Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 08:34   #721
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
daj znac, bo jeszcze nie wiem czy z suchego tez zejdzie. czy musi być mokre zaraz po praniu

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

pfff jedzenie i kupy to już niedługo będzie tylko jej sprawa ważne, ze jest grzeczna!

ciekawe czy rozumieją, ze to cos to czesc ich ciala

oj kusisz. koncerny naprawdę powinny nam oddawać konkretne prowizje od sprzedaży

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

1) leci i ciesze się z tego niezmiernie, bo udało mi się przywrocic laktacje znow czuje mrowienie, wkładki sa wilgotne, a mleko kapie kiedy karmie 2 cycem. wkładki nosze zawsze, bo chronią przed wiatrem hehe.

2) nie, ale dla dziecka to spory wysiłek...

3) dobre pytanie. ja nie pieke, tylko przy okazjach urodzinowych itd.

4) można. my do tej pory uzywalysmy biogai, teraz pediatra przepisal dicoflor. farmaceutka mnie wkrecila i kupiłam kapsulki...myslalam, ze to będzie takie twist off jak d3. a tu normalne plastikowe pojemniczki z proszkiem w srodku dobrze, ze tylko 10 sztuk.

5)
http://bankmleka.pl

http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...,157_2973.html

https://www.facebook.com/FundacjaBankMlekaKobiecego

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ow,264971.html

http://wyborcza.pl/1,75476,8631461,A...nku_oddac.html

6) my używamy, choc wole śpiworek.
kolderka jest dość ciezka, a nela jak fika nozkami to wszystko skopuje na dol. na glowe jest w stanie zarzucić sobie tylko pieluchę albo kocyk, co zreszta sprawia jej frajde

7) nie wiem o co chodzi

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

19 maja obchodzony jest Światowy Dzień Honorowej Dawczyni Mleka - Mama rekordzistka oddała na rzecz wcześniaków 87 litrów mleka karmiąc przy tym piersią własne dziecko.

http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...?ticaid=11177a

http://biotechnologia.pl/farmacja/aktualnosci/pod-lupa-ema-bromokryptyna-w-zapobieganiu-lub-hamowaniu-laktacji,12864

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Banka nas wszystkie wkrecila ona PYTALA CZY HOLLE SA W ROSSMANIE a nie stwierdzala tego faktu hehe. zatem nadal uważam, ze nie da się ich kupic w polskich stacjonarnych ogolnodostepnych sklepach chyba, ze wlasciciele sami sprowadzają i nimi handlują.

---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ----------

super
i dzięki za przepis. pewnie kiedyś wykorzystam
Hahaha

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ponoć te kaszki Holle można kupić w Piotrze i Pawle, ale piszę ponoć, bo sama tego jeszcze nie sprawdzilam

Cholera jestem chora! Mam katar i boli mnie gardło. Żeby tylko L.nic ode mnie nie złapała
Mogę iść nią a spacer? Chyba to jej lepiej zrobi niż kiszenie się z moją zaraza w domu cały dzień? A mi chyba też już nic nie zaszkodzi bardziej

oo a daleko nie mamy zeby sprawdzic hee

jade za pol godziny na Santoxka do tej hurtowni zabawek po butelke dla M. To zajade do P i P i dam cynk

Na spacer mozesz dla nalej lepiej hee
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
puzle piankowe sa złe, tak?
Hee nie sa zle

Podoba mi sie M. O 9:17 wstal, mama wyspana heee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-10-12 o 09:04
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:43   #722
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Sosnowiec blisko Fashion House. No i A4 fajny dojazd Zapraszam.
Autem to jedynie z mężem a doprosić się pewnie nie będę mogła muszę się jakaś bardziej ruchliwa zrobić bo nigdzie sama nie umiem się wybrać, ciężko mi jeszcze z wózkiem, ale próbować trzeba

