stop były uzupełniane
Teraz mam dwie buteleczki i nawet mnie nie korci. Jakoś tak mi się wydaje, że to zbędny wydatek i można na coś innego wydać tę kasę (czyt. na Filipa )
na mnie słabo działa może jak się mały pojawi zacznę lepiej zarządzać budżetem
Cytat:
mi się podoba ten http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-C i ten http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 19:14   #715
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A z sòwka widzialas?
U mnie nie ma jeszcze albo juz, ale widzialam w Polskim HM

z sówką nie widziałam

aaby, wyprałam rożek kolor bez zmian, wypełnienie też bez zmian

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
na mnie słabo działa może jak się mały pojawi zacznę lepiej zarządzać budżetem

mi się podoba ten http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-C i ten http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D
no oba boskie
tylko się zastanawiam na co mi ta czapka jak w domu nie zakładam czapeczki, a a na podwórko trzeba cieplejszą, na wiosne będzie za mała
Stary 2013-10-05, 19:15   #716
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wieczór ja tylko na chwilunie z info od rybki :

Pisze, że czują się w miare okej, muszą leżeć, brzuch twardy i są jakieś skurcze ale lekkie i nieregularne. Rybka się śmiała że Kacperek szybko nie wyjdzie bo za ścianą mają noworodki i słyszą ciągle płacze, podejrzewa że Kacperek może się ich bać
Do tego rybke męczy zgaga i ból głowy.

Aaa i kazała trele przekazać - że u niej w szpitalu na wygonienie maluszka lekarze polecają kawe siekiere z 4 łyżeczek bez cukru i mleka
Kawe siekiere ? ;>
Ja Od 4 miesiaca pije praktycznie tylko inke wiec po takiej kawie mogłabym miec zawał , a napewno nie spac z dwie noce z rzedu

Babku - wrocilam
To byl glupi pomysl , ledwo wrocilam ..
Pojechalam po tort ale przypomnialo mi sie ze jeszcze to potrzebuje, jeszcze to .. I tak sie przeladowalam , ze w pol drogi juz mi sie chcialo plakac .
No I ten tort- nie wiem czy nie dostana jutro połowy bo ja mam takiego smaka choc wogole nie w moim typie bo nie lubie nic z kremem

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-05, 19:16   #717
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Bogu za takich kolegów!

Cytat:
A no mają!
Aktualna: http://akpolbaby.pl/gazetka-pazdiernik.pdf

Cytat:
Tez taki mam
Dokładnie taki! Tylko wzięłam na 62 - może mogłam 68?

Cytat:
Mi się ten zielony z sówką podobał, ale widziałam go tylko kiedyś - dziś już zostały fioletowe, brązowe z szopem i pojedyncze w paski. Uznałam, że paski

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 19:19   #718
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
z sówką nie widziałam

aaby, wyprałam rożek kolor bez zmian, wypełnienie też bez zmian

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

no oba boskie
tylko się zastanawiam na co mi ta czapka jak w domu nie zakładam czapeczki, a a na podwórko trzeba cieplejszą, na wiosne będzie za mała
http://m.hm.com/pl/product/08295?article=08295-B I jeszcze skarpetki widzialam gdzies

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

O prosze http://m.hm.com/pl/product/10680?article=10680-B - a teraz widze ze jest jeszcze zestaw z sarenka

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-05, 19:22   #719
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
a jaka gwarancje masz? podstawowa producenta? czy jakas rozszerzona ( naciągneli Cię?)
ja z fachu wiec powiem tak...gwarancja 2 lata od zakupu z dowodem zakupu i to jedyny warunek....nie dajci esobie nic wcisnac a już tym bardziej takich kitów bo pewnie za transport musiałas dopłacić albo sprzedawcy do planu brakowało....
Gwarancja podstawowa. oczywiście chcieli mnie naciągnąć na przedłużenie, ale powiedziałam, że za ten czas to może mi się popsuć i wtedy kupię sobie taką, która nie będzie ograniczać mnie cenowo. No i ta gwarancja obowiązuje tylko jak mi dowiozą, bo prlka musi być przewożona w pionie, a w samochodzie się tak nie da. Oczywiście, że muszę zapłacić za dowóz, bo na tą pralkę nie był w gratisie.

Cytat:
Od dwóch godzin nie śpię Ryczałam już z bólu. Bolą mnie plecy, bolą nogi... Normalnie mam wrażenie, że ktoś mi szczypcami kręgi wyrywa... Zwariuję!!
Łączę się w bólu. Mnie też dziś przez całą noc napier.... biodra. Ciężko było się przekręcić z boku na bok. Ciągle się budziłam.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Rozmawialiśmy z moją babcią przez telefon i mówimy jej że termin się przesunął na listopad, na co moja babcia: no tak mi się wydawało żeś jest za gruba jak na grudzień nie ma to jak babcia
Babcia wie lepiej

Witam się sobotnio.
U mnie dzień, pomijając ciężką noc, do dupy. Od rana kłócę się z mężem. I to tak porządnie. Tak się w☠☠☠☠.... na niego, że myślałam, że urodzę. Na szczęście nie.
I teraz niby jest ok, ale ja nadal mam żal do niego. Oczywiście kochani teściowie.

Trele może ten czop odszedł Ci bo coś sobie zaplanowałaś. Wcześniej tego nie zrobiłaś, to mała nie chciała wyjść, a teraz trzeba popsuć mamie zamiary

Pościel dżunglowa przepiękna. Też taką chcę/

I resztę zapomniałam.

Edytowane przez Asist22
Czas edycji: 2013-10-05 o 19:23
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 19:22   #720
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Bogu za takich kolegów!

A no mają!
Aktualna: http://akpolbaby.pl/gazetka-pazdiernik.pdf

Dokładnie taki! Tylko wzięłam na 62 - może mogłam 68?

Mi się ten zielony z sówką podobał, ale widziałam go tylko kiedyś - dziś już zostały fioletowe, brązowe z szopem i pojedyncze w paski. Uznałam, że paski
Na polskich metkach HM jest rozmiar w cm ? Czy w miesiacach? Bo tu w miesiacach I to tak bez sensu 0-1 , 1-2 , 2-4

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości