|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Cytat:
oo a daleko nie mamy zeby sprawdzic hee jade za pol godziny na Santoxka do tej hurtowni zabawek po butelke dla M. To zajade do P i P i dam cynk Na spacer mozesz dla nalej lepiej hee Hee nie sa zle ![]() Podoba mi sie M. O 9:17 wstal, mama wyspana heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-10-12 o 09:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Autem to jedynie z mężem a doprosić się pewnie nie będę mogła
![]() ![]() Szprotka - spacer zaliczony i sprawy załatwione ![]() Nocka u Was nieciekawa. Może w dzień będzie spokojniej ![]()
#723 | |
Zakorzenienie
|
karota11, no wg niemieckich standardow daje sie czas na obroty do 6 miesiecy, jak wtedy sie nie obraca, to sie wspolnie cos tam cwiczy. ale bez presji, tak na luzie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
jak wy to robicie ze wasze dzieciaczki tyle spią ? moj najpózniej to wtaje teraz o 5.30 fakt ze lezy jeszcze z godzine w lozeczku ale to juz nie jest spanie a klade go o 20 bo juz jest padniety wiec go nie przeciagne i od razu usypia a w nocy wstaje 3 razy na cyca
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
dziewczyny kiedy wprowadzacie mięso?
moja skończyła 5 miesięcy, na razie gotuję zupki: marchewkowo-ziemniaczano-pietruszkowo-selerowe. i nie wiem co z mięsem. kiedy i jaką część zwierza ugotować? no i myślę o wprowadzeniu glutenu, ale trochę się boje. mała zupkę ładnie je łyżeczką. kleikiem ryżowym pluje, a miałyśmy już kilka podejść ( robiłam na mm). aa deserki daję ze słoiczków. i pochwalę się , że malutka jak na swoje możliwości ładnie pije z kubeczka nie kapka. |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2.nie 3.zjadam ja, mąż i jak zostaje to dla pracownikow zawozi 6. ja klade małego w śpiwoerek i przykrywam kołdrą, bo u nas zimno w nocy, a poduchy najlepiej nie używać do 2 roku życia ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- ja klade o 20 i maly wstaje o 6.30 , czasami uda mu się jeszcze do 8 dospać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to były nasze szóste zajęcia, za tydzień uczymy się siedzieć pod wodą sami, później z dzieckiem i na ostatnich zajęciach będą zdjęcia ![]() Cytat:
2. Latem się pocił teraz już nie. 3. Ja nie piekę często, zjadam z mężem, ewentualnie z gośćmi ![]() 4. Nasza pediatra poleca ogólnie stosować Dicoflor, mam zaleciła teraz bo mamy luźne kupki. 5. Nie wiem 6. Nie wiem, Bartek śpi w kokonie i rożku, ewentualnie ze mną, pod moją kołdrą ![]() ![]() 7. Nie wiem o czym mowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do zdjęć... w zamkniętych wątkach nie da się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-10-12 o 09:14 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hhe a ja wiwm pare razy go.zmusilam i sie nauczyl heheh moj tez z reguly 20 i spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 ja karmiłam krótko ale kapalo 2.poci cie zaaadko 3.Ciacho u mnie idzie na 2razy-4 dorosle osoby w domu, sama mieszkajaz z M zaaaadko cos robilam bo sama nie zjem a szkoda wywalac 6.kolderke z ma juz, wsio ok. Poduszki nie i dluugo miec nie będzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie się obudził Żuczek. I dobrze, bo mnie już głowa boli od tej włączonej suszarki ![]()
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.e-piotripawel.pl/zakupyw...holle+&Szukaj= Tylko u mnie w mieście nie ma tego sklepu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak se mysle teraz... w sumie nie wiem, czy w polsce te sloiki sa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
eee, to ja nic nie pisalam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#736 |
Wtajemniczenie
|
ale mnie Nikoś zaskoczyl
![]() właśnie po raz pierwszy zrobił sam obroty z plecków na brzuch i z brzucha na plecy, teraz leży i się próbuje dalej turlać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam z małą na spacerku, mala drzemka i zasnąć nie mogła, kombinowała, ziewała aż zasnęła 50m przed domem ![]() A, i jak ja poszłam na zakupy to zbił już 2gą z 4 moich ulubionych, podwójnych kawowych szklanek ![]() ![]() Vil dzwonili, że przyszla moja przykrywka z reklamacji, więc nie muszę pożyczać ![]()
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkich
![]() pogoda u nas dzisiaj taka se... same chmury...;/ są są ![]() to nie jest głupia myśl, żeby do własnych zupek dodawać łyżeczkę np zmielonego mięska z indyka == marchewka- co do pocenia- to mój W poci się na potęgę ![]() ![]() podczas karmienia ma włosy tak mokre jak świeżo po myciu ![]() aa i śpi pod kołdrą, a poduszki nie mam zamiaru używać ![]() ![]() anka- ![]() w środę muszę jechać do okulisty i po soczewki do torunia,to może wstąpimy do PiPy po kaszki Holle ![]() pewnie nie zawsze będzie mi się chciało gotować kaszę jaglaną;p i będę chciała pójść na łatwiznę ![]() <z tym , że łatwizna niestety kosztuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |||
Wtajemniczenie
|
mąż ma dziś na później do pracy i zrobił sałatkę ... za późno się zorientowałam że z czosnkiem
![]() ![]() właśnie mam ubaw z Przemka na macie. najpierw interesował go lewek Lamaze, którego tam przyczepiałam. potem motylek Lamaze. a teraz tylko i wyłącznie kolorowy tukan czy co to tam jest ![]() Kaszki Holle gdzieś widziałam. nie wykluczam że w Rossmanie. a prawie na pewno w Tesco. ale nie daje głowy że są tam stale i pewnie nie w każdym sklepie. a co do puzzli piankowych - http://allegro.pl/puzzle-piankowe-du...614448324.html http://allegro.pl/puzzle-piankowe-ma...611273458.html http://allegro.pl/puzzle-piankowe-zw...601870165.html ja się cały czas zastanawiam które brać. Cytat:
normalnie jak dziecko zdrowe to jest wszystko ok. Cytat:
2. nie poci się, ale łepek czasami mu dziwnie pachnie ![]() 4. nam pediatra mówiła że jak dziecko ma problemy "brzuszkowe" - można podawać. 6. też się zastanawiam .... Przemek wszystko sobie naciąga ostatnio na główkę i się wtula ... więc chyba nie dam mu kołdry jeszcze. a też nam się kurzy ... 7. wpisz w google, wyskoczy Ci mnóstwo stron, do druku też ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Deb ma masakryczne schody ![]() ![]() super że przykrywka przyszła ![]() co to "J"? ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę z tą moją marudą na dwór ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Przykrywka na razie w sklepie ale podjadę po nią w najbliższych dniach.
To jest autobus linii Jaworznickich ![]()
#742 |
Zakorzenienie
|
Marchewka, mi tez wciaz leci z drugiej piersi podczas karmienia. takie uczucie jakby przez ssanie obie piersi sie napelnialy i z tej nieuzywanej kapie przez jakies 2 minuty. zawsze nosze wkladki. dzien i noc. ostatnio skonczyly mi sie lansinoh i kupilam jakies tanie na noc ale sa do
![]() Do tego jak nie karmie przez 2h to zaczyna mi kapac z obu piersi tak po prostu. kurcze, powinny byc w piersiach jakies zwieracze ![]() Co do ciast to my z tz obalamy blache w dwa dni , a jak robie muffinki to nawet w jeden wieczor ![]() Diabli, ja akurat wole dicoflor w proszku. nie musisz zuzyc calego opakowania na raz , nie ma obawy, ze sie zepsuje. poza tym Sofii bardziej smakowal ten w proszku niz w kropelkach. A propos zabawek z Chin - przeciez teraz wszystkie sa z Chin, nawet te z najwyzszych polek. Chocby Lamaze tez tam produkuje. wiec juz teraz kraj produkcji nie jest wyznacznikiem jakosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() diabli o tórej pisałaś ![]() a ten must have to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co tu dzisiaj ja miałam porabiać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mi przypomnialo: Sofia lezala na macie na brzuszku, mata miala postawione boki. i tak zostawilam ja w pokoju na jakies 10 min. Tz znalazl ja poza mata, obrocona o 180° do tego na pleckach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
kurde, wychodzi na to, ze tylko mi cyce nie kapia
![]() co do made in china, zgadzam sie z Ash ![]() no i z reguly “koncze“ ze znanymi firmami. moze i produkcja chinska, ale bez syfu i kontrolowana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nasze dzieci już nieźle wędrują i zmieniają pozycje ![]() == kurcze W zawsze robił sobie przedpołudniową drzemkę, a teraz zasnął na 5min i obudził się pełen energiii i próbuje wspinać się na szczebelkach..;p w takim razie szykujemy się na spacer ![]() miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do chińskich to się zgadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gdyby teściowa wiedziała, jakim jesteś dla nas guru żywieniowym to by Cie jak debila nie traktowała ![]() Cytat:
2. raczej nie, poci się tylko jak wrzeszczy 3. staram się nie piec za duzo bo dupa rosnie, raz na tydzień cos zrobie ale pół zjada mąż 4.chyba można nam zaleciła połozna na śluzowate kupy 5.nie wiem wiem tylko ze pasteryzują te mleko, analizuja itd 6. chyba poduszka nie potrzebna, im dłużej na płasko tym lepiej. my śpimy w śpiworku bo spod kołderki się rozkopywała. 7. my jedziemy jakis schematem z bobovity od pediatry dostałam. Co schemat to inna historia Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Helo wrocilam z zakupow kupilam niekapka Aventunod 7mc butle duza z Mambaby i smoczek I LOVe DADY hehe
A i z ziaji kremowy zel na ciemieniuche Puchotkowa impra w parku jest dam obiad dzieciakom.i po 13 lece Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.