Szprotka - spacer zaliczony i sprawy załatwione i o to chodzi. Muszę też się powoli tak mobilizować.
Nocka u Was nieciekawa. Może w dzień będzie spokojniej
Stary 2013-10-12, 08:43   #723
cloche
Zakorzenienie

karota11, no wg niemieckich standardow daje sie czas na obroty do 6 miesiecy, jak wtedy sie nie obraca, to sie wspolnie cos tam cwiczy. ale bez presji, tak na luzie
Cytat:
fiu fiu, a ten maluszek z "rodziny burmistrzowej" to dziewczynka? swataj hehe. ekstraz tym basenem! Florek idzie jak burza
taaaak, Isabell, slodka dziewczynka, 5 dni mlodsza od Florka i tylko niewiele ciezsza. znaczy sie, mam nadzieje, ze Florek ja przegoni niedlugo
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:48   #724
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Podoba .i sie M. 9:17 wstal mama wyspana heee
jak wy to robicie ze wasze dzieciaczki tyle spią ? moj najpózniej to wtaje teraz o 5.30 fakt ze lezy jeszcze z godzine w lozeczku ale to juz nie jest spanie a klade go o 20 bo juz jest padniety wiec go nie przeciagne i od razu usypia a w nocy wstaje 3 razy na cyca
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:04   #725
karbie1984
Raczkowanie

dziewczyny kiedy wprowadzacie mięso?
moja skończyła 5 miesięcy, na razie gotuję zupki: marchewkowo-ziemniaczano-pietruszkowo-selerowe.
i nie wiem co z mięsem. kiedy i jaką część zwierza ugotować?
no i myślę o wprowadzeniu glutenu, ale trochę się boje.
mała zupkę ładnie je łyżeczką. kleikiem ryżowym pluje, a miałyśmy już kilka podejść ( robiłam na mm).
aa deserki daję ze słoiczków.
i pochwalę się , że malutka jak na swoje możliwości ładnie pije z kubeczka nie kapka.
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:07   #726
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj wieczór pytań

1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło??
Mi ciagle wycieka (10-20 ml) i się zalewam jak nie załoze muszli lub wkladek

2. Czy Wasze dzieci się pocą? Zwłaszcza na główce? Szczególnie przy karmieniu?

3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam..
U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić..

4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować?

5. Jak działają banki mleka? Na jakiej zasadzie się tam to mleko oddaje?

6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić?

7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania??
1. nigdy mi nie leciało z drugiego przy karmieniu
2.nie
3.zjadam ja, mąż i jak zostaje to dla pracownikow zawozi
6. ja klade małego w śpiwoerek i przykrywam kołdrą, bo u nas zimno w nocy, a poduchy najlepiej nie używać do 2 roku życia

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
jak wy to robicie ze wasze dzieciaczki tyle spią ? moj najpózniej to wtaje teraz o 5.30 fakt ze lezy jeszcze z godzine w lozeczku ale to juz nie jest spanie a klade go o 20 bo juz jest padniety wiec go nie przeciagne i od razu usypia a w nocy wstaje 3 razy na cyca
ja klade o 20 i maly wstaje o 6.30 , czasami uda mu się jeszcze do 8 dospać

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:08   #727
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
do ilu zdazylas policzyć? a robia u Was podwodne fotki?
hmm my mielismy teraz 5 zajecia, na jednych nie byliśmy, wiec powiedzmy ze 6. u Was już było 10?
hehe, miał być jeden krok, zrobiłam 3
to były nasze szóste zajęcia, za tydzień uczymy się siedzieć pod wodą sami, później z dzieckiem i na ostatnich zajęciach będą zdjęcia
Cytat:

1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło??

3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam..
U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić..

4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować?

6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić?

7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania??
1. Leci ale niewiele, zazwyczaj tylko w nocy.
2. Latem się pocił teraz już nie.
3. Ja nie piekę często, zjadam z mężem, ewentualnie z gośćmi
4. Nasza pediatra poleca ogólnie stosować Dicoflor, mam zaleciła teraz bo mamy luźne kupki.
5. Nie wiem
6. Nie wiem, Bartek śpi w kokonie i rożku, ewentualnie ze mną, pod moją kołdrą Poduszka nie umila życia a wg naszej pediatry ogranicza ruchy główki. Nie wiem kiedy dostanie poduchę, nie widzę aby cierpiał
7. Nie wiem o czym mowa
Cytat:
widziałam aukcje na all, gdzie babka napisala, ze kupila puzzle dzień wcześniej, ale sprzedaje, bo nie doczytala, ze sa od 3 lat...
bo one są od 3 lat chyba wszystkie
Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
ehhh, ja też pocytowałam i mi gdzieś wszystko wsiąkło Zatem tak ogólnie dziękuję zbiorczo za odpowiedzi w sprawie kaszek. Zajrzałam dziś do jednego Rossmanna, ale nie mieli Holle - mogłam spytać, czy nie mają akurat teraz, czy nie miewają w ogóle, ale nie pomyślałam. Przy okazji zajrzę jeszcze do dwóch innych Rossmannów - a w jakiej cenie one tam bywają? - bo może wyjdzie na to samo, co zamówić na allegro? - najtaniej z przesyłką widziałam po ok. 17 zł/250 g
w Ross nie mają kaszek Holle
Cytat:
tak, mnie nie chodzi o pelne podniesienie tylko tak hmm nawet mniej niż w leżaczku tak jak mówisz - pozycja "z poduszka" hehe. żeby lepiej było widać swiat. mnie się wydaje, ze Nelci tak jednak średnio wygodnie, zresztą ona w momencie zasypia, wiec nie wiem kiedy moja mama chce ja niby wozic podniesiona

5) z Wami jakos się zzylam, bo już w brzuchu poznalyscie Nele. musze ja od czasu do czasu pokazac. zdaje sobie jednak sprawę, ze to publiczne forum i fotki nie powinny się tu pojawiać. kiedyś myslalam nawet, ze siade ktoregos pięknego dnia i pousuwam wszystkie ze starych watkow...
wg mnie im dłużej będzie jeździła na płasko tym lepiej, zwłaszcza, że śpi i się nie buntuje a to podniesienie też nie do końca mi się podoba bo nie jest płynne takie

a co do zdjęć... w zamkniętych wątkach nie da się
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
pracowałam w zeszłym roku w firmie z zabawkami, gdzie mieliśmy te puzzle piankowe co teraz planujecie kupić u użytkownika allegro hitcena- osobiście odradzam bo widziałam je, czułam i oni sprowadzają tani szajs z Chin cena kusząca, ale jakość średnia
Hmm... wiesz, jak prawie wszystko niestety jeśli by mnie było stać na matę za 2-3 stówy to bym się nie wahała ale niestety
Cytat:
Ponoć te kaszki Holle można kupić w Piotrze i Pawle, ale piszę ponoć, bo sama tego jeszcze nie sprawdzilam

Cholera jestem chora! Mam katar i boli mnie gardło. Żeby tylko L.nic ode mnie nie złapała
Mogę iść nią a spacer? Chyba to jej lepiej zrobi niż kiszenie się z moją zaraza w domu cały dzień? A mi chyba też już nic nie zaszkodzi bardziej
też słyszałam, że są, niestety u nas tego sklepu brak

Dzień dobry

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-10-12 o 09:14
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:13   #728
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
moja skończyła 5 miesięcy, na razie gotuję zupki: marchewkowo-ziemniaczano-pietruszkowo-selerowe.
mała zupkę ładnie je łyżeczką. kleikiem ryżowym pluje, a miałyśmy już kilka podejść ( robiłam na mm).
i pochwalę się , że malutka jak na swoje możliwości ładnie pije z kubeczka nie kapka.
Moj je miesne od prawie 2 tyg. Ale ja nie gotuje moj na sloiczkach leci 2x w tyg. Je rybe a tak to raz krolik raz cielecinka raz.indykn

Cytat:

Hhe a ja wiwm pare razy go.zmusilam i sie nauczyl heheh moj tez z reguly 20 i spi
Stary 2013-10-12, 09:15   #729
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Nie znam sie to sie wypowiem

1 ja karmiłam krótko ale kapalo

2.poci cie zaaadko

3.Ciacho u mnie idzie na 2razy-4 dorosle osoby w domu, sama mieszkajaz z M zaaaadko cos robilam bo sama nie zjem a szkoda wywalac

6.kolderke z ma juz, wsio ok. Poduszki nie i dluugo miec nie będzie.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:19   #730
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Szprotka - spacer zaliczony i sprawy załatwione i o to chodzi. Muszę też się powoli tak mobilizować.
Nocka u Was nieciekawa. Może w dzień będzie spokojniej
Mam nadzieję, bo mój szanowny Małżonek wyczaił, że w mieście położonym 30km od nas jest Cropp (teraz jeździliśmy prawie 100km do OLN) i postanowił, że mnie tam zabierze Taaa... pewnie sobie coś upatrzył... No, ale niech Mu będzie. Kuba ma jechać z nami, bo niestety moje cycki dalej nie lubią się z laktatorem (wczoraj odciągnęłam szałowe 70ml z obu ), więc mam nadzieję, że będzie grzeczny Niemniej chyba moją mamę weźmiemy żeby się Nim zajęła.

Właśnie się obudził Żuczek. I dobrze, bo mnie już głowa boli od tej włączonej suszarki

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:21   #731
prodiament
Raczkowanie

Cytat:

Chyba rzeczywiście są, bo właśnie weszłam na ich sklep internetowy z opcją dostawy do domu i są w asortymencie, przynajmniej w warszawie:
https://www.e-piotripawel.pl/zakupyw...holle+&Szukaj=
Tylko u mnie w mieście nie ma tego sklepu Musiałabym poprosić męża żeby zajechał tam w tygodniu po pracy, ale muszę sprawdzić, czy ma jeden z ich sklepów w pobliżu, bo przez pół warszawy pewnie nie będzie mu się chciało jechać
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 09:31   #732
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
po okolo 2 tyg warzywnych, zakladajac oczywiscie ze wszystko jest ok, wprowadzamy miesko. a jakie kawalki to ja nie wiem, na sloikach jade. jak bys nie miala dojscia do dobrego miesa, to hipp ma sloiczki z samym miesem - mozna je domieszac do wlasnych zupek warzywnych lub do sloiczkow bezmiesnych, ktorych nie zdazylo sie zuzyc.

tak se mysle teraz... w sumie nie wiem, czy w polsce te sloiki sa no ale u nas sa... balabym sie na poczatku sama bawic w papki miesne... pozniej to juz inna sprawa, mlody bedzie musial sie oswoic z wszelkim zlem tego swiata

Stary 2013-10-12, 09:32   #733
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nie załamujcie mnie też chce spać do 8
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:32   #734
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
po okolo 2 tyg warzywnych, zakladajac oczywiscie ze wszystko jest ok, wprowadzamy miesko. a jakie kawalki to ja nie wiem, na sloikach jade. jak bys nie miala dojscia do dobrego miesa, to hipp ma sloiczki z samym miesem - mozna je domieszac do wlasnych zupek warzywnych lub do sloiczkow bezmiesnych, ktorych nie zdazylo sie zuzyc.

tak se mysle teraz... w sumie nie wiem, czy w polsce te sloiki sa no ale u nas sa... balabym sie na poczatku sama bawic w papki miesne... pozniej to juz inna sprawa, mlody bedzie musial sie oswoic z wszelkim zlem tego swiata

raczej nie ma

Stary 2013-10-12, 09:36   #735
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
raczej nie ma
eee, to ja nic nie pisalam

Stary 2013-10-12, 09:44   #736
ankaaa206
Wtajemniczenie

ale mnie Nikoś zaskoczyl
właśnie po raz pierwszy zrobił sam obroty z plecków na brzuch i z brzucha na plecy, teraz leży i się próbuje dalej turlać

Julka
Stary 2013-10-12, 09:51   #737
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Autem to jedynie z mężem a doprosić się pewnie nie będę mogła muszę się jakaś bardziej ruchliwa zrobić bo nigdzie sama nie umiem się wybrać, ciężko mi jeszcze z wózkiem, ale próbować trzeba
Nie masz prawa jazdy czy boisz się sama z maluszkiem? Zawsze możecie autobusem z Vil się wybrać, ale powiem szczerze, że albo przesiadka na "J" i spacer dość długi, albo 2 przesiadki, więc dojazd niefajny.

Byłam z małą na spacerku, mala drzemka i zasnąć nie mogła, kombinowała, ziewała aż zasnęła 50m przed domem mąż zaniósł ją delikatnie w gondoli do domu i śpi dalej, ciekawe jak długo.
A, i jak ja poszłam na zakupy to zbił już 2gą z 4 moich ulubionych, podwójnych kawowych szklanek Muszę poszukać na allego czy takie są, bo te kupiłam dawno w Aldim i doczekać się nie mogę nastepnych a tu kolekcja domowa maleje.

Vil dzwonili, że przyszla moja przykrywka z reklamacji, więc nie muszę pożyczać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:51   #738
Veronic
Wtajemniczenie

witam wszystkich
pogoda u nas dzisiaj taka se... same chmury...;/

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
raczej nie ma
są są widziałam słoiczki z samym mięskiem.
to nie jest głupia myśl, żeby do własnych zupek dodawać łyżeczkę np zmielonego mięska z indyka

==
marchewka- co do pocenia- to mój W poci się na potęgę głowa i stopy
podczas karmienia ma włosy tak mokre jak świeżo po myciu

aa i śpi pod kołdrą, a poduszki nie mam zamiaru używać chociaż moja mama bardzo by chciala hehe

anka- dla Nikosia

w środę muszę jechać do okulisty i po soczewki do torunia,to może wstąpimy do PiPy po kaszki Holle
pewnie nie zawsze będzie mi się chciało gotować kaszę jaglaną;p i będę chciała pójść na łatwiznę
<z tym , że łatwizna niestety kosztuje>
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:57   #739
vil84
Wtajemniczenie

mąż ma dziś na później do pracy i zrobił sałatkę ... za późno się zorientowałam że z czosnkiem nie ma to jak chuchać czosnkiem cały dzień

właśnie mam ubaw z Przemka na macie. najpierw interesował go lewek Lamaze, którego tam przyczepiałam. potem motylek Lamaze. a teraz tylko i wyłącznie kolorowy tukan czy co to tam jest

Kaszki Holle gdzieś widziałam. nie wykluczam że w Rossmanie. a prawie na pewno w Tesco. ale nie daje głowy że są tam stale i pewnie nie w każdym sklepie.

a co do puzzli piankowych -
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-du...614448324.html
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-ma...611273458.html
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-zw...601870165.html

ja się cały czas zastanawiam które brać.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale że co? Bo nie rozumiem, że wymioty i biegunka są zawsze przy nietolerancji czy że w ogóle są po pierwszym podaniu glutenu i się tym nie przejmować?
Bo nie zrozumiałam i nie wiem jak interpretować.
tylko jak gluten szkodzi.
normalnie jak dziecko zdrowe to jest wszystko ok.

Cytat:

też odpowiem na to co wiem.

2. nie poci się, ale łepek czasami mu dziwnie pachnie
4. nam pediatra mówiła że jak dziecko ma problemy "brzuszkowe" - można podawać.
6. też się zastanawiam .... Przemek wszystko sobie naciąga ostatnio na główkę i się wtula ... więc chyba nie dam mu kołdry jeszcze. a też nam się kurzy ...
7. wpisz w google, wyskoczy Ci mnóstwo stron, do druku też ale raczej ogólne zasady jak żywić dziecko w danym miesiącu a nie że do wypełniania.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Nie masz prawa jazdy czy boisz się sama z maluszkiem? Zawsze możecie autobusem z Vil się wybrać, ale powiem szczerze, że albo przesiadka na "J" i spacer dość długi, albo 2 przesiadki, więc dojazd niefajny.

Vil dzwonili, że przyszla moja przykrywka z reklamacji, więc nie muszę pożyczać

Deb ma masakryczne schody jakbym musiała za każdym razem wózek z nich znosić i wnosić to bym chyba wychodziła tylko w weekendy jak mąż jest

super że przykrywka przyszła

co to "J"?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:58   #740
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
eee, to ja nic nie pisalam

Cytat:
ale mnie Nikoś zaskoczyl
właśnie po raz pierwszy zrobił sam obroty z plecków na brzuch i z brzucha na plecy, teraz leży i się próbuje dalej turlać

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
są są widziałam słoiczki z samym mięskiem.
to nie jest głupia myśl, żeby do własnych zupek dodawać łyżeczkę np zmielonego mięska z indyka
o widzisz, dobrze wiedzieć

lecę z tą moją marudą na dwór

Stary 2013-10-12, 10:09   #741
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
co to "J"?
Przykrywka na razie w sklepie ale podjadę po nią w najbliższych dniach.
To jest autobus linii Jaworznickich

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:09   #742
Ashyshqa
Zakorzenienie

Marchewka, mi tez wciaz leci z drugiej piersi podczas karmienia. takie uczucie jakby przez ssanie obie piersi sie napelnialy i z tej nieuzywanej kapie przez jakies 2 minuty. zawsze nosze wkladki. dzien i noc. ostatnio skonczyly mi sie lansinoh i kupilam jakies tanie na noc ale sa do
Do tego jak nie karmie przez 2h to zaczyna mi kapac z obu piersi tak po prostu. kurcze, powinny byc w piersiach jakies zwieracze

Co do ciast to my z tz obalamy blache w dwa dni , a jak robie muffinki to nawet w jeden wieczor wiec staram sie ribic nie czesciej niz raz w tyg. choc apetyt mam na nie codziennie...

Diabli, ja akurat wole dicoflor w proszku. nie musisz zuzyc calego opakowania na raz , nie ma obawy, ze sie zepsuje. poza tym Sofii bardziej smakowal ten w proszku niz w kropelkach.

A propos zabawek z Chin - przeciez teraz wszystkie sa z Chin, nawet te z najwyzszych polek. Chocby Lamaze tez tam produkuje. wiec juz teraz kraj produkcji nie jest wyznacznikiem jakosci.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:12   #743
karota11
Zadomowienie

Dzień dobry
diabli o tórej pisałaś
a ten must have to

Cytat:

polecam tamtum verde
Cytat:
u mnie sprawdza sie odplamiacz z Loveli

1. czasem leci ale rzadko
2. nie poci sie w ogole
3.zjadam ale nie sama z mezem
4.my dajemy codziennie od 2 miesiaca biogaga z witamina d to jest probiotyk jak dicoflor wiec mozna
5. nie wiem pierwsze slysze
6.moj od tygodnia ma juz kołderkę bo tesciowa kupila ale jest dosc cienka i poduszka tez paska i widze ze fajnie mu sie na niej spi prznajmniej ta lepetynka mu tak nie lata po bokach a kołuderke pod pachy mu wkłądam i sie nie rozkopuje wiec to zalezy od dziecka

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

w sumie pogoda nie ejst jeszcze taka zla a tyle osob choruje
czym sie ratujecie w czasie przeziebienia karmiac piersią?
ja się wyurowałam tamtum verde cytrynowym, herbatusin do ssania, rutinoscorbin, napar z majeranu i sól morska do nosa

Cytat:
karota11, no wg niemieckich standardow daje sie czas na obroty do 6 miesiecy, jak wtedy sie nie obraca, to sie wspolnie cos tam cwiczy. ale bez presji, tak na luzie

taaaak, Isabell, slodka dziewczynka, 5 dni mlodsza od Florka i tylko niewiele ciezsza. znaczy sie, mam nadzieje, ze Florek ja przegoni niedlugo
mój właśnie się wcześnie zaczął przekręcać, a teraz nie chce ;/ tylko z brzucha na plecy ;/ i to też z łaską

Cytat:
1. nigdy mi nie leciało z drugiego przy karmieniu
2.nie
3.zjadam ja, mąż i jak zostaje to dla pracownikow zawozi
6. ja klade małego w śpiwoerek i przykrywam kołdrą, bo u nas zimno w nocy, a poduchy najlepiej nie używać do 2 roku życia

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

zazdroszczę takeigo spania

Cytat:
ale mnie Nikoś zaskoczyl

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mąż ma dziś na później do pracy i zrobił sałatkę ... za późno się zorientowałam że z czosnkiem nie ma to jak chuchać czosnkiem cały dzień

właśnie mam ubaw z Przemka na macie. najpierw interesował go lewek Lamaze, którego tam przyczepiałam. potem motylek Lamaze. a teraz tylko i wyłącznie kolorowy tukan czy co to tam jest

Kaszki Holle gdzieś widziałam. nie wykluczam że w Rossmanie. a prawie na pewno w Tesco. ale nie daje głowy że są tam stale i pewnie nie w każdym sklepie.

a co do puzzli piankowych -
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-du...614448324.html
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-ma...611273458.html
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-zw...601870165.html

ja się cały czas zastanawiam które brać.

tylko jak gluten szkodzi.
normalnie jak dziecko zdrowe to jest wszystko ok.

też odpowiem na to co wiem.

2. nie poci się, ale łepek czasami mu dziwnie pachnie
4. nam pediatra mówiła że jak dziecko ma problemy "brzuszkowe" - można podawać.
6. też się zastanawiam .... Przemek wszystko sobie naciąga ostatnio na główkę i się wtula ... więc chyba nie dam mu kołdry jeszcze. a też nam się kurzy ...
7. wpisz w google, wyskoczy Ci mnóstwo stron, do druku też ale raczej ogólne zasady jak żywić dziecko w danym miesiącu a nie że do wypełniania.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Deb ma masakryczne schody jakbym musiała za każdym razem wózek z nich znosić i wnosić to bym chyba wychodziła tylko w weekendy jak mąż jest

super że przykrywka przyszła

co to "J"?
fajne te puzzle takie "porządne" wybrałaś

Co tu dzisiaj ja miałam porabiać
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:13   #744
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie Nikoś zaskoczyl

To mi przypomnialo:
Sofia lezala na macie na brzuszku, mata miala postawione boki. i tak zostawilam ja w pokoju na jakies 10 min. Tz znalazl ja poza mata, obrocona o 180° do tego na pleckach
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:19   #745
cloche
Zakorzenienie

kurde, wychodzi na to, ze tylko mi cyce nie kapia to chyba cos nie tak? ale mlody sie najada pod korek, nawet mu sie ulewa czesciej...

co do made in china, zgadzam sie z Ash sam fakt produkcji w chinach nic nie znaczy. aaaale! odpowiednie certyfikaty europejskie swiadczace o braku roznych swinstw w danym produkcie to wg mnie obowiazkowo musi byc. jesli kupuje cos nieznanej firmy, to najpierw grzebie info o certyfikatach. dzieci wszystko biora do buzi...
no i z reguly “koncze“ ze znanymi firmami. moze i produkcja chinska, ale bez syfu i kontrolowana.

Stary 2013-10-12, 10:20   #746
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

To mi przypomnialo:
Sofia lezala na macie na brzuszku, mata miala postawione boki. i tak zostawilam ja w pokoju na jakies 10 min. Tz znalazl ja poza mata, obrocona o 180° do tego na pleckach

nasze dzieci już nieźle wędrują i zmieniają pozycje

==
kurcze W zawsze robił sobie przedpołudniową drzemkę, a teraz zasnął na 5min i obudził się pełen energiii i próbuje wspinać się na szczebelkach..;p

w takim razie szykujemy się na spacer
miłego dnia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:34   #747
karota11
Zadomowienie

Cytat:
kurde, wychodzi na to, ze tylko mi cyce nie kapia to chyba cos nie tak? ale mlody sie najada pod korek, nawet mu sie ulewa czesciej...

co do made in china, zgadzam sie z Ash sam fakt produkcji w chinach nic nie znaczy. aaaale! odpowiednie certyfikaty europejskie swiadczace o braku roznych swinstw w danym produkcie to wg mnie obowiazkowo musi byc. jesli kupuje cos nieznanej firmy, to najpierw grzebie info o certyfikatach. dzieci wszystko biora do buzi...
no i z reguly “koncze“ ze znanymi firmami. moze i produkcja chinska, ale bez syfu i kontrolowana.

najważniejsze,z esię najada, mi też sporadycznie kapie

A do chińskich to się zgadzam
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:05   #748
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Witamy u nas śliczny dzień, po obiedzie ruszamy na spacer, może pokarzę dzisiaj Ninie prawdziwy las

Cytat:
Wrażenia jak najlepsze, polar z materiałem wiatro i wodoszczelnym. Długość 90 do gondolki jakoś wejdzie a do spacerówki w sam raz od góry po plastikowy podnóżek.
Twój głos sam w sobie taki uspokajający. Mowiłaś tak konkretnie i spokojnie, że uwierzyłam, że szybko się z tym uporam jak tylko wykonam co robisz. Takie to było kojące po zabieganym i stresowym dniu

Ada słowem pisanym uspokaja, to mogę sobie wyobrazić jak działa słowo mówione powinna w ubezpieczalni przy likwidacji szkód pracować

Cytat:
my po tym orsie doszliśmy do wniosku, ze już nie będziemy czekac, skoro jej smakuje i wcina to wprowadzimy marchewke, po niej gluten i cala reszta. chciałam dotrwać do skończonych 5 miesięcy, ale to już tylko niecale 2 tyg. wiec bez roznicy. a przynajmniej gluten będzie jak chcą - przed szóstym hehe.
no i też się ugięłaś, ach ten oddech wizażowych rad na plecach

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już mam dość. Ja nie wiem czy przewrażliwiona jestem czy co ale mam wrażenie że moja teściowa traktuje mnie jak debila.
Mała puści bąka to jest "słyszałaś, słyszałaś NIUŃ puścił bąka". "oooo ona główkę podnosi"- taaa nie zauważyłam przez 2 miesiące.
W ogóle dziś stwierdziła że ja to mam dobrze, siedzę sobie w domu z ZABAWKĄ. Tak Tak moja Karolcia jest ZABAWKĄ tylko się śmieje i w ogóle to nic nie trzeba przy niej robić
no u nas też tak jest ale mnie to nie razi, nie denerwuje, trzeba coś gadać co by w ciszy nie siedzieć

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Agnes miałam mrozić sama warzywa ale się nie ogarnęłam i było za późno. Hortex ma warzywa bardzo dobre jakościowo. Ja gotuję zupki na 3 dni. Marchewka i ziemniak świeży. Reszta mrożonki. Przeważnie biorę jedną dużą marchewkę (albo półtorej średnich) + dwa małe ziemniaki + 3-4 różyczki brokuła (zależy jakie są duże) + 6 kostek cukini + teraz kabaczek + oddzielnie gotuję mięsko. Później biorę 3 pojemniczki (mam z aventu) dzielę sobie to na różne zupki, np. w jednej więcej brokuła, w drugiej więcej marchewki. I blenderuje każdą osobno. Jak jest za gęste to dodaję ten wywar z warzyw. Jedną jemy a dwie do lodówki na kolejne dni.

Teraz mam zamiar kupić z hortexu brukselkę, fasolkę i groszek. Na brukselkę poluję świeżą ale u mnie ciężko kupić.
dzięki w sumie masz robotę raz na 3 dni tak ? to super opcja, może też spróbujemy...
I gdyby teściowa wiedziała, jakim jesteś dla nas guru żywieniowym to by Cie jak debila nie traktowała

Cytat:

1. coś tam se kapie do wkładki laktacyjnej, ale juz nie zawewa w taaakich ilościach.
2. raczej nie, poci się tylko jak wrzeszczy
3. staram się nie piec za duzo bo dupa rosnie, raz na tydzień cos zrobie ale pół zjada mąż
4.chyba można nam zaleciła połozna na śluzowate kupy
5.nie wiem wiem tylko ze pasteryzują te mleko, analizuja itd
6. chyba poduszka nie potrzebna, im dłużej na płasko tym lepiej. my śpimy w śpiworku bo spod kołderki się rozkopywała.
7. my jedziemy jakis schematem z bobovity od pediatry dostałam. Co schemat to inna historia

Cytat:
my dzisiaj 9.20 wstałyśmy, w między czasie mała czuwała i chyba bawiła się z tatusiem, nie wiem bo spałam, potem dałam pierś i znowu w kimę

Cytat:

Cloche a nie po miesiącu od warzywnych ? kurcze tak byłam przekonana że po miesiącu a słoiczki u nas są warzywno- mięsne-,warzywno-rybne przynajmniej takie widziałam.
Stary 2013-10-12, 11:41   #749
banka26
Zakorzenienie

Helo wrocilam z zakupow kupilam niekapka Aventunod 7mc butle duza z Mambaby i smoczek I LOVe DADY hehe
A i z ziaji kremowy zel na ciemieniuche

Puchotkowa impra w parku jest dam obiad dzieciakom.i po 13 lece

Stary 2013-10-12, 11:43   #750
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

moje nigdy nie kapały a mały rośnie jak na drożdzach

Julka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